csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Coördinator Maatjes Bergen op Zoom

Wil jij met een paar uur van jouw tijd een verschil maken voor mensen uit de regio Bergen op Zoom, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben? Word dan coördinator Maatjes bij Humanitas West-Brabant West! Het Maatjes-project van Humanitas is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak speelt eenzaamheid hierin een rol. De deelnemers zijn, net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden. Als coördinator Maatjes ben jij de spil die onder meer zorgdraagt voor de koppeling van onze enthousiaste vrijwilligers aan de deelnemers. Daarnaast zorg je ervoor dat onze vrijwilligers de mensen die het nodig hebben op een zo goed mogelijke manier kunnen helpen. Wat ga je doen? Je werkt samen met je collega-coördinator Maatjes in Bergen op Zoom bij de volgende zaken: - (Telefonisch) Contact met mogelijk geïnteresseerde deelnemers/vrijwilligers - Verwerken binnengekomen aanmeldingen deelnemers/vrijwilligers - Voeren intakegesprekken met potentiële vrijwilligers en deelnemers - Juiste verwerking en registratie van informatie - Matchen van vrijwilligers met deelnemers - Aanspreekpunt zijn voor en waar nodig ondersteunen van vrijwilliger en deelnemer Profiel Als coördinator Maatjes Bergen op Zoom ben je een veelzijdig persoon die graag mensen met elkaar verbindt. Je wordt enthousiast van het contact met verschillende mensen, beschikt over een dosis empathie en geduld en bent in staat om mensen op hun gemak te stellen. Wanneer de situatie erom vraagt kun jij op een rustige manier je grenzen duidelijk maken aan de ander. Daarnaast kun je goed schakelen: het ene moment luister je aandachtig naar iemands levensverhaal, het andere moment onderzoek je of een nieuwe vrijwilliger of deelnemer past bij Humanitas of ben je coach voor een vrijwilliger die moeite heeft met het motiveren van een deelnemer. Je werkt graag samen, maar vindt het ook geen probleem om activiteiten zelfstandig uit te voeren. Ook kun je goed overweg met een computer. Wat bieden we jou? Humanitas West-Brabant West biedt jou veelzijdig, inspirerend en waardevol vrijwilligerswerk, waarbij je actief bijdraagt in het verbeteren van de situatie van mensen die dit goed kunnen gebruiken. Humanitas zal jou (waar nodig en gewenst) ondersteuning, passende scholing en bijeenkomsten aanbieden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een ongevallenverzekering en reis- en onkostenvergoeding. Meer informatie of aanmelden Wil je meer informatie of jezelf aanmelden als nieuwe coördinator Maatjes? Neem dan contact op met Irma van Rijswijk, projectcoördinator Maatjes Bergen op Zoom via: [e-mailadres verborgen].

Lees meer

structureel

Bergen op Zoom

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Wil jij met een paar uur van jouw tijd een verschil maken voor mensen uit de regio Bergen op Zoom, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben?
Word dan coördinator Maatjes bij Humanitas West-Brabant West!

Het Maatjes-project van Humanitas is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak speelt eenzaamheid hierin een rol. De deelnemers zijn, net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden.
Als coördinator Maatjes ben jij de spil die onder meer zorgdraagt voor de koppeling van onze enthousiaste vrijwilligers aan de deelnemers. Daarnaast zorg je ervoor dat onze vrijwilligers de mensen die het nodig hebben op een zo goed mogelijke manier kunnen helpen.

