csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Digitaal vaardige gastvrouw/heer gezocht

Wat is AltenaVoorElkaar? AltenaVoorElkaar is een online platform, waar de hulpvragen van inwoners en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Altena gematcht kunnen worden met het aanbod van andere inwoners. Het principe is heel simpel. Wie zelf een hulpvraag heeft of juist graag iets voor een ander wil doen kan een vraag en/of aanbod op de site plaatsen. Ook als organisatie kun je een beroep doen op ons platform. Dit kan een eenmalige vraag of aanbod zijn, of structureel. Wij hebben jouw hulp nodig! AltenaVoorElkaar is onlangs gelanceerd en om dit prachtige platform te laten groeien binnen de gemeente Altena hebben wij vrijwilligers nodig die ons daarbij willen helpen. Als vrijwilliger krijg je van ons de ruimte om mee te denken in het vormgeven van AltenaVoorElkaar en samen iets doen voor een ander is een prachtige en zinvolle tijdsbesteding, bovendien leer je zo meer mensen kennen. Voor de inwoners van Altena die niet digitaal vaardig zijn willen wij een wekelijkse inloopochtend opstarten. Deze inloopochtend zal plaatsvinden in de Bibliotheek in Woudrichem. Hiervoor zoeken wij een digitaal vaardige enthousiasteling die bereid is om wekelijks 2 tot 3 uur, op een nader te bepalen ochtend, geïnteresseerden verder wil helpen met aanmeldingen op ons online platform en relevante vragen. Wil jij ons helpen? Neem dan contact op met Elvira via een bericht.

Lees meer

structureel

Altena

Administratie & receptie
Marketing & communicatie
Taal & lezen

Beschrijving

Wat is AltenaVoorElkaar?
AltenaVoorElkaar is een online platform, waar de hulpvragen van inwoners en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Altena gematcht kunnen worden met het aanbod van andere inwoners. Het principe is heel simpel. Wie zelf een hulpvraag heeft of juist graag iets voor een ander wil doen kan een vraag en/of aanbod op de site plaatsen. Ook als organisatie kun je een beroep doen op ons platform. Dit kan een eenmalige vraag of aanbod zijn, of structureel.

Wij hebben jouw hulp nodig!
AltenaVoorElkaar is onlangs gelanceerd en om dit prachtige platform te laten groeien binnen de gemeente Altena hebben wij vrijwilligers nodig die ons daarbij willen helpen. Als vrijwilliger krijg je van ons de ruimte om mee te denken in het vormgeven van AltenaVoorElkaar en samen iets doen voor een ander is een prachtige en zinvolle tijdsbesteding, bovendien leer je zo meer mensen kennen.

Voor de inwoners van Altena die niet digitaal vaardig zijn willen wij een wekelijkse inloopochtend opstarten. Deze inloopochtend zal plaatsvinden in de Bibliotheek in Woudrichem. Hiervoor zoeken wij een digitaal vaardige enthousiasteling die bereid is om wekelijks 2 tot 3 uur, op een nader te bepalen ochtend, geïnteresseerden verder wil helpen met aanmeldingen op ons online platform en relevante vragen.

Wil jij ons helpen? Neem dan contact op met Elvira via een bericht.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Altena

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Marketing & communicatie
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van AltenaVoorElkaar

Altena

Kom jij ons team versterken?

AltenaVoorElkaar

Al heel wat gemeenten in Nederland hebben het succesvolle platform NLvoorelkaar opgezet. Onder de vlag van Surplus is bijvoorbeeld OosterhoutVoorElkaar een groot succes geworden. Veel vrijwilligers en hulpvragers weten hun weg ernaartoe te vinden en worden geholpen met hun hulpvraag. Ook in Altena gaan wij daarom dit succesvolle platform introduceren. Wat is AltenaVoorElkaar? AltenaVoorElkaar is een online platform, waarop de hulpvragen van inwoners uit de gemeente Altena gematcht kunnen worden met het aanbod van andere inwoners. Het principe is heel simpel. Wie zelf een hulpvraag heeft of juist graag iets voor een ander wil doen kan een vraag of aanbod op de site plaatsen. Ook als organisatie kun je een beroep doen op ons platform. Dit kan een eenmalige vraag of aanbod zijn of structureel. Ook kun je reageren op een vraag of aanbod. Je hebt hiervoor wel een account nodig, maar deze is zo aangemaakt. Aan wat voor vraag en aanbod kan ik denken? Het scala aan vraag en aanbod is erg breed. Ben je bijvoorbeeld, naar jouw idee, te veel alleen? Dan kun je via het platform iemand zoeken om een praatje te maken of om iets leuks samen te doen. Ben je beperkt door lichamelijke ongemakken, maar heb je een klusje dat in huis gedaan moet worden? Dan kun je iemand zoeken op het platform die dit voor jou kan doen. Wat als ik digitaal niet handig ben? Niet iedereen is digitaal even vaardig. AltenaVoorElkaar kan jou straks ook ondersteunen bij deze zoektocht. Zo kunnen we de vraag of het aanbod samen of voor jou op de website plaatsen. Wij hebben jouw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen om het platform op social media goed te presenteren en die niet-digitaal vaardige inwoners met hun vragen kunnen helpen. Samen iets doen voor een ander is een prachtige en zinvolle tijdsbesteding. Bovendien leer je zo meer mensen kennen.

Structureel
Altena

Help jij ons groeien?

AltenaVoorElkaar

Wat is AltenaVoorElkaar? AltenaVoorElkaar is een online platform, waar de hulpvragen van inwoners en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Altena gematcht kunnen worden met het aanbod van andere inwoners. Het principe is heel simpel. Wie zelf een hulpvraag heeft of juist graag iets voor een ander wil doen kan een vraag en/of aanbod op de site plaatsen. Ook als organisatie kun je een beroep doen op ons platform. Dit kan een eenmalige vraag of aanbod zijn, of structureel. Wij hebben jouw hulp nodig! AltenaVoorElkaar wordt op vrijdag 7 juni 2024 gelanceerd tijdens het Festival “Vrienden van Altena”. Om dit prachtige platform te laten groeien binnen de gemeente Altena hebben wij vrijwilligers nodig die ons daarbij willen helpen. Als vrijwilliger krijg je van ons de ruimte om mee te denken in het vormgeven van AltenaVoorElkaar en samen iets doen voor een ander is een prachtige en zinvolle tijdsbesteding, bovendien leer je zo meer mensen kennen. Op dit moment zijn wij op zoek naar diverse vrijwilligers. Ben jij digitaal vaardig en word jij blij van het helpen van inwoners die niet-digitaal vaardig zijn tijdens een inloopochtend of kun jij ons helpen om het platform op social media goed te presenteren? Dan zoeken wij jou! Wil jij ons helpen? Neem dan contact op met Elvira via een bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

Gorinchem

Plezier op de woensdagmiddag

Syndion

Ben jij op zoek naar een leuke invulling van de woensdagmiddag? Wij zoeken een vrijwilliger om met onze kinderen van de BSO (Buiten Schoolse Opvang) plezier te maken. De kinderen met een beperking bezoeken het speciaal onderwijs en krijgen bij onze BSO leuke activiteiten aangeboden. Plezier, ontspanning en duidelijkheid zijn voor ons belangrijk. De kinderen houden van sjoelen, knutselen, buitenspelen en muziek maken. Als vrijwilliger maak je makkelijk contact en steek je graag de handen uit de mouwen. Je helpt de begeleider bij activiteiten en kleine huishoudelijke taken, zoals opruimen, drinken inschenken, etc. We zijn tijdens schoolweken iedere woensdag van 12.00 tot 17.30 uur open. Samen met de begeleider en de andere vrijwilliger verdeel je de taken. We zijn dankbaar voor je hulp en belonen dit met een vrijwilligersvergoeding. Daarbij kunnen vrijwilligers zich ontwikkelen door cursussen te volgen. Ben je enthousiast, zoek dan niet verder en reageer! We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvende) kennismaking. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Altena

Wil jij mij leren begrijpen?

Syndion

Voor een lieve, stoere tiener (17 jaar) met een meervoudige beperking zoeken we een vrijwilliger om samen met haar te wandelen, schommelen, fietsen of te zwemmen. Ze woont samen met haar ouders in Woudrichem en krijgt ambulante ondersteuning. Ze houdt van muziek, buiten zijn en gezelligheid. Ze kan op haar manier, zonder woorden, aangeven wat ze wel en niet wilt. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die haar een leuke tijd wilt bezorgen, haar wilt leren begrijpen en het gezin wilt ontzorgen. Heb jij af en toe in de avond of in het weekend 1 á 2 uurtjes tijd om dit gezin te helpen? Neem contact met ons en we regelen een vrijblijvende kennismaking. Ambulante ondersteuning is een onderdeel van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Gorinchem

Kom jij voor ons koken?

