csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp gezocht op onze zorglocatie in 't groen!

Graag zijn wij op zoek naar hulp op onze zorglocatie in Drongelen! Vele handen maken immers lichter werk. Wij zoeken mensen op onze groene en gezellige locatie; voor het groen onderhoud, kleine en grotere klussen (afwisselend!) en zeker ook voor de gezelligheid met een kop koffie of thee natuurlijk!

Lees meer

structureel

Altena

Maximaal 4 deelnemers

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Klussen binnen

Beschrijving

Graag zijn wij op zoek naar hulp op onze zorglocatie in Drongelen!
Vele handen maken immers lichter werk. Wij zoeken mensen op onze groene en gezellige locatie; voor het groen onderhoud, kleine en grotere klussen (afwisselend!) en zeker ook voor de gezelligheid met een kop koffie of thee natuurlijk!

Praktische informatie

Eenmalig 1000 tot 1700 uur

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

maandag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Altena

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Waalwijk

Chauffeur gezocht voor de Polder

Bo

Wie zijn wij? Kunstwerkplaats de Polder is een creatieve dagbesteding gelegen in de polder tussen Heusden en Waalwijk. Dagelijks bezoeken een 11 tal deelnemers onze dagbesteding, ze zijn bij ons creatief bezig in groepsverband. Onze deelnemers zijn allemaal volwassenen en door hetgeen hun is overkomen helaas niet meer werkzaam op de arbeidsmarkt. Bij de Polder hebben zij een nieuwe daginvulling gevonden en groeien zij in hun zijn. Waar zijn wij naar op zoek? Enkele van hun zijn niet in de mogelijkheid om zelf naar ons toe te komen. Voor deze deelnemers zoeken wij een enthousiaste, betrokken en betrouwbare chauffeur die het leuk vindt om één of twee deelnemers om 9 uur naar de Polder te brengen en s `middags om 16 uur weer thuis te brengen. Wat verwachten wij van u? Betrouwbaarheid, betrokkenheid, veiligheid, beschikbaarheid van eigen auto, VOG. Wat mag u van ons verwachten? Als u besluit vrijwilligerswerk te doen dan krijgt u er direct leuke en enthousiaste collega's bij die zeer betrokken zijn. Allen zijn tevreden over hun werkzaamheden als chauffeur bij de Polder. We zijn een kleinschalige dagbesteding, de lijntjes zijn kort en er is betrokkenheid. U krijgt een goede kilometervergoeding aangeboden.

Structureel
Waalwijk

Op naar kunstwerkplaats de Polder!

ContourdeTwern Waalwijk

Wie zijn wij? Kunstwerkplaats de Polder is een creatieve dagbesteding gelegen in de polder tussen Heusden en Waalwijk. Dagelijks bezoeken een 11 tal deelnemers onze dagbesteding, ze zijn bij ons creatief bezig in groepsverband. Onze deelnemers zijn allemaal volwassenen en door hetgeen hun is overkomen helaas niet meer werkzaam op de arbeidsmarkt. Bij de Polder hebben zij een nieuwe daginvulling gevonden en groeien zij in hun zijn. Waar zijn wij naar op zoek? Enkele van hun zijn niet in de mogelijkheid om zelf naar ons toe te komen. Voor deze deelnemers zoeken wij een enthousiaste, betrokken en betrouwbare chauffeur die het leuk vindt om één of twee deelnemers om 9 uur naar de Polder te brengen en s `middags om 16 uur weer thuis te brengen. Wat verwachten wij van u? Betrouwbaarheid, betrokkenheid, veiligheid, beschikbaarheid van eigen auto, VOG. Wat mag u van ons verwachten? Als u besluit vrijwilligerswerk te doen dan krijgt u er direct leuke en enthousiaste collega's bij die zeer betrokken zijn. Allen zijn tevreden over hun werkzaamheden als chauffeur bij de Polder. We zijn een kleinschalige dagbesteding, de lijntjes zijn kort en er is betrokkenheid. U krijgt een goede kilometervergoeding aangeboden. Lijkt u het leuk? Neem dan contact op met ons en kom vrijblijvend kennismaken; Bo Corstjens Leijten [email protected] 0651252100

Structureel
Waalwijk

Vrijwilliger voor begeliding naar filmlocatie

Amarant Werkt

Voor een cliënt van de Oostertuin zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Meneer zou graag twee keer per week willen filmen. Daarvoor is hij op zoek naar iemand die met hem meefietst en hem begeleid tijdens het filmen omdat hij zo op kan gaan in het filmen dat hij zijn omgeving vergeet. Van de vrijwilliger wordt gevraagd dat je flexibel bent in het plannen van afspraken, de route naar de betreffende locatie voorbereid en samen met meneer daar naar toe fietst. Tijdens het filmen ben je als vrijwilliger op de achtergrond aanwezig. Bij een groot project kan het voldoende zijn om meneer alleen te begeleiden naar de locatie; dit stem je met meneer af. Deze vraag geldt zolang meneer in Tilburg woont want hij staat op de wachtlijst voor andere locaties zowel binnen als buiten Tilburg. Locatie Oostertuin in Tilburg biedt 24-uurs begeleiding voor mensen met autisme normaal begaafd (ASS-NB). Wat breng jij mee Je bent flexibel in het maken van afspraken. Gemaakte afspraken kom je na. Je bent in staat de route naar de betreffende filmlocatie voor te bereiden om hier vervolgens samen met meneer naar toe te fietsen.

Structureel
Waalwijk

Workshopbegeleider 1x per maand

de Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in verschillende vestigingen maandelijks activiteiten voor kinderen (8-12 jaar) onder de noemer In de Werkplaats. Bij deze activiteiten leren we kinderen om allerlei moderne media op een creatieve manier te gebruiken. Wil jij je kennis en je tijd inzetten om deze kinderen helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Alle vrijwilligers krijgen een korte training in de programma’s die we gebruiken en worden inhoudelijk begeleid door de lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek. Zo geef je altijd goed voorbereid jouw workshop. De activiteiten In de Werkplaats vinden o.a. plaats in de bibliotheken Heyhoef, Wagnerplein, Udenhout, Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk en ’t Sant. Wat vragen wij? Een workshopbegeleider In de Werkplaats: • Kan goed met moderne media overweg; • Is kindvriendelijk en heeft geduld; • Begeleidt kinderen enthousiast met hun uitdagingen; • Vindt het leuk om nieuwe workshops te bedenken of bestaande workshops te vertalen; • Is minimaal 1 keer per maand beschikbaar; • Heeft bij voorkeur affiniteit met bijvoorbeeld technologie, gaming of programmeren. Wat heeft de organisatie te bieden? • Je gaat werken in een leuk team; • Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement en cadeaubon; • Je krijgt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan diverse interessante cursussen, workshops en trainingen; • Je ontwikkelt jezelf en helpt anderen zich te ontwikkelen • Je wordt begeleid, bent verzekerd en krijgt een vrijwilligerscontract   Wat maakt het werk de moeite waard? De Bibliotheek zet zich in om kinderen en jongeren nu en in de toekomst mee te laten doen in een wereld vol media. Moderne media bieden allerlei nieuwe mogelijkheden om kinderen zichzelf te laten uiten, hun eigen verhaal te laten vertellen en hun talenten te ontwikkelen. In de Werkplaats maken kinderen op een speelse manier kennis met creatieve technologie en jij mag ze hierin begeleiden. Er liggen verschillende workshops en materialen voor je klaar om mee aan de slag te gaan, maar je wordt als vrijwilliger ook van harte uitgenodigd om zelf ideeën te introduceren, eigen workshops te geven en deze onderling met de andere vrijwilligers en medewerkers uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gezamenlijk bouwwerk in Minecraft, het ontwerpen van een virtual reality-wereld op de tablet, het filmen van een stop-motionvideo of het leren programmeren van een robot. Werktijden Eén middag per maand buiten schooltijden, in overleg. De activiteit zelf duurt 90 minuten en daarnaast kun je rekenen op ongeveer 30 minuten voorbereidingstijd per keer. Aanname procedure Na een eerste selectie volgt een gesprek met de vrijwilligerscoördinator en één van de vaste medewerkers. Aansluitend worden hier ook de afspraken vastgelegd m.b.t. taken, tijden en frequentie van de vrijwillige inzet. Interesse? Stuur een mail naar [email protected] t.a.v. Otto Janssen, vrijwilligers coördinator. Ook voor meer informatie kun je hiernaartoe mailen.

Structureel
Altena

Fiets-/Wandel Maatje

Dagbesteding Bijzonder

Ga je graag wandelen of fietsen (duo-fiets)? Hou je van gezelligheid en actief bezig zijn? En ben je sociaal voelend? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je gaat samen met iemand op pad die niet of niet geheel zelfstandig deze activiteit uit kan voeren. Op deze manier help je mee om iemand een zinvolle activiteit te bieden en te werken aan zijn/haar welzijn. Is dit iets voor jou dan kom je terecht in een warm enthousiast team waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat.

Structureel
Waalwijk

Ondersteuning voor ziekenhuis bezoek

ContourdeTwern

Voor een oudere mevrouw uit Waalwijk ben ik op zoek naar iemand die 1 maal per 3 maanden mee wilt gaan naar het ziekenhuis. Mevrouw gaat met de taxi en u kan meerijden. Mevrouw heeft op een dag bloedprikken en een scan. Mevrouw vindt het fijn als er iemand mee kan gaan om haar voor die halve dag te vergezellen en te helpen. Ook zoekt mevrouw iemand die af en toe met haar mee gaat winkelen. Mw. is nu afhankelijk van een nicht en heeft verder een klein netwerk.

Structureel
Waalwijk

Vrijwilliger om samen te koken

Amarant Werkt

Voor een 50-jarige cliënt van De Lavengang in Waalwijk zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. De cliënt houdt van gezelligheid met de nodige dosis humor. Graag zou hij samen met een vrijwilliger éénmaal per week, bij voorkeur op vrijdag, willen koken. Als het mogelijk is zou de cliënt, samen met de vrijwilliger, dan van te voren de ingrediënten willen halen in de supermarkt. Voor de cliënt is het erg belangrijk dat je duidelijk bent in de communicatie en in het maken van afspraken. De cliënt heeft een licht verstandelijke -en visuele beperking. Dit laatste betekent dat de cliënt alleen maar licht en donker ziet, verder niets. Voor een groot deel is de cliënt zelfstandig, maar bij bepaalde dagelijkse taken heeft hij hulp nodig. De Lavengang is een woonvoorziening in Waalwijk centrum waar meerdere groepen onder één dak gehuisvest zijn. De cliënt woont begeleid zelfstandig (BZW). Wat breng jij mee Jij vind het leuk om te koken en dit samen te doen. Je bent, bij voorkeur, op de vrijdag rond etenstijd beschikbaar.

Structureel
Altena

Word jij vrijwilliger van de VoorleesExpress?

de Bibliotheek CultuurPuntAltena

Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. De Bibliotheek CultuurPuntAltena zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van de gezinnen die aangemeld zijn voor de VoorleesExpress. Wat houdt het in? Als vrijwilliger geef je een kind met een taalachterstand extra aandacht. Je spreekt 20 keer thuis af met ‘je’ gezin. Samen spelen jullie (taal)spelletjes en lezen jullie boeken. Daarnaast ga je met de ouders op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren. Voordat je van start gaat met een gezin, volg je eerst een online training waarin je praktische handvatten krijgt. Ook krijg je toegang tot extra materialen in de Bibliotheek waar je gebruik van kunt maken bij de bezoeken.

Structureel
Jongeren