csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gespreksbegeleider gezocht!

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Heerlen zoeken we een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Ook volg je de online training van 113 'praten over suïcide'. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Lees meer

structureel

Heerlen, Landgraaf

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen.

Wat is een supportgroep?
Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar.

Voor een bestaande groep in Heerlen zoeken we een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt.

Wat bieden wij?
Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Ook volg je de online training van 113 'praten over suïcide'. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders.

Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd.
Daarnaast zijn van belang:
-Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen.
-Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland.
-Je woont in de omgeving.
-Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep.


Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Maandelijks 4 tot 6 uur

Locatie

Heerlen, Landgraaf

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Depressie Vereniging

Depressie ervaringsdeskundige
Roermond, Heerlen

Depressie ervaringsdeskundige

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Depressie Vereniging

Wil jij jouw ervaring met depressie inzetten voor anderen? Dan ben ik namens de Depressie Vereniging op zoek naar jou! De supportgroep Heerlen zoekt 1 of 2 gespreksbegeleiders. Voor een supportgroep in Roermond is 1 gespreksbegeleider nodig. Er is veel behoefte aan supportgroepen en de vraag neemt toe. Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Een groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben (gehad). Zij komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij in het dagelijks leven omgaan met hun depressie. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een supportgroep heeft altijd twee gespreksbegeleiders. De bijeenkomsten vinden een of twee keer per maand plaats. Wat ga je doen? Jij wilt je eigen ervaring met depressie graag inzetten voor anderen die een depressie doormaken of hebben doorgemaakt. Als gespreksbegeleider doe je dat door een veilig en warm klimaat te scheppen. Je begeleidt de groepsgesprekken en bewaakt het groepsproces. Ook een aantal praktische taken behoort tot je takenpakket; zoals deelnemers werven en nieuwe deelnemers verwelkomen en informeren, een stukje administratie… Wat vragen we van je? Jij kunt heel goed je eigen ervaring met depressie gebruiken zonder dat dit een leidraad wordt voor anderen. Je geeft deelnemers de ruimte om hun eigen weg te vinden, zodat zij zich geaccepteerd voelen in wie zij zijn. Je bent een warme persoonlijkheid en hebt oprechte interesse in anderen. Je voelt mensen aan en stelt hen op hun gemak. Soms lopen bijeenkomsten anders dan je had gepland, met jouw flexibiliteit weet je daar goed op te anticiperen. Houd rekening met een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand. Voor de veiligheid in de groep is het van belang dat je je voor minimaal een jaar aan een supportgroep verbindt. Wat bieden wij? Een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met depressie. Uiteraard laten we je niet zomaar los op een groep; je krijgt eerst een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders. Je wordt te allen tijde ondersteund door de regiocoördinator in je eigen regio. Natuurlijk vergoeden wij je gemaakte kosten. Er vindt 4x per jaar een intervisie bijeenkomst plaats met alle gespreksbegeleiders uit Limburg. Heb je vragen/interesse? Dan hoor ik graag van je! Stuur je mail met je gegevens en een korte motivatie in een bericht of naar [e-mailadres verborgen]

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Roermond, Leudal, Weert, Maasgouw