Syndion

Voor onze locatie de Haarstraat zoeken we vrijwilligers om voor onze cliënten een lekkere, gezonde maaltijd te koken. Locatie de Haarstraat is een locatie waarbij wonen, welzijn en zorg gecombineerd wordt in de binnenstad van Gorinchem. Op de locatie Haarstraat wonen 27 cliënten met een lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). We zoeken vrijwilligers voor de maandag, woensdag en vrijdag van 15.30 tot 18.30 uur. We vinden het gezellig als je een hapje mee eet, maar dit is natuurlijk niet verplicht! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: https://www.reclassering.nl/over-de-reclassering/hoe-wij-werken/aanpak-zedendaders/cosa-vrijwilligers/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Gorinchem

Naast elkaar staan!

Syndion

Voor een creatieve jongeman (33) met een licht verstandelijke beperking zoeken we een maatje om naast hem te staan en samen te genieten van muziek, natuur en wandelen. Tevens vindt hij heet leuk om creatieve, diepgaande gesprekken te voeren. Hij woont zelfstandig in de binnenstad van Gorinchem. Hij houdt van alles wat met muziek te maken heeft en wil graag meer weten en leren! Ben je ruimdenkend, betrouwbaar en jong van geest? Heb jij een paar uurtjes per maand over om af te spreken? Dan komen we graag met je in contact! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Gorinchem

Fietsmaatje gezocht om te leren fietsen

Paskal

Ik ben op zoek naar een fietsmaatje om meer zelfvertrouwen te krijgen op de fiets. Ik woon al twee jaar in Nederland maar ik voel me nog steeds onzeker op de fiets. Ik zoek iemand die geduldig is en me kan begeleiden tijdens het fietsen, zodat ik mijn angst kan overwinnen en meer vertrouwen krijg. We kunnen ook leuke gesprekken voeren tijdens onze fietstochtjes, dit zal mij helpen mijn Nederlands te verbeteren en het zal ook gezellig zijn.

Structureel
Altena

Eén op één begeleider in keuken kadofabriek

Stichting 'n Tikkie Anders

Ben jij opzoek naar vrijwilligerswerk in de zorg, spreekt de gehandicaptenzorg jouw aan? Ben je beschikbaar op een ochtend of middag op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag? Hou je van bakken en of koken? Vind je het leuk om een medewerker aan te sturen en samen te werken? Houd je van afwisselend werk? Schroom dan niet om contact op te nemen! Wat kun je verwachten? Een gezellig team met schatten van medewerkers en diverse werkzaamheden denk aan: -Gebak maken voor bestellingen (bijv. appeltaart of monchou) -Bakken voor de high tea van lunchroom 'n tikkie anders -Koken voor de buitenschoolse opvang, noten branden, -Producten maken die in de winkel verkocht worden. Klinkt dit als muziek in de oren? Bel ons dan gerust, om een vrijblijvend een gesprekje/rondleiding in te plannen. 0183-730698 We ontmoeten je graag!

Structureel
Altena

Gezellig werk in tweedehands kledingzaak

GAiN

Wil jij ons komen helpen in de gezellige kledingwinkel van de stichting GAiN in Sleeuwijk. Hier verkopen we de allermooiste tweedehands kleding en zelfgemaakte cadeautjes. De opbrengst gaat naar de allerarmsten en naar mensen in nood. Je werkt altijd met meerdere collega's. Dan kan je elkaar aanvullen en helpen. Je maakt een praatje met onze (vaak vaste) klanten en helpt hen als ze er om vragen. Verder hang je de kleding op de juiste plaatsen terug en kijkt nieuw ingebrachte kleding na op vlekjes of beschadigingen. Zelf heb je recht op 20 procent korting en je hebt natuurlijk eerste keus.

Structureel
Gorinchem

Wil jij met mij de boodschappen doen?

Syndion

Voor een vriendelijke man (68 jaar) met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoeken we een vrijwilliger om samen wekelijks boodschappen te doen. De man woont op locatie Haarstraat in de binnenstad van Gorinchem. Hij heeft een halfzijdige verlamming en is rolstoelgebonden. Hij houdt van muziek, politiek en kunst. Daarnaast heeft hij voor zijn NAH veel gereisd en vertelt graag over zijn buitenlandse avonturen. Hij vindt het soms moeilijk om zijn beperking te accepteren en even naar buiten (boodschap doen, terrasje pikken, etc) brengt hem weer positiviteit. Wil jij met samen met deze man wekelijks boodschappen doen bij de supermarkt (loopafstand 500 m)? Stuur snel een reactie en we regelen graag een (vrijblijvende) kennismaking! Woonlocatie Haarstraat is een onderdeel van Syndion. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel