csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ervaringsdeskundige Cliëntondersteuner

Wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden van een aantal van onze vrijwilligers zoeken wij per direct een ervaringsdeskundige cliëntondersteuner voor ons team Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO). Een ervaringsdeskundige biedt hoop aan lotgenoten en naasten. We noemen onze ervaringsdeskundigen dan ook hoopverleners. Als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner denk je mee over het organiseren van zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor lotgenoten en naasten. Je beweegt je naast mensen in hun zoektocht naar zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning op alle relevante levensterreinen zoals wonen, werken/inkomen, onderwijs/ontwikkeling, zorg/maatschappelijke ondersteuning, mobiliteit, vrije tijd en zingeving. Het is super als je de training Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) al hebt afgerond. Heb je het WMEE-certificaat nog niet? Binnen het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid kunnen onze eigen WMEE-trainers je opleiden. Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zet zich in voor de belangen van ouders, jongeren, kinderen, gezinnen en naasten. Onze focus ligt op diversiteit en inclusiviteit, kansengelijkheid, onderwijs en het sociaal domein. Het is onze missie om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen in zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning alsmede in beleid en wet- en regelgeving. Door middel van het opleiden en scholen en door het inzetten van onze ervaringsdeskundigen stellen we het cliëntperspectief dusdanig centraal dat overheden, organisaties en instellingen daadwerkelijk veranderen. Wat is onze visie, waar gaan we voor? We maken onze dromen waar door in de nabije toekomst een professionele cliëntgestuurde organisatie uit de grond te stampen en activiteiten te ontwikkelen, te organiseren en te ondersteunen die een waardevolle bijdrage aan onze samenlevering en maatschappij leveren. Onze kernwaarden zijn opgenomen in onze akte van oprichting: De stichting tracht haar doelstellingen te realiseren door zich af te wenden van begrippen als exclusie, separatie en stigmatisering en begrippen als inclusie, integratie en liefde te omarmen. Stuur me een berichtje als je meer wil weten of bel mij op [telefoonnummer verborgen]. Ik hoor graag van je, tot snel! Anke-Elze

Lees meer

structureel

Dordrecht

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden van een aantal van onze vrijwilligers zoeken wij per direct een ervaringsdeskundige cliëntondersteuner voor ons team Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO).

Een ervaringsdeskundige biedt hoop aan lotgenoten en naasten. We noemen onze ervaringsdeskundigen dan ook hoopverleners.
Als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner denk je mee over het organiseren van zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor lotgenoten en naasten. Je beweegt je naast mensen in hun zoektocht naar zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning op alle relevante levensterreinen zoals wonen, werken/inkomen, onderwijs/ontwikkeling, zorg/maatschappelijke ondersteuning, mobiliteit, vrije tijd en zingeving.

Het is super als je de training Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) al hebt afgerond.
Heb je het WMEE-certificaat nog niet? Binnen het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid kunnen onze eigen WMEE-trainers je opleiden.

Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zet zich in voor de belangen van ouders,
jongeren, kinderen, gezinnen en naasten. Onze focus ligt op diversiteit en inclusiviteit, kansengelijkheid, onderwijs en het sociaal domein.

Het is onze missie om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen in zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning alsmede in beleid en wet- en regelgeving. Door middel van het opleiden en scholen en door het inzetten van onze ervaringsdeskundigen stellen we het cliëntperspectief dusdanig centraal dat overheden, organisaties en instellingen daadwerkelijk veranderen.

Wat is onze visie, waar gaan we voor? We maken onze dromen waar door in de nabije toekomst een professionele cliëntgestuurde organisatie uit de grond te stampen en activiteiten te ontwikkelen, te organiseren en te ondersteunen die een waardevolle bijdrage aan onze samenlevering en maatschappij leveren.

Onze kernwaarden zijn opgenomen in onze akte van oprichting: De stichting tracht haar doelstellingen te realiseren door zich af te wenden van begrippen als exclusie, separatie en stigmatisering en begrippen als inclusie, integratie en liefde te omarmen.


Stuur me een berichtje als je meer wil weten of bel mij op [telefoonnummer verborgen].
Ik hoor graag van je, tot snel!

Anke-Elze

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 8 uur

Locatie

Dordrecht

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Dordrecht

Flex-vrijwilliger Amnesty Dordrecht

Amnesty International Dordrecht

WAT GA JE DOEN • je geeft uitleg aan de deelnemers van onze Write for Rights-schrijfavonden over de werkwijze bij het schrijven, • je vervoert materialen naar een activiteit of terug naar de opslag, • je staat in onze kraam om info over mensenrechten te geven aan het publiek, • je vraagt aan het publiek handtekeningen voor een petitie of haalt geld op voor onze activiteiten, • je bent actief tijdens de Dag van de Mensenrechten (10 december) bij onze Schrijfmarathon. WIJ ZOEKEN mensen die • bereid zijn zich enigszins te verdiepen in schendingen van mensenrechten en de acties die Amnesty International daar op inzet, • mensenrechten met enthousiasme willen uitdragen aan anderen en hen kan uit nodigen een bijdrage te leveren aan de acties door een handtekening te zetten, een brief te schrijven of iets te kopen, een donatie te doen e/o ook vrijwilliger bij onze groep te worden, • achter de schermen behulpzaam zijn met voorbereidingen voor de activiteiten, vervoer van spullen of administratieve handelingen, • minimaal 3x per jaar inzetbaar zijn. WIJ BIEDEN • de introductiecursus 'Actief in Amnesty', waarna je bij ons aan de slag kan. Het programma duurt een middag, waarin wordt uitgelegd waar Amnesty voor staat, wat ons werkterrein en onze werkwijze is. • een gevarieerd activiteiten programma, waar je flexibel op kunt intekenen, • ondersteuning vanuit de kerngroep tijdens iedere activiteit, • de jaarlijkse seizoens-opening, waarbij we als team nadere informatie over mensenrechten krijgen, • een jaarlijkse training in vaardigheden die je als activist wil leren e/o uitbreiden.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Gastheer/gastvrouw Speeltuin

Buurt en Speeltuinvereniging Victorie

Vind je het ook belangrijk dat kinderen vrij uit en zonder gevaar kunnen spelen, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken: Een gastheer/gastvrouw die de speeltuinbezoekers welkom heet en wegwijs maakt op de speeltuin. Je controleert het entreebewijs en indien nodig verkoop je losse entreekaartjes. Verder hou je een oogje op de kinderen die aan het spelen zijn. Wij zoeken iemand die het leuk vindt om met kinderen en andere mensen om te gaan. Je bent flexibel, nauwkeurig en kan zelfstandig werken. Wij bieden: De gelegenheid om deel te zijn van een mooie en gezellige buurtspeeltuin. Daarnaast een gratis lidmaatschap waarmee jij en je (klein)kinderen toegang hebben tot de speeltuin. Gratis koffie/thee als je aan het werk bent, een vrijwilligerspas en een vrijwilligersvergoeding. Aanvullende informatie: De dagen en uren die je op de speeltuin bent regelen we in onderling overleg. Spreekt jou dit aan? Reageer dan snel! Je kunt je ook af en toe inzetten. We appen je dan wekelijks de openstaande diensten. Wil je meer weten over onze speeltuin? Kijk op onze website www.speeltuinvictorie.nl of kom een keertje langs. Algemeen Speeltuin Victorie is een vereniging met ruim 600 leden in de rustige buurt Land van Valk in Dordrecht. De speeltuin is open van april tot oktober voor zowel leden als niet leden. Onze hoofdactiviteit is het bieden van een leuke en fijne speelplaats voor kinderen. Tevens is de speeltuin o.a. een plek voor ontmoeting. Scholen weten de speeltuin te vinden voor een schoolreisje. Daarnaast wordt het gebouw, dat voorzien is van een kantine, ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals toneel en het autisme café. De vereniging draait volledig op vrijwilligers.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Beheerder Speeltuin

