csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger dagbesteding Anbarg

Om onze bewoners van de appartementen op locatie het Anbarg een zinvolle dagbesteding te geven, worden er diverse activiteiten georganiseerd in de ochtend en in de middag. Vrijwilligers ondersteunen de dagbestedingsmedewerker bij deze activiteiten. Denk dan aan: • Het klaar zetten van materialen; • Koffie en thee zetten en inschenken; • Bewoners ophalen en weer terugbrengen; • Tijdens de activiteit de bewoners enthousiasmeren om mee te doen en zorgen voor een gezellige sfeer. Omdat het aantal bewoners aan deze activiteiten steeds groter wordt, is ondersteuning van een vrijwilliger gewenst op diverse momenten in de week. Wie bent u? U bent een sociaal persoon met inlevingsvermogen en u voelt zich betrokken bij de cliënten. U enthousiasmeert onze bewoners en ondersteunt daar waar nodig en kijkt daarbij wat de bewoner nog zelf kan en wat niet. U houdt van een praatje en zorgt voor gezelligheid tijdens de activiteit samen met de dagbestedingsmedewerker en de bewoners. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent sociaal vaardig en voelt de cliënten aan; • U bent wekelijks beschikbaar op een van onderstaande mogelijkheden - Dinsdagmiddag Gym - Woensdagochtend Theeuurtje - Donderdagochtend Beauty en Baard - Donderdagmiddag Creatief - Vrijdagochtend Muziek • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach; • Goede begeleiding op de werkvloer; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen). Benieuwd wat uw inzet tijdens een van deze activiteit kan betekenen? Of interesse in een van onze andere vacatures? Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Lees meer

structureel

Etten-Leur

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Om onze bewoners van de appartementen op locatie het Anbarg een zinvolle dagbesteding te geven, worden er diverse activiteiten georganiseerd in de ochtend en in de middag. Vrijwilligers ondersteunen de dagbestedingsmedewerker bij deze activiteiten. Denk dan aan:
• Het klaar zetten van materialen;
• Koffie en thee zetten en inschenken;
• Bewoners ophalen en weer terugbrengen;
• Tijdens de activiteit de bewoners enthousiasmeren om mee te doen en zorgen voor een gezellige sfeer.

Omdat het aantal bewoners aan deze activiteiten steeds groter wordt, is ondersteuning van een vrijwilliger gewenst op diverse momenten in de week.

Wie bent u?

U bent een sociaal persoon met inlevingsvermogen en u voelt zich betrokken bij de cliënten. U enthousiasmeert onze bewoners en ondersteunt daar waar nodig en kijkt daarbij wat de bewoner nog zelf kan en wat niet. U houdt van een praatje en zorgt voor gezelligheid tijdens de activiteit samen met de dagbestedingsmedewerker en de bewoners.

Wie zijn wij?

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

Wat verwachten wij van u?

• U bent sociaal vaardig en voelt de cliënten aan;
• U bent wekelijks beschikbaar op een van onderstaande mogelijkheden
- Dinsdagmiddag Gym
- Woensdagochtend Theeuurtje
- Donderdagochtend Beauty en Baard
- Donderdagmiddag Creatief
- Vrijdagochtend Muziek
• U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit.

Wat bieden wij u?

• Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach;
• Goede begeleiding op de werkvloer;
• U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

Benieuwd wat uw inzet tijdens een van deze activiteit kan betekenen?
Of interesse in een van onze andere vacatures?
Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Etten-Leur

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Avoord

Etten-Leur

Gastheer of gastvrouw Schaapskooi

Avoord

De Schaapskooi is een ontmoetingsruimte waar mensen bij elkaar komen voor een bakje koffie en een kletspraatje, om te biljarten, bingo te spelen en om gezamenlijk te eten. Daarnaast worden er nog diverse activiteiten aangeboden die op wekelijkse of maandelijkse basis plaats vinden. De Schaapskooi draait volledig op vrijwilligers met facilitaire ondersteuning van Avoord. Door het vertrek van een aantal vrijwilligers verwelkomt het vrijwilligersteam graag nieuwe mensen die willen ondersteunen bij de activiteiten. Wat houdt het in? De Schaapskooi is zes dagen per week open. Op alle dagen worden activiteiten aangeboden, soms alleen in de ochtend, soms in de middag en soms zowel in de ochtend als de middag. De vrijwilligers verbonden aan de Schaapskooi worden volgens een rooster ingezet wat in onderling overleg wordt bepaald tijdens het maandelijkse overleg. Als vrijwilliger ben je gastheer of gastvrouw voor de bezoekers van de Schaapskooi, je schenkt koffie en thee, zorgt voor gezelligheid en ruimt na de activiteit de boel weer op zodat de ruimte er altijd schoon en gezellig uit blijft zien. Afhankelijk van de activiteit, doe je soms ook boodschappen om een activiteit mogelijk te maken zoals voor de bingo, de paasbrunch of het kerstdiner. Wie bent u? U heeft een groot hart voor ouderen; U bent geduldig en gastvrij; U bent wekelijks inzetbaar voor een activiteit; U kunt samenwerken met andere vrijwilligers.

Structureel
Etten-Leur

Woon jij in Grauwe Polder of Banakkers?

Avoord

Vlak bij de wijken Grauwe Polder en Banakkers ligt de locatie Franciscushof wat een thuis biedt aan mensen met dementie. Zij gaan graag naar buiten voor een wandeling maar zijn daar afhankelijk van van anderen daar veel bewoners ook in een rolstoel op pad gaan. Wandel je zelf regelmatig en gun je onze bewoners ook een frisse neus in de buitenlucht? Sluit dan aan bij de wandelgroep Franciscushof die op maandagmiddag tussen 14.00 en 15.30 op pad gaat. Uiteraard ontbreekt het kopje koffie/thee na afloop niet. Wandel je liever alleen met een cliënt wanneer het jou uitkomt? Dat is uiteraard ook mogelijk. Benieuwd wat het wandelen voor jou kan betekenen? Stuur dan een berichtje en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Gezelschap/activiteiten Tijdelijk Verblijf

Avoord

Locatie Het Anbarg biedt cliënten die in afwachting zijn van definitieve opname of cliënten die, om wat voor reden dan ook, tijdelijke zorg in een verzorgingshuis nodig hebben, een thuis op het Tijdelijk Verblijf. Omdat het verblijf tijdelijk is vallen deze cliënten buiten de dagbestedingsactiviteiten die plaats vinden op het Anbarg. Om deze cliënten toch wat te kunnen bieden verwelkomen we graag vrijwilligers in de ochtend om te zorgen voor wat vertier in de huiskamers. Vrijwilliger Tijdelijk Verblijf: gezelligheid bieden in de huiskamer Wie bent u? U bent een persoon met een groot hart voor ouderen. U heeft inlevingsvermogen en u voelt zich betrokken bij de cliënten. U bent sociaal en praat makkelijk met iedereen waardoor u een gezellige en tegelijkertijd rustige sfeer weet te creëren in de huiskamer. Samen met de cliënten bepaalt u wat er gedaan wordt. Soms is dat een ommetje maken buiten in het park, soms is dat een spelletje of een puzzel uit de krant oplossen maar soms is een kletspraatje bij een bak koffie of thee ook al voldoende. Barst u zelf van de creatieve ideeën? Schroom niet om ze te delen met onze cliënten en wie weet wat mogelijk is. Omdat veel cliënten in de middag bezoek ontvangen is vertier in de ochtenduren de wens tussen 10.00 en 12.00 uur. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n kleine 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal; • U bent minstens één ochtend per week beschikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur; • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach; • Goede begeleiding op de werkvloer; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Koken voor cliënten Tijdelijk Verblijf

Avoord

Locatie Het Anbarg biedt cliënten die in afwachting zijn van definitieve opname of cliënten die, om wat voor reden dan ook, tijdelijke zorg in een verzorgingshuis nodig hebben, een thuis op het Tijdelijk Verblijf. Een vers bereide warme maaltijd is onderdeel van het thuisgevoel. Wij verwelkomen graag vrijwilligers die, eventueel samen met de cliënten, deze maaltijd klaarmaken. Kookvrijwilliger Tijdelijk Verblijf: uw kookkunst wordt gewaardeerd Wie bent u? U bent een persoon met een groot hart voor ouderen. U heeft inlevingsvermogen en u voelt zich betrokken bij de cliënten. U heeft een passie voor koken en vindt het leuk om de geur- en smaakbeleving in de huiskamer te brengen. Samen met de cliënten en het zorgteam bepaalt u wat er gekookt wordt. U doet, eventueel samen met een cliënt, de boodschappen, rekening houdend met groenten van het seizoen en de aanbiedingen. Daarna begint u aan de voorbereidingen voor het koken. Ook hier kunnen cliënten die dat willen bij ondersteunen. Omdat de beschikbaarheid van de vrijwilliger het belangrijkste is kan er zowel in de middag als in de avond warm gegeten worden. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n kleine 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal; • U bent minstens een dag in de week beschikbaar om te koken, hetzij in de ochtend voor de middagmaaltijd, hetzij in de middag voor de avondmaaltijd; • U kunt koken voor 7-12 personen; • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach; • Goede begeleiding op de werkvloer; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

Structureel
Etten-Leur

Vrijwilliger dagbesteding Kloostergaard

Avoord

De bewoners van locatie Kloostergaard kunnen aansluiten bij de activiteiten die door de dagbesteding worden georganiseerd. Op maandag- en woensdagmiddag verwelkomen we graag een vrijwilliger die bij deze activiteiten wil komen ondersteunen. Op maandagmiddag worden er in de oneven weken bloemen geschikt en in de even weken zijn de bewoners op andere manieren creatief bezit. Op woensdagmiddag kijken we samen met de bewoners waar zij zin in hebben. In je rol als vrijwilliger haal je bewoners op en breng je ze weer terug, je zet koffie/thee en schenkt deze in, je enthousiasmeert en motiveert bewoners en na de activiteit was je de kopjes af en ruim je mee op. Wil je ondersteunen bij de dagbesteding Kloostergaard op maandag- en of woensdagmiddag dan zie ik graag een berichtje tegemoet.

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Vrijwilliger sjoelen

Avoord

De bewoners op locatie het Anbarg zijn dol op sjoelen. Een spelleider is hierbij van harte welkom. Om de sjoelbak klaar te zetten, om bewoners op te halen die niet zelfstandig naar het sjoelen kunnen komen, om te zorgen voor de puntentelling en om te zorgen dat iedereen drie keer gegooid heeft per beurt. Het gaat tenslotte om de punten :). Vrijwilliger sjoelen Wie bent u? U bent een energiek persoon die, mocht het nodig zijn, bewoners kan ophalen die rolstoelafhankelijk zijn. U kunt zelfstandig het sjoelen draaien, zet de sjoelbak klaar, weet hoe de puntentelling werkt en u bent in voor een gezellig praatje tijdens het sjoelen. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent sociaal vaardig en voelt de cliënten aan; • U bent wekelijks beschikbaar op woensdagmiddag tussen 13.45 en 16.00 uur; • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach; • Goede begeleiding op de werkvloer; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen). Benieuwd wat uw inzet tijdens deze activiteit kan betekenen? Of interesse in een van onze andere vacatures? Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Structureel
Etten-Leur

Vrijwilliger evenementen

Avoord

Locatie Kloostergaard biedt een warm thuis voor bewoners op leeftijd. Om hun dagen te doorbreken en om elkaar te ontmoeten worden er activiteiten aangeboden. Dagelijks via de dagbesteding. Maar ook wekelijkse evenementen zoals bingo, muziek of themamiddagen. Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die het team evenementen komen versterken. Vrijwilliger evenementen Wie bent u? U bent een rustig persoon met een groot hart voor ouderen. U bent in goede gezondheid en kunt de cliënten die rolstoelafhankelijk zijn ophalen en terugbrengen. U fungeert als gastheer/gastvrouw tijdens het evenement en zorgt voor de drankjes en ruimt na de activiteit de boel mee op. U enthousiasmeert de mensen en zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast helpt u de bewoners indien zij dit nodig hebben met bijvoorbeeld de bingokaarten bijhouden. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Ruim 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent bij voorkeur wekelijks beschikbaar op donderdagmiddag maar ook eens in de twee weken is een mogelijkheid; • U bent bij voorkeur ook beschikbaar voor themaevenementen zoals rond het WK voetbal of de olympische spelen. Deze kunnen op een andere dag vallen dan donderdag; • U heeft een groot hart voor de oudere medemens; • U draagt bij aan een gezellige sfeer. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar uw aanwezigheid enorm gewaardeerd wordt; • Goede begeleiding vanuit de organisatie; • U werkt samen in een team van vaste medewerkers en vrijwilligers; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen). Benieuwd wat uw inzet als vrijwilliger evenementen kan betekenen? Of interesse in een van onze andere vrijwilligersmogelijkheden al dan niet vermeld op onze website? Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Structureel
Etten-Leur

Vrijwilliger Hospice Marianahof

Avoord

Hospice Marianahof van Avoord geeft een gastvrij onthaal aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Wanneer thuis sterven om welke reden dan ook geen optie is, is een omgeving die het meest de sfeer van thuis benadert, zoals hospice Marianahof, een waardevol alternatief. Professionele zorg en vrijwilligers werken op het hospice nauw samen. Wij verwelkomen graag vrijwilligers die specifiek op zaterdag of zondag beschikbaar zijn. Vrijwilliger Hospice: uw gastvrij onthaal een warm welkom! Wie bent u? Als vrijwilliger in het hospice bekleedt u tal van functies. U bent gastvrouw/heer voor de aanwezige cliënten en hun naasten. U ondersteunt de verpleegkundige in de zorg aan het bed, u verzorgt het eten voor de cliënten, een kopje koffie/thee voor alle aanwezigen. U biedt een luisterend oor, u bent bereid om aan verzoeken van de cliënt te voldoen, u ontvangt bezoek en bent ook een luisterend oor voor hen. U vangt uitvaartondernemers op, doet boodschappen, lichte huishoudelijke werkzaamheden, bent aanwezig. De hulp van u als vrijwilliger is altijd aanvullend op de mantelzorg en de professionele zorg. Uitgangspunt hierbij is dat u als vrijwilliger geen medische of verpleegtechnische handelingen op eigen initiatief verricht. Uw hulp bij deze handelingen vindt altijd plaats onder begeleiding en of in samenwerking met de beroepskrachten. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U draait mee in het geldende werkrooster van het Hospice, zijnde 08.00 – 13.00 uur/13.00 – 18.00 uur/18.00 uur – 22.00 uur of in de tussendienst van 16.00 – 19.00 uur. • U bent wekelijks of minstens eens in de twee weken beschikbaar op zaterdag of zondag; • U kunt werken in een palliatieve omgeving. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar uw aanwezigheid enorm gewaardeerd wordt; • Een goed inwerktraject en begeleiding vanuit de organisatie; • U werkt samen in een team van zorgprofessionals en vrijwilligers; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen). Benieuwd wat uw inzet als vrijwilliger bij het hospice voor u en voor ons kan betekenen ? Stuurt u een berichtje via EL voor elkaar en dan spreken we elkaar snel.

Structureel
Zundert

Breng jij een glimlach op zijn gezicht?

Avoord

Als je binnenkomt, moet hij even wennen, maar al snel weet hij het weer: je komt voor hém! Je drinkt even een kopje koffie samen en dan gaan jullie samen naar buiten om een wandeling of duofietsritje te maken. Samen geniet je van het zonnetje en voldaan keren jullie weer terug. Deze oudere meneer woont op een zorgappartement in De Willaert. Dit is een bewoner met dementie en om structuur aan te bieden is het wenselijk om elke week op dezelfde dag te komen. Dhr. heeft iemand nodig die zich niet zomaar af laat wimpelen, want er is wel wat overredingskracht nodig om dhr. mee naar buiten te krijgen. Maar is hij eenmaal weg dan geniet hij met de volle 100% Wat verwachten we van je? Je bent sociaal en maakt gemakkelijk een praatje. Bij voorkeur kun je een rolstoel duwen, maar is dat te zwaar en ga je liever bij iemand op bezoek om een spelletje te spelen en/of wat te kletsen dan is dat ook heel fijn! Wat bieden wij? Een omgeving waarin je met een lach wordt verwelkomd; Een goede uitleg om veilig op stap te gaan met de rolstoel; Je gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Etten-Leur

