csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Voetballen maar alleen

Joris (10)is na schooltijd eigenlijk altijd alleen. Hij mist vaak aansluiting bij leeftijdsgenoten en heeft weinig tot geen vriendjes buiten school. Hij zit op judo en dat heeft hem al iets zekerder gemaakt maar als er zo nu en dan iemand zou zijn die met hem voetbalt, dat zou helemaal geweldig zijn, want dat is zijn lust en zijn leven. Houd je zelf ook van voetbal en kun je een uurtje missen eens per 2 weken, dan wil Joris je graag ontmoeten. Joris woont in Schoonrewoerd.

Lees meer

structureel

Vijfheerenlanden

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Joris (10)is na schooltijd eigenlijk altijd alleen. Hij mist vaak aansluiting bij leeftijdsgenoten en heeft weinig tot geen vriendjes buiten school. Hij zit op judo en dat heeft hem al iets zekerder gemaakt maar als er zo nu en dan iemand zou zijn die met hem voetbalt, dat zou helemaal geweldig zijn, want dat is zijn lust en zijn leven. Houd je zelf ook van voetbal en kun je een uurtje missen eens per 2 weken, dan wil Joris je graag ontmoeten. Joris woont in Schoonrewoerd.

Praktische informatie

Maandelijks 0 tot 4 uur

Locatie

Vijfheerenlanden

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Handjehelpen

Vijfheerenlanden

Amira (52) wil opnieuw beginnen

Handjehelpen

Amira (52) wil opnieuw beginnen en heeft ze weer positieve doelen in haar leven gevonden. De afgelopen jaren zaten niet erg mee voor Amira, scheiding, verdriet, ziekte en kinderen kwetsbaar. Nu het beter gaat, wil ze definitief een lastige periode afsluiten. Daarom zou ze willen onderzoeken of ze (weer) een eigen bedrijfje kan gaan beginnen. Heb jij of u enige kennis van bijvoorbeeld een eigen lunchzaakje en hoe die te starten? Laat het svp weten en bezoek hoopvolle Amira, zodat ze haar leven een positieve draai kan geven in iets waar altijd al haar hart lag.

Structureel
Vijfheerenlanden

Tijdelijk een kinderwagen duwen

Handjehelpen

Suzanne (34) is moeder van dochtertje Elise van 6 maanden oud. Suzanne zit vanaf jonge leeftijd in een rolstoel, gekomen door zuurstofgebrek bij de geboorte. Ze kan alle zorg voor de baby zelf doen, maar één ding kan ze niet, zelfstandig naar buiten gaan met dochtertje. Er loopt een aanvraag voor een aangepaste rolstoel zodat dit wel kan maar dat kan nog wel even duren. Kom jij haar tijdelijk helpen en duw jij de kinderwagen? En kunnen jullie met z’n allen naar buiten? Zou leuk zijn als je ook jong bent, zo leert Suzanne meteen meer mensen kennen want zo lang woont ze nog niet in Vianen.

Structureel
Woerden

Word maatje van iemand met een beperking

Handjehelpen

Als vrijwilliger bij Handjehelpen help je kinderen en volwassenen met een beperking bij hen thuis. Ga jij eens op de koffie bij iemand die eenzaam is, leer je een kindje met een beperking vriendjes maken in de buurt of ga wandelen, fietsen of sporten met iemand die vanwege zijn of haar beperking een steuntje nodig heeft? Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een wat langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je. Heb je geen ervaring met mensen met een beperking, dan is dat geen probleem. We kijken naar een vraag die bij jou past. Naast individuele begeleiding is er een uitgebreid scholings- en begeleidingsaanbod te volgen. En een vrijblijvend gesprek met een coördinator van Handjehelpen is altijd mogelijk. We hopen van je te horen.

Structureel
Woerden

Maak jij uitstapjes met Arjen (43)?

Handjehelpen

Arjen (43) zoekt iemand bij wie hij zijn ei kwijt kan. Arjen heeft autisme en houdt van rust en weinig prikkels. Hij is erg spraakzaam en gek van auto’s. Hij verlangt naar een maatje met wie hij kan delen wat hem bezighoudt en samen erop uit kan gaan, zoals wandelen of een uitstapje. Arjan vindt het belangrijk dat zijn maatje iemand is die luistert zonder oordeel. Het liefst iemand met wat levenservaring. Wil jij het maatje van Arjen zijn? Meld je dan bij ons aan!

Structureel
Woerden

Walter (58) zoekt een sociaal maatje

Handjehelpen

Walter (58) is een vriendelijke man. Hij heeft autisme en last van zowel psychisch als lichamelijk klachten, waardoor hij ook moeilijk loopt. Hij heeft vrijwel geen netwerk en zou graag een maatje hebben om mee te praten, maar ook om dingen mee te ondernemen, zoals samen winkelen, boodschappen doen, schaken, naar een activiteit in de buurt gaan. Ook activiteiten waarmee hij mogelijk zijn netwerk uit kan breiden. Help jij Walter mee zijn netwerk wat te vergroten en breng je een leuke tijd met hem door? Hij kijkt uit naar je komst!

Structureel
Woerden

Gezocht: maatje voor de creatieve Indy (22)

Handjehelpen

Indy (22) is een lieve jongedame. Ze heeft last van psychische als lichamelijke klachten waardoor het voor haar lastig is met mensen in contact te komen en ook om het te onderhouden. Momenteel is zij veel alleen thuis en ze zou het heel fijn vinden om een maatje te hebben, dit ook ter ontlasting van de familie die voor haar zorgt. Ze durft momenteel niet alleen naar buiten en daarom gaat ze het liefst samen met een andere jongedame even de stad in, wandelen, boodschappen doen etc. Daarnaast is ze erg creatief en zou ze het ook leuk vinden om samen te haken of tekenen. Breng jij Indy een fijne tijd die zij zo kan gebruiken? We horen graag van je!

Structureel
Woerden

Pak jij een terrasje met Clara (65)?

Handjehelpen

Clara (65) heeft al veel meegemaakt in haar leven. Ze is nog niet zo lang geleden naar Harmelen verhuisd om een frisse start te maken. Ze houdt van creatief bezig zijn, waaronder haken en puzzelen, en gaat er overdag wel eens zelf op uit. Wel ervaart zij een gevoel van eenzaamheid. Iemand zomaar vertrouwen vindt ze best lastig. Ze zou heel graag een maatje vinden met een beetje humor, waarmee ze op pad zou kunnen gaan voor een wandeling of een terrasje pakken met lekker weer.

Structureel
Lopik, Vijfheerenlanden, IJsselstein

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Help jij Suzanne (34) met de kinderwagen?

Handjehelpen

Suzanne (34) is moeder van dochtertje Elise van 6 maanden oud. Suzanne zit vanaf jonge leeftijd in een rolstoel, door zuurstofgebrek bij de geboorte. Ze kan alle zorg voor de baby zelf doen, maar één ding kan ze niet, zelfstandig naar buiten gaan met haar dochtertje. Er loopt een aanvraag voor een aangepaste rolstoel zodat dit wel kan maar dat kan nog wel even duren. Kom jij haar tijdelijk helpen en duw jij de kinderwagen? En kunnen jullie met z’n allen naar buiten? Zou leuk zijn als je ook jong bent, zo leert Suzanne meteen meer mensen kennen want zo lang woont ze nog niet in Vianen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga je met Niels (11) naar de kinderboerderij?

Handjehelpen

Niels (11) is een lieve, aanhankelijke jongen die van alle dieren houdt. Ook alles wat rijdt; treinen en auto’s hebben zijn interesse. Niels is geboren met een chromosoomafwijking wat in zijn geval betekent dat hij niet kan zien zoals wij zien. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand heeft en kenmerken van autisme zoals een verhoogde fascinatie voor bepaalde onderwerpen. Hij kan zich verwonderen over torretjes, spinnetjes of een lieveheersbeestje. Hij geniet van buiten zijn, maar zou dit zo graag zo nu en dan met iemand doen. Hij mist iemand om samen een keer de hond uit te laten, op zijn tandemfiets te fietsen, of een keer met de trein te reizen. Houd jij ook van de kinderboerderij? Dan zou dat helemaal geweldig zijn. Niet alleen voor Niels, maar ook voor de rest van het gezin, dat je op deze manier even ontlast. Niels woont in Hoef en Haag.

Structureel
Vijfheerenlanden

Doe jij iets leuks met de actieve Martijn?

Handjehelpen

Martijn (22) werkt bij Brownies en Downies. In zijn vrije tijd houdt hij van computeren en buiten zijn met zijn waveboard. Ook is hij graag creatief bezig met zijn camera en dj-set. En oja, tot voor kort voetbalde hij ook. Een actieve jongen dus. Maar hij zou zo graag zo nu en dan iets samen met iemand anders doen. Hij mist iemand die hij kan vertrouwen en waar hij eens iets gezelligs mee kan doen in het weekend. Iemand die hem ziet als de actieve jongere die hij is, maar soms ook juist oogje in het zeil kan houden. Martijn wordt namelijk wel eens overvraagd wordt en in de maling genomen. En dat voelt niet fijn. Sta jij voor hem klaar?

Structureel
Vijfheerenlanden

Harry (66) zoekt een klusmaatje

Handjehelpen

Harry (66) uit Meerkerk is een rustige man die ontzettend handig is. Wat zijn ogen zien, bouwen bij wijze van spreken zijn handen. Echter, Harry kent ook veel angsten en onzekerheden en die beheersen zijn leven. Dit maakt dat hij periodes heeft dat hij onoverkomelijke bergen ervaart en dan komt hij tot niets. Harry is op zoek naar iemand die wekelijks een aantal uren met hem mee zou bouwen, iemand die hem helpt met prioriteren en ziet wat er moet gebeuren. Met op zijn tijd een goede kop koffie. Dat zou geweldig zijn. Ben je een gepensioneerde timmerman en zou jij een verschil willen maken in het leven van Harrie? Neem dan contact op.

Structureel
Vijfheerenlanden

Vrolijke Solomon (11) zoekt een speelmaatje

Handjehelpen

Solomon is een jongen met veel vrolijkheid om zich heen. Zo kent hij kent bijvoorbeeld het lied Europapa al uit zijn hoofd, inclusief het dansje. Hij houdt van rollenspel en van muziek. Zijn lach schatert vaak door het huis. Tegelijkertijd overschaduwt hij zijn kleine broertjes door veel aandacht van zijn ouders of het bezoek te vragen. Vanwege zijn vorm van autisme heeft hij duidelijkheid nodig, dat helpt hem goed om de regels na te komen. Solomon is dol op bevestigende aandacht, speelt graag nog in de speeltuin en wil daarnaast ook graag iets van jou leren of horen. Ga jij met hem naar buiten? Plezier heb je sowieso!

Structureel
Vijfheerenlanden

Help jij Lisa (9) nieuwe vriendjes maken?

Handjehelpen

Lisa is een actieve en rustige jongedame. Ze heeft smaak, een creatieve inslag en weet best goed wat ze wil. Daarnaast kan ze goed vertellen over wat haar bezighoudt. Vanwege aspecten van autisme zit ze niet op een reguliere school en mist ze het contact met leeftijdgenootjes na schooltijd heel erg. Nieuwe contacten maken en vervolgens onderhouden gaat haar nog niet heel natuurlijk af. Ben jij een 25-plusser en wil je Lisa helpen met het maken van leuke contacten in haar buurt? Of als het weer een keer niet meezit, samen iets knutselen of tekenen? En heb jij tijd op dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur? Dat zou Lisa geweldig vinden! Ze kijkt er erg naar uit, dus geef je op!

Structureel
Vijfheerenlanden

Hans (61) zoekt een zwemmaatje op de maandag

Handjehelpen

Hans is een zachtaardige man en hij heeft zijn leven redelijk goed geregeld, soms met wat hulp. En dat is best een hele toer tegenwoordig. Vooral als je, zoals hij, niet goed kan lezen. Hans heeft namelijk een licht verstandelijke beperking, maar hij is zeker goed in contact en hij houdt ook van gezelligheid. Hans wil heel graag gaan zwemmen in zwembad Helsdingen op de maandag, want alle andere dagen werkt hij. Houd je ook zo van zwemmen en lijkt het je leuk om dat samen te doen met Hans en kun je hem indien nodig enthousiasmeren om het vol te houden? Dan snijdt het mes aan twee kanten! Hans wil jouw kaartje of een deel ervan wel betalen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Help jij mevr Roodhof (77) een handje?

Handjehelpen

Mevrouw Roodhof (77) heeft meerdere herseninfarcten gehad, waar ze op dat moment niets van heeft gemerkt. Ondertussen was ze druk als mantelzorger van haar partner met dementie. Pas na zijn overlijden kreeg mevrouw te maken met uitval. Ze wist aanvankelijk ineens niet meer hoe ze met haar laptop om moest gaan en kan door de verminderde motoriek niet meer schilderen waar ze zo van hield. Haar energie is afgenomen, maar haar wilskracht niet. Aan de buitenkant merkt niemand iets aan haar en dat is soms heel lastig. Mevrouw Roodhof zou graag haar hersenen blijven trainen. Ze zoekt iemand die haar kan helpen om bepaalde spelletjes en apps op haar laptop of tablet te zetten, zodat ze actief kan blijven oefenen. Ook zou een stukje gezelligheid zo nu en dan erg fijn zijn, want haar leven is gewoon enorm veranderd.

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Eenzame Kees (59) zoekt afleiding en steun

Handjehelpen

Kees (59) heeft al een zeer geleefd leven achter zich. Hij heeft een probleem met zijn geheugen waarvoor hij begeleiding krijgt. Ondanks dit is hij een spontane, gezellige man met veel interesses. Hij maakt er het beste van. Schaken doet hij nog graag. Momenteel mist hij de aanwezigheid van een maatje dat hem wat afleiding kan brengen. Iemand die een kop koffie met hem drinkt, een praatje onder het genot van een potje schaak en ook eens mee gaat naar een afspraak als huisarts, pedicure enz. Ben jij die sociale factor voor Kees? Doe het voor hem!

Structureel
Vijfheerenlanden

Spreek jij met Huang (54) af bij de Prenter?

Handjehelpen

Huang woont al lang in Nederland. De Nederlandse taal is haar soms een soort van raadsel. Maar toch weet deze alleenstaande en hoogopgeleide vrouw zich te redden met enige begeleiding. Wel zou ze graag iets meer sociale contacten hebben. Zou jij af en toe willen afspreken met Huang (54) om samen wat te eten bij de Prenter? Thuis afspreken lukt niet en het is prima om ergens anders af te spreken. Elke 14 dagen of drie weken zou voor Huang helemaal perfect zijn.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ben jij een ondernemer en help je Amira (52)?

Handjehelpen

Amira heeft eindelijk weer een positief doel in haar leven gevonden. De afgelopen jaren zaten niet erg mee voor Amira, toeslagenaffaire, scheiding, verdriet en ziekte. Nu gaat het veel beter en wil én kan ze definitief een lastige periode afsluiten. Daarom wil ze graag onderzoeken of ze weer een eigen lunchroom kan gaan beginnen. Heb jij of u enige kennis van een eigen zaak en die starten? Laat het s.v.p. weten en bezoek deze hoopvolle Amira, zodat ze haar leven een positieve draai kan geven in iets waar altijd haar hart al lag.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga jij met Sanne (30) naar buiten?

Handjehelpen

Gewoon spontaan even naar buiten, voor Sanne (30) is dat niet zo vanzelfsprekend. Ze heeft een lichamelijke beperking en kan niet zonder haar elektrische rolstoel. Dat is al haar leven lang zo. Zij heeft een energieke persoonlijkheid en wil graag naar een winkel of bijvoorbeeld een uitjestapje doen. Omdat zowel haar ogen als haar gehoor niet erg optimaal zijn, zoekt ze iemand die haar begeleidt. Sanne is een gezellige, jonge vrouw met veel heel gewone wensen. Lukt het jou 1 of 2 x per maand, of 1 x per 3 weken een dagdeel op zaterdag vrij te maken om met haar iets leuks te ondernemen?

Structureel
Vijfheerenlanden

Kun jij Leendert (54) tot steun zijn?

Handjehelpen

Leendert (54) is alleenstaande en sociale man. Hij wordt behandeld voor een ernstige aandoening, waardoor hij thuis zit. Omdat hij altijd aan het werk was, is het voor hem nu best lastig om een dagelijkse structuur op te bouwen. Voor Leendert is het bijvoorbeeld belangrijk als hij samen een wandeling kan maken in de middag en daarbij een gezellig praatje kan maken. Hij heeft tegelijkertijd ook behoefte om van zich af te kunnen praten. Zou dit bij jou passen en heb je daarnaast wat levenservaring om in te zetten? Dan kun jij Leendert tot steun zijn.

Structureel
Vijfheerenlanden

Geef jij de slechtziende Amir (27) kookles?

Handjehelpen

Amir (27) is diabetespatiënt en hierdoor is hij, in betrekkelijk korte tijd, zijn zicht kwijt geraakt. Hij ziet nog 7% en wat hij ziet is als een soort waas. Hij volgt momenteel een cursus bij VISIO om hier mee om te leren gaan. Hij is geholpen iemand die, op donderdag- of vrijdagmiddag, met hem boodschappen kan halen en hem vervolgens leert koken of assisteert met koken en invriezen. Als je enige kennis hebt van de Marokkaanse keuken zou dat al helemaal geweldig zijn, maar hoeft dus niet. Zou jij dit willen doen? Goed te weten, op termijn (+/- 6 maanden) gaat hij verhuizen naar een praktischer ingerichte woning elders.

Structureel
Vijfheerenlanden

Speelmaatje gezocht voor Tijmen (2)

Handjehelpen

De alleenstaande mama van Tijmen (2jr) zit overspannen thuis. Haar gezin bestieren lukt haar nog wel enigszins, maar naar het zwembad voor de zwemles met haar dochtertje én Tijmen van 2 meenemen voelt als een onmogelijke opgave. En om dan ook nog de beste moeder proberen te zijn, dat is een ware uitdaging. Zou jij op donderdagmiddag 2 uurtjes met Tijmen kunnen spelen. Tijmen geniet van alle speciale aandacht en jouw komst helpt moeder enorm om haar stresslevel te verminderen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Derya valt het zwaar op dit moment

Handjehelpen

Een zwaardere periode in het leven van Derya (42). Zij is heel blij met de geboorte van haar dochtertje (nu 20 maanden),en haar partner steunt haar waar hij kan maar het leven valt haar zwaar. Een depressie/ burnout waar ze voorzichtig uit kruipt houden haar thuis en dat ze niet deelneemt aan werk vindt ze ook ingewikkeld. Hoe fijn zou het zijn om gewoon zo nu en dan met een vrouw te praten, te wandelen en een mooi contact op te bouwen. Iets voor jou? Derya woont in Leerdam.

Structureel
Utrecht

Jij? Graag iets voor iemand doen als maatje?

Handjehelpen

Een kop koffie drinken, een kind helpen met de Nederlandse taal, even kletsen, samen de post openen of een wandelingetje maken. Is dat vrijwilligerswerk? Jazeker! Bij Handjehelpen zoeken we buddy's of maatjes voor kinderen en volwassenen met een beperking. Zij vragen ondersteuning bij hun hobby, zoeken gezelligheid, willen graag samen met jou huiswerk maken of willen alleen beetje gezelschap of een spelletje doen. Als jij in ieder geval een half jaartje beschikbaar bent voor 1 a 2 uurtjes per week of per twee weken kun je al een wereld van verschil maken voor een ander. Bij Handjehelpen geef je je hulp één op één bij iemand thuis. En natuurlijk word je door een coördinator begeleid en volg je een online introductiecursus. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor onze vacatures op www.handjehelpen.nl Graag tot ziens! Handjehelpen

Structureel
Utrecht

Maatje worden en er zijn voor een ander?

Handjehelpen

Wil jij je inzetten voor een ander? Bij Handjehelpen kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je.

Structureel
Utrecht

Ben jij er voor mantelzorgmoeder Ellen?

Handjehelpen

Ellen is wat je noemt een buitengewoon betrokken moeder. Ze zorgt 60 uur per week 1 op 1 voor haar dochter Maartje (31). Samen met een PGB-team biedt ze haar dochter met een verstandelijke beperking en autisme nabijheid en aandacht.  Voel jij er voor om 2x per maand een avondje voor Maartje te zorgen zodat moeder even kan ontspannen? Maartje kan niet praten en haar zorg verloopt volgens een mooi geolied systeem. Draag jij daar ook een steentje aan bij? Dat zou echt fantastisch zijn!

Structureel
Jongeren
Utrecht

Wil jij meidendingen doen met Lindsey (14)?

Handjehelpen

Lindsey is een lieve, rustige meid die mega-creatief is. Ze houdt heel erg van tekenen en kleuren, en bij haar thuis hangt de muur vol met haar mooiste creaties. Ook speelt ze graag op haar gitaar, leest ze graag fantasyboeken en houdt ze van wandelen. Ze zit niet goed in haar vel en kampt met een eetstoornis. Daardoor lukt naar school gaan niet goed en is ze veel thuis samen met haar ouders. Het contact met anderen vindt ze nog wel spannend. Maar toch zouden Lindsey en haar ouders zouden het superfijn vinden als ze af en toe met een maatje gezellig even er op uit kan. Lijkt het jou leuk om lekker met Lindsey de stad, het park of de natuur in te gaan? Of samen gezellige meidendingen te doen? Het liefst spreekt ze wekelijks een paar uurtjes af, op zaterdag of anders doordeweeks als haar schoolrooster het toelaat. Ben je open-minded, geduldig en lijkt jou het leuk om samen met Lindsey leuke dingen te doen? Dan bezorg je Lindsey en jezelf een hoop gezelligheid en geef je ook haar ouders tijd om even te relaxen!

Structureel
Utrecht

Ga jij met John (58) naar de film?

Handjehelpen

John is een actieve en nette man van 58 jaar en werkt 2 dagen in de week in de ouderenzorg. Hij houdt van koken en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. John woont zelfstandig bij Philadelphia woonzorg vanwege zijn verstandelijke beperking en autisme. ’s Avonds of op zijn (wisselende) vrije dagen zou hij graag op pad willen gaan met een maatje. Samen lekker wandelen of ergens koffie drinken. Naar de film of een ander uitje. Hij is voor van alles in. En samen te koken lijkt hem superleuk. Ben jij ’s avonds beschikbaar of flexibel doordeweeks? Neem contact op met ons op en maak John blij.

Structureel
Utrecht

Steun jij en kind in een scheidingssituatie?

Handjehelpen

Hadden jouw ouders ruzie toen ze uit elkaar gingen? Weet jij nog goed hoe dat voelde en dat je met jezelf in de knoop zat? Had jij toen graag een maatje willen hebben bij wie je je hart kon luchten? Iemand die begreep hoe het was om in zo’n rotperiode te zitten? Steun dan een kind in een soortgelijke situatie door maatje te worden. Handjehelpen heeft samen met Villa Pinedo een mooi project waarbij je als vrijwilliger met echtscheidingservaring een training volgt en leert hoe je een jongere kunt begeleiden en steunen. Is dat wat voor jou? Meld je dan aan bij ons!

Structureel
Jongeren
De Ronde Venen

Voetbal of speel jij met Achmed (6)?

Handjehelpen

Achmed (6) is een lief jongetje met een meervoudige beperking. Hij woont samen met zijn moeder die met veel liefde voor hem zorgt. Hierdoor heeft moeder erg weinig tijd voor zichzelf en daarom zou het zo fijn zijn als er af toe iemand langskomt om tijd met haar zoontje door te brengen. Ook gunt ze hem heel erg contact met andere mensen uit de buurt. Ervaring met kinderen met een beperking/medische kennis is een pre. Belangrijk is ook dat iemand een beetje stevig in zijn schoenen staat en niet snel schrikt, want door overprikkeling kan Achmed soms wat eerder boos worden. Hij is dol op kletsen, buiten wandelen, voetballen, zwemmen, spelletjes en knutselen. Flexibel afspreken heeft hun voorkeur, aangezien ze ook regelmatig onverwachts naar het ziekenhuis moeten. Verder zijn moeder en zoon veel samen thuis. Wil jij leuke dingen met Achmed samen doen? We kunnen niet wachten om van je te horen. Bij Handjehelpen kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je.

