csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Tuinman/vrouw gezocht!

Dag lieve mensen... Ik woon in het prachtige Esdoornhof en ik vind de natuur en tuinen hier geweldig... Maar ik merk dat ik het niet kan bijhouden en heb er ook niet veel verstand van... Maar ook ivm mijn mentale gezondheid vind ik het heel moeilijk om dit ook erbij te doen en te onderhouden. Ik hoop dat iemand mij kan en wil helpen hiermee... Ik zal altijd zorgen dat er drinken en lekkers is! Of het nou koffie en een koek is of sapje en een broodje! Alvast erg bedankt voor het lezen van mijn hulpvraag!

Lees meer

structureel

Kampen

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Dag lieve mensen...

Ik woon in het prachtige Esdoornhof en ik vind de natuur en tuinen hier geweldig... Maar ik merk dat ik het niet kan bijhouden en heb er ook niet veel verstand van... Maar ook ivm mijn mentale gezondheid vind ik het heel moeilijk om dit ook erbij te doen en te onderhouden.

Ik hoop dat iemand mij kan en wil helpen hiermee...

Ik zal altijd zorgen dat er drinken en lekkers is! Of het nou koffie en een koek is of sapje en een broodje!

Alvast erg bedankt voor het lezen van mijn hulpvraag!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Kampen

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Raalte, Ommen, Zwolle, Deventer, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Hellendoorn

Gastdocent voor t basisonderwijs (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO. Ons educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en het verzorgen van activiteiten, met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Wat ga je doen? Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO-skills voor jou” en de “Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs • Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio. • Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? • Je wordt blij van lesgeven en je hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. • Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en met ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en - afhankelijk van jouw opleiding en ervaring - eventueel een cursus didactiek. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en zal voor deze functie een VOG aanvragen. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Structureel
Kampen

Kringloopvrijwilligers gezocht IJsselmuiden

Woord en Daad

In september 2024 hoopt Woord en Daad een kringloopwinkel te openen aan de Trekvaart 61 in IJsselmuiden. In de Woord en Daad Winkels krijgen mooie spullen een tweede leven, zetten we ons in voor onze naaste dichtbij en ver weg en vormen we een belangrijke ontmoetingsplek in de regio. De opbrengst van deze winkels is bestemd voor een project van Woord en Daad. Iets voor u of jou? We zoeken vrijwilligers voor de winkel, voor kluswerkzaamheden en voor werkzaamheden in het magazijn. Ben je minimaal een halve dag per twee weken beschikbaar? Neem dan voor meer informatie contact op met Koos Boeve, tel. 06-36178464 of mail: [email protected]

Structureel
Kampen

Maatje

Humanitas

Ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen die in een isolement verkeert en graag weer actief wil deelnemen aan de maatschappij? Dan zoeken we jou! Over het project: Humanitas Tandem is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Tandem is vriendschappelijk en ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen. Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving. Wij vragen: - Een tijdsinvestering van ongeveer 2 a 3 uur per week - Een verbintenis van minimaal een jaar, dat is de duur van een maatjescontact, evt. korter als het doel eerder bereikt is - Woonachtig in Kampen of omgeving Wij bieden: - Een zinvolle tijdsbesteding - Cursus Basisintroductie Vrijwilliger - Professionele begeleiding. Voor meer informatie kun je contact opnemen op met Petra Humanitas Zwolle

Structureel
Kampen

Kampenvoorelkaar zoekt matchmaker

WijZ Kampen

Kampenvoorelkaar is het platform voor vrijwilligerswerk, burenhulp en ontmoeting. Iedereen uit de gemeente Kampen kan hier zijn (hulp)vraag plaatsen of hulp aanbieden. Zo zijn er heel veel vrijwilligers die hun diensten aanbieden. Tegelijkertijd zijn er bijna net zo veel hulpvragen of vacatures van inwoners of organisaties, op zoek naar hulp, vrijwilligers, maar ook een maatje of buddy, soms zelfs in dezelfde categorie (hulpvragen). Daar liggen kansen! En daarom zijn we op zoek naar een actieve matchmaker, ook wel bemiddelaar of koppelaar genoemd, die actief het (hulp-)vraag en aanbod scant op Kampenvoorelkaar en deelnemers bij elkaar brengt. Dit doe je door – namens Kampenvoorelkaar – deelnemers te benaderen en ze een mogelijke match voor te stellen. Je brengt mensen dus bij elkaar! Mocht je het leuk vinden – en als daar behoefte aan is – kun je een eerste kennismaking tussen de deelnemers ‘in het echt’ ook bijwonen. Hierin word je desgewenst begeleid door de coördinator van Kampenvoorelkaar. Omdat dit een nieuwe functie is, is het lastig in te schatten hoeveel tijd per week dit zal innemen. De schatting is 1 a 2 uur. Dit kan vanuit huis, maar kan in overleg ook op een andere locatie. Belangrijk is dat je communicatief vaardig bent en goed bent in het zien van kansen, maar ook goed kan doorvragen om zo de behoefte achter de vraag te herkennen. Omdat we de privacy, werking en veiligheid van dit platform willen waarborgen zal gevraagd worden naar een VOG, die vergoed wordt door de organisatie.

Structureel
Kampen

Steunouders gezocht!

gemeente Kampen

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die 1 of 2 dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind (0 tot 18 jaar). Zo geven ze gezinnen hernieuwde ademruimte. Want voor alle ouders is het fijn om er niet alleen voor te staan in het grootbrengen van je kind(eren), maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als die nodig is. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Als je steunouder wordt, krijg je van ons een training, en begeleiden we jou en het gezin waaraan je gekoppeld bent.

Project
Kampen

Vacature: Penningmeester

Stichting Present Kampen

Wil jij impact hebben en verschil maken in jouw stad? Dan zoeken we jou! Stichting Present organiseert zinvol vrijwilligerswerk voor groepen. Wij zorgen ervoor dat deze groepen zich inzetten op plekken waar de hulp het hardst nodig is. Elk project is een brug tussen mensen die willen geven en mensen die mogen ontvangen. Stichting Present Kampen is in 2009 opgericht. Het bestuur werkt samen met het operationeel team (onder aansturing van de Algemeen Coördinator). De bestuursleden functioneren op vrijwilligersbasis. Present Kampen is aangesloten bij Stichting Present Nederland. Het bestuur bestaat momenteel uit 3 bestuursleden. Vanwege het vertrek van onze penningmeester per 1 oktober a.s. zoeken we met spoed een nieuwe penningmeester. De Functie De penningmeester van Stichting Present Kampen Herkent zich in de missie en identiteit van Present Staat achter de visie en werkwijze van Present Voorkeur gaat uit naar iemand die op HBO-niveau functioneert Draagt zorg voor financiën van de stichting. Heeft affiniteit met de breedte van kerken, maatschappelijke organisaties etc. in Kampen Heeft bestuurlijke ervaring en zin in een nieuwe samenwerking Verantwoordelijkheden Is verantwoordelijk voor de financiële- en personeelsadministratie (de salarisadministratie is uitbesteed) Is verantwoordelijk voor het opstellen en laten accorderen van de begroting en de jaarrekening Neemt deel aan bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert 4 x per jaar) De tijdsindicatie voor deze vrijwilligersfunctie is 10 tot 12 uur per maand. Interesse of heb je vragen over deze functie? Neem contact met ons op.

Structureel
Kampen

Gevraagd: technisch coördinator v/m

Energiebank Kampen

De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van de Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in elf steden van start is gegaan. Werkzaamheden De technisch coördinator is de spil en het geweten van de energiecoaches. Niet dat je alles weet. Maar je kent de wegen om de vragen die er zijn op te lossen. Jij helpt de energiecoaches bij moeilijker coachtrajecten. Vooral bij bijzondere vragen, bijvoorbeeld over blokverwarming en energiemonitoring en -beheer. Je volgt de ontwikkelingen op de besparingsmarkt en bij de andere Energiebanken. Je adviseert het bestuur bij nieuwe initiatieven. Zoals recent ingevoerd: de subsidieregeling voor vervanging van energie slurpend witgoed. Maar het kan ook zijn dat de woningbouwvereniging samen met de Energiebank een project wil uitvoeren. In zulke projecten speel je als coördinator de initiërende en begeleidende rol. Het opleiden van nieuwe coaches behoort ook tot je aandachtsgebied. Je hoeft het niet zelf te doen maar je weet waar je met je vragen over opleiden terecht kunt en kunt met behulp van derden uit het landelijk verband zorgdragen voor de opleiding van coaches. Naast de eerste opleiding speelt ook het op peil houden van de kennis van coaches een belangrijke rol. De wereld staat immers niet stil en steeds komen er nieuwe mogelijkheden. Regelmatig worden de coaches over de nieuwste ontwikkelingen geïnformeerd. Dit hoort ook tot het takenpakket van de coördinator. Je kunt als je wilt bestuurslid worden van de Energiebank. Zeker als je wat meer ervaring hebt, kan dat een voordeel zijn. Het huidige bestuur staat hiervoor open. Maar het is niet noodzakelijk om dit direct vanaf het begin te doen. Je dient eerst goed ingewerkt te zijn in je rol als coördinator. Het komende winterseizoen kun je nog samen optrekken met Wim Westendorp, de huidige coördinator. Zo kan de overdracht geleidelijk plaatsvinden. De Energiebank is een nog jonge en ambitieuze stichting die nog in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid. Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via [email protected] of telefonisch via 06 551 56 422. Werktijden Vrij in te delen. In de periode van mei tot september valt het werk grotendeels stil omdat het voor de huishoudens in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

Structureel
Kampen

Hulp in de tuin en achtertuin

Angéla

Hulp gezocht voor in de tuin. Ik ben een werkende, alleenstaande moeder van 4 kinderen. En de afgelopen tijd is het bijhouden van de voortuin en achtertuin er ontzettend bij ingeschoten. Ik zoek iemand die mij hierbij zou willen helpen, 1x in de maand een paar uurtjes. Ik zorg ervoor dat er een lekkere lunch is, of we steken met mooi weer de BBQ even aan na die tijd. Beginnen jouw groene vingers al te jeuken? Stuur mij dan een berichtje, ik hoor graag van je!

Structureel