Buurt en Speeltuinvereniging Victorie

Ben jij een iemand die graag de leiding neemt, oplettend is en een hart heeft voor kinderen? Dan zoeken wij jou! Wij zijn op zoek naar een beheerder die op een dag dat de speeltuin open is het aanspreekpunt is. Samen met de andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken op de speeltuin. Je taken zijn o.a: - openen en sluiten van de speeltuin; - beantwoorden van de telefoon; - lichte administratieve werkzaamheden; - beheer van de voorraad; - uitdelen van taken aan andere vrijwilligers; - toezicht houden als de speeltuin open is; - schoonmaak en onderhoudswerk. Wij zoeken iemand die het leuk vindt om met kinderen en andere mensen om te gaan. Je bent flexibel, nauwkeurig en kan zelfstandig werken. Wij bieden: De gelegenheid om deel te zijn van een mooie en gezellige buurtspeeltuin. Daarnaast een gratis lidmaatschap waarmee jij en je (klein)kinderen toegang hebben tot de speeltuin. Gratis koffie/thee als je aan het werk bent, een vrijwilligerspas en een vrijwilligersvergoeding. Aanvullende informatie: De dagen en uren die je op de speeltuin bent regelen we in onderling overleg. Spreekt jou dit aan? Reageer dan snel! Wil je meer weten over onze speeltuin? Kijk op onze website www.speeltuinvictorie.nl of kom een keertje langs. Algemeen: Speeltuin Victorie is een vereniging met ruim 600 leden in de rustige buurt Land van Valk in Dordrecht. De speeltuin is open van april tot oktober voor zowel leden als niet leden. Onze hoofdactiviteit is het bieden van een leuke en fijne speelplaats voor kinderen. Tevens is de speeltuin o.a. een plek voor ontmoeting. Scholen weten de speeltuin te vinden voor een schoolreisje. Daarnaast wordt het gebouw, dat voorzien is van een kantine, ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals toneel en het autisme café. De vereniging draait volledig op vrijwilligers.

Structureel
Dordrecht

Spreken wij samen af?

Syndion

Voor een vriendelijke, welbespraakte jonge man (23 jaar) met een licht verstandelijke beperking zoeken we een maatje om samen te kletsen, wandelen of te voetballen. Hij heeft een parttime baantje bij de supermarkt en zoekt iemand om doordeweeks mee af te spreken. Als er een vertrouwensband is ontstaan, is het fijn als je hem ook wilt ondersteunen bij doktersbezoek etc. Wil jij graag iets betekenen voor een ander en heb jij tijd om zo af en toe met deze jonge man af te spreken? Kom eens kennismaken en we ontdekken graag of er een klik is. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Dordrecht

Gastheer of gastvrouw bij verhuur gebouw.

Wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders

Als gastheer of gastvrouw ben je, samen met een collega vrijwilliger, in het gebouw aanwezig tijdens de verhuur van de ruimte. Je opent en sluit het pand. Wijst de huurder de weg in het gebouw zodat er stoelen en tafels gebruikt kunnen worden. Hoe de verschillende gehuurde apparaten( frituur, geluidsinstallatie en dergelijk) gebruikt kunnen worden. Je ziet erop toe dat de schoonmaak achteraf goed wordt gedaan door de huurder of doet deze schoonmaak (tegen een vergoeding) zelf. Tijdens de verhuur let je erop dat alles ordelijk verloopt. Voor het helpen bij de verhuur wordt een vrijwilligersvergoeding ter beschikking gesteld door het bestuur. Dus.. dit kan een leuk spaarpotje zijn!

