Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Helpen bij de reintegratie van gedetineerden

Stichting Exodus Nederland is op zoek naar gemotiveerde en ervaren vrijwilligers voor de Penitentiaire Inrichting Vught. Een re-integratiecentrum is een ruimte waar gedetineerden met een hulpvraag terecht kunnen. Zij kunnen zich in het centrum voorbereiden op hun terugkeer in de samenleving door de regelzaken op de leefgebieden: Id aanvragen, inschrijven in de gemeente e.d. Werk- en inkomen Huisvesting Zorg Schulden en financiën Korte omschrijving werkzaamheden: Je begeleidt en ondersteunt de gedetineerde burger bij het organiseren van zijn regelzaken. Daarbij maak je gebruik van voorbeeldbrieven, formulieren en websites op speciaal beveiligde computers. Als vrijwilliger/re-integratiecoach bij het RIC help je gedetineerden met allerlei zaken om een succesvolle terugkeer in de samenleving te realiseren. Je adviseert en motiveert gedetineerden zelf aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij het inschrijven bij een woningbouwvereniging, door voorbeelden te geven van sollicitatiebrieven of door te helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Uitgangspunt is en blijft dat de gedetineerde ondersteund wordt in het zelfstandig regelen van zijn zaken. Je adviseert de gedetineerden bij het maken van keuzes en je geeft de gedetineerden het zelfvertrouwen dat ze het na hun detentie gaan redden in de maatschappij. Vaardigheden: goede communicatieve en sociale vaardigheden; samenwerken in een team, met ketenpartners en ex-gedetineerden; administratieve vaardigheden en kunt goed met de computer overweg; snel schakelen tussen de steeds wisselende vragen van de gedetineerden integer zijn; afstand bewaren, met distantie problemen bekijken en oplossen zonder daar emotioneel betrokken bij te raken Niet overnemen maar ondersteunen Wat wij kunnen bieden: Een toegepaste training (3 dagen) 21,22 en 23 oktober Een prettige werksfeer; Reiskostenvergoeding (0,35 cent per km). Verzekering voor ongevallen en aansprakelijkheid tijdens werkzaamheden Een VOG (Verklaring omtrent goed gedrag) is noodzakelijk. Verplicht programma: Alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen moeten een e-learning volgen en een 3 daagse training bijwonen. Er wordt gestreefd naar een inzet door vrijwilligers van 1 jaar of meer. Geïnteresseerd? Graag contact met mij opnemen. Paula Silva [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen]

Lees meer

structureel

's-Hertogenbosch, Vught

Administratie & receptie
Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Stichting Exodus Nederland is op zoek naar gemotiveerde en ervaren vrijwilligers voor de Penitentiaire Inrichting Vught.
Een re-integratiecentrum is een ruimte waar gedetineerden met een hulpvraag terecht kunnen. Zij kunnen zich in het centrum voorbereiden op hun terugkeer in de samenleving door de regelzaken op de leefgebieden:
Id aanvragen,
inschrijven in de gemeente e.d.
Werk- en inkomen
Huisvesting
Zorg
Schulden en financiën

Korte omschrijving werkzaamheden:
Je begeleidt en ondersteunt de gedetineerde burger bij het organiseren van zijn regelzaken. Daarbij maak je gebruik van voorbeeldbrieven, formulieren en websites op speciaal beveiligde computers. Als vrijwilliger/re-integratiecoach bij het RIC help je gedetineerden met allerlei zaken om een succesvolle terugkeer in de samenleving te realiseren. Je adviseert en motiveert gedetineerden zelf aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij het inschrijven bij een woningbouwvereniging, door voorbeelden te geven van sollicitatiebrieven of door te helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Uitgangspunt is en blijft dat de gedetineerde ondersteund wordt in het zelfstandig regelen van zijn zaken. Je adviseert de gedetineerden bij het maken van keuzes en je geeft de gedetineerden het zelfvertrouwen dat ze het na hun detentie gaan redden in de maatschappij.
Vaardigheden:
goede communicatieve en sociale vaardigheden;
samenwerken in een team, met ketenpartners en ex-gedetineerden;
administratieve vaardigheden en kunt goed met de computer overweg;
snel schakelen tussen de steeds wisselende vragen van de gedetineerden
integer zijn; afstand bewaren, met distantie problemen bekijken en oplossen zonder daar emotioneel betrokken bij te raken
Niet overnemen maar ondersteunen

Wat wij kunnen bieden:
Een toegepaste training (3 dagen) 21,22 en 23 oktober
Een prettige werksfeer;
Reiskostenvergoeding (0,35 cent per km).
Verzekering voor ongevallen en aansprakelijkheid tijdens werkzaamheden
Een VOG (Verklaring omtrent goed gedrag) is noodzakelijk.

