csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Evenementen in het verpleeghuis

Voor onze evenementen in verpleeghuis Meerstate zoeken we vrijwilligers die éénmalig of incidenteel willen komen helpen met het duwen van de rolstoelen van onze bewoners. Jaarlijks worden er een aantal evenementen in huis georganiseerd zoals een voorjaarsmarkt, vinylbingo, koningsspelen, zomerfeest, oud Hollandse spelletjes, lichtjestour of kerstmarkt. We kunnen altijd de hulp van vrijwilligers gebruiken die onze bewoners in hun rolstoelen ophalen van hun afdeling en ze rondrijden langs de verschillende activiteiten. Gezelligheid gegarandeerd!! De evenementen vinden altijd door de week en overdag plaats tussen 10.00 en 14.00 of tussen 14.00 en 17.00 Ben jij fit en houd je van gezelligheid, dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Heemskerk

Maximaal 6 deelnemers

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Voor onze evenementen in verpleeghuis Meerstate zoeken we vrijwilligers die éénmalig of incidenteel willen komen helpen met het duwen van de rolstoelen van onze bewoners.

Jaarlijks worden er een aantal evenementen in huis georganiseerd zoals een voorjaarsmarkt, vinylbingo, koningsspelen, zomerfeest, oud Hollandse spelletjes, lichtjestour of kerstmarkt.

We kunnen altijd de hulp van vrijwilligers gebruiken die onze bewoners in hun rolstoelen ophalen van hun afdeling en ze rondrijden langs de verschillende activiteiten. Gezelligheid gegarandeerd!!

De evenementen vinden altijd door de week en overdag plaats tussen 10.00 en 14.00 of tussen 14.00 en 17.00

Ben jij fit en houd je van gezelligheid, dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 4 uur

Locatie

Heemskerk

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 6 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Heemskerk

Samen haken, breien of borduren

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Kunt u breien, haken of borduren? Onze bewoners zouden het heel leuk vinden om samen met u aan de slag te gaan. Samen met een beroepskracht gaat u in de ochtenduren bezig met handwerken. Sommige bewoners breien nog heel actief en willen daarin gezelschap, anderen willen een oude hobby weer oppakken en kunnen u hulp en enthousiasme daarbij goed gebruiken! Bent u hier enthousiast over, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Koffie en een praatje

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Komt u onze bewoners verblijden met een kopje koffie en een gezellig praatje? Voor onze oudste bewoners zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de afdeling willen helpen met het schenken van koffie en daarnaast tijd willen maken voor een praatje, een spelletje of samen de krant doornemen. De tijden waarop u welkom bent zijn: van 09.30 tot 12.00 of van 18.00 tot 19.30 Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Sylvia.

Structureel
Heemskerk

Schilderen in het verpleeghuis

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Ben jij creatief of juist een mensen-mens en houd je van schilderen, of vind je het leuk om onze bewoners hierin te ondersteunen? Dan ben ik op zoek naar jou! Voor de gezellige activiteitenruimte De Knip in Meerstate zijn we op zoek naar vrijwilligers die op die op de dinsdagochtend van 10.30 tot 12.30 willen komen helpen bij het schilderen. Je hoeft zelf geen schildertalent te zijn, als je er maar interesse in hebt en natuurlijk in onze bewoners. Heb jij op dinsdagochtend tijd over, neem dan contact met mij op. Tot ziens!

Structureel
Heemskerk

Bezoekvrijwilliger voor wandelen met rolstoel

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Voor een enthousiaste, rolstoel gebonden veertiger ben ik op zoek naar een bezoek vrijwilliger die eens per maand, of vaker als het heel goed klikt, een uurtje op bezoek wil komen in Meerstate. Deze lieve, rustige man woont nog niet zo lang in Meerstate en is vrij jong in vergelijking met zijn medebewoners. Hij was in het verleden heel sportief op het gebied van gym en turnen en heeft meerdere malen de Nijmeegse 4daagse uit gelopen. Hij zou het leuk vinden om af en toe bezoek te krijgen om samen te wandelen. Ben jij degene die deze leuke man helpt zijn wereld weer wat te vergroten? Ben je rustig van aard en fit genoeg om de rolstoel een uurtje te duwen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Ervaring met het rijden van een rolstoel is niet vereist, dat leren we je in Meerstate!

Structureel
Heemskerk

Vrijwilligerswerk doen in verpleeghuis?

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Zou jij graag vrijwilligerswerk doen in een verpleeghuis, maar weet je nog niet precies wat dat inhoud of dat je het wel leuk zal vinden? Of ben je geïnspireerd door Teun Toubes, maar weet je niet hoe je het aan kan pakken of wat bij je zou passen? Neem dan contact op met mij! Mijn naam is Sylvia en ik ben de vrijwilligers coördinator van verpleeghuis Meerstate aan de Mozartstraat in Heemskerk. Bij mij kun je vrijblijvend terecht voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding zodat je een beeld krijgt van Meerstate en van wat voor vrijwilligerswerk er gedaan kan worden. En misschien heb je zelf wel een leuk idee hierover, en kunnen we dat onder het genot van een verse koffie of thee met elkaar bespreken. Ik zie je graag!

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Mantelzorger = bewindvoerder = hulp nodig

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

" Mijn vrouw lijdt aan dementie (jong dementerend). Zij is opgenomen in een verpleeghuis en ik ben haar bewindvoerder geworden, dit heeft o.a. te maken met ons koophuis. Nu ben ik op zoek naar iemand die in dezelfde situatie zit/zat en mij hierbij een beetje kan ondersteunen. Ik moet mij, net als professionele bewindvoerders, jaarlijks verantwoorden aan de rechter dus ik ben zoekende naar hoe ik een goede administratie bijhoud. Ik heb op diverse plekken al gevraagd of zij iemand kennen die mij kan helpen, maar nee. Ik hoop via deze weg een lotgenoot te kunnen treffen. Herkent u zichzelf in mijn beschrijving of u kent iemand die daarop lijkt? Laten we dan telefonisch contact hebben om te onderzoeken of u degene bent die ik zoek!" De maatschappelijk werker is degene die deze advertentie heeft geplaatst en waar u het eerst contact mee zult hebben.

Project
Jongeren

Anderen bekeken ook

Heemskerk

Kerkvrijwilligers - Verpleeghuis Heemswijk

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Onze geestelijk verzorgers zorgen er samen met onze vrijwilligers voor dat onze bewoners kunnen genieten van de religieuze vieringen en de religieuze muziek. Onze vrijwilligers halen onze bewoners op uit de huiskamers en brengen hen met de rolstoel of als zij dat nog kunnen met de rollator naar de begane grond en de ruimte waar de activiteit plaatsvindt. U blijft tijdens de activiteit ook bij onze bewoners en helpt hen bijvoorbeeld met het liedboek. De religieuze vieringen zijn op de 1ste en 4de zondag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 10:00 tot 12:00 uur. De religieuze muziek is op de 2e maandag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 14:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om ons bij de religieuze vieringen of bij de religieuze muziek te helpen? Zo ja, dan nodigen wij u heel graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Wij hopen van u te horen! Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht u in die periode reageren dan duurt het langer tot u een reactie ontvangt.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Flex chauffeurs

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Helpt u onze cliënten op weg en ons uit de brand? Wilt u graag vrijwillig actief zijn maar lukt dit niet op regelmatige basis? Dan is dit misschien een mooie oplossing. Voor perioden waarin niet al onze vaste vrijwillige chauffeurs kunnen rijden, zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor onze flexpoel. Om op de dagbesteding van de SIG te komen worden onze cliënten gebracht en gehaald door vrijwillige chauffeurs. Met een (rolstoel)bus van de SIG, rijden deze vervoersvrijwilligers naar onze verschillende dagbestedingsplekken in de regio’s Midden - en Zuid Kennemerland. In tijden van ziek-en-zeer of een vakantieperiode doen wij graag een beroep op chauffeurs die zo nu en dan een dag of meerdere dagen kunnen inspringen en die ons actieve team van vrijwilligers komt versterken in de omgeving Haarlem en Beverwijk. Naast een goede rijvaardigheid verwachten wij dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Bent u iemand met ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking, in het bezit van een rijbewijs en helpt u graag een handje in drukke tijden? Wordt dan één van onze chauffeurs en zorg ervoor dat onze cliënten toch op tijd bij de dagbesteding kunnen zijn. Handig om te weten is dat: - het is écht essentieel dat u doordeweeks (niet in het weekend)  inzetbaar bent. - er gereden wordt in Beverwijk, Haarlem en omgeving. - daarom het van belang is dat u in of in de buurt van Beverwijk/ Haarlem woont - het mogelijk is om een keer vrijblijvend mee te rijden met een ervaren chauffeur zodat u kunt ervaren of de werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en mogelijkheden. - u deel gaat uitmaken van een enthousiast team van chauffeurs. - u tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk een mobiele telefoon tot uw beschikking krijgt - er een mogelijkheid is tot deelname aan een uitgebreid intern scholingsaanbod. - u een maandelijkse vrijwilligersvergoeding ontvangt op basis van de door u gewerkte uren.

