csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwillig groepsopricht(st)er Meet Us! NL

Wij zijn op zoek naar iemand die graag een eigen jongeren-groep (18-28 jr!) op wil starten in zijn/ haar eigen stad of dorp. Ons doel?: Jongeren aansporen om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te gaan ondernemen! Waarom?: er is veel vraag naar meer sociaal contact binnen deze leeftijdscategorie in Nederland. En hier wordt het leven van de geïnteresseerden een heel stuk leuker van! Ons motto = "Geef je leven wat meer kleur!" Deze boodschap verspreiden we met veel liefde en plezier door heel Nederland. Dit moet je regelen voor de groep: - 1x per maand een ontmoetingsbijeenkomst (een ontmoeting waar de hele groep samen mag komen). Deze mag je inrichten zoals jij dat zelf wilt! - een paar groepsactiviteiten per maand (dit bouwt op een natuurlijke manier op gedurende de tijd). Samen met de groep, kijk je waar het meeste animo voor is! We staan natuurlijk altijd klaar om je te helpen als je ergens op vastloopt ;-). Wat willen we graag zien van jou? - motivatie - lef! - makkelijk contact kunnen leggen met anderen - anderen enthousiasmeren - spreken in het openbaar - enige leidinggevende skills; voor een groep kunnen staan - organiseren - foto's maken en teksten schrijven voor Instagram (reclame maken voor je eigen groep) Wat krijg je er voor terug? VEEL!: - eigen sociaal netwerk uitbreiden - werkervaring - genieten van (veel) leuke en interactieve momenten met leeftijdsgenoten - respect en waardering voor hetgeen wat je doet - zelfvertrouwen - nuttig tijdverdrijf - een gevoel van voldoening - eigen competenties ontwikkelen als je dit wilt Ervaring is niet zo belangrijk. Het is belangrijker om na te gaan of je dit zou willen en kunnen. Ook is het belangrijk dat je hier genoeg tijd voor kunt en wilt maken. Wat zijn belangrijke punten?: - veel vrijheid in hoe je het aanpakt, passend binnen de missie en visie van Meet Us! Nederland - 100% aanwezigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten - deelname aan een aantal groepsactiviteiten is verplicht! - eigen inbreng aan activiteiten. Let op!: de groep heeft ook inspraak en mag ook met voorstellen komen - je bent zelf iemand die tot onze doelgroep behoort. Een paar jaartjes ouder mag evt. ook Is dit iets voor jou? Stuur dan even een berichtje via NLvoorelkaar naar Lisa of via onze website. Heb je twijfels? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. Alles is bespreekbaar! Hopelijk, tot snel! :-) - Meet Us! Nederland

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar iemand die graag een eigen jongeren-groep (18-28 jr!) op wil starten in zijn/ haar eigen stad of dorp.

Ons doel?: Jongeren aansporen om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te gaan ondernemen!

Waarom?: er is veel vraag naar meer sociaal contact binnen deze leeftijdscategorie in Nederland. En hier wordt het leven van de geïnteresseerden een heel stuk leuker van!

Ons motto = "Geef je leven wat meer kleur!" Deze boodschap verspreiden we met veel liefde en plezier door heel Nederland.

Dit moet je regelen voor de groep:
- 1x per maand een ontmoetingsbijeenkomst (een ontmoeting waar de hele groep samen mag komen). Deze mag je inrichten zoals jij dat zelf wilt!
- een paar groepsactiviteiten per maand (dit bouwt op een natuurlijke manier op gedurende de tijd). Samen met de groep, kijk je waar het meeste animo voor is!

We staan natuurlijk altijd klaar om je te helpen als je ergens op vastloopt ;-).

Wat willen we graag zien van jou?
- motivatie
- lef!
- makkelijk contact kunnen leggen met anderen
- anderen enthousiasmeren
- spreken in het openbaar
- enige leidinggevende skills; voor een groep kunnen staan
- organiseren
- foto's maken en teksten schrijven voor Instagram (reclame maken voor je eigen groep)

Wat krijg je er voor terug? VEEL!:
- eigen sociaal netwerk uitbreiden
- werkervaring
- genieten van (veel) leuke en interactieve momenten met leeftijdsgenoten
- respect en waardering voor hetgeen wat je doet
- zelfvertrouwen
- nuttig tijdverdrijf
- een gevoel van voldoening
- eigen competenties ontwikkelen als je dit wilt

Ervaring is niet zo belangrijk. Het is belangrijker om na te gaan of je dit zou willen en kunnen. Ook is het belangrijk dat je hier genoeg tijd voor kunt en wilt maken.

Wat zijn belangrijke punten?:
- veel vrijheid in hoe je het aanpakt, passend binnen de missie en visie van Meet Us! Nederland
- 100% aanwezigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten
- deelname aan een aantal groepsactiviteiten is verplicht!
- eigen inbreng aan activiteiten. Let op!: de groep heeft ook inspraak en mag ook met voorstellen komen
- je bent zelf iemand die tot onze doelgroep behoort. Een paar jaartjes ouder mag evt. ook

Is dit iets voor jou? Stuur dan even een berichtje via NLvoorelkaar naar Lisa of via onze website.

Heb je twijfels? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. Alles is bespreekbaar!

Hopelijk, tot snel! :-)
- Meet Us! Nederland

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Regenboogzebrapad om verschillen te vieren [Challenge]

NLvoorelkaar

Young Impact roept iedereen op een statement te maken voor een veiliger schoolklimaat. Samen worden er in Nederland 1.000 regenboogzebrapaden gekrijt om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Want: niemand mag anders behandeld worden vanwege diens uiterlijk, seksuele voorkeur, gender, afkomst of iets anders. Doe je mee? Hoe het werkt: 1. Meld je aan en ontvang meer info over hoe je mee kunt doen, tips & tricks. Zo weten we ook dat je meedoet (en dus hoeveel zebrapaden er gemaakt worden). 2. Stoepkrijten maar! 3. Inspireer je vrienden om ook mee te doen.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Middagje strand & impact maken

NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Heel Holland Wipt tegels

NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Kom in actie voor het Rode Kruis

NLvoorelkaar

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. En dat doet het Rode Kruis met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld! 🚑 Dichtbij, als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. 🌍Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom of aardbeving. Help jij het Rode Kruis helpen? Meld je aan voor deze challenge.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Kom in actie voor KiKa!

NLvoorelkaar

Een gezond kind heeft wel 100 wensen. Een ziek kind maar één... Maak het verschil en kom in actie! Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Inmiddels overleeft 81% de eerste vijf jaar na de diagnose. Maar KiKa wil dat álle kinderen overleven en dat ze bovendien zo min mogelijk (blijvend) last hebben van de zware behandeling. 💪Sluit je aan bij een actie of start jouw eigen inzamelingsactie en zamel geld in voor onderzoek naar kinderkanker. Dankzij de stijgende overlevingskans kunnen steeds meer kinderen: 🧡 Dromen over hun toekomst 🧡 Met vriendjes en vriendinnetjes spelen 🧡 Gewoon naar school gaan

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Buurt Cleanup [15+ minuten]

NLvoorelkaar

Plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt (en krijg gratis schoonmaakspullen!) ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Fietsen inzamelen voor het kinderfietsplan

ANWB

Vind je het, net als de ANWB, belangrijk dat elk kind in Nederland toegang heeft tot een fiets om zijn talenten beter te benutten en zijn wereld te vergroten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Zet je eigen netwerk in om fietsen in te zamelen. Organiseer een inzamelactie op school, je werk, de sportclub of buurtvereniging. Lastig? Nee niet echt! Een actie staat in een handomdraai. Inzamelen, zó gedaan ✅ Mee doen? Meld je aan en ontvang alle informatie om een inzamelactie te organiseren.

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen

Dagje Beach Clean up in augustus

NLvoorelkaar

Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats! Jaarlijks maakt Stichting De Noordzee met alle vrijwilligers in de zomer de héle Noordzeekust schoon tijdens de landelijke strandopruimactie de Boskalis Beach Cleanup Tour. Sinds 2013 heeft Stichting de Noordzee samen met 17.330 enthousiaste vrijwilligers al 99.150 kilo afval van de stranden gehaald. Help jij dit jaar ook mee? Naast dat je de stranden van Nederland weer vrij maakt van zwerfafval, is deze challenge ook nog eens super leuk om te doen met vrienden, familie, huisgenoten, collega's en ga zo maar door. Meld je nu aan! 🌊Hoe werkt het? 1. Klik op de 'Ik doe mee' knop voor alle informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour 2. Ga zelf op je gekozen datum het strand op of nodig je familie, vrienden of collega's uit om met je mee te gaan, en verzamel het afval wat je tegenkomt. 3. Wees trots op jezelf dat jij de stranden van de Noordzeekust een stukje schoner hebt gemaakt! :)

01-08-2024 en 14 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen