csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Groene vingers gezocht rondom de Salaamander

In Wijkcentrum de Salaamander zetten steeds meer vrijwilligers zich in om weer een bruisende plek te creëren. Buiten is dit zichtbaar aan de recent geplaatste mozaïek bank gemaakt door bewoners en door de aangelegde geveltuin en geplaatste bloembakken. Het bijhouden van de potten en geveltuin blijkt lastiger te organiseren. We zoeken daarom iemand die het leuk vindt om regelmatig te checken hoe de planten erbij staan en ze wat extra aandacht te geven bij warm weer. Iets voor jou? Je komt in een gezellig team van vrijwilligers terecht!

Lees meer

structureel

Culemborg

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

In Wijkcentrum de Salaamander zetten steeds meer vrijwilligers zich in om weer een bruisende plek te creëren. Buiten is dit zichtbaar aan de recent geplaatste mozaïek bank gemaakt door bewoners en door de aangelegde geveltuin en geplaatste bloembakken. Het bijhouden van de potten en geveltuin blijkt lastiger te organiseren. We zoeken daarom iemand die het leuk vindt om regelmatig te checken hoe de planten erbij staan en ze wat extra aandacht te geven bij warm weer. Iets voor jou? Je komt in een gezellig team van vrijwilligers terecht!

Praktische informatie

Maandelijks 0 tot 4 uur

Locatie

Culemborg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ElkWelzijn

Culemborg

Samen tuinieren

ElkWelzijn

Wij zoeken mensen met groene vingers (...of die ze willen krijgen...) om te helpen bij het opknappen van tuinen van mensen die het zelf (door omstandigheden) niet kunnen. Het gaat om snoeiwerkzaamheden, onkruid wieden etc. Voor gereedschap e.d. wordt gezorgd en je werkt samen met de bewoner(s) en andere vrijwilligers. Ieder in een passende rol. Er wordt gewerkt op de dinsdagochtend, bij goed weer van 10 tot 12. Mocht u een andere voorkeur hebben is dat ook mogelijk.

Structureel
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. De beursvloer wordt gehouden bij ElkWelzijn (Meerlaan 22). Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Dinsdag 10 september 2024, van 15.00 tot 17.00 met een borrel na afloop, is er een workshop op uw voor te breiden op de beursvloer. Bij de workshop in juli ontstonden er al spontane matches. Vraag de folder aan bij ElkWelzijn. Als u interesse heeft neem dan graag contact op met Sandra Rigter ([email protected] of 06 83 52 51 08).

Project
Jongeren
Culemborg

Teamuitje

ElkWelzijn

ElkWelzijn en stichting Present Culemborg zijn op zoek naar bedrijven die vrijwilligerswerk als teamuitje willen doen. Of u nu een team bent van 5 of van 25, u bent van harte welkom. Om u een idee te geven noemen we hierbij een aantal projectsoorten. - Sociale activiteiten - Direct contact met cliënten van bijvoorbeeld een verzorgingshuis of buurthuis. Leer deze mensen (beter) kennen door activiteiten met ze te doen. Je kan denken aan samen koken, spelletjes doen of creatieve activiteiten - Hands-on projecten - Geef een maatschappelijke locatie of een woning van iemand een nieuwe start met een verse laag verf. Help mee met een opknapklus of ga aan de slag in de tuin. Jouw team kan een enorm verschil maken door met veel handen bijvoorbeeld een buurthuis op te fleuren! - Een uitje! - Door de inzet van jouw team kunnen lichamelijke beperkten en ouderen die slecht ter been zijn er toch op uit! - Tuinieren - Samenwerken in de buitenlucht is dé perfecte manier om de samenwerking binnen een team te versterken. Bij onze tuinierprojecten kunnen jullie bijvoorbeeld tuinen winterklaar maken, onkruid wieden of een tuin opknappen. Stuur mij een bericht bij interesse dan kunnen we de datum, tijd, kosten en invulling van de middag verder afstemmen

Eenmalig
Jongeren
Culemborg

Onderhouden van de logeertuin

ElkWelzijn

De logeertuin is gezamelijk initiatief van ElkWelzijn en Stichting Present Culemborg. Het is een tuin waar planten/struiken/kleine bomen kunnen logeren. Culemborgers die willen kunnen aan deze tuin hun groen doneren. Culemborgers die hun tuin willen vergroenen mogen deze planten dan ophalen. Voor het onderhoud zoeken we een enthousiaste vrijwilliger. U werkt vanuit het buurthuis BonVie. Voor gereedschappen en een kopje koffie of thee wordt gezorgd. De bemiddeling loopt via de wijkcoach.

Structureel
Jongeren
Culemborg

Wandelmaatje gezocht die drempels weg haalt

ElkWelzijn

Een vrouw van begin 50 zoekt een wandelmaatje met veel geduld, die snapt dat mevrouw het nodig heeft om kleine stappen te zetten om uiteindelijk haar grotere doel te behalen. Door problematiek die speelt is het lastig voor haar dit helemaal zelf te doen. Voor nu wil ze steeds een stukje verder wandelen totdat ze uiteindelijk zelfstandig vanaf haar huis richting Kinderboerderij de Heuvel durft te gaan. Als dat lukt, is vervolgens haar droom om stappen te zetten richt het doen van vrijwilligerswerk met dieren. Neem jij haar aan de hand en help je drempels weg te nemen?

Structureel
Culemborg

Fotograaf portretten & activiteiten

ElkWelzijn

Zet jij mensen in hun kracht op de foto? ElkWelzijn deelt regelmatig verhalen van mensen uit Culemborg. Zoals het verhaal van Dini, die als gangmaker in een Lief en Leedstraat zorgt voor extra verbinding. Of van Ruba, zij vluchtte uit Zuid-Syrië en leert nu de Nederlandse taal om mee te kunnen doen aan onze samenleving. Deze verhalen publiceren we op onze website, social media en in de Culemborgse Courant om ons werk onder de aandacht te brengen bij inwoners en professionals die werken in Culemborg. Daar kan een goede foto niet bij ontbreken! Op dit moment bestaat onze vrijwilligerspool PR uit 2 vrijwillig tekstschrijvers en 3 fotografen. Graag breiden we deze pool uit met nog een enthousiaste vrijwillig fotograaf (en een tekstschrijver en pr-kanjer, check de andere hulpvagen). Als vrijwillig fotograaf van ElkWelzijn krijg je ongeveer 1x per maand een verzoek om foto's te maken. Vaak gaat het om een portret of sfeerfoto's van een bijeenkomst. Je kunt hierin je voorkeur aangeven. Je komt in contact met veel verschillende mensen en krijgt soms letterlijk een inkijkje achter de voordeur. We vermelden daar waar kan je naam bij de foto's. De vrijwilligers PR komen 1 keer per jaar bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Ook van mij krijg je indien gewenst tips om het beste uit jezelf te halen :-) ElkWelzijn vindt haar vrijwilligers heel belangrijk, daarom is er voldoende ruimte om mee te denken met de organisatie en er wordt regelmatig iets georganiseerd. Maak jij straks voor ElkWelzijn foto's waarop mensen in hun kracht staan? Wij vragen: - Je hebt ervaring met het portretteren van mensen en/of vastleggen van activiteiten; - Je bent pro-actief en durft mensen aan te spreken en te laten poseren op een manier die past bij het onderwerp van het artikel; - Je bent in het bezit van een camera en kent de techniek. Een laag diafragmagetal? De regel van derden? Ruis onderdrukken? Het zijn jou welbekende termen; - Je foto’s zijn fris van kleur en de focus ligt op de persoon/actie waar het om gaat; - Je bent relaxed en weet dit over te brengen op jouw geportretteerden; - Je bent betrouwbaar en komt afspraken na; - Je bent proactief en werkt zelfstandig; - Pre: je weet om te gaan met uitdagende locaties, bijvoorbeeld met weinig licht. Lijkt dit je wel wat? Ik kom graag met je in contact! Over ElkWelzijn Kijk op de website van ElkWelzijn bij "Over ElkWelzijn", Missie en visie.

Structureel
Jongeren
Culemborg

Pr-kanjer gezocht

ElkWelzijn

Word jij blij van het maken van social media berichtjes, flyers in Canva en het in kaart brengen van het effect van onze communicatie? Dan zijn we op zoek naar je! ElkWelzijn zoekt een vrijwilliger die 1 à 2 uur per week wil helpen met het bekendmaken van ons werk onder de inwoners van Culemborg. En misschien vind je het ook wel een uitdaging om in de cijfers en statistieken te duiken, om te ontdekken wat het effect van onze communicatie is. Het gaat om taken als: • Maken van flyers/posters/afbeeldingen aan de hand van onze Canva merksjablonen • Bedenken van social media berichtjes, met name voor het vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar • Bijhouden van de websitestatistieken (google analytics) en eventueel een advies uitbrengen hoe we onze uitingen effectiever kunnen maken • Archiveren van onze berichten in de media, zoals de Culemborgse Courant. Sporadisch kunnen we je benaderen voor een helpende hand bij: • Inpakken van bijvoorbeeld weggeeftasjes of insteken van enveloppen • Flyeren in de wijk Jij: hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, hebt affiniteit met Canva en facebook, werkt secuur en zelfstandig. Je kunt dit vrijwilligerswerk voornamelijk vanuit huis doen op het moment dat het jou uitkomt. Er is ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. De vrijwilligers PR van ElkWelzijn (jij, websiteredeacteuren, tekstschrijvers en fotografen) komen 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast houden we je als vrijwilliger van ElkWelzijn op de hoogte van relevante cursussen/bijeenkomsten en is er een jaarlijkse meeting met alle vrijwilligers. Als deze vacature jou aanspreekt kom ik graag met je in contact!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Schrijven met impact!

ElkWelzijn

Maak jij voor ElkWelzijn verhalen die laten zien dat ons werk ertoe doet? We delen regelmatig verhalen van mensen uit Culemborg. Zoals het verhaal van Kezban, een vluchtelinge uit Istanbul die nu in Culemborg een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Of van Cobie, zij deed mee aan de gespreksgroep ‘Zin in (je) leven’ en vond daardoor haar sterke innerlijke basis terug. Deze verhalen publiceren we op onze website, social media en meestal in de Culemborgse Courant. Hiermee brengen we ons werk onder de aandacht bij inwoners en professionals die werken in Culemborg. Op dit moment bestaat onze vrijwilligerspool PR uit 2 vrijwillig tekstschrijvers en 4 fotografen. Graag breiden we deze pool uit met nog een enthousiaste vrijwillig tekstschrijver. Als vrijwillig tekstschrijver van ElkWelzijn krijg je ongeveer 1 a 2x per maand een verzoek om iemand te interviewen. Dat kan gaan om iemand die mee heeft gedaan aan een activiteit of project van ElkWelzijn of die door een van onze medewerkers is ondersteund, of een medewerker die vertelt over een nieuw project. Of je gaat zelf een kijkje nemen bij een bijeenkomst en maakt hier een sfeerverslag van. Via deze vrijwilligersfunctie kom je in contact met veel verschillende mensen en krijgt soms letterlijk een inkijkje achter de voordeur. We vermelden daar waar kan je naam bij de tekst. De vrijwilligers PR komen 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Maak jij straks voor ElkWelzijn verhalen die laten zien dat ons werk ertoe doet? Wij vragen: - Je hebt ervaring met het afnemen van een interview en kan dit uitschrijven tot een pakkende tekst; - Je bent betrouwbaar en komt afspraken na; - Je bent relaxed en weet dit over te brengen op de mensen die je interviewt; - Je bent proactief en werkt zelfstandig; - Je schrijft nagenoeg foutloos en hanteert daarbij de schrijfrichtlijnen van ElkWelzijn. Jij krijgt... Tips en trucs om je teksten nog beter te maken. Een uitnodiging om samen met de vrijwilligers PR van ElkWelzijn (jij, websiteredacteuren, tekstschrijvers en fotografen) 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar te komen om tips en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast houden we je als vrijwilliger van ElkWelzijn op de hoogte van relevante cursussen/bijeenkomsten en is er een jaarlijkse meeting met alle vrijwilligers. Als deze vacature jou aanspreekt kom ik graag met je in contact!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Fietsles geven aan volwassenen

ElkWelzijn

ElkWelzijn geeft vanuit het Leerhuis fietslessen aan nieuwkomers/statushouders. Samen met andere vrijwilligers begeleid je een groep. Je leert deelnemers de basis van het fietsen, zoals balans, trappen en het fietsen zelf. Ook de verkeersregels (theorie) worden (spelenderwijs) aangeleerd. Indien haalbaar voor de deelnemers, begeleid je hen individueel, tijdens hun eerste fietstocht(en) op de openbare weg. Leren fietsen is belangrijk voor de deelnemers. Het zorgt voor een grotere zelfredzaamheid en is een belangrijke stap in het deel kunnen nemen aan de samenleving. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf de kinderen naar school brengen, zijn niet meer afhankelijk van partner of openbaar vervoer en zijn ook nog eens in beweging. Waar gaat het om… Twee maal per jaar een serie van 12 wekelijkse lessen van 2 uur Je werkt in een gezellig team, samen vullen we het rooster, zodat er iedere week voldoende docenten zijn Locatie: Culemborg Wij bieden jou… • een mooie gelegenheid om actief en praktisch bezig te zijn met anderen; • een leuk team van vrijwilligers waarmee je samenwerkt; • voldoening als je ziet dat de cursisten het fietsen onder de knie krijgen en zelfstandiger worden. Jij… • hebt affiniteit met fietsen, bent fietsvaardig en hebt verkeersinzicht, om gevorderde leerlingen in het verkeer te kunnen begeleiden; • bent in staat om (met handen en voeten) uitleg te geven en veel voor te doen; • hebt een goede lichamelijke conditie, om zo nodig een stukje mee te rennen met de cursist; • bent geduldig en in staat om de deelnemer te laten groeien in zelfvertrouwen en het overwinnen van zijn/haar angst; • bent in principe de gehele cursusperiode (data in overleg) beschikbaar; • kunt een VOG overleggen (geen onkosten). Wil jij volwassenen een zetje geven naar zelfstandigheid en zelfvertrouwen, door ze te leren fietsen? Vind jij het leuk om mensen actief te helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden? Wil jij je eigen vaardigheden als fietsinstructeur ontwikkelen en coachend bezig te zijn? Dan is dit écht iets voor jou!

Project
Culemborg

Hulp bij Muziektent de Plantage

ElkWelzijn

Ongeveer 10 keer per jaar organiseren wij de Muziektent de Plantage, een muzikaal programma voor de inwoners van Culemborg. We zijn op zoek naar vrijwilligers die op die zondagen ’s morgens en ’s middags een paar uurtjes willen assisteren. Het is echt gezellig om met meer vrijwilligers een paar uurtjes bezig te zijn met van alles, zoals: • het klaarzetten van de stoelen • opbouw van het podium en terrein • uitgeven van de drankjes • gasten ontvangen • na afloop alles weer opbergen

Project
Jongeren
Culemborg

Nieuwkomers wegwijs maken

ElkWelzijn

Maak jij een nieuwkomer wegwijs in Culemborg en help je om hem/haar zich snel thuis te laten voelen? Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland. En daar kunnen ze wel een maatje bij gebruiken! Wat ga je doen? Je bent ongeveer 1 a 2 uur per week voor het project ‘Leefomgeving ontdekken’ actief. Je gaat: - Samen op bezoek bij diverse (basis)voorzieningen, zoals de bibliotheek, sport- en cultuurorganisaties, vrijwilligersorganisaties, buurtcentra, de supermarkt, gemeente etc. - Uitleg geven over wat gebruikelijk is in Nederland, zoals afvalscheiding, gebruik van het openbaar vervoer, verwachtingen van de buurt etc. - Ondersteunen bij wat de nieuwkomer nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan leren fietsen, kennismaken met de buren etc. Wat krijg je ervoor terug? - Interessante workshops en trainingen; - Meer kennis over Culemborg, - Waardevol contact met mensen; - Kennismaken met een andere cultuur; - Intervisiemomenten met andere vrijwilligers; - Afsluitende gezellige activiteit aan het einde van het jaar; - Vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente Culemborg. Lijkt het je leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken? Neem dan contact op!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Gastheer / Gastvrouw BonVie

ElkWelzijn

Bij BonVie is er dagelijks koffie- en thee inloop. Momenteel zijn wij voornamelijk in de ochtenden open. Om ook in de middag open te kunnen zijn wij op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Wil jij ons versterken achter de bar als gastheer of gastvrouw? Wil jij iedereen van koffie/thee voorzien tijdens activiteiten? Ben jij diegene die altijd met een lach iedereen te woord staat? We zijn benieuwd naar jouw kennis en kunde en hoe we die bij BonVie tot bloei kunnen laten komen. Interesse of meer weten? Neem contact op met Angela via [email protected] of meld je bij Gerda: [email protected] of via 06-30 42 48 93

Structureel
Culemborg

Sport en Spel met vluchtelingen

ElkWelzijn

Voor de vluchtelingen aan de Bellweg zijn wij op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Het gaat om ongeveer 120 mannen in de leeftijd van 18-60 jaar. Wij zijn voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die zich al op korte termijn tot eind december willen inzetten voor sport & spel. Heb je affiniteit met sporten of ben je sportinstructeur en wil jij bijvoorbeeld wekelijks een uurtje lesgeven dan zijn we op zoek naar jou! En zijn we op zoek naar vrijwilligers die groepjes vluchtelingen kunnen begeleiden om bijvoorbeeld naar Bolderburen te gaan.

Project

Anderen bekeken ook

Culemborg

Tijd voor een gezellige ontmoeting!

Syndion

Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur kunnen mensen met een beperking naar "de Ontmoeting" komen voor een gezellige bak koffie of thee, een praatje en leuke spelletjes. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger om te ondersteunen bij deze activiteit. Als vrijwilliger zorg je voor een warm welkom, verzorg je de koffie/thee, breng je gezelligheid en zorg je ervoor dat de gesprekken vriendelijk voor iedereen blijven. Vind jij het leuk om ons met regelmaat te helpen bij deze activiteit? Meld je aan en kom vrijblijvend een keer kennismaken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maak je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Gelderland

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wil jij iets betekenen voor een ander? De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan! Wat ga je doen? Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd. Jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is. Als eerstehulpverlener krijg je: Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil; Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online; De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt; Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV. Wie ben jij? Je bent 18 jaar of ouder; Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen; Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatiehandelingen; Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers; Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten. Geïnteresseerd? Is dit echt iets voor jou? Stuur je reactie met CV naar [email protected] of reageer via de sollicitatie knop. Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling. Voor informatie over het Rode Kruis, kijk op www.rodekruis.nl en op www.rodekruis.nl/gelderland voor onze locaties, er is er altijd een bij jou in de buurt.

Structureel
Elburg, Culemborg

Gastdocent voor basisonderwijs (vrijwillig)

Rode Kruis Gelderland

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO. Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Wat ga je doen? Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de Pleisterrace. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op de website van het Rode Kruis Gelderland. · Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio. · Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? · Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. · Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. · Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. · Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden. Geïnteresseerd? Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Ga voor meer informatie naar de website van het Rode Kruis en kijk bij vacatures in Gelderland of reageer direct via de solliciteer nu knop Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Structureel
Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel

Gezinsmaatjes gezocht in Rivierenland

Humanitas

Opvoeden is leuk en soms lastig. Daarom is Humanitas op zoek naar maatjes voor gezinnen in Rivierenland. Wil jij iets betekenen voor een gezin in Rivierenland? Herken jij dat je als ouder je soms onzeker voelt over de opvoeding? En wil jij je eigen ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Je lost niet alle problemen op, wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in het eigen kunnen en kan weer zelf verder. We kijken zorgvuldig welk gezin met welke vraag het beste past bij jou. Humanitas vrijwilligers krijgen een cursus en begeleiding. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. Wil je meer weten? Neem gerust contact op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. De beursvloer wordt gehouden bij ElkWelzijn (Meerlaan 22). Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Dinsdag 10 september 2024, van 15.00 tot 17.00 met een borrel na afloop, is er een workshop op uw voor te breiden op de beursvloer. Bij de workshop in juli ontstonden er al spontane matches. Vraag de folder aan bij ElkWelzijn. Als u interesse heeft neem dan graag contact op met Sandra Rigter ([email protected] of 06 83 52 51 08).

Project
Jongeren
Culemborg

Maak jij het verschil?

Syndion

Als vrijwilliger kan jij het verschil maken voor de bewoners van Bon Vie. Op Bon Vie wonen mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH (Aangeboren Hersenletsel). Veel van onze bewoners hebben geen (of een klein) netwerk. Ze zijn (naast onze zorg) op zichzelf aangewezen. Als vrijwilliger kan jij voor hen het verschil maken door ze eens per maand ze een bezoek te brengen. Denk hierbij aan het samen drinken van een bak koffie met een gezellig praatje, samen naar de winkel of een maaltijd koken. Ze kunnen genieten van kleine geluksmomentjes. We vinden het belangrijk dat je sociaal en loyaal bent. Samen met de begeleiders van de locatie maak je afspraken over wanneer en hoe lang je komt en wat je gaat doen. We sluiten graag aan bij jouw wensen en mogelijkheden. Je komt terecht in een gezellig, hardwerkend team, waar je goede begeleiding krijgt en je inzet altijd gewaardeerd wordt. Bon Vie is een woonlocatie van Syndion. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Culemborg

Gastheer / Gastvrouw BonVie

ElkWelzijn

Bij BonVie is er dagelijks koffie- en thee inloop. Momenteel zijn wij voornamelijk in de ochtenden open. Om ook in de middag open te kunnen zijn wij op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Wil jij ons versterken achter de bar als gastheer of gastvrouw? Wil jij iedereen van koffie/thee voorzien tijdens activiteiten? Ben jij diegene die altijd met een lach iedereen te woord staat? We zijn benieuwd naar jouw kennis en kunde en hoe we die bij BonVie tot bloei kunnen laten komen. Interesse of meer weten? Neem contact op met Angela via [email protected] of meld je bij Gerda: [email protected] of via 06-30 42 48 93

Structureel
Culemborg

Maak jij van Culemborg Blues een groot succes

Culemborg Blues

Op 24 augustus vindt Culemborg Blues 2024 plaats! Voor de festival dag zoeken we vrijwilligers die, onder begeleiding, alle voorkomende werkzaamheden willen verrichten zoals: - Opbouw en afbraak podium en reclame torens. - Aanbrengen en opruimen van diverse stroomvoorziening. - Opbouw en afbraak backstage tent achter het podium. - Plaatsen en opruimen div. dranghekken en borden op het evenemententerrein. - Assistentie opbouw en afbraak t.b.v. geluid en licht verhuurbedrijf. - Opvang, begeleiding en assistentie van artiesten. - Assistentie bij technische ombouw van diverse bands. - Bemanning (M\V) van de merchandise stand. Ook als je slechts een gedeelte van de dag wilt helpen, kun jij je aanmelden. Naast het uitvoeren van de genoemde werkzaamheden heb je voldoende tijd om (van dichtbij) te genieten van artiesten uit binnen- en buitenland. Ben jij zo’n enthousiaste vrijwilliger die stichting Culemborg Blues wil helpen om dit jaarlijks terugkerend evenement tot een nog groter succes te maken?

24-08-2024
Jongeren
(kleine) groepen
Buren, Tiel

Jongerenmaatjes gezocht in de gemeente Buren

Humanitas

Soms is het leven even niet zo makkelijk voor een jongere. Weinig vrienden, een lastige thuissituatie, eenzaamheid, somberheid of onzekerheid. Wat de reden ook is, soms is samen fijner dan alleen. Dan is de steun van een jongerenmaatje fijn én belangrijk. Kun jij goed luisteren en vind je het leuk om met kinderen en jongeren om te gaan? Dan is jongerenmaatje misschien iets voor jou. Een jongerenmaatje trekt 1-2 uurtjes per week op met de jongere. Samen sporten, creatief bezig zijn, kletsen, praktische hulp. Je lost als maatje niet de problemen op. Wel help je de ander op weg. Hierdoor krijgt de jongere meer vertrouwen in zichzelf en anderen. Voordat je aan de slag gaat als jongerenmaatje krijg je een cursus. We kijken zorgvuldig welke jongere het beste past bij jou. Tijdens de koppeling is er begeleiding. De ondersteuning duurt maximaal 1 jaar. Wil je meer weten neem gerust contact met ons op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Jongeren
Dordrecht, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Culemborg, Alblasserdam

Kom met je groep helpen bij Syndion

Syndion

We zoeken groepen die komen helpen met onderhoud van de tuintjes, ondersteunen bij een uitstapje, het bereiden van een lekkere maaltijd, etc. We denken graag in mogelijkheden, ook voor groepsactiviteiten! Syndion is er voor mensen – jong en oud - met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We ondersteunen hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. We hebben verschillende mogelijkheden in ons gehele werkgebied: Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Altena, Gorinchem en Culemborg. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Eenmalig