csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp in tuin

Voor een bewoonster met lichamelijk klachten zoek ik iemand die haar zou willen helpen in de tuin, daarnaast heeft zij hulp nodig bij het schoonmaken van haar vuilnisbak. In Stedenwijk.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Almere

Maximaal 2 deelnemers

Schoonmaak
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Voor een bewoonster met lichamelijk klachten zoek ik iemand die haar zou willen helpen in de tuin, daarnaast heeft zij hulp nodig bij het schoonmaken van haar vuilnisbak. In Stedenwijk.

Praktische informatie

Eenmalig 0 tot 4 uur

Locatie

Almere

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Schoor, Welzijn in Almere

Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Almere

Taalcoach Taalkamer (Voor in de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij in gesprek met anderstalige mensen, leren van verschillende culturen en mensen helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal? Word dan vrijwilliger bij een taalkamer! Als vrijwilliger bij een taalkamer begeleid je het gesprek tussen de deelnemers en zorg je ervoor dat alle deelnemers aan het woord komen en zo de kans krijgen om de Nederlandse taal te oefenen. Voorafgaand aan de taalkamer denk je na over de invulling, bijvoorbeeld door gespreksonderwerpen te bedenken of een spel voor te bereiden. Je begeleidt de taalkamer zelfstandig of met een andere vrijwilliger samen. Aanvullende Vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Enthousiast geworden? Ben jij minimaal 1 uur per week in de avond beschikbaar? Geef je dan op als taalcoach Taalkamer door een mail te sturen naar [email protected]. Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Daphenie via [email protected] of 06-36213340.

Structureel
Almere

Mensenmens gezocht!

De Schoor, Welzijn in Almere

Odensehuis Almere (Haven) is op zoek naar mensenmensen die mensen met lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers een warm hart toedragen. Benieuwd naar wat een Odensehuis is? Een Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, hun mantelzorgers, familie, vrienden en buurtgenoten. Iedereen is welkom en kan vrijblijvend binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, lunchen of samen een activiteit te doen. Het creëren van een open en uitnodigende sfeer is erg belangrijk, we doen dat door samen met de deelnemers koffie of thee te drinken en oprecht te informeren hoe het met ze gaat. Maar ook leuke dingen samen doen, bijvoorbeeld samen muziek maken, spelletjes spelen, creatief bezig zijn etc. Kom je helpen om samen met de bezoekers het Odensehuis een harstikke fijne plek te laten zijn in de wijk. De inloop is iedere week van 10.00 tot 13.30 uur op de dinsdag en de woensdag. Zou je 1,2,3 of vier keer in de maand willen en kunnen, dan graag!! Is je interesse gewekt, neem vrijblijvend contact met ons op.

Structureel
Almere

SENIOREN WEGWIJS MAKEN IN ALMERE

De Schoor, Welzijn in Almere

Almere is een bruisende stad, ook voor senioren! Er is van alles te doen. Maar hoe vind je als oudere de weg tussen al die voorzieningen en activiteiten? Wil jij senioren helpen deze weg te vinden? Word dan vrijwilliger bij Wegwijs! Als vrijwilliger van WegWijs bezoek je senioren (op afspraak) en informeert hen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, mobiliteit en financiën. Je maakt de senior wegwijs maken in Almeerse voorzieningen en activiteiten. Tijdsinvestering 2 uur per week, mag ook meer. Dit is flexibel in te delen. Wat wij vragen: · Goede communicatieve en sociale vaardigheden. · Enige kennis van de sociale kaart van Almere óf bereid zijn om dit leren. · Digitaal vaardig (voor het verwerken van de huisbezoeken). · Deelname aan vrijwilligersoverleggen (enkele keren per jaar) . · Inzet van enkele huisbezoeken per maand. · Een Verklaring Omtrent Gedrag (wordt vergoed) Wat wij bieden: · Een leuk team van collega vrijwilligers. · Afwisselend vrijwilligerswerk, wat jezelf in kan plannen (tijd en locatie). · Inhoudelijke ondersteuning. · Mogelijkheid tot ontwikkelen binnen een brede organisatie. · Reiskostenvergoeding binnen Almere.

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

Moestuin voor de wijk vrijwilliger

De Schoor, Welzijn in Almere

wij zoeken iemand die erg houdt van tuinieren. Die dit wil doen voor buurtcentrum de Draaikolk. wij hebben achter ons gebouw een moestuin van ongeveer 10 bij 10 Meter. Daarin verbouwen wij groente en fruit voor de wijk. Deze groente word uitgedeeld bij de buurttas, de school, de buurtlunch en diegenen waarvan wij denken dat die dit nodig heeft. Wie wil ons helpen? In de vakantie tijd word er onderling overleg gepleegd over wie gaat sproeien en onkruid trekken. Dus er af en toe niet kunnen zijn is geen probleem.

Project
Jongeren
Almere

Samen zorgen dat elk kind een boek kan lezen

De Schoor, Welzijn in Almere

Altijd veel interesse gehad in boeken en wil je jouw interesse overbrengen aan kinderen? Dat kan! Bij speeltuin De Speelhaven in Almere Haven zijn we op zoek naar een iemand die het kinderzwerfboekstation gaat beheren. Wat vragen we jou?  Elke woensdag van 13:00 tot 16:00 uur aanwezig (bij droog weer)  Het klaarzetten en opruimen van het kinderzwerfboekstation.  Kinderen, hun ouders/verzorgers en/of andere belangstellende uitleg geven  Contact onderhouden met het initiatief Kinderzwerfboek/Nationaal Fonds  Voorraad beheren van de boeken Word jij hier enthousiast van? Of wil je meer informatie, dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Zwerfie bingo begeleiden

De Schoor, Welzijn in Almere

Vind jij het ook zo vervelend dat er steeds meer zwerfaval ligt en zou je dat graag anders willen? Dan zoeken we jou! Elke derde zaterdag van de maand van 11:00 tot 12:00 uur wordt er (bij droog weer) een zwerfafvalspel georganiseerd: Zwerfie Bingo! Kinderen, ouders en buurtbewoners ruimen zwerfafval op rond De Speelhaven en ontvangen daarna een leuke attentie. Wat vragen we jou?  Tafel en materialen klaarzetten en weer opruimen.  Kinderen, ouders en/of buurtbewoners instructies geven en de juiste materialen uitlenen.  Zorgdragen voor de materialen zoals grijpertjes, handschoenen, hesjes, afvalhouders  Contacten onderhouden met (vaste)deelnemers  Verzorgen van koffie/thee en wat lekkers voor de deelnemers. Word jij hier enthousiast van? Of wil je meer informatie, dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Spelen, mogelijk gemaakt door jou?!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb je altijd al eens in een winkel willen staan? Ben jij degene die graag de sleutels in handen heeft en goed het overzicht kan bewaren? Grijp dan je kans en wordt één van onze kioskmedewerkers/ beheerders! De Speelhaven wordt vanuit het kiosk-gebouwtje beheerd. Dagen zijn in overleg maar inzet op maandag, vrijdag en in vakanties wordt extra gewaardeerd. Wat vragen we jou?  Het beheren van de kiosk  Bezoekers verwelkomen en waar nodig informeren  Toezien op de naleving van de huisregels.  Zorg dragen voor de speelomgeving, apparaten en materialen. En het onderhoudt daarvan.  Het volgen van een EHBO-cursus (aangeboden door De Schoor)  Je bent voor min. 4,5u beschikbaar op een dag (bijvoorbeeld 9:30/14:00 uur en van 13:30/18:00 uur) Ben jij de kindvriendelijke en servicegerichte kioskmedewerker/beheerder die wij zoeken? Neem dan snel contact op!

Structureel
Almere

Handen uit de mouwen op Jeugdland-Stad!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden? Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou! Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat! Wat doen en willen wij dan nog meer? - Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons - Leuke activiteiten en evenementen organiseren - Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen spelen - Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk! Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen! We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek! Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan! Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet! Hopelijk tot snel! Team Jeugdland-Stad

Structureel
Almere

Coördinator Buurtkamer Lunchteam

De Schoor, Welzijn in Almere

• Aansturen van het team: o Wekelijks bespreken wie er kookt, wat er gekookt wordt, welke ingrediënten nodig zijn en wat de kosten zullen zijn. o Verdelen van de taken volgens het bestaande formulier. • Wekelijkse planning maken: Zorgdragen voor een gedetailleerde planning van de kook- en werktaken voor de week. • Maandelijkse planning maken: o Samen met het team een menu plannen voor de hele maand. o Zorgen voor een overzichtelijke en haalbare planning. • Toezicht op de hygiëne: o Toezicht houden op de voorbereiding en bereiding van de maaltijden, zodat deze voldoen aan de hygiënestandaarden. • Ziekte vervanging (koken): In geval van ziekte binnen het team zelf koken om ervoor te zorgen dat de lunch volgens planning doorgaat.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Wandelmaatje gezocht voor in de middag

Zorggroep Almere, locatie De Kiekendief

Ben jij die sterke enthousiaste persoon die het fijn vindt om met een bewoner in een rolstoel een frisse neus te halen in de omgeving van De Kiekendief? Dit doe je samen met een groepje vrijwilligers 1x per week op donderdag van 13.45 t/m 15.00 uur. Dit kan ook op een maandagmiddag. Het kan ook 1 op 1 met een bewoner in overleg over de dag en tijd. In woonzorgcentrum De Kiekendief wonen zowel mensen die verzorging en ondersteuning nodig hebben, als mensen die zijn aangewezen op intensieve begeleiding en verpleging. De Kiekendief wil het mogelijk maken dat bewoners die hier wonen dat op zo'n manier kunnen doen, dat zij zich veilig, vertrouwd en vooral thuis voelen. Een dag kunnen hebben zoals de bewoner dat wil met behoud van eigen regie en zelfstandigheid. De bewoner staat hierin centraal en waar gastvrijheid onze tweede natuur is. Wie ben jij? Je bent minimaal 16 jaar Je bent sociaal en hebt affiniteit met ouderen Je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen Je hebt voldoende beheersing Nederlandse taal Je bent fysiek in staat met een rolstoel om te gaan. Wat bieden wij? Een zinvolle invulling van je vrije tijd Je kunt je sociale netwerk uitbreiden Ervaring opdoen en je talenten inzetten Aan je conditie werken tijdens de wandeling Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen is er een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Lijkt dit je leuk, meld je dan aan! Ik ga graag met je in gesprek!

Structureel
Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Kantoormens voor ons Voedselbos

Stichting Belangen park Uithof

Ons Voedselbos park Uithof in Almere Haven wordt door vrijwilligers gedragen. Veel groene uitvoerende mensen die houden van buiten zijn en werken. Maar onze organisatie brengt ook het nodige papierwerk met zich mee, formaliteiten rond de Stichting en de bank, opsporen en aanvragen van subsidiemogelijkheden, correspondentie met de gemeente bijhouden. Kortom allerlei ondersteunende taken voor het bestuur die ons soms veel tijd en moeite kosten. Je moet er vooral van houden om een paar uurtjes per week achter de computer te zitten.

Structureel
Almere

Ben jij een echte aanpakker?

Stichting Het Boodschappenhoekje Almere

Dan zoeken wij jou. Stichting Het Boodschappenhoekje Almere nodigt je van harte uit om deel uit te maken van ons vrijwilligersteam! Elke laatste zaterdag van de maand organiseren we een gezellige rommelmarkt, deels binnen en deels buiten. Om deze markt op te bouwen en weer af te breken, hebben we jouw hulp hard nodig! Dit zijn de dagen waarop we jouw hulp goed kunnen gebruiken: Donderdagavond: Tussen 19.00 en ongeveer 21.30 uur, richten we de binnenruimte in. Vrijdag overdag en/of avond: We zetten de tenten op en bouwen een deel van de markt op. Zaterdagochtend: Van 09.00 tot 12.00 uur, stallen we alle spullen uit voor de markt. Zaterdagavond: Vanaf 17.00 uur beginnen we met afbouwen en ruimen we alles op. Natuurlijk hoef je niet op alle bovengenoemde dagen te helpen; kies gewoon het moment dat jou het beste uitkomt. We zorgen voor heerlijke broodjes op vrijdag en zaterdag, en op zaterdagavond staat er zelfs een warme maaltijd voor je klaar. Je komt terecht in een gezellig team, waarin je ook nog inspraak hebt over wat je wilt doen. De opbrengst van de rommelmarkt gaat volledig naar onze stichting, die zich inzet voor Almeerders die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. We delen onder andere wekelijks voedseltassen uit. Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan! Samen kunnen we een verschil maken voor degenen die het nodig hebben in onze gemeenschap.

Structureel
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Amsterdam, Almere

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Almere

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag wat betekenen voor mensen in de buurt en heb je een gastvrije instelling? Dan is dit iets voor jou! De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag t/m donderdag zijn we nog dringend op zoek naar nieuwe gastheren/gastvrouwen. Wat doe je als gastheer/vrouw? - koffie en thee zetten; - gesprekken voeren met de bezoekers van de buurthuiskamer; - ondersteunen in tafeldekken en afruimen - eventueel doorverwijzen naar andere activiteiten in ’t Klankbord zoals de Raad en Daad, tweedekanswinkel, maaltijdgroep; - Opruimen en schoon achterlaten van de buurthuiskamer en keuken na afloop van de buurthuiskamer. Kortom: je zorgt er, samen met ons, voor dat we een gastvrije en veilige buurthuiskamer creëren voor de bezoekers, vrijwilligers en stagiaires. We kunnen je hulp goed gebruiken op een dinsdag, woensdag of donderdag tussen 16.00 - 19.00 uur! Wie ben jij: - je komt afspraken na en kan goed werken in teamverband; - je bent een gastvrij, sociaal persoon; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel
Almere

Bèèèlangrijk werk tussen de schapen

Stichting Stad & Natuur Almere

Val jij ook niet in slaap van schaapjes tellen? En draai jij je handen niet om voor een buitenklus? Stad & Natuur zoekt een manusje van alles in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos (Muiderweg 8, Almere Haven). Stad & Natuur heeft ongeveer 100 schapen rondlopen in en rond het Vroege Vogelbos. De kudde helpt bij het bestrijden van de berenklauw en het begrazen van verschillende weides. Voor de Schaapskooi in Almere Haven wordt een vrijwilliger gezocht die wil helpen met gevarieerde klussen. Van het verweiden van schapen, het helpen met bekappen van hoeven, het onderhouden van de schaapskooi en weides tot het voeren van de dieren. Voel jij je als een vis in het water tussen de schapen in de wei? Wat ga jij doen als vrijwilliger bij de schaapskooi? - Je helpt bij het verzorgen van de schapen - Je ondersteunt de beheerder bij het onderhoud van het terrein rond de schaapskooi - Je helpt bij verschillende klein onderhoud klussen Wie ben je? - Je hebt een hart voor dieren en de natuur - Je deinst niet terug voor vieze handen en werkt gezellig mee - Je bent enthousiast en werkt graag samen - Je kunt goed zelfstandig werken. - Je hebt minimaal 1 dagdeel per maand tijd om te assisteren. Het inwerken vindt plaats door de weeks. Ken je iemand met wie je dit samen wil doen? Dat mag ook! Meld je dan samen aan. Wat bieden wij je? Een mooie plek in het groen om je vrijwilligers werk te doen waar elke dag anders is! Je wordt begeleid door de beheerder van de schaapskooi in het Vroege Vogelbos en je krijgt passende werkkleding. Je krijgt van ons een vrijwilligersovereenkomst waarin we de afspraken die we maken vastleggen. Je bent verzekerd tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken. Jaarlijks organiseert Stad & Natuur een kerstborrel waar alle vrijwilligers uitgenodigd worden. Meld je aan via de een reactie op dit bericht of zoek ons mailadres op. Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we kennismaken. Voor vrijwilligerswerk bij Stad & Natuur vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Structureel