Structureel
Montfoort

Maak jij culturele uitjes met mevr Geeltjes?

Handjehelpen

Mevrouw Geeltjes (72) is een gezellige, actieve en sociale dame. Helaas is zij slechtziend waardoor het zelfstandig op stap gaan steeds meer een uitdaging wordt, vooral nu zij geen auto meer kan rijden. Mevrouw wil graag samen met iemand leuke uitstapjes maken. Vooral cultuur is zij dol op: (klassieke) muziek, musea, theater, kunst, stedenbezoek etc. Ook vindt ze het leuk als je zo af en toe langs komt voor een praatje en een bakkie. Ben jij in het bezit van een auto en heb jij ook zin om leuke dingen te doen? Mevrouw Geeltjes kan niet wachten met jou op stap te gaan! Bij Handjehelpen kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je.

Structureel

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een sportieve avond?

Syndion

Als vrijwilliger zorg jij voor een sportieve, gezellige avond voor de bewoners van Leerdam Centrum. Onze mensen hebben een (licht) verstandelijke beperking en willen graag met elkaar op woensdag- of donderdagavond (rond 19.30 uur) lekker in beweging komen. De groep bestaat uit 6 tot 8 mensen en de leeftijd varieert van 30 tot 65 jaar. Op de binnenplaats van onze locatie willen ze graag aan de slag met sportieve opdrachten, bij fitness of sport en spel. Ze denken graag mee over de invulling van de activiteiten. We vinden het belangrijk dat je sociaal bent en mensen enthousiast kan maken. Je komt terecht bij een gezellige groep mensen, die graag onder jouw positieve leiding aan de slag willen met hun gezondheid. Hebben we jouw interesse gewekt? Reageer dan snel en kom (vrijblijvend) een keer kennismaken! Leerdam Centrum is een woonlocatie van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Vijfheerenlanden

Hulp op markten Heerlijkheid Vijfheerenland

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Onze appelperen stroop, sappen en bier gemaakt van ongespoten hoogstamfruit willen we vermarkten om het gebied rond de Wiel van Bassa te kunnen behouden. Om naamsbekendheid te krijgen staan we op markten en evenementen. Met een zeer mooi mobiel verkoopkarretje gaan we met een klein cluppie een aantal markten en evenementen per jaar af. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te gaan en als een soort ambassadeur onze producten en het doel van de stichting onder de aandacht brengt op markten en evenementen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Structureel
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Vrijwillige chauffeur

Zorgboerderij Huiberthoeve

Wij zijn op zoek naar: Vrijwilligers die ons willen helpen met het ophalen en thuisbrengen van de volwassen deelnemers. Ben je in het bezit van een rijbewijs en heb je altijd al in een bus willen rijden of rijd je liever in je eigen auto? Vind je het leuk om in contact te zijn met mensen, na of voor het ophalen gezellig aan te schuiven bij de koffie? Vind je het leuk om op een vast moment per week of zo nu en dan mensen op te halen of thuis te brengen? Of wil je er meer over weten, neem dan contact op met Erik 06-12051334 of stuur een mailtje naar [email protected].

Structureel
Vijfheerenlanden

Fietsen in de natuur!

Syndion

Voor een vriendelijke, zachtaardige man (69 jaar) zijn we op zoek naar een fietsmaatje. Hij gaat graag met de fiets op pad om reeën te spotten, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Lingebos. Hij is sinds een aantal jaar met pensioen en sindsdien is zijn vriendenkring kleiner geworden. Hij is sociaal en zachtaardig. Echter als hij zich onzeker voelt, gaat hij stotteren. Weet jij hem op zij gemak te stellen en vind jij het leuk om samen met hem te gaan fietsen in de natuur? Reageer en kom vrijblijvend kennismaken. Dit maatjesproject is een onderdeel van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Vijfheerenlanden

Catering bij de fruitpluk voor vrijwilligers

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Wij zijn de stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Het doel van onze stichting is om met vrijwilligers het cultuurhistorisch landschap rondom de Wiel van Bassa duurzaam te behouden. Het fruit van de hoogstambomen worden verwerkt tot producten die we op de markt zetten. Het geld wat hierdoor gegenereerd wordt, gaat regelrecht terug in het landschap. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de catering bij de fruitpluk door vrijwilligers. Meestal plukken we van eind augustus tot half oktober op zaterdagen. We beginnen dan rond 09:30 met koffie en iets lekkers. Rond 12:30 is er soep o.i.d. en rond 15:30 is er soms nog iets fris. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met een groepje de pauzes van de plukkers te verzorgen. We hebben hiervoor een coördinatrice, die dit regelt en organiseert. Als je het leuk vindt dan kan je ook meeplukken. Vanzelfsprekend kan je ook meedrinken en eten. Dat hoort er een beetje bij. We zijn allemaal vrijwilligers van de stichting. Het is een informele sfeer, waarbij heel veel gekletst en gelachen wordt. Als je dit aanspreekt, neem dan contact op met ons. Meer informatie kan je vinden op onze website: http://www.heerlijkheidvijfheerenlanden.nl/ Met fruitige groet, Mario Swaanen Secretaris Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Houd u van kunst?

Zorggroep Rivas

Heeft u affiniteit met kunst? Wilt u meebeslissen over de keuze voor exposities in de Rivas-locaties Lingepolikliniek, verpleeghuis Lingesteyn en Glasstaete, allen in Leerdam. Meldt u dan aan als bestuurslid van de Kunstcommissie van Rivas. Vergaderingen: De Kunstcommissie komt vier keer per jaar bijeen in een vergadering van een uur, waarin o.m. de aanmeldingen en de geplande exposities worden besproken. Tevens begeleidt de Kunstcommissie de exposanten in het proces naar de expositie. Daarnaast zijn we druk doende met de opzet van een artotheek binnen Rivas, om de werken die wij in ons depot hebben, uit te lenen binnen Rivas. Ook daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen ondersteunen. Wat zoeken we: Als lid van de kunstcommissie selecteer én organiseer je kunstenaars voor je eigen locatie of in samenwerking met elkaar, in vergaderingen worden de keuzes afgestemd met elkaar. Ook staat het je vrij om kunstenaars onder de aandacht te brengen van de kunstcommissie, leden wisselen ook exposanten uit met elkaar. Algemeen gesteld levert de kunstcommissie door middel van beeldende kunst een bijdrage aan de verfraaiing van het interieur van de directe omgeving. Bij het selecteren van de kunstwerken kijkt de kunstcommissie uiteraard naar de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kunstwerken. Bovendien is het streven dat de exposities aansluiten bij de beleving van de bewoners en/ of patiënten. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Maya Beijen, via [email protected].

Structureel
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Plukken van fruit van hoogstambomen

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Met een gezellig cluppie plukken we ieder jaar rond september en oktober het fruit van onze hoogstambomen. Van het fruit worden (h)eerlijke producten gemaakt. De opbrengst van deze producten gaat weer terug in het gebied rondom de Wiel van Bassa om het cultuurhistorische landschap te kunnen behouden. We zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen met plukken. Iedere zaterdag rond september en oktober als het fruit rijp is, plukken we samen met een gezellig cluppie, meestal van 9:00 tot +/-15:00. Er is ook de mogelijkheid om samen met een kleiner groepje doordeweeks te plukken onder leiding van de beheerder van het gebied.

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Derya valt het zwaar op dit moment

Handjehelpen

Een zwaardere periode in het leven van Derya (42). Zij is heel blij met de geboorte van haar dochtertje (nu 20 maanden),en haar partner steunt haar waar hij kan maar het leven valt haar zwaar. Een depressie/ burnout waar ze voorzichtig uit kruipt houden haar thuis en dat ze niet deelneemt aan werk vindt ze ook ingewikkeld. Hoe fijn zou het zijn om gewoon zo nu en dan met een vrouw te praten, te wandelen en een mooi contact op te bouwen. Iets voor jou? Derya woont in Leerdam.

Structureel