csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezocht Groepstrainer voor Jongeren

Plannen? Een handgeven bij een kennismaking? Met zelfvertrouwen naar school of naar je werk gaan? Het lijkt vanzelfsprekend toch is dat niet voor alle jongere zo. Vind je het leuk om voor groepen jongeren te staan samen met een trainingsbuddy bij het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs? (Leeftijd 13 tot 27 jaar) Stuur mij dan een bericht en wie weet sta jij dan in het nieuwe schooljaar voor de klas en geef je samen met andere vrijwilligers incidenteel trainingen over: plannen, zelfvertrouwen en sociale omgang.

Lees meer

structureel

Almere

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Plannen?
Een handgeven bij een kennismaking?
Met zelfvertrouwen naar school of naar je werk gaan?

Het lijkt vanzelfsprekend toch is dat niet voor alle jongere zo.
Vind je het leuk om voor groepen jongeren te staan samen met een trainingsbuddy bij het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs?
(Leeftijd 13 tot 27 jaar)
Stuur mij dan een bericht en wie weet sta jij dan in het nieuwe schooljaar voor de klas en geef je samen met andere vrijwilligers incidenteel trainingen over: plannen, zelfvertrouwen en sociale omgang.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 5 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van VMCA

Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Boodschappenmaatje en samen winkelen

VMCA

Ben jij op zoek naar een leuke en betekenisvolle manier om je tijd door te brengen? Wij zoeken een boodschappenmaatje voor een lieve mevrouw van 67 uit Waterwijk. Eén keer per week er samen op uit, een gezellig praatje maken en genieten van een kopje koffie. Samen naar de markt of winkels. Mw. is op zoek naar wat extra gezelligheid na het verlies van haar man. Ze rookt binnenshuis (maar niet als jij er bent), en heeft een hond en een kat die ook van wat gezelschap houden. Ze rijdt zelf auto en gebruikt een scootmobiel voor buiten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Eenmalig
Almere

Maatje (v) gezocht om samen op pad te gaan

VMCA

Voor een mevrouw in Parkwijk van in de 70 zijn we op zoek naar een vrouwelijk maatje dat eens per maand, of als het kan vaker, gezellig met haar op pad wil gaan binnen Almere. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld naar het tuincentrum te gaan of naar het centrum om te winkelen. Je gaat samen met mevrouw op pad in jouw auto en krijgt hiervoor een reiskostenvergoeding van €0,35 per km. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Structureel
Almere

Ik sta graag voor een groep

VMCA

Houd jij van het geven van trainingen, het geven van workshops en/of het coachen van mensen? * Misschien ben je startend hierin en wil je meer ervaring opdoen * Misschien ben je al lang een trainer/coach en vind je het leuk een nieuwe training bij ons uit te testen * Misschien was je vroeger trainer/coach en vind je het nog steeds leuk om een keer of af en toe voor een groep te staan Dan komen we graag in contact met jou! Voor de Vrijwilligers Academie Almere zijn we namelijk opzoek naar nieuwe (vrijwillige) trainers / coaches die hun kennis en kwaliteiten willen delen met anderen. De Vrijwilligers Academie Almere is er voor Almeerse vrijwilligers, maar ook voor vrijwilligers coördinatoren en organisaties. Wij bieden een divers aanbod aan trainingen aan, dus er is veel mogelijk. Interesse? Neem dan aub contact op met Joost of Anthilde om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Alvast bedankt!

Eenmalig
Almere

Vrijwilliger taalcafé

VMCA

Ben jij een gangmaker die op een gezellige en vrolijke manier onze taal activiteit wil invullen en mensen ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal? Vanuit het wijkteam organiseren wij elke dinsdag van 10:00-11:30 taalcafé. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om deze groep te activeren. Je brengt gezelligheid, en je durft lekker gek te doen, stelt geen hoge eisen, bent creatief en maakt het vooral gezellig, zodat men zich thuis en veilig voelt. Ben je op dinsdag ochtend van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar, houd je van mensen, heb je iets met taal en ben je klaar voor deze nieuwe uitdaging?

Structureel
Almere

Huiswerkbegeleiding Hocus Focus

VMCA

Lijkt het je leuk om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk? Dan zijn wij opzoek naar jou! Huiswerkbegeleiding wordt geven in een kleine groep van max 9 leerlingen. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, namelijk bovenbouw basisonderwijs (groep 6,7 en 8) en onderbouw voorgezet onderwijs (1ste en 2de klas). Je helpt onder andere bij het uitleggen van de huiswerkopdrachten. Verder zorg jij voor een leuk en leerzame sfeer. Heb jij affiniteit met kinderen en ben jij elke donderdag van 16:00uur t/m 17:00uur beschikbaar vanaf 1 mei 2024? Aarzel dan niet en stuur ons jouw motivatiebrief. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurtcentrum Kolkzicht op de Klokkeluiderstraat 57. Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Almere

Maatjes gezocht

VMCA

Wil jij iets betekenen voor iemand, die bekend is met GGZ achtergrond, die zich eenzaam voelt en het lastig vindt om contact met anderen te maken en houden? Dan is Vriendschap op Maat misschien iets voor jou! Wat is Vriendschap op Maat? Vriendschap op Maat biedt je de mogelijkheid om regelmatig iemand met dezelfde interesses en hobby’s te ontmoeten. Samen ga je dan iets doen. Wat dat is, bedenk je samen. Dit kan zijn een museumbezoek, koffie drinken, de stad in of gewoon thuis wat praten met elkaar. Vrijwilligers van harte welkom! Je kunt rekenen op goede begeleiding en een reis- en onkostenvergoeding. Aanmelden of meer informatie? Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Margreet of Mirjam.

Structureel
Almere

Gezellige en daadkrachtige bureauvrijwilliger

VMCA

Wij zijn op zoek naar een gezellige en daadkrachtige vrijwilliger bij ons op kantoor, voor het project "Vriendschap op Maat" Wil je betekenisvol werk doen en anderen helpen? Dan is deze rol wellicht iets voor jou! **Wat ga je doen?** - Onderhouden van contacten met vrijwilligers en hulpvragers. - Lichte administratieve taken - Registreren van contacten in ons registratiesysteem. - Heb je affiniteit met psychiatrie - Goede sociale en communicatieve vaardigheden. - Kan je zelfstandig in een team werken. - Ben je vaardig met de pc **Wij bieden** - Een kans om een positieve impact te maken in de gemeenschap. - Een gezellige en ondersteunende werkomgeving. - Mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. **Interesse?** Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 036-5341404 en we nemen contact met je op. Met vriendelijke groet, Mirjam en Margreet

Eenmalig
Almere

Vriendschappelijk maatjescontact (V) 25-35 jr

VMCA

Maatjescontact om samen leuke dingen te ondernemen. Vind jij het leuk om iets voor een ander te betekenen? Dat kan al door er gewoon even voor iemand te zijn, samen een kopje thee drinken of er even op uit. Een filmpje pakken, even de stad in, een picknick in het park of een andere leuke activiteit ondernemen. Heb jij wekelijks of een keer in de 2 weken een paar uurtjes over en wil jij maatje worden van iemand, dan horen wij graag van jou.

Structureel
Almere

Held in Huis

VMCA

Als maatje van het project Held in Huis bezoek je regelmatig een inwoner van Almere. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, een creatieve activiteit doen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Je mag je voorkeur uitspreken. Samen met jou zoeken we een goede match! Informatie over Held in Huis: Bij het project Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Gespreksmaatje gezocht in Stedenwijk.

VMCA

Voor een meneer (67 jaar) met ALS en geheugenproblemen zijn wij op zoek naar een vrijwilligster die het leuk vindt om meneer op de donderdagmiddag te bezoeken zodat zijn partner even op adem kan komen. Meneer is fan van Frank Boeijen, de Dijk, Stef Bos en BLØF en kijkt graag naar sport (o.a. Tour de France, Formule 1, schaatsen en veldrijden). Spreekt bovenstaande je aan en lijkt het je gezellig om meneer wekelijks gezelschap te houden dan kun je contact opnemen via het telefoonnummer hieronder. Wij hopen snel iets van je te horen! Naast deze meneer wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Jan zoekt maatje voor naar buiten en praatje