Structureel
Dordrecht

Vrijwilliger Get a Grip gezocht

Vereniging Humanitas Drechsteden afdeling Get a Grip

Vacature Get a Grip Wil jij jongeren helpen met hun financiën? Steeds meer jongeren hebben geldproblemen. Ze hebben een studieschuld, onbetaalde rekeningen of betalingsachterstanden. Met Get a Grip helpt Humanitas Drechtsteden jongeren grip te krijgen op hun geldzaken. Dit doen we in de plaatsen Dordrecht en Zwijndrecht. Een vrijwilliger vertelt waarom hij het vrijwilligerswerk waardevol vindt: "Het geeft voldoening! Doordat je een jongere een klein duwtje in de goede richting kan geven. Je voelt dat je werk ertoe doet." Ben jij: - goed in het ordenen van geldzaken? - iemand die anderen graag helpt? - iemand die goed kan luisteren? - een dagdeel per week beschikbaar? Jongeren denken snel, maar raken ook snel afgeleid. Kun jij mee schakelen met jongeren? En lukt het je om met geduld en humor weer orde in de chaos te brengen? Dan hebben we jou hard nodig! Wat krijg je ervoor terug? Training, begeleiding en intervisie: voor je aan de slag gaat, volg je onze Get a Grip training. Humanitas biedt daarnaast nog veel meer trainingen aan, gratis voor vrijwilligers. Ten slotte is het vrijwilligerswerk bij Get a Grip een interessante en leerzame ervaring, die ook nog eens waardevol is voor je CV. Geïnteresseerd? Je kan je aanmelden via een bericht We hopen snel van je te horen!

Structureel
Dordrecht

Internationale kok gezocht voor de Inloop

Yulius

Iedere woensdag komt een groep bewoners uit de wijk eten op de Inloop Patersweg in Dordrecht. We zoeken een creatieve hobbykok die het leuk vindt om samen met de deelnemers, gerechten uit diverse landen te bereiden. Het is fijn als je zelf de recepten bedenkt en daarvoor de boodschappen doet. (uiteraard worden de kosten daarvan vergoed!). Wat levert het jou op? - je kunt al je kooktalenten inzetten. - je draagt bij aan het vergroten van het welzijn van een groep kwetsbare Dordtenaren. - samen eten zorgt voor verbinding tussen bezoekers, waardoor zij zich meer onderdeel voelen van de maatschappij. Lijkt het je leuk om lekker te komen koken? Neem dan snel contact met mij op!

Structureel
Dordrecht

Maatschappelijk begeleider

Vluchtelingenwerk Dordrecht

Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn? Ben jij degene met overzicht? Wij zoeken iemand die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider precies iets voor jou! Jij zorgt er samen met de statushouder voor dat alles gereed is voor het starten van een nieuwe toekomst. Denk aan het aanmelden van kinderen op een school, het inschrijven bij een huisarts en het regelen van verschillende financiële zaken. Drie maanden later is de statushouder gevestigd en kan jij overgaan op het bieden van maatschappelijke begeleider aan deze statushouder. Deze ga je verder begeleiden richting zelfredzaamheid. Kortom, jij bent degene die een statushouder helpt aan een goede start en toekomst in Nederland! Als coach vestiging bied je individuele begeleiding. Je helpt een vluchteling met de start in de Nederlandse samenleving en geeft informatie over instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning in de contacten met bijvoorbeeld de gemeente of woningbouwvereniging. Je regelt veel zaken vanuit kantoor, maar je gaat soms ook op huisbezoek of mee naar een afspraak. Wanneer de basis op orde is, ondersteun je je cliënt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en een zinvolle dagbesteding. Je coacht in het vergroten van de zelfredzaamheid, houdt de voortgang bij en legt gemaakte afspraken vast. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en minimaal een dagdeel per week beschikbaar bent. In deze functie leer je steeds weer nieuwe mensen kennen en ben jij een wezenlijke schakel in het opbouwen van een nieuw bestaan. Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij: • Zowel betrokken als nuchter • Empathisch en in staat te stimuleren en motiveren • Flexibel en oplossingsgericht • In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven • Bekend met de sociale kaart in de gemeente (regio) of bereid om je hierin te verdiepen • Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bereid minimaal een jaar te blijven (dit om onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden) Interesse? Kom een langs voor een bakkie koffie om kennis te maken.

Structureel