Help dementie begrijpen: Begeleiders gezocht voor VR-project

Etten-leurvoorelkaar

Lijkt het je leuk om mensen te begeleiden die met een Virtual Reality-bril ervaren hoe het is om dementie te hebben, en om dit ook zelf eens mee te maken? In het kader van Dementievriendelijke gemeente Etten-Leur willen we zoveel mogelijk inwoners informeren over dementie en meer begrip krijgen voor mensen met dementie. Het persoonlijk beleven van dementie kan daarbij helpen. De gemeente Etten-Leur heeft 4 VR-brillen beschikbaar die ingezet mogen worden om inwoners binnen Etten-Leur deze ervaring te bieden. Bij dit project zijn onder andere gemeente Etten-Leur, de Nobelaer, Surplus en de Herbergier actief betrokken. Waar ben je zoal mee bezig? Op diverse locaties in Etten-Leur gaan we deze VR-brillen inzetten. Zo kunnen onder andere familieleden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Etten-Leur ervaren hoe het is als je dementie hebt. Omdat de ervaring met die bril ook veel emoties kan oproepen, is het belangrijk dat er een nagesprek plaatsvindt met de mensen die hem hebben opgehad. We zoeken vrijwilligers die deze nagesprekken kunnen voeren en de deelnemers kunnen begeleiden. Als vrijwilliger krijg je eerst een training en word je ook begeleid. Een bijzondere rol! Natuurlijk omdat je dan ook zelf de VR-bril kunt ervaren. Maar vooral omdat je mensen helpt met deze ervaring en een bijdrage levert aan meer begrip voor mensen met dementie. Samen maken we Etten-Leur dementievriendelijk! Wie ben jij? Heb jij zin om als vrijwilliger aan de slag te gaan? En heb of ben jij: • Goede communicatievaardigheden. Vooral gespreksvaardigheden zijn hierbij belangrijk. • Affiniteit met dementie. • Zin om op verschillende locaties in Etten-Leur aan de slag te gaan • Flexibel inzetbaar (maar uiteraard maken we de planning wel in overleg) • Empathisch vermogen. • Zin om samen met een team van leuke andere vrijwilligers aan de slag te gaan. Dan zoeken we jou! Wat bieden wij? Samen met andere vrijwilligers ga je aan de slag in een leuk team waar ook een coördinator is om jou te ondersteunen. Uiteraard bereiden we je voor met een training, waarbij je onder andere leert werken met de VR-bril. In overleg kan je je beschikbaarheid aangeven. Na afloop van een sessie met de VR-brillen kan je gezellig napraten met je medevrijwilligers.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Halderberge

Collectanten voor de Hartstichting werven

Muzikalhuis

We zijn op zoek naar iemand die mij (Maria) assisteert bij het contact leggen met collectanten voor de Hartstichting. Of iemand die zelf een wijkje wil lopen. Het aantal collectanten in Hoeven was vroeger groot, maar is terug gegaan naar 8 personen. Terwijl het aantal hartpatiënten toeneemt. Het geld wat met het collecteren opgehaald wordt, wordt goed besteed aan onderzoek om hartfalen tegen te gaan. Zie: https://www.hartstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek Een rondje lopen kost 1 of 2 avonden in de week in april. Doet u volgend jaar mee wandelen? Wandelen is goed voor u en u helpt onze samenleving met het collecteren. Naast collectanten zoeken we iemand die mij (Maria) mee wil helpen contacten te onderhouden met collectanten en mee het geld wil tellen na afloop van het collecteren. Ps. dit heeft niets met Muzikalhuis te maken. Ik collecteer voor de Hartstichting als vrijwilliger.

Project
Etten-Leur

Optrekken met iemand die zich eenzaam voelt

Present in Vriendschap

Wij vragen van een vrijwilliger een luister oor, aandacht, jouw persoonlijke inzet in de ruimste zin van het woord. Denk aan fietsen, wandelen, een kopje koffie, misschien een keer je handen uit de mouwen steken, een spelletje doen. Elke vorm van aandacht kan betekenisvol zijn. Mensen met de meest verschillende achtergronden doen dan ook een beroep op ons. Denk aan eenzaamheid door verlies van een familie lid, partner of verslechtering van de gezondheid, ouderdom, verlies van werk, maar ook gewoon eenzaam omdat je niet meer zo gemakkelijk kan deelnemen aan de maatschappij. Het hebben van een (meestal) wekelijks contact maakt, dat er iets is om naar uit te kijken. Dan voel je je gezien en krijgt de dag weer kleur en betekenis. Het maken van de juiste match tussen jou en de vrager vinden we dan ook heel belangrijk. Behalve het verzorgen van een goede match, kunnen mensen ook een paar keer per jaar deelnemen aan een activiteit. Denk aan een nieuwjaarsmoment, een gezellig uitje, een middag naar een mooie tuin, een sinterklaasactiviteit. Daaraan kan ook jij meedoen, of meehelpen, als je dat aanspreekt. Als vrijwilliger sta je er bij Present in Vriendschap nooit alleen voor. We bestaan inmiddels ruim 7 jaar jaar en hebben hebben veel ervaring opgebouwd. Een aantal keren per jaar organiseren we voor de vrijwilligers een gezellige maar ook inhoudelijke middag. Samen met een professional komen er veel belangrijke onderwerpen waar je mee te maken krijgt voorbij. Inmiddels zijn er zo'n 90 mensen die een beroep op ons doen en zijn we blij met ruim 40 vrijwilligers, die de mensen bezoeken. Op onze website kan je nog meer lezen over het wel en wee. Zie ook de nieuwsbrief. Wil jij meer weten, of erbij horen, stuur dan een berichtje en dan maken we een afspraak om kennis te maken. Betsie

Structureel
Etten-Leur

Enthousiaste medewerker

Present in Vriendschap

Voor onze organisatie, "present in Vriendschap " zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen, die actief willen zijn in de organisatie. Denk aan het mee organiseren van uitstapjes, gezellige middagen, maar ook meedenken in het grote geheel. Zaken als publiciteit, het meewerken aan het schrijven voor de nieuwsbrief of voor de krant, het ontwikkelen van nieuwe activiteiten of het bemannen van een kraam bij een activiteit. De werkgroep waar je aan deelneemt kom maandelijks, samen met het bestuur bij elkaar, om plannen voor te bereiden en dingen in de verf te zetten. Samen met iemand anders ga je verder aan de slag, om dingen uit te voeren. Present in Vriendschap is een vrijwilligersorganisatie, die zich sinds 2015 bezighoudt met eenzaamheid. De organisatie bestaat uit ruim 40 vrijwilligers , die wekelijks mensen bezoeken, een bestuur van 4 personen, 3 actieve werkgroepleden en stand by een professional van Surplus. Er zijn ruim 100 mensen die een beroep op ons doen. Ben jij iemand die graag meedenkt en meedoet voor een sociaal kwetsbare groep: " de eenzamen in Etten-Leur " dan ben je van harte welkom. Kom eens kennismaken, bekijk onze website en laat wat van je horen ! www.presentinvriendschap.nl

Structureel
Etten-Leur

Werkgroep DementTalent

surplus

DementTalent geeft mensen met de diagnose dementie de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving; hetzij door vrijwilligerswerk, hetzij door met activiteiten mee te doen. “Waar worden ze blij van en wat zouden ze nog graag willen doen, wat maakt hun dag mooi, etc”. Voor DementTalent zoeken we vrijwilligers. Je werkt dan mee aan: · de zoektocht waarvan de persoon met dementie blij wordt · het goed introduceren van de deelnemer in de organisatie · (later) contact zoeken en onderhouden met de betreffende organisatie Bij de voorbereiding worden verschillende trainingen aangeboden en samen met de projectcoördinator wordt een goed en fijn team gevormd. Ben je geïnteresseerd of wil je meer info: neem contact op met Steunpunt Mantelzorg Etten-Leur, 076 5019107