VMCA

Jan is 83 jaar en kan niet goed meer lopen na een herseninfarct. Hij houdt van een praatje en vindt het fijn om naar buiten te gaan. Zijn vrouw bezoekt op donderdagmiddag haar moeder in Amsterdam. Zij laat Jan liever niet lang alleen. Je helpt dus Jan en zijn vrouw allebei. Stadsdeel: Jan en zijn vrouw wonen in de Marken in Almere Haven. Dagen: Graag op donderdagmiddag. Naast Jan wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Gezocht! Held die mantelzorger vrijaf geeft

VMCA

Als Held in Huis vind je het leuk om af en toe doordeweeks, in het weekend of s' avonds iemand gezelschap te houden die niet meer alleen thuis kan blijven. Jouw aanwezigheid maakt dat de vaste mantelzorger even vrijaf heeft en iets leuks voor zichzelf kan doen. Het is namelijk voor veel mantelzorgers erg moeilijk om tijd voor zichzelf te realiseren. Mantelzorger: "Het voelt heel vrij. Ik heb de tijd voor mezelf. Zo kan ik even aan andere dingen denken. Ik krijg weer energie. Bovendien weet ik dat mijn partner in goede handen is en ook een leuke dag heeft. Dat geeft mij erg veel rust". Maatje: "Ik vind het fijn dat mijn partner weer naar een verjaardag en theatervoorstelling kan, ze komt altijd heel vrolijk thuis en heeft dan ook iets leuks te vertellen". Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt in overleg af en toe langs waardoor de mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: - Mensen met dementie - Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) - Mensen met niet aangeboren hersenletsel - Mensen die levensbedreigend ziek zijn - Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Als Held in Huis maak je het mogelijk dat mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben en energie op kunnen doen. Wil jij je hiervoor inzetten? Meld je aan!

Structureel
Almere

Gezelschapsmaatje voor Gita (83)

VMCA

Word jij er blij van om een ander een fijne dag te bezorgen? Dan zijn we opzoek naar jou! Gita, 83 jaar, woont in Stedenwijk en zou een maatje voor gezelschap erg fijn vinden. Gita heeft geheugenklachten en daardoor staat zij op de wachtlijst om naar een verzorgingshuis te verhuizen. Dit kan echter nog wel even duren. Tot het zover is zou een maatje heel erg welkom zijn! Gita is een gezellige dame en houdt van wandelen, spelletjes spelen en samen gezellig kletsen. We zijn opzoek naar een geduldige vrijwilligster die mevrouw voor een paar uur per week gezelschap wil houden. Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Naast Gita wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel
Almere

Sporting Almere zoekt jou!

Sporting Almere

Vind jij het leuk om met voetbal bezig te zijn en alles wat er bij komt kijken binnen een vereniging? Sporting Almere is een vereniging die druk aan het bouwen is aan een nieuw verhaal binnen het verenigingsleven, hierbij staan termen als ontwikkeling, plezier en een veilig sportklimaat voorop. We werken met elkaar een vereniging die ook dient als een community waar iedereen zijn steentje bijdraagt en we met elkaar ervoor zorgen dat al onze leden goed gefaciliteerd kunnen sporten. Wij zijn opzoek naar mensen die een bijdrage willen leveren binnen onze sportvereniging waarin plezier en ontwikkeling voorop staan. Wij zoeken mensen die het leuk vinden om in contact te komen met andere vrijwilligers en binnen de volgende taken een rol voor zichzelf zien - Beheerdiensten voor ieder die handig is of handig wilt worden in onderhoud van ons sportcomplex - Bardiensten zowel door de weeks of in het weekend - Evenementen commissie - Sponsorcommissie Onze diensten kunnen flexibel worden ingezet en gaan altijd in overleg met onze vrijwilligers. Mocht jouw interesse gewekt zijn of heb je vragen stuur ons dan een mail naar [email protected]

Structureel
Jongeren
Almere

Luisterend Schrijver (Gelijk)waardig Herstel

Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin. Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel. Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten. Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist. Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld 10 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt. Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Aanmelden kan via deze link. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Mail dan naar [email protected]. Nog iets meer informatie nodig? Bekijk dan onze website: www.gelijkwaardigherstel.nl/luisterend-schrijvers.

