csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

De liedjes van vroeger samen zingen, zo fijn!

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? Veel bewoners genieten van het koor op dinsdagmorgen. Al die mooie en leuke liedjes van vroeger! En we hebben een heuse pianist. Muziek is fijn, doet goed. Wie houdt er nu niet van muziek? Wil je ons komen helpen? Je taken zijn: - het halen en brengen van de bewoners - hen blij maken met een kopje thee of koffie - en helpen met het vinden van de muziek - er lekker bij gaan zitten bij de mensen die wat onrustig zijn, of zich alleen voelen. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Lees meer

structureel

Tilburg

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij?

Veel bewoners genieten van het koor op dinsdagmorgen. Al die mooie en leuke liedjes van vroeger! En we hebben een heuse pianist. Muziek is fijn, doet goed. Wie houdt er nu niet van muziek?

Wil je ons komen helpen?
Je taken zijn:
- het halen en brengen van de bewoners
- hen blij maken met een kopje thee of koffie
- en helpen met het vinden van de muziek
- er lekker bij gaan zitten bij de mensen die wat onrustig zijn, of zich alleen voelen.

Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Praktische informatie

Eenmalig 0 tot 2 uur

dinsdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Tilburg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Wever Padua

Tilburg

Niks leuker dan BINGO!

De Wever Padua

Ben je fan van bingo en vind je het leuk om onze bewoners een gezellige middag te bezorgen? Kom er dan ook bij! Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor alle bewoners de bingo, een van de favoriete activiteiten! Er wordt naar uitgekeken en de opkomst is dan ook groot. De bingo wordt door een gezellig team van vrijwilligers gedraaid onder begeleiding van een activiteitenbegeleider. Kom je ons helpen? Samen met de andere vrijwilligers help je bij het klaarzetten, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je loopt rond, helpt de bewoners zo nodig met het checken van de bingokaart en deelt de prijsjes uit. Na afloop help je mee met opruimen. En we brengen onze bewoners weer terug naar hun appartement natuurlijk. Zin in? Bel mij, app mij, harstikke leuk! Groetjes, Iris

Structureel
Jongeren
Tilburg

Aan de wandel

De Wever Padua

Lekker aan de wandel. We gaan de zomer tegemoet dus mooi weer om er samen op uit te gaan! Wat ga je doen? Een bewoner individueel mee naar buiten nemen voor een rondje om. Wij hebben meerdere bewoners voor wie het zo goed zou zijn als zij mee naar buiten konden. Om te bewegen, omdat het rust geeft, voor de gezondheid, omdat het zalig is om buiten te zijn. Als je dit leuk lijkt dan gaan we samen kijken met welke bewoner je de leukste wandelmatch hebt. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, dus die zal dan geduwd moeten worden. Het hoeft geen vaste dag of vaste tijd te zijn. Laten we vooral afspreken wat fijn werkt en makkelijk in jouw agenda past. Zin in? Bel, mail of app mij en dan hebben we het erover. Quality time naar buiten.

Structureel
Jongeren
Tilburg

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..."

De Wever Padua

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..." Als je het lastig vindt om te bedenken wat je leuk vindt, wat bij je past, dan wil ik je zeker helpen daar achter te komen. In ons woonzorgcentrum Padua werken we met een professioneel team Welzijn aan mooie dingen voor onze bewoners. Er is een vast programma maar ook out of the box denken, daar zijn onze collega's goed in. Daarom vind ik dit een fantastische locatie om te werken. Het lukt me steeds weer een geweldig leuke plek voor onze vrijwilligers te vinden, iets wat precies bij hen past. Dat wil ik voor jou ook doen. Dus weet je even niet wat je zou willen doen? Maar voel je wel dat je een binding hebt met mensen met dementie? Laten we dan samen kijken hoe we onze bewoners een blij moment kunnen geven. Zodat je zelf ook met een glimlach weer naar huis gaat. App, mail of bel mij gerust even.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wandelen in het klein: elke week iets anders!

De Wever Padua

We gaan starten met een nieuwe activiteit namelijk met 3 bewoners op pad en dan elke keer naar een andere bestemming. Het leuke daarvan is dat we precies kunnen afstemmen wat juist voor deze 3 bewoners fijn is. Finetunen in wat nog wel kan! Wat ga je doen? Je gaat als enige vrijwilliger samen met twee van onze collega's van het team welzijn als groepje op weg. Ieder begeleidt 1 bewoner. Mogelijk moet je iemand duwen die in een rolstoel zit. Jullie vertrekken tussen half 10 en 10 uur 's morgens. Als de bewoners van die week gewend zijn om op Padua te lunchen zijn jullie rond de klok van 1 weer terug. Zo niet, dan lunchen jullie buitenshuis. Ook gezellig! Wat maakt dit nou zo leuk? Onze bewoners vinden het fijn om echt weg te zijn, hier zijn ze je echt dankbaar voor. Ze bedanken je hier vaak letterlijk voor zo van "zo fijn dat we weg zijn! Daar haal je veel voldoening uit. Daarbij doen jullie steeds iets anders en bovenal iets wat echt bij de mensen past. Voel je hier een klik mee? Dan bel, app of mail mij gerust. Voel je welkom in dit fijne huis!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Eet smakelijk! Ook voor niet-koks.

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? Eten koken op de afdeling Vind je het leuk om te koken? Dan kook gezellig mee, samen met de woonondersteuner en soms met bewoners die dat nog kunnen en heel graag doen. Vind je het niet leuk om te koken? Kom dan ook! Het is heel fijn als je helpt met de mensen bezig te houden, en hen aandacht te geven. Samen tafel dekken. Een praatje maken. Want dan duurt het wachten op het eten voor hen minder lang. Het is quality time voor hen. En de woonondersteuner heeft zijn of haar handen vrij om iets lekkers op tafel te toveren. Soms kun je iemand helpen met eten, als je dat zelf wilt. Wanneer? Op alle dagen van de week behalve woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Op woensdag van 11 tot 13.00 uur want dan eten de mensen tussen de middag warm. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en je wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Met onze bewoners naar de kermis, 24/25 juli

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? We willen heel graag met onze bewoners naar de kermis maar zij kunnen dat niet zelf! Jas aan en gaan, was het maar waar, zo simpel ligt het niet. Met jouw hulp kan dat wel! Alleen op woensdag 24 juli en donderdag 25 juli. Help je mee? Het is belangrijk dat je een rolstoel kunt duwen. En natuurlijk loop je niet alleen, we gaan lekker met zijn allen. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en je wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

24-07-2024 en 1 meer
Jongeren

Anderen bekeken ook

Tilburg

Heb je tijd voor (een) activiteit?

Het Ronde Tafelhuis

De activiteitencommissie van Het Ronde Tafelhuis is op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een (nog) mooier Tilburg-Noord! Wij organiseren verschillende activiteiten rondom zingeving en cultuur en zoeken hiervoor mensen die mee willen denken en deze activiteiten willen begeleiden. Dit betekent o.a. het helpen in de organisatie van een activiteit, maar ook bijvoorbeeld beheer en bediening tijdens activiteiten. Voorbeelden van onze activiteiten zijn bijeenkomsten van politieke partijen, vieringen van religieuze gemeenschappen, conferenties voor welzijnswerkers in de wijk of vergaderingen van sociaal-culturele organisaties. Ook het organiseren van bijvoorbeeld een Vrijheidsmaaltijd (5 mei) of thematische avonden en colleges horen hierbij. Zou je graag deel willen zijn van ons team en met ons deze activiteiten willen uitvoeren? Dan ben je zeer welkom! De enige echte vaardigheid die je met je mee hoeft te brengen is een oprechte interesse in de ander als mens en de wereld om je heen. Je komt terecht in een kleine organisatie die als doel heeft om mensen elkaar te laten ontmoeten, ongeacht hun afkomst of achtergrond. Er is een grote mate van wederkerigheid: je leert andere mensen makkelijk beter kennen en bouwt je eigen sociale netwerk verder op door anderen te helpen. Bovendien leer je veel over de andere culturen die in Tilburg-Noord een plekje hebben. Wees welkom!

Structureel
(kleine) groepen
Tilburg

Vrijwilliger om activiteit te ondernemen

Amarant Werkt

Voor twee vrouwelijke cliënten van La Scala zijn wij op zoek naar een vrijwillig(st)er: Een 60-jarige cliënte met autisme zou graag met een vrijwillig(st)er een activiteit willen ondernemen. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken en vervolgens een kopje koffie of thee drinken in de woonvoorziening, vindt de cliënte leuk om te doen. Voor de cliënte zou dit op dinsdag of donderdag mogelijk zijn, de frequentie gaat in overleg. Een 49-jarige cliënte is op zoek naar een vrijwillig(st)er die met haar een activiteit wil ondernemen op woensdag -of vrijdagmiddag na 12.00 uur. Samen een bezoek brengen aan de stad, naar de bioscoop gaan, wandelen, fietsen, boodschappen doen, koken e.d. vindt de cliënte leuke activiteiten om te doen. De frequentie gaat in overleg. Woonvoorziening ‘La Scala’ in Tilburg is een appartementencomplex wat bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw is een lift, wasserette en eetcafé aanwezig. De cliënten die op ‘La Scala begane grond’ worden begeleid, wonen individueel verspreid in het appartementen complex van ‘La Scala’ en in woningen in de wijk. Wat breng jij mee Voor de 56-jarige cliënte geldt: Je bent op dinsdag of donderdag beschikbaar. Gemaakte afspraken kom je na. Voor de 49 jarige cliënte geldt: Je bent een spontaan persoon. Je vindt het leuk om te fietsen of wandelen. Je bent beschikbaar op woensdag -of vrijdag na 12.00 uur.

Structureel
Tilburg

Trainer/begeleider kinderen Special Talents

Stichting Special Talents

Stichting Special Talents verzorgt voetbalactiviteiten voor kinderen vanaf 8 jaar met extra ondersteuningsbehoefte. Kinderen die zich niet thuis voelen bij een reguliere club en ook niet in het g voetbal hun plekje vinden. De activiteiten vinden plaats op het complex van Universiteit Tilburg Het is fijn als je een pedagogische achtergrond hebt maar gewend met het omgaan met kinderen vinden wij even belangrijk. We werken met kinderen met autisme/adhd/gedagsproblemen/fysieke problemen etc. We proberen per 4/5 kinderen 1 begeleider te hebben. Activiteit is op woensdagmiddag van 15.45-17.00 Kleine vrijwilligersvergoeding mogelijk Zie ook onze website specialtalents.nl (ook voor data seizoen 23/24)

Structureel
Jongeren
Tilburg

Spring maar achterop bij mij......

Wever den Herdgang

Zorgcentrum Den Herdgang ligt in de Bouwmeesterbuurt (Berlagehof) en is in het bezit van een duofiets. Onze bewoners vinden het prachtig om er samen op uit te gaan. Wij zoeken vrijwilligers die op deze duofiets willen stappen en samen met een van onze bewoners de omgeving willen verkennen. Uiteraard is er ruimte om onderweg ergens wat te gaan nuttigen. In overleg met ons kunt u aangeven wanneer u tijd en zin heeft. Maak gerust een keer een afspraak met [email protected] . Patricia coördineert het fietsen.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Stichting Perspectief zoekt vrijwilligers!

Stichting Perspectief

Stichting Perspectief uit Tilburg is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die 1x per maand een groep willen begeleiden bij een uitstapje. We hebben 8 groepen. Het gaat om een groep van 8 deelnemers, allemaal mensen met een vorm van autisme en een normale/ hoge begaafdheid. De leeftijden zijn gemiddeld tussen de 25 en 50 jaar. De taak van de vrijwilligers is om (samen met de deelnemers) 1x per maand op een zaterdag een leuke activiteit te organiseren. Lijkt het je leuk om met deze doelgroep te werken en hen 1x per maand een leuke tijd te bezorgen? Neem dan snel contact met me op ([email protected]) dan vertel ik wat meer. Robbie

Structureel
Jongeren
Tilburg

Klusjesman/-vrouw bij Un Bietje Groen

Un Bietje Groen

Aan de Koningshoeven in Tilburg ligt ‘Un Bietje Groen’. Op dit terrein werken 17 ondernemende mensen op diverse manieren aan duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en circulaire economie. Een team van vrijwilligers en vrijwillige dagmanagers helpt bij het onderhoud van het algemene terrein en de twee portakabins. UBG wil dit team versterken met een handige klusjesman of -vrouw die in de gaten houdt dat alles op het terrein in goede staat blijft. De inzet verschilt per week maar kost ongeveer 3-4 uur. Je kunt de tijd grotendeels zelf indelen. Wat houden de werkzaamheden in? - Onderhoud van met name de gebouwen (twee portakabins, een toiletgebouw, fietsenstalling, parkeerterreinen en de tunnelkas). De vrijwilligers helpen mee bij de werkzaamheden. - Onderhoudswerkzaamheden zijn o.a. klein timmerwerk, reparaties aan (water-)leidingen en elektriciteit, dak schoon (laten) houden, elektrische apparaten bijhouden, (tuin-)gereedschap zoals kruiwagens onderhouden. Deze klussen worden uitgevoerd in samenwerking met de vrijwilligers en indien nodig door een professional. - Je hebt als klusjesman/-vrouw een beperkt besteedbaar budget, grotere uitgaven gaan in overleg met het bestuur. Ben jij de handige man/vrouw die we zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om een keer bij ons te komen kijken. De koffie staat klaar. Het verplicht je tot niets. Reageer op deze advertentie!

Structureel
Tilburg

Wil jij Tilburgs maatje zijn?

ContourdeTwern

Als sociaal werker voor het maatjesproject in Tilburg Zuid West ben ik op zoek naar maatjes voor verschillende bewoners. Zij gaan graag samen wandelen, hebben behoefte aan een luisterend oor of genieten van een uitje. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak jij het verschil voor hen! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een wandeling maken of een fijn gesprek te voeren kun je al heel waardevol zijn. Wij bieden jou begeleiding op maat, gratis en vrijwblijvend deelname aan cursussen, themabijeenkomsten en bijeenkomsten met andere maatjes, onkostenvergoeding en een jaarlijks bedankje. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Handige Harrie (klusjes vrijwilliger)

Wever den Herdgang

Zorgcentrum Den Herdgang ligt in de Bouwmeesterbuurt (Berlagehof) Onze huismeester zoekt een handige Harrie (deze mag ook een andere voornaam hebben) om hem te helpen bij al zijn klusjes. Samen met de huismeester bepaal je waarbij je hem kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld: water controleren op legionella, lampen verwisselen e.d. Samen met onze huismeester maak je van die oude dag een nieuwe en doe je kleine klusjes. Wanneer? Dagdeel kun je samen met de huismeester invullen. M.u.v. dinsdag is hij iedere dag een dagdeel aanwezig

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wil jij er écht voor iemand zijn?

ContourdeTwern

Een 71 jarige, creatieve, vrouw, die niet veel mensen om zich heen heeft, zoekt een maatje die er 1 x per week voor haar wil zijn. Zij zou dan graag samen leuke dingen willen doen zoals goed gesprek voeren, samen eten of samen handwerken. Zij zoekt iemand die naar haar kan luisteren en ook weer wat meer plezier in haar leven kan brengen. Ben jij ouder dan 50 jaar en spreekt jou dit aan of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel