Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Taalmaatje PI Alphen aan den Rijn

Vind jij het leuk om iemand te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als taalmaatje help je een gedetineerde de Nederlandse taal te spreken en begrijpen. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. De dagen en tijden waarop gaan in overleg. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Lees meer

structureel

Alphen aan den Rijn

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Vind jij het leuk om iemand te helpen met het leren van de Nederlandse taal?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als taalmaatje help je een gedetineerde de Nederlandse taal te spreken en begrijpen.

Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”
Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast.
De dagen en tijden waarop gaan in overleg.

En: “Wat neem ik dan mee?”
• Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen.
• Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
• Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos.

Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?”
• Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten.
• Een WA- en ongevallenverzekering.
• Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering.

Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is.

Stichting Exodus Nederland
Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers.

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend.

Zoeken wij elkaar?  
Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.

Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella.
Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Alphen aan den Rijn

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Lisette
65% profielsterkte

Over Lisette

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Exodus Nederland is ingeschreven op Noordkopvoorelkaar sinds 15-11-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 3 aanbevelingen ontvangen
Het mailcontact tussen Lisette en mij, heb ik als prettig ervaren. Merci :)
Trees
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Exodus Nederland

Helpen bij de reintegratie van gedetineerden
Vught, 's-Hertogenbosch

Helpen bij de reintegratie van gedetineerden

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Exodus Nederland

Stichting Exodus Nederland is op zoek naar gemotiveerde en ervaren vrijwilligers voor de Penitentiaire Inrichting Vught. Een re-integratiecentrum is een ruimte waar gedetineerden met een hulpvraag terecht kunnen. Zij kunnen zich in het centrum voorbereiden op hun terugkeer in de samenleving door de regelzaken op de leefgebieden: Id aanvragen, inschrijven in de gemeente e.d. Werk- en inkomen Huisvesting Zorg Schulden en financiën Korte omschrijving werkzaamheden: Je begeleidt en ondersteunt de gedetineerde burger bij het organiseren van zijn regelzaken. Daarbij maak je gebruik van voorbeeldbrieven, formulieren en websites op speciaal beveiligde computers. Als vrijwilliger/re-integratiecoach bij het RIC help je gedetineerden met allerlei zaken om een succesvolle terugkeer in de samenleving te realiseren. Je adviseert en motiveert gedetineerden zelf aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij het inschrijven bij een woningbouwvereniging, door voorbeelden te geven van sollicitatiebrieven of door te helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Uitgangspunt is en blijft dat de gedetineerde ondersteund wordt in het zelfstandig regelen van zijn zaken. Je adviseert de gedetineerden bij het maken van keuzes en je geeft de gedetineerden het zelfvertrouwen dat ze het na hun detentie gaan redden in de maatschappij. Vaardigheden: goede communicatieve en sociale vaardigheden; samenwerken in een team, met ketenpartners en ex-gedetineerden; administratieve vaardigheden en kunt goed met de computer overweg; snel schakelen tussen de steeds wisselende vragen van de gedetineerden integer zijn; afstand bewaren, met distantie problemen bekijken en oplossen zonder daar emotioneel betrokken bij te raken Niet overnemen maar ondersteunen Wat wij kunnen bieden: Een toegepaste training (3 dagen) 21,22 en 23 oktober Een prettige werksfeer; Reiskostenvergoeding (0,35 cent per km). Verzekering voor ongevallen en aansprakelijkheid tijdens werkzaamheden Een VOG (Verklaring omtrent goed gedrag) is noodzakelijk. Verplicht programma: Alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen moeten een e-learning volgen en een 3 daagse training bijwonen. Er wordt gestreefd naar een inzet door vrijwilligers van 1 jaar of meer. Geïnteresseerd? Graag contact met mij opnemen. Paula Silva [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen]

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente
Almelo

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Twente Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator vrijwilligers Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde
Assen, Hoogeveen

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Drenthe Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Richard. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Grave
Land van Cuijk

Re-integratiecentrum PI Grave

Wekelijks · 4 tot 16 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger - min. 4 uur p/w - Grave ma. en/of di. (8.00 uur-12.00 uur) en/of wo. (8.00 uur-16.30 uur) Woonachtig in Grave of binnen een straal van 25 km. rondom Grave Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwillig Re-integratiecoach binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Grave, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Sittard
Sittard-Geleen

Re-integratiecentrum PI Sittard

Wekelijks · 4 tot 20 uur
Exodus Nederland

Minimaal 4 uur per week Woonachtig in Sittard of binnen een straal van 25 km. rondom Sittard. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwillig Re-integratiecoach binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Sittard, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula Silva. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Lelystad

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger OKD – 4 uur – Flevoland Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Johan, vrijwilligerscoördinator OKD Flevoland. Neem met ons contact op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Johan. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Dordrecht

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger OKD – 4 uur – Rotterdam, Dordrecht of Krimpen aan den IJssel Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator vrijwilligersgroep
Gouda

Coördinator vrijwilligersgroep

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Coördinator Vrijwilligersgroep – 4 uur – Gouda Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Coördinator van de vrijwilligersgroep Gouda ben jij verantwoordelijk voor de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand maar ook het contact met derden (bijv. penitentiaire instellingen). Na het binnenkomen van een hulpverzoek zorg jij dat er een vrijwilliger aan de deelnemer wordt gekoppeld. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw sociale vaardigheden in te zetten zoals je empathische en coachende/motiverende vermogen. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en heb je coördinerende kwaliteiten. “De verschillende type contacten maakt dit werk heel veelzijdig en leerzaam.” – Britt, Coördinator vrijwilligersgroep. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger training Mijn kind en ik
Sittard-Geleen

Vrijwilliger training Mijn kind en ik

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

4 uur - PI Sittard Start in het voorjaar en najaar, gedurende 9 weken. (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn kind en ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn kind en ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Training Mijn kind en ik
Nieuwegein

Training Mijn kind en ik

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger training Mijn kind en ik – 4 uur - Nieuwegein Start in het voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn kind en ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn kind en ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Marieke van Zwam, Landelijk projectleider. Je kunt met ons contact opnemen voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Marieke. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator OKD Rotterdam
Rotterdam

Coördinator OKD Rotterdam

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Exodus Nederland

Coördinator Ouders, kinderen en detentieprogramma Rotterdam – 4 tot 6 uur Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als OKD coördinator ben jij verantwoordelijk voor het koppelen van vrijwilligers aan een gezin zodat het kind zijn/haar ouder in detentie kan bezoeken. Het gaat primair om lange afstand koppelingen; de PI waar de ouder verblijft is ver weg van de woonplaats van het kind. Je voert op locatie kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers en koppelingsgesprekken met de vrijwilliger en het gezin. Ook werk je aan de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand en houdt je contact met derden zoals penitentiaire instellingen. De tijdsinvestering per week kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Ook kan het voorkomen dat er iets ad hoc geregeld moet worden. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst vanwege je uitstekende coördinerende vaardigheden zoals plannen en organiseren. Daarnaast ben je oplossingsgericht, flexibel en heb je coachende/motiverende vaardigheden. “Kinderen hebben beide ouders nodig. Via het OKD maken we dit mogelijk.” – Eva, OKD Coördinator. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Maatjesproject Solidair Friesland & Exodus
Leeuwarden

Maatjesproject Solidair Friesland & Exodus

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger maatjesproject Solidair Friesland & Exodus – 2 tot 3 uur - Leeuwarden Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het belangrijkste doel van het maatjesproject is het opbouwen van een ondersteunend sociaal netwerk voor ex-gedetineerden. Als maatje help je iemand weer op een goede manier terug te keren in de samenleving. Dit doe je samen met de deelnemer. Je gaat regelmatig op bezoek bij de deelnemer voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Feike, coördinator vrijwilligersgroep Friesland. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je via met een motivatiebrief en CV t.a.v. Feike. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Horst aan de Maas

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 6 tot 8 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto, ben jij bereidt om lange afstanden te reizen en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. De lange afstand reizen variëren van 2 tot 3 uur per heen én terugreis. Eens per maand/6 weken, op zaterdag of zondag Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van René, vrijwilligerscoördinator OKD Evertsoord.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. René. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Sittard-Geleen

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 6 tot 8 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto, ben jij bereidt om lange afstanden te reizen en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. De lange afstand reizen variëren van 2 tot 3 uur per heen én terugreis. Eens per maand/6 weken, op zaterdag of zondag Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van José, vrijwilligerscoördinator OKD Sittard.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. José. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI
Middelburg

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Middelburg, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”  Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. Je bent inzetbaar op dinsdag en/of woensdagochtend. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Bezoekmaatje gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Bezoekmaatje gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen tijdens detentie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als bezoekmaatje ga jij regelmatig op bezoek bij een gedetineerde voor een goed gesprek of een luisterend oor. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger re-integratiecentrum PI Ter Peel
Horst aan de Maas

Vrijwilliger re-integratiecentrum PI Ter Peel

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Min. 4 uur per week – dinsdag- en/of donderdagmiddag Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Ter Peel, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Voor alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen is het volgen van een trainingsdag een vereiste voordat zij definitief aangenomen worden als vrijwilliger. De datum van de training is nog niet bekend. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Paula, regiocoördinator Zuid-Nederland. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Klusjesman / vrouw
Leiden

Klusjesman / vrouw

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Werkdagen/tijden flexibel en in overleg. Met voorkeur tussen 9.00 uur en 12.00 uur, op doordeweekse dagen en/of in het weekend. Vind jij het leuk om te klussen en daarmee iets voor anderen te betekenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Klusjesman/vrouw doe je diverse klusjes in het Exodushuis zoals ramen herstellen, tuinwerk onderhoud, vastzetten van stopcontacten die eruit zijn gevallen, verfwerk, sloten oliën, elektriciteitswerkzaamheden en wellicht krijg je als vrijwilliger zelf ideeën als je door het pand loopt. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst maak je gebruik van jouw eigen ervaring en kennis. Daarnaast gebruik je jouw creativiteit en kun je goed zelfstandig werken. Uiteraard kun je voor vragen of overleg terecht bij de medewerkers. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en hebt verstand van klussen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met of voor de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Hester Talsma. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Hester. Zij is bereikbaar op dinsdag of woensdag.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Hester. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 4 tot 40 uur
Exodus Nederland

Een of meerdere dagdelen/dagen op maandag t/m donderdag (8.00 uur – 16.00 uur) Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger in een Re-integratiecentrum ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zicht bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Soms is meer begeleiding nodig omdat niet iedereen zelfredzaam is. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve en planningsvaardigheden. Het hebben van veel levenservaring is een pré. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje
's-Gravenhage

(Bezoek-)maatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Tuinvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om voor anderen te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als tuinvrijwilliger onderhoudt je de tuin van het Exodushuis waar deelnemers wonen met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Kookvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Kookvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Van 16.00 uur tot 19.00 uur, bij voorkeur op dinsdag of donderdag, andere dagen/tijden in overleg. Vind jij het leuk om voor anderen te koken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als kookvrijwilliger doe je de boodschappen en bereid je een maaltijd voor ongeveer 12 deelnemers die verblijven in het Exodushuis met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er later een (kook-)maatjescontact uit ontstaat met een deelnemer. Je bent als vrijwilliger van harte welkom om mee te eten, maar dit is vrijblijvend. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je een goede luisteraar. Daarnaast heb je ervaring met het koken voor groepen en ben je creatief. “Het koken laat mensen ontspannen en dat brengt mooie gesprekken met zich mee.” – Jan, vrijwilliger kookmaatje. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij schoonmaken leuk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger verzorg je de gezamenlijke ruimten van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je graag in een omgeving waar meerdere mensen aanwezig zijn. Daarnaast wordt je blij van een schoon huis. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI
Rotterdam

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI

Maandelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Elke tweede zaterdag van de maand in PI Hoogvliet en elke vierde zaterdag van de maand in PI de Schie (13.00 uur tot 16.00 uur). Vind jij het belangrijk dat mensen die in detentie zitten op weg geholpen worden tijdens en na detentie als ze daar behoefte aan hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens het Wandelend spreekuur komen vragen naar boven als: ‘Is het mogelijk om een vrijwilliger op bezoek te ontvangen in de gevangenis?’ en ‘Mogen mijn kinderen op bezoek komen in de gevangenis?’. Als vrijwilliger help je deze vragen te beantwoorden en probeer je dit waar te maken in afstemming met de casemanager van de gedetineerde. Vrijwilligers van Stichting Exodus Nederland (en stichting Humanitas) zijn in de PI aanwezig om te vertellen wat de organisatie voor hen kan betekenen. Maar ook als de gedetineerde op dat moment behoefte heeft aan een luisterend oor dan staan de vrijwilligers klaar. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door je belangstelling uit te stralen, zodat de gedetineerde de ruimte voelt om met je in gesprek te gaan. Daarnaast beschik je over zelfvertrouwen om op mensen af te durven stappen en kan je je houden aan regels en procedures die gelden in een PI. “Prachtig werk, om binnen de muren van beperking in gesprek te gaan over wensen, perspectief of kansen tijdens of na detentie. Het wordt ontzettend gewaardeerd en het levert mij elke keer weer heel veel energie en voldoening op” - Annejet, vrijwilliger En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Pleun Withagen, persoonlijk begeleider (IBW). Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Pleun. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Op maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde
Rotterdam

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (Bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Nico, coördinator vrijwilligersgroep Rotterdam. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Nico. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Nico. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Noordenveld

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger Ouders, Kinderen en Detentieprogramma (OKD) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Patries, vrijwilligerscoördinator OKD Esserheem en OKD Norgerhaven. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Patries, Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Patries. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI Vught
Vught

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI Vught

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Min. 4 uur per week - werkdagen/tijden in overleg Woonachtig in Vught of binnen een straal van 30 km. rondom Vught. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Vught, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Voor alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen is het volgen van een driedaagse training een vereiste voordat zij definitief aangenomen worden als vrijwilliger. De datums van de training zijn 21, 22 en 23 oktober 2024. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?  Informatie wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula Silva. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI
Middelburg

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Start in najaar en voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger fasehuis
Roosendaal, Bergen op Zoom

Tuinvrijwilliger fasehuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Roosendaal en/of Bergen op Zoom Eens per 2 weken 1 á 2 uur, tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Werkdagen (maandag, dinsdag, woensdag of donderdag) en tijden zijn flexibel en in overleg. Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin (onkruid wieken, planten/bloemen bijhouden en eventueel planten) van het fasehuis waar deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Het is een zelfstandig functie en tijdens je werkzaamheden zal er niet altijd iemand in het huis aanwezig zijn. Het streven is wel dat in het begin een medewerker aanwezig is. Door een mooi onderhouden tuin lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Jesse Buma. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Jesse.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Jesse. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratie ex-gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Re-integratie ex-gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Anderen bekeken ook

Koffievrijwilligers
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Koffievrijwilligers

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: dagelijks van 10.15u tot 11.30u. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U schenkt koffie of thee aan de bewoners van onze locatie Rhijndael. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd.

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Tuinvrijwilligers
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop

Tuinvrijwilligers

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 3 uur
WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Voor de locaties Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog tuinvrijwilligers. Dagdelen: in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat verzorgt u samen met een of een aantal van onze bewoners/cliënten de planten en/of dieren. Samen geeft u bijvoorbeeld de planten water, verschoont u de hokken, snoeit u waar nodig de planten en veegt u de tuin/het terras aan. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.

Coördinator NVA Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Coördinator NVA Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 0 tot 4 uur
NVA

Ben jij gepassioneerd over autisme en wil je een verschil maken in de Alphen aan den Rijn? De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) Zuid-Holland is op zoek naar een enthousiaste coördinator om een team te leiden en te inspireren. Over NVA Alphen aan den Rijn: Als regionale locatie van de Nederlandse Vereniging voor Autisme bieden wij ondersteuning en informatie aan iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met autisme. Als coördinator ben je de spil van onze organisatie en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je taken omvatten onder andere: - Plannen van activiteiten: Creëer en beheer een inspirerend activiteitenprogramma. - Vrijwilligerscoördinatie: Stel roosters op en begeleid ons fantastische team van vrijwilligers. - Themabijeenkomsten: Werk samen met vrijwilligers om betekenisvolle bijeenkomsten te organiseren. - Samenwerken met het regiobestuur: Houd nauw contact met het NVA-regiobestuur en andere partners. - Ondersteuning en vraagbaak: Bied, steun en advies aan onze vrijwilligers. Wie ben jij? - Enthousiast en geduldig: Je brengt energie en rust in het team. - Kennis van autisme: Begrip van de unieke uitdagingen en behoeften. - Teamspeler: Je werkt graag samen en weet mensen te verbinden. - Beschikbaarheid: Gemiddeld 4 uur per week. - Regio gebonden: Je woont in of nabij Alphen aan den Rijn. - Lidmaatschap: Lid van de NVA of bereid dit te worden. Wat bieden wij jou? - Persoonlijke ontwikkeling: Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. - Netwerk: Uitbreiding van je professionele en persoonlijke netwerk. - Zinvol werk: Maak een echte impact in de levens van mensen met autisme. - Reiskostenvergoeding: € 0,23 per km of vergoeding van openbaar vervoer.

Vrijwilliger om mee op stap te gaan
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger om mee op stap te gaan

Maandelijks · 2 tot 8 uur
Ipse de Bruggen

Wil jij gezellig met mij op stap? Wie zijn wij De Ampère is een nieuw wooncomplex met appartementen waar cliënten met een licht verstandelijke beperking zelfstandig wonen. Als het nodig is kunnen ze een beroep doen op begeleiding/ondersteuning. Er zijn drie steunpunten, waar de cliënten bijvoorbeeld anderen kunnen ontmoeten, sociale contacten kunnen onderhouden, of met een begeleider kunnen afspreken. Deze locatie staat op een centrale plek in Alphen aan den Rijn: naast het station, en het centrum en winkels dichtbij! Ampere is onderdeel van Ipse de Bruggen. Samen met de begeleiding gaan de cliënten op zoek naar succeservaringen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de talenten van de cliënt. Zo worden kansen gecreëerd om zich verder te ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid. De cliënt die graag met een vrijwilligster op stap wil, is een volwassen vrouw van 42 met een licht verstandelijke beperking. Het is vooral een lieve vrouw waar je lekker mee kan lachen en kletsen. Door haar autisme ziet ze dingen in het zwart/wit. Jouw baan als vrijwilligster Je gaat samen met de cliënt diverse activiteiten doen. Hierbij kan gedacht worden aan wandelen, fietsen, een leuke plek zoals de Keukenhof bezoeken. De cliënt moet deze activiteiten nu alleen doen, maar vindt het het heel leuk om dit soort dingen af en toe samen te doen. Deze activiteiten worden afgestemd op de behoeften van de cliënt en wat er op dat moment mogelijk is. Na een kennismakingsgesprek en verdere informatie ga je alleen met de cliënt op stap om activiteiten te ondernemen. In overleg, met jouw agenda en die van de cliënt plannen we een activiteit. Het contact gaat via de begeleiding om duidelijkheid te creëren en te kunnen overleggen wanneer het voor beide partijen goed uitkomt. Als activiteiten vrijwilligster van deze cliënt krijg je de mogelijkheid om haar maatschappelijke deelname en sociale contacten te vergroten. Dit door samen leuke activiteiten te ondernemen. Hier zal de cliënt op haar eigen manier sociaal en gezellig aan mee doen. Jouw profiel We zoeken een vrouw die zelfverzekerd in haar schoenen staat en aangeeft als ze ergens tegen aanloopt. Je kan samen met de cliënt op pad gaan en het is prettig als je met enige regelmaat beschikbaar bent. Heb je al wat ervaring met autisme en/of met iemand met licht verstandelijke beperking, is dat fijn. Bij deze cliënt is duidelijkheid en geduld erg belangrijk. Soms is het lastig voor haar om te zien wanneer iemand een grapje maakt of serieus is. Door elkaar te leren kennen zullen jullie hierin samen een balans vinden. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde, Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerwolde, Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden, Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, 's-Gravenhage, Gorinchem, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leiden, Maassluis, Nieuwkoop, Oegstgeest, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Teylingen, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht, Eemsdelta, Groningen, Midden-Groningen, Noardeast-Fryslân, Het Hogeland, Oldambt, Westerkwartier, Blaricum, Raalte, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg, Zeist, Albrandswaard, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hillegom, Hoeksche Waard, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Molenlanden, Nissewaard, Noordwijk, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Voorschoten, Zuidplas

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
(Duo)fietsvrijwilligers
Alphen aan den Rijn

(Duo)fietsvrijwilligers

Maandelijks · 2 tot 4 uur
WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! WIJ zijn op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten op de duofiets willen fietsen. Daarmee levert u een waardevolle bijdrage aan onze zorg! Helpt u een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst. Gewenste overige vaardigheden: vooraf krijgt u instructie en een proefrit op de duofiets. U bent op de hoogte van de verkeersregels en voelt zich zeker in het verkeer. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: Als vrijwilliger ga je regelmatig met een cliënt op pad met de duofiets. In overleg bepaal je waar de tocht heen gaat en maak je er een gezellige rit van. Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Home-Start zoekt gezinsmaatjes!
Teylingen, Alphen aan den Rijn

Home-Start zoekt gezinsmaatjes!

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas Home Start Duin en Bollenstreek

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt dat even niet. Vanwege bijvoorbeeld overbelasting door verschillende omstandigheden, zorgen om je kinderen, partner, werk en/of geld. Dit alles heeft veel invloed op het dagelijkse leven van het gezin, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen. Wil jij voor deze gezinnen met (jonge) kinderen het steuntje in de rug zijn? Als Home-Start vrijwilliger ga je een dagdeel per week naar het gezin toe en ben je een praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of ouder en versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. Wie ben jij? • Iemand die ervaring heeft met het opvoeden van kinderen • Een positieve en open houding • Begripvol en enthousiast • 2 tot 4 uur tijd per week beschikbaar

Vrijwilliger bij Arbeidscentrum de Bruggen
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger bij Arbeidscentrum de Bruggen

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Ipse de Bruggen

Heb je tijd en zin om op een leuke dagbestedingsplek binnen Rijnvicus in Alphen aan den Rijn wat helpende handen te bieden? Wie zijn wij Wij zijn Arbeidscentrum de Bruggen, een dagbestedingslocatie van Ipse de Bruggen. Wij bevinden ons in het gebouw van Rijnvicus in Alphen aan den Rijn. Wij bieden onze deelnemers licht industriële werkzaamheden aan zonder werkdruk. De leeftijd van de deelnemers ligt gemiddeld tussen de 20 en 65 jaar. Op onze website krijg je een indruk van onze groep en de werkzaamheden die we doen: Dagbesteding Arbeidscentrum de Bruggen in Alphen aan den Rijn Jouw baan als vrijwilliger Als vrijwilliger neem je werk dat binnenkomt aan en sorteert het. Je zet werk klaar en verdeelt dit onder onze deelnemers. Zo nodig ondersteun je de cliënten met het werk, samen met de 2 vaste begeleiders op de groep. Denk hierbij aan samen een werkje doen, nieuw werk uitleggen en voordoen. Je maakt veel gezellige praatjes, doet spelletjes in de pauzes, wandelt een rondje of doet boodschappen. Jouw profiel Ben je op doordeweekse dagen zo'n 3 uur in de ochtend beschikbaar om ons enthousiaste team te komen helpen? Heb je affiniteit met mensen met een licht verstandelijke beperking en lijkt het je leuk om hen in onze dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen? Ben je sociaal, heb je een vleugje humor en inlevingsvermogen? Dan ben je meer dan welkom op bij ons op de koffie te komen en zo kennis te maken met elkaar. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie

Wandeling bewoner met dementie - Hussonshoek
Kaag en Braassem

Wandeling bewoner met dementie - Hussonshoek

Wekelijks · 2 tot 3 uur
ActiVite

Als vrijwilliger ga je met een bewoner met dementie in de rolstoel wandelen in de buurt van het verpleeghuis Hussonshoek in Woubrugge . De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal. Je probeert er een gezellige wandeling van te maken met aandacht voor de bewoner en de omgeving. Het is fijn als je affiniteit hebt met ouderen en dementie. Dag en tijd in overleg met je/u. Wat bieden wij - * Een gezellige omgeving, waar jouw tijd en inzet écht gewaardeerd wordt. * Scholing om je voor te bereiden op de taak en ook gedurende de tijd dat jij je bij ActiVite inzet. * Inspirerende ontmoetingen met onze bewoners, medewerkers en andere vrijwilligers.