csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

"Blokje om"

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag? Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden. Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene. Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Lees meer

structureel

Aalsmeer, Haarlemmermeer

Vervoer & transport

Beschrijving

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag?

Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden.

Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.
Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA.
De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding.
Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening.
Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum.

Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene.

Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk.

Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren.
Uw hulp wordt erg gewaardeerd!

De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer.

Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer.

Graag tot ziens!
Tanja

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Eenmalig 1 tot 1 uur

maandag

dinsdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Aalsmeer, Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Aelsmeer

TEA TIME
Aalsmeer

TEA TIME

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Houdt u van een gezellig praatje maken en heeft u zin om 1 uurtje in de week met de een kar langs de kamers van onze bewoners in het Zorgcentrum te gaan. Met een lekker bakje thee, koffie, limonade en een koekje natuurlijk. Voor twee afdelingen van het Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De theeronde is dagelijks van 14.00 tot 15.00/ 15.30 uur. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Om met de bewoners te kunnen praten is enige Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk. Niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Jongeren
Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie.... :)
Aalsmeer

Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie.... :)

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Houdt u van een gezellig praatje maken en heeft u zin om 1 uurtje in de week met de koffiekar langs de kamers van onze bewoners in het Zorgcentrum te gaan? Met een lekker bakje koffie, thee en een koekje natuurlijk! Wij zijn op zoek naar iemand voor de avond koffieronde op dinsdag- en zaterdagavond van 18.30 tot 19.30/ 20.00 uur. U kan evt. ook om de week komen of samen met uw partner, vriend of vriendin. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken meestal geen Engels. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Jongeren
Tafeltje dekje rijden
Aalsmeer

Tafeltje dekje rijden

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Wij zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers die met hun auto warme maaltijden willen bezorgen bij senioren thuis. Dit noemen we voor Tafeltje dekje rijden. We zoeken bezorgers die minimaal 1 keer in de 4 weken maaltijden willen bezorgen. U rijdt in deze bezorgweek dan drie dagen, te weten: Maandag - woensdag - vrijdag of Dinsdag - donderdag - zaterdag U rijdt met uw eigen auto en krijgt daarvoor een vergoeding. Tijdens het rijden van de maaltijden bent u verzekerd. U wordt om 11.15 uur verwacht bij de keuken van Zorgcentrum Aelsmeer. Per keer bent u ongeveer 1 uur bezig. Wilt u ook graag uw dorpsbewoners in Aalsmeer en Kudelstaart helpen door het bezorgen van hun warme maaltijd? Even een gezicht aan de deur, een begroeting of een kort praatje. Er wordt erg naar u uitgekeken. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Niet alleen wij, maar vooral ook de mensen die thuis wonen, zijn u enorm dankbaar. Is dit iets voor u? Neemt u dan gerust contact met ons op. Suzanne, Anja of Tanja van Zorggroep Aelsmeer.

Diner time met de Lunch
Aalsmeer

Diner time met de Lunch

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bij Zorggroep Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag willen assisteren bij de warme maaltijd, het diner voor de bewoners Er wordt met een kleine groep bewoners gezamenlijk de warme maaltijd gegeten in een huiskamer. Deze maaltijden worden vers bereid in de keuken van het zorgcentrum. We vragen u om te helpen met tafeldekken, de maaltijden klaarzetten, het eten klein snijden en u kunt ook helpen met het eten geven aan één van de bewoners. Daarnaast draagt u bij aan de gezelligheid tijdens het eten, doormiddel van een praatje met de bewoners. Het diner is dagelijks van 11.30 – 13.00 uur. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken meestal geen Engels. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Virtuelefiets
Aalsmeer

Virtuelefiets

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Virtuelefiets Lekker trappen en dan fiets je virtueel de hele wereld over, met het fietslabyrint. Het ontmoetingscentrum Irene, is op zoek naar een vrijwilliger die het fietslabyrint wil begeleiden. Op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag ochtend of middag. Als vrijwilliger ga je een cliënt begeleiden, tijdens het fietsen op een motomed en je maakt gebruik van een fietslabyrint. Een motomed is een bewegingstrainer, waarbij je zittend op een stoel of rolstoel, met je benen kan trappen als op een fiets. De fiets staat in verbinding met het fietslabyrint, een systeem waarbij cliënt op een scherm kan kijken en een interactieve fietstocht kan maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland. Stopt je met trappen, dan sta je ook stil in de fietstocht op het scherm. Tijdens het fietsen is gelegenheid om gezellig een te praatje maken. Er staat een lekker kopje koffie of thee voor u klaar. Het ontmoetingscentrum is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. Het ontmoetingscentrum wordt bezocht door ouderen (het Odensehuis) die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het ontmoetingscentrum informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is 1431 BW Aalsmeer. U hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

"Historische" Wandeling
Aalsmeer

"Historische" Wandeling

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Houdt u ook zo van WANDELEN? Bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer gaan graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten gaan en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die er op uit willen gaan met een bewoners in een rolstoel en tijd hebben om gezellig een praatje te maken. . Wist u dat onze bewoners ook u veel te vertellen hebben! Over Aalsmeer of de historie van de bewoner zelf. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Dit kan ook om de week zijn. Het is ook mogelijk om dit samen met een wandelmaatje te doen of zelfs te rouleren met een paar mensen. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Jongeren
"Rondje om met de bus"
Aalsmeer

"Rondje om met de bus"

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Chauffeur gezocht Bezorgt u onze cliënten en fijne dag, door ze naar het ontmoetingscentrum te rijden? In het ontmoetingscentrum Irene te Aalsmeer zijn wij op zoek naar vrijwillige chauffeur die in een personenbusje kan rijden en wil helpen met het ophalen en wegbrengen van onze cliënten. Het ontmoetingscentrum Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het ontmoetingscentrum wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het ontmoetingscentrum informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 50 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. We zijn momenteel op zoek naar een chauffeur die of eventueel om de week, een personenbusje kan rijden op: Dinsdag en/of donderdag van 09.00 - 10.45 uur en/ of van 15.45 – 17.15 uur In de ochtend staat er na afloop natuurlijk een lekker kopje koffie voor u klaar! Aangezien u met onze cliënten rijdt krijgt u vooraf, op onze kosten, een rij test bij een rijschool. U hulp wordt zeer gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 12, 1431 BW Aalsmeer. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Houdt u ook zo van wandelen?
Aalsmeer

Houdt u ook zo van wandelen?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Eén van onze cliënten van het ontmoetingscentrum (OC) Irene gaat graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen met één van onze cliënten en tijd hebben om samen een praatje maken. Wist u dat onze cliënten ook u veel te vertellen hebben. Momenteel zijn we opzoek naar een wandelvrijwilliger die op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur met een individuele cliënt of met een kleine groepje wil wandelen. We zouden het gezellig vinden als nu na afloop een lekker kopje thee of koffie blijft drinken. Soms zitten cliënten in een rolstoel en kunt u eerst uitleg/les krijgen hoe je het beste met een rolstoel rijdt. Om met de cliënten te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Ze spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Losjes in de heupen?
Aalsmeer

Losjes in de heupen?

Eenmalig · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bewegen is goed voor je lijf en voor je brein! We gaan 1x in de maand Stijldansen. 💃🕺 Wij zijn op zoek naar mannelijke vrijwilligers (of vrouw die de mannenrol vertegenwoordigd) die kunnen Stijldansen, één keer in de maand op Donderdagmiddag van 14.00-15.45 uur. Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffiedrinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/ Totaal Vitaal/ Bewegen, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. U hulp wordt erg gewaardeerd. Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, eindejaar borrel en u ontvangt jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat, 1431 BW  in Aalsmeer. Kijk voor meer informatie op de website van Zorggroep Aelsmeer. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij de zorggroep, neem dan contact met mij op. Wie weet tot ziens. Saskia en Tanja.

(kleine) groepen
Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken
Haarlemmermeer

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor vriendelijke en rustige man van zeventigplus uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje van vijftig jaar of ouder. De man heeft weinig contacten. Hij zou graag via het Maatjesproject een één-op-één contact met iemand willen onderhouden. Hij hoopt dat iemand zich meldt, die vijftig jaar of ouder is en die luchtige gesprekken met hem wil voeren. De man kan veel piekeren. Waar hij mee tobt, dat zal hij niet snel vertellen. Met een maatje zou hij graag juist over andere onderwerpen dan zijn problemen praten. Zoals over actualiteiten. Hij staat open voor veel gespreksonderwerpen, zolang de gesprekken maar niet te diepgravend worden. Met een maatje wil hij bijvoorbeeld koffiedrinken, een wandelingetje maken, boodschappen doen, een stukje fietsen of een buurthuis bezoeken. Als maatje moet je in staat zijn om de kar te trekken en om gesprekken op gang te houden. Het is de bedoeling dat je de man thuis ophaalt. De man rookt. Hij kan zich aanpassen, maar in zijn huis ruik je een rooklucht. De man heeft dagbesteding. Hij is beschikbaar op woensdagmiddag en in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten
Haarlemmermeer

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de dertig uit Hoofddorp zoeken wij een maatje met wie zij leuke activiteiten kan ondernemen. Ze is veel thuis, maar wil juist naar buiten en leuke dingen doen. De vrouw is in sociale situaties snel verlegen of overprikkeld. Zij ervaart een drempel in het leggen van contacten. Daardoor ervaart zij een drempel om zelfstandig wat te ondernemen. Tezamen met een maatje zal zij zich in dergelijke situaties meer op haar gemak voelen. Het lijkt haar leuk om samen met haar maatje te wandelen of fietsen, ergens wat te gaan eten of drinken, te gaan winkelen, naar de bioscoop te gaan, te fotograferen, om creatieve dingen te doen (als tekenen en schilderen) of om een gezelschapsspelletje te spelen. Zij houdt van dieren. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van dieren houdt, omdat dit voor haar een prettig gespreksonderwerp is. Haar ideale maatje is rustig en heeft gevoel voor humor. Ze hoopt dat zij zich bij haar maatje op haar gemak voelt, zodat ze zich zal ontspannen. Naarmate het contact langer duurt, zij zelf ook meer en meer gaan praten. De vrouw kan op dinsdag, woensdag en vrijdag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?
Haarlemmermeer, Amsterdam

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

Project · 1 tot 4 uur in totaal
MeerWaarde Welzijn

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Jongeren
Jonge vrouw wenst gezellig maatje
Haarlemmermeer

Jonge vrouw wenst gezellig maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tweeëndertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de dertig en vijftig jaar. De vrouw ervaart een psychische kwetsbaarheid. De laatste jaren is zij stabiel. Maar zij woont begeleid. Gezelligheid is niet altijd zomaar om haar heen te vinden, maar is wel heel belangrijk voor haar. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daaruit heeft ze de ervaring dat het maatjescontact haar echt gezelligheid brengt. Ze hoopt nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. Ze wenst een maatje met wie ze bovenal een leuk contact kan opbouwen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar maatje en zij elkaar in elkaars waarde kunnen laten en dat ze in het maatjescontact op zoek gaan naar waar je met elkaar klikt en een overeenkomst hebt. Ze houdt er niet van als iemand haar zou vertellen hoe zij haar leven zou moeten leven. Ze zou graag met haar maatje een low-budget activiteit willen ondernemen. Dan kan zijn wandelen of theedrinken. Ze is beschikbaar op doordeweekse dagen in de middag en in het weekend in de ochtend en middag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Transgender vrouw wenst maatje
Haarlemmermeer

Transgender vrouw wenst maatje

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Wij zoeken een maatje voor een vrouw van 29 jaar uit Hoofddorp. De vrouw is als man geboren. Behalve haar familie heeft ze niet echt een kennissen- of vriendenkring. De vrouw heeft behoefte aan een vriendschappelijk één-op-één contact. Haar voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk maatje van tussen de twintig en dertig jaar, met wie ze gezellig kan praten en leuke activiteiten kan ondernemen. Ze zou het leuk vinden om met haar maatje activiteiten te ondernemen die ze zelfstandig niet onderneemt. Bijvoorbeeld: naar de bioscoop gaan, ergens wat eten, een uitstapje maken, op een terrasje zitten of een festival of concert bezoeken. Ze staat ook open voor activiteiten die de vrijwilliger voorstelt. Het lijkt haar evenzo leuk om een grote wandeling te maken of om een gezelschapsspelletje te spelen. Onderwerpen waarover ze graag praat zijn: kleding, make-up, dieren, games, films en actualiteiten. Ook vindt ze het fijn om het onderwerp Pride&Gender te kunnen bespreken. In dit maatjescontact is het belangrijk dat je als vrijwilliger niet erg vindt als je maatje je niet altijd in de ogen aankijkt. En dat je de gemaakte afspraken serieus neemt en nakomt. De vrouw is in de middag of in de avond beschikbaar. Ze kan op een locatie afspreken. Ze spreekt ook goed Engels. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, op een ander moment, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht
Haarlemmermeer

Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw is door een fysieke beperking afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel. Daarnaast is haar zicht heel beperkt. Ze woont zelfstandig, maar heeft begeleiding in verband met psychische klachten. Het leven is voor haar té zwaar. Zij wenst een traject van levensbeëindiging in te gaan. In deze fase van haar leven zouden wij haar graag koppelen aan een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd of ouder, dat in staat is om haar wat ontspannen afleiding, gezelligheid en een luisterend oor te bieden. De vrouw houdt van zwemmen. Ze wordt graag gekoppeld aan een maatje dat met haar wat baantjes wil gaan zwemmen. Iemand met wie zij een klik zal hebben en met wie zij het gezellig kan hebben. In het zwembad kan de vrouw wel zelfstandig lopen en zwemmen, maar het is handig als haar maatje een oogje in het zeil houdt en behulpzaam is. Als haar maatje bied je haar dus wat gezelligheid. Je moet compassie kunnen tonen en gemotiveerd zijn om de vrouw wat fijne en waardige momenten te bieden. Je moet ook om kunnen gaan met haar situatie en het traject dat zij wenst te starten. Het zou een leuke bijkomstigheid zijn als je haar interesse in sport deelt. De vrouw is fan van Ajax. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

JIP   Jongeren Informatie Punt!
Haarlemmermeer

JIP Jongeren Informatie Punt!

Wekelijks · 4 tot 5 uur
MeerWaarde project FF DOEN met MDT

** Deze vacature is onderdeel van het MDT-project FF-doen voor jongeren tussen de 12 - 30 jaar ** Spreekuur: Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer, het JIP, heeft elke woensdag van 15.00u tot 18.00u een inloop spreekuur voor jongeren in de bibliotheek in Hoofddorp. Kun jij goed luisteren, kun je omgaan met vertrouwelijke informatie, en vooral, wil je meedenken en leren, hoe je mensen verder helpt? Kom meedraaien met het spreekuur en help bij de alle ondersteunende werkzaamheden die daarbij komen kijken. Powermeetings: Het JIP organiseert regelmatig , in samenwerking met het ROC Haarlemmermeer, een cursus voor jongeren: Beter in je vel in 4x één uur. Je neemt deel aan deze cursus ter ondersteuning van de docent. Inzet: Wij hebben een voorkeur voor 2 stagiaires/trainees per periode van 3 maanden i.v.m. samenwerkingsvaardigheden en teamgevoel; neem je vriend/ vriendin of klasgenoot mee voor die 8 weken. Concreet: Spreekuur: woensdagmiddag: Inzet: 2 trainees per 3 maanden. Je wordt ingeschreven als vrijwilliger in het Cultuurgebouw; dus je krijgt een kerstpakket en korting op een cursus naar keuze ***Jongerenproject FF DOEN met MDT (leeftijd 12 t/m 30 jaar)*** * Je doet ca 100 uur vrijwilligerswerk: 4 a 5 uur per week, bij 2 of 3 verschillende organisaties. * Je bent welkom bij workshops om je talenten verder te ontwikkelen. * Je krijgt ondersteuning van een jongeren coach * bij goede inzet verdien je een MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd) * je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen * een upgrade van je CV en je LinkedIn, maar vooral leuk!! * je hebt gratis toegang tot de vrijwilligers academie. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Laat het weten, we vertellen je graag meer.

Jongeren
Maak het verschil bij de Aanloop!
Haarlemmermeer

Maak het verschil bij de Aanloop!

Wekelijks · 4 tot 5 uur
MeerWaarde project FF DOEN met MDT

**** Deze vacature is onderdeel van het MDT-project FF-doen voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar **** Ben jij op zoek naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? Wil je je inzetten voor anderen en ontdekken of je affiniteit hebt met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is vrijwilligerswerk bij Stichting de Aanloop iets voor jou! Stichting de Aanloop Een organisatie die voor 100% draait op enthousiaste vrijwilligers. We zijn toegewijd aan het organiseren van leuke en inclusieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze missie is om onze deelnemers een geweldige tijd te bezorgen, waarin ze plezier hebben, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en waardevolle vriendschappen opbouwen. Wat doen we We organiseren activiteiten op verschillende locaties. Denk aan paardrijden en zwemmen op de manege en in het zwembad. In ons eigen gebouw aan de Kruisweg kun je deelnemen aan activiteiten zoals een gezellige soos, een spelletjes inloop en muziekavonden. Wat vragen we van jou? Het mooie aan ons vrijwilligerswerk is dat je geen specifieke vaardigheden nodig hebt om bij te dragen. Het belangrijkste is je enthousiasme en bereidheid om anderen te ondersteunen. We geloven dat iedereen iets waardevols te bieden heeft. Elke extra vrijwilliger betekent meer aandacht en plezier voor onze deelnemers. Jouw aanwezigheid maakt een groot verschil in hun leven. Samen kunnen we hun wereld een stukje mooier maken. Kennismaken is de eerste stap Voordat je bij ons aan de slag gaat, nodigen we je graag uit om eerst een kijkje te nemen bij een van onze activiteiten. Kom bijvoorbeeld gezellig langs tijdens onze muziekavond op vrijdag. Op deze manier kun je ervaren of de sfeer bij Stichting de Aanloop bij jou past. Bij de kennismaking spreken we vervolgens af, bij welke activiteiten je komt helpen. Ontdek hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn: Bij Stichting de Aanloop zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Je wordt onderdeel van een warm en betrokken team, waarin we elkaar steunen en inspireren. Het is wel belangrijk dat we je waarschuwen voor een klein risico: je vindt het bij ons zó leuk dat je nog veel langer wilt blijven! Maandag 18.30u/19.00u – 20.45u/21.15u Rolstoeldansen Kruisweg Hoofddorp Woensdag 17.30u – 20.30u laatste van de maand Eetcafé Kruisweg Hoofddorp Donderdag 19.00/19.30u -20.30u/21.00u Sportief bewegen deelnemers vanaf 18 jaar Sporthal aan de Wormerstraat Hoofddorp Donderdag 18.30u/19.00u – 21.00u/21.30u Paardrijden Meers Paarden Centrum, Nieuw Vennep Donderdagavond, 1 x per maand Bowlen Vrijdag 19.00u – 21.00u om de twee weken Muziek vanaf 15 jaar: zingen, playbacken, instrumenten spelen Kruisweg Hoofddorp Vrijdag, 1x per maand Soos Café, samen koken (en eten) we een 3-gangen diner Kruisweg Hoofddorp Vrijdag 19.30u/20.00u, om de week Soos, leuke (thema) activiteiten Kruisweg, Hoofddorp Zaterdag 16.30u – 17.30u Zwemmen, spetteren en baantjes trekken. SKWA in Hoofddorp Zaterdag 13.00u – 16.00u Instuif leuke activiteiten, voor deelnemers vanaf 15 jaar. Kruisweg, Hoofddorp Om je verder te oriënteren: hebben we leuke tips voor je op YouTube. Jongerenproject FF DOEN met MDT (leeftijd 12 t/m 30 jaar) ** Je doet ca 100 uur vrijwilligerswerk: 4 a 5 uur per week, bij 2 of 3 verschillende organisaties. ** Je bent welkom bij workshops om je talenten verder te ontwikkelen. ** Je krijgt ondersteuning van een jongeren coach ** bij goede inzet verdien je een MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd) ** je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen ** een upgrade van je CV en je LinkedIn, maar vooral leuk!! ** je hebt gratis toegang tot de vrijwilligers academie. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Laat het weten, we vertellen je graag meer.