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Roermond zoeken wij een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden op een vaste avond in de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?
Zuidplas, Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Barendrecht, Woerden, Baarn, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Vijfheerenlanden, Leusden, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Westland, 's-Gravenhage, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressievereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie hebben (meegemaakt). We noemen dit ‘lotgenoten’, we bieden aan lotgenoten de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Dit gebeurt onder andere in de 60 supportgroepen in heel Nederland. Hierbij komen mensen ééns per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. De groepen worden begeleid door 2 gespreksbegeleiders die zelf ook bekend zijn met depressie. Aangezien de vereniging groeit zoeken we nieuwe regiocoördinatoren voor diverse provincies. Als regiocoördinator help je met het coördineren van de regionale supportgroepen en geef je begeleiding aan de gespreksbegeleiders van jouw regio. Jouw ervaring en achtergrond zijn daarbij enorm waardevol om het contact tussen de lotgenoten in jouw regio te stimuleren.  Wat ga je doen? De regiocoördinator is een belangrijke schakel bij het organiseren van onze supportgroepen. Je bent een dynamisch aanspreek- en scharnierpunt tussen het landelijk secretariaat, welke de aanmeldingen van nieuwe leden verwerkt, en de lokale gespreksbegeleiders die de plaatsing van de leden verzorgen. Het werk kun je van huis uit doen. -Je zet nieuwe aanmeldingen, die je krijgt vanuit het secretariaat, door naar de juiste gespreksbegeleiders. -Je bent betrokken bij de selectie en inwerken van nieuwe gespreksbegeleiders in je regio. -Je verzorgt 4x per jaar een digitale intervisie voor de gespreksbegeleiders. -Waar nodig zoek je mee naar een nieuwe locatie en steekt energie in de werving van lotgenoten middels persberichten wanneer er een nieuwe groep wordt opgericht. -Je houdt ‘de vinger aan de pols’ bij het opstarten van nieuwe groepen. -Wanneer nodig ben je een gespreks- en sparpartner van de begeleiders. -Je houdt zicht op het wel en wee en volume van de groepen -Je neemt deel aan het landelijk regiocoördinatoren-overleg -je neemt deel aan intervisie met collega-regiocoördinatoren. Wat heb je nodig? Je hebt ervaring met depressie, zelf of in je nabije omgeving, en die waardevolle kennis zet je in om anderen te ondersteunen. Het is uiteraard een pre als je ervaring hebt met supportgroepen, bijvoorbeeld als deelnemer of als begeleider. Je woont bij voorkeur in de regio waarvoor je je aanmeldt en hebt ongeveer 4 tot 6 uur per week beschikbaar (die kan je zelf indelen). Daarnaast durf je zelfstandig beslissingen te nemen die passen in de lijn van het beleid van de Depressievereniging. Je kunt mensen op een coachende manier ondersteunen en durft ze aan te spreken en feedback te geven waar nodig. Het is fijn als je enige digitale vaardigheden hebt om in het administratiesysteem te kunnen werken en online meetings te kunnen beleggen via Teams. Wat biedt de Depressie Vereniging? Als regiocoördinator word je onderdeel van een maatschappelijk-relevante én levendige community van 1200 leden en 200 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich allemaal in om de kwaliteit van het leven van mensen met depressie te verbeteren. Als regio-coördinator kun je terugvallen op het landelijk bureau van de vereniging. Je krijgt ondersteuning waar nodig en kan deelnemen aan bijeenkomsten die door de vereniging georganiseerd worden. Je wordt lid van de vereniging en kan gratis deelnemen aan trainingen van PGO support. Je hebt middels whats app en mail contact met de andere regio-coördinatoren en het bestuur. Op dit moment zoeken we regiocoördinatoren voor de regio Utrecht en Zuid-Holland. Neem ook eens een kijkje op de site van de Depressievereniging. [website verborgen]

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Deventer

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep in Deventer zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden iedere derde dinsdagavond van de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Leeuwarden, Waadhoeke

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Maandelijks · 5 tot 7 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Leeuwarden zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Ook volg je een online training van 113. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden op een vaste avond in de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. De groep komt samen iedere woensdagavond in de oneven weken van 19.00 - 21.00 bekijk ook even de site van de Depressie Vereniging. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Amersfoort, Nijkerk, Leusden

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Maandelijks · 5 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Amersfoort zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden iedere derde dinsdagavond van de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze voorzitter?
form_request.online_phone

Word jij onze voorzitter?

Wekelijks · 8 tot 10 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter. Opdracht van de nieuwe voorzitter Functieprofiel Van de voorzitter wordt verwacht dat hij/zij de belangen van de organisatie en haar achterban behartigt en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. De belangrijkste taak van de voorzitter is het aanboren van financieringsbronnen, het (gaan) samenwerken met relevante organisaties en het verder stroomlijnen van de organisatie. De voorzitter toont leiderschap, visie en focus. Haalt het beste uit de bestuursleden. Motiveert en inspireert het team. Formuleert verbeterpunten en implementeert de strategie. De voorzitter treedt in principe aan voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid om daar nog een volgende termijn van drie jaar aan te koppelen. Primaire taken en verantwoordelijkheden Professionele en persoonlijke vaardigheden · Is een bruggenbouwer, open en verbindend, durft besluiten te nemen en grenzen te stellen, heeft een lange termijn focus. Inspireert en motiveert, is mensgericht en empathisch, maar ook zakelijk. · Is zelf startend, hands on, kan goed overtuigen. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Politiek sensitief voor wat er in de organisatie speelt. · Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een pré is ervaring met depressie als persoon of als naaste. Leidinggeven · Geeft leiding aan het bestuur en is het aanspreekpunt voor de uitvoeringsorganisatie aan wie de leden- en vrijwilligersadministratie is gedelegeerd; leidt de bestuursvergaderingen en is verantwoordelijk voor verbinding binnen het bestuur en de leden/vrijwilligers. · Heeft de kwaliteit om zich kwetsbaar op te kunnen stellen. · Zorgt voor een veilig, inspirerend en integer bestuurs- en verenigingsklimaat. Netwerken/besturen · Fungeert als boegbeeld van de vereniging, en onderhoudt netwerken met als doel de maatschappelijke relevantie en financiering verder te bestendigen. · Is verantwoordelijk voor de totstandkoming van strategisch meerjarenbeleid. · Is verantwoordelijk voor het toezien op de voortgang van de algemene verenigingszaken. · Hij/zij schept voorwaarden voor een stevige positie en ontwikkeling van de organisatie. Heeft ruime ervaring in het werken voor een goed doel, bij voorkeur als bestuurder, of als manager bedrijfsvoering. Het is een pré als de voorzitter ervaring heeft met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat is een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding voor de voorzitter van het bestuur is 8 uur per week. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Word jij bestuurslid?
form_request.online_phone

Word jij bestuurslid?

Wekelijks · 8 tot 9 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden Het bestuur Het bestuur van de Depressie Vereniging bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven personen. Momenteel zijn er drie bestuursleden en zijn er diverse coördinatoren voor de uitvoering van de organisatie. De bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de Depressie Vereniging. Het bestuur vergadert maandelijks online en is goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij de vereniging. Er is momenteel een secretaris en penningmeester. Naast een voorzitter (zie ook aparte vacature) zoeken we bestuursleden die een aanvulling zijn op het huidige bestuur. Binnen het bestuur wordt er op een open en constructieve manier gewerkt waarbij er maximaal gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten en ervaring. Eenieder is maximaal gemotiveerd om resultaten te boeken en bij te dragen aan de realisatie van onze missie en visie. De bestuursleden van de Depressie Vereniging vervullen hun rol onbezoldigd. Er is een reiskostenvergoeding. De tijdsbesteding is gemiddeld 8 uur per week. Van een bestuurslid wordt het volgende verwacht: · Een bestuurslid behartigt de belangen van de organisatie en haar achterban en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. · Een bestuurslid is zelf startend, hands on, kan zich goed inleven. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Een bestuurslid is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een bestuurslid heeft ervaring met depressie als persoon of als naaste. · Bij voorkeur heeft een bestuurslid ruime ervaring in het werken voor een goed doel. Het is een pré als er ervaring is met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat Een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding is 8 uur per week. De portefeuille zal in overleg kunnen worden ingevuld, afhankelijk van de beschikbare kwaliteiten en vaardigheden. Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, we geven je dan een emailadres om je motivatiebrief naar te sturen. Zie ook de andere vacatures (voorzitter, coordinatoren). Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Zorg jij voor onze inkomsten?
form_request.online_phone

Zorg jij voor onze inkomsten?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging

De Depressievereniging zoekt relatiebeheerders / inkomstenvrijwilligers & inkomsten coördinator De Depressie Vereniging wil heel graag groeien maar heeft daarvoor inkomsten nodig. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor een stabiele bron van inkomsten? We zijn bezig om een nieuw team op te zetten met een coördinator, coördinator achtervang en diverse leden voor team inkomsten. Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het inkomsten team heeft de volgende taken: · Strategie en actieplan maken voor het verkrijgen van inkomsten · Uitvoeren van het actieplan: zorgen voor inkomsten via bijvoorbeeld fondsen, via bedrijven, via organisaties, via legaten. · Contacten onderhouden met potentiële donoren · Zorgen voor actieve promotie gericht op binnenhalen van financiering · Samenwerken met relevante organisaties om inkomsten binnen te halen. Bv met MIND of anderen events organiseren. De inkomsten coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast inkomsten team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende inkomstenvrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur en de landelijke coördinator · Out of the box kunnen denken voor binnenhalen van financieren We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? Relatiebeheerder/inkomstenvrijwilliger · Je hebt ervaring met / affiniteit met fondsenwerving / binnenhalen van financiering, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren. Je kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het verkrijgen van financiën. · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste Van de communicatiecoördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm en uiterlijk 21 april 2024 naar het bestuur.. Voor meer informatie kun je terecht bij: [e-mailadres verborgen] of [e-mailadres verborgen]. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Administratief ondersteuner gezocht!
form_request.online_phone

Administratief ondersteuner gezocht!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging

Depressie Vereniging zoekt een administratief ondersteuner De Depressie Vereniging is op zoek naar een administratieve medewerker die op onbezoldigde basis de penningmeester en administratieve administratie wil ondersteunen met diverse werkzaamheden. De activiteiten kunnen worden afgestemd met de vrijwilliger, afhankelijk van zijn haar ervaring/tijd/interesse. De taken die hieronder staan zijn voorbeelden. Het precieze taken pakket wordt dus afgestemd met de vrijwilliger. Het is mogelijk dat de taken hieronder worden verdeeld over verschillende vrijwilligers. - Bijhouden van financiële overzichten - Penningmeester en financiële administratie ontlasten - Erop letten dat rekeningen tijdig worden betaald / geen rekeningen blijven liggen - Erop letten dat facturen tijdig worden verstuurd / niet blijven liggen - Erop letten dat het bestuur voldoende informatie heeft om financiële beslissingen te kunnen nemen. - Deze taak kan ook worden uitgebreid of gecombineerd met het bijhouden van de ledenregistratie in AFAS: o Het verwerken van nieuwe leden (check in AFAS, welkomstmail, versturen van factuur, evt herinnering) o Het verwerken van uitschrijvingen van leden (check in AFAS, bedankmail. Checken van betalingen) o Het verwerken van in- en uitschrijvingen van vrijwilligers (afstemming met (landelijk) coördinator wie wat doet) o Het af en toe checken van de ledenlijst en vrijwilligerslijst of deze up to date is en het informeren van coördinatoren/bestuur over stand van zaken. Wie ben jij? - Je hebt ervaring met financiële administratie, liefst voor een vrijwilligersorganisatie - Je hebt tijd om je voor langere tijd hieraan te committeren. - Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of als naaste - Je bent integer, betrouwbaar en kunt wanneer nodig een VoG overleggen - Je werkt gestructureerd en netjes - Je haalt er plezier uit om anderen te ondersteunen. Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm doch voor 21 april naar het bestuur. Voor meer informatie kun je terecht bij: [e-mailadres verborgen] of [e-mailadres verborgen] Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressie Vereniging!

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?
form_request.online_phone

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?

Wekelijks · 6 tot 8 uur
Depressie Vereniging

De Depressievereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie hebben (meegemaakt). We noemen dit ‘lotgenoten’, we bieden aan lotgenoten de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Dit gebeurt onder andere in de 60 supportgroepen in heel Nederland. Hierbij komen mensen ééns per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. De groepen worden begeleid door 2 gespreksbegeleiders die zelf ook bekend zijn met depressie. Aangezien de vereniging groeit zoeken we nieuwe regiocoördinatoren voor diverse provincies. Als regiocoördinator help je met het coördineren van de regionale supportgroepen en geef je begeleiding aan de gespreksbegeleiders van jouw regio. Jouw ervaring en achtergrond zijn daarbij enorm waardevol om het contact tussen de lotgenoten in jouw regio te stimuleren.  Wat ga je doen? De regiocoördinator is een belangrijke schakel bij het organiseren van onze supportgroepen. Je bent een dynamisch aanspreek- en scharnierpunt tussen het landelijk secretariaat, welke de aanmeldingen van nieuwe leden verwerkt, en de lokale gespreksbegeleiders die de plaatsing van de leden verzorgen. Het werk kun je van huis uit doen. -Je zet nieuwe aanmeldingen, die je krijgt vanuit het secretariaat, door naar de juiste gespreksbegeleiders. -Je bent betrokken bij de selectie en inwerken van nieuwe gespreksbegeleiders in je regio. -Je verzorgt 4x per jaar een digitale intervisie voor de gespreksbegeleiders. -Waar nodig zoek je mee naar een nieuwe locatie en steekt energie in de werving van lotgenoten middels persberichten wanneer er een nieuwe groep wordt opgericht. -Je houdt ‘de vinger aan de pols’ bij het opstarten van nieuwe groepen. -Wanneer nodig ben je een gespreks- en sparpartner van de begeleiders. -Je houdt zicht op het wel en wee en volume van de groepen -Je neemt deel aan het landelijk regiocoördinatoren-overleg -je neemt deel aan intervisie met collega-regiocoördinatoren. Wat heb je nodig? Je hebt ervaring met depressie, zelf of in je nabije omgeving, en die waardevolle kennis zet je in om anderen te ondersteunen. Het is uiteraard een pre als je ervaring hebt met supportgroepen, bijvoorbeeld als deelnemer of als begeleider. Je woont bij voorkeur in de regio waarvoor je je aanmeldt en hebt ongeveer 4 tot 6 uur per week beschikbaar (die kan je zelf indelen). Daarnaast durf je zelfstandig beslissingen te nemen die passen in de lijn van het beleid van de Depressievereniging. Je kunt mensen op een coachende manier ondersteunen en durft ze aan te spreken en feedback te geven waar nodig. Het is fijn als je enige digitale vaardigheden hebt om in het administratiesysteem te kunnen werken en online meetings te kunnen beleggen via Teams. Wat biedt de Depressie Vereniging? Als regiocoördinator word je onderdeel van een maatschappelijk-relevante én levendige community van 1200 leden en 200 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich allemaal in om de kwaliteit van het leven van mensen met depressie te verbeteren. Als regio-coördinator kun je terugvallen op het landelijk bureau van de vereniging. Je krijgt ondersteuning waar nodig en kan deelnemen aan bijeenkomsten die door de vereniging georganiseerd worden. Je wordt lid van de vereniging en kan gratis deelnemen aan trainingen van PGO support. Je hebt middels whats app en mail contact met de andere regio-coördinatoren en het bestuur. Op dit moment zoeken we regiocoördinatoren voor de regio Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overrijssel, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?
Breda, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Tilburg, Boxtel, Loon op Zand, Oss

Word jij onze nieuwe regiocoördinator?

Wekelijks · 6 tot 8 uur
Depressie Vereniging

De Depressievereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie hebben (meegemaakt). We noemen dit ‘lotgenoten’, we bieden aan lotgenoten de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Dit gebeurt onder andere in de 60 supportgroepen in heel Nederland. Hierbij komen mensen ééns per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. De groepen worden begeleid door 2 gespreksbegeleiders die zelf ook bekend zijn met depressie. Aangezien de vereniging groeit zoeken we nieuwe regiocoördinatoren voor diverse provincies. Als regiocoördinator help je met het coördineren van de regionale supportgroepen en geef je begeleiding aan de gespreksbegeleiders van jouw regio. Jouw ervaring en achtergrond zijn daarbij enorm waardevol om het contact tussen de lotgenoten in jouw regio te stimuleren.  Wat ga je doen? De regiocoördinator is een belangrijke schakel bij het organiseren van onze supportgroepen. Je bent een dynamisch aanspreek- en scharnierpunt tussen het landelijk secretariaat, welke de aanmeldingen van nieuwe leden verwerkt, en de lokale gespreksbegeleiders die de plaatsing van de leden verzorgen. Het werk kun je van huis uit doen. -Je zet nieuwe aanmeldingen, die je krijgt vanuit het secretariaat, door naar de juiste gespreksbegeleiders. -Je bent betrokken bij de selectie en inwerken van nieuwe gespreksbegeleiders in je regio. -Je verzorgt 4x per jaar een digitale intervisie voor de gespreksbegeleiders. -Waar nodig zoek je mee naar een nieuwe locatie en steekt energie in de werving van lotgenoten middels persberichten wanneer er een nieuwe groep wordt opgericht. -Je houdt ‘de vinger aan de pols’ bij het opstarten van nieuwe groepen. -Wanneer nodig ben je een gespreks- en sparpartner van de begeleiders. -Je houdt zicht op het wel en wee en volume van de groepen -Je neemt deel aan het landelijk regiocoördinatoren-overleg -je neemt deel aan intervisie met collega-regiocoördinatoren. Wat heb je nodig? Je hebt ervaring met depressie, zelf of in je nabije omgeving, en die waardevolle kennis zet je in om anderen te ondersteunen. Het is uiteraard een pre als je ervaring hebt met supportgroepen, bijvoorbeeld als deelnemer of als begeleider. Je woont bij voorkeur in de regio waarvoor je je aanmeldt en hebt ongeveer 4 tot 6 uur per week beschikbaar (die kan je zelf indelen). Daarnaast durf je zelfstandig beslissingen te nemen die passen in de lijn van het beleid van de Depressievereniging. Je kunt mensen op een coachende manier ondersteunen en durft ze aan te spreken en feedback te geven waar nodig. Het is fijn als je enige digitale vaardigheden hebt om in het administratiesysteem te kunnen werken en online meetings te kunnen beleggen via Teams. Wat biedt de Depressie Vereniging? Als regiocoördinator word je onderdeel van een maatschappelijk-relevante én levendige community van 1200 leden en 200 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich allemaal in om de kwaliteit van het leven van mensen met depressie te verbeteren. Als regio-coördinator kun je terugvallen op het landelijk bureau van de vereniging. Je krijgt ondersteuning waar nodig en kan deelnemen aan bijeenkomsten die door de vereniging georganiseerd worden. Je wordt lid van de vereniging en kan gratis deelnemen aan trainingen van PGO support. Je hebt middels whats app en mail contact met de andere regio-coördinatoren en het bestuur. Op dit moment zoeken we een regiocoördinator voor de regio Noord-Brabant.

Gespreksbegeleider gezocht!
Arnhem, Westervoort, Renkum

Gespreksbegeleider gezocht!

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Arnhem zoeken we een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Ook volg je de online training van 113 'praten over suïcide'. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Leusden, Amersfoort, Soest

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep in Amersfoort zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden iedere derde dinsdagavond van de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Je krijgt een vrijwilligwerscontract. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Ben jij handig met communicatie?
form_request.online_phone

Ben jij handig met communicatie?

Wekelijks · 6 tot 8 uur
Depressie Vereniging

De Depressievereniging zoekt communicatievrijwilligers & communicatiecoördinator De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan. De Depressie Vereniging is bezig om een nieuw communicatieteam op te zetten. Daarvoor zijn we op zoek naar diverse communicatievrijwilligers voor het vormgeven en uitvoeren van de communicatieactiviteiten, te weten: · een communicatiecoördinator, en · diverse communicatievrijwilligers. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor interessante sociale media en nieuwsbrieven, een up to date website en duidelijke communicatiebeleid? Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het communicatie team heeft de volgende taken: · Zorgen voor regelmatige sociale media berichten op onze facebook, instagram en linkedin pagina door af te stemmen met de diverse coördinatoren · Zorgen voor een goede algemene nieuwsbrief · Zorgen dat de website up to date blijft in inhoud, structuur, etc · Zorgen voor wervende informatie die nieuwe leden aantrekt · Zorgen voor een duidelijk communicatiebeleid · Afstemmen met bestuur, coördinatoren en secretariaat over communicatie activiteiten · Aanspreekpunt zijn voor verzoeken om persinformatie en persberichten kunnen schrijven · Contacten met relevante organisaties onderhouden. · Na het opbouwen en goed laten lopen van het team ook communicatieacties en evenementen · We kunnen ons goed voorstellen dat er binnen het team een taak verdeling is waarbij vrijwilligers zich op specifieke taken toeleggen, bv sociale media, bv nieuwsbrief, bv website, bv pers, etc. De communicatie coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast communicatie team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende communicatievrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur, de landelijke coördinator en het secretariaat · Out of the box kunnen denken voor communicatie initiatieven We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? De communicatie vrijwilliger · Je hebt ervaring met met communicatie, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt goed afstemmen, schrijven en prioriteren · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste · Je bent zorgvuldig, bent betrouwbaar en flexibel Van de communicatie coördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, je krijgt dan een emailadres om je brief met motivatie en ervaring naar toe te sturen. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Zuidplas, Rotterdam, Barendrecht

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Rotterdam zoeken wij een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep komt maandelijks samen op woensdagavond aan de Stadhoudersweg. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Amersfoort, Leusden, Soest

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Amersfoort zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Amersfoort zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. -Omdat we graag met gemengde duo's werken, gaat de voorkeur bij gelijke geschiktheid uit naar een vrouw. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze gespreksbegeleider online?
form_request.online_phone

Word jij onze gespreksbegeleider online?

Maandelijks · 3 tot 5 uur
Depressie Vereniging

Wil jij je ervaring met depressie inzetten voor anderen? Dan zijn we op zoek naar jou! De Depressie Vereniging zoekt betrokken gespreksbegeleiders, met eigen ervaring met depressie, voor haar online supportgroepen. Tevens zoeken we ook een gespreksbegeleider die een naaste is van iemand met een depressie. In deze groep komen naasten samen om ervaringen uit te wisselen. Een belangrijke taak van de Depressie Vereniging is het bij elkaar brengen van mensen die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. De vraag naar nieuwe lotgenoten- oftewel supportgroepen neemt toe en daarom zoeken we nieuwe gespreksbegeleiders. Een online supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer acht mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen een of twee keer per maand online samen via Microsoft Teams om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Wat ga je doen? Voor nieuwe en bestaande online groepen zoeken wij meerdere gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Om een groep goed te begeleiden, is het noodzakelijk dat je: - in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen: je kunt bóven je eigen ervaring met depressie uitstijgen en deelnemers de ruimte geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. - een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen hebt; mensen kunt aanvoelen en op hun gemak kunt stellen. - flexibel bent; bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. - wil (leren) werken met Microsoft Teams; je krijgt hiervoor een account van de vereniging. Wat bieden wij? Een online oefenbijeenkomst van 1,5 uur en daarna een training bij PGO Support op locatie. Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor gespreksbegeleiders. Ook oefenen we enkele casussen. Je gaat daarna in een nieuwe of bestaande groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. ook volg je een online training van 113 'praten over suïcide'. De coördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Daarnaast bieden we ongeveer 4x per jaar intervisie aan via de coördinator van de online supportgroepen. Heb je vragen/interesse? Dan horen we graag van je! Kijk ook even op de site van de depressievereniging voor alles wat we doen!

Gespreksbegeleider gezocht!
Zutphen, Lochem

Gespreksbegeleider gezocht!

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep in Zutphen zoeken we 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113 'praten over suïcide'. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Gespreksbegeleider gezocht!
Apeldoorn

Gespreksbegeleider gezocht!

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Apeldoorn zoeken we 2 nieuwe gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113 'praten over suïcide'. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze online gespreksbegeleider?
form_request.online_phone

Word jij onze online gespreksbegeleider?

Eenmalig of maandelijks · 3 tot 5 uur
Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen in een supportgroep. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één a twee keer per maand online bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep zoeken wij 2 online gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht. Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en werken vanuit ervaringsdeskundigheid. Ook oefenen we enkele casussen. Ook volg je een korte online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De coördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de coördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. -Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je kunt met Teams werken of wil dit leren. De groep wordt steeds op een vaste avond in de maand gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Coördinator Thuisadministratie Parkstad
Heerlen

Coördinator Thuisadministratie Parkstad

Eenmalig · 8 tot 12 uur
Humanitas Maastricht-Heuvelland

Het project Thuisadministratie richt zich op het groeiend aantal mensen dat niet of nauwelijks in staat is de eigen financiën op orde te houden. Rekeningen worden niet meer betaald en mogelijkheden van b.v. tegemoetkomingen worden niet benut. Ondersteuning is nodig om erger te voorkomen. De aanpak is laagdrempelig en persoonlijk met de bedoeling dat wie geholpen wordt het binnen afzienbare tijd alleen kan doen. Op dit moment is er in de afdeling Parkstad (werkgebied Parkstad) ruimte voor uitbreiding in ons vrijwilligersteam en daarom zijn wij op zoek naar jou om ons team te versterken als: Vrijwillig Coördinator Thuisadministratie (ca. 8 uur per week) De functie: • Leiden van het project op basis van een werkplan • Werving & selectie van deelnemers en vrijwilligers in het werkgebied • Organiseren van teambijeenkomsten en deskundigheidsbevordering • Uitvoeren van intakegesprekken van nieuwe deelnemers en vrijwilligers • Samen met het afdelingsbestuur opbouwen en onderhouden van een netwerk met relevante organisaties en het verzorgen van de publiciteit • Samen met het bestuur verzorgen van de promotie van de activiteit • Registratie en rapportage van relevante informatie • Periodiek overleg met bestuur, vrijwilligers en deelname aan het casusoverleg met onze samenwerkingspartners Wat vragen we: • Werken vanuit de waarden van Humanitas • Goede communicatieve en sociale vaardigheden • Kennis van financiële zaken / regelgeving en/of schuldhulpverlening • Leidinggevende kwaliteiten om een team vrijwilligers aan te sturen • Ervaring met projectmatig werken en coördinatie • Affiniteit met welzijnswerk • Kennis van de sociale kaart van de regio is een pré • Zelfstandig kunnen werken • Verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen overleggen Wat krijg je ervoor terug: • Uitdagend en interessant werk in je vrije tijd • Lidmaatschap van een landelijk actieve organisatie, die een breed scala aan maatschappelijke activiteiten ontplooit • Begeleiding vanuit het bestuur en MA-consulent • Basistraining Thuisadministratie, coördineren bij Humanitas en verdiepingstrainingen • Ongevallen- en WA-verzekering • Reis- en onkostenvergoeding, geen parkeerkostenvergoeding • Een enthousiast team Thuisadministratie, dat snel inspeelt op ontwikkelingen in de materie en het werkveld en hiertoe ideeën aandraagt Ben je geïnteresseerd Laat dan wat van je horen.

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)
Rotterdam, Utrecht, Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Amersfoort, Amsterdam, 's-Gravenhage, Middelburg, Lelystad, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Venlo, Roermond, Heerlen, Helmond, Roosendaal, Bergen op Zoom, Dordrecht, Delft, Gouda, Leiden, Hilversum, Alkmaar, Den Helder, Purmerend, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Zwolle, Enschede, Emmen, Assen, Groningen, Leeuwarden, Almelo, Heerenveen, Hoogeveen, Harlingen

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Meet Us! Nederland

Wil jij een eigen jongerengroep (18 t/m 28 jaar) opstarten in jouw eigen stad of dorp? Bij ons krijg jij deze mooie, unieke kans! Wat moet je doen? - een geschikte plek voor de maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten zoeken (dit doen we samen) - zorgen voor de namensbekendheid in jouw woonplaats (dit doen we samen) - 1x per maand een ontmoetingsbijeenkomst regelen van twee uur lang. (denk aan spelletjes, een kletspot? drankjes en snacks... misschien heb jij nog ideeën?) - leuke, zelfbedachte groepsactiviteiten bedenken en later inplannen voor alle groepsleden (dit kán samen) - aanwezig zijn bij een aantal groepsactiviteiten en het organiseren hiervan (zoveel activiteiten als je zelf wilt!) Lijkt jou dit iets waar je veel voldoening uit kan halen? Top! Stuur dan eventjes een bericht naar mij via NLvoorelkaar. Hopelijk, tot snel! - Lisa van Meet Us! Nederland

Jongeren
Slachtoffer wil hulp bij verwerking
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verwerking

Wekelijks · 8 tot 10 uur
Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Coach Vrouwen Empowerment Project
Heerlen

Coach Vrouwen Empowerment Project

Project · wekelijks 1 tot 8 uur
Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Afhankelijk van jouw beschikbaarheid word je als arbeidscoach gekoppeld aan één of meerdere vrouwen die deelnemen aan het project. Na elke groepstraining heb je wekelijks een gesprek met jouw cliënt(en). Je brengt in kaart wat de talenten en capaciteiten zijn en welke eventuele belemmeringen spelen. Zo maak je een inschatting van de mogelijkheden gebaseerd op de wensen, werkervaring en persoonlijkheid van je cliënt. Samen stellen jullie een plan naar de toekomst op en probeer je jouw cliënt(en) te bemiddelen naar een mogelijkheid om werkervaring op te doen of naar betaald werk.

Zet je luistertalent in voor een ander
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week (1x4 uur of 2x2 uur) - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Buddy gezocht voor Buddyzorg Limburg!
Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beesel, Echt-Susteren, Maasgouw, Venlo, Roerdalen, Weert, Stein, Roermond, Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen

Buddy gezocht voor Buddyzorg Limburg!

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Buddyzorg Limburg

Wil je iets doen met je talent en heb je een paar uurtjes per week tijd voor iemand anders? Word dan buddy! Je enthousiaste collega’s ontmoeten je graag! Je biedt als buddy sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl. We duiden onze cliënten aan met de term ‘maatjes’. Je begeleidt jouw maatje gedurende een bepaalde periode een paar uurtjes per week. De begeleiding is gericht op de verwerking van én omgaan met het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Het vinden van de eigen kracht en mogelijkheden van je maatje staan hierbij voorop. Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s. De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Ze biedt diverse faciliteiten aan waaronder andere een reis- en onkosten vergoeding. Twijfel je nog? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie! Eisen/kennis/vaardigheden Je wilt graag iets betekenen voor een ander. Je neemt actief deel aan de werkbegeleiding en scholingsbijeenkomsten. Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen. Je bent minimaal 18 jaar en een paar uur per week beschikbaar.

Slachtoffer wil hulp bij verzekeringszaken
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verzekeringszaken

Wekelijks · 8 tot 10 uur
Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
Hilversum, De Wolden, Groningen, Leeuwarden, Opsterland, Zwolle, Apeldoorn, Barneveld, Ede, Nijmegen, Arnhem, Amersfoort, Utrecht, Zeist, Nieuwegein, Krimpenerwaard, Rotterdam, Delft, Rijswijk, 's-Gravenhage, Leiden, Amsterdam, Gouda, Zaanstad, Alkmaar, Breda, Valkenswaard, Eindhoven, Middelburg, Venlo, Helmond, Roermond, Heerlen, Laarbeek, Maastricht

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders

Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Kinderen een leuke middag bezorgen
Heerlen

Kinderen een leuke middag bezorgen

Maandelijks · 0 tot 4 uur
Jurgen

We zoeken in dit geval iemand die iets leuks wil gaan doen met de kinderen van een achterblijver. De vader van de kinderen zit in detentie. Het gaat om 5 kinderen waarvan er met 4 kinderen (de 5e is een baby) iets leuks gedaan kan worden. Het hoeft niet met alle 4 tegelijk. Het kan bv met 2 kinderen tegelijk. Denk aan het bezoeken van de bios, het eten van een pannekoek, spelen, wat dan ook. We willen dit graag aanbieden aan de moeder om haar te kunnen ontlasten en de kinderen iets leuks te kunnen bieden. Spreekt het je aan, we horen graag van je.

Begeleiding bij halen oogprik.
Heerlen

Begeleiding bij halen oogprik.

Project · maandelijks 1 tot 2 uur
Paul

Beste vrijwilliger, Vorige week was ik weer eens bij m'n ex-schoonmoeder in Douvenrade in Heerlen. Zij is 88 jaar, heeft diabetes, heeft ooit een herseninfarct gehad waardoor ze aan een kant geen gehoor heeft en is ze aan een kant vrijwel blind. Het andere oog is ook heel slecht zodat ze vrijwel totaal blind is. Eens per 2 of 3 weken moet ze naar een oogkliniek in Heerlen voor een injectie in haar oog, Daarna is ze nog meer van haar zicht kwijt. Ze gaat nu met een busje naar de kliniek. Daar liet men weten dat het zeer wenselijk is dat ze begeleidt wordt tijdens deze behandeling, maximaal 2 uur. Ze heeft wel familie in de buurt wonen maar die willen of kunnen haar niet begeleiden. Andere familie, zoals ik wonen in Amersfoort. Zij kan door haar handicap zelf geen hulp zoeken en is er ook een beetje te trots voor. Wellicht zou iemand iets voor haar kunnen betekenen. Ze zal je zeker belonen. Ze weet niet dat ik een poging doe om iemand te vinden. Ik hoor graag of iemand dat zou willen doen. Vriendelijke groet, Paul Brockhoff