Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Re-integratie ex-gedetineerde

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Lees meer

structureel

Alphen aan den Rijn

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.).

Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”
Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast.

“Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje

En: “Wat neem ik dan mee?”
• Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen.
• Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
• Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos.

Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?”
• Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten.
• Een WA- en ongevallenverzekering.
• Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering.

Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is.

Stichting Exodus Nederland
Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers.

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend.

Zoeken wij elkaar?  
Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland.
Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella.
Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Alphen aan den Rijn

Impact

Voor wie

Volwassenen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Lisette
65% profielsterkte

Over Lisette

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Exodus Nederland is ingeschreven op Noordkopvoorelkaar sinds 15-11-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 3 aanbevelingen ontvangen
Het mailcontact tussen Lisette en mij, heb ik als prettig ervaren. Merci :)
Trees
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Exodus Nederland

Helpen bij de reintegratie van gedetineerden
Vught, 's-Hertogenbosch

Helpen bij de reintegratie van gedetineerden

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Exodus Nederland

Stichting Exodus Nederland is op zoek naar gemotiveerde en ervaren vrijwilligers voor de Penitentiaire Inrichting Vught. Een re-integratiecentrum is een ruimte waar gedetineerden met een hulpvraag terecht kunnen. Zij kunnen zich in het centrum voorbereiden op hun terugkeer in de samenleving door de regelzaken op de leefgebieden: Id aanvragen, inschrijven in de gemeente e.d. Werk- en inkomen Huisvesting Zorg Schulden en financiën Korte omschrijving werkzaamheden: Je begeleidt en ondersteunt de gedetineerde burger bij het organiseren van zijn regelzaken. Daarbij maak je gebruik van voorbeeldbrieven, formulieren en websites op speciaal beveiligde computers. Als vrijwilliger/re-integratiecoach bij het RIC help je gedetineerden met allerlei zaken om een succesvolle terugkeer in de samenleving te realiseren. Je adviseert en motiveert gedetineerden zelf aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij het inschrijven bij een woningbouwvereniging, door voorbeelden te geven van sollicitatiebrieven of door te helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Uitgangspunt is en blijft dat de gedetineerde ondersteund wordt in het zelfstandig regelen van zijn zaken. Je adviseert de gedetineerden bij het maken van keuzes en je geeft de gedetineerden het zelfvertrouwen dat ze het na hun detentie gaan redden in de maatschappij. Vaardigheden: goede communicatieve en sociale vaardigheden; samenwerken in een team, met ketenpartners en ex-gedetineerden; administratieve vaardigheden en kunt goed met de computer overweg; snel schakelen tussen de steeds wisselende vragen van de gedetineerden integer zijn; afstand bewaren, met distantie problemen bekijken en oplossen zonder daar emotioneel betrokken bij te raken Niet overnemen maar ondersteunen Wat wij kunnen bieden: Een toegepaste training (3 dagen) 21,22 en 23 oktober Een prettige werksfeer; Reiskostenvergoeding (0,35 cent per km). Verzekering voor ongevallen en aansprakelijkheid tijdens werkzaamheden Een VOG (Verklaring omtrent goed gedrag) is noodzakelijk. Verplicht programma: Alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen moeten een e-learning volgen en een 3 daagse training bijwonen. Er wordt gestreefd naar een inzet door vrijwilligers van 1 jaar of meer. Geïnteresseerd? Graag contact met mij opnemen. Paula Silva [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen]

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente
Almelo

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Twente Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator vrijwilligers Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde
Assen, Hoogeveen

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Drenthe Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Richard. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Grave
Land van Cuijk

Re-integratiecentrum PI Grave

Wekelijks · 4 tot 16 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger - min. 4 uur p/w - Grave ma. en/of di. (8.00 uur-12.00 uur) en/of wo. (8.00 uur-16.30 uur) Woonachtig in Grave of binnen een straal van 25 km. rondom Grave Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwillig Re-integratiecoach binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Grave, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Sittard
Sittard-Geleen

Re-integratiecentrum PI Sittard

Wekelijks · 4 tot 20 uur
Exodus Nederland

Minimaal 4 uur per week Woonachtig in Sittard of binnen een straal van 25 km. rondom Sittard. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwillig Re-integratiecoach binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Sittard, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula Silva. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Dordrecht

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger OKD – 4 uur – Rotterdam, Dordrecht of Krimpen aan den IJssel Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator vrijwilligersgroep
Gouda

Coördinator vrijwilligersgroep

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Coördinator Vrijwilligersgroep – 4 uur – Gouda Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Coördinator van de vrijwilligersgroep Gouda ben jij verantwoordelijk voor de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand maar ook het contact met derden (bijv. penitentiaire instellingen). Na het binnenkomen van een hulpverzoek zorg jij dat er een vrijwilliger aan de deelnemer wordt gekoppeld. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw sociale vaardigheden in te zetten zoals je empathische en coachende/motiverende vermogen. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en heb je coördinerende kwaliteiten. “De verschillende type contacten maakt dit werk heel veelzijdig en leerzaam.” – Britt, Coördinator vrijwilligersgroep. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Training 'Mijn Kind en Ik' voor gedetineerden
Rotterdam, Krimpen aan den IJssel

Training 'Mijn Kind en Ik' voor gedetineerden

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

4 uur – PI Rotterdam locatie De Schie of locatie Hoogvliet of PI Krimpen aan den IJssel. Start in najaar en voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Training Mijn kind en ik
Nieuwegein

Training Mijn kind en ik

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger training Mijn kind en ik – 4 uur - Nieuwegein Start in het voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn kind en ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn kind en ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Marieke van Zwam, Landelijk projectleider. Je kunt met ons contact opnemen voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Marieke. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator OKD Rotterdam
Rotterdam

Coördinator OKD Rotterdam

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Exodus Nederland

Coördinator Ouders, kinderen en detentieprogramma Rotterdam – 4 tot 6 uur Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als OKD coördinator ben jij verantwoordelijk voor het koppelen van vrijwilligers aan een gezin zodat het kind zijn/haar ouder in detentie kan bezoeken. Het gaat primair om lange afstand koppelingen; de PI waar de ouder verblijft is ver weg van de woonplaats van het kind. Je voert op locatie kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers en koppelingsgesprekken met de vrijwilliger en het gezin. Ook werk je aan de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand en houdt je contact met derden zoals penitentiaire instellingen. De tijdsinvestering per week kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Ook kan het voorkomen dat er iets ad hoc geregeld moet worden. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst vanwege je uitstekende coördinerende vaardigheden zoals plannen en organiseren. Daarnaast ben je oplossingsgericht, flexibel en heb je coachende/motiverende vaardigheden. “Kinderen hebben beide ouders nodig. Via het OKD maken we dit mogelijk.” – Eva, OKD Coördinator. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Maatjesproject Solidair Friesland & Exodus
Leeuwarden

Maatjesproject Solidair Friesland & Exodus

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger maatjesproject Solidair Friesland & Exodus – 2 tot 3 uur - Leeuwarden Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het belangrijkste doel van het maatjesproject is het opbouwen van een ondersteunend sociaal netwerk voor ex-gedetineerden. Als maatje help je iemand weer op een goede manier terug te keren in de samenleving. Dit doe je samen met de deelnemer. Je gaat regelmatig op bezoek bij de deelnemer voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Feike, coördinator vrijwilligersgroep Friesland. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je via met een motivatiebrief en CV t.a.v. Feike. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI
Middelburg

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Middelburg, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”  Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. Je bent inzetbaar op dinsdag en/of woensdagochtend. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Bezoekmaatje gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Bezoekmaatje gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen tijdens detentie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als bezoekmaatje ga jij regelmatig op bezoek bij een gedetineerde voor een goed gesprek of een luisterend oor. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger re-integratiecentrum PI Ter Peel
Horst aan de Maas

Vrijwilliger re-integratiecentrum PI Ter Peel

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Min. 4 uur per week – dinsdag- en/of donderdagmiddag Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Ter Peel, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Voor alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen is het volgen van een trainingsdag een vereiste voordat zij definitief aangenomen worden als vrijwilliger. De datum van de training is nog niet bekend. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Paula, regiocoördinator Zuid-Nederland. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Klusjesman / vrouw
Leiden

Klusjesman / vrouw

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Werkdagen/tijden flexibel en in overleg. Met voorkeur tussen 9.00 uur en 12.00 uur, op doordeweekse dagen en/of in het weekend. Vind jij het leuk om te klussen en daarmee iets voor anderen te betekenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Klusjesman/vrouw doe je diverse klusjes in het Exodushuis zoals ramen herstellen, tuinwerk onderhoud, vastzetten van stopcontacten die eruit zijn gevallen, verfwerk, sloten oliën, elektriciteitswerkzaamheden en wellicht krijg je als vrijwilliger zelf ideeën als je door het pand loopt. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst maak je gebruik van jouw eigen ervaring en kennis. Daarnaast gebruik je jouw creativiteit en kun je goed zelfstandig werken. Uiteraard kun je voor vragen of overleg terecht bij de medewerkers. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en hebt verstand van klussen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met of voor de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Hester Talsma. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Hester. Zij is bereikbaar op dinsdag of woensdag.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Hester. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 4 tot 40 uur
Exodus Nederland

Een of meerdere dagdelen/dagen op maandag t/m donderdag (8.00 uur – 16.00 uur) Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger in een Re-integratiecentrum ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zicht bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Soms is meer begeleiding nodig omdat niet iedereen zelfredzaam is. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve en planningsvaardigheden. Het hebben van veel levenservaring is een pré. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje
's-Gravenhage

(Bezoek-)maatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Tuinvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om voor anderen te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als tuinvrijwilliger onderhoudt je de tuin van het Exodushuis waar deelnemers wonen met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Kookvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Kookvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Van 16.00 uur tot 19.00 uur, bij voorkeur op dinsdag of donderdag, andere dagen/tijden in overleg. Vind jij het leuk om voor anderen te koken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als kookvrijwilliger doe je de boodschappen en bereid je een maaltijd voor ongeveer 12 deelnemers die verblijven in het Exodushuis met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er later een (kook-)maatjescontact uit ontstaat met een deelnemer. Je bent als vrijwilliger van harte welkom om mee te eten, maar dit is vrijblijvend. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je een goede luisteraar. Daarnaast heb je ervaring met het koken voor groepen en ben je creatief. “Het koken laat mensen ontspannen en dat brengt mooie gesprekken met zich mee.” – Jan, vrijwilliger kookmaatje. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij schoonmaken leuk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger verzorg je de gezamenlijke ruimten van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je graag in een omgeving waar meerdere mensen aanwezig zijn. Daarnaast wordt je blij van een schoon huis. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI
Rotterdam

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI

Maandelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Elke tweede zaterdag van de maand in PI Hoogvliet en elke vierde zaterdag van de maand in PI de Schie (13.00 uur tot 16.00 uur). Vind jij het belangrijk dat mensen die in detentie zitten op weg geholpen worden tijdens en na detentie als ze daar behoefte aan hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens het Wandelend spreekuur komen vragen naar boven als: ‘Is het mogelijk om een vrijwilliger op bezoek te ontvangen in de gevangenis?’ en ‘Mogen mijn kinderen op bezoek komen in de gevangenis?’. Als vrijwilliger help je deze vragen te beantwoorden en probeer je dit waar te maken in afstemming met de casemanager van de gedetineerde. Vrijwilligers van Stichting Exodus Nederland (en stichting Humanitas) zijn in de PI aanwezig om te vertellen wat de organisatie voor hen kan betekenen. Maar ook als de gedetineerde op dat moment behoefte heeft aan een luisterend oor dan staan de vrijwilligers klaar. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door je belangstelling uit te stralen, zodat de gedetineerde de ruimte voelt om met je in gesprek te gaan. Daarnaast beschik je over zelfvertrouwen om op mensen af te durven stappen en kan je je houden aan regels en procedures die gelden in een PI. “Prachtig werk, om binnen de muren van beperking in gesprek te gaan over wensen, perspectief of kansen tijdens of na detentie. Het wordt ontzettend gewaardeerd en het levert mij elke keer weer heel veel energie en voldoening op” - Annejet, vrijwilliger En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Pleun Withagen, persoonlijk begeleider (IBW). Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Pleun. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Taalmaatje PI Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Taalmaatje PI Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als taalmaatje help je een gedetineerde de Nederlandse taal te spreken en begrijpen. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. De dagen en tijden waarop gaan in overleg. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Op maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde
Rotterdam

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (Bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Nico, coördinator vrijwilligersgroep Rotterdam. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Nico. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Nico. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Noordenveld

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger Ouders, Kinderen en Detentieprogramma (OKD) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Patries, vrijwilligerscoördinator OKD Esserheem en OKD Norgerhaven. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Patries, Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Patries. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI
Middelburg

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Start in najaar en voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Gastheer/gastvrouw OKD
Middelburg

Gastheer/gastvrouw OKD

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Eens per maand op zondagochtend Ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als gastheer/gastvrouw OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ondersteun je bij de ontmoetingen tussen vader en hun kinderen in PI Middelburg. Voor de komst van de kinderen zet je de zalen klaar met spullen en na afloop help je ook weer met het opruimen. Je maakt een praatje met de vaders en haalt de kinderen op bij de voorportier. Je bent je aanwezig tijdens het vader-kindmoment en ondersteunt waar nodig. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!  

Tuinvrijwilliger fasehuis
Roosendaal, Bergen op Zoom

Tuinvrijwilliger fasehuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Roosendaal en/of Bergen op Zoom Eens per 2 weken 1 á 2 uur, tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Werkdagen (maandag, dinsdag, woensdag of donderdag) en tijden zijn flexibel en in overleg. Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin (onkruid wieken, planten/bloemen bijhouden en eventueel planten) van het fasehuis waar deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Het is een zelfstandig functie en tijdens je werkzaamheden zal er niet altijd iemand in het huis aanwezig zijn. Het streven is wel dat in het begin een medewerker aanwezig is. Door een mooi onderhouden tuin lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Jesse Buma. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Jesse.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Jesse. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Anderen bekeken ook

Word jij OV-coach of fietsmaatje?
's-Gravenhage, Rijswijk, Haarlemmermeer, Teylingen, Haarlem, Hilversum, Noordwijk, Leidschendam-Voorburg, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

Project · wekelijks 1 tot 3 uur
MEE ZHN

Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Wij zijn werkzaam in heel Den Haag, Rijswijk, Maassluis, Vlaardingen, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Lisse, Teylingen en Midden-Delfland. Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Jongeren
Steunouders gezocht!
Alphen aan den Rijn

Steunouders gezocht!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Kwadraad

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder! Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud, alleenstaand of samen) die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaardigheden Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen. Duur Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. Wat bieden wij? Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening. Iets voor jou? Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact op met coördinator Jetske van Steunouder Alphen aan den Rijn.

Bezoekmaatje gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Bezoekmaatje gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen tijdens detentie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als bezoekmaatje ga jij regelmatig op bezoek bij een gedetineerde voor een goed gesprek of een luisterend oor. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Zwemmen (9034)
Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Zwemmen (9034)

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Ipse de Bruggen

Als vrijwilliger heeft jouw aanwezigheid een positieve invloed op het leven van anderen. Het werk is uitdagend, soms ontroerend, maar bovenal bevredigend, omdat je weet dat je een verschil maakt door er simpelweg te zijn voor de cliënt. Wie zijn wij Ipse de Bruggen biedt zorg voor verstandelijk- en meervoudig gehandicapten. Wij staan voor een goed leven van onze cliënten. Zij zijn zelf de baas over hun leven. Wij leren ze zoveel mogelijk zelf te doen. Wat ze zelf kunnen, samen met familie en vrienden, doen ze ook zelf. Bij Ipse de Bruggen gaat het om de cliënt, de familie, vrienden en begeleiders. Samen regelen en samen beslissen zijn uitgangspunten waar wij in geloven. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze doelen worden behaald! Jouw functie als vrijwilliger Als zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking vervul je een rol die niet alleen gericht is op lichamelijke activiteit, maar ook op plezier, comfort en zelfvertrouwen in het water. Je bent als vrijwilliger altijd in een groep waarbij deskundige begeleiding aanwezig is. De eerste uitdaging begint vaak buiten het zwembad, met het opbouwen van een vertrouwensband met de cliënt. Jouw rol is niet alleen begeleiden in het water, maar ook het bieden van geruststelling en aanmoediging. In het zwembad zelf draait het niet alleen om zwemvaardigheden, maar ook om het genieten van de wateromgeving. Activiteiten kunnen variëren van eenvoudig spetteren en drijven tot het aanleren van basiszwemtechnieken. Elke sessie is afgestemd op de individuele mogelijkheden en comfortniveaus van de cliënt. Als zwemvrijwilliger is het van groot belang om de communicatie aan te passen aan de behoeften van de cliënt, rekening houdend met mogelijke uitdagingen in spraak of begrip. Duidelijke instructies, positieve bekrachtiging en geduld zijn sleutelwoorden tijdens de zwemsessies. In het algemeen is het werk van een zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking een boeiende en lonende ervaring. Het bevordert niet alleen fysieke gezondheid, maar draagt ook bij aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de cliënt. Het is een kans om een positieve impact te hebben door middel van een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook tal van voordelen biedt voor het welzijn van de cliënt. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten. Voor meer informatie neem contact op met Caroline (coördinator vrijwilligerswerk)

Bied jij dat luisterend oor aan een gezin?
Alphen aan den Rijn

Bied jij dat luisterend oor aan een gezin?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas Home Start Duin en Bollenstreek

IN HET KORT Ouderschap is bijzonder mooi, maar soms ook bijzonder zwaar. Vanuit Home-Start bied je (+/- 2-3 uur per week) steun aan ouders met jonge kinderen die het tijdelijk wat zwaarder hebben en helpt hen weer in hun kracht te staan! TAAKOMSCHRIJVING Als vrijwilliger bied je tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor, vriendschappelijke steun en je denkt mee over praktische zaken. Ouders geven zelf aan waarvoor ze steun willen hebben. Je denkt mee met de ouders, geeft praktische tips en onderneemt gezamenlijk activiteiten. Door hen te laten zien wat goed gaat, groeit hun zelfvertrouwen. Na gemiddeld een jaar steun gaan de ouders weer op eigen kracht verder. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Het is van belang dat je ervaring en affiniteit hebt met ouderschap of kinderen (professionele of persoonlijke ervaring). Deze kennis vind je leuk om te delen. Daarnaast kun jij je inleven in de situatie van een ander en luisteren naar hun wensen. HOE KOM JE IN AANMERKING? Meld je bij interesse aan bij Home-Start coördinator Marrit Schapendonk ([telefoonnummer verborgen] of [e-mailadres verborgen])

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…
Alphen aan den Rijn

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Locatie en tijden: Bij vertrekpunt bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn hebben we 2 wandelgroepen vanaf deze locatie: één op elke maandagmiddag om 14.00 uur en de andere op iedere zaterdagochtend om 10.00 uur. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie om in contact met de wandelgroep te komen. “De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen.”

Bezoekers ondersteuning - Ontmoetingscentrum
Alphen aan den Rijn

Bezoekers ondersteuning - Ontmoetingscentrum

Wekelijks · 2 tot 4 uur
ActiVite

Als vrijwilliger ondersteun je samen met de vaste begeleider de bezoekers (met dementie) van het Ontmoetingscentrum Westerhove of De Vrienden. De ontmoeting staat centraal. Je probeert gezelligheid en eigenheid te bieden en aan te sluiten bij wat de bezoeker wil gaan doen. Respect en oprechte aandacht is hierbij vanzelfsprekend. Het is fijn als je affiniteit hebt met ouderen en dementie. Dag in overleg met je/u tussen 10:00 - 11:45 uur of tussen 14:15 - 15:00 uur Wat bieden wij - * Een gezellige omgeving, waar jouw tijd en inzet écht gewaardeerd wordt. * Scholing om je voor te bereiden op de taak en ook gedurende de tijd dat jij je bij ActiVite inzet. * Inspirerende ontmoetingen met onze bewoners, medewerkers en andere vrijwilligers.

(Duo)fietsvrijwilligers
Alphen aan den Rijn

(Duo)fietsvrijwilligers

Maandelijks · 2 tot 4 uur
WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! WIJ zijn op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten op de duofiets willen fietsen. Daarmee levert u een waardevolle bijdrage aan onze zorg! Helpt u een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst. Gewenste overige vaardigheden: vooraf krijgt u instructie en een proefrit op de duofiets. U bent op de hoogte van de verkeersregels en voelt zich zeker in het verkeer. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: Als vrijwilliger ga je regelmatig met een cliënt op pad met de duofiets. In overleg bepaal je waar de tocht heen gaat en maak je er een gezellige rit van. Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Vrijwilliger om mee op stap te gaan (IP08498)
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger om mee op stap te gaan (IP08498)

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Ipse de Bruggen

Ik ben een levenslustige spontane en gezellige jonge dame en wil er graag op uit met jou! Wie zijn wij Op Oude Rijnlaan 4 van Ipse de Bruggen Zwammerdam wonen cliënten in de leeftijd van ongeveer 18 tot 40 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Jouw baan als vrijwilliger Ik ben een zelfstandig jongvolwassen vrouw van 22 jaar en maak makkelijk contact. Ik ben op zoek naar een bezoekvriendin tussen de 25 en 35 jaar met gevoel voor humor. Ik wil graag 1 x per 2 weken (minder mag ook) leuke dingen ondernemen zoals fietsen, wandelen, zwemmen, naar de film, shoppen, naar een pretpark of gewoon bezoek zodat we gezellig kunnen kletsen. In overleg met de leiding en mij bespreken we wat we gaan doen. Je bent alle dagen van de week welkom, ook in de avonduren. Jouw profiel Je hebt humor en maakt makkelijk contact; kunt na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag. Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent flexibel ingesteld. Je wilt en kan samenwerken met onze cliënt en begeleiders om er een geslaagde activiteit van te maken; staat open om te leren en geeft zelf aan wanneer je ondersteuning nodig hebt. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten) Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is

Bezoekvriend/Maatje voor Mitchell (9756)
Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk

Bezoekvriend/Maatje voor Mitchell (9756)

Maandelijks · 2 tot 6 uur
Ipse de Bruggen

Wie ben ik: Hoi, ik ben Mitchell, ik ben 32 jaar en heb een licht verstandelijke beperking. Ik woon op Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Dit is een instelling waar nog meer mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Ik ben op zoek naar een bezoekvriend/maatje om af en toe leuke dingen te doen samen. Ik ben sportief. Soms alleen een luisterend oor vind ik ook heel fijn. Samen een wandeling maken, een kopje koffiedrinken, een boodschap doen of iets anders wat jij en ik beiden leuk vinden. Jouw profiel: Je: vindt het leuk om de cliënt beter te leren kennen en een band op te bouwen, om samen gezellige uitstapjes te maken; bent sociaal, gezellig en hebt humor; kunt na een inwerkperiode zelfstandig met de cliënt op pad; staat open voor nieuwe dingen en wil nieuwe dingen leren; geeft zelf aan wanneer je ondersteuning nodig hebt van de begeleiding. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Voor informatie kun je contact opnemen met begeleider Carola Verburg, tel: [telefoonnummer verborgen]/34 of Caroline Groeneveld, vrijwilligersconsulente [telefoonnummer verborgen]