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen
Heemskerk

Vive la France - maatje

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Voor een lieve vrouw die bij ons woont in Verpleeghuis Heemswijk in Heemskerk zijn wij op zoek naar een bezoekvrijwilliger. Zij komt oorspronkelijk uit Frankrijk en woont al lang in Nederland waardoor zij ook goed Nederlands spreekt. Wanneer je een praatje met haar maakt dan fleurt zij helemaal op en toont ook interesse in jou. Door haar ziektebeeld met ernstige geheugenproblemen, heeft zij een dwang om teveel te eten en doet zij veel moeite om steeds eten en drinken (koffie) te krijgen. Als je daar rustig met haar over praat, dan reageert zij begripvol. Hoe leuk zou het zijn als zij bezoek krijgt en misschien zelfs in het Frans een praatje kan maken. Kennis van de Franse taal is geen vereiste. Niet alleen een Franse, ook een Italiaanse achtergrond heeft onze bewoonster, dus heb je interesse in Italië dan is dat zeker ook een leuk gespreksonderwerp. Binnen loopt zij met een rollator en buiten zit zij in een rolstoel. Als je buiten een rolstoel kan duwen zou dat heel mooi zijn, maar het is geen vereiste. Het voornaamste is het persoonlijke contact. Gezellig even samen praten in de tuin of binnen. Een spelletje doen (Yahtzee). Daar wordt zij blij van. Voor wat betreft de concentratie die onze bewoonster heeft, zal een gesprekje of spelletje maximaal zo’n 30 tot 45 minuten duren. Heb je 1x per week of 1x per 14 dagen een uurtje beschikbaar om haar te bezoeken en haar dag kleur te geven, dan zijn wij op zoek naar jou! Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht je in die periode reageren dan duurt het langer tot je een reactie ontvangt.

Structureel
Heiloo, Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Uitgeest

Gezinsmaatjes gezocht!

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Het is zo dankbaar om er te zijn voor een gezin wat het tijdelijk moeilijk heeft. Humanitas Home-Start biedt (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Heiloo, Uitgeest

Krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar in Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Het kan gaan om (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en/of het bieden van een luisterend oor. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Wil jij hier een leuke driedaagse voorbereidende training voor volgen? Meld je dan aan voor maandag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 9.30 - 12.00 Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Heemskerk

Verschillende vacatures Sint Agnes

ViVa! Zorggroep

Beste vrijwilliger, Voor woonzorglocatie Sint Agnes ViVa Zorggroep Heemskerk zoeken we vrijwilligers voor verschillende taken/activiteiten. Je kunt hierbij denken aan wandelen met een bewoner, helpen tijdens het ontbijt, het koffieschenken of de lunch, helpen tijdens groepsactiviteiten op de afdeling, helpen bij het activiteitenplein, een bewoner gezelschap houden, fietsen op de duofiets, spelletjes doen etc. Dit kan zijn in de ochtend, middag of avond. Kortom er zijn veel mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn verzekerd en u krijgt een gratis lidmaatschap van onze ViVa! ledenservice, ook ontvangt u een kerstpakket voor uw inzet. We waarderen onze vrijwilligers enorm en zullen ervoor zorgen dat u de juiste begeleiding krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Met vriendelijke groet, Iris Dekker Coördinator Vrijwilligers Sint Agnes ViVa! Zorggroep

Structureel
Jongeren