csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Plukken van fruit van hoogstambomen

Met een gezellig cluppie plukken we ieder jaar rond september en oktober het fruit van onze hoogstambomen. Van het fruit worden (h)eerlijke producten gemaakt. De opbrengst van deze producten gaat weer terug in het gebied rondom de Wiel van Bassa om het cultuurhistorische landschap te kunnen behouden. We zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen met plukken. Iedere zaterdag rond september en oktober als het fruit rijp is, plukken we samen met een gezellig cluppie, meestal van 9:00 tot +/-15:00. Er is ook de mogelijkheid om samen met een kleiner groepje doordeweeks te plukken onder leiding van de beheerder van het gebied.

Lees meer

structureel

Vijfheerenlanden

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Met een gezellig cluppie plukken we ieder jaar rond september en oktober het fruit van onze hoogstambomen.

Van het fruit worden (h)eerlijke producten gemaakt. De opbrengst van deze producten gaat weer terug in het gebied rondom de Wiel van Bassa om het cultuurhistorische landschap te kunnen behouden.

We zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen met plukken. Iedere zaterdag rond september en oktober als het fruit rijp is, plukken we samen met een gezellig cluppie, meestal van 9:00 tot +/-15:00.
Er is ook de mogelijkheid om samen met een kleiner groepje doordeweeks te plukken onder leiding van de beheerder van het gebied.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 5 uur

Locatie

Vijfheerenlanden

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Vijfheerenlanden

Hulp op markten Heerlijkheid Vijfheerenland

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Onze appelperen stroop, sappen en bier gemaakt van ongespoten hoogstamfruit willen we vermarkten om het gebied rond de Wiel van Bassa te kunnen behouden. Om naamsbekendheid te krijgen staan we op markten en evenementen. Met een zeer mooi mobiel verkoopkarretje gaan we met een klein cluppie een aantal markten en evenementen per jaar af. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te gaan en als een soort ambassadeur onze producten en het doel van de stichting onder de aandacht brengt op markten en evenementen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Structureel
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Catering bij de fruitpluk voor vrijwilligers

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Wij zijn de stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Het doel van onze stichting is om met vrijwilligers het cultuurhistorisch landschap rondom de Wiel van Bassa duurzaam te behouden. Het fruit van de hoogstambomen worden verwerkt tot producten die we op de markt zetten. Het geld wat hierdoor gegenereerd wordt, gaat regelrecht terug in het landschap. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de catering bij de fruitpluk door vrijwilligers. Meestal plukken we van eind augustus tot half oktober op zaterdagen. We beginnen dan rond 09:30 met koffie en iets lekkers. Rond 12:30 is er soep o.i.d. en rond 15:30 is er soms nog iets fris. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met een groepje de pauzes van de plukkers te verzorgen. We hebben hiervoor een coördinatrice, die dit regelt en organiseert. Als je het leuk vindt dan kan je ook meeplukken. Vanzelfsprekend kan je ook meedrinken en eten. Dat hoort er een beetje bij. We zijn allemaal vrijwilligers van de stichting. Het is een informele sfeer, waarbij heel veel gekletst en gelachen wordt. Als je dit aanspreekt, neem dan contact op met ons. Meer informatie kan je vinden op onze website: http://www.heerlijkheidvijfheerenlanden.nl/ Met fruitige groet, Mario Swaanen Secretaris Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een leuke zaterdag?

Syndion

Op zaterdag bieden wij kinderen en jongeren met een beperking gedurende de dag leuke activiteiten aan. Denk hierbij aan sport en spel, muziek, knutselen, samen een maaltijd maken, etc. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons te hierbij te helpen. Samen met de begeleider maak je een dagplanning passende bij het niveau van de aanwezige kinderen en jongeren. De kinderen komen vaak in de ochtend en de middag. De jongeren komen in de loop van de middag tot ongeveer 20.00 uur. Heb jij met regelmaat op zaterdag een paar uurtjes tijd om ons te helpen? We horen graag van je, zodat we een vrijblijvende kennismakingsafspraak kunnen maken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een sportieve avond?

Syndion

Als vrijwilliger zorg jij voor een sportieve, gezellige avond voor de bewoners van Leerdam Centrum. Onze mensen hebben een (licht) verstandelijke beperking en willen graag met elkaar op woensdag- of donderdagavond (rond 19.30 uur) lekker in beweging komen. De groep bestaat uit 6 tot 8 mensen en de leeftijd varieert van 30 tot 65 jaar. Op de binnenplaats van onze locatie willen ze graag aan de slag met sportieve opdrachten, bij fitness of sport en spel. Ze denken graag mee over de invulling van de activiteiten. We vinden het belangrijk dat je sociaal bent en mensen enthousiast kan maken. Je komt terecht bij een gezellige groep mensen, die graag onder jouw positieve leiding aan de slag willen met hun gezondheid. Hebben we jouw interesse gewekt? Reageer dan snel en kom (vrijblijvend) een keer kennismaken! Leerdam Centrum is een woonlocatie van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Vijfheerenlanden

Gastvrouw/heer voor VVV Leerdam

Gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge

Voor onze VVV winkel in Leerdam hebben wij een plek vrij als vrijwilliger in onze winkel. De winkel heeft een leuke en moderne uitstraling dus kom gerust een kijkje nemen. Wij hebben door het hele jaar bezoekers die vragen hebben over fiets en wandelroutes in de streek, maar ook als dagtoerisme willen ze weten wat er zoal te doen is in de omgeving. Ook hebben wij een shop met streekproducten die een verhaal hebben. Kortom, je bent altijd met leuke mensen in gesprek om het prachtige aanbod in Vijfheerenlanden te vertellen. Dus een super toffe taak in een gezellig hardwerkend team. Als Gastvrouw/Heer - Ben je het visitekaartje van Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden - Ontvang je de bezoekers enthousiast en gastvrij - Ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels - Verkoop je arrangementen, streekproducten, routekaarten, cadeaus en meer. - Kan je zelfstandig en in teamverband werken, en ben je flexibel. - Ben je bekend met ( regio Leerdam) Dagen en tijden: - Je bent flexibel inzetbaar voor 1 dag of 2 dagdelen per week, de dagdelen zijn van 11.00 tot en met 13.00 en van 13.00 tot en met 15.00 uur. Wij willen graag een ruimere openingstijd en willen daarom ons team uitbreiden. Wat krijg ik ervoor terug? Wij bieden een leuke en dynamische plek om te werken in een enthousiast team op een mooie locatie in het centrum van Leerdam. Je gaat mee naar leuke beurzen en uitjes die Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden te bieden heeft. Contact Heb jij interesse in deze leuke, flexibele en afwisselende vrijwilligersbaan? Solliciteer dan direct door contact op te nemen via [e-mailadres verborgen] of via [telefoonnummer verborgen]

Structureel
Vijfheerenlanden

Hulp op markten Heerlijkheid Vijfheerenland

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Onze appelperen stroop, sappen en bier gemaakt van ongespoten hoogstamfruit willen we vermarkten om het gebied rond de Wiel van Bassa te kunnen behouden. Om naamsbekendheid te krijgen staan we op markten en evenementen. Met een zeer mooi mobiel verkoopkarretje gaan we met een klein cluppie een aantal markten en evenementen per jaar af. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te gaan en als een soort ambassadeur onze producten en het doel van de stichting onder de aandacht brengt op markten en evenementen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Structureel
(kleine) groepen
Lopik, Vijfheerenlanden, IJsselstein

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Diverse vrijwilligers

Stichting vrouwenhofje mevr. van Aerden

Wist u dat het Hofje van Mevrouw van Aerden is opgericht om arme weduwen onderdak te bieden in de tien huisjes die het Hofje telt? Er bestonden immers in de 18e eeuw geen sociale voorzieningen. Tegenwoordig kan het Hofje niet meer bekostigd worden uit de nalatenschap van mevrouw Van Aerden, maar moet het eigen inkomsten genereren. Ook krijgt het Hofje geen subsidies; het monument draait volledig op vrijwilligers. Op dit moment denken de regenten samen met de vrijwilligers en andere deskundigen over de toekomst van het Hofje en haar museale waarde. Samen zoeken ze naar een goede invulling van de ruimtes en de betekenis van het Hofje voor Leerdam, Vijfheerenlanden, toeristen, erfgoedliefhebbers en huurders. Als vrijwilliger ben je betrokken en onderdeel van deze transitie! Het Hofje kan meer vrijwilligers gebruiken! Hieronder de posities waar u van betekenis zou zijn: 1. Vrijwilliger in de tuin of de winkel Er is een prachtige ruimte, naast het Hofje in de Kerkstraat, gehuurd waar bezoekers ontvangen worden en producten uit de nutstuin, die bestaat uit de moestuin, kruidentuin en boomgaard, verkocht worden. Tevens worden er ansichtkaarten, sapjes, oliën en nog veel meer aangeboden. Voor de bezoeker kan een kopje koffie of thee geserveerd worden. Dit winkeltje zal iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend zijn. Dezelfde openingstijden gelden ook voor de prachtige buitentuin met bijzondere bloemen, kruiden, bomen en vergeten groentes. Maar in de toekomst zouden we graag streven om vijf dagen in de week onze deuren te openen. Er worden vrijwilligers gezocht die “het verhaal “ vertellen, maar ook vrijwilligers die producten willen verkopen en/of koffie/thee willen serveren. We zoeken ook een vrijwilliger die de coördinatie tussen al deze activiteiten en de vrijwilligers onderling wil regelen. Wie wil, zou gemiddeld een middag per week kunnen helpen met en inzetten voor dit prachtige Hofje aan de Linge met zijn schitterende en bijzondere historie. Met meer vrijwilligers kunnen we meer activiteiten en openstellingen realiseren!

Structureel
Vijfheerenlanden

Vrijwillige chauffeur

Zorgboerderij Huiberthoeve

Wij zijn op zoek naar: Vrijwilligers die ons willen helpen met het ophalen en thuisbrengen van de volwassen deelnemers. Ben je in het bezit van een rijbewijs en heb je altijd al in een bus willen rijden of rijd je liever in je eigen auto? Vind je het leuk om in contact te zijn met mensen, na of voor het ophalen gezellig aan te schuiven bij de koffie? Vind je het leuk om op een vast moment per week of zo nu en dan mensen op te halen of thuis te brengen? Of wil je er meer over weten, neem dan contact op met Erik 06-12051334 of stuur een mailtje naar [email protected].

Structureel
Dordrecht, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Culemborg, Alblasserdam

Kom met je groep helpen bij Syndion

Syndion

We zoeken groepen die komen helpen met onderhoud van de tuintjes, ondersteunen bij een uitstapje, het bereiden van een lekkere maaltijd, etc. We denken graag in mogelijkheden, ook voor groepsactiviteiten! Syndion is er voor mensen – jong en oud - met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We ondersteunen hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. We hebben verschillende mogelijkheden in ons gehele werkgebied: Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Altena, Gorinchem en Culemborg. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Eenmalig