Structureel
Etten-Leur

Ervaringsdeskundigen Scheidingen

Gemeente Etten-Leur

Scheiden is een van de meest stressvolle gebeurtenissen. Veel ouders in scheiding hebben buiten hulpverlening geen mensen binnen hun netwerk waar ze op terug kunnen vallen voor een luisterend oor of erkenning en begrip. Juist deze ouders hebben behoefte aan een ervaringsdeskundige die hen steunt in het proces van de scheiding. Wat is een Ervaringsdeskundige scheidingen? Ervaringsdeskundigen scheidingen zijn volwassen vrijwilligers die zich inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en steun bieden aan gezinnen in Etten-Leur. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, (h)erkenning en begrip. Een ervaringsdeskundige scheiding staat andere ouders in scheiding met raad bij, houden een spiegel voor en benadrukken het belang van het kind. Voor wie? Vrijwilligers die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en ondersteuning willen bieden aan gezinnen in Etten-Leur. Deze vrijwilligers hebben zelf hun eigen proces goed afgerond. Zij willen graag andere inwoners van de gemeente Etten-Leur helpen door ze steun te bieden in het scheidingsproces. Hoe gaan we te werk? De vrijwilligers worden door de coördinator gescreend, gematcht en begeleid in hun rol om zo goed mogelijk de vraagouder(s) te ondersteunen. De coördinator ervaringsdeskundigen scheidingen maakt de match tussen de vraagouder en de ervaringsdeskundigen. De match is maatwerk. Beide partijen kunnen aangeven wat hun wensen en mogelijkheden zijn. Wat verwachten we van jou? Er zijn een aantal voorwaarden om ervaringsdeskundige scheiding te kunnen worden. Als vrijwilliger heb je zelf je eigen scheidingsproces goed afgerond. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een training kom je meer te weten over de ondersteuning bij scheidingen. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht. Aanmelden of meer informatie? Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur een email naar [email protected]

Structureel
Etten-Leur

Meisje van 8,5 maand zoekt Bonus tante/oma!

Gemeente Etten-Leur

Een alleenstaande mama met een dochter van 8,5 maand zoeken een leuke Bonus tante of oma! Moeder werkt in de zorg en werkt daardoor oregelmatig. Doordeweeks lukt dit met opvang voor haar wel, maar in het weekend dat ze moet werken is dit lastiger. Dus we zijn opzoek naar iemand die om het weekend of een weekend in de maand hierin kan ondersteunen. Dit mag natuurlijk ook alleen een dag in het weekend zijn. Alles is bespreekbaar. Het netwerk is minimaal en helpt ook waar kan. Het meisje is een pittige, goedlachse dame, die iedereen leuk vind en goed met dieren overweg kan. Ze is heel alert, graag rondom andere kinderen en als ze het ergens niet mee eens is dan laat ze van zich horen. Ze houd van aandacht, kroelen en spelen. Heb je interesse?! Stuur dan zeker een berichtje!

Structureel
Etten-Leur

Meisje van 8 zoekt bonus tante/oma/gezin!

Gemeente Etten-Leur

Ben jij beschikbaar op woensdag of vrijdag middag vanaf 14.00 tot ongeveer 17.00 en vind jij het leuk om iets te ondernemen met een meisje van 8?! Stuur dan zeker een berichtje! Meisje is een kat uit de boom kijker, vrolijk, opgewekt en aanhankelijk en knuffelig als er een goede klik is. Ze vind het leuk om buiten te spelen, koken, bakken, dansen, make-uppen en meiden dingen te doen. Moeder is alleenstaand en vanwege eigen problematiek kan ze haar dochter niet altijd bieden wat ze zou willen. Heeft minimaal netwerk en ook niet in de buurt.

Structureel