Hondenbaasje (v) als maatje gezocht
Voor een vrouw van vijftigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje van tussen de twintig en zeventig jaar dat met haar wil wandelen in het Amsterdamse bos, het Broerserpark, het Thijssepark of bij de Braak in Amstelveen. Heb je een hond? Dan mag die mee. Want de vrouw houdt van honden.
De vrouw wenst een zorgzaam maatje dat aardig en gezellig tegen haar doet en dat met haar wil kletsen over onderwerpen als Disney, muziek, haken, breien, tekenen en ditjes en datjes.
De vrouw is wat wisselend in haar stemming; het ene moment voelt ze zich wat snel geprikkeld en het andere moment voelt zij zich vrolijk. Daarom heeft zij baat bij duidelijke afspraken ontmoet zij haar maatje het liefst altijd op eenzelfde dag en tijdstip.
Als vrijwilliger moet je wat geduld met haar hebben en niet de verwachting hebben dat je altijd gezelligheid terugkrijgt. Je moet ook niet verwachten dat je diepzinnige gesprekken met haar zult voeren, de ontmoetingen zullen eerder wat luchtig blijven. Waar je haar blij mee maakt, is dat je haar tweewekelijks meeneemt voor een wandeling en dat je haar wat gezelligheid en afleiding biedt.
Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.
Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.
Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.
Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.
Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.