csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Leergeld zoekt notulist bestuursvergaderingen

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort is op zoek naar een notulist voor onze maandelijkse bestuursvergaderingen op de vrijdagochtend. De data van de vergaderingen staan vast en vinden plaats op ons kantoor in Haarlem. De vergaderingen duren 2 uur en voor de uitwerking rekenen we ook 2 uur. Ben je goed in notuleren en wil je je inzetten voor een goed doel? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

structureel

Haarlem

Bestuur & organisatie
Hulp bij armoede

Beschrijving

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort is op zoek naar een notulist voor onze maandelijkse bestuursvergaderingen op de vrijdagochtend. De data van de vergaderingen staan vast en vinden plaats op ons kantoor in Haarlem. De vergaderingen duren 2 uur en voor de uitwerking rekenen we ook 2 uur.

Ben je goed in notuleren en wil je je inzetten voor een goed doel? Neem dan contact met ons op.

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Haarlem

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort

Haarlem

Huisbezoekers voor stichting Leergeld gezocht

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort wil dat alle kinderen kunnen meedoen met activiteiten op en na school, ongeacht de financiële situatie van hun ouders. We willen voorkomen dat kinderen uit gezinnen met geldproblemen sociaal worden uitgesloten. Leergeld wil duurzaam investeren in de participatie en ontwikkeling van alle kinderen. Onderdeel van de landelijke "Leergeldformule" is; het voeren van intakegesprekken aan huis. Bij ieder nieuw gezin gaan we op huisbezoek om de persoonlijke en financiële situatie te bespreken en te onderzoeken wat wij of andere partijen kunnen betekenen. Gezinnen ervaren dat als heel positief! Geen online zoektocht, geen loket, maar een persoonlijk gesprek aan de eigen keukentafel. De taken van een huisbezoeker/ intaker/ intermediair: - telefonisch contact met gezinnen die een aanvraag hebben ingediend, - voeren van intakegesprekken bij gezinnen thuis, - verwerken van de gegevens in een content management systeem, - deelnemen vrijwilligersvergaderingen (1 x per 6 weken ongeveer) Wij zoeken iemand met: - Ervaring op het gebied van gespreksvoering/ maatschappelijk werk en kennis van/ interesse in het sociaal domein, - Affiniteit met de doelgroep van Leergeld Haarlem Zandvoort - Bezoeken in Zandvoort - Goede contactuele en communicatieve vaardigheden, - Gemiddeld 4-8 uur per week beschikbaar is. Wat bieden wij: - Vrijwilligerswerk wat ertoe doet & een goed gevoel geeft, - Flexibiliteit: je plant je eigen tijden en gesprekken in, - Een fijn en gezellig team met betrokken mensen - Een vrijwilligersvergoeding

Structureel
Zandvoort, Haarlem

Leergeld zoekt huisbezoeker Zandvoort

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort

Voor onze gezinnen in Zandvoort zijn we op zoek naar een vrijwillige huisbezoeker. Je komt bij de mensen thuis voor de intake en inventariseert waar behoefte aan is. Dat kan zijn een laptop of fiets, maar je deelt ook het aanbod van Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp. Heb je ervaring in het sociaal domein, kennis van het minima beleid of ervaring met huisbezoeken? Dan komen we graag met je in contact!

Structureel
Haarlem

Notulist bij Bestuursvergaderingen

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort en Jeugdfonds zoeken een notulist die onze maandelijkse bestuursvergadering wil notuleren. De vergadering vindt iedere eerste vrijdag van de maand plaats, op ons kantoor in Haarlem, tussen 9 en 11u. We rekenen 2 uur om de notulen thuis uit te werken. Heb je ervaring met notuleren en wil je onderdeel uitmaken van ons team? We horen graag van je! Je ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €60,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Haarlem

Ben jij een vrolijke jongedame?

De Hartekampgroep

Ben jij een enthousiaste jongedame die heel inventief is in het bedenken van leuke dingen. Klets en lach je veel en ben je wel in voor een grapje? Ben je sportief? Hou je van meiden dingen? Dan wil ik je graag ontmoeten en samen leuke dingen doen als bijvoorbeeld naar de film, suppen in de zomer, naar het strand, zwemmen, lekker kletsen, shoppen enz. Ik heb een lichte verstandelijke beperking dus in de communicatie moet je het niet te ingewikkeld maken maar ook zeker niet kinderachtig doen. Mijn ambulante begeleiders helpen ons natuurlijk bij de eerste afspraak zodat we op een fijne manier kennis kunnen maken. Tot snel! ambulant: Nora

Structureel
Haarlem

Coördinator evenementen

Haarlemmer Kweektuin

In ons duurzaam stadspark is van alles te doen. Ook voor het nieuwe jaar zouden wij ons publiek willen verrassen met toffe duurzame evenementen. Heb jij affiniteit met het organiseren van evenementen en het bedenken/uitrollen van nieuwe initiatieven hierin? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zoeken een enthousiaste en gedreven kartrekker (m/v) die samen met andere collega’s evenementen kan neerzetten in de Kweektuin. Je bent gemiddeld 1-2 uur per week bezig met deze werkgroep en komt 6-7 keer per jaar samen met je collega coördinatoren. Wil je meer informatie of heb je zin een keer langs te komen voor een kennismaking? Je bent van harte welkom.

Structureel
Haarlem

Chauffeur voor op de bus

De Hartekampgroep

Clienten die dagbesteding krijgen op de Albert Schweitzerlaan krijgen in april een gloednieuwe lease bus. Het is een elektrische bus, dus een automaat en deze zoekt nog een chauffeur. De cliënten die in een straal van 3-4 km van de Albert Schweitzerlaan wonen worden per april opgehaald vanuit hun woning om naar dagbesteding te gaan. Het is een gezellig en leuke groep deelnemers die graag een praatje maakt met de chauffeur. Als Chauffeur gaat je rijden tussen 8.30-10.00 uur en 14.30-16.00. (ma, di, wo, do, vr). Je kan natuurlijk kiezen welke dag en tijd je voorkeur heeft. En als je vooraf of daarna een bakkie koffie wil drinken ben je van harte welkom. Er is ook de mogelijkheid om nog ander vrijwilligerswerk op de locatie te doen. Bijvoorbeeld fietsen op de duofiets of een stuk wandelen. De vrijwilliger moet een test af leggen om de bus te mogen rijden. De eerste ritten zal er iemand van ons meegaan om degene wegwijs te maken naar de woonvoorzieningen. Albert Schweitzerlaan DB

Structureel
Haarlem

Duofietsen of wandelen

De Hartekampgroep

Een ontzettend leuke dagbestedingsplek aan de Albert Schweitzerlaan zoekt sportieve vrijwilligers die willen wandelen of fietsen op de nieuwe duofiets (zie foto). De cliënten die werken op dagcentrum Albert Schweitzerlaan hebben een verstandelijke beperking. Het is een groepje gezellige deelnemers die het leuk vinden om te bewegen. En natuurlijk om lekker te kletsen en te vertellen hoe het weekend is geweest. Kom jij de boel in beweging brengen?! Eigenlijk is er elke dag wel plek voor een vrijwilliger. A. Schweitzer DB

Structureel
Haarlem

Hulp bij water tekort

Verpleeghuis Zuiderhout

In de tuinen rondom Zuiderhout en op alle afdelingsbalkons hebben we veel tuin- en balkonbakken gevuld met prachtige zomerbloeiers en tuinkruiden. Om deze geweldige bloeiende minituintjes mooi te houden is het nodig dat er regelmatig water gegeven wordt. Ben jij diegene die dat voor ons zou willen doen? Dit kan natuurlijk op de tijden die jou het beste uitkomen! Wij hebben gieters en waterkranen, je zou een karretje kunnen gebruiken om de volle gieters te vervoeren, dat is natuurlijk aan jou! Kom ons helpen en laat snel van je horen!

Structureel
Haarlem

Een rustige en gezellig wandeling!

De Hartekampgroep

Ben jij ook een vroege vogel op zondagochtend? En vind jij het heerlijk om dan even buiten te zijn? Op zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur wandelen cliënten van de Richard Holkade 7 in Haarlem om de week (in de oneven weken) met vrijwilligers in de buurt. Zij vinden het heel erg fijn om er op zondagochtend even uit te kunnen, de wind door hun haren te voelen. Op die ochtend maken de vrijwilligers 8-12 cliënten blij! Na één keer mee geweest te zijn hoort de vrijwilliger er voor hun al helemaal bij. Worden ze hartelijk verwelkomt! De groep vrijwilligers bestaat nu uit 3 personen. Dat is te weinig om 12 cliënten mee te nemen. Woon je in de buurt van de Richard Holkade? Wandel je dan voortaan ook mee? De mensen die wonen op de Richard Holkade 7 hebben een verstandelijke beperking en een aantal ook een visuele beperking waardoor ze niet zelfstandig naar buiten kunnen. Op de foto zie je drie kanjers! Eén vrijwilliger die al jaren met deze club wandelt en twee van de bewoners van de Richard Holkade.

Structureel