csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp in de tuin

Onkruid verwijderen, tuin schoonhouden ben geopereerd kan zelf helaas niet.

Lees meer

structureel

Almere

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Onkruid verwijderen, tuin schoonhouden ben geopereerd kan zelf helaas niet.

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 3 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almere

Vrijwilliger Centrale Keuken AAP

Stichting AAP

minimaal 1 dag per twee weken van 08.30 tot 16:30 of van 14.00 tot 16.30 Vaste en/of flexibele dag(en) Vind jij het leuk om met een fijne groep mensen in een klein, gezellig en hecht team AAP te helpen? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! AAP is voor de afdeling Centrale Keuken op zoek naar vrijwilligers die het eten voor onze dieren willen klaarmaken. Wat ga je doen? De Centrale Keuken is een belangrijke afdeling binnen onze dierverzorging. Hier word dagelijks gezorgd dat al het eten voor onze dieren op tijd klaargemaakt is; van Chimpansee tot eekhoorn. Je helpt hierdoor direct mee aan het herstel en een goede gezondheid van onze dieren. Je werkt in een fijn team van mensen onder begeleiding van de coördinator Centrale Keuken en maakt het voer voor de dieren klaar aan de hand van digitale dieetlijsten. Ook breng je het voer naar de verschillende dierverzorgingsafdelingen. Je helpt met het schoonmaken in de voerkeuken en het wassen van de werkkleding van de dierverzorgers. Je helpt bij het ontvangen van groente, fruit en brokken en het onderhouden van het magazijn. Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet Prettige en gezellige werksfeer Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet Samenwerking met verschillende collega’s Wij vergoeden de kosten van je reis Gratis vegetarische lunch Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Je werkt in een prachtige groene omgeving Wie ben jij? Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent precies en kunt goed zelf werken maar ook in een (wisselend) team werken Je werkt netjes en schoon Je hebt een algemene kennis van Engels in spreken en lezen. Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo. Je bent in lichamelijk goede gezondheid. Graag in het bezit van rijbewijs B Meer weten of direct aanmelden? Voor vragen over het vrijwilligerswerk in de Centrale Keuken kun je contact opnemen met de Coördinator vrijwilliger & stagiaires via [email protected] of bel naar (+31)36 5238 735. Enthousiast en wil je je direct aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in.

Structureel
Almere

Wandelmaatje gezocht voor in de middag

Zorggroep Almere, locatie De Kiekendief

Ben jij die sterke enthousiaste persoon die het fijn vindt om met een bewoner in een rolstoel een frisse neus te halen in de omgeving van De Kiekendief? Dit doe je samen met een groepje vrijwilligers 1x per week op donderdag van 13.45 t/m 15.00 uur. Dit kan ook op een maandagmiddag. Het kan ook 1 op 1 met een bewoner in overleg over de dag en tijd. In woonzorgcentrum De Kiekendief wonen zowel mensen die verzorging en ondersteuning nodig hebben, als mensen die zijn aangewezen op intensieve begeleiding en verpleging. De Kiekendief wil het mogelijk maken dat bewoners die hier wonen dat op zo'n manier kunnen doen, dat zij zich veilig, vertrouwd en vooral thuis voelen. Een dag kunnen hebben zoals de bewoner dat wil met behoud van eigen regie en zelfstandigheid. De bewoner staat hierin centraal en waar gastvrijheid onze tweede natuur is. Wie ben jij? Je bent minimaal 16 jaar Je bent sociaal en hebt affiniteit met ouderen Je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen Je hebt voldoende beheersing Nederlandse taal Je bent fysiek in staat met een rolstoel om te gaan. Wat bieden wij? Een zinvolle invulling van je vrije tijd Je kunt je sociale netwerk uitbreiden Ervaring opdoen en je talenten inzetten Aan je conditie werken tijdens de wandeling Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen is er een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Lijkt dit je leuk, meld je dan aan! Ik ga graag met je in gesprek!

Structureel
Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Kantoormens voor ons Voedselbos

Stichting Belangen park Uithof

Ons Voedselbos park Uithof in Almere Haven wordt door vrijwilligers gedragen. Veel groene uitvoerende mensen die houden van buiten zijn en werken. Maar onze organisatie brengt ook het nodige papierwerk met zich mee, formaliteiten rond de Stichting en de bank, opsporen en aanvragen van subsidiemogelijkheden, correspondentie met de gemeente bijhouden. Kortom allerlei ondersteunende taken voor het bestuur die ons soms veel tijd en moeite kosten. Je moet er vooral van houden om een paar uurtjes per week achter de computer te zitten.

Structureel
Almere

Vrolijke kantinevrijwilliger

Stichting AAP

AAP is voor de afdeling Kantine op zoek naar een vrijwilliger. Vind jij het leuk om samen met een klein team de lunch te bereiden voor alle medewerkers bij AAP? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! Wat ga je doen? Een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur zet je met met een klein team de lunch in de kantine klaar voor de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van AAP. Je maakt belegde broodjes en eenvoudige salades. Uiteraard horen opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de kantine, de keuken en de voorraadruimte hier ook bij. Jouw beschikbare dagen worden afgestemd met de andere kantine vrijwilligers. Wat biedt AAP? Een unieke werkplek waar je veel werkervaring opdoet prettige en informele werksfeer samenwerking met allerlei (internationale) collega’s reiskostenvergoeding gratis lunch mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Wat breng je mee? Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stichting AAP Je bent gemotiveerd, representatief en vriendelijk Je bent graag in contact met andere mensen Je bent verantwoordelijk en werkt hygiënisch (HACCP regels) Je bent flexibel en kan zelfstandig werken Je bent een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur beschikbaar. Meer weten of direct solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther, Coördinator vrijwilligers via deze website. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website van AAP in.

Structureel
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Amsterdam, Almere

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Almere

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag wat betekenen voor mensen in de buurt en heb je een gastvrije instelling? Dan is dit iets voor jou! De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag t/m donderdag zijn we nog dringend op zoek naar nieuwe gastheren/gastvrouwen. Wat doe je als gastheer/vrouw? - koffie en thee zetten; - gesprekken voeren met de bezoekers van de buurthuiskamer; - ondersteunen in tafeldekken en afruimen - eventueel doorverwijzen naar andere activiteiten in ’t Klankbord zoals de Raad en Daad, tweedekanswinkel, maaltijdgroep; - Opruimen en schoon achterlaten van de buurthuiskamer en keuken na afloop van de buurthuiskamer. Kortom: je zorgt er, samen met ons, voor dat we een gastvrije en veilige buurthuiskamer creëren voor de bezoekers, vrijwilligers en stagiaires. We kunnen je hulp goed gebruiken op een dinsdag, woensdag of donderdag tussen 16.00 - 19.00 uur! Wie ben jij: - je komt afspraken na en kan goed werken in teamverband; - je bent een gastvrij, sociaal persoon; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel
Almere

Bèèèlangrijk werk tussen de schapen

Stichting Stad & Natuur Almere

Val jij ook niet in slaap van schaapjes tellen? En draai jij je handen niet om voor een buitenklus? Stad & Natuur zoekt een manusje van alles in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos (Muiderweg 8, Almere Haven). Stad & Natuur heeft ongeveer 100 schapen rondlopen in en rond het Vroege Vogelbos. De kudde helpt bij het bestrijden van de berenklauw en het begrazen van verschillende weides. Voor de Schaapskooi in Almere Haven wordt een vrijwilliger gezocht die wil helpen met gevarieerde klussen. Van het verweiden van schapen, het helpen met bekappen van hoeven, het onderhouden van de schaapskooi en weides tot het voeren van de dieren. Voel jij je als een vis in het water tussen de schapen in de wei? Wat ga jij doen als vrijwilliger bij de schaapskooi? - Je helpt bij het verzorgen van de schapen - Je ondersteunt de beheerder bij het onderhoud van het terrein rond de schaapskooi - Je helpt bij verschillende klein onderhoud klussen Wie ben je? - Je hebt een hart voor dieren en de natuur - Je deinst niet terug voor vieze handen en werkt gezellig mee - Je bent enthousiast en werkt graag samen - Je kunt goed zelfstandig werken. - Je hebt minimaal 1 dagdeel per maand tijd om te assisteren. Het inwerken vindt plaats door de weeks. Ken je iemand met wie je dit samen wil doen? Dat mag ook! Meld je dan samen aan. Wat bieden wij je? Een mooie plek in het groen om je vrijwilligers werk te doen waar elke dag anders is! Je wordt begeleid door de beheerder van de schaapskooi in het Vroege Vogelbos en je krijgt passende werkkleding. Je krijgt van ons een vrijwilligersovereenkomst waarin we de afspraken die we maken vastleggen. Je bent verzekerd tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken. Jaarlijks organiseert Stad & Natuur een kerstborrel waar alle vrijwilligers uitgenodigd worden. Meld je aan via de een reactie op dit bericht of zoek ons mailadres op. Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we kennismaken. Voor vrijwilligerswerk bij Stad & Natuur vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Structureel