csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ondersteuning Middag Disco

Binnen de organisatie Koninklijke Visio de Blauwe Kamer zijn we op zoek naar ondersteuning voor onze bewoners. Elke vrijdag middag wordt er een disco georganiseerd voor onze bewoners, zodat de bewoners met een goed gevoel het weekend in gaan. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de bewoners begeleidt naar de ruimte van de disco en gezelschap houden. Een praatje en gezelligheid staat centraal! Lijkt dit iets voor jou. Neem dan snel contact op!

Lees meer

structureel

Breda

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Binnen de organisatie Koninklijke Visio de Blauwe Kamer zijn we op zoek naar ondersteuning voor onze bewoners. Elke vrijdag middag wordt er een disco georganiseerd voor onze bewoners, zodat de bewoners met een goed gevoel het weekend in gaan. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de bewoners begeleidt naar de ruimte van de disco en gezelschap houden.

Een praatje en gezelligheid staat centraal!

Lijkt dit iets voor jou. Neem dan snel contact op!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 2 uur

vrijdag

Locatie

Breda

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Breda

Maatje/Buddy voor bewoners

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Binnen de organisatie Koninklijke Visio de Blauwe Kamer zijn we opzoek naar meerdere maatjes/buddy voor verschillende bewoners. Zij hebben een visuele en verstandelijke beperking. Hiervoor zijn wij opzoek naar vrijwilligers die graag met hun gaan wandelen, fietsen, iets gaan drinken, samen muziek maakt. Ben jij de kers op de taart voor onze bewoners of benieuwd naar de mogelijkheden. neem dan snel contact op! Contact opnemen kan via: [email protected] Of 0646747950

Structureel
Jongeren
Breda

Met spoed opzoek naar hulp op het huifbed!

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Binnen de organisatie Koninklijke Visio de Blauwe Kamer wonen mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Met deze bewoners wordt er van maandag tot en met donderdag huifbed gereden. Voor de maandagmiddag en dinsdag zijn we met spoed opzoek naar een vrijwilliger die hierbij wil ondersteunen. Het huifbed is een bed waar onder 2 pony's lopen. De bewoner ligt tussen de 2 pony's in en voelt de beweging van de pony's. Wat zijn je taken: - helpen met bewoners op het huifbed te leggen en er van af te halen. - De menner ondersteunen bij de paarden waar nodig. Het tijdstip is van 9.15 uur tot - 15.30 uur. (Het kan ook een dagdeel, maar voorkeur gaat uit naar de gehele dag) Heb jij interesse hierin of wil je een keer langskomen om te kijken of dit bij je past. Neem dan snel contact op. Met vriendelijke groet, Dylan

Structureel
Breda

Zwemvrijwilligers gezocht

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Koninklijke Visio de Blauwe Kamer in Breda is opzoek naar zwemvrijwilligers. De Blauwe Kamer is een organisatie waar mensen met een ernstig meervoudige beperking wonen. Al onze bewoners hebben een visuele en verstandelijke beperking. Een groep bewoners gaat graag zwemmen op dinsdagavond. Dit is van 18.30 uur tot 20.30 uur. Het zwembad bevindt zich op het terrein. En daarnaast is er altijd een EHBO'er aanwezig. Heb jij geen watervrees en wil jij je impact voor de maatschappij vergroten neem dan snel contact op!

Structureel
Jongeren
Breda

Ondersteunen facilitaire service

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Binnen de dagbesteding van Koninklijke Visio de Blauwe Kamer is een nieuwe groep ontwikkeld. Ook wel de DBK services genoemd. De DBK service pakt de volgende taken op: - Rondbrengen van pakketten - De overige groepen van de dagbesteding voorzien van werk - Het terrein bij de technische dienst onderhouden. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn we op zoek naar vrijwilligers die met de bewoners (visueel en verstandelijk beperkt) op pad willen. Dit kan met de bolderkar, met de golfkar of samen 1 op 1. Wil jij de DBK service ondersteunen of het een keer zien. Neem dan snel contact op.

Structureel
Breda

Dagbestedings vrijwilliger gezocht

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Koninklijke Visio is het expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking. Een domein binnen de organisatie is Wonen en Dagbesteding. Voor de dagbestedingsgroep op de Valkenierslaan zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die open staat voor: - een gezellig praatje - een wandeling - ondersteunen met de lunch - Helpen met het voorbereiden van het avondeten De dagbestedingsgroep op de valkenierslaan bestaat uit 6 bewoners die jullie graag welkom heten. Past dit bij jou neem dan snel contact op!

Structureel
Breda

Bezorg onze bewoners een fijne middag/avond

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Zorg jij voor een een fijne middag en een rustige avond bij Visio de Blauwe Kamer in Breda? Vind jij het geweldig om anderen te helpen de dag gezellig af te sluiten?. Bij Visio de Blauwe Kamer in Breda kun jij het verschil maken!. Onze bewoners zijn volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking die jouw enthousiaste en zorgzame hulp goed kunnen gebruiken. Sluit je aan bij ons team en geniet van de dankbaarheid en glimlach op hun gezichten. Wat ga je doen? • Je haalt de cliënt van de dagbesteding en brengt ze lopend terug naar de woonlocatie • Je helpt met de voorbereiding van het avondeten • Je maakt een praatje met de bewoners en zorgt voor een gezellige sfeer in de woning • Je helpt tijdens de avondmaaltijd en zorgt dat de woning weer netjes is na de maaltijd Jij bent: • Iemand met affiniteit voor onze bewoners met een visuele en verstandelijke beperking • Enthousiast, geduldig, vriendelijk, sociaal en je communiceert duidelijk • Iemand die hulp vraagt als het nodig is • Iemand die zijn afspraken nakomt: een cliënt rekent op jouw komst • Beschikbaar tussen 15:00 – 18:00 uur, we zijn al blij met 3 uur per week, maar 15 uur is ook mogelijk Wij bieden: • Plezier en contact met andere vrijwilligers en Visio collega’s • Begeleiding van een gediplomeerde begeleider • Een reiskostenvergoeding van €0,32 per kilometer • Leuke extra’s zoals een vrijwilligersdag en een kerstpakket • Een vrijwilligersovereenkomst met goede afspraken Enthousiast of wil je meer weten? Stuur mij een bericht. In het kader van ons beleid van sociale veiligheid wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Structureel
Breda

Help onze cliënten de dag lachend starten

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Wil jij onze cliënten helpen elke dag met een glimlach te beginnen? Vind jij het geweldig om anderen te helpen de dag goed te beginnen? Bij Visio de Blauwe Kamer in Breda kun jij het verschil maken! Onze bewoners zijn volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking die jouw enthousiaste en zorgzame hulp goed kunnen gebruiken. Sluit je aan bij ons team en geniet van de glimlach op hun gezichten. Een ochtend bij Visio: • Je zorgt ervoor dat de cliënten kunnen ontbijten • Je maakt een praatje met de bewoners en zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het ontbijt • Aansluitend breng je de cliënt lopend naar de dagbesteding op het terrein • Na afloop drink je nog een kopje koffie met je collega-vrijwilliger Jij bent: • Iemand met affiniteit voor onze bewoners met een visuele en verstandelijke beperking • Enthousiast, geduldig, vriendelijk, sociaal en je communiceert duidelijk • Iemand die hulp vraagt als het nodig is • Iemand die zijn afspraken nakomt: een cliënt rekent op jouw komst • Beschikbaar tussen 08:00 – 10:00 uur, we zijn al blij met 2 uur per week, maar 10 uur is ook mogelijk Wij bieden: • Plezier en contact met andere vrijwilligers en Visio collega’s • Begeleiding van een gediplomeerde begeleider • Een reiskostenvergoeding van €0,32 per kilometer • Leuke extra’s zoals een vrijwilligersdag en een kerstpakket • Een vrijwilligersovereenkomst met goede afspraken Enthousiast of wil je meer weten? Stuur mij een bericht. In het kader van ons beleid van sociale veiligheid wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd

Structureel
Breda

HOI JIJ :-), mogen we even jouw aandacht.....

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

.............voor het fantastische supergezellige Visio Vakantieproject?! Ook dit jaar organiseren wij een vakantie voor thuiswonende jongeren met een visuele en verstandelijke beperking. Wij gaan op vakantie in het gebouw van Visio Onderwijs Breda. Dit vakantieproject doen we niet alleen maar met superleuke vrijwilligers! Iedere vakantieganger wordt begeleid door een eigen vrijwilliger en daarom zoeken we jou! Van zaterdag 13 t/m 20 juli of van zaterdag 20 t/m 27 juli 2024. Lijkt het je leuk of ken je iemand in je omgeving (16+), laat het ons weten! Kijk op www.visio.org/vakantieproject voor meer informatie of mail naar Alida [email protected] Maandag 10 juni om 19:00 uur organiseren we een informatieavond, kom jij ook?

Project
Breda

Ondersteuning bij het huifbedrijden

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Wie maakt het mogelijk dat we kunnen blijven huifbedrijden? Bij Koninklijke Visio, locatie De Blauwe Kamer in Breda rijden we 4 dagen per week met een huifbed waarop telkens één van onze bewoners ligt. Deze activiteit draagt bij aan het welzijn van onze bewoners. Om het huifbedrijden op maandag te continueren zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij het huifbedrijden. Hou jij van lekker buiten zijn en dankbaar bezig zijn, reageer dan op dit bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Breda, Etten-Leur

Bijzondere artistiekelingen begeleiden?

Beidehand®

In onze creative dagbesteding, verwelkomen we mensen van verschillende leeftijden (18 tot 90+) en achtergronden, waaronder degene met diverse uitdagingen en een afstand tot de maatschappij. Wij denken in hartjes ❤️. We hechten grote waarde aan kleinschaligheid, veiligheid en het ontdekken van de verborgen talenten die iedereen bezit. Onze aanpak draait vooral om het benutten van mogelijkheden. Bij Beidehand® draait alles om samen iets prachtigs te creëren, en dat doen we met beide handen. Wanneer deelnemers ons kleurrijke atelier binnenstappen, kunnen ze rekenen op begeleiding, inspiratie en motivatie om hun creatieve talenten te verkennen. Daarnaast bied je een luisterend oor, creëer je een warme sfeer, en schenk je een gezellig kopje koffie of thee. Wat we zoeken in jou: ❋ Een warm hart ❋ Creativiteit en oplossingsgerichtheid ❋ De vaardigheid om goed te luisteren ❋ Affiniteit met onze doelgroep ❋ Voldoening in het er zijn voor anderen, op vaste dagen, zodat je een vertrouwd gezicht wordt. Wat we jou bieden: Een geweldig team van meer dan 9 vrijwilligers, waarbij je met 1 of 2 andere vrijwilligers samenwerkt voor maximaal 6 deelnemers. ❋ Ruimte voor jouw creatieve ideeën ❋ Overvloedige inspiratie ❋ Dankbaar en gezellig werk ❋Kleurrijke dagen ❋ Prachtige ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen ❋ De gezelligheid van Charlie, ons knuffelhondje

Structureel
Breda

Word jij Steunouder?

Vrijwillig & Co

Steunouders gezocht! Heb je een plekje in je hart, huis en gezin om een ander gezin te helpen? Als steunouder (of steun-opa / -oma) bied je een kind een gastvrij thuis voor een of twee dagdelen per week. Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Wil je gezinnen die steun nodig hebben helpen en vind je het leuk om voor kinderen te zorgen? Dan is steunouder misschien iets voor jou. Wij vragen: - De mogelijkheid om een of twee dagdelen per week een kind in de leeftijd van 0-18 jaar voor een periode van minimaal een jaar op te vangen bij jou thuis. - Je staat open voor anderen, die anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij je eigen grenzen goed bewaken. - Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. Wij bieden: - Een training waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap. - Een uitgebreid kennismakingsgesprek en een passende match. - Nauw contact, begeleiding en intervisie gedurende de hele periode van jouw steunouderschap. - Leuke bijeenkomsten Interesse? Neem dan contact met Monique of Koos , coördinatoren van Steunouder Breda, en stuur een bericht met de knop hieronder Meer informatie? Zie onze website www.steunouder.nl/breda

Structureel
Breda

Wandelmaatje

Thebe

BUDDY VOOR EEN BEWONER BIJ THEBE HEUVEL WAT JE GAAT DOEN Wij hebben 2 mannelijke bewoners die op zoek zijn naar een buddy. Zij hebben behoefte aan regelmatige wandelingen Zij gaan graag naar buiten en zij hebben daarbij begeleiding nodig. Zij genieten van de buitenlucht en het bewegen. Bij onze locatie zijn parken waar het heel fijn is om te wandelen. Word jij hier ook blij van, dan zijn wij op zoek naar jou! Je bespreekt met team welzijn of zorgpersoneel of er iets bijzonders is. Dan haal je de bewoner op bij hun woning en je gaat een heerlijke wandeling maken in de buitenlucht. Onder de wandeling ga je met elkaar in gesprek of je geniet van de stilte. Bij terugkomst kun je in de plaza gezamenlijk een lekker kopje koffie of thee drinken. Ben jij deze warme persoon die wij zoeken en is dit wat jíj zoekt, dan hebben we een match! WAT WE JE BIEDEN Vrijwilligerswerk waarin je daadwerkelijk iets betekent voor je medemens. Kans te maken om door te groeien naar een reguliere baan. Gebruik te maken van de voordelen die Thebe de vrijwilligers biedt. WAT WE VAN JE VRAGEN Je bent beschikbaar op vaste tijden; Je bent betrouwbaar en verantwoordelijk; Je kan binnen een team werken. Solliciteren Spreekt dit jou aan of heb je vragen? Neem dan contact op met Sandrine.

Structureel
Breda

Al wandelend samen op pad.

Thebe, locatie Ruitersbos

Vind je het leuk om te wandelen en wil je dit graag samen met een ander doen? Wij weten de namen van bewoners die graag met je meegaan. Rekening houdend met de wensen en conditie van de bewoner wordt wandeling gemaakt in de mooie wijk Ruitersbos. Lopend of in de rolstoel gaan ze graag mee. Ook het Mastbos is om de hoek. Wij zoeken sportieve vrijwilligers die graag in beweging zijn. Die sociaal zijn en zorgzaam voor de ander. Heb je interesse, meld je aan.

Structureel
Breda

Ben je graag bezig met iets creatiefs?

Thebe, locatie Ruitersbos

Help je mee? Wij willen graag met de bewoners aan de slag. Om samen iets moois te maken en er samen van te genieten. Je werkzaamheden bestaan uit het betrekken van bewoners bij de creatieve activiteit, ze stimuleren en activeren, het mee uitvoeren van en het bedenken van nieuwe activiteiten, alles gaat in overleg. Wij vragen Sociale vaardigheden en een rustige uitstraling. Creativiteit Affiniteit/betrokkenheid met de bewoner van een zorgcentrum.  Gezelligheid.

Structureel
Breda

Meelopen naast paard met kind met beperking

Stichting Het Bonte Perdje

Stichting het Bonte Perdje verzorgt ( al 50 jaar) samen met een aantal vrijwilligers ongeveer 40 zaterdagen per jaar van 8.30 tot 11.30 uur paardrijlessen voor kinderen met een geestelijke- en/of lichamelijke beperking. Locatie is Ruitersportcentrum Breda aan de Overakkerstraat 372. Als vrijwilliger loop je mee met een kind en diens paard; in de manegebak en ( bijna altijd) ook een stukje buiten. Om de 14 dagen komen helpen is ook al fantastisch.

Structureel
Jongeren
Breda

Zet jij Steunouder op de kaart in Breda?

Vrijwillig & Co

Sinds januari 2023 is Steunouder actief in Breda. Steunouder koppelt vrijwilligers aan gezinnen in Breda die het nodig hebben om af en toe even op adem te kunnen komen. Als steunouder vang je 1 of 2 dagdelen per week een kind (of meerdere kinderen) op in je eigen thuissituatie, zodat de ouder(s) even hun aandacht kunnen richten op zichzelf of op de andere kinderen. Vaak zorgt dit ervoor dat andere (zwaardere) hulp niet nodig is. Nog lang niet iedereen in Breda kent Steunouder en daarom hebben we jou nodig! Ben jij degene die ons kan helpen met het vergroten van de (naams)bekendheid van Steunouder Breda? Lijkt het je leuk om als ‘ambassadeur’ zo nu en dan voorlichting te geven over Steunouder? En met ons mee te denken over het vinden van potentiële steunouders? Met andere woorden: ben jij degene die Steunouder in Breda meehelpt een gezicht te geven? Voor meer informatie over Steunouder, zie www.steunouder.nl . Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact met ons op!

Structureel
Breda

OPRUIMCOACH/MANTELZORG ONDERSTEUNING ADL

Joyce

SAMEN STRUCTUREREN EN OPRUIMEN VAN ONS HUISJE. PLAN VAN AANPAK MAKEN EVT. SOORT COACHING? OPRUIMCOACH BV. IK KOM ER NIET MEER DOORHEEN IVM BURN OUT, MET ZELF ASS/ADHD/PTSS EN SOMATISCHE AANDOENINGEN. IK ZORG VOOR MIJN 2 DOCHTERS VAN 8 EN 14 ALS MANTELZORGER. MAAR BEN OVERBELAST GERAAKT. MIJN JONGSTE HEEFT ASS/ADHD EN DE OUDSTE HEEFT ADHD/PTSS EN HEFTIGE PUBERTEIT. IK ZOEK IEMAND DIE HET LEUK VIND OM ALS MAATJE ER OOK VOOR DE JONGSTE TE ZIJN, MAAR DIE ER WEL VERSTAND VAN HEEFT OF ERVARING HEEFT MET ASS/ADHD EN PTSS. IK HEB EEN OPRUIM MAATJE NODIG OM DE ACHTERSTALLIGE WAS, BOVENVERDIEPING, TUIN EN SCHUUR SAMEN OP TE RUIMEN. IEMAND DIE GEWOON ZEGT DAT KAN WEG, WANT JE HEBT ER AL MEER DAN 3 MAANDEN NIET MAAR GEKEKEN OFZOIETS 😅 HOOP OP EEN GEZELLIGE SAMENWERKING ALS TEAM OPRUIMERS EN EXTRA ZORG EVEN ALS MANTELZORGER NUMMER 2 ZEG MAAR. EXTRA PAAR OGEN EN HANDEN IS NU HEEL BELANGRIJK VOOR ONS. VRAAG MAAR RAAK ALS ER NOG MEER TE VRAGEN IS! GROETJES JOYCE & KIDS

Project
Zundert

HELP JIJ JONGEREN IN AZC RIJSBERGEN?

Vluchtelingen Werk, locatie Breda

Zoek jij een vrijwilligersfunctie waarmee je het verschil maakt voor een grote groep asielkinderen? Wil jij je vrije tijdinvullen op een manier die een levenslange indruk maakt? Zet je dan in voor Time4You van Vluchtelingenwerk. Op AZC Rijsbergen organiseren wij elke dinsdagavond dit project om jongeren te helpen om hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale vaardigheden te vergroten in een voor hen nieuwe nog onbekende omgeving. Met jouw inzet organiseer je wekelijks spelenderwijs activiteiten om kinderen beter in hun vel te laten zitten. In groepsvorm speel je spelletjes, werk je aan creatieve uitingen en ga je het gesprek aan op een manier die bijdraagt aan het vergroten van hun welbevinden. Jouw taakomschrijving: • Je draait samen met collega's (stagiaires en vrijwilligers) een Time4You voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar • Je bereidt het wekelijkse Time4You voor. • Je draagt bij aan het inhoudelijk vormgeven van de bijeenkomsten. • Je informeert, signaleert en verwijst na overleg met de teamleider door. • Je houdt de wekelijkse presentielijsten bij. Wat mag je van ons verwachten: • Boeiend en leerzaam werk binnen een enthousiast team van collega’s. • Basisscholing en vervolgtrainingen. • Landelijke bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers Time4You. • Ondersteuning door beroepskrachten. • Reiskostenvergoeding. • WA- en ongevallenverzekering.

Structureel