csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp bij integratie Vluchtelingen

Help jij vluchtelingen zich thuis te voelen in Nederland? Als vrijwilliger bundel je jouw krachten met die van vluchtelingen en geef je hen praktische ondersteuning. Zodat ze actief kunnen deelnemen aan het leven hier. Door te helpen bij integratie maak je echt het verschil voor een ander. Met je inzet, positieve aandacht en warme hart help je vluchtelingen een brug te slaan naar een nieuwe toekomst. Daarbij doe je bijzondere contacten op en leer je meer over andere culturen en gewoonten. Wat je precies gaat doen? Als vrijwilliger help je vluchtelingen met praktische zaken. Denk hierbij aan het verkennen van de buurt, het bezichtigen van woningen of het vinden van de juiste school of huisarts. Ook stimuleer je hen steeds zelfstandiger dingen op te pakken. Je kunt er ook voor kiezen om vluchtelingen te helpen bij de gezinsherenigingprocedure of het verlengen van verblijfsvergunningen. Allemaal zaken die heel belangrijk zijn voor vluchtelingen en hen helpen goed mee te kunnen doen in Nederland. Wat je rol als vrijwilliger ook gaat zijn, jouw bijdrage is onbetaalbaar. Geef vluchtelingen een warm welkom en help ze hun weg te vinden in Nederland.

Lees meer

structureel

Goes, Kapelle

Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Help jij vluchtelingen zich thuis te voelen in Nederland? Als vrijwilliger bundel je jouw krachten met die van vluchtelingen en geef je hen praktische ondersteuning. Zodat ze actief kunnen deelnemen aan het leven hier. Door te helpen bij integratie maak je echt het verschil voor een ander. Met je inzet, positieve aandacht en warme hart help je vluchtelingen een brug te slaan naar een nieuwe toekomst. Daarbij doe je bijzondere contacten op en leer je meer over andere culturen en gewoonten.

Wat je precies gaat doen? Als vrijwilliger help je vluchtelingen met praktische zaken. Denk hierbij aan het verkennen van de buurt, het bezichtigen van woningen of het vinden van de juiste school of huisarts. Ook stimuleer je hen steeds zelfstandiger dingen op te pakken. Je kunt er ook voor kiezen om vluchtelingen te helpen bij de gezinsherenigingprocedure of het verlengen van verblijfsvergunningen. Allemaal zaken die heel belangrijk zijn voor vluchtelingen en hen helpen goed mee te kunnen doen in Nederland.

Wat je rol als vrijwilliger ook gaat zijn, jouw bijdrage is onbetaalbaar. Geef vluchtelingen een warm welkom en help ze hun weg te vinden in Nederland.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 5 uur

Locatie

Goes, Kapelle

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Noodhulp
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Borsele, Goes

Gezinsmaatjes Plus

SMWO

Gezinsmaatjes Vrijwilligerswerk waarbij je een gezin nét dat extra steuntje in de rug kan bieden rondom de opvoeding en het opgroeien van hun kind(eren)? Dat kan met het Gezinsmaatjes project van SMWO! We werven doorlopend voor nieuwe vrijwilligers en bieden dan een training aan. Met een klein beetje van jouw tijd en inzet kun je een groot verschil maken voor een ander gezin. Dit zinvolle vrijwilligerswerk is niet alleen een verrijking voor een ander gezin, maar ook voor jezelf! Wil jij, of samen met je gezin, dat waardevolle verschil voor een ander gezin maken? Meld je dan aan als gezinsmaatje Waardevolle training Als gezinsmaatje volgt u een kosteloze training voordat u aan de slag gaat in een gezin. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. Denk hierbij aan omgaan met conflicten, feedback, het aangeven van grenzen, oplossingsgerichte communicatie en het signaleren van problemen. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Gezinsmaatjes Plus Gezinsmaatjes kunnen er in overleg met de ouder(s) ook voor kiezen om het kind bij zichzelf thuis te ontvangen of als gezinsmaatje bij het kind in het vraaggezin te blijven. Dit wordt het Gezinsmaatjes Plus project genoemd. Dit is ter ontlasting van de ouders(s), als zij bijvoorbeeld eens naar een afspraak buitenshuis moeten. Informatie en contact De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland. De trainingen vinden plaats bij SMWO, ’s Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Voorafgaand aan de training wordt er met geïnteresseerden eerst een kennismakingsgesprek gehouden. Geschatte beschikbaarheid is ongeveer 1 à 3 uur per week. Voor vragen of aanmelden als gezinsmaatje kunt u een bericht sturen of contact opnemen met het Infopunt van SMWO

Structureel
Borsele, Goes, Schouwen-Duiveland, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Tholen

Join us ! Coördinator Humanitas Zeeland

Humanitas

Humanitas biedt ondersteuning aan mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben, om zo zelfredzaamheid en welzijn te bevorderen. Onze kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, vraaggericht werken en het versterken van sociale netwerken. Het project Vriendschappelijk Huisbezoek biedt een luisterend oor en gezelschap aan mensen die hier behoefte aan hebben. Voor dit project zoeken wij een enthousiaste coördinator voor Zuid-Beveland. Wat ga je doen? Als coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek ben je de spil tussen het bestuur en de vrijwilligers. Jouw taken:: • Werven, selecteren en inwerken van vrijwilligers voor het Vriendschappelijk Huisbezoek • Kennismaking (intake) gesprekken voeren en hulpvragen deelnemers in kaart brengen. • Vrijwilligers koppelen aan deelnemers en hen begeleiden. • Organiseren van intervisiebijeenkomsten met vrijwilligers. • Contacten onderhouden met organisaties en het bestuur. • Registreren van gegevens in het Humanitas systeem. Wat breng je mee? • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. • Mensenkennis en vermogen mensen te motiveren. • Basiskennis van administratieve systemen. • Flexibele beschikbaarheid op basis van behoeften. • Affiniteit met de kernwaarden van Humanitas. • Beschikbaarheid 5 á 6 klokuren per week Wat bieden wij? • Een kans om verschil te maken in de gemeenschap. • Ondersteuning en middelen voor je werk. • Trainingen en bijeenkomsten voor vaardigheidsontwikkeling. • Samenwerking met een betrokken team. Interesse? www.humanitas.nl/zeeland Bel Rida Brekelmans op 06-34142444 of mail naar [email protected].

Structureel
Borsele, Kapelle

Word jij een "taalmaatje"?

't Gilde de Bevelanden

Als coördinator van Samenspraak zoek ik mensen, die bereid zijn wekelijks enige tijd in gesprek te zijn met een anderstalige, evt. buitenlander, die de Nederlandse taal aan het leren is. In het algemeen gaat het om mensen, die in een opleidingstraject zitten richting het inburgeringsexamen. Voor hen is het heel belangrijk dat zij regelmatig kunnen praten met een Nederlander; dit geeft hun zelfvertrouwen en leert hun te luisteren en de door de ander gesproken tekst te verstaan. Wij verwachten dat je - zelf goed Nederlands kunt spreken; - een warm hart hebt voor de "student" (van 18 tot oudere); - begrip hebt voor hun positie en hun problematiek; - 1 à 2 uur per week beschikbaar bent (meer mag ook).

Structureel
Goes

Ontvangstmedewerker jongerenwerk

TEJO-huis Goes

TEJO-huis Goes biedt een warme, gastvrije omgeving voor jongeren, uit de Bevelandse gemeenten, en al hun vragen, twijfels en problemen. Heb jij een groot hart voor jongeren (10 - 20 jaar) en wil jij de jongeren opvangen die ons TEJO-huis bezoeken, afspraken plannen, de professional (ook een vrijwilliger) ondersteunen, meehelpen op events en meehelpen in het reilen en zeilen van TEJO? Het hoeft niet allemaal tegelijk :-) Meld je dan aan. Wij zoeken mensen met: • Warme persoonlijkheid • Luistervaardigheid • Discreet, waakt mee over de anonimiteit van de jongeren • Vlot en flexibel kunnen samenwerken in teamverband • Basis PC-kennis, Excel, Outlook… WE BIEDEN • Een gemotiveerd en dynamisch team • Een warme en aangename werkplek • Administratieve en inhoudelijke ondersteuning • Inhoudelijke opleidingen WE VRAGEN • 2 uur van je tijd per week of 4 uur per 2 weken voor tenminste 1 jaar • Een akkoord om de TEJO-visie te volgen en het groeiproces mee te ondersteunen • Interesse in de leefwereld van jongeren Interesse? Neem contact op met Annemiek. www.tejo-nederland.nl

Structureel
Borsele, Vlissingen, Kapelle

Hulp gezocht bij thuisadministratie!

VrijwilligersHuis Borsele

Zoekt u een nieuwe uitdaging en zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie? Ga aan de slag als formulierendiplomaat! In deze functie helpt u inwoners van de gemeente Borsele met het ordenen en uitzoeken van de (thuis)administratie en het invullen van formulieren. Het VrijwilligersHuis biedt u een cursus aan die gericht is op deze werkzaamheden. In uw werk als formulierendiplomaat heeft u de vrijheid om afspraken naar uw agenda in te plannen. Wij zoeken een vrijwilliger die: -Interesse heeft in financieel administratieve zaken, -de Nederlandse taal goed beheerst, -digitaal vaardig is -goede uitdrukkingsvaardigheid heeft, -geduld en inlevingsvermogen heeft, -goed kan samenwerken, -in bezit is van eigen vervoer, -bereid is om een cursus te volgen, Bent u een aantal uur per week beschikbaar en wilt u Borselse inwoners, die het zelf niet kunnen, helpen? Meld u dan aan of vraag meer informatie aan het VrijwilligersHuis Naam van de organisatie: VrijwilligersHuis Borsele Contactpersoon: Tom

Structureel
Borsele, Goes, Sluis, Schouwen-Duiveland, Middelburg

Secretaris en bestuurslid gevraagd

Stichting Zeeuws Platform Stralingsrisico

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger/bestuurslid van onze stichting voor het secretariaat en naar een vrijwilliger/algemeen bestuurslid. Interesse voor volksgezondheid en gezondheidsklachten door elektromagnetische velden zou ideaal zijn. Wij informeren burgers, onderwijs, zorgsector en politiek over deze gezondheidsklachten. Actueel momenteel de gevolgen van 5G. En wij adviseren burgers om straling te vermijden of om hun woning van afschermende middelen te voorzien. Richting landelijke, regionale en lokale politiek proberen wij wet- en regelgeving te beinvloeden en aandacht te vragen voor stralingsarme woon/werk locaties en stralingsarme woningen. Wij organiseren ook informatieve bijeenkomsten en zijn soms aanwezig bij evenementen met een informatietafel. Daarnaast nodigen wij ook geinteresseerden uit voor symposia over de stralingsproblematiek. Enkele keren per jaar geven wij een nieuwsbrief uit. Ons bestuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die op een informele manier samenwerken. Voor de secretariaatsfunctie is ervaring met secretariaatswerk een voordeel. Voor het bestuurslid is kennis van (beheer van) websites een pluspunt. Om praktische redenen is wonen centraal in de Provincie Zeeland gewenst. Beide functies kunnen deels van huis uit worden gedaan. Daarnaast hebben we ca. 3x per jaar een vergadering en organiseren we bijeenkomsten waarbij meerdere bestuursleden aanwezig zijn. Het werk kan deels van huis uit worden gedaan.

Structureel
Jongeren
Kapelle

Zeeuws Fruit Museum zoekt tuinmannen/-vrouwen

Zeeuws Fruit Museum

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om in de tuin aan de slag te gaan. Je hoeft geen groene vingers te hebben, er is genoeg begeleiding. In een gezellige groep werk je wekelijks of zo nu en dan op woensdagochtend in onze prachtige museumtuin. De tuingroep zorgt ervoor dat de tuin er netjes bij ligt. Er is altijd van alles te doen. Wat zijn je taken: - Snoeien - Onkruid Wieden - Blad en gevallen fruit verwijderen - Planten & Opkweken We hebben een gezellige groep vrijwilligers waar iedereen welkom is. Eigen inbreng van vrijwilligers wordt bij ons zeer gewaardeerd. Er gebeurt het hele jaar door van alles in ons museum. Er is een tekengroep, een handwerkgroep en er zijn tal van lezingen, demodagen, cursussen, workshops, wandelingen en fietstochten. Vind je het leuk om je talenten ergens in het museum in te zetten? We kunnen altijd overal mensen gebruiken die meehelpen. Als vrijwilliger van ons museum krijg je: o Een museum pas voor gratis entree in bijna alle musea in Zeeland o 10% korting in onze museumwinkel en het museumcafé o Gratis deelname aan de jaarlijkse barbecue in de museumtuin o Een blijk van waardering aan het einde van het jaar o Het hele jaar door gezellige vrijwilligersbijeenkomsten o Begeleiding en scholing (als je dat leuk vindt) o Teambuilding en jaarlijkse uitstapjes Lijkt het je wat om je bij ons aan te sluiten? Bel 0113 - 344904 of mail naar: [email protected]

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Borsele

Vrijwilliger beweegtuin 's - Gravenpolder

gemeente Borsele

Houd je van bewegen? Wil je andere mensen helpen met bewegen? En heb je op maandag of op donderdag van 10.30 tot 11.30 tijd vrij? Dan is Borsele Beweegt op zoek naar jou!!!! Voor de trainingen in de beweegtuin aan de Egelantierstraat in ‘-s Gravenpolder zoeken wij vrijwilligers die willen helpen bij de trainingen of zelf de training willen verzorgen. De trainingen bestaan uit wandelen, het doen van oefeningen om de spieren te trainen en een stukje spel. Na de training drinken we koffie. De trainingen worden vooral door senioren bezocht. Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur ons dan een bericht. Borsele Beweegt, beweeg jij met ons mee?

Structureel