Project
Almere

Hobbyklusser voor energiearmoede

Fixbrigade | onderdeel van Welzijnsorganisatie De Schoor

De Fixbrigade -samenwerking tussen de gemeente, Welzijns organisatie De Schoor en Fixbrigade Nederland- is actief in verschillende wijken van Almere. Wij zetten ons in om energiearmoede in Almere aan te pakken, dit doen wij door energiebesparende maatregelen te nemen. Daarnaast bieden we ook opleidings- en werkervaringsmogelijkheden aan. Help jij ons mee om energiearmoede te bestrijden? Fixbrigade Almere | [email protected] Wij zoeken een enthousiaste, Nederlands sprekende hobbyklusser om kleine energiebesparende klusjes uit te voeren bij bewoners. Samen met iemand die van jou wat handige klus kneepjes kan leren. Denk aan het plaatsen van radiatorfolie, het vervangen van gloeilampen door ledlampen en het aanbrengen van een tochtstrip. Heb je tijd over omdat je even niet weet wat de volgende stap in je loopbaan zal zijn, wil je wat extra’s doen voor je stad, ben je met pensioen en wil je actief blijven? Wat je motivatie ook is, je bent van harte welkom! Uiteraard krijg je van ons een goede training voordat je start. • Jij vindt het fijn om kleine klusjes uit te voeren • Je werkt netjes • Je verstaat en praat Nederlands • Jij wilt je kennis delen • Je vindt het leuk om bij mensen thuis te komen • Je hebt per week minimaal 1 dagdeel per week de tijd -welkom voor langer- Wij bieden: • Een te leuke functie waarin je op vele plekken in Almere komt • De echte Fixbrigade opleiding • Een leuk en enthousiast team die van elkaar wilt leren • Verzekering voor de uren dat je bij ons werkt • Vervoer naar de klusplekken met onze Fixbrigade klusbus Interesse: • Kom gezellig een kop koffie (of thee) drinken zodat we kunnen kennismaken. Dan kan je vertellen wat jij te bieden hebt en geven wij aan wat bij ons de mogelijkheden zijn.

Structureel
Almere

Voorzitter gezocht

Nancy

Vacature: Voorzitter Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) is een organisatie die zich inzet voor het helpen van dak- en thuisloze jongeren door middel van traject-ondersteuning, begeleiding en coaching. We zijn een gedreven organisatie die alweer bijna 7 jaar bestaat. Wij handelen liefdevol en daadkrachtig. Hierdoor hebben we al meer dan 70? Jongeren in de afgelopen 7 jaar geholpen aan blijvend onderdak waarmee wij ook in contact blijven. Ons streven is ook om samenhorigheid terug in de maatschappij te brengen, want samen bereiken we meer. Stichting YALC groeit hard en is toe aan een nieuwe fase en professionalisering. Wij zijn op zoek naar een creatief iemand die net zo gedreven is als wij om jongeren van een woonplek te voorzien en verder te helpen in de maatschappij. Iemand die ons kan helpen met fondsen aanvragen, ons nieuwe inzichten geeft en meedenkt om de organisatie verder te ontwikkelen. Voor meer informatie zie onze website https://stichtingyalc.nl/ Herken jij jezelf in dit profiel en wil je als voorzitter van het bestuur een bijdrage leveren aan het ondersteunen en coachen van dak- en thuisloze jongeren bij Stichting YALC? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar [email protected] We kijken uit naar je reactie!

Structureel
Almere

Maatje (v) gezocht om samen op pad te gaan

VMCA

Voor een mevrouw in Parkwijk van in de 70 zijn we op zoek naar een vrouwelijk maatje dat eens per maand, of als het kan vaker, gezellig met haar op pad wil gaan binnen Almere. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld naar het tuincentrum te gaan of naar het centrum om te winkelen. Je gaat samen met mevrouw op pad in jouw auto en krijgt hiervoor een reiskostenvergoeding van €0,35 per km. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Structureel