Verplicht programma: Alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen moeten een e-learning volgen en een 3 daagse training bijwonen. Er wordt gestreefd naar een inzet door vrijwilligers van 1 jaar of meer.

Geïnteresseerd? Graag contact met mij opnemen.
Paula Silva
[e-mailadres verborgen]
[telefoonnummer verborgen]

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 4 tot 6 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

's-Hertogenbosch, Vught

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Administratie & receptie
Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Paula
40% profielsterkte

Over Paula

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Paula is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 10-07-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 4 aanbevelingen ontvangen
Gebruiker
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente
Almelo

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde Twente

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Twente Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator vrijwilligers Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde
Assen, Hoogeveen

(Bezoek-)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

(Bezoek-)maatje – 2 uur – Drenthe Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Richard van der Heide, regiocoördinator Noord- en Oost-Nederland. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Richard. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Richard. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Sittard
Sittard-Geleen

Re-integratiecentrum PI Sittard

Wekelijks · 4 tot 20 uur
Exodus Nederland

Minimaal 4 uur per week Woonachtig in Sittard of binnen een straal van 25 km. rondom Sittard. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwillig Re-integratiecoach binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Sittard, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula Silva. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Lelystad

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger OKD – 4 uur – Flevoland Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Johan, vrijwilligerscoördinator OKD Flevoland. Neem met ons contact op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Johan. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger OKD – 4 uur – Rotterdam, Dordrecht of Krimpen aan den IJssel Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator vrijwilligersgroep
Gouda

Coördinator vrijwilligersgroep

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Coördinator Vrijwilligersgroep – 4 uur – Gouda Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Coördinator van de vrijwilligersgroep Gouda ben jij verantwoordelijk voor de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand maar ook het contact met derden (bijv. penitentiaire instellingen). Na het binnenkomen van een hulpverzoek zorg jij dat er een vrijwilliger aan de deelnemer wordt gekoppeld. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw sociale vaardigheden in te zetten zoals je empathische en coachende/motiverende vermogen. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en heb je coördinerende kwaliteiten. “De verschillende type contacten maakt dit werk heel veelzijdig en leerzaam.” – Britt, Coördinator vrijwilligersgroep. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger training Mijn kind en ik
Sittard-Geleen

Vrijwilliger training Mijn kind en ik

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

4 uur - PI Sittard Start in het voorjaar en najaar, gedurende 9 weken. (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn kind en ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn kind en ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Training 'Mijn Kind en Ik' voor gedetineerden
Krimpen aan den IJssel, Rotterdam

Training 'Mijn Kind en Ik' voor gedetineerden

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

4 uur – PI Rotterdam locatie De Schie of locatie Hoogvliet of PI Krimpen aan den IJssel. Start in voorjaar en najaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Training Mijn kind en ik
Nieuwegein

Training Mijn kind en ik

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Vrijwilliger training Mijn kind en ik – 4 uur - Nieuwegein Start in het voorjaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn kind en ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn kind en ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Marieke van Zwam, Landelijk projectleider. Je kunt met ons contact opnemen voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Marieke. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Coördinator OKD Rotterdam
Rotterdam

Coördinator OKD Rotterdam

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Exodus Nederland

Coördinator Ouders, kinderen en detentieprogramma Rotterdam – 4 tot 6 uur Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als OKD coördinator ben jij verantwoordelijk voor het koppelen van vrijwilligers aan een gezin zodat het kind zijn/haar ouder in detentie kan bezoeken. Het gaat primair om lange afstand koppelingen; de PI waar de ouder verblijft is ver weg van de woonplaats van het kind. Je voert op locatie kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers en koppelingsgesprekken met de vrijwilliger en het gezin. Ook werk je aan de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand en houdt je contact met derden zoals penitentiaire instellingen. De tijdsinvestering per week kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Ook kan het voorkomen dat er iets ad hoc geregeld moet worden. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst vanwege je uitstekende coördinerende vaardigheden zoals plannen en organiseren. Daarnaast ben je oplossingsgericht, flexibel en heb je coachende/motiverende vaardigheden. “Kinderen hebben beide ouders nodig. Via het OKD maken we dit mogelijk.” – Eva, OKD Coördinator. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Horst aan de Maas

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 6 tot 8 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto, ben jij bereidt om lange afstanden te reizen en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. De lange afstand reizen variëren van 2 tot 3 uur per heen én terugreis. Eens per maand/6 weken, op zaterdag of zondag Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van René, vrijwilligerscoördinator OKD Evertsoord.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. René. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Sittard-Geleen

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 6 tot 8 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto, ben jij bereidt om lange afstanden te reizen en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. De lange afstand reizen variëren van 2 tot 3 uur per heen én terugreis. Eens per maand/6 weken, op zaterdag of zondag Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van José, vrijwilligerscoördinator OKD Sittard.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. José. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI
Middelburg

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Middelburg, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”  Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. Je bent inzetbaar op dinsdag en/of woensdagochtend. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Bezoekmaatje gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Bezoekmaatje gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen tijdens detentie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als bezoekmaatje ga jij regelmatig op bezoek bij een gedetineerde voor een goed gesprek of een luisterend oor. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Klusjesman / vrouw
Leiden

Klusjesman / vrouw

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Werkdagen/tijden flexibel en in overleg. Met voorkeur tussen 9.00 uur en 12.00 uur, op doordeweekse dagen en/of in het weekend. Vind jij het leuk om te klussen en daarmee iets voor anderen te betekenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als Klusjesman/vrouw doe je diverse klusjes in het Exodushuis zoals ramen herstellen, tuinwerk onderhoud, vastzetten van stopcontacten die eruit zijn gevallen, verfwerk, sloten oliën, elektriciteitswerkzaamheden en wellicht krijg je als vrijwilliger zelf ideeën als je door het pand loopt. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst maak je gebruik van jouw eigen ervaring en kennis. Daarnaast gebruik je jouw creativiteit en kun je goed zelfstandig werken. Uiteraard kun je voor vragen of overleg terecht bij de medewerkers. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en hebt verstand van klussen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met of voor de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Hester Talsma. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Hester. Zij is bereikbaar op dinsdag of woensdag.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Hester. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 4 tot 40 uur
Exodus Nederland

Een of meerdere dagdelen/dagen op maandag t/m donderdag (8.00 uur – 16.00 uur) Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger in een Re-integratiecentrum ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zicht bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Soms is meer begeleiding nodig omdat niet iedereen zelfredzaam is. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve en planningsvaardigheden. Het hebben van veel levenservaring is een pré. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje
's-Gravenhage

(Bezoek-)maatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Tuinvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om voor anderen te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als tuinvrijwilliger onderhoudt je de tuin van het Exodushuis waar deelnemers wonen met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Kookvrijwilliger Exodushuis
's-Gravenhage

Kookvrijwilliger Exodushuis

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Van 16.00 uur tot 19.00 uur, bij voorkeur op dinsdag of donderdag, andere dagen/tijden in overleg. Vind jij het leuk om voor anderen te koken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als kookvrijwilliger doe je de boodschappen en bereid je een maaltijd voor ongeveer 12 deelnemers die verblijven in het Exodushuis met 24-uurs begeleiding. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er later een (kook-)maatjescontact uit ontstaat met een deelnemer. Je bent als vrijwilliger van harte welkom om mee te eten, maar dit is vrijblijvend. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je een goede luisteraar. Daarnaast heb je ervaring met het koken voor groepen en ben je creatief. “Het koken laat mensen ontspannen en dat brengt mooie gesprekken met zich mee.” – Jan, vrijwilliger kookmaatje. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Schoonmaakvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Exodus Nederland

Maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij schoonmaken leuk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger verzorg je de gezamenlijke ruimten van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken en ben je graag in een omgeving waar meerdere mensen aanwezig zijn. Daarnaast wordt je blij van een schoon huis. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI
Rotterdam

Vrijwilliger Wandelend spreekuur PI

Maandelijks · 3 tot 6 uur
Exodus Nederland

Elke tweede zaterdag van de maand in PI Hoogvliet en elke vierde zaterdag van de maand in PI de Schie (13.00 uur tot 16.00 uur). Vind jij het belangrijk dat mensen die in detentie zitten op weg geholpen worden tijdens en na detentie als ze daar behoefte aan hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens het Wandelend spreekuur komen vragen naar boven als: ‘Is het mogelijk om een vrijwilliger op bezoek te ontvangen in de gevangenis?’ en ‘Mogen mijn kinderen op bezoek komen in de gevangenis?’. Als vrijwilliger help je deze vragen te beantwoorden en probeer je dit waar te maken in afstemming met de casemanager van de gedetineerde. Vrijwilligers van Stichting Exodus Nederland (en stichting Humanitas) zijn in de PI aanwezig om te vertellen wat de organisatie voor hen kan betekenen. Maar ook als de gedetineerde op dat moment behoefte heeft aan een luisterend oor dan staan de vrijwilligers klaar. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door je belangstelling uit te stralen, zodat de gedetineerde de ruimte voelt om met je in gesprek te gaan. Daarnaast beschik je over zelfvertrouwen om op mensen af te durven stappen en kan je je houden aan regels en procedures die gelden in een PI. “Prachtig werk, om binnen de muren van beperking in gesprek te gaan over wensen, perspectief of kansen tijdens of na detentie. Het wordt ontzettend gewaardeerd en het levert mij elke keer weer heel veel energie en voldoening op” - Annejet, vrijwilliger En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Pleun Withagen, persoonlijk begeleider (IBW). Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Pleun. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek-)maatje ex-gedetineerde
Arnhem, Nijmegen

(Bezoek-)maatje ex-gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)Maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Hans, coördinator vrijwilligersgroep Nijmegen/Arnhem. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Hans. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen! 

Ouders, kinderen en Detentieprogramma
Utrecht

Ouders, kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Hans, vrijwilligerscoördinator OKD Utrecht. Neem contact met ons op voor zijn contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Hans. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Taalmaatje PI Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Taalmaatje PI Alphen aan den Rijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als taalmaatje help je een gedetineerde de Nederlandse taal te spreken en begrijpen. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. De dagen en tijden waarop gaan in overleg. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis
Gouda

Tuinvrijwilliger doorstroomhuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Op maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur. Dagen en tijden in overleg Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin van het doorstroomhuis waar vijf deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Door je aanwezigheid, betrokkenheid en gerichte aandacht lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Het is ook mogelijk dat je er een samenwerking uit ontstaat met een of meerdere deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde
Rotterdam

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (Bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een (ex-)gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Nico, coördinator vrijwilligersgroep Rotterdam. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Nico. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Nico. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma
Noordenveld

Ouders, Kinderen en Detentieprogramma

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Heb jij een rijbewijs, een auto en ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger Ouders, Kinderen en Detentieprogramma (OKD) ben je verantwoordelijk voor het kind dat jij naar de ouder in de penitentiaire instelling brengt voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Patries, vrijwilligerscoördinator OKD Esserheem en OKD Norgerhaven. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Patries, Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Patries. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI Vught
Vught

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI Vught

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Min. 4 uur per week - werkdagen/tijden in overleg Woonachtig in Vught of binnen een straal van 30 km. rondom Vught. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Vught, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Voor alle kandidaten die deze vrijwilligersfunctie willen uitoefenen is het volgen van een driedaagse training een vereiste voordat zij definitief aangenomen worden als vrijwilliger. De datums van de training zijn nog niet bekend. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?  Informatie wordt verstrekt door Paula Silva, regiocoördinator Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Paula Silva. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI
Middelburg

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Start in voorjaar en najaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Gastheer/gastvrouw OKD
Middelburg

Gastheer/gastvrouw OKD

Maandelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Eens per maand op zondagochtend Ben je goed in de communicatie met kinderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als gastheer/gastvrouw OKD (Ouders, Kinderen en Detentieprogramma) ondersteun je bij de ontmoetingen tussen vader en hun kinderen in PI Middelburg. Voor de komst van de kinderen zet je de zalen klaar met spullen en na afloop help je ook weer met het opruimen. Je maakt een praatje met de vaders en haalt de kinderen op bij de voorportier. Je bent je aanwezig tijdens het vader-kindmoment en ondersteunt waar nodig. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw kindvriendelijke vaardigheden in te zetten. Je communiceert makkelijk met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar en daarnaast ben je een goede luisteraar. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!  

Tuinvrijwilliger fasehuis
Bergen op Zoom, Roosendaal

Tuinvrijwilliger fasehuis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Roosendaal en/of Bergen op Zoom Eens per 2 weken 1 á 2 uur, tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Werkdagen (maandag, dinsdag, woensdag of donderdag) en tijden zijn flexibel en in overleg. Vind jij het leuk om te tuinieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger onderhoudt je de tuin (onkruid wieken, planten/bloemen bijhouden en eventueel planten) van het fasehuis waar deelnemers wonen en ambulante begeleiding krijgen. Het is een zelfstandig functie en tijdens je werkzaamheden zal er niet altijd iemand in het huis aanwezig zijn. Het streven is wel dat in het begin een medewerker aanwezig is. Door een mooi onderhouden tuin lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de deelnemers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je ervaring met tuinieren en wordt je blij van een verzorgde tuin. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Jesse Buma. Neem contact met ons op voor de contactgegevens van Jesse.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Jesse. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Re-integratie ex-gedetineerde
Alphen aan den Rijn

Re-integratie ex-gedetineerde

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV, sociale dienst etc.). Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland/Zeeland. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella. Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Anderen bekeken ook

Leden Familie Betrokkenen Raad (FBR)
's-Hertogenbosch, Boxtel, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught, Zaltbommel

Leden Familie Betrokkenen Raad (FBR)

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Reinier van Arkel

Wil jij met jouw ervaring actief bijdragen aan de maatschappij? Een betekenisvolle rol door actief de zorg in de praktijk te doen veranderen? Kom dan de Familie- en Betrokkenenraad versterken. Reinier van Arkel behandelt op jaarbasis ongeveer 14.000 unieke cliënten. Er werken ca. 1.700 medewerkers en 300 vrijwilligers. Om cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden, wordt gewerkt vanuit de kernwaarden: betrokken, bevlogen en betrouwbaar. Transitie naar netwerkzorg Om onze ambities te realiseren heeft Reinier van Arkel een transitie in gang gezet naar netwerkzorg. Netwerkzorg stelt het verhaal van de cliënt centraal en draagt bij aan diens herstel vanuit de overtuiging dat naast onze hoogwaardige zorg, ook de samenwerking met het persoonlijk netwerk van familie en naasten rond de cliënt van grote waarde is. Familie- en Betrokkenenraad (FBR) FBR-leden zijn mantelzorgers en familie-ervaringsdeskundigen. De leden (vrijwilligers) hebben allemaal een familielid of naaste met een psychische aandoening. Dat bindt en motiveert hen, om als een hecht team met respect voor elkaars capaciteiten samen te werken, waarbij ieder lid taken op zich neemt die bij hem of haar passen. De FBR is een onafhankelijke groep die bij Reinier van Arkel familie en naasten ondersteunt vanuit de opvatting dat met hulp en begeleiding van familie en naasten het herstel van de cliënt beter verloopt. Familie en naasten moeten als het ware ook ‘mee herstellen', handvatten krijgen hoe te kunnen ondersteunen in het herstel van de cliënt. Daarbij is triadisch denken en werken belangrijk om op basis van gelijkwaardigheid met de cliënt en de behandelaar in gesprek te blijven. De FBR kan en mag de Raad van Bestuur en het management gevraagd en ongevraagd advies geven met als doel de kwaliteit van de zorg voor hun familielid en naaste op peil te houden. Daarnaast onderhoudt de FBR binnen Reinier van Arkel contact met onder meer zorgprofessionals. De FBR heeft ook extern contact met instanties als zorgverzekeraars, andere ggz organisaties en de Kamer Familie- en Naastenraden (MIND). Nieuwsbrieven en beleidsstukken schrijven, zitting nemen in de klachtencommissie en het leiden van vergaderingen zijn ook onderdeel van het takenpakket. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. Jij: • bent betrokken/hebt affiniteit met de ggz of hebt een familielid of naaste onder behandeling; • kan werken in een team en omgaan met verschillende ideeën /meningen; • bent sociaal ingesteld en kan afstand nemen van de persoonlijke situatie/belangen met het doel om familiebelangen in het algemeen te kunnen behartigen; • kan je onafhankelijk opstellen en durft je uit te spreken; • bent flexibel beschikbaar op werkdagen. Wat wij je kunnen bieden: • actief bijdragen aan betere zorg voor je familie of naastbetrokkene onder behandeling; • werken met passie in een capabel, inspirerend team; • een betekenisvolle rol door actief de zorg in de praktijk te doen veranderen; • het volgen van relevante trainingen en cursussen; • onkostenvergoeding (geen salaris); • professionele ondersteuning en extra ondersteuning door een vrijwilliger; • een inwerkperiode behoort tot de mogelijkheden; • om een beeld te vormen kun je deelnemen aan een vergadering. Meer weten en solliciteren Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel of stuur een bericht. We horen graag van je! Hartelijke groet Patricia en Marjan

Buddy’s gevraagd voor Walking Blind
Vught

Buddy’s gevraagd voor Walking Blind

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 3 uur
Running Blind Vught

Walking blind zoekt vrijwilligers (buddy’s genoemd) om op de woensdag ochtenden te wandelen met een klein groepje slechtziende en/ of blinden. Momenteel zijn er 3 blinden / slechtziende wandelaars en 5 buddy’s. Nu zou u zeggen er zijn voldoende buddy’s maar dat is niet zo. De buddy’s zijn over het algemeen pensionado’s die graag op vakantie gaan en/ of niet elke week kunnen komen wandelen. Daarom zoeken we versterking van het buddy team🙂 U gaat wandelen in groepsverband, we houden rekening met elkaars kwaliteiten en zijn flexibel in het plannen. Het doel is dat de wandelaars (slechtzienden en blinden) een fijne en veilige wandeling ervaren. Plaats:De wandeling start vanaf Sportpark Prins Hendrik in Vught, Sportlaan 1, 5263 DN Vught. Tijd: Vanaf 9.30 tot ongeveer 11uur, Dag: Woensdag, Na de wandeling afsluiting in de kantine van de PH met koffie ☕️ of thee 🫖 Afstand: is afhankelijk van de wandelaars, u kunt rekenen op 4 tot 7 km per wandeling. We kijken erg uit naar uw reactie, Groet, Monique. Walking blind Vught Uiteraard loop ik ook zelf mee

(kleine) groepen
Buddyhulp Den Bosch & Vught zoekt coördinator
's-Hertogenbosch, Vught

Buddyhulp Den Bosch & Vught zoekt coördinator

Wekelijks · 2 tot 5 uur
Stichting Buddyhulp

Buddyhulp zoekt een coördinator Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt daarbij: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen bij jou in de buurt die het even nodig hebben. Buddy’s bieden een luisterend oor, begeleiden mensen bij een wandeling, een bezoek aan de supermarkt of bioscoop en geven praktische en emotionele steun bij bijvoorbeeld een ziekte- of herstelproces. Binnen buddyhulp zijn coördinatoren van groot belang. Zij houden de eerste gesprekken met cliënten, begeleiden buddy’s en brengen cliënt en buddy bij elkaar. Een coördinator is een coach, begeleider en vraagbaak voor een buddy. Als coördinator staat je in het centrum van Buddyhulp. De taken die bij je functie horen zijn onder andere: • In gesprek gaan met een nieuwe cliënt, inventariseren welke ondersteuning, deze nodig heeft en of deze vraag past binnen Buddyhulp. • In gesprek gaan met een buddy, inventariseren welke ondersteuning deze kan en wil bieden. Bepalen waar extra ondersteuning vanuit een coördinator of training noodzakelijk is. • Zorgen voor een goede koppeling van cliënt en buddy, zodat hier een prettige relatie uit kan ontstaan. • Gedurende het traject vaststellen of de verwachtingen tussen beide partijen nog matchen. • Deskundigheidsbevordering en uitwisseling van ervaringen. Leren van en met elkaar. • Afstemmen met andere coördinatoren. • De coördinator is verantwoordelijk voor het bijhouden van dossiers van zijn Cliënten & Buddy's Werk je graag met mensen, kun je situaties goed inschatten en het overzicht bewaren? En ben je minimaal vijf uur in de week beschikbaar? Meld je aan als coördinator. Wij bieden je een functie waarin je bijzondere mensen ontmoet en kunt helpen. Je krijgt veel terug voor je werk: leuke contacten, intensieve ervaringen, training, een flinke brok energie én bovenal voldoening. Een coördinator helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. Samen vooruit! Ben jij de nieuwe coördinator voor de regio ’s-Hertogenbosch? Neem dan contact met ons op. Buddyhulp ‘s-Hertogenbosch, vertelt je graag meer over de functie. Stuur een bericht. Eenzaamheidtijdenscorona_v3_4x5.mp4

Vrijwilligers gezocht voor AIC Den Bosch
's-Hertogenbosch

Vrijwilligers gezocht voor AIC Den Bosch

Maandelijks · 4 tot 12 uur
NVA regio Noord-Brabant / Zeeland

Autisme Informatie Centrum Den Bosch is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Het NVA-regio bestuur Noord-Brabant/Zeeland streeft naar een zo groot mogelijk vangnet voor mensen met autisme en hun omgeving. De regio Noord-Brabant / Zeeland is inmiddels 10 Autisme Info Centra (AIC) rijk. Zonder vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn! Het Autisme Informatie Centrum verzorgt inloopochtenden en themabijeenkomsten. Als vrijwilliger moet je goed kunnen luisteren en meedenken met lotgenoten, die bijvoorbeeld hun diagnose met alles wat daaruit voorkomt, moeten verwerken, of vragen hebben als: ”wat is autisme?”, “mijn kind/ partner/ familielid heeft (vermoedelijk) autisme, wat moet ik nu doen?”. Wij bieden: • Professionele ondersteuning • Prettig werkklimaat • Reiskostenvergoeding tegen € 0,19 per km of volgens de tarieven openbaar vervoer • Deskundigheidsbevordering, d.m.v. training en cursus aangeboden door de NVA Voor verdere informatie kunt je een bericht sturen.

Jongeren
Vrijwillige onafhankelijk cliëntondersteuner
Vught

Vrijwillige onafhankelijk cliëntondersteuner

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
Welzijn Vught

In onze drukke, ingewikkelde samenleving met alle regels, balies en formulieren kunnen veel inwoners ondersteuning gebruiken om hun weg te vinden. We willen die hulp graag bieden. Gratis, onafhankelijk en deskundig. Voor oud en jong. Zodat iedereen mee kan doen. Wil jij dat ook? Dan zoeken we jou! Wat doet een onafhankelijk cliëntondersteuner (OCO)? Hij of zij geeft informatie, advies en biedt ondersteuning. Dat gebeurt gratis, deskundig en onafhankelijk, dus niet verbonden aan de gemeente of aan een zorgorganisatie. De OCO is er echt voor de inwoner en helpt bij het vinden en regelen van hulp. Vragen van inwoners kunnen gaan over alle leefgebieden, van zorg tot inkomen en van onderwijs tot vrije tijd. Wat kan een OCO onder andere voor de inwoner van de gemeente Vught doen? o De vraag bespreken, samen alles op een rijtje zetten, helpen bij het stellen van vragen; o Ondersteunen bij gesprekken met bijvoorbeeld gemeente, zorgaanbieder of zorgkantoor; o Informatie geven over de weg naar hulp, zorg en hulpmiddelen; o Helpen bij het laten maken van eigen keuzes; o Meedenken en zoeken naar mogelijkheden; o Helpen bij het doen van een aanvraag, of helpen als de inwoner het niet eens is met een beslissing of ontevreden is over de zorg die hij of zij krijgt. Wij zoeken enthousiaste mensen met: o een uitnodigende, open, betrouwbare, en laagdrempelige houding; o sociale en communicatieve vaardigheden; o het vermogen om naast iemand te staan, te luisteren en in mogelijkheden te denken; o de bereidheid om een training te volgen; o een open houding om feedback te ontvangen en vermogen om terug te kijken op het eigen handelen. Meer informatie kun je vinden op: [website verborgen]/

Verschilmaker tegen eenzaamheid!
's-Hertogenbosch, Boxtel, Vught

Verschilmaker tegen eenzaamheid!

Maandelijks · 1 tot 4 uur
Cello

Vacature 22-027 Maak jij het verschil samen met je vriendenclub! Cliënt: We zijn op zoek naar 2 of 3 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die zich samen aan één individuele cliënt willen verbinden. Want wat als je jong bent, een licht verstandelijke beperking en een klein netwerk hebt? Dan speelt met regelmaat toch de eenzaamheid op. Wat zou het fijn zijn dat ook deze cliënten , vaak ambulant begeleidt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met vrijwilligers van ongeveer dezelfde leeftijd iets leuks ondernemen en andere mensen leren kennen om zo het netwerk uit te breiden. Jullie bepalen samen de activiteit, dit kan en mag heel divers zijn, sporten, gamen, chillen en alles wat daartussen zit. Zelfs een bezoekje van een vrijwilliger kan al heel veel betekenen voor de cliënt. De tijd, aandacht en aanwezigheid zal de cliënt maar zeker ook voor de vrijwilliger zeer waardevol zijn. Mooie momenten creëer je samen! Vrijwilliger: We begrijpen dat naast studies, veel sociale contacten of een drukke baan er niet veel ruimte overblijft om wekelijks vrijwilligerswerk te doen. Door dit samen met je medevrijwilligers vorm te geven ligt de frequentie veel lager maar maken jullie een groot verschil in het leven van de cliënt. Je spreekt met elkaar af wie wanneer de cliënt bezoekt of iets met hem/haar onderneemt. Er wordt dus niet wekelijks inzet van je gevraagd maar bepaal jij met mede-vrijwilligers de mogelijkheden en frequentie eventueel via een schema. In overleg zorg je er voor dat er regelmaat is en zetten jullie je schouders eronder de eenzaamheid aan te pakken. Een budget om samen met je mede-vrijwilligers een drankje te doen of lekker te gaan lunchen is beschikbaar. Cello vindt het belangrijk dat jullie als vrijwilligers ook verbinding hebben met elkaar. Dit contact wordt een succes! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Jongeren
Verschilmaker One hundred and eighty!!
's-Hertogenbosch, Boxtel, Vught

Verschilmaker One hundred and eighty!!

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Cello

vacature 22-032 Enthousiaste en fanatieke darters met een licht verstandelijke beperking , woonachtig binnen Cello, hebben meegedaan aan het speciale NK darts toernooi. Wat gaaf zij de 1e, 2e en 3e prijs mee naar huis namen, ze zijn dan ook apetrots! De Nederlandse darts bond heeft hen gevraagd mee te doen aan de landelijke ranking toernooien, wat een eer! Deze toernooien vinden plaats op ongeveer 7 zondagen verspreid over het jaar. Data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn dat de darters deel zouden kunnen nemen aan deze ranking toernooien én daar hebben we jou bij nodig. Een aantal bestaande vrijwilligers gaan de darters begeleiden maar we zijn ook op zoek naar 4 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die hier hun ‘pijltje’ aan bij willen dragen. Met alle betrokken vrijwilligers maak je een schema zodat duidelijk is welke zondag of zondagen, jij of jullie de darters gaan begeleiden naar en op de toernooien. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden. Vrijwilliger: We nodigen jou, als individuele jonge vrijwilliger, jullie als vriendenclub óf dartclub graag uit om te reageren. Darten is jouw passie, je wilt je graag maatschappelijk inzetten en de doelgroep leren kennen. Je plant samen, voorafgaand aan het toernooi, een oefenavondje om die ‘one hundred and eighty’ goed onder de knie te krijgen en elkaar te leren kennen. Jij bent de Verschilmaker die ,vol enthousiasme en sportiviteit, deze zondag (en) mede onvergetelijk gaat maken. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Jongeren
Coördinator Educatie en Goed Voorbereid
's-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss

Coördinator Educatie en Goed Voorbereid

Wekelijks · 5 tot 8 uur
Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis heeft daarom activiteiten ontwikkeld in het kader van Goed Voorbereid en heeft daarnaast ook een aantal educatieprogramma’s voor de jeugd. Wat ga je doen? Als coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor zowel de locaties en educatievrijwilligers in het district als externe partijen. Je coördineert en faciliteert de verschillende activiteiten. Denk aan workshops voorlichting over het voorkomen van vallen, extreem weer of brandveiligheid en inbraakpreventie. Daarnaast coördineer je ook diverse soorten gastlessen op scholen. Het Rode Kruis heeft hier lespakketten voor. Je zet een team op met vrijwilligers om de diverse activiteiten uit te voeren en je weet hen betrokken en actief te houden. Mocht je hebt zelf ook leuk vinden om voor groepen te gaan staan, dan ben je hiervoor van harte uitgenodigd. Je doet dit alles in goed overleg met de Coördinator Hulpverlening. Wat vragen wij van jou? - Goede sociale en communicatieve vaardigheden - Je bent een organisatietalent en een regelaar - Je vindt het leuk om te bouwen aan een netwerk van organisaties en mensen - Je bent woonachtig binnen district Brabant-Noord - De intentie om je voor een langere periode in te zetten voor het Rode Kruis - Je onderschrijft de grondbeginselen en gedragscode van het Rode Kruis Wat bieden we? Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. Een kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie. Samenwerking met een team van enthousiaste vrijwilligers en beroepskrachten. Inhoudelijke ondersteuning. De mogelijkheid tot het volgen van verschillende trainingen. Vergoeding van gemaakte (reis)kosten en verzekerd werken tijdens de uitvoering van je werkzaamheden. Interesse en/of meer informatie? Heb je belangstelling voor deze functie of wil je eerst nog wat meer weten? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Je kunt deze vacature ook vinden op de website van het Rode Kruis district Brabant-Noord. Onderaan de vacature tekst staan contactgegevens vermeld van de Coördinator Hulpverlening, die je kan voorzien van meer informatie over de betreffende functie. Wil je solliciteren via de Rode Kruis website klik dan op de knop 'Solliciteer nu'.

Zie jij het grotere plaatje?
's-Hertogenbosch

Zie jij het grotere plaatje?

Eenmalig · 5 tot 7 uur
Stichting Terre des Hommes winkels

Wij zoeken een Voorzitter (vrijwilligerswerk) voor de winkel in Den Bosch In onze Terre des Hommes winkel vind jij wellicht een unieke functie. De Terre des Hommes winkel in Den Bosch is een goede doelenwinkel die mooie gedoneerde spullen verkoopt. De opbrengst hiervan gaat naar de projecten van Terre des Hommes in de strijd tegen kinderuitbuiting. De winkel draait volledig op de kostbare tijd van vrijwilligers. Uiteraard sta jij achter de doelstelling van Terre des Hommes en draag je die graag uit. Herken jij je in het onderstaande? Ik ben graag betrokken bij het ontwikkelen van plannen Ik sta open voor veranderingen en kijk met open blik Ik word blij van het werken met mensen Ik vertegenwoordig graag naar externen en stap makkelijk op mensen af Ik ben gewend om met reglementen te werken, zoals het naleven van de statuten, protocollen Ik werk graag in een leuk, enthousiast team vrijwilligers Ik neem graag het voortouw, een team aansturen is mij op het lijf geschreven Ik ben rond de 5 tot 7 uur per week beschikbaar Over de winkel Ons winkelteam in Den Bosch bestaat uit een grote groep betrokken vrijwilligers. De Terre des Hommes Winkels hebben allemaal een ander assortiment, zoals: kleding, accessoires, boeken en speelgoed. Er is een actieve samenwerking met het hoofdkantoor van Terre des Hommes Nederland in Den Haag. Over Terre des Hommes Terre des Hommes strijdt al sinds 1965 tegen kinderuitbuiting. We richten ons op kinderarbeid en seksuele uitbuiting. Daarnaast bieden we noodhulp. We halen kinderen uit uitbuitingssituaties en steunen niet alleen slachtoffers, maar pakken het probleem bij de wortels aan. Dat doen we samen met familie, omgeving en lokale organisaties. Over het winkelnetwerk In 1980 werd de eerste Terre des Hommes winkel geopend. Met een netwerk van meer dan 40 winkels en ruim 1700 vrijwilligers die samen al jaren voor een stabiele bijdrage zorgen aan het werk van Terre des Hommes. Onze winkels verkopen onder andere mooie kleding, (woon)accessoires, boeken en bric-en-brac. Ze bestaan dankzij de gegeven spullen van buren, stadsgenoten en bedrijven én de kostbare tijd van onze vrijwilligers. Hoe kun je solliciteren? Ben je enthousiast over deze vrijwillige functie bij de winkel meld je dan nu aan! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je netwerk daarentegen wel! Het kunnen overhandigen van een positieve VOG niet ouder dan een maand maakt deel uit van het selectieproces.