Wat ga je doen?
Je werkt samen met je collega-coördinator Maatjes in Bergen op Zoom bij de volgende zaken:
- (Telefonisch) Contact met mogelijk geïnteresseerde deelnemers/vrijwilligers
- Verwerken binnengekomen aanmeldingen deelnemers/vrijwilligers
- Voeren intakegesprekken met potentiële vrijwilligers en deelnemers
- Juiste verwerking en registratie van informatie
- Matchen van vrijwilligers met deelnemers
- Aanspreekpunt zijn voor en waar nodig ondersteunen van vrijwilliger en deelnemer

Profiel
Als coördinator Maatjes Bergen op Zoom ben je een veelzijdig persoon die graag mensen met elkaar verbindt. Je wordt enthousiast van het contact met verschillende mensen, beschikt over een dosis empathie en geduld en bent in staat om mensen op hun gemak te stellen. Wanneer de situatie erom vraagt kun jij op een rustige manier je grenzen duidelijk maken aan de ander.
Daarnaast kun je goed schakelen: het ene moment luister je aandachtig naar iemands levensverhaal, het andere moment onderzoek je of een nieuwe vrijwilliger of deelnemer past bij Humanitas of ben je coach voor een vrijwilliger die moeite heeft met het motiveren van een deelnemer.
Je werkt graag samen, maar vindt het ook geen probleem om activiteiten zelfstandig uit te voeren. Ook kun je goed overweg met een computer.

Wat bieden we jou?
Humanitas West-Brabant West biedt jou veelzijdig, inspirerend en waardevol vrijwilligerswerk, waarbij je actief bijdraagt in het verbeteren van de situatie van mensen die dit goed kunnen gebruiken. Humanitas zal jou (waar nodig en gewenst) ondersteuning, passende scholing en bijeenkomsten aanbieden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een ongevallenverzekering en reis- en onkostenvergoeding.

Meer informatie of aanmelden
Wil je meer informatie of jezelf aanmelden als nieuwe coördinator Maatjes? Neem dan contact op met Irma van Rijswijk, projectcoördinator Maatjes Bergen op Zoom via: [e-mailadres verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 6 tot 8 uur

Locatie

Bergen op Zoom

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas West-Brabant West

Roosendaal

Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld

Humanitas West-Brabant West

Kijk, voor jou is verstandig omgaan met je geld vanzelfsprekend. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Steeds meer jongeren raken in de financiële problemen door opstapelende rekeningen, gebrek aan overzicht en onvoldoende financieel inzicht. Wist je bijvoorbeeld dat er in een gemiddelde schoolklas al gauw 4 of 5 leerlingen zijn die wel wat hulp met hun geldzaken kunnen gebruiken? Nu zijn er vrijwilligers die deze jongeren begeleiden. Als jij denkt dat het begeleiden van deze vrijwilligers bij jou past, dan is deze vacature echt iets voor jou. Taak van Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld De vrijwillig coördinatoren verdelen samen de volgende taken: * gastlessen op scholen organiseren/houden * financieel spreekuur op scholen organiseren/houden * 1-op-1 koppelingen tussen hulpvragen en vrijwilliger (voor wat langere begeleiding) Samen bespreken we wat er bij de taken komt kijken en waar jij blij van wordt. Het kost je zo'n 4-6 uur per week. Dit vragen wij van jou als Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld. Het begint uiteraard allemaal met affiniteit met financiën, administratie en de doelgroep; jongeren tussen de 16-24 jaar. Als je dan ook nog ouder bent dan 18 jaar, een luisterend oor kunt bieden en sterk in je schoenen staat, gaan wij graag het gesprek met je aan. In een training van enkele dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol als Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld goed te kunnen vervullen. Maar kom je ergens niet uit, of heb je andere vragen, is er altijd een beroepskracht die je bijstaat met ervaring, raad en daad. Vergoeding Vrijwillig Coördinator Om jou te bedanken voor jouw belangeloze inzet, worden alle eventuele onkosten die je maakt, keurig door ons vergoed. Het enige dat jij dus zelf investeert zijn je uren per week. Maar daar krijg je dan ook ontzettend veel voor terug. Je wordt lid van een enthousiast team van zo’n 20 vrijwilligers (die zowel jongeren als volwassenen begeleiden); Je vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven; Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen; En je krijgt een mooie en waardevolle referentie op je CV; Maar bovenal help je jongeren zelfverzekerder met hun geld en administratie omgaan zodat ze zonder problemen aan hun volwassen leven kunnen beginnen en waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Waarom wachten? Kom meteen in actie! Ook als je twijfelt of Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld wel iets voor je is, horen we je graag. Groet, team Jongeren & Geld

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Bestuurslid Humanitas | West-Brabant

Humanitas West-Brabant West

Heb jij een visie op vrijwilligerswerk? Affiniteit met de activiteiten van de verschillende Humanitas projecten? En ook nog eens kennis van de lokale sociale kaart in West-Brabant? Dan is bestuurslid Humanitas West-Brabant West de baan voor jou. Taak van een Humanitas bestuurslid West-Brabant West Als bestuurslid Humanitas West-Brabant West ben je portefeuillehouder van een Humanitas Activiteit. Dit houdt in dat je samen met de vrijwillig coördinatoren en de beroepskracht als team de activiteit uitbouwt. Daarnaast is het essentieel goed samen te werken met lokale overheden en interessante commerciële en non-profit organisaties in de regio. Kun jij je vinden in deze taak, dan ben jij misschien wel die resultaatgerichte bruggenbouwer die wij zoeken. Dit vragen wij van jou als bestuurslid Het regionaal bouwen aan een merk als Humanitas vraagt geduld en motivatie. Als inwoner van de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom of een andere stad of dorp in West-Brabant, onderhoud je, met je prettige contactuele eigenschappen, ons reeds bestaande lokale netwerk en breidt je dit gestaag verder uit. Jouw enthousiasme en lokale betrokkenheid zijn je persoonlijke visitekaartje en helpen je in de contacten met mensen van alle rangen en standen. Je beweegt je gemakkelijk in alle soorten sociale activiteiten terwijl je zicht houdt op je doelstellingen qua PR, communicatie en fondsenwerving. Uiteraard word je in dit alles professioneel ondersteund en begeleid vanuit het districtskantoor in Eindhoven. Vergoeding voor een bestuurslid bij Humanitas West-Brabant West Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed. Het enige dat jij zelf investeert is gemiddeld één dag per week, met graag enige flexibiliteit door de week. Maar je krijgt daar wel ontzettend veel voor terug: ● Je wordt een gerespecteerd lid van een bekende professionele landelijke vrijwilligersorganisatie; ● Je ervaart de voldoening van het leveren van een relevante bijdrage aan een betere en socialere samenleving; ● Je vergroot zo je eigen professionele netwerk; ● Je kunt je onbeperkt ontwikkelen in de vorm van cursussen en trainingen; ● En mocht het nodig zijn kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie; Wij kijken uit naar je reactie Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Stuur ons dan een bericht. Twijfel je of Bestuurslid Humanitas West-Brabant West wel iets voor je is? Ook dan horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Hartelijke groet, Iris

Structureel
Roosendaal

Een steuntje bieden aan licht dementerenden

Humanitas West-Brabant West

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor iemand een steuntje in de rug te zijn. Hoe mooi is het doen van vrijwilligerswerk? Het heeft zin en het geeft zin. Als er meer vrije tijd in je leven ontstaat, voegt het doen van vrijwilligerswerk een fantastische waarde toe aan jezelf en de maatschappij. Met jouw hulp krijgen ouderen met geheugenproblemen de extra aandacht die zij verdienen. Jij helpt hen met plezier deel te blijven nemen aan de maatschappij en zo veel mogelijk eigen regie te houden. Eens per week samen een krant lezen of een fotoboek bekijken, samen boodschappen doen of gewoon een praatje maken. Jij creëert momenten van levensgeluk. Geef jij graag jouw warmte en begrip aan anderen? Dan voel jij je hélemaal thuis als Maatje bij Humanitas! Het neemt een paar uurtjes per week in beslag. Tevens biedt Humanitas een aantal trainingen aan om je desgewenst op specifieke onderwerpen wat meer bagage te bieden.

Structureel
Roosendaal

Maatje voor licht dementerenden

Humanitas West-Brabant West

Humanitas West-Brabant-West zoekt maatjes voor mensen met beginnende geheugenproblemen Al jaren helpen de vrijwilligers Humanitas West-Brabant-West mensen bij bijvoorbeeld eenzaamheid, financiële problemen en het omgaan met rouw en verlies. Sinds kort houden wij ons ook bezig met een nieuwe doelgroep: mensen met beginnende geheugenproblemen. Waarom deze doelgroep? Omdat het keihard nodig is! Mensen met beginnende geheugenproblemen (dementie) kennen veel eenzaamheid. Ze hebben geen recht op zorg (vaak is dit ook nog niet nodig), maar vinden het door hun beginnende problematiek wel fijn om sommige dingen samen met iemand anders te doen. Met uw hulp krijgen deze mensen de extra aandacht die zij verdienen. U helpt hen met plezier deel te blijven nemen aan de maatschappij en zo veel mogelijk eigen regie te houden. Welke hulp kunt u bieden aan mensen met beginnende geheugenproblemen? Dat kan van alles zijn. Samen de krant lezen, ergens een kopje koffie drinken, bewegen (wandelen/fietsen) of samen boodschappen doen. Een maatje biedt in de eerste plaats een stukje gezelligheid! Waarom maatje worden voor mensen met geheugenproblemen bij Humanitas West-Brabant-West? Allereerst geeft het vrijwilligerswerk bij Humanitas veel voldoening. Met een paar uurtjes per week maakt u een enorm verschil in het leven van een ander. Daarnaast bieden wij gratis trainingen aan, zodat u meer leert over (het omgaan met) deze specifieke doelgroep. Als laatste wordt u nooit ‘zomaar’ gekoppeld aan een deelnemer met beginnende geheugenproblemen. Dit gaat altijd in goed overleg met de coördinator van de afdeling. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Maatjes Roosendaal op door een bericht te sturen. Lees op de website van Humanitas bij ervaringsverhalen www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west/ervaringsverhalen/ervaring-wil-aanraad/ ook eens het verhaal van coördinator Wil Aanraad.

Structureel

Anderen bekeken ook

Bergen op Zoom

Vrijwilliger Odensehuis

WijZijn

Ik ben Kim en werk voor Wijzijn als coördinator van het Odensehuis, een inloophuis voor mensen met beginnende geheugenproblematiek. Ik ben op zoek naar vrijwilliger die iets wil bijdragen aan mensen met dementie of een oudere. De tijden zijn op maandag en woensdagochtend 9.30-12.00 uur of vrijdagmiddag 13.00-15.30 uur. Een stuk wandelen, een bezoek aan de bibliotheek of een gesprek een op een, je bent van harte welkom om eens langs te komen en de ontspannen sfeer te ervaren. groet, Kim 06-40791334

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Bergen op Zoom

Vrijwilligers gezocht voor de klimclub

S&L Zorg

HELPENDE HANDEN GEZOCHT voor de Klimclub van S&L Zorg in Bergen op Zoom Elke 1e woensdag van de maand gaan onze bewoners met een beperking van S&L Zorg klimmen op het terrein van Lambertijnenhof. Van 18.30-21.00 Een groep professionele zekeraars en klimmers begeleidt onze bewoners bij het klimmen. Bij goed weer op het terrein van Lambertijnenhof t.o,. woning 222-224 en bij slecht weer : Gymzaal van De Driemaster, Maaslaan 10 Er komen tussen de 15 en 25 deelnemers met een verstandelijke beperking en soms een lichamelijke beperking samen om te schommelen en klimmen. Klimbegeleiders zijn er voldoende, maar we missen nog vrijwilligers voor hand en span diensten Mogelijke taken: *Deelnemers begeleiden naar woning of taxi *Koffie en thee rond delen *Formulieren laten ondertekenen *Toezicht houden op veiligheid adhv checklist *Helmen en klimgordels aan en uit doen *Rolstoelen en schommelaars duwen *Rolstoelbus rijden tussen 17:30 en 21:00 *Afbreken en opruimen

Structureel
Jongeren
Bergen op Zoom

Houd je van autorijden? En kun je dat goed?

Else

Ik zoek iemand die goed kan autorijden en die het leuk vind om wekelijks met mij in mijn Volvo mee te gaan naar de Ardennen, . Ik heb daar een vakantiehuis waar de wissels van gasten plaatsvinden op vrijdag en een enkele keer ook op maandag. Buiten het hoofdseizoen vertrek ik ook al vaak op woensdag of donderdag en wordt er overnacht in het huis, waar een eigen kamer en badkamer voor je ter beschikking staan. . Voorheen reed ik altijd zelf, maar gezien mijn leeftijd wordt dat nu te zwaar. Naast het autorijden zou het fijn zijn wanneer je de poetsvrouw helpt met stofzuigen en allerlei klusjes waarvoor soms mankracht is vereist. Daarnaast is er soms een kleine reparatie aan een deurklink, wc of een kraan die moet worden ontkalk, enz.. Naast kost en inwoning betaal ik 70 euro per keer dat je meegaat. Wanneer je af en toe in het huis zou willen verblijven wanneer dat niet is verhuurd, is dat mogelijk. Het huis ligt in een prachtige omgeving, waarvan ik zelf na al die jaren ook nog steeds geniet. Het verveelt nooit. Net als de afwisseling van de gasten die ik altijd persoonlijk verwelkom. De ene keer zijn het Nederlanders, de volgende keer Belgen of Fransen. .

Structureel
Roosendaal, Drimmelen, Altena, Bergen op Zoom, Geertruidenberg, Steenbergen

Ben jij die betrokken vrijwilliger?

Mentorschap West-Brabant

Misschien is mentorschap iets voor jou? Een mentor is een wettelijke verantwoordelijke voor mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en zelf moeilijk keuzes kunnen maken. Je staat als mentor "naast" de cliënt en kijkt samen hoe de zorg georganiseerd wordt, je sluit aan bij zorgplan besprekingen en houdt een oogje in het zeil mbt de geleverde zorg. Verder heb je minimaal 2 contactmomenten in de maand met je cliënt, dat kan een kop koffie drinken zijn, een wandeling of wat de cliënt leuk vindt om te doen. Wij zoeken voor diverse regio's een mentor maar ook in andere plaatsen is een mentor hard nodig. Bel me gerust voor meer uitleg of een kennismaking als je interesse gewekt is! Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten, wie weet hebben we een match! Hartelijke groet, Mariet en Myriam

Structureel
Etten-Leur, Breda, Bergen op Zoom, Altena, Geertruidenberg

Betrokken vrijwilligers voor mentorschap

Mentorschap West-Brabant

Mentorschap West Brabant is op zoek naar nieuwe mentoren voor mensen die iemand nodig hebben die hen ondersteunt bij het nemen van beslissingen met betrekking tot wonen, welzijn en zorg. Ben jij: geïnteresseerd in mensen, heb je inlevingsvermogen, levenservaring, kun je goed signaleren, grenzen stellen en ben je communicatief sterk en wil jij het verschil maken voor iemand? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden scholing, ontmoeting met andere mentoren en ondersteuning, je hebt flexibele werktijden, die je zelf kunt indelen. Heb jij interesse, meld je dan vrijblijvend aan voor een eerste oriënterend kennismakingsgesprek per telefoon. Wij zijn bereikbaar via een bericht of telefonisch via 076-5083537. Wij ontmoeten je graag! Mariet en Myriam , coördinatoren Mentorschap West-Brabant

Structureel
Bergen op Zoom

AIC Bergen op Zoom is opzoek naar jou!!

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Voor ons Autisme Informatie Centrum in Bergen op Zoom, hebben we dringend behoefte aan nieuwe, energieke vrijwilligers. Wij willen namelijk onze activiteiten voor mensen met autisme en hun netwerk behouden en waar mogelijk uitbreiden. Er worden met enige regelmaat bijeenkomsten georganiseerd. Denk hierbij aan wandelingen en thema-ochtenden en lotgenotencontacten. Daarnaast zijn we ook te vinden met een informatiestand bij diverse info-markten en geven op verzoek informatie aan belangstellende. Je ziet het, taken genoeg. Daarnaast willen we ook nog graag onze activiteiten uitbreiden met lotgenoten contactgroepen, onze PR en social media uitbreiden en nieuwe initiatieven ontwikkelen. Helaas ontbreekt het ons aan voldoende vrijwilligers om onze activiteiten te behouden en nieuwe te ontwikkelen en zo komen wij bij jouw terecht! Heeft je zelf, partner, kind, of een van je ouders bijvoorbeeld autisme en wil je eigen ervaringen graag delen met anderen, dan is vrijwilliger bij het AIC wellicht iets voor jouw! Er zijn diverse mogelijkheden om als vrijwilliger te helpen bij het AIC, dus heb je belangstelling, laat het ons weten via een bericht. AIC Bergen op Zoom is te bereiken via een bericht. Wij bieden ondersteuning door middel van cursussen. Je krijgt natuurlijk reiskostenvergoeding en je komt in een enthousiast team met mede-vrijwilligers terecht om mee samen te werken. Wat bieden wij : · Het werken met een enthousiast team · Deskundigheidsbevordering middels cursussen · Ondersteuning vanuit het regionaal bestuur NVA Noord-Brabant/Zeeland · Reiskostenvergoeding tegen de normaal geldende tarieven, €0,19 per km, of volgens de tarieven van het openbaar vervoer - Alle gemaakte onkosten worden natuurlijk vergoed. Horen wij van je? Wilt u meer informatie over AIC Bergen op Zoom of NVA regio Noord Brabant/Zeeland, kijk dan op onze website: www.nva-nb.nl of volg ons op de diverse social media kanalen zoals Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Het betreft vrijwilligerswerk waar geen vergoeding tegenover staat, maar er is geen mooier werk dan vrijwilligerswerk bij NVA Noord-Brabant / Zeeland

Structureel
Jongeren
Utrecht, Breda, Zaanstad, Roermond, Eindhoven, Valkenswaard, Maasgouw, Purmerend, Almere, Amsterdam, Amstelveen, Veldhoven, Roosendaal, Eersel

Sophia SnuffelVrijwilliger

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. "Het is fantastisch snuffelvrijwilliger te zijn! Je kunt kinderen door de interactie met je hond, echt iets bijbrengen. De samenwerking met je eigen hond maakt het voor mij het ideale vrijwilligerswerk en bovendien draag je een steentje bij aan onze samenleving. Kortom vrijwilligerswerk dat voldoening geeft!" – Ilja Moll "Al zou er maar één kind zijn dat niet gebeten wordt door een hond, dan heeft mijn jarenlange inzet voor het Sophia SnuffelCollege zich al geloond." – Dorette Stöveken Werkzaamheden: Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Vind jij het belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan? Meld je dan aan als SnuffelVrijwilliger! Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Via www.snuffelcollege.nl kun je een vragenlijst invullen en opsturen naar onze mail. Lijken jij en je hond geschikt voor het project dan nodigen we je graag uit voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest! Wat verwachten we van jou? • Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; • Je hebt gedegen kennis van hondengedrag; • Je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen; • Je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken; • Je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. Wat verwachten we van jouw hond? • Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; • Hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); • Hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; • Hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

Project