Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Zin in iets leuks?

Wij zijn de Humanitas Verschilmakers. Jonge mensen tussen de 15-30 jaar, die iets doen voor een ander. Wat je doet bepaal jij! Wanneer je komt helpen bepaal jij ook zelf. Er is van alles bij ons te doen: Meehelpen met de Game On avond organiseren? Achter de bar staan op een feest? Kinderen schminken bij een PR-stunt? Instagram helpen vullen? Foto's maken tijdens activiteiten? Wat vind jij leuk om te doen? Dan gaan we daar naar kijken.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Helmond

Maximaal 3 deelnemers

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Media & design

Beschrijving

Wij zijn de Humanitas Verschilmakers. Jonge mensen tussen de 15-30 jaar, die iets doen voor een ander. Wat je doet bepaal jij! Wanneer je komt helpen bepaal jij ook zelf. Er is van alles bij ons te doen:
Meehelpen met de Game On avond organiseren?
Achter de bar staan op een feest?
Kinderen schminken bij een PR-stunt?
Instagram helpen vullen?
Foto's maken tijdens activiteiten?

Wat vind jij leuk om te doen? Dan gaan we daar naar kijken.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 6 uur

Locatie

Helmond

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 3 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Volwassenen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Media & design
Daan
65% profielsterkte

Over Daan

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Daan is ingeschreven op Helmondvoorelkaar sinds 18-10-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas

Lullen over liefde!
Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Lullen over liefde!

Maandelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas

Enthousiast om met jongeren in gesprek aan te gaan over thema's als social media, sexting en loverboys? Vind je het leuk om voor een groep te staan om voorlichting te geven? Dan past vrijwilligerswerk bij Gevaarlijke Liefde Humanitas in Helmond echt bij jou! Wat ga je doen? Bij het project Gevaarlijke Liefde geef je voorlichtingen op middelbare scholen, speciaal onderwijs en mbo-opleidingen in Helmond. De thema's die bij deze voorlichtingen aan bod komen variëren van social media, grenzen en sexting tot aan loverboys en prostitutie. Samen met de andere vrijwilligers probeer je de jongeren bewust te maken van de keuzes die zij offline/online maken. Wat krijg je? Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt als voorlichter krijg je een training van drie dagdelen waarbij je leert over de do's en de don'ts, de verschillende thema's die aan bod komen in de voorlichtingen, jouw sterke en zwakke punten en ga je ervaren hoe het is om zelf de voorlichting te verzorgen. Met al deze kennis kun je vervolgens goed voorbereid starten als voorlichter. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende thema-avonden om zo meer over een bepaald onderwerp te leren, wordt er twee keer per jaar een uitje georganiseerd en krijg je reiskostenvergoeding van €0,31 per kilometer. In het gehele proces vindt er begeleiding en evaluatie plaats door een coördinator waardoor je er nooit alleen voor staat. Wie ben jij? Het is belangrijk dat je als vrijwilliger bij dit project geïnteresseerd bent in de thema's die Gevaarlijke Liefde bespreekbaar maakt en het gesprek hierover aan durft te gaan. Daarnaast heb je het lef om taboes te doorbreken, vind je het leuk om voor een klas of groep te staan en hou je van de vrijheid die het project biedt doordat het aantal voorlichtingen verschilt per week/maand en er dus geen sprake is van vaste dagen. Ben je na het lezen van deze vacature nog enthousiaster geworden om te lullen over liefde en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Vrijwilliger - maatje
Helmond

Vrijwilliger - maatje

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Humanitas

Wil jij de omgang begeleiden van Mason(1,5) die in de spelkamer van Humanitas contact opbouwt met zijn vader? Wil jij David (8) en Luca (6) om de week op zaterdag ondersteunen zodat zij twee uur naar papa toe kunnen? Ben jij de vrijwilliger die op woensdagmiddag met Niek en Sofie afspreekt in de speeltuin zodat ze op een veilige manier hun moeder kunnen zien? Humanitas Begeleide Omgangsregeling (BOR) in Helmond is op zoek naar vrijwilligers die wekelijks of om de week tijd kunnen vrijmaken om ouders en kinderen te ondersteunen bij het opbouwen van een omgang. Het is belangrijk dat kinderen niet de dupe worden van de strijd tussen hun ouders. De ouders en kinderen maken een lastige periode door waarbij het fijn is om een steun naast zich te hebben. - iemand die luistert zonder oordeel - iemand met levenservaring en ervaring met opvoeden - iemand die er is zodat ouders het even niet allemaal alleen hoeven te doen. - iemand die houdt van uitdagingen - iemand die met plezier met ouders en kinderen omgaat Wat krijg je er voor terug? Als vrijwilliger start je met een voorbereidende training met E-learning waarin je o.a. kennis krijgt over (echt-)scheiding, ontwikkeling van kinderen, gespreksvaardigheden en de waarden van Humanitas. Je krijgt professionele begeleiding en ondersteuning van de BOR-coördinator. We organiseren een paar keer per jaar interessante thema bijeenkomsten. Tijdens terugkom bijeenkomsten leer je andere vrijwilligers kennen en wissel je ervaringen uit. In november start er een nieuwe training! Spreekt dit je aan en wil je vrijwilliger worden of wil je eerst meer informatie? Stuur me dan een berichtje. Humanitas Begeleide Omgangsregeling, Maaike.

Coach Get-a-Grip
Helmond

Coach Get-a-Grip

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Humanitas

Jongeren vanaf 16 jaar staan vaak voor het eerst financieel op eigen benen. Van alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft 42% minimaal schulden, een lening of een betalingsachterstand. Ze hebben bijvoorbeeld een studieschuld, openstaande rekeningen voor ziektekosten, telefoonabonnementen, sportschool en online aankopen. Jongeren staan vaak rood bij de bank of hebben geld geleend van vrienden of familie. Als coach van Humanitas Get a Grip help je hen weer zicht op een toekomst zonder schulden te krijgen. Je bent zelf nog redelijk jong en weet goed wat er speelt in het leven van jongeren. Of je bent wat ouder en kunt goed met jongeren overweg. Natuurlijk vind je het ook leuk en zinvol om deze jongeren te helpen. Je maakt ze bewust van hun inkomsten en uitgaven. Je wijst ze op toeslagen en andere regelingen. Je begeleidt ze voor een periode van een paar maanden tot maximaal een jaar. Net zolang totdat ze zelfstandig verder kunnen. In het begin is dat misschien 1-3 uur per week, daarna neemt dat af. Geen enkel traject met een jongere is hetzelfde, maar wel bestaan ze allemaal uit de volgende stappen: 1. Kennismaken en vertrouwen opbouwen 2. Oorzaken van de huidige situatie in kaart brengen 3. Op orde brengen van de administratie 4. Inzicht geven in de inkomsten en uitgaven 5. Mogelijkheden van toeslagen en geldbesparingen uitzoeken 6. Bijhouden van de administratie 7. Afstand nemen, zodat de jongere zelf steeds zelfstandiger wordt. In de (online) scholing leer je hoe je dit kunt aanpakken, dus je hoeft niet al heel veel ervaring op dat vlak te hebben. Als je denkt dat je het kunt leren, is dat ook prima. Herken je je hierin? • Je bent 18 jaar of ouder en staat stevig in je schoenen. • Je kunt goed omgaan met de jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar. • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen. • Je kunt goed luisteren en de juiste vragen stellen. • Je stelt grenzen en hebt coachende kwaliteiten of interesse om hierin geschoold te worden. • Je hebt affiniteit met financiën en het ordenen van een administratie. • Je neemt het werk niet over, maar je helpt de jongere zelfstandig te worden. Wat heeft Humanitas je te bieden? • Professionele (online) scholing, begeleiding en intervisie • Een onkostenvergoedingen en een vrijwilligersverzekering • Werk dat het het gevoel geeft dat je iets bijdraagt aan onze samenleving • Een waardevolle bijdrage aan je maatschappelijk cv. Enthousiast geworden? Jouw hulp kan voorkomen dat schulden oplopen. Je biedt jongeren weer zicht op een toekomst. Jouw inzet en talent zijn hierbij van groot belang en van harte welkom. Wil je aan de slag als vrijwillig coach bij Get a Grip? Mail dan je reactie en cv via onderstaande knop. Heb je eerst nog een vraag? Bel dan gerust met Yvonne, coördinator van Get-a-Grip Helmond.

Anderen bekeken ook

Stiphout kleinschalig wonen
Helmond

Stiphout kleinschalig wonen

Structureel
De Zorgboog

Binnen onze kleinschalige woningen, gelegen in het centrum van Stiphout, wonen ouderen mensen met bijkomende problematiek zoals dementie en lichamelijk beperkingen. Binnen onze woningen staan de bewoners centraal, de sfeer is goed en huiselijk, dit vinden we erg belangrijk. Binnen het team is er volop aandacht voor onze bewoners en voor elkaar. Je wordt gewaardeerd in wie je bent, wat je doet en wat je inbrengt. Als vrijwilliger maak je samen met het team het verschil voor onze bewoners. Je bent als vrijwilliger onderdeel van een gezellige en gemoedelijke huiselijke sfeer en onderdeel van het hele team. Jij als vrijwilliger kunt het gevoel van eigenwaarde, dat stukje extra plezier aan de beleving van onze bewoners geven waardoor zij even hun eigen problematiek mogen vergeten, jij kunt hen vaak dat "iets" uit het "niets" laten ervaren. Zou je ons willen ondersteunen? Dat kan! Lijkt het je leuk om: • Te koken • Ondersteunen bij de maaltijden • Koffie te serveren • Maatje zijn • Wandelen • Mee te doen met een activiteit in de huiskamer Of heb je zelf nog goede ideeën? Dan nodigen wij je van harte uit om kennis te komen maken! Werkdagen en tijden zijn bespreekbaar, gekeken wordt naar de mogelijkheden die jij hebt als vrijwilliger en waarbij rekening gehouden zal gaan worden met de wensen en mogelijkheden van de woning. Zou je ons ons team willen versterken? Neem dan contact met ons op, dat kan ook via de website van de Zorgboog. Dan kijken wij graag met je mee naar de mogelijkheden. Bij het aangaan van vrijwilligerswerk vragen wij je een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overhandigen. Deze vraagt onze organisatie voor je aan is dan geheel gratis.

Coördinator Autisme Informatie Centrum (AIC)
Helmond

Coördinator Autisme Informatie Centrum (AIC)

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Autisme Informatie Centrum De Kempen

NVA Noord-Brabant/Zeeland zoekt per direct een coördinator die AIC De Peel wil leiden op vrijwillige basis. Het NVA-regio bestuur Noord-Brabant streeft naar een zo groot mogelijk vangnet voor mensen met autisme en hun omgeving. De provincie Brabant is inmiddels 10 Autisme Informatie Centra (AIC) rijk. Het AIC biedt informatie aan mensen die op diverse manieren te maken hebben met autisme. De kracht en eigenheid van het AIC ligt in het lotgenotencontact begeleid door ervaringsdeskundigen. AIC De Peel organiseert inloop ochtenden/avonden en themabijeenkomsten. De taken van een coördinator bestaan o.a. uit het begeleiden en aansturen van een enthousiast team vrijwilligers en het onderhouden van het contact met het regiobestuur. Taken zijn o.a.: - Plannen activiteitenprogramma. - Rooster maken met de vrijwilligers. - Begeleiden/aansturen van de vrijwilligers. - In samenwerking met de vrijwilligers de thema - bijeenkomsten leiden. - Contact onderhouden en samenwerken met het NVA-regiobestuur - Steun en vraagbaak voor de vrijwilligers. Wat vragen wij van jou: - Enthousiasme, geduldig, creatief en overzicht kunnen bewaren. - Goede contactuele vaardigheden. - Gemiddeld 5 uur per week. - Woonachtig in de regio Helmond - NVA-lidmaatschap (of bereid lid te worden). Wat bieden wij: - Een geweldig team om mee en in te werken. - Deskundigheidsbevordering, training, cursus en ondersteuning vanuit het regionaal bestuur en het landelijk bureau NVA. - Reiskostenvergoeding tegen € 0,21 per km of volgens de tarieven openbaar vervoer. - Gemaakte onkosten worden natuurlijk vergoed door ons Voor meer informatie kunt u een bericht sturen. onder vermelding van