csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

V1.1806.2024

Voor een 23 jarige jongeman met een ernstig verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een maatje die het leuk vindt om samen met hem op pad te gaan. Samen een ronde wandelen of fietsen met aansluiten een lekker ijsje of een terrasje? Lijk je dit wat? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou. De cliënt kan met enkele woorden communiceren. Hij laat duidelijk zien als hij plezier beleeft. Wil jij deze jongeman wat extra geluksmomentjes bezorgen? Is dit jouw vrijwilligers baan? Bij Daelzicht ondersteunen we kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Sommigen hebben ook een lichamelijke beperking of zijn bekend met bijvoorbeeld ADHD en autisme. De activiteiten die jij samen met onze individuele cliënt kunt ondernemen zijn enorm divers. Bijvoorbeeld koffiedrinken, voorlezen, winkelen, samen naar de film of naar een voetbalwedstrijd. Daarnaast zijn we op zoek naar maatjes die samen met een cliënt willen zwemmen, fietsen, koken en wandelen. Wat vragen wij? Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd en betrokken bent en respectvol met onze cliënten omgaat. Ook vragen wij bij aanmelding om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit regelen we samen als je wil gaan starten als vrijwilliger. Het contact met cliënten kan soms even wennen zijn, maar de begeleiders van Daelzicht ondersteunen je daarbij. Ze maken je wegwijs zodat jij je bij ons snel welkom en thuis voelt.  Wat bieden wij? Vrijwilliger zijn bij Daelzicht geeft je een goed gevoel en biedt mogelijkheden je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen die blij zijn met jouw komst en bij wie je iets extra’s toevoegt in hun vrije tijd. In een gemoedelijke sfeer doe je veel ervaring op en heb je persoonlijk contact met veel verschillende mensen. Het vrijwilligerswerk biedt veel voldoening. Daarnaast krijg je van Daelzicht iets extra’s terug voor jouw inzet. Denk aan de mogelijkheid om kennissessies bij te wonen. En we trakteren jou jaarlijks op een kerstattentie en een gezellige avond. Bovendien ben je als vrijwilliger bij Daelzicht verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid. En natuurlijk vergoeden wij ook jouw reiskosten tot een maximum van 50 kilometer enkele reis. Belangstelling en informatie Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Lees meer

structureel

Maasgouw

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een 23 jarige jongeman met een ernstig verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een maatje die het leuk vindt om samen met hem op pad te gaan. Samen een ronde wandelen of fietsen met aansluiten een lekker ijsje of een terrasje? Lijk je dit wat? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.
De cliënt kan met enkele woorden communiceren. Hij laat duidelijk zien als hij plezier beleeft. Wil jij deze jongeman wat extra geluksmomentjes bezorgen?

Is dit jouw vrijwilligers baan?
Bij Daelzicht ondersteunen we kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Sommigen hebben ook een lichamelijke beperking of zijn bekend met bijvoorbeeld ADHD en autisme. De activiteiten die jij samen met onze individuele cliënt kunt ondernemen zijn enorm divers. Bijvoorbeeld koffiedrinken, voorlezen, winkelen, samen naar de film of naar een voetbalwedstrijd. Daarnaast zijn we op zoek naar maatjes die samen met een cliënt willen zwemmen, fietsen, koken en wandelen.

Wat vragen wij?
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd en betrokken bent en respectvol met onze cliënten omgaat. Ook vragen wij bij aanmelding om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit regelen we samen als je wil gaan starten als vrijwilliger. Het contact met cliënten kan soms even wennen zijn, maar de begeleiders van Daelzicht ondersteunen je daarbij. Ze maken je wegwijs zodat jij je bij ons snel welkom en thuis voelt. 

Wat bieden wij?
Vrijwilliger zijn bij Daelzicht geeft je een goed gevoel en biedt mogelijkheden je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen die blij zijn met jouw komst en bij wie je iets extra’s toevoegt in hun vrije tijd. In een gemoedelijke sfeer doe je veel ervaring op en heb je persoonlijk contact met veel verschillende mensen.

Het vrijwilligerswerk biedt veel voldoening. Daarnaast krijg je van Daelzicht iets extra’s terug voor jouw inzet. Denk aan de mogelijkheid om kennissessies bij te wonen. En we trakteren jou jaarlijks op een kerstattentie en een gezellige avond. Bovendien ben je als vrijwilliger bij Daelzicht verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid. En natuurlijk vergoeden wij ook jouw reiskosten tot een maximum van 50 kilometer enkele reis.

Belangstelling en informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Maasgouw

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Leudal

Vrijwilliger fitness gehandicapten

PSW Vrije Tijd

PSW Vrije Tijd biedt fitness aan voor mensen met een verstandelijke handicap, samen met een professionele instructeur verzorg je de oefeningen Samen met de instructeur verzorg je de fitnessactiviteit. De activiteit vindt plaats in een ruimte, van Baexheimerhof, waar alle apparatuur aanwezig is om goed te kunnen fitnessen. Onze cliënten kunnen deze niet zelf instellen en hebben ook hulp nodig bij de uitvoering (controle). Het is een klein groepje, max 10 personen. Bewegen is het doel van deze activiteit. De activiteit is op maandag en/of donderdagavond, van ongeveer 18.30 uur tot max. 20.30 uur. Je kunt ook ervoor kiezen om 1 avond in de week te komen. Affiniteit met mensen met een beperking zou fijn zijn. Dus vindt je het leuk om mensen te enthousiasmeren en er samen een gezellige avond van te maken, reageer dan

Structureel
Jongeren
Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beesel, Echt-Susteren, Maasgouw, Venlo, Roerdalen, Weert, Stein, Roermond

Buddy gezocht voor Buddyzorg Limburg!

Buddyzorg Limburg

Wil je iets doen met je talent en heb je een paar uurtjes per week tijd voor iemand anders? Word dan buddy! Je enthousiaste collega’s ontmoeten je graag! Je biedt als buddy sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl. We duiden onze cliënten aan met de term ‘maatjes’. Je begeleidt jouw maatje gedurende een bepaalde periode een paar uurtjes per week. De begeleiding is gericht op de verwerking van én omgaan met het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Het vinden van de eigen kracht en mogelijkheden van je maatje staan hierbij voorop. Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s. De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Ze biedt diverse faciliteiten aan waaronder andere een reis- en onkosten vergoeding. Twijfel je nog? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie! Eisen/kennis/vaardigheden Je wilt graag iets betekenen voor een ander. Je neemt actief deel aan de werkbegeleiding en scholingsbijeenkomsten. Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen. Je bent minimaal 18 jaar en een paar uur per week beschikbaar.

Structureel
Maasgouw

Vakantie-maatje

Stichting Wigwam

Samen met een andere projectleider ben ik dit jaar projectleider tijdens een Wigwamvakantie in Heel van 14 t/m 20 juli. Tijdens deze vakantie zijn gezinnen met een jongere met een beperking samen met vakantie op het terrein van Daelzicht in Heel. Maandag t/m vrijdag krijgen de jongeren een afwisselend programma aangeboden. Dit jaar is on thema "Wigwam is magic" Het programma bestaat o.a. uit muziek, sport en spel, speurtocht, creatief, zwemmen en uitstapje. De dag begint voor de vrijwilligers om 8.30 uur met gezamenlijk ontbijt, 9.00 overleg om de dag voor te bespreken, 9.50 u jongeren ophalen bij de gezinnen, 10 u gezamenlijke start van de dag, waarna er activiteiten zijn van ongeveer een uur, met steeds een pauze voor een drankje en een hapje en zo nodig toiletgang. Rond 17.00 worden de jongeren terug naar de ouders gebracht. er volgt een dagevaluatie voor de vrijwilligers en om 18.00 uur gezamenlijke avondeten ( soms met de gezinnen) . In de avond is een paar keer een activiteit voor de gezinnen. Andere avonden ben je vrij.. Tijdens deze week zijn er 4 jonge dames en 3 heren tussen 20 en 30 jaar. Ze hebben allen basisschool nivo. We zoeken voor enkele van hen nog een maatje om een magische week te beleven. Alle vrijwilligers verblijven gratis op het terrein in een eigen tent. (thuis slapen mag ook als je in de buurt woont) Alle maaltijden worden je aangeboden door Wigwam en zijn gratis. Het is vakantie voor zowel de jongeren als de vrijwilligers. De sfeer is gemoedelijk en gezellig.

15-07-2024 en 6 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Leudal

VERZOEK OM TUINHERSTEL EN (mogelijk)ONDERHOUD

Frans

Hallo! Ik ben 76 jaar, alleenstaand en woon in 'n huurwoning met voor- en achtertuintje. Ook heb ik 'n tuinonderhoudscontract via de wooncorporatie. Echter! Op 13-06-2024 kwam ik er achter, waarom het achtertuintje sinds maart 2023 niet meer onderhouden werd. (Zonder dat mij ooit eerder was verteld waarom! Ik moest er daarom naar gaan vragen). Dat komt, omdat ik er mijn hond in moet uitlaten vanwege het feit, dat ik op 20-03-2023 ben gevallen en daarbij een ruggenwervel gebroken heb. Lopen is sindsdien zeer moeilijk en bijzonder pijnlijk! Zou ik de hond proberen uit te laten, dan zou ik zeker weer ten val komen als hij aan de lijn zou trekken. En een honden-uitlaatservice is me te duur. In de tuin bevindt zich 'n terrasje en er ligt worteldoek met daarop houtsnippers. Maar er is toch veel onkruid doorheen gekomen. Wat ik zoek is dus 'n vrijwilliger, die bereid is mijn achtertuintje weer te herstellen. Het worteldoek, de houtsnippers en het onkruid dienen door hem/haar zelf weggebracht te worden, aangezien ik slechts 'n kleine groene afvalcontainer heb. Graag eerst komen bezichtigen om daarbij te bepalen tegen welke vrijwilligersvergoeding alles gedaan kan worden en hoe 't tuintje daarna het beste beplant/ingericht kan worden.

Structureel
Maasgouw

V2.0109.2023 Creatieve duizendpoot gezocht!

Danielle & Debby

Voor een handwerkgroep op één van onze locaties in Heel zoeken we een creatieve duizendpoot. Kent haken, breien, borduren, naaien en tekenen geen geheimen meer voor jou, reageer dan op deze vacature! We zoeken iemand die kan helpen met draden instoppen, draden aanmaken, kan werken met een naaimachine en iets kan tekenen op handwerkstof, zodat dit geborduurd kan worden. De dagen zijn maandag én/of donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wie zijn wij? Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Geen ervaring nodig: Om vrijwilliger te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten. Vrijwilliger zijn bij Daelzicht biedt een goed gevoel en mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Na een goede klik en een aantal succesvolle contactmomenten zullen wij je inschrijven als vrijwilliger en ondersteunen met het aanvragen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Bij Daelzicht; - ben je verzekerd - krijg je een vrijwilligersovereenkomst - mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten - ontvang je een eindejaar attentie - vergoeden wij jouw reiskosten Interesse? Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Structureel
Maasgouw

Vrijwilliger gezocht voor lunchroom in Heel!

Danielle & Debby

Sinds een jaar zijn wij gestart met een lunchroom op het terrein van Heel (Taveerne). Voor een aantal cliënten van ons is dit hun dagbesteding. Bij de lunchroom kun je als vrijwilliger van grote meerwaarde zijn door het bieden van o.a. ondersteunende werkzaamheden in de lunchroom/keuken en creatief aan de slag te gaan met onze cliënten. De werkzaamheden bestaan o.a. uit: - bereiden van de broodjes - bediening - boodschappen doen - verpakkingsmateriaal voor de broodjes maken/kleuren - kleien, verven, wandelen, sieraden maken. In de toekomst gaan we wellicht ook bakactiviteiten ondernemen. Ben jij deze vrijwilliger die graag op dinsdag samen met ons en onze cliënten deze lunchroom wil laten uitgroeien tot iets moois dan komen wij heel graag met jou in contact. Heb jij ervaring in de Horeca? Dat zou top zijn, maar is zeker geen must, want bij ons telt dat alles geleerd kan worden! Wie zijn wij? Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Vrijwilliger zijn bij Daelzicht biedt een goed gevoel en mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Na een goede klik en een aantal succesvolle contactmomenten met de clienten zullen wij je inschrijven als vrijwilliger en ondersteunen met het aanvragen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag. (VOG) Bij Daelzicht; - ben je verzekerd - krijg je een vrijwilligersovereenkomst - mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten - ontvang je een eindejaar attentie - vergoeden wij jouw reiskosten Interesse? Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Structureel
Jongeren
Leudal, Roermond

Kom jij een uurtje met ons fietsen?

Proteion zorgcentrum Hornerheide

Fiets jij graag? En heb je 1 x per week tijd voor anderen? Wij zijn op zoek naar een sportieveling die 1 x per week in de regio Roermond met bewoners wil gaan fietsen. Samen naast elkaar op de Duo fiets met elektrische ondersteuning. Wilt u een bewoner blij maken met een fietstochtje en lekker van de frisse lucht te genieten. U krijgt van te voren uitleg over de fiets en maken we samen eerst een proefrit alvorens u met de bewoner op weg gaat… Bent u degene die dit leuk vindt en maakt u hier graag een uurtje voor vrij? Dit mag wekelijks/twee wekelijks/maandelijks, wat u uitkomt. Dan kom ik graag met u in contact! Als vrijwilliger bij Proteion heb je recht op reiskostenvergoeding en je hebt recht op een attentieregeling.

Structureel
Valkenburg aan de Geul, Echt-Susteren, Roerdalen, Maasgouw, Sittard-Geleen

Maatje gezocht

Pergamijn

Pergamijn is op zoek naar vrijwilligers die een-op-een of in kleine groep cliënten willen ondersteunen en vergezellen bij ontspanningsactiviteiten. De activiteit en begeleiding is afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de cliënt en vrijwilliger. Mogelijke activiteiten zijn bijvoorbeeld: samen wandelen (eventueel met hond), naar de bioscoop gaan, naar de stad om te winkelen of voor een kopje koffie, een fietstocht maken, toeren met de auto, spelletjes spelen, een rommelmarkt bezoeken, naar de kermis of lokale evenementen, begeleiden bij het zwemmen en nog veel meer. Dit kan eens per week, per twee weken of zelfs 1 keer per maand. Wij bieden reiskostenvergoeding van 0,28 cent per km, attenties met de dag van de zorg en Kerst, een vrijwilligers-bedankdag en thema avond. Interesse? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek, dan kijken we samen of er een passende match bij zit!

Structureel
's-Gravenhage, Rotterdam, Leidschendam-Voorburg, Amstelveen, Maastricht, Bernheze, Midden-Delfland, Delft, Utrecht, 's-Hertogenbosch, Geertruidenberg, Maasgouw, Rijswijk, Moerdijk, Best, Leiden, Velsen, Dongen, Gilze en Rijen, Oegstgeest, Amsterdam, Dronten, Wageningen

Wordt het zonnetje van de Overblijf!

Kinderstralen, lunchen op school

Wordt het zonnetje van de Overblijf! Word Overblijfhulp🌞😊 Ben jij het zonnetje die onze kinderen laat stralen?🌞✨ Help op een basisschool in jouw buurt als Overblijfhulp en creëer samen met ons een gezellige lunchomgeving voor de kinderen.😊 Lees meer informatie hieronder: Vind je het leuk om met kinderen te werken? Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en voel je je jeugdig en energiek (21-71 jaar), dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan. Je krijgt veel waardering van de kinderen. Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor? Ben je één dag per week tussen de middag beschikbaar? De pauze van de kinderen is meestal van 12:00 – 13:00 uur. Voor- en achteraf help je mee aan de organisatie van de overblijf. Bel of mail gerust voor meer informatie. Ontvang een vrijwilligersvergoeding! Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Wij zorgen voor een deskundige begeleiding. Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt. Is er een basisschool in mijn buurt? Kinderstralen is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Voor vragen kun je een bericht sturen.

Structureel
Maasgouw

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel