Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Losjes in de heupen?

Bewegen is goed voor je lijf en voor je brein! We gaan 1x in de maand Stijldansen. 💃🕺 in Ontmoetingscentrum Irene. Wij zijn op zoek naar mannelijke vrijwilligers die één keer in de maand op donderdagmiddag van 14.00-15.45 uur samen met ons willen stijldansen. (of vrouwen die de mannenrol kunnen vertegenwoordigen) Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffiedrinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/ Totaal Vitaal/ Bewegen, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. U hulp wordt erg gewaardeerd. Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, eindejaar borrel en u ontvangt jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat, 1431 BW  in Aalsmeer. Kijk voor meer informatie op de website van Zorggroep Aelsmeer. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij de zorggroep, neem dan contact met mij op. Wie weet tot ziens. Saskia en Tanja.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Aalsmeer

Maximaal 4 deelnemers

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bewegen is goed voor je lijf en voor je brein!

We gaan 1x in de maand Stijldansen. 💃🕺 in Ontmoetingscentrum Irene.

Wij zijn op zoek naar mannelijke vrijwilligers die één keer in de maand op donderdagmiddag van 14.00-15.45 uur samen met ons willen stijldansen.
(of vrouwen die de mannenrol kunnen vertegenwoordigen)

Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffiedrinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/ Totaal Vitaal/ Bewegen, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding.

U hulp wordt erg gewaardeerd.

Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, eindejaar borrel en u ontvangt jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat, 1431 BW  in Aalsmeer.

Kijk voor meer informatie op de website van Zorggroep Aelsmeer.
Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij de zorggroep, neem dan contact met mij op.
Wie weet tot ziens.
Saskia en Tanja.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 2 uur

Locatie

Aalsmeer

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Voor wie

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Tanja
100% profielsterkte

Over Tanja

Mijn naam is Tanja Eichholtz Ik werk als coördinator voor de vrijwilligers voor Zorggroep Aelsmeer, voor zowel Aalsmeer als in Kudelstaart. Ik werk al 40 jaar met veel plezier in de gezondheidszorg. Ik hou van gezelligheid ,zingen en beeldhouwen.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Zorggroep Aelsmeer is ingeschreven op Aalsmeervoorelkaar sinds 05-06-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 5 aanbevelingen ontvangen
Via Tanja ben ik in contact gekomen met Saskia over 'Totaal vitaal' Ouderen in beweging te krijgen met behulp van geheugentraining. Een gezellige bezigheid op de donderdagmiddag met als afsluiting een kopje koffie of thee.
Patrick
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Aelsmeer

TEA TIME
Aalsmeer

TEA TIME

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Houdt u van een gezellig praatje maken en heeft u zin om 1 uurtje in de week met de een kar langs de kamers van onze bewoners in het Zorgcentrum te gaan. Met een lekker bakje thee, koffie, limonade en een koekje natuurlijk. Voor twee afdelingen van het Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De theeronde is dagelijks van 14.00 tot 15.00/ 15.30 uur. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Om met de bewoners te kunnen praten is enige Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk. Niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Jongeren
Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie.... :)
Aalsmeer

Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie.... :)

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Houdt u van een gezellig praatje maken en heeft u zin om 1 uurtje in de week met de koffiekar langs de kamers van onze bewoners in het Zorgcentrum te gaan? Met een lekker bakje koffie, thee en een koekje natuurlijk! Wij zijn op zoek naar iemand voor de avond koffieronde op dinsdag- en zaterdagavond van 18.30 tot 19.30/ 20.00 uur. U kan evt. ook om de week komen of samen met uw partner, vriend of vriendin. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken meestal geen Engels. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Jongeren
Tafeltje dekje rijden
Aalsmeer

Tafeltje dekje rijden

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Wij zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers die met hun auto warme maaltijden willen bezorgen bij senioren thuis. Dit noemen we voor Tafeltje dekje rijden. We zoeken bezorgers die minimaal 1 keer in de 4 weken maaltijden willen bezorgen. U rijdt in deze bezorgweek dan drie dagen, te weten: Maandag - woensdag - vrijdag of Dinsdag - donderdag - zaterdag U rijdt met uw eigen auto en krijgt daarvoor een vergoeding. Tijdens het rijden van de maaltijden bent u verzekerd. U wordt om 11.15 uur verwacht bij de keuken van Zorgcentrum Aelsmeer. Per keer bent u ongeveer 1 uur bezig. Wilt u ook graag uw dorpsbewoners in Aalsmeer en Kudelstaart helpen door het bezorgen van hun warme maaltijd? Even een gezicht aan de deur, een begroeting of een kort praatje. Er wordt erg naar u uitgekeken. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Niet alleen wij, maar vooral ook de mensen die thuis wonen, zijn u enorm dankbaar. Is dit iets voor u? Neemt u dan gerust contact met ons op. Suzanne, Anja of Tanja van Zorggroep Aelsmeer.

Diner time met de Lunch
Aalsmeer

Diner time met de Lunch

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bij Zorggroep Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag willen assisteren bij de warme maaltijd, het diner voor de bewoners Er wordt met een kleine groep bewoners gezamenlijk de warme maaltijd gegeten in een huiskamer. Deze maaltijden worden vers bereid in de keuken van het zorgcentrum. We vragen u om te helpen met tafeldekken, de maaltijden klaarzetten, het eten klein snijden en u kunt ook helpen met het eten geven aan één van de bewoners. Daarnaast draagt u bij aan de gezelligheid tijdens het eten, doormiddel van een praatje met de bewoners. Het diner is dagelijks van 11.30 – 13.00 uur. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken meestal geen Engels. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Virtuelefiets
Aalsmeer

Virtuelefiets

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Virtuelefiets Lekker trappen en dan fiets je virtueel de hele wereld over, met het fietslabyrint. Het ontmoetingscentrum Irene, is op zoek naar een vrijwilliger die het fietslabyrint wil begeleiden. Op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag ochtend of middag. Als vrijwilliger ga je een cliënt begeleiden, tijdens het fietsen op een motomed en je maakt gebruik van een fietslabyrint. Een motomed is een bewegingstrainer, waarbij je zittend op een stoel of rolstoel, met je benen kan trappen als op een fiets. De fiets staat in verbinding met het fietslabyrint, een systeem waarbij cliënt op een scherm kan kijken en een interactieve fietstocht kan maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland. Stopt je met trappen, dan sta je ook stil in de fietstocht op het scherm. Tijdens het fietsen is gelegenheid om gezellig een te praatje maken. Er staat een lekker kopje koffie of thee voor u klaar. Het ontmoetingscentrum is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. Het ontmoetingscentrum wordt bezocht door ouderen (het Odensehuis) die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het ontmoetingscentrum informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is 1431 BW Aalsmeer. U hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Totaal Vitaal
Aalsmeer

Totaal Vitaal

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bewegen is goed voor je lijf en voor je brein! Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons kan helpen bij de beweegactiviteit en een wandeling maken op: Donderdagmiddag van 14.00-15.45 uur. Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. De bezoekers zijn senioren en ze kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder de beweegactiviteit. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor senioren met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte zoals b.v. Parkinson of CVA. U hulp wordt erg gewaardeerd. Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, eindejaar borrel en u ontvangt jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 12, 1431 BW  in Aalsmeer. Kijk voor meer informatie op onze website Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij de zorggroep, neem dan contact met mij op. Ik hoop tot ziens. Tanja

"Rondje om met de bus"
Aalsmeer

"Rondje om met de bus"

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

Chauffeur gezocht Bezorgt u onze cliënten en fijne dag, door ze naar het ontmoetingscentrum te rijden? In het ontmoetingscentrum Irene te Aalsmeer zijn wij op zoek naar vrijwillige chauffeur die in een personenbusje kan rijden en wil helpen met het ophalen en wegbrengen van onze cliënten. Het ontmoetingscentrum Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het ontmoetingscentrum wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het ontmoetingscentrum informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 50 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. We zijn momenteel op zoek naar een chauffeur die of eventueel om de week, een personenbusje kan rijden op: Donderdag van 09.00 - 10.45 uur en/ of van 15.45 – 17.15 uur In de ochtend staat er na afloop natuurlijk een lekker kopje koffie voor u klaar! Aangezien u met onze cliënten rijdt krijgt u vooraf, op onze kosten, een rij test bij een rijschool. U hulp wordt zeer gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 12, 1431 BW Aalsmeer. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Tijd om een klein Ritje te maken?
Aalsmeer

Tijd om een klein Ritje te maken?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bent u in de gelegenheid om een paar bezoekers, naar het Wijkpunt voor Elkaer in Kudelstaart te brengen? Het Wijkpunt voor Elkaer is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en wordt bezocht door ouderen die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Op woensdag en vrijdag is er een maatwerkgroep voor ouderen met de diagnose dementie of andere hersenen gerelateerde ziektes, zoals Parkinson of CVA. De bezoekers worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. U kunt denken aan: geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/ Totaal vitaal, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven. Het wijkpunt informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag wordt de maatwerkgroep bezocht door 10/12 bezoekers. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, op woensdags om 9.30 uur bezoekers willen ophalen en/of om 15.45 uur weer naar huis brengen. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. U hulp wordt erg gewaardeerd! Voor onze vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer organiseren we o.a. informatiebijeenkomsten, een eindejaar borrel met een attentie, reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. “Wijkpunt voor Elkaer”, Nobelhof 1, te Kudelstaart. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

"De Koffiecorner"
Aalsmeer

"De Koffiecorner"

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer

We hebben een leuke nieuwe activiteit die we graag met jullie hulp willen opstarten en testen bij Zorggroep Aelsmeer. We introduceren gezellige koffiemomenten in de Grote Zaal van het Zorgcentrum, waar bewoners, familie en omwonenden uit de buurt samen kunnen komen. We willen graag testen hoe dit concept aanslaat, omdat we merken dat er veel behoefte is aan sociale momenten. Nu de Grote Zaal is verbouwd is het een mooie ontmoetingsplek hiervoor geworden. Omdat het een test periode is, zullen wij na een paar weken evalueren waar behoefte aan is en hoe we het verder kunnen uitbreiden, zodat er uiteindelijk gedurende de hele week gebruik kan worden gemaakt van de Grote Zaal & de Counter als ontmoetingsplek. Wanneer? Maandag: 10:00 - 11:30 uur en 13:30 - 15:30 uur Donderdag: 10:00 - 11:30 uur en 13:30 - 15:30 uur Tijdens de testperiode zal een medewerker van de Counter ook aanwezig zijn om te helpen. Waar: In het Zorgcentrum van Zorggroep Aelsmeer. Waar hebben we hulp bij nodig? Het schenken van koffie, thee en frisdranken Het serveren van taart en koek In de middag: het serveren van een advocaatje, wijn en bier Afrekenen van alle dranken en hapjes Netjes opruimen van alle vaat Een gezellig praatje met de mensen die komen Dit is een geweldige kans om een positieve impact te maken en een gezellige sfeer te creëren. Niet alleen voor de bewoners en hun familie, maar ook voor ouderen uit de buurt die behoefte hebben aan contact en gezelligheid. Om met de bewoners te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Onze bewoners zijn vaak slechthorend en spreken vaak geen Engels. Voor onze vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer organiseren we o.a. informatiebijeenkomsten, een eindejaar borrel met een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Ritje te maken?
Aalsmeer, Haarlemmermeer

Ritje te maken?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bent u in de gelegenheid om een paar bezoekers, naar OC-ontmoetingscentrum Odense Rijsenhout te brengen? Wij zijn op zoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, willen helpen met ophalen en wegbrengen van onze bezoekers naar OMC-Odense in Rijsenhout. Dit is op donderdag, rond 10.00 uur kan u de bezoekers naar het OC brengen en om 15.30 uur weer naar huis. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Het OMC-Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in Rijsenhout, over de brug bij Aalsmeer. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffie drinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/Totaal vitaal, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. Uw hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

"Blokje om"
Aalsmeer, Haarlemmermeer

"Blokje om"

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag? Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden. Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene. Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Houdt u ook zo van wandelen?
Aalsmeer

Houdt u ook zo van wandelen?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Eén van onze cliënten van het ontmoetingscentrum (OC) Irene gaat graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen met één van onze cliënten en tijd hebben om samen een praatje maken. Wist u dat onze cliënten ook u veel te vertellen hebben. Momenteel zijn we opzoek naar een wandelvrijwilliger die op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur met een individuele cliënt of met een kleine groepje wil wandelen. We zouden het gezellig vinden als nu na afloop een lekker kopje thee of koffie blijft drinken. Soms zitten cliënten in een rolstoel en kunt u eerst uitleg/les krijgen hoe je het beste met een rolstoel rijdt. Om met de cliënten te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Ze spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Bingo altijd prijs!
Aalsmeer

Bingo altijd prijs!

Maandelijks · 2 tot 3 uur
Zorggroep Aelsmeer

Zorgcentrum Aelsmeer is op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij de Bingo voor de bewoners. Op woensdagmiddag één keer per maand van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze middag assisteert u aan een tafel de bewoners, die wat hulp nodig hebben, tijdens de Bingo. In de pauze helpt u samen met een paar andere vrijwilligers met het inschenken en uitdelen van de koffie/ thee en koekjes. Daarnaast is er tijd om gezellig een praatje te maken met de bewoners en maken we er met elkaar een gezellige middag van. U hulp wordt erg gewaardeerd! Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, houden we een eindejaar borrel en ontvangt u jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij het Zorggroep Aelsmeer, neem dan contact met mij op. Tanja Vrijwilligerscoördinator

Muzikale Optredens
Aalsmeer

Muzikale Optredens

Maandelijks · 2 tot 3 uur
Zorggroep Aelsmeer

Zorggroep Aelsmeer verzorgt twee keer per maand een optreden met muziek in de grote zaal van het Zorgcentrum in Aalsmeer. Op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. We zijn op zoek naar vrijwilligers die helpen bewoners ophalen van hun kamer, voor wie dit zelf niet meer mogelijk is en aan het eind van de activiteit brengt u ze weer terug naar hun kamer. Gezamenlijk luisteren en kijken we naar de optredens. In de pauze helpt u samen met een paar andere vrijwilligers met het inschenken en uitdelen van de koffie/ thee, koekjes of een drankje. Daarnaast is er tijd om gezellig een praatje te maken met de bewoners en maken we er met elkaar een gezellige middag van. De activiteitenbegeleidster zorgt voor de muzikanten. U hulp wordt erg gewaardeerd! Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, houden we een eindejaar borrel en ontvangt u jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Kijk voor meer informatie op Zorggroep Aelsmeer. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neem dan contact met mij op. Wie weet tot ziens. Met vriendelijke groeten, Tanja

Anderen bekeken ook

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad, Huizen

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Van Alles Wat
Aalsmeer

Van Alles Wat

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Mantelzorg & Meer

Meneer (1963) heeft Alzheimer. Meneer is getrouwd. Het echtpaar woont in Uithoorn. Door de week is meneer naar de dagopvang en in het weekend is meneer thuis. Het zou fijn zijn als er dan iemand is waar meneer dingen mee kan ondernemen zodat zijn echtgenote wat wordt ontlast en meneer niet alleen is. Meneer houdt van fietsen en wandelen. Een praatje maken, boodschappen doen, of samen iets ondernemen. Dit vindt meneer al heel leuk.Graag op vrijdag, zaterdag of zondag. Wil jij hier tijd voor maken, neem dan contact op met Mantelzorg & Meer.

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?
Haarlemmermeer

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongen van dertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) dat met hem wil bowlen. De jongen geeft de voorkeur aan een niet-rokend persoon. De leeftijd van het maatje vindt hij niet heel relevant. Hoe het maatje met hem omgaat, is voor hem wel een belangrijk uitgangspunt. Hij wenst een maatje dat oprechte interesse toont en geduldig is. Iemand die het goede in de mens ziet en niet bij voorbaat een mening heeft of een stempel op een ander drukt. Daarbij is het voor hem belangrijk dat zijn maatje nauwkeurig is in het nakomen van afspraken. Als vrijwilliger zal je geen verwachtingen moeten hebben dat je meteen zijn vertrouwen zult winnen. Ook de communicatie zal een uitdaging zijn. Op het moment dat jullie elkaar wat beter kennen, zal je merken dat het contact makkelijker gaat verlopen. De jongen is beschikbaar op dinsdag, woensdag en zondag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Structureel
Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeren
Wie brengt een vrouw (33) wat gezelligheid?
Haarlem, Haarlemmermeer

Wie brengt een vrouw (33) wat gezelligheid?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van drieendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw woont in een begeleid wonen project en krijgt begeleiding van hulpverleners. De vrouw voelt zich eenzaam. Ze mist gezelligheid en ze wil meer te doen hebben. Daarom hoopt ze dat ze via het Maatjesproject aan een maatje gekoppeld kan worden. Omdat ze al de nodige hulpverleners om zich heen heeft, wenst ze een maatje dat geen betweter is. Ze heeft juist behoefte aan iemand met wie ze wat gezelligheid en ontspanning kan ervaren. Met een maatje gaat ze graag wandelen, koken, muziek luisteren, een gezelschapsspelletje spelen of ergens wat drinken. Het liefst ontmoet ze haar maatje op vrijdag, zaterdag of zondag overdag of ’s avonds. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje
Haarlemmermeer

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje dat haar mee naar buiten wil nemen. Als de vrouw alleen de straat op gaat, ervaart ze angstklachten die in paniek kunnen overgaan. Wanneer iemand haar vergezelt, dan heeft ze meestal geen last van die angst- of paniekklachten. De vrouw heeft een gezin, dat overdag druk is. Het zou fijn zijn als de vrouw óók wat afleiding buitenshuis heeft. Het is de bedoeling dat haar maatje haar thuis komt ophalen om samen vervolgens een ommetje van zo’n dertig tot vijfenveertig minuten te lopen of om samen even naar het winkelcentrum te gaan. De vrouw heeft daarbij last van lichamelijke klachten. Ze heeft in het verleden meerdere malen een hartaanval gehad. De laatste was vier jaar geleden. Mocht de vrouw tijdens het maatjescontact opnieuw een hartaanval krijgen, dan is het belangrijk dat je meteen 112 belt. Als vrijwilliger moet je dus voorbereid zijn op en om kunnen gaan met een dergelijke situatie. Haar moedertalen zijn Turks en Duits. De vrouw heeft daarom de voorkeur voor een Turks- of Duitssprekend maatje (v). Iemand van 18 jaar of ouder, die vrolijk en vriendelijk is. En die haar weet op te beuren. De vrouw heeft geen specifieke hobby’s of interesses. Het gaat er in dit maatjescontact dus om dat de vrijwilliger haar wat afleiding kan bieden, haar er mee op uit neemt en met haar praat over wat luchtige onderwerpen. De vrouw is op doordeweekse dagen overdag beschikbaar. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie houdt er ook van dieren?
Aalsmeer

Wie houdt er ook van dieren?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfendertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De vrouw heeft fysieke klachten, waardoor ze rolstoelafhankelijk is. Daarbij vindt ze het spannend en lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze weet in een sociale situatie niet zo goed hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet zeggen of wat ze moet doen. De vrouw heeft eerder maatjes gehad, dat heeft ze als positief ervaren. Zij zou graag weer aan een maatje gekoppeld willen worden. Ze vond het in het vorige maatjescontact fijn om ergens naar uit te kunnen kijken en samen met iemand iets leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld even naar buiten gaan (met haar hondje). Of om een bioscoop, een manage of een kinderboerderij te bezoeken. Als het jou leuk lijkt om haar nieuwe maatje te worden, wees je er dan van bewust dat deze vrouw het contact belangrijker vindt dan de activiteit. Het gaat haar om de afleiding en de gezelligheid. En dat zij zich bij haar maatje op haar gemak kan voelen. Daarnaast is het belangrijk dat je het als vrijwilliger kan accepteren dat zij wellicht andere keuzes maakt dan jij als vrijwilliger zou doen, dat je de ander niet wil ‘veranderen’ maar haar kan accepteren zoals zij is. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje van dieren houdt. Een gedeelde interesse voor dieren is ook een gespreksonderwerp. De vrouw maakt gebruik van speciaal vervoer. Tijdens een maatjesuitje zal het nodig zijn dat haar maatje haar rolstoel duwt. Zij kan een paar honderd meter lopen. Activiteiten moeten low-budget zijn. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Rick FM vacatures
Uithoorn

Rick FM vacatures

Eenmalig of wekelijks · 8 tot 24 uur
Radio Rick FM

Ruim 60 vrijwilligers maken met elkaar onze lokale omroep. Ze presenteren programma’s, doen de techniek en onderhouden de apparatuur en systemen Er is een nieuwsredactie team en medewerkers die social media en de promotie en evenementen en activiteiten verzorgen. Bij Rick FM is altijd plaats voor gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. Interesse om mee te werken aan onze werkzaamheden en activiteiten? Neem dan contact met ons op! Rick FM werkt uitsluitend met vrijwillige medewerkers en heeft geen betaalde functies. Vacatures Nieuwsredactie. - Redacteur voor het verwerken van de persberichten voor de website en voor radio nieuwsberichten. - Redacteur voor social media berichten; Facebook, Twitter en Instagram. (Het is werk wat ook heel goed thuis gedaan kan worden) Verslaggevers. Verslaggever om interviews op te nemen en reportages te maken bij evenementen en activiteiten. Technici. Voor de montage van interviews en opnames maken met presentatoren. Ook voor de eindmontage van items en complete programma’s. Ben je geïnteresseerd om op vrijwillige basis ons team te versterken? Volg je mogelijk een opleiding in Communicatie/Journalistiek en zoek je een plek waar je ervaring op kunt doen? We zijn op zoek naar radio collega’s. Die de Nederlandse taal uitstekend beheersen. Met een creatieve inslag. Die leergierig zijn, goed kunnen omgaan met feedback, zelfstandig en ook in een team kunnen werken. Het inwerken en begeleiden is door ervaren collega’s. Met het Rick FM team ben je onderdeel van de dagelijkse activiteiten om de inwoners van Uithoorn, De Kwakel en de regio te informeren met nieuws en afwisselende muziekprogramma’s. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden om als vrijwilliger bij Rick FM aan de slag te gaan. Stuur een bericht en vertel ons waarom jij ons team komt versterken. Informatie over Rick FM. Rick FM is dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel, met dagelijks en 24 uur per dag gevarieerde programma’s. Informatie, nieuws en interviews op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur in het live programma 'Goedemorgen Amstelland' en tussen 17.00 en 18.00 uur in het radioprogramma 'Info Direct'. Ieder weekend de 'Gouden Zaterdag' met de hele dag vol met muziek in diverse programma’s. Zondags o.a.; een uur kunst en cultuur in 'Uit de Kunst', 'Sport & Co' met interviews over sport en andere actualiteiten. De wedstrijdverslagen van Legmeervogels, KDO en RKDES in het programma 'Het Tussendoortje' en ook het gezellige 'Rood Wit Blauw' met Nederlandstalige muziek en de Nederpop Tip van de week.

Jongeren
Vrouw wenst maatje (v) om mee te wandelen
Haarlemmermeer

Vrouw wenst maatje (v) om mee te wandelen

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de vijftig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd. De vrouw heeft een levensgezel, maar mist daarnaast een vriendschappelijk contact met iemand. Met een maatje zou de vrouw graag op een locatie afspreken, om te gaan wandelen of om koffie te drinken. De vrouw heeft een hondje. Die kan ze eventueel meenemen. Als de vrijwilliger ook een hond heeft, dan vindt de vrouw het prima als die hond ook meegaat. Voor de vrouw is het belangrijk dat haar maatje stabiel in het leven staat en geen ervaringsachtergrond in de ggz heeft. Ze wenst een maatje dat niet dominant is, want dan zou ze zich snel ondergeschikt gaan voelen. De vrouw heeft juíst behoefte om in het maatjescontact een stukje van zichzelf te kunnen laten zien en om wat aandacht te ontvangen. Het zou voor haar dus fijn zijn als het maatje een gelijkwaardig contact met haar kan opbouwen en actief interesse in haar kan tonen. Met haar maatje zou ze graag praten over bijvoorbeeld alledaagse dingen, actualiteiten of hoe het weekend was. De vrouw heeft de neiging om zichzelf niet snel op de voorgrond te zetten. Daarom is het belangrijk dat haar maatje haar betrekt in het gesprek, onder andere door het stellen van vragen. De vrouw is nauwkeurig in het nakomen van afspraken; ze hoopt dat haar maatje daar ook secuur in is. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden
Aalsmeer

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Maandelijks · 0 tot 4 uur
Participe Amstelland Amstelveen

De cliëntenraad van Participe Amstelland zorgt ervoor, als formeel adviesorgaan, dat het management het optimale belang van de cliënten van Participe Amstelland in het oog houdt. Ook ziet zij erop toe dat de hulp- en dienstverlening op een kwalitatief niveau wordt uitgevoerd. Onder cliënten worden verstaan alle mensen die gebruik maken van hulp of diensten van Participe Amstelland. Wat doet de cliëntenraad? De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Participe Amstelland. De cliëntenraad beoordeelt de concrete effecten van het beleid van Participe Amstelland op het gebied van welzijn. Zij volgt het beleid kritisch en beoordeelt of het cliënten- en bewonersbelang hierin voldoende doorklinkt. De leden vangen signalen op uit het werkveld en vertalen deze richting de organisatie. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de managers. Daarnaast heeft de cliëntenraad een signaalfunctie en maakt de managers attent op wat er onder de cliënten of bewoners leeft. Wie vormen de cliëntenraad? De raad bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 leden. De leden hebben ofwel zelf ervaring met de dienstverlening van Participe of een zodanige maatschappelijke positie, dat ze in staat zijn zich in te leven in de doelgroep van de organisatie. Ze hebben met elkaar een goed beeld van de dienstverlening van de organisatie. Ze komen gespreid uit de gemeenten in het werkgebied van de organisatie, bij voorkeur zodanig dat er uit elk van de gemeenten iemand zitting heeft in de cliëntenraad. Contact met de cliëntenraad Heeft u interesse om lid te worden van de cliëntenraad? We horen graag van u. U kunt reageren via onderstaande knop