csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Budgetcoach gezocht!

Ben jij goed in het omgaan met administratie en geld? Dan is deze vacature iets voor jou. Je ondersteunt inwoners bij het leren budgetteren en administratie ordenen om zo weer overzicht te krijgen over de inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt (indien van toepassing) een overzicht gemaakt van schulden en/of betalingsregelingen getroffen. ook worden mensen geholpen door het geven van bespaaradviezen, wordt er gekeken of het inkomen op orde is en of de vaste lasten passend zijn. We ondersteunen ook inwoners die door omstandigheden de administratie niet meer alleen kunnen doen, er is niet altijd sprake van financiële problemen. Er is ondersteuning door een professional waarmee je kunt afstemmen en overleggen.

Lees meer

structureel

IJsselstein

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Ben jij goed in het omgaan met administratie en geld? Dan is deze vacature iets voor jou.
Je ondersteunt inwoners bij het leren budgetteren en administratie ordenen om zo weer overzicht te krijgen over de inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt (indien van toepassing) een overzicht gemaakt van schulden en/of betalingsregelingen getroffen. ook worden mensen geholpen door het geven van bespaaradviezen, wordt er gekeken of het inkomen op orde is en of de vaste lasten passend zijn. We ondersteunen ook inwoners die door omstandigheden de administratie niet meer alleen kunnen doen, er is niet altijd sprake van financiële problemen. Er is ondersteuning door een professional waarmee je kunt afstemmen en overleggen.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

IJsselstein

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Pulse

Chauffeur m/v voor de Pulsependel
IJsselstein

Chauffeur m/v voor de Pulsependel

Eenmalig of wekelijks · 4 tot 8 uur
Stichting Pulse

De Pulse Pendel is een dienst voor inwoners van IJsselstein die minder goed ter been zijn en binnen de regio van A naar B willen reizen. Tegen een kleine vergoeding halen de vrijwillige chauffeurs van Pulse hun passagiers op en brengen ze keurig op hun bestemming. In het begin rij je mee en na verloop van tijd als het allemaal goed gaat wordt er een rijtest gedaan, daarna zullen wij jou indelen als chauffeur en bij ziekte/vakanties/extra activiteiten. Dit uiteraard in overleg.

Redactielid voor informatieblad Samen Welzijn
IJsselstein

Redactielid voor informatieblad Samen Welzijn

Maandelijks · 0 tot 2 uur
Stichting Pulse

Samen-Welzijn is een informatieblad voor 65-plussers uit de gemeente IJsselstein en uit de gemeente Lopik. Het verschijnt elk kwartaal en is een uitgave van Stichting Pulse. De redactie is op zoek naar een enthousiast redactielid. Jouw werkzaamheden bestaan uit: - 1x per kwartaal bijwonen van de redactievergadering (op woensdagochtend) - meedenken over mogelijke thema’s - eventueel interviews afnemen en/of artikelen schrijven Jouw vaardigheden zijn: - computervaardig - beheersing van de Nederlandse taal - communicatieve capaciteiten

Vrijwilliger Preventief Huisbezoek 75+
IJsselstein

Vrijwilliger Preventief Huisbezoek 75+

Maandelijks · 1 tot 5 uur
Stichting Pulse

Korte omschrijving Een kleiner wordende sociale kring, verminderde gezondheid, mindere mobiliteit; dat is waar ouderen van 75 jaar en ouder mee te maken krijgen. Hierdoor zijn zij steeds vaker aan huis gebonden. Het beleid van de overheid is gericht op het stimuleren van de persoonlijke zelfredzaamheid en zelfstandigheid van o.a. ouderen. Er wordt getracht hen hierbij zodanig te ondersteunen dat zij in staat zijn zo lang en zo prettig mogelijk thuis te blijven wonen. Om dit beleid effectief te kunnen uitvoeren, wil de gemeente IJsselstein een inschatting kunnen maken van in de toekomst te verwachten vragen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, financiën en mobiliteit. Zo kunnen tijdig voorzieningen en activiteiten georganiseerd worden die eraan zullen bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven blijven voeren. Activiteit Stichting Pulse zorgt voor de uitvoering van het project Preventief Huisbezoek 75+. Doel van dit project is om tijdens een huisbezoek inzicht te verkrijgen omtrent de leefsituatie van ouderen, hun wensen en behoeften. Er wordt door de vrijwilliger informatie verstrekt over activiteiten, voorzieningen en regelingen voor ouderen van 75 jaar en ouder. Per keer krijg je 10 adressen om te bezoeken en je kan dit zelf indelen. Verwachting Een huisbezoek duurt ongeveer 1uur. Je kunt zelf beslissen of je één of meerdere bezoeken per week wilt afleggen. Als vrijwilliger van Pulse ben je tijdens het uitvoeren van het werk verzekerd en krijg je voorlichting over de voorzieningen en regelingen in IJsselstein voor ouderen van 75+. Er is een informatiemap die je mee kan nemen bij de huisbezoeken. Functie-eisen • affiniteit hebben met en geïnteresseerd zijn in deze doelgroep; • beschikken over communicatieve vaardigheden; • zorgvuldig en vertrouwelijk kunnen omgaan met de verkregen informatie. • enige kennis van voorzieningen voor ouderen in IJsselstein

Boodschappen doen voor iemand
IJsselstein

Boodschappen doen voor iemand

Wekelijks · 0 tot 1 uur
Stichting Pulse

Het meldpunt vrijwillige thuishulp is met spoed op zoek naar vrijwilligers die boodschappen voor of samen met een ander willen doen. De hulp is bedoeld voor mensen die zelfstandig moeilijk of geen boodschappen kunnen doen door een beperking, afwezigheid van iemand in de omgeving die dit anders deed. Wij krijgen steeds meer aanvragen i.v.m. langer zelfredzaamheid dus ook meer vraag naar vrijwilligers. Je doet de boodschappen voor iemand of met iemand samen. Het kost je gemiddeld 1 uur per week wanneer het jou en de aanvrager uitkomt. Verwachting Je bent lichamelijk in staat om boodschappen te doen of iemand hier in te begeleiden. Je hebt affiniteit met de doelgroep mensen met een beperking en/of ouderen. Je bent betrouwbaar en vriendelijk. Deze vacature is ook geschikt voor jongeren.

Bezoek/gezelschap vrijwilligers gezocht!
IJsselstein

Bezoek/gezelschap vrijwilligers gezocht!

Wekelijks · 0 tot 1 uur
Stichting Pulse

Het meldpunt vrijwillige thuishulp van Pulse zet vrijwilligers in voor mensen die weinig bezoek krijgen en voor wie het moeilijk is om zelf sociaal contact op te zoeken. Als vrijwilliger ga je zelfstandig op bezoek bij iemand binnen IJsselstein. Je maakt een praatje, drinkt een kopje koffie en onderneemt eventueel een kleine wandeling of een spelletje met elkaar. Verwachting – Je bent minimaal een keer per week of per twee weken beschikbaar (voorkeur wekelijks) Functie-eisen – Je hebt een luisterend oor en maakt makkelijk een praatje – Je bent geduldig en behulpzaam – Je bent minimaal een keer per week of per twee weken beschikbaar Deze vacature is ook geschikt voor jongeren.

Receptionist(e)/Telefonist(e)
IJsselstein

Receptionist(e)/Telefonist(e)

Wekelijks · 4 tot 4 uur
Stichting Pulse

Je bemant de receptie van wijkcentrum de Oase in IJsselstein. Je verwelkomt bezoekers, vrijwilligers en collega's met een vriendelijke glimlach en helpt ze op weg als ze vragen hebben. Telefoontjes die binnen komen beantwoord je en/of verbind je door naar de juiste medewerker. Tot de functie behoort ook het uitvoeren van licht administratieve werkzaamheden. Het is een gezellige functie omdat je het aanspreekpunt bent van alle bezoekers van de Oase. Verwachting Je bent iemand die met een glimlach opstaat, klantvriendelijk is en servicegericht. Je bent het visitekaartje van Stichting Pulse. Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift en je hebt (minimaal) MBO werk- en denkniveau. Vacature is voor maandagmiddag en de vrijdagochtend. Tevens ben je bereid om in te vallen of te ruilen indien nodig. Deze vacature is ook geschikt voor jongeren.

Begeleider voor onze zwemactiviteiten.
IJsselstein

Begeleider voor onze zwemactiviteiten.

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Pulse

Elke vrijdag hebben volwassenen en ouderen de mogelijkheid om te zwemmen onder begeleiding. De deelnemers zwemmen van 10.30 uur tot 11.15 uur in het zwembad De Hooghe Waerd (Frankrijkstraat 63, IJsselstein). Na het zwemmen is de mogelijkheid er om een bakje koffie met elkaar te drinken. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om de deelnemers te begeleiden tijdens dit zwemmoment. Komt jij een keer meelopen met een Buurtsportcoach? Deze vacature is ook geschikt voor jongeren.

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten
IJsselstein

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Pulse

Denk aan activiteiten die je met een zorgvrager kan doen zodat de mantelzorger iets voor zichzelf kan doen en kan ontspannen. Denk aan: * Wandelen * Fietsen * Gezelschap houden * Spelletjes spelen * Samen koken * Luisteren, praten * Kortom eigenlijk alles wat een zorgvrager graag doet en waar jij je vrijwilligerswerk in wilt doen. Alles in goed overleg met de mantelzorger, zorgvrager en jij als vrijwilliger.

Schrijver Levensboeken
IJsselstein

Schrijver Levensboeken

Project · 0 tot 1 uur in totaal
Stichting Pulse

Vind je het leuk om samen met een oudere een levensboek te maken? Het levensboek is een boek over het leven van een oudere; over belangrijke gebeurtenissen en ervaringen, afgewisseld met het alledaagse uit vroeger tijden. Om vast te leggen wat er toen was en nu niet meer is. Zo gaan levensgeschiedenissen niet verloren! De oudere vertelt over zijn of haar leven, samen maak je daar een mooi boek van. Een levensboek is geen complete autobiografie, maar meer een sfeertekening. Voor deze functie zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden met ouderen te praten over hun leven. u geniet van contacten met ouderen, bent oprecht geïnteresseerd in hu wijsheden en luistert graag naar hun verhalen. Kunnen doorvragen is soms nodig om het verhaal goed op papier te kunnen zetten. Belangrijk is dat het het verhaal is van de verteller. Samen bepaal je wat wel of niet wordt opgenomen in het boek.

Meidenclub activiteiten organiseren
IJsselstein

Meidenclub activiteiten organiseren

Project · wekelijks 0 tot 2 uur
Stichting Pulse

De Meidenclub biedt een gezellige plek waar meiden kunnen samenkomen en deelnemen aan diverse meidenactiviteiten. Denk hierbij aan samen iets bakken, of bijvoorbeeld creatieve activiteiten zoals armbandjes maken. Vind jij het leuk om hierbij te helpen en om samen activiteiten voor de meidenclub te organiseren? De meidenclub is 1 keer per week. Elke donderdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur. Locatie: Xpress Zenderpark, Merkelbachlaan 2 IJsselstein. De meidenclub is een fijne plek om nieuwe vriendinnen te maken, talenten te ontdekken en gewoon plezier te hebben. Deze vacature is geschikt voor jongeren.

Jongeren
Taalmaatje voor anderstaligen
IJsselstein

Taalmaatje voor anderstaligen

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Pulse

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal én wil je je leven verrijken door te werken met mensen uit diverse culturen? Dan is deze vrijwilligersfunctie vast iets voor jou! Je voornaamste taak is om anderstaligen en vluchtelingen die moeten inburgeren of al ingeburgerd zijn te helpen met de Nederlandse taal. Dit doe je bijvoorbeeld door te oefenen in praktische situaties (naar de markt, de winkel of naar de bibliotheek), of je herhaalt en oefent wat er op de taalschool behandeld is. Je spreekt één keer per week 1 uur af met je taalmaatje op een tijdstip dat jullie beiden uitkomt, om de taal te oefenen. We doen ons best om iemand te zoeken die zoveel mogelijk bij je past. Je wordt in de gelegenheid gesteld om een basistraining te volgen en ook organiseren we bijeenkomsten met andere taalcoaches waarmee je o.a. ervaringen kunt uitwisselen. Met vragen over de taalondersteuning en over materiaal kun je terecht bij een ervaren coördinator. Heb jij affiniteit met de doelgroep, ben je geduldig en beheers je de Nederlandse taal? Dan ben je geschikt als taalmaatje, dus reageer!

Word jij zijn taalmaatje?
IJsselstein

Word jij zijn taalmaatje?

Project · wekelijks 1 tot 1 uur
Stichting Pulse

Voor een jonge man die in zijn thuisland architect was, zoek ik een taalmaatje. Je voornaamste taak is om hem te helpen met de Nederlandse taal. Dit doe je bijvoorbeeld door te oefenen in praktische situaties (naar de markt, de winkel of naar de bibliotheek), of je herhaalt en oefent wat er op de taalschool behandeld wordt. Je spreekt één keer per week 1 uur af op een tijdstip dat jullie beiden uitkomt. Je wordt in de gelegenheid gesteld om een basistraining te volgen en ook organiseren we bijeenkomsten met andere taalcoaches waarmee je o.a. ervaringen kunt uitwisselen. Met vragen over de taalondersteuning en over materiaal kun je terecht bij een ervaren coördinator. Goede beheersing van de Nederlandse taal is voldoende voor deze functie. Lijkt het je leuk om deze jonge man te helpen bij het leren van de Nederlandse taal én wil je je leven verrijken door te werken met mensen uit diverse culturen? Dan is deze vrijwilligersfunctie vast iets voor jou!

Word jij haar taalmaatje?
IJsselstein

Word jij haar taalmaatje?

Project · wekelijks 1 tot 1 uur
Stichting Pulse

Voor een vrouw die in haar thuisland docent biologie was, zoek ik een taalmaatje. Zij timmert hard aan de weg om een toekomst in Nederland op te bouwen en doet dit door overdag taallessen te volgen, te werken en stage te lopen. Daarom kan ze alleen in de avonduren of in het weekend afspreken. Je voornaamste taak is om haar te helpen met de Nederlandse taal. Dit doe je bijvoorbeeld door te oefenen in praktische situaties (naar de markt, de winkel of naar de bibliotheek), of je herhaalt en oefent wat er op de taalschool behandeld wordt. Je spreekt één keer per week 1 uur af op een tijdstip dat jullie beiden uitkomt. Je wordt in de gelegenheid gesteld om een basistraining te volgen en ook organiseren we bijeenkomsten met andere taalcoaches waarmee je o.a. ervaringen kunt uitwisselen. Met vragen over de taalondersteuning en over materiaal kun je terecht bij een ervaren coördinator. Goede beheersing van de Nederlandse taal is voldoende voor deze functie. Lijkt het je leuk om deze vrouw te helpen bij het leren van de Nederlandse taal én wil je je leven verrijken door te werken met mensen uit diverse culturen? Dan is deze vrijwilligersfunctie vast iets voor jou!

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Doe jij ook mee?
Nieuwegein

Doe jij ook mee?

Wekelijks · 1 tot 1 uur
Buddy to Buddy Nieuwegein

Onze 1e succesvolle ronde in Nieuwegein is achter de rug, wat een bijzonder traject hebben we met onze 25 buddykoppels afgerond! Wil jij ook buddy worden? Doe dan mee met onze 2e ronde die start in oktober. Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander. Met slechts een kleine activiteit per week die past in jouw leven. Denk aan een wandeling, kopje koffie, samen sporten. En dat voor een periode van 4 maanden. Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan stads- of dorpsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Wil je meer weten? Kom dan naar onze informatieavond waar we alles over het vier maanden durende Buddy-traject vertellen: Woensdag 25 september! Locatie: Stichting Balans, Hoornseschans 1 in Nieuwegein Vanaf 19.00 uur is er inloop, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Wil je nu vast meer informatie? Mail ons [e-mailadres verborgen] Meer informatie vind je op onze website [website verborgen].

Jongeren
Spreekbuis, beslisser, maatje is een mentor
Nieuwegein, Lopik

Spreekbuis, beslisser, maatje is een mentor

Eenmalig · 1 tot 3 uur
Mentorschap Noordwest en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen, dan ben je heel blij met een mentor. Iemand die jou bezoekt om je te leren kennen. Die jouw wensen en meningen verwoordt en je helpt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn. Bijvoorbeeld de 75-jarige Carlos, hij zit in een rolstoel en kan niet praten. Carlos ziet en begrijpt echter veel, waardoor contact opbouwen zeker mogelijk is. Hij wordt blij van aandacht en een bezoekje. Of Ineke, ze is 46 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Vanaf de start met haar mentor Lies wilde ze graag samen een wandeling maken, maar op een gegeven moment had ze daar geen zin meer in. Lies had bedacht om dan samen met haar auto op pad te gaan en dat vond Ineke prachtig. Het maakt haar minder angstig buiten en dan kunnen ze samen naar een café voor appeltaart. Of Joke, ze is 84 jaar en heeft een Alzheimer. Zelf beslissingen nemen lukt haast niet meer. Daarom is ze blij met haar mentor Dirk. Hij is haar wettelijk vertegenwoordiger en de vertrouwenspersoon van Joke. Als hij haar bezoekt dan hebben ze een praatje over hoe het gaat en hij helpt haar bij het maken van keuzes als er meer zorg nodig is. Zowel Dirk als Lies weten ook door overleg met de thuiszorg of de persoonlijk begeleider of alles goed verloopt. Lies neemt daarnaast jaarlijks deel aan het zorgplanoverleg. Dirk en Lies zijn een van de 330 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. We bieden mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Dirk en Lies zijn er veel meer mensen die een mentor zoeken; word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Nodig een oudere uit voor een etentje
Utrecht, De Bilt, Nieuwegein

Nodig een oudere uit voor een etentje

Maandelijks · 4 tot 6 uur
Stichting Eet Mee

Nodig een keer per maand een oudere uit als vaste gast voor een etentje bij jou thuis. wij maken een match op maat op basis van ieders wensen en voorkeuren. Momenteel zoeken wij voor adressen in Utrecht: Zuilen (begane grond, et en zonder kinderen), Leidsche Rijn (begane grond), Lunetten, Hoograven, Tuinwijk; In Bilthoven en in Nieuwegein. Heb jij af en toe een plekje beschikbaar aan je eettafel, Kun je iemand ophalen en weer thuisbrengen en wil je iets betekenen voor een oudere wijkbewoner? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Enthousiaste fietser gezocht
Nieuwegein

Enthousiaste fietser gezocht

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Vereniging Algemene Hulpdienst Nieuwegein

Is fietsen je passie? Houd je van buiten zijn en bewegen? Vind je het leuk om daarbij gezellig een praatje te maken met een inwoner van Nieuwegein? Meld je dan aan om te fietsen met de duofiets! Wij zijn in het bezit van 2 duofietsen en kunnen nog wat enthousiaste vrijwilligers gebruiken die graag met deze duofiets op pad gaan. Je gaat dan met een hulpvrager samen een fietsrit maken door Nieuwegein. De fiets heeft een ondersteuning, dus het trappen is niet zwaar. De medepassagier heeft de mogelijkheid om mee te trappen, maar is daar soms niet toe in staat. Voordat je met deze fiets op pad gaat, dient er wel eerst een 'proeve van bekwaamheid' afgelegd te worden. Het is heel dankbaar werk en je combineert het dan ook nog met bewegen in de buitenlucht! Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Algemene Hulpdienst Nieuwegein.

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten
IJsselstein

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Pulse

Denk aan activiteiten die je met een zorgvrager kan doen zodat de mantelzorger iets voor zichzelf kan doen en kan ontspannen. Denk aan: * Wandelen * Fietsen * Gezelschap houden * Spelletjes spelen * Samen koken * Luisteren, praten * Kortom eigenlijk alles wat een zorgvrager graag doet en waar jij je vrijwilligerswerk in wilt doen. Alles in goed overleg met de mantelzorger, zorgvrager en jij als vrijwilliger.

Wil jij een gezin een steuntje bieden?
Vijfheerenlanden

Wil jij een gezin een steuntje bieden?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas

Vindt je het leuk om een gezin met opgroeiende kinderen te ondersteunen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou. Wij zijn werkzaam in Gorinchem en Vijfheerenlanden en kunnen goed vrijwilligers gebruiken. Je kan bij ons snel aan de slag! Home-Start: Als vrijwilliger bij Home-Start ondersteun je gezinnen bij alledaagse opvoedproblemen. Vanuit jouw ervaring met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken uitzoeken in de bibliotheek. Ook kan je als vrijwilliger helpen bij het contact leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Begeleiding: Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk. Voor meer informatie en aanmelding kun je mij een berichtje sturen.

Word mentor en kom op voor je cliënt
IJsselstein, Houten, Nieuwegein

Word mentor en kom op voor je cliënt

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Word Basis Eerstehulpverlener + EHBO diploma
Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Nieuwegein, Rhenen, Veenendaal, Zeist

Word Basis Eerstehulpverlener + EHBO diploma

Maandelijks · 4 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Als Basis Eerstehulpverlener ondersteun jij bezoekers of deelnemers die onwel raken op evenementen. Ben jij 18 jaar of ouder? Help je mee op De Parade, de Utrecht Marathon of Dance Valley? Jij kiest wanneer en bij welk evenement je in actie komt als hulpverlener van het Rode Kruis. Natuurlijk krijg je een EHBO-opleiding en leer je alles over etherdiscipline. Check de vacature en word Basis Eerstehulpverlener op evenementen. Op festivals, sportwedstrijden of braderieën ga jij (met EHBO-certificaat op zak) aan de slag. Als Basis Eerstehulpverlener ondersteun je bezoekers of deelnemers die onwel raken op evenementen. Van pleisters plakken en schaafwonden behandelen tot hulp bieden bij oververhitting. Als hulpverlener van het Rode Kruis bepaal je zelf hoe, waar en wanneer je helpt: tijdens de Dodenherdenking, op Pinkpop of bij de kermis bij jou in het dorp. Wat ga je doen? Jij: • volgt een EHBO-cursus en leert wat te doen bij de meest voorkomende ongevallen • bezoekt de herhalingsavonden waar je vaardigheden oefent die je tijdens de cursus hebt geleerd. Zo blijft je kennis op peil en bied je altijd de juiste hulp • werkt 32 uur per jaar als hulpverlener. Een inzet bij een evenement duurt meestal 8 tot 9 uur. Je plakt pleisters, legt wondverband aan of schiet te hulp bij uitputting of onderkoeling. Hulpverlenen doe je altijd samen met andere collega’s van het Rode Kruis. Ben je nog onervaren? Dan word je gekoppeld aan ervaren krachten Waar dan? Dat hangt af van waar jij woont. We zoeken helpers voor locaties van het district Gooi en Utrecht: Baarn-Soest, Bunschoten-Spakenburg, De Bilt, Gooi en Vechtstreek, Lekstroom, Rhenen, Stichts Weidegebied, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Zeist-Heuvelrug. Wat breng je mee? Jij bent: • minimaal 18 jaar en woont binnen het district Gooi en Utrecht • EHBO-gecertificeerd voor volwassenen en kinderen of je volgt de EHBO-cursus die wij vergoeden (± 30 uur) • sociaal vaardig en stressbestendig. Je werkt met hulpbehoevende mensen, stelt hen gerust en houdt het hoofd koel bij hulp aan slachtoffers • fysiek in staat om EHBO-handelingen uit te voeren. Een beach body is niet nodig maar je moet gemakkelijk kunnen lopen, gehurkt of op je knieën kunnen werken of een slachtoffer kunnen ondersteunen/tillen • bekend met digitale middelen: je kunt werken met de Rode Kruis applicatie op je smartphone of computer • jaarlijks minimaal 32 uur beschikbaar als Basis Eerstehulpverlener Wat krijg je? Jij krijgt: • de EHBO-cursus en aanvullende trainingen over hoe je mentale eerstehulp verleent en hoe je de portofoon gebruik. Je hebt ook toegang tot online cursussen via GoodHabitz • vaardigheden waarmee je mensen kunt helpen (Wat is je pa blij dat jij zijn poot kunt verbinden) • leuk vrijwilligerswerk: de evenementen zijn gezellig, het werk is soms spannend en je beleeft een evenement eens achter de schermen • een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis • een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten • de Rode Kruis outfit voor tijdens je inzet • en tenslotte, alle pluspunten van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis: o vrijwilligerswerk dat echt bij je past en voldoening geeft o mooie werkervaring op je cv o een groot netwerk van de Rode Kruis community o een ego boost! Het Rode Kruis is een grote en populaire club. Wereldwijd ook. Komt in actie bij rampen en voor noodhulp. Iedereen vindt je fantastisch. Meld je aan Meer weten over deze functie? Neem contact met ons op. Ingrid van der Heijden is de Coördinator van de Eerstehulpverleners in regio Gooi en Utrecht en kan je er alles over vertellen. Liever direct reageren op de vacature? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of meld je aan en stuur een motivatie met cv via de vacature op onze website. Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Je gegevens worden altijd beveiligd verstuurd en opgeslagen. Wij hopen je snel te ontmoeten! Eerstehulpverlener aan het woord “Kan ik hier ook naar het toilet?” dat is een veel gestelde vraag bij de EHBO-post. Iedere Eerstehulpverlener herkent dit. Mensen spreken ons gemakkelijk aan. Wij zijn een vertrouwd beeld voor mensen. Het leukst vind ik de actie en de reuring op een evenement. Ook de samenwerking met het team en met andere hulpverleners. We doen het echt samen. Het is echt een 1 team 1 taak gevoel. Vooral bij pittige situaties is het erg prettig om er niet alleen voor de staan. De hulp gaat van pleisters plakken tot traumatische verwondingen waarbij we assistentie inroepen van specialistische hulp. Gelukkig hebben we altijd back-up: vanuit het Rode Kruis, de organisatie of hulpdiensten”. Marcel, eerstehulpverlener District Gooi en Utrecht

Districtcoördinator Contactcirkels
Utrecht, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Rhenen, Veenendaal, Zeist, Houten, Nieuwegein, De Ronde Venen

Districtcoördinator Contactcirkels

Wekelijks · 3 tot 8 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Als districtcoördinator van de contactcirkels ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren. In deze contactcirkels hebben mensen elke ochtend even een gesprek om te vragen hoe het gaat. Wil je je ook inzetten voor het Rode Kruis? Dicht bij huis een vrijwillige bijdrage leveren met impact voor ouderen? Vind jij het ook belangrijk om eenzaamheid te bestrijden? De Contactcirkel bestaat uit een groep mensen die elke ochtend even contact met elkaar hebben om te vragen of alles goed gaat. Ook heeft het bellen een alarmfunctie en voorkomt het dat het onopgemerkt blijft als er iets met een deelnemer aan de hand is. Wordt er door een deelnemer niet opgenomen dan belt de vrijwilliger van het Rode Kruis een contactpersoon om een kijkje te gaan nemen. Voor de contactcirkels in district Gooi en Utrecht zijn we op naar een: Districtcoördinator Contactcirkels Ca. 3 tot 8 uur per week Wat ga je doen? Contactcirkels worden onderhouden door een team van vrijwilligers en een coördinator. Als districtcoördinator van de contactcirkels ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren van de cirkels. Het is belangrijk dat zij weten dat er iemand voor hen klaarstaat en hen kan adviseren bij vragen. De coördinatoren van de cirkels ondersteunen op hun beurt weer vrijwilligers die bellen met deelnemers. Het is belangrijk dat ze zich gehoord en veilig voelen. Ongeveer 1 keer per maand neem je zelf het initiatief en bel je of bezoek je de coördinatoren zodat er korte lijntjes blijven onderling. • Je zorgt ervoor dat de coördinatoren een laagdrempelig aanspreekpunt hebben. • Je zorgt dat deelnemers geregistreerd worden door de coördinatoren, je denkt mee over het werven van nieuwe deelnemers om de cirkels draaiende te houden en je informeert de coördinatoren over de voortgang • Houdt de intakegesprekken met nieuwe coördinatoren. • Twee keer per jaar organiseer je voor alle coördinatoren een (in) formele bijeenkomst als dank voor hun inzet. Wat vragen wij? • Voor deze functie zoeken wij iemand die bij voorkeur 2 vaste ochtenden per week beschikbaar is. • Kennis heeft van administratieve programma’s zoals Outlook, Word en Excel. Verder werken we veel met Teams voor online vergaderingen en het beheer van documenten. • Affiniteit met de doelgroep van de contactcirkel, ouderen. • Empathie en geduld. • Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG), die we gratis voor jou aanvragen. Wat bieden wij jou? • Werken in een team wat zich nog volop aan het ontwikkelen is en wat je dus ook zelf mee vorm kunt geven. • Ontmoetingen om ervaringen uit te wisselen met coördinatoren. • De mogelijkheid interne opleidingen te volgen waaronder de introductiecursus van het Rode Kruis en Goodhabitz; een leerplatform waar alle vrijwilligers van het Rode Kruis gebruik van mogen maken. • Reis- en onkostenvergoeding. • Verzekering. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie? Neem contact op met Cecilia via een reactie hier of via haar e-mailadres bij de vacature op onze website. Ben je enthousiast en wil je reageren? ? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi en Utrecht en gebruik de knop “Solliciteer nu”. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!