csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Burenruzie zoekt vredestichter, nieuwsgierig?

Kun jij goed luisteren, ben je betrokken, empathisch en wil je mensen graag helpen? Zoek je vrijwilligerswerk met flexibele uren? Dan is Buurtbemiddeling iets voor jou! Buurtbemiddelaars helpen ruziënde buren om weer met elkaar in gesprek te komen. Meld je nu aan als vrijwillig buurtbemiddelaar en volg gratis de 3-daagse basistraining buurtbemiddeling via Surplus. Buurtbemiddeling kost je gemiddeld 5 tot 10 uur per maand (of meer als je dat zou willen) en je uren zijn flexibel inzetbaar. Je krijgt als vrijwilliger, naast de basistraining, jaarlijks meerdere verdiepingstrainingen aangeboden en je ontvangt een reis- en telefoonkostenvergoeding. Aangezien de gesprekken bij buren thuis en op externe locaties in alle kernen plaatsvinden, is een eigen vervoermiddel een pré. Je komt in een leuk en enthousiast team van ruim 20 vrijwilligers met een grote diversiteit in leeftijd en ervaring. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de gemeente Altena. Geïnteresseerd? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Karin, coördinator buurtbemiddeling Altena

Lees meer

structureel

Altena

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Kun jij goed luisteren, ben je betrokken, empathisch en wil je mensen graag helpen? Zoek je vrijwilligerswerk met flexibele uren? Dan is Buurtbemiddeling iets voor jou!
Buurtbemiddelaars helpen ruziënde buren om weer met elkaar in gesprek te komen.

Meld je nu aan als vrijwillig buurtbemiddelaar en volg gratis de 3-daagse basistraining buurtbemiddeling via Surplus.

Buurtbemiddeling kost je gemiddeld 5 tot 10 uur per maand (of meer als je dat zou willen) en je uren zijn flexibel inzetbaar.
Je krijgt als vrijwilliger, naast de basistraining, jaarlijks meerdere verdiepingstrainingen aangeboden en je ontvangt een reis- en telefoonkostenvergoeding. Aangezien de gesprekken bij buren thuis en op externe locaties in alle kernen plaatsvinden, is een eigen vervoermiddel een pré.

Je komt in een leuk en enthousiast team van ruim 20 vrijwilligers met een grote diversiteit in leeftijd en ervaring. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de gemeente Altena.

Geïnteresseerd? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met Karin, coördinator buurtbemiddeling Altena

Praktische informatie

Maandelijks 5 tot 15 uur

Locatie

Altena

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Altena

Word jij vrijwilliger van de VoorleesExpress?

de Bibliotheek CultuurPuntAltena

Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. De Bibliotheek CultuurPuntAltena zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van de gezinnen die aangemeld zijn voor de VoorleesExpress. Wat houdt het in? Als vrijwilliger geef je een kind met een taalachterstand extra aandacht. Je spreekt 20 keer thuis af met ‘je’ gezin. Samen spelen jullie (taal)spelletjes en lezen jullie boeken. Daarnaast ga je met de ouders op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren. Voordat je van start gaat met een gezin, volg je eerst een online training waarin je praktische handvatten krijgt. Ook krijg je toegang tot extra materialen in de Bibliotheek waar je gebruik van kunt maken bij de bezoeken.

Structureel
Jongeren
Altena

Wil jij mij leren begrijpen?

Syndion

Voor een lieve, stoere tiener (17 jaar) met een meervoudige beperking zoeken we een vrijwilliger om samen met haar te wandelen, schommelen, fietsen of te zwemmen. Ze woont samen met haar ouders in Woudrichem en krijgt ambulante ondersteuning. Ze houdt van muziek, buiten zijn en gezelligheid. Ze kan op haar manier, zonder woorden, aangeven wat ze wel en niet wilt. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die haar een leuke tijd wilt bezorgen, haar wilt leren begrijpen en het gezin wilt ontzorgen. Heb jij af en toe in de avond of in het weekend 1 á 2 uurtjes tijd om dit gezin te helpen? Neem contact met ons en we regelen een vrijblijvende kennismaking. Ambulante ondersteuning is een onderdeel van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Altena

Kringloop Textielsortering

Kringloopcentrum Altena

In de gemeente Altena verzamelen wij, via onze textielcontainers, allerhande textiel in. Per jaar is dat ruim 250.000 kg! Diverse teams zijn bezig om het textiel te sorteren, te prijzen en de winkel in te brengen. We zijn overigens een Stichting zonder enig winstoogmerk met een ANBI status. Hergebruik is zo ontzettend belangrijk! Productie van nieuwe producten is namelijk heel erg belastend voor ons milieu. Voor onze klanten is het super fijn om voor relatief weinig geld spullen te kunnen kopen. En ook dat is bij ons een echte beleving! Onze kringloop en specifieke locatie staan bekend om de sfeer; bijna een museum! Het werk is zeker niet zwaar en kan staand of zittend gedaan worden. Het is hoofdzakelijk een gezellig en sociaal gebeuren: van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Er is een vrijwilligersvergoeding van €1,00 per uur, een reiskostenvergoeding van € 0,23 per km én je mag bij ons shoppen met 30% korting.🥳 Kom gerust eens langs...

Structureel
Jongeren
Altena

Eén op één begeleider in keuken kadofabriek

Stichting 'n Tikkie Anders

Ben jij opzoek naar vrijwilligerswerk in de zorg, spreekt de gehandicaptenzorg jouw aan? Ben je beschikbaar op een ochtend of middag op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag? Hou je van bakken en of koken? Vind je het leuk om een medewerker aan te sturen en samen te werken? Houd je van afwisselend werk? Schroom dan niet om contact op te nemen! Wat kun je verwachten? Een gezellig team met schatten van medewerkers en diverse werkzaamheden denk aan: -Gebak maken voor bestellingen (bijv. appeltaart of monchou) -Bakken voor de high tea van lunchroom 'n tikkie anders -Koken voor de buitenschoolse opvang, noten branden, -Producten maken die in de winkel verkocht worden. Klinkt dit als muziek in de oren? Bel ons dan gerust, om een vrijblijvend een gesprekje/rondleiding in te plannen. 0183-730698 We ontmoeten je graag!

Structureel
Altena

Digitaal vaardige gastvrouw/heer gezocht

AltenaVoorElkaar

Wat is AltenaVoorElkaar? AltenaVoorElkaar is een online platform, waar de hulpvragen van inwoners en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Altena gematcht kunnen worden met het aanbod van andere inwoners. Het principe is heel simpel. Wie zelf een hulpvraag heeft of juist graag iets voor een ander wil doen kan een vraag en/of aanbod op de site plaatsen. Ook als organisatie kun je een beroep doen op ons platform. Dit kan een eenmalige vraag of aanbod zijn, of structureel. Wij hebben jouw hulp nodig! AltenaVoorElkaar is onlangs gelanceerd en om dit prachtige platform te laten groeien binnen de gemeente Altena hebben wij vrijwilligers nodig die ons daarbij willen helpen. Als vrijwilliger krijg je van ons de ruimte om mee te denken in het vormgeven van AltenaVoorElkaar en samen iets doen voor een ander is een prachtige en zinvolle tijdsbesteding, bovendien leer je zo meer mensen kennen. Voor de inwoners van Altena die niet digitaal vaardig zijn willen wij een wekelijkse inloopochtend opstarten. Deze inloopochtend zal plaatsvinden in de Bibliotheek in Woudrichem. Hiervoor zoeken wij een digitaal vaardige enthousiasteling die bereid is om wekelijks 2 tot 3 uur, op een nader te bepalen ochtend, geïnteresseerden verder wil helpen met aanmeldingen op ons online platform en relevante vragen. Wil jij ons helpen? Neem dan contact op met Elvira via een bericht.

Structureel