Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Dierenbuddy's Spijkenisse (Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Spijkenisse. Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Spijkenisse woont of uit de directe omgeving van Spijkenisse komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Lees meer

structureel

Nissewaard, Zuidplas

Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging

Beschrijving

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.

Dierenbuddy's gezocht in Spijkenisse.
Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is.

Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan.

Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp.

Wij vragen:
• Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag;
• Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren;
• Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar;
• Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek;
• Afspraak = afspraak mentaliteit;
• Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Spijkenisse woont of uit de directe omgeving van Spijkenisse komt.

Wij bieden:
Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio.

Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier!

Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu.
Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site.

Hopelijk tot snel!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Nissewaard, Zuidplas

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging
Sarah
85% profielsterkte

Over Sarah

Landelijk vrijwilligerscoördinator Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Sarah is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 01-05-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
Vriendelijk en behulpzaam.
Tom
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Dierenbuddy Vlaardingen (Dierenbescherming)
Vlaardingen

Dierenbuddy Vlaardingen (Dierenbescherming)

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Vlaardingen Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Vlaardingen woont of uit de directe omgeving van Vlaardingen komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Groningen Stad Dierenbescherming
Groningen

Dierenbuddy Groningen Stad Dierenbescherming

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Groningen (stad, florabuurt, schilderswijk etc.) Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Overdag of avonduren. • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit de stad Groningen komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels
Overal

Heel Holland Wipt tegels

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Herstel toeslagenaffaire in jouw regio
Overal

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel.   Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Stuur dan een berichtje!

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht
Rotterdam

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
Coloured Consultancy

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
's-Gravenhage, Aa en Hunze, Achtkarspelen, Alblasserdam, Albrandswaard, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Beverwijk, Blaricum, Bodegraven-Reeuwijk, Borger-Odoorn, Brielle, Bunnik, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Dantumadiel, De Fryske Marren, Den Helder, De Ronde Venen, De Wolden, Diemen, Dordrecht, Edam-Volendam, Eemnes, Eemsdelta, Emmen, Enkhuizen, Goeree-Overflakkee, Gooise Meren, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlemmermeer, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Heemskerk, Heiloo, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Het Hogeland, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoogeveen, Houten, Huizen, IJsselstein, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Landsmeer, Lansingerland, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Lopik, Maassluis, Medemblik, Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Molenlanden, Montfoort, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nissewaard, Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Noordoostpolder, Oegstgeest, Oldambt, Ommen, Ooststellingwerf, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Ouder-Amstel, Oudewater, Pekela, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Raalte, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Rotterdam, Schagen, Schiedam, Schiermonnikoog, Sliedrecht, Smallingerland, Soest, Stadskanaal, Staphorst, Steenwijkerland, Stichtse Vecht, Súdwest-Fryslân, Texel, Teylingen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uithoorn, Urk, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veendam, Veenendaal, Velsen, Vlieland, Voorschoten, Waadhoeke, Wassenaar, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zeewolde, Zeist, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwartewaterland, Zwijndrecht, Zwolle

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Word Move your world-trainer!
Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam

Word Move your world-trainer!

Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Stichting Move

Over MYW Ons Move your world-project biedt jongeren een bijzondere ervaring. Tijdens dit project komen jongeren vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze leggen bijvoorbeeld aan ouderen uit hoe een smartphone werkt, starten een inzamelingsactie voor de voedselbank of delen bloemen uit aan mensen op straat. De leerlingen werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Door hun zelfbedachte acties uit te voeren en zo positief onder de aandacht te komen, krijgt hun zelfvertrouwen een enorme boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen. Over de functie Als trainer/coach begeleid je leerlingen op middelbare scholen en/ of het speciaal onderwijs bij het bedenken, opzetten en uitvoeren van deze acties. Je laat de jongeren ontdekken welke talenten ze hebben en hoe ze deze in kunnen zetten voor een ander. Belangrijk om te weten: - Een Move your world-project beslaat twee aparte dagdelen; - We draaien de projecten op scholen in Rotterdam, Spijkenisse of Delft; - Je staat altijd samen met een andere begeleider voor de klas; - Je eventuele reiskosten worden vergoed. Wij zoeken mensen die: - Een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen of maximaal 3 jaar werkervaring hebben; - Affiniteit hebben met de doelgroep en het leuk vinden zich voor hen in te zetten; - Stevig in hun schoenen staan, zelfstandig kunnen werken en proactief zijn; - Goede sociale vaardigheden en een open houding hebben; - Zin hebben om zich (verder) te ontwikkelen tot een goede trainer/coach.

Jongeren
Steuntje in de rug bij re-integratie
Rotterdam

Steuntje in de rug bij re-integratie

Wekelijks · 4 tot 24 uur
Humanitas Reintegratie-afdeling

Als vrijwilliger begeleid je Rotterdammers die net uit detentie komen met praktische zaken op de leefgebieden, inkomen, huisvesting, werk, schulden, financieel beheer, en algemeen welbevinden. Je bent een steuntje in de rug bij het weer op gang brengen van een stabiele(re) levenssituatie en om recidive te voorkomen. De vrijwilliger moet beschikbaar zijn op een doordeweekse dag(en). Wil jij boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk en sta je stevig in je schoenen reageer dan gerust.

Actieonderzoeker Groep 8
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Actieonderzoeker Groep 8

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Wil jij impact maken in het onderwijs? Meld je aan voor de mijlpaalgroep van ThuisOnderwijsMaatjes (TOMaatjes). Wij helpen kinderen van nieuwkomers met bijlessen. Wat ga je doen? • Wekelijkse bijlessen met een kind uit groep 8 • Samen voorbereiden op de doorstroomtoets in februari • Onderzoek naar wat er nodig is voor het kind om te slagen Hoe word je ondersteund? • Je krijgt een training in onze actieonderzoekmethode • Online intervisies • Begeleiding in kleine groepjes met andere vrijwilligers Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Naast dat je een kind helpt om zich goed voor te bereiden op de doorstroomtoets en zo op zijn of haar echte niveau te starten aan de middelbare school, verzamel je data die gebruikt kan worden om kennis over het onderwijs op te doen. Deze kennis zullen we aan het einde bundelen en gebruiken om het systeem te veranderen. Wat wordt er van je verwacht? • Wekelijks 1 uur bijles met achteraf 5 minuten verslaglegging. • Betrokkenheid van 5 september tot 29 maart • Een keer met het kind (en mogelijk het gezin) naar de bibliotheek gaan • Het bijwonen van de startbijeenkomst en 4 van de 5 andere bijeenkomsten. • Als onderdeel van je aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Op de volgende dagen vinden de bijeenkomsten plaats waar jij als actie-onderzoeker bij bent: • Kickoff op 5 september 20:00-22:00 (online) • Actieonderzoektraining op 18 september van 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst uitwisselen van ervaringen 10 oktober 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 14 november 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 12 december 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en afsluiting 16 januari 20:00-22:00 (online) • Afsluiting op locatie in Amsterdam 29 maart 14:00-17:00 (op locatie) Zet deze datums alvast in je agenda! De volgende trainingen zijn niet verplicht maar kun je ook aan deelnemen: • Training verschilbewust 25 september 19:00-21:45 (online) • Training verschilbewust 15 september zondag 10:00-18:00 (op locatie in Amsterdam) Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!
Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!

Project · wekelijks 2 tot 3 uur
Stichting Move

Wil jij een verschil maken in Rotterdam en impact hebben op de buurt? Doe mee met het Move je buurt project van Stichting Move! Samen met 4-6 andere studenten werk je aan een inspirerend project met een groep 7 of 8 klas uit een wijk met een sociaaleconomische achterstand. In 7 sessies, verspreid over 4 maanden, bedenk je samen met de kinderen een actie die de buurt ten goede komt. Je helpt niet alleen bij de uitvoering van de actie, maar geeft de kinderen ook een kijkje in jouw leven als student! Dit project biedt een geweldige kans om uit je studentenbubbel te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de stad waarin je studeert beter te leren kennen. Daarnaast ontwikkel je waardevolle vaardigheden, zoals samenwerken, projectmanagement en didactiek. De begeleiding wordt volledig verzorgd door Stichting Move en je werkt samen met 4 andere studenten, dus je staat er niet alleen voor! Reageer op deze vraag en doe mee aan een project! Voor meer informatie kan ons bellen of mailen. Wanneer: Vanaf februari op maandag van 14:00 tot 15:30 Waar: op een bassischool in Rotterdam

Jongeren
Red zwerfafval uit stadsnatuur en water!
Rotterdam

Red zwerfafval uit stadsnatuur en water!

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 3 uur
Zwerfie Rotterdam

Rotterdams zwerfafval waait in het water en stroomt via de Maas naar de oceanen. Bij een flinke regenbui kan afval ook via het riool in de Maas terechtkomen. Dit onafbreekbaar materiaal wacht een eeuwig leven in de plasticsoep en in de voedselketen. Hier kun jij iets aan doen. Raap zwerfafval op, voordat het kan wegwaaien of wegspoelen. Zwerfie Rotterdam is een burgerinitiatief en organiseert met haar vele vrijwilligers cleanups langs waterkanten en in de natuur waaraan jij kunt meedoen. Zo wordt opruimen ook nog een gezellige sociale bezigheid. Stuur direct een Whatsapp naar ons moniele nummer [telefoonnummer verborgen] of een email naar info@zwerfierotterdam als je mee wilt doen. Individueel opruimen kan ook. Je ontvangt dan een stevige grijper en een afvalring in bruikleen. Zwerfie zorgt bij cleanups altijd voor goede opruimmaterialen. Jij zorgt voor stevig schoeisel en een goed humeur. Kijk op [website verborgen] voor meer informatie over onze stichting. Als je wilt kun je Zwerfie Rotterdam ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram voor inspiratie en om op de hoogte te blijven. Als je zelf een foto maakt van een stuk opgeraapt zwerfafval en dat deelt op sociale media, heet dat een #zwerfie (een samentrekking van de woorden selfie en zwerfafval). Leuk en nuttig om daarmee te laten zien dat je opruimt!

Jongeren