csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Boodschappen doen bij voedselbank

Wie wil er voor mij 1 keer per week boodschappen doen bij de voedselbank met eigen vervoer? Beste vrijwilligers, Ik zal me even voor stellen, ik ben een vrouw van 49 jaar, alleenstaande, zonder kinderen, geboren en getogen in Gouda, wonend in het centrum. Ik zit momenteel met mijn handen in het haar over hoe ga ik dit oplossen. Als volgt: Door omstandigheden zit ik in een moeilijke financieel pakket. Hierdoor mag ik gebruik maken van de voedselbank waar ik heel blij mee ben. Nu is het zo dat ik op elke Donderdag en vrijdag werk buiten de stad, heel vroeg vertrek en laat thuis kom, de dagen dat je naar de voedselbank kan komen.Met geen mogelijkheid kan ik op mijn werk de dagen veranderen. Ik heb zelf geen eigen vervoer dus ben afhankelijk van een andere. Ik heb het meerdere malen in mijn omgeving gevraagd om mij te willen helpen, maar iedereen heeft wel iets waardoor het niet kan. Vandaar mijn oproep, is er een vrijwilleger die alsjeblieft voor mij op donderdag OF de vrijdag tussen bepaalde tijden, elke week boodschappen wil ophalen bij de voedselbank in Gouda( ik krijg nog de exact dag te horen en tijd) maar ik kan altijd nog vragen, de dag en tijd dat het u beste uit komt. Alvast hartelijk bedankt. Tips zijn ook altijd welkom.

Lees meer

structureel

Gouda

Vervoer & transport
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wie wil er voor mij 1 keer per week boodschappen doen bij de voedselbank met eigen vervoer?

Beste vrijwilligers,
Ik zal me even voor stellen, ik ben een vrouw van 49 jaar, alleenstaande, zonder kinderen, geboren en getogen in Gouda, wonend in het centrum.

Ik zit momenteel met mijn handen in het haar over hoe ga ik dit oplossen.

Als volgt:
Door omstandigheden zit ik in een moeilijke financieel pakket. Hierdoor mag ik gebruik maken van de voedselbank waar ik heel blij mee ben.
Nu is het zo dat ik op elke Donderdag en vrijdag werk buiten de stad, heel vroeg vertrek en laat thuis kom, de dagen dat je naar de voedselbank kan komen.Met geen mogelijkheid kan ik op mijn werk de dagen veranderen.
Ik heb zelf geen eigen vervoer dus ben afhankelijk van een andere. Ik heb het meerdere malen in mijn omgeving gevraagd om mij te willen helpen, maar iedereen heeft wel iets waardoor het niet kan.

Vandaar mijn oproep, is er een vrijwilleger die alsjeblieft voor mij op donderdag OF de vrijdag tussen bepaalde tijden, elke week boodschappen wil ophalen bij de voedselbank in Gouda( ik krijg nog de exact dag te horen en tijd) maar ik kan altijd nog vragen, de dag en tijd dat het u beste uit komt.

Alvast hartelijk bedankt.

Tips zijn ook altijd welkom.Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 2 uur

donderdag

vrijdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Gouda

Impact

Impactgebied

Noodhulp
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gouda

Gastheer/gastvrouw

Open Monumentendag Gouda

Je ‘past’ een dagdeel op een Gouds monument tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Dat kan op een zaterdagochtend of –middag en zondagmiddag in het tweede weekend in september. Je zorgt dat mensen die binnenkomen even de weg wordt gewezen. En je zorgt dat alles netjes blijft. Je bent in de regel met twee mensen in het monument aanwezig. In sommige monumenten is de eigenaar aanwezig en krijg je van deze persoon nadere instructies. Je kunt als je dat leuk vind kun wat vertellen over het monument aan de bezoekers (voor informatie over de geschiedenis van het specifieke monument wordt gezorgd). Op een voorbereidende bijeenkomst eind augustus krijg je tips en instructies. Je krijgt ook een uitnodiging voor de openingsavond in de week voor OMD en voor de afsluitende borrel. Allemaal niet verplicht, wel leuk. Vergoeding: je krijgt een kleine attentie, je hebt een leuke ochtend of middag én tijdens je dienst word je voorzien van een gratis lunch of wat lekkers.

14-09-2024 en 1 meer
Gouda

Zin om een dagje uit te gaan in de zomer?

Stichting De Klup Gouda

Hou jij ook zo van daagjes uit en feestjes? Dat komt goed uit want wij ook. In juli en augustus organiseren wij voor onze deelnemers op de maandagen en de vrijdagen bijzondere activiteiten. Dat kan plaatsvinden bij ons op De Klup denk aan een knutselmiddag, een BBQ of een high tea maar ook worden en daagjes georganiseerd buiten de deur zoals bijvoorbeeld een dagje Avifauna, Dinogolf of een middag naar de Reeuwijkse Plassen. Heb jij zin om als begeleider op één of meerdere dagen mee te gaan en er zo voor te zorgen dat de deelnemers terug kunnen kijken op een fantastische dag, neem dan vooral contact met ons op. Uiteraard doen we het samen met andere vrijwilligers en beroepskrachten, Ervaring is niet nodig maar goede zin is een vereiste!

Project
Gouda

Vrijwilliger - coördinator VoorleesExpress

School's Cool Gouda

Omschrijving De VoorleesExpress Gouda is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers (18+). Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Daarbij staat het voorleesplezier centraal; samen lezen is leuk en gezellig! Als coördinator ondersteun je de voorlezers en gezinnen bij het voorleestraject. Je bezoekt de gezinnen drie maal (de eerste keer, halverwege en de laatste keer) en zorgt voor een goede afstemming tussen gezin en voorlezer. De coördinator is goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis speelt en houdt de verwachtingen en doelstellingen in het oog. Het streven is dat ouders blijvend hun kinderen kunnen stimuleren in de taalontwikkeling, ook nadat het voorleestraject is afgerond. Samen met de voorlezer en de ouders zoekt de coördinator naar de kansen en mogelijkheden die het beste passen bij elk specifiek gezin. Eigenlijk voer je een klein project van A tot Z uit, een leerzame en leuke ervaring! Functieomschrijving Je hebt regelmatig gesprekken met de projectleiding en de vrijwillige voorlezers in jouw team en je bent goed bereikbaar voor hen. Je signaleert hoe hun trajecten verlopen en onderneemt actie waar nodig en denkt mee over het voorleestraject. Je houdt je op de hoogte van de voortgang van de gezinnen en je team via “Mijn VoorleesExpress”, de app voor vrijwilligers van de VoorleesExpress. Je bent in het bezit van een device waarmee je de coördinatie vanuit huis digitaal kan oppakken. Profiel: - leeftijd minimaal 18 jaar - communicatief vaardig - coachend - flexibel - gemiddelde ureninzet is circa 80 uur per voorleesseizoen (voor- en/of najaar). De meeste activiteiten vinden ’s avonds plaats en drukke periodes worden afgewisseld met rustige periodes.

Structureel
Jongeren
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers OKÉ-klas

SAM Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor de OKÉ-klas van Bureau Bousa! In de OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) helpen we kinderen van het basisonderwijs. Dit zijn kwetsbare kinderen die een extra steuntje nodig hebben bijvoorbeeld omdat hun ouders uit een ander land komen. Ons doel is om de kinderen meer zelfvertrouwen en kennis te geven zodat ze zich later beter kunnen ontplooien. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * kinderen uit groep 6 t/m 8 op de basisschool ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 3 uur per week beschikbaar stellen Dan is de OKÉ-klas iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. De OKÉ-klas vindt plaats op dinsdag en woensdag in Bodegraven en op donderdag in Reeuwijk. Interesse? Stuur een bericht via onderstaande knop aan Marieke, Coördinator OKÉ-klas. We horen graag van je! Volg ons ook op Facebook | www.bousa.nl

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Samen is vaak fijner dan alleen!

Stichting Thuishuis Reeuwijk

Hou je ervan om eigen regie te voeren, ook in je vrijwilligerswerk? Bij het Thuishuisproject kan dat. Niet alleen voor senioren vinden wij eigen regie heel belangrijk, ook voor onze vrijwilligers.  Als vrijwilliger bezoek je een senior thuis. Hoe vaak je afspreekt, bepaal je samen met degene die je bezoekt. Dit kan binnen de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn. Je ondersteunt en stimuleert om contacten te bevorderen. Soms lukt dat (nog) niet. Dan is op dat moment jouw aanwezigheid het belangrijkste. Je kan bijvoorbeeld samen een spelletje spelen, in de tuin werken, wandelen of fietsen (eventueel op een duofiets). Maar ook naar een clubje gaan behoort tot de mogelijkheden. De behoefte van de senior is leidend hierbij. Jouw interesse speelt echter ook een belangrijke rol. Uitgangspunt is dat beiden, senior én vrijwilliger, er plezier aan beleven. Lijkt het je iets om vrijwilliger bij ons te worden? We zijn blij als je ons team wilt komen versterken.  Stichting Thuishuis Reeuwijk biedt in Bodegraven-Reeuwijk ondersteuning aan senioren (55+) om eenzaamheid te voorkomen/verminderen.

Structureel
Gouda

Terrein & Loods Assistent

Goede Doelen Tankstation De Baanderij / Centrum voor Hulporganisaties

Wie zijn we? Goede Doelen Tankstation De Baanderij is sinds 1999 actief op Industriestraat 1 in Gouda. Daar hebben we een 24/7 zelfbediening tankstation, wasboxen en een wasstraat met steeds meer klanten. Dat zorgt voor inkomen dat we met volle overtuiging investeren in het DB Centrum voor Hulporganisaties. Zo helpen we ruim 170 verschillende goede doelen organisaties per jaar met logistiek, productie, transport en nog veel meer. Een container met schoolmeubilair voor Kenia, een ambulance voor Suriname of kisten gereedschap voor Tanzania, noodhulp voor oorlogsgebied: we helpen graag! Hiervoor hebben we een loods van 4000m2 en een buitenterrein waarop zo’n 30 containers met hulpmateriaal staan. Met een kleine staf en veel vrijwilligers houden we de kosten laag en helpen we waar mogelijk. Onze eigenschappen: Vriendelijk, betrokken, persoonlijk, oplossingen zoeken, gedreven, afspraken nakomen. Wie zoeken we? We zoeken nieuwe vrijwilligers als Terrein & Loods Assistent voor 4 - 30 uur per week. Wat ga je doen? - Onderhoud van het buitenterrein ( groen, parkeerplaats, containerpark, wasboxen, tankstation) - Reparaties en onderhoudswerk buiten en binnen ( timmeren, schilderen, installeren en andere technische klussen) - Logistiek en magazijnwerk ( laden, lossen, sorteren, stapelen, inpakken) - Productiewerk ( montage, demontage) - En als dat lukt hebben we vast nog meer klussen voor je… Wie zoeken we? - Iemand die van aanpakken weet - Je wilt graag goed werk afleveren en werkt precies - Je kunt (na uitleg en inwerken) geheel zelfstandig en zonder begeleiding klussen uitvoeren - Je spreekt behoorlijk Nederlands of Engels - Je bent ouder dan 18 en jonger dan 75 jaar ( echt waar...leeftijd maakt niet uit) - Ervaring ( techniek, klussen) is fijn maar niet noodzakelijk - Het is handig als je een geldig rijbewijs B hebt en/of een Heftruckcertificaat, maar dat hoeft niet. Wat bieden we? - Een open werksfeer - We kijken naar kansen en mogelijkheden en wat je leuk vindt - Veel variatie en afwisseling, soms zelfs op hele korte termijn - Geen (vrijwilligers) vergoeding - Flexibiliteit maar geen vrijblijvendheid - Werktijden en werkdagen in overleg, kan op 'vaste dagen' en op oproepbasis, tussen 09:00 en 16:00 uur. Lijkt het je wat of heb je vragen? Neem dan contact op met Perry of Gertjan. Stuur ons een bericht waarin je je voorstelt en duidelijk maakt wat je kunt en wilt en hoe je ons wilt helpen. Als we daar blij van worden nodigen we je uit voor een kennismakingsafspraak (met korte rondleiding). Lijkt het ons daarna allebei wat dan kom je twee weken proefdraaien. Je reactie is welkom!

Structureel
Gouda

Activiteitenbegeleider op de kinderboerderij

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

De kinderboerderij kan niet draaien zonder vrijwilligers. Wij zijn daarom altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Activiteitenbegeleider: De kinderboerderij organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen (en ook voor volwassenen). Deze activiteiten moeten worden voorbereid en begeleid. We zoeken mensen die het leuk vinden om hierbij te helpen. Er wordt per jaar een activiteitenplanning gemaakt. Daarnaast worden er vaak activiteiten toegevoegd. Voor scholen is er een apart programma. Wanneer: - Kinderactiviteiten vinden wekelijks plaats volgens de activiteitenplanning - Voor grotere activiteiten, zoals De Goudse Hofstedendagen en het zomerfeest, kunnen we zowel op de dag als tijdens de voorbereiding veel hulp gebruiken - In overleg bekijken we wanneer inzet nodig is Wat krijg je ervoor terug? Natuurlijk waardering en een gezellige werkplek, maar ook de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen qua werkzaamheden en vaardigheden. Ook organiseren wij ieder jaar een leuk dagje uit voor al onze vrijwilligers! Wie zoeken wij: - Gemotiveerde mensen met een zelfstandige werkhouding - Mensen die het leuk vinden om met kinderen te werken - Mensen die het leuk vinden om met dieren te werken (hoeft niet voor alle activiteiten) - Minimumleeftijd 15 jaar

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Gouda

Coach / Maatje Buurtvoorlichters

Project Buurtvoorlichters

Vind je het leuk om te helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Wil je mensen helpen zich persoonlijk te ontwikkelen? Ben je geïnteresseerd in Goudse maatschappelijke onderwerpen? Kun je gemakkelijk je weg vinden in Gouda? Wandel je graag en vind je het leuk om buiten te zijn? Ben je in elk geval één ochtend per week beschikbaar? MISSCHIEN WORD JIJ DAN WEL ONS NIEUWE TEAMLID! Buurtvoorlichters bellen bij Gouwenaars aan de deur om hen te informeren over een onderwerp dat voor hen van belang is. Zo informeerden we de bewoners in Gouda Oost over een nieuw initiatief voor ouderen, we legden inwoners nieuwe regels ten opzichte van afval scheiden en vuilinzameling uit, en we nodigden bewoners uit voor een wijkfeest in het buurthuis. Geen opdracht is hetzelfde. Onze opdrachtgevers zijn afdelingen van de gemeente Gouda, Woningcorporaties en Goudse maatschappelijke organisaties. Met de inzet van Buurtvoorlichters worden bewoners bereikt die niet met de gebruikelijke communicatiemiddelen worden bereikt. Het team Buurtvoorlichters bestaat uit mensen die (nog) niet in staat zijn om betaald werk te verrichten. Jouw ondersteuning en begeleiding daarbij is voor ons goud waard. Binnen ons project werken we vooral heel praktisch en veelal gericht op taalverbetering. Kom jij ons leuke team versterken met je enthousiaste inzet? Ik maak graag kennis met je.

Structureel
Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk

Cursuscoördinator Volksuniversiteit Gouda

Volksuniversiteit Gouda

De volksuniversiteit zoekt twee cursuscoördinatoren - CURSUS COORDINATOR Lifestyle, Mens en Maatschappij - CURSUS COÖRDINATOR Hobby en Vrije Tijd en Culinair Ter versterking van ons team zoeken wij met ingang van het nieuwe cursusjaar (augustus) twee enthousiaste collega’s cursuscoördinatoren, die het leuk vindt samen met een duo-vrijwilliger zich verantwoordelijk te maken voor een deel van ons cursusaanbod. Wij zoeken Voor deze functies van cursuscoördinator zoeken wij twee enthousiast personen, die graag met mensen omgaan, het leuk vinden om samen met een ervaren cursuscoördinator en de docenten de cursussen te organiseren en die bereid zijn zich vrijwillig in te zetten voor de Volksuniversiteit Gouda. Werkzaamheden De maanden januari tot en met april zijn ‘drukke’ maanden voor coördinatoren. In deze maanden bereiden wij het programma voor het volgende jaar voor. Je onderzoekt samen met je duo-collega de mogelijkheden om ons programma nog aantrekkelijker en eigentijdser te maken. Daarvoor ga je onder andere op zoek naar mogelijke nieuwe cursussen en nieuwe docenten. Ook in de andere maanden van het jaar ben je alert op kansen voor nieuwe cursussen. Gedurende het jaar onderhoudt je contacten met de docenten, incidenteel met de cursisten, werk je mee aan de publiciteit enz. enz. Veel van de taken zijn vanuit huis uit te voeren. Wie zijn wij? De Volksuniversiteit Gouda is een kleinschalige vrijwilligersorganisatie. Wij bieden jaarlijks een gevarieerd en laagdrempelig cursusprogramma aan (plm. 130 verschillende) en bereiken jaarlijks zo’n 1000 cursisten uit Gouda en omgeving. De cursussen zijn rond thema’s als Taal, Culinair, Hobby & Vrije tijd, Kunst en Cultuur, Computer & Fotografie, Lifestyle en Mens & Maatschappij. De organisatie van de VU Gouda bestaat naast de cursuscoördinatoren die het programma in grote zelfstandigheid voorbereiden uit een administratie en een bestuur. Een team van (14) enthousiaste vrijwilligers maakt dit werk samen met onze professionele docenten (60) mogelijk. Wat bieden wij? Wij bieden fijn vrijwilligerswerk binnen een organisatie met een gezellige sfeer. Speciale faciliteiten voor deelname aan cursussen, workshops en lezingen. Vind je het leuk om je steentje bij te dragen aan het mogelijk maken van het cursuswerk van de Volksuniversiteit voor Gouda en omliggende regio in Gouda, laat het ons weten. Heb je vragen, bel gerust naar onze voorzitter: Wijnand Scholtens, tel. 06 4765 7973 Is je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Structureel