csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Los jij onze puzzel op?

Vrijwilligers Ben en Ans verzorgen maandelijks, op vrijdagmiddag, met veel plezier de puzzelmiddag in de bibliotheek in Loon op Zand (locatie De Venloene). Voor in het geval een van de twee verhinderd is, zoeken we een vrijwilliger die dan graag Ans, danwel Ben komt ondersteunen. Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Loon op Zand

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen

Beschrijving

Vrijwilligers Ben en Ans verzorgen maandelijks, op vrijdagmiddag, met veel plezier de puzzelmiddag in de bibliotheek in Loon op Zand (locatie De Venloene).

Voor in het geval een van de twee verhinderd is, zoeken we een vrijwilliger die dan graag Ans, danwel Ben komt ondersteunen.

Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen.

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 4 uur

Locatie

Loon op Zand

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ContourdeTwern

Tilburg

Soep kunstenaar gezocht

ContourdeTwern

Donderdagmiddag verse soep bij wijkcentrum Heyhoef! Dit is inmiddels een begrip geworden bij vele. Elke week komen er ongeveer 50 bezoekers genieten van dit culinaire hoogstandje. Op woensdagochtend starten we al met de voorbereidingen en op donderdag wordt de soep afgemaakt zodat we deze om 12u kunnen serveren. We zoeken voor ons keukenteam nog een vriendelijke, rustige vrijwilliger die goed kan samenwerken en het liefst ook met leuke soep ideeën! Heb jij interesse neem dan contact op en kom kennismaken met het keukenteam.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Strand, theater of tuincentrum? Opstapbus!

ContourdeTwern

Gezellig erop uit - ouderen een leuke dag bezorgen - nieuwe mensen ontmoeten - elke maand nieuwe uitjes - gezellig vrijwilligersteam. Word dan chauffeur/begeleider op onze Opstapbus. De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt, waarbij onze vrijwilligers 65 plussers rijden en begeleiden tijdens gevarieerde uitstapjes. Samen hebben we één doel: onze deelnemers een fijne dag bezorgen! Onlangs ontvingen we nog een bedankje van een van onze deelnemers: "Het was weer een dag vol liefde!" Wat hebben wij jou te bieden: - proefrit: probeer het uit en ga een dag mee! - deelname aan de uitjes is gratis voor jou. De lunch of het entreebewijs zijn voor onze rekening - diverse gratis trainingen en workshops voor onze vrijwilligers - jaarlijks bedankmoment. Maar het mooiste is de glimlach en het plezier van de deelnemers!

Structureel
Tilburg

Een vriendelijk gezicht bij binnenkomst!

ContourdeTwern

Jij bent het eerste aanspreekpunt met een vriendelijke ontvangst voor de bewoners van de Reeshof. In ons wijkcentrum Heyhoef is de receptie de plaats voor bezoekers waar ze terecht kunnen met hun vragen. Wij zoeken iemand voor de dinsdag- en donderdagmiddag. Vind jij het leuk om wijkbewoners te woord te staan en te helpen met hun vragen? Wij bieden een goede inwerkperiode, gratis cursussen en een jaarlijks bedankmoment! En natuurlijk de glimlach bij de mensen die door jou geholpen zijn! Heb je interesse? Stuur dan een bericht.

Structureel
Loon op Zand

Samen wandelen

ContourdeTwern

Houd je van een flinke wandeling in de natuur of juist van een ommetje door het dorp? En vind je het fijn om iemand te helpen door samen te wandelen. Voor meerdere inwoners op leeftijd in het dorp Loon op Zand zijn we op zoek naar wandelmaatjes. Of je nu een paar keer per week wilt wandelen of dat je juist maar een keer per maand op een donderdagavond tijd hebt; reageer op deze advertentie en kijk samen met sociaal werker Tim wat passend en mogelijk is.

Structureel
Loon op Zand

Houd jij me aan het lijntje?

ContourdeTwern

Houd je van honden? En van wandelen? En vind je het fijn om iemand te helpen? Dan past deze oproep bij jou! Voor een meneer op leeftijd in Loon op Zand (dorp) zijn we (Team ContourdeTwern) op zoek naar iemand die zijn trouwe herdershond kan uitlaten. Korte wandelingen lukt meneer nog zelf, maar zijn hond heeft ook af en toe een langere wandeling nodig. Elke dag een flinke wandeling? Dat zou geweldig zijn. Maar we begrijpen dat dat wat veel gevraagd is. 1 dag of een paar vaste dagen per week, dat zou ook al heel fijn zijn. Alle hulp is welkom. (Reageer ook op deze vraag als je meer informatie wil over het uitlaten van het hondje)

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wil jij Tilburgs maatje zijn?

ContourdeTwern

Als sociaal werker voor het maatjesproject in Tilburg Zuid West ben ik op zoek naar maatjes voor verschillende bewoners. Zij gaan graag samen wandelen, hebben behoefte aan een luisterend oor of genieten van een uitje. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak jij het verschil voor hen! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een wandeling maken of een fijn gesprek te voeren kun je al heel waardevol zijn. Wij bieden jou begeleiding op maat, gratis en vrijwblijvend deelname aan cursussen, themabijeenkomsten en bijeenkomsten met andere maatjes, onkostenvergoeding en een jaarlijks bedankje. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Wil jij er écht voor iemand zijn?

ContourdeTwern

Een 71 jarige, creatieve, vrouw, die niet veel mensen om zich heen heeft, zoekt een maatje die er 1 x per week voor haar wil zijn. Zij zou dan graag samen leuke dingen willen doen zoals goed gesprek voeren, samen eten of samen gaan zwemmen. Zij zoekt iemand die naar haar kan luisteren en ook weer wat meer plezier in haar leven kan brengen. Ben jij ouder dan 50 jaar en spreekt jou dit aan of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Wil jij iemand veilig leren fietsen?

ContourdeTwern

59- jarige man zoekt iemand die met hem wil gaan fietsen om zo zijn verkeersveiligheid te oefenen en te verbeteren. Meneer heeft, als gevolg van niet aangeboren hersenletsel, moeite met voldoende aandacht te hebben voor het verkeer en hierop te reageren. Dit wil hij graag oefenen door met iemand samen te gaan fietsen die hem hierbij helpt, eigenlijk een extra paar ogen. Zou jij dit willen doen of wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger gezocht voor blinde meneer

ContourdeTwern

Voor een echtpaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger ouder dan 30 jaar die meneer kan begeleiden naar ziekenhuisafspraken en gezelschap kan bieden bij uitstapjes naar bijvoorbeeld een terras of het park. Meneer is blind, soms vergeetachtig, en maakt gebruik van een rolstoel buiten de deur. Hij reist met de deeltaxi naar het ziekenhuis, waarbij de begeleider gratis mee kan rijden. Meneer is in veel situaties afhankelijk van zijn vrouw, die zich overbelast begint te voelen. Hulp zou voor zowel meneer als mevrouw zeer welkom zijn. Wat brengt het jou? Naast voldoening en dankbaarheid biedt Contourde Twern persoonlijke begeleiding, onkostenvergoeding en gratis deelname aan cursussen en bijeenkomsten voor vrijwilligers. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Samen gezellig boodschappen doen

ContourdeTwern

Een 77 jarige vrouw zoekt iemand die met haar 1 keer in de 1 of 2 weken samen boodschappen kan doen. Mevrouw heeft een auto en kan zelf rijden, maar zij kan zelf niet meer de boodschappen tillen. Zij zou het heel fijn vinden als iemand haar daarmee wil helpen. Daarnaast vindt zij het ook gezellig als er iemand met haar mee gaat. Wil jij graag iemand helpen en vind je het gezellig om samen boodschappen doen, neem dan contact met mij op. Ook wanneer je eerst nog wat meer informatie wilt, kun je contact met mij opnemen,

Structureel
Tilburg

Alle kinderen hebben aandacht nodig!

ContourdeTwern

Crew Recreatie is de naam van een clubje enthousiaste jongeren die in de wijk Tilburg-noord kinderactiviteiten organiseren. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Denk hierbij aan wekelijkse knutsel -en spel activiteiten, carnaval of themamiddag rondom zomer of winter. Ben je tussen de 16 en 21, hou je van kinderen en ben je een paar uurtje per week beschikbaar op de zaterdag of af en toe in het weekend? Kom meehelpen in wijkcentrum de Symfonie, dit is hun thuisbasis. Wil je meer weten? Zoek online eens naar Crew Recreatie, ze hebben diverse filmpjes geplaatst!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wij hebben 's avonds JOUW hulp nodig!

ContourdeTwern

Zit jij 's avonds wel eens naar de tv te staren en denk je: "Had ik maar iets om handen". Dat kan, want onze avond beheerder zoekt hulp!! Als beheerder van een wijkcentrum wil je gewoon NIET alleen staan, want soms is het rustig en dat is saai. Maar het kan ook behoorlijk druk zijn en dan red je het gewoon niet alleen. Stel jij wilt komen helpen, wat is er dan voor jou te doen? Je belangrijkste taak is meehelpen achter de bar. Maar als avondploeg zorg je er ook voor dat alles netjes achterlaten wordt voor de volgende dag. En als allerlaatste controleer je het gebouw en sluit je samen af. Het gaat hier over avond werkzaamheden tussen 18:00-23:00. Welke avond...dat gaat in overleg. Iets voor jou? Neem dan contact met me op, ik spreek je graag!

Structureel
Tilburg

GEZOCHT: leuke mensen...

ContourdeTwern

Wij zoeken mannen of vrouwen voor diverse werkzaamheden. Hieronder staat van alles genoemd, schrik niet, je hoeft echt niet alles te kunnen hoor! * Bar: koffie/thee zetten en schenken, drankjes uitschenken, schoonhouden van het bargedeelte en koelingen. * Keuken: inkopen voor de tosti's, klaarmaken tosti's, maken van een lekkere soep en het schoonhouden van de keuken en de afwas. * Gastheer/gastvrouw: ontvangen van de bezoekers met een glimlach en een vriendelijk woordje. Schoonhouden van de ontmoetingsruimte. * Receptie: telefoon aannemen, mensen te woord staan en helpen. * Klussen: Kleine karweitjes in en rond het gebouw. We kijken samen WAT er bij jou past en op welke momenten van de week. Een beetje maatwerk dus. Nieuwsgierig? Stuur mij gewoon een berichtje en ik neem contact met je op. Tot snel!

Structureel
(kleine) groepen
Tilburg

Ook JIJ bent belangrijk en telt mee!

ContourdeTwern

Iedereen heeft kwaliteiten, groot of klein. Of het nou tosti's maken is, onkruid verwijderen, telefoon aannemen of achter de bar staan. Alles is belangrijk. Soms kan het best moeilijk zijn om je huis uit te komen om mensen te ontmoeten, maar in het wijkcentrum snappen we dit. Samen met JOU kijken we wat er bij je past en wie weet word jij onze nieuwe Supervrijwilliger!! Wil je meer weten? Stuur gewoon een berichtje en dan neem ik contact met jou op. Tot snel!

Structureel
Tilburg

Kom je koffie met ons drinken?

ContourdeTwern

Vind jij het leuk om in contact te komen met andere culturen? Bij onze groep in 't Sant komen we samen om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd oefenen we ons Nederlands door met elkaar in gesprek te gaan. Wat kun je verwachten? Je: - Komt in contact met verschillende culturen - Helpt mensen Nederlands spreken - Wordt onderdeel van een heel leuk vrijwilligersteam - Hebt de mogelijkheid tot leuke online cursussen Iets voor jou? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Tilburg

Spreek Nederlands met ons

ContourdeTwern

Heb jij iets met de Nederlandse taal? Word dan taalvrijwilliger bij ContourdeTwern. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen in groepsverband (3-4 personen) te helpen hun taalvaardigheid te vergroten. De nadruk ligt vooral op de spreekvaardigheid, maar er is ook aandacht voor lezen en schrijven. Wat kun je verwachten? Je: - Helpt mensen Nederlands te leren spreken - Komt in contact met verschillende culturen - Wordt onderdeel van een heel leuk vrijwilligersteam - Krijgt een taaltraining - Hebt de mogelijkheid tot leuke online cursussen Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden. Als je besluit je vrijwillig in te zetten volg je een taaltraining van 4 bijeenkomsten. Daarna kun je al in (kleine) groepjes van 3 tot 4 personen gaan begeleiden. Iets voor jou? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Tilburg

Help jij ons digitaal vaardiger te worden?

ContourdeTwern

Help ouderen vaardig te worden op het gebied van computeren, gebruik van de smartphone, tablet en laptop. Als digi-maatje hoef je geen computerheld te zijn. Het is wel fijn als je ervaring hebt met internetgebruik, het downloaden en gebruiken van verschillende apps, e-mailen en sociale media. Je hebt geduld en legt graag iets aan anderen uit. Je hoeft hierbij de taken niet over te nemen, maar leert de deelnemer het zelf te doen. Wat kun je verwachten? Je: - Helpt een klein groepje mensen digitaal vaardig te worden - Wordt onderdeel van een heel leuk vrijwilligersteam - Hebt de mogelijkheid tot leuke online cursussen Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden. Iets voor jou? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Tilburg

Klussers gezocht voor Beter Stokhasselt

BeterProjecten Tilburg

Bij Beter Stokhasselt doen we klusjes voor bewoners die niet het geld hebben een bedrijf in te schakelen en dit anders niet geregeld krijgen. Denk daarbij aan binnen schilderwerk, laminaat leggen, tuinonderhoud, lamp ophangen, een kleine verhuizing of een keertje naar de milieustraat rijden. Dit doen we op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Ook hebben we een fietswerkplaats waar we fietsen herstellen voor bewoners. Je hoeft geen ervaring te hebben met klussen maar het is wel handig als je een beetje praktisch bent. We doen dat met een groep vrijwilligers. Het aantal uren is altijd in overleg. De tegenprestatie die we van bewoners krijgen doen we in de pot. Deze pot wordt gebruikt om gezellige dingen met de vrijwilligers te doen als lunches en 2 keer per jaar een etentje.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Fietsreparateurs gezocht

BeterProjecten Tilburg

Vind je het leuk om met fietsen bezig te zijn, help je graag anderen, dan ben je van harte welkom in onze BikeRepairshop van Beter3West of de Fietswerkplaats in Tilburg Noord. Het aantal uren is altijd in overleg. We zijn open op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. De tegenprestatie die we van bewoners krijgen doen we in de pot. Deze pot wordt gebruikt om gezellige dingen met de vrijwilligers te doen als lunches en 2 keer per jaar een etentje.

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Tilburg

Boodschappendienst

ContourdeTwern Noord

Met een aantal vrijwilligers in samenwerking met ContourdeTwern hebben we een boodschappendienst opgericht voor bewoners van Tilburg Noord en Oud Noord. We doen de wekelijkse boodschappen voor bewoners die vanwege lichamelijke of psychische omstandigheden zelf geen boodschappen kunnen doen, geen netwerk hebben waar ze op terug kunnen vallen en ook niet in staat zijn om online boodschappen te doen. We zoeken op dit moment nog een paar vrijwilligers voor ons team. We komen wekelijks bij elkaar in wijkcentrum de Ypelaer om de boodschapvragen te verdelen en de ervaringen te bespreken. Het is handig als je een auto hebt; je krijgt een kleine onkostenvergoeding.

Structureel
Loon op Zand

Kinderen begeleiden bij schoolprogramma

IVN Instituut voor Natuureducatie

Tijdens natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land maken vrijwilligers kinderen uit groep 4 t/m 6 op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. Als vrijwilliger hoef je geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Goed met kinderen overweg kunnen is belangrijker. Het Bewaarde Land is een programma van IVN Natuureducatie. Meer informatie: www.hetbewaardeland.nl

Structureel
Arnhem, Rheden, Lingewaard, Tilburg

Gezelligheidsdieren gezocht!

Siza

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende vragen. Binnen Siza wonen veel gezellige clienten die op zoek zijn naar een maatje om samen iets leuks te doen. Neem nu Erica, zij woont in Rheden en zoekt iemand om af en toe een leuk spelletje te spelen. Geertje, Jeroen en Tom houden van een wandeling en Gulnaz zou zo graag een keer naar de film willen. Al deze activiteiten, en er zijn er nog veel meer, zijn veel leuker om samen met iemand te doen en daarvoor zijn we op zoek naar jou. Wij gaan graag in gesprek met je om te kijken wat jouw wensen en kwaliteiten zijn. Daarna maken we de perfecte match zodat zowel jij als de client een leuke tijd hebben! Als dank voor jouw gezelligheid willen wij natuurlijk iets terug doen daarom ontvang je van ons een mooie overeenkomst, een feestje op z’n tijd, een eindejaarsattentie en natuurlijk een reiskostenvergoeding. We maken graag kennis met jou!

Structureel
Loon op Zand

Gezocht: Evenement verkeersregelaars

Stichting verkeersregelaars team loon op zand

Voor diverse, niet-commerciële, evenementen binnen onze gemeente, die georganiseerd worden door enthousiaste organisaties, zoeken we evenement- verkeersregelaars. Onze stichting heeft als doel om die organisaties de ervaring en kennis te bieden voor de verkeersveiligheid en doorstroming. Hierdoor worden de eigen vrijwilligers ontlast. Onze leden worden gezien als hun eigen vrijwilligers tijdens hun evenement. Leden gaan een instructie volgen door de politieacademie om een certificaat te -behalen. Dat kan al op de vrijwilligersbeurs dd 7-10-2023. Daarnaast regelen we extra cursussen, denk aan reanimatie, gedragstraining e.d. Kleding en materialen worden door ons verzorgd. Als een verkeersregelaar wordt ingezet, dan is dat in principe voor diensten van maximaal 4 uur. Je moet dan ook zolang kunnen staan. Elke inzet of beschikbaarheid van jou wordt bij tijd en wijle gewaardeerd met een kadobon. Het is vanaf de leeftijd van 16 jaar en er is geen eind-leeftijd. Verder ben je representatief voor onze stichting maar vooral voor de organisatie die ons nodig heeft. Ook spreek je goed Nederlands, heb je gevoel voor humor en heb je de nodige objectiviteit en het inzicht om probleem situaties ter plekke op te lossen. Je hebt altijd contact met een ervaren coördinator. Je laat je niet opjagen door mensen die moeilijk doen en je kunt je rust bewaren. Ook als er vragen zijn vanuit onze stichting, zijn we blij met iedereen die mee wil denken. Met vriendelijke groeten en tot dan, Frank Nijkamp, secretaris st. verkeersregelaars team loon op zand 06-51423409

Structureel
Jongeren
Loon op Zand, Waalwijk

Penningmeester en bestuurslid

De Zonnebloem afd. Kaatsheuvel

Als penningmeester houd je het financieel overzicht van de afdeling via het geautomatiseerd online systeem van de Zonnebloem bij. Je stelt jaarlijks de begroting en jaarrekening op. Er is geen betaald lidmaatschap dus de boekingen per maand zijn beperkt. Dit zijn meestal de uitgaven en inkomsten van de activiteit in de Gildenbond een maal per maand. Je bent onderdeel van het bestuur en denkt mee om richting te geven aan de koers van de vereniging. Het bestuur komt gemiddeld 5x per jaar samen en nog 2x per jaar samen met alle vrijwilligers. We zijn een gezellige club die graag met elkaar samenwerkt en elkaar helpt. Een uitgebreide vacature tekst vind je op onze website bij vacatures. De huidige penningmeester is al over zijn maximale termijn, maar wil een opvolger graag inwerken. Neem gerust contact op.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Loon op Zand

Houd jij me aan het lijntje?

ContourdeTwern

Houd je van honden? En van wandelen? En vind je het fijn om iemand te helpen? Dan past deze oproep bij jou! Voor een meneer op leeftijd in Loon op Zand (dorp) zijn we (Team ContourdeTwern) op zoek naar iemand die zijn trouwe herdershond kan uitlaten. Korte wandelingen lukt meneer nog zelf, maar zijn hond heeft ook af en toe een langere wandeling nodig. Elke dag een flinke wandeling? Dat zou geweldig zijn. Maar we begrijpen dat dat wat veel gevraagd is. 1 dag of een paar vaste dagen per week, dat zou ook al heel fijn zijn. Alle hulp is welkom. (Reageer ook op deze vraag als je meer informatie wil over het uitlaten van het hondje)

Structureel
Jongeren