Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Rotterdam zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep in Rotterdam zoeken wij een 2e gespreksbegeleider voor een bestaande groep. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Lees meer
structureel

Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Schiedam, Zuidplas

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Rotterdam zoeken we een 2e begeleider.

Wat is een supportgroep?
Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar.

Voor een nieuwe groep in Rotterdam zoeken wij een 2e gespreksbegeleider voor een bestaande groep. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt.

Wat bieden wij?
Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders.

Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd.
Daarnaast zijn van belang:
-Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen.
-Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland.
-Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden.
-Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep.

Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Praktische informatie

Tijd

Maandelijks 4 tot 6 uur

Locatie

Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Schiedam, Zuidplas

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Judith
40% profielsterkte

Over Judith

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Judith is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 29-03-2022
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 4 aanbevelingen ontvangen
Judith is fijn in de omgang en enthousiast.
Aisa

Bekijk meer van Depressie Vereniging

Word jij bestuurslid?

Word jij bestuurslid?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 8 tot 9 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden Het bestuur Het bestuur van de Depressie Vereniging bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven personen. Momenteel zijn er drie bestuursleden en zijn er diverse coördinatoren voor de uitvoering van de organisatie. De bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de Depressie Vereniging. Het bestuur vergadert maandelijks online en is goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij de vereniging. Er is momenteel een secretaris en penningmeester. Naast een voorzitter (zie ook aparte vacature) zoeken we bestuursleden die een aanvulling zijn op het huidige bestuur. Binnen het bestuur wordt er op een open en constructieve manier gewerkt waarbij er maximaal gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten en ervaring. Eenieder is maximaal gemotiveerd om resultaten te boeken en bij te dragen aan de realisatie van onze missie en visie. De bestuursleden van de Depressie Vereniging vervullen hun rol onbezoldigd. Er is een reiskostenvergoeding. De tijdsbesteding is gemiddeld 8 uur per week. Van een bestuurslid wordt het volgende verwacht: · Een bestuurslid behartigt de belangen van de organisatie en haar achterban en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. · Een bestuurslid is zelf startend, hands on, kan zich goed inleven. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Een bestuurslid is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een bestuurslid heeft ervaring met depressie als persoon of als naaste. · Bij voorkeur heeft een bestuurslid ruime ervaring in het werken voor een goed doel. Het is een pré als er ervaring is met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat Een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding is 8 uur per week. De portefeuille zal in overleg kunnen worden ingevuld, afhankelijk van de beschikbare kwaliteiten en vaardigheden. Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, we geven je dan een emailadres om je motivatiebrief naar te sturen. Zie ook de andere vacatures (voorzitter, coordinatoren). Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Zorg jij voor onze inkomsten?

Zorg jij voor onze inkomsten?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging
De Depressievereniging zoekt relatiebeheerders / inkomstenvrijwilligers & inkomsten coördinator De Depressie Vereniging wil heel graag groeien maar heeft daarvoor inkomsten nodig. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor een stabiele bron van inkomsten? We zijn bezig om een nieuw team op te zetten met een coördinator, coördinator achtervang en diverse leden voor team inkomsten. Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het inkomsten team heeft de volgende taken: · Strategie en actieplan maken voor het verkrijgen van inkomsten · Uitvoeren van het actieplan: zorgen voor inkomsten via bijvoorbeeld fondsen, via bedrijven, via organisaties, via legaten. · Contacten onderhouden met potentiële donoren · Zorgen voor actieve promotie gericht op binnenhalen van financiering · Samenwerken met relevante organisaties om inkomsten binnen te halen. Bv met MIND of anderen events organiseren. De inkomsten coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast inkomsten team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende inkomstenvrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur en de landelijke coördinator · Out of the box kunnen denken voor binnenhalen van financieren We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? Relatiebeheerder/inkomstenvrijwilliger · Je hebt ervaring met / affiniteit met fondsenwerving / binnenhalen van financiering, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren. Je kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het verkrijgen van financiën. · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste Van de communicatiecoördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm en uiterlijk 21 april 2024 naar het bestuur.. Voor meer informatie kun je terecht bij: [e-mailadres verborgen] of [e-mailadres verborgen]. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Ben jij handig met communicatie?

Ben jij handig met communicatie?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Depressie Vereniging
De Depressievereniging zoekt communicatievrijwilligers & communicatiecoördinator De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan. De Depressie Vereniging is bezig om een nieuw communicatieteam op te zetten. Daarvoor zijn we op zoek naar diverse communicatievrijwilligers voor het vormgeven en uitvoeren van de communicatieactiviteiten, te weten: · een communicatiecoördinator, en · diverse communicatievrijwilligers. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor interessante sociale media en nieuwsbrieven, een up to date website en duidelijke communicatiebeleid? Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het communicatie team heeft de volgende taken: · Zorgen voor regelmatige sociale media berichten op onze facebook, instagram en linkedin pagina door af te stemmen met de diverse coördinatoren · Zorgen voor een goede algemene nieuwsbrief · Zorgen dat de website up to date blijft in inhoud, structuur, etc · Zorgen voor wervende informatie die nieuwe leden aantrekt · Zorgen voor een duidelijk communicatiebeleid · Afstemmen met bestuur, coördinatoren en secretariaat over communicatie activiteiten · Aanspreekpunt zijn voor verzoeken om persinformatie en persberichten kunnen schrijven · Contacten met relevante organisaties onderhouden. · Na het opbouwen en goed laten lopen van het team ook communicatieacties en evenementen · We kunnen ons goed voorstellen dat er binnen het team een taak verdeling is waarbij vrijwilligers zich op specifieke taken toeleggen, bv sociale media, bv nieuwsbrief, bv website, bv pers, etc. De communicatie coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast communicatie team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende communicatievrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur, de landelijke coördinator en het secretariaat · Out of the box kunnen denken voor communicatie initiatieven We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? De communicatie vrijwilliger · Je hebt ervaring met met communicatie, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt goed afstemmen, schrijven en prioriteren · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste · Je bent zorgvuldig, bent betrouwbaar en flexibel Van de communicatie coördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, je krijgt dan een emailadres om je brief met motivatie en ervaring naar toe te sturen. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?
Amstelveen, Amsterdam
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep (18-30) in Amsterdam zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in (de omgeving van...) Amsterdam. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij coördinator van Depressie Connect?

Word jij coördinator van Depressie Connect?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 6 tot 8 uur
Depressie Vereniging
Depressie Connect is de digitale community van de Depressie vereniging waar lotgenotencontact centraal staat en waar mensen anoniem met elkaar ervaringen over depressie kunnen delen en alles dat daarmee samenhangt. Voor Depressie Connect zijn we (voor een duo-functie) op zoek naar een coördinator. Wie zoeken wij? Je weet wat er speelt bij depressie en hoe waardevol lotgenotencontact is. Empathie is je niet vreemd en je bent niet bang om je eigen ervaringen in te zetten om anderen te helpen. De uitdaging om de community verder uitbouwen klinkt als muziek in je oren. De tijdsbesteding is 6 tot 8 uur per week en vergt een flexibele houding. Wat ga je doen? Het team van Depressie Connect bestaat uit 2 coördinatoren en 9 moderatoren. In de functie van coördinator werk je samen met je collega aan de volgende taken: · Aansturen van het team van moderatoren (9 personen); · Modereren van berichten op Depressie Connect en/of bij ziekte op uitval van één van de moderatoren als achterwacht dienen; · Uitbouwen gezamenlijke visie tussen de Depressie Vereniging en Depressie Connect; · Technische problemen inventariseren en doorzetten naar websitehost (MEO); · Moderatorenoverleg voorbereiden (2 maandelijks); · Aanspreekpunt voor moderatoren; · Jaargesprekken met moderatoren houden; · Werving nieuwe moderatoren en begeleiden als ze starten; · 3 maandelijkse voortgangsrapportage aan het bestuur van de Depressie Vereniging; · Informatie en suggesties voor social media aan het team communicatie aanleveren; · Declaraties controleren; · Organiseren van het jaarlijkse teamuitje; · Beheren mailbox. Kennis en ervaring: · Je bent ervaringsdeskundige als het om depressie gaat; · Je bent digitaal vaardig en je bent bekend met Microsoft Office; · Ervaring met Wordpress en BBpress is een pré; · Empathie, enthousiasme en samenwerken zijn je kernkwaliteiten. Wat bieden wij? De functie van coördinator is vrijwillig en onbezoldigd. Je krijgt een vrijwilligerscontract. We bieden een betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Door het volgen van cursussen en/of workshops bij InVolve kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Geïnteresseerd en informatie? Stuur dan een bericht met je motivatie! Kijk even op de website. [website verborgen]

Word jij moderator op ons forum??

Word jij moderator op ons forum??
Online / via de telefoon
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging
Depressie Connect zoekt vrijwilligers die ons team als moderator kunnen versterken. Depressie Connect is de digitale community van de Depressie Vereniging waar lotgenotencontact centraal staat en waar mensen anoniem met elkaar ervaringen over depressie kunnen delen en alles dat daarmee samenhangt. Wat voor werk doet een moderator? · Activiteit op het forum registreren. · Aandacht geven aan wat er gedeeld wordt door de deelnemers van de community. · Bewaken van de veiligheid van de leden van het forum, waarborgen van de sfeer en taalgebruik op het forum en hanteren van de huisregels. · Je neemt actief deel aan discussies of het forum. · Naast het modereren is er de mogelijkheid om te participeren in werkgroepen voor o.a. social media, nieuws en ontwikkelingen etc. Wat vragen we van jou? · Enthousiasme voor en affiniteit met het werken met online peer support / lotgenotencontact binnen een forum. · Ervaring met het werken met fora is een pré, maar niet noodzakelijk. · Digitale vaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal. · Ervaring met depressie, doordat je hier zelf mee te maken hebt gehad of omdat je naaste van iemand met depressie bent. Je mag, waar nodig, jouw ervaringskennis inzetten om anderen te ondersteunen (dit is geen verplichting). · Minimaal 2-4 uur per week beschikbaar. · Inzet van minimaal 1 moderatordienst van maximaal 60 minuten per week tussen 07.00 en 10.00 of tussen 17.00 en 22.00 uur. · Gemiddeld iedere 6 weken deel te nemen aan het moderatorenoverleg. Hoofdzakelijk overdag. · Actieve bereidheid om diensten van je collega’s over te nemen waar nodig. · Bereidheid om jezelf te ontwikkelen in de vorm van scholing. · Proactieve houding in de ontwikkeling van de community. · Beschikbaarheid van minimaal een jaar, omdat het tijd kost om je in te werken. Wat bieden wij? · Wij bieden een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een depressie en hun naasten. · De functie is onbezoldigd. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst. · Er is altijd gelegenheid om met je andere teamleden te overleggen en ervaringen uit te wisselen. · Het moderatorenteam is een betrokken en enthousiast team. · Je kunt gratis trainingen en cursussen volgen via InVolv. Heb je interesse? Voor meer informatie kun je kijken op [website verborgen]/. Meld je gerust aan bij Depressie Connect om de community eerst eens te bekijken. Lijkt het je dan nog steeds leuk om moderator te worden, dan horen we graag van jou!

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Groningen, Tynaarlo
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Groningen zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt om de week op woensdag gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Arnhem, Duiven
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een nieuwe groep in Arnhem zoeken we een 2e gespreksbegeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels

Heel Holland Wipt tegels
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Maatjes voor financiële redzaamheid

Maatjes voor financiële redzaamheid
Rotterdam
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010
60.000 Rotterdamse huishoudens gaan gebukt onder ernstige schulden, als Budgetmaatje kun jij het verschil maken! Wil jij je een paar uur per week inzetten bij Rotterdammers thuis, zodat ze weer grip krijgen op hun financiën? Heb jij affiniteit met armoede en schulden? Meld je dan aan! Ons ideaal is dat de mensen na afloop van je ondersteuning het weer zelf kunnen. We werken door de hele stad, maar natuurlijk kun je zelf aangeven waar je wel of niet aan de slag wilt. Daarbij is het goed om te weten: je doet je vrijwilligerswerk bij de mensen thuis. Uiteraard krijg je eerst: - een kennismakingsgesprek - een basistraining van twee dagen Wij vragen om een Verklaring omtrent Gedrag (kosten worden vergoed) en daarna laten we je ook niet zomaar rondlopen: iedere 6 à 7 weken is er intervisie en ieder jaar is er bijscholing. Daarnaast zijn er coördinatoren beschikbaar voor vragen en begeleiding en kun je indien nodig aanspraak maken op een beperkte vrijwilligersvergoeding. Wil je meer weten of je aanmelden, bel of mail ons. Binnenkort start er een nieuwe training!

'Het Zal Werken!' zoekt klusvrijwilligers

'Het Zal Werken!' zoekt klusvrijwilligers
Rotterdam
Wekelijks · 2 tot 6 uur
Zorgvrijstaat
WAT IS 'HET ZAL WERKEN!' Veel mensen die ouder worden of een handicap hebben, krijgen te maken met problemen bij dagelijkse bezigheden. Zoals opstaan van het toilet of met een rollator een drempel overgaan. Uitvindersbrigade ‘Het Zal Werken!’ is een klussendienst van vrijwilligers die ouderen en mensen met een handicap in Rotterdam helpt met kleine woningaanpassingen. We richten ons daarbij op kleine klussen die mensen niet via gemeente, woningcorporaties of hun eigen netwerk geregeld krijgen. We plaatsen onder andere wandbeugels in toiletten en badkamers, douchestoeltjes, werken drempels weg of maken opritjes bij voordeuren. Tijdens onze rollatorspreekuren controleren en repareren we rollators. Daarnaast houden we rollatorspreekuren in verzorgingstehuizen. We zijn maar een kleine club, maar krijgen behoorlijk wat voor elkaar: jaarlijks behandelen we ongeveer 350 vragen. En sinds 2014 hebben we al meer dan 2.000 klusvragen behandeld. Kijk op [website verborgen] voor meer informatie. WAT ZOEKEN WE? • ‘Het Zal Werken’ zoekt handige Rotterdammers (type ‘twee rechterhanden’), die graag andere mensen helpen en in staat zijn dingen op te lossen; • Je werkt in principe zelfstandig, dus eigen vervoer en eigen gereedschap zijn handig. Als het zo uitkomt kun je ook met z’n tweeën op pad. Dit is afhankelijk van andere vrijwilligers; • Wat we doen is ook mensenwerk; je vindt het leuk om met mensen om te gaan; WAT BIEDEN WE? • flexibel werk: sommige klussers werken wekelijks aan meerdere vragen, anderen werken klus voor klus en kunnen we oproepen wanneer het druk is. Afhankelijk van je beschikbaarheid, kunnen we daar afspraken over maken; • een onkostenvergoeding, voor materiaalkosten en reiskosten die je maakt; • een vrijwilligersverzekering; • leuk en praktisch werk; • en natuurlijk dankbare Rotterdammers die je hebt kunnen helpen met hun vraag; WIL JE MEEDOEN OF MEER WETEN? Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar [e-mailadres verborgen] We drinken graag een kop koffie of thee in de buurt zodat we nader met elkaar kunnen kennismaken.

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater/film

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater/film
Rotterdam
Maandelijks · 5 tot 6 uur
Stichting Vier het Leven
In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website [website verborgen]

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht
Rotterdam
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
Coloured Consultancy
Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Als we beiden denken dat het bij je past, dan volgt daarna een training (7 dagdelen) en ga je samen met een ervaren collega-buurtbemiddelaar aan de slag. Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!
Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam
Project · wekelijks 2 tot 3 uur
Stichting Move
Wil jij een verschil maken in Rotterdam en impact hebben op de buurt? Doe mee met het Move je buurt project van Stichting Move! Samen met 4-6 andere studenten werk je aan een inspirerend project met een groep 7 of 8 klas uit een wijk met een sociaaleconomische achterstand. In 7 sessies, verspreid over 4 maanden, bedenk je samen met de kinderen een actie die de buurt ten goede komt. Je helpt niet alleen bij de uitvoering van de actie, maar geeft de kinderen ook een kijkje in jouw leven als student! Dit project biedt een geweldige kans om uit je studentenbubbel te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de stad waarin je studeert beter te leren kennen. Daarnaast ontwikkel je waardevolle vaardigheden, zoals samenwerken, projectmanagement en didactiek. De begeleiding wordt volledig verzorgd door Stichting Move en je werkt samen met 4 andere studenten, dus je staat er niet alleen voor! Reageer op deze vraag en doe mee aan een project! Voor meer informatie kan ons bellen of mailen. Wanneer: Vanaf februari op maandag van 14:00 tot 15:30 Waar: op een bassischool in Rotterdam
Jongeren

Vrijwilligers voor Budgetmaatjes 010

Vrijwilligers voor Budgetmaatjes 010
Rotterdam
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010
60.000 Rotterdamse huishoudens gaan gebukt onder ernstige schulden, als Budgetmaatje kun jij het verschil maken! Wil jij je een paar uur per week inzetten bij Rotterdammers thuis, zodat ze weer grip krijgen op hun financiën? Heb jij affiniteit met armoede en schulden? Meld je dan aan! Ons ideaal is dat de mensen na afloop van je ondersteuning het weer zelf kunnen. We werken door de hele stad, maar natuurlijk kun je zelf aangeven waar je wel of niet aan de slag wilt. Daarbij is het goed om te weten: je doet je vrijwilligerswerk bij de mensen thuis. Uiteraard krijg je eerst: - een kennismakingsgesprek - een basistraining van twee dagen Wij vragen om een Verklaring omtrent Gedrag (kosten worden vergoed) en daarna laten we je ook niet zomaar rondlopen: iedere 8 weken is er intervisie en ieder jaar is er bijscholing. Daarnaast zijn er coördinatoren beschikbaar voor vragen en begeleiding en kun je indien nodig aanspraak maken op een beperkte vrijwilligersvergoeding. Wil je meer weten of je aanmelden, bel of mail ons. Binnenkort start er een nieuwe training!

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen
Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Coloured Consultancy
Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! We verwachten dat je tijd en energie hebt om zeker 8 buurtbemiddelingen per jaar te doen (ongeveer 60uur/jaar) en zeker eens per jaar een training of intervisie doet. Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan nemen we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht en Hoeksche Waard. Mocht je iemand kennen die misschien zou willen buurtbemiddelen? Laat hen ook contact met ons opnemen!

Maatjesvrijwilliger

Maatjesvrijwilliger
Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 4 uur
Antes
Maatje Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk vrijwilligerswerk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst. Als je besluit om bij ons maatje te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses? Als de match er is, gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de Euromast bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk. Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt, maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen. Hoe vaak? In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op te bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer. Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in. Waar? Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen. Wie ben jij? je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond); je bent 18 jaar of ouder; je beheerst de Nederlandse taal; je kent je eigen grenzen goed en kan deze aangeven; je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Interesse? Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op! Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Mary-Ann Torres via [e-mailadres verborgen] of door te bellen naar [telefoonnummer verborgen]. Stuur een korte motivatie waarin je vertelt waarom jij het verschil wilt maken als maatje. Dit hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, we zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie om anderen te helpen. We horen graag van je!

Ondersteun een leerkracht 1 dag per week

Ondersteun een leerkracht 1 dag per week
Rotterdam
Wekelijks · 4 tot 6 uur
Stichting Onderwijsambassadeurs
Heb je affiniteit met het onderwijs en wil je graag een steentje bijdragen? Als onderwijsambassadeur ondersteun je een leerkracht in de klas. Een onderwijsambassadeur werkt zelf buiten het onderwijs (overheid/bedrijfsleven/zzp’er) of is met pensioen en wil zich graag één dag per week inzetten voor het onderwijs. Door te helpen met allerlei taken van een leerkracht en het inzetten van werkervaring en talenten ontstaat een waardevolle kruisbestuiving voor de school, onderwijsprofessional, leerling en onderwijsambassadeur. Onderwijsambassadeurs kunnen ondersteunen bij: - Kleine groepjes begeleiden - Vragen beantwoorden tijdens zelfstandig werken - Met individuele leerlingen aan leerachterstanden werken - Inhalen van lesstof als leerlingen ziek zijn geweest - Begeleiden van eet- en drinkmomenten - Voorlezen - Nakijkwerk - Voorbereidingen voor activiteiten - Losse lessen geven Als onderwijsambassadeurs zorg je voor: - voor extra handen in de klas - Draag je bij aan het verhogen van de onderwijskwaliteit - breng je een blik van buiten - Meer werkgeluk, vermindering van werkdruk voor leerkrachten - Diversiteit in de klas door verbinding met de samenleving Maak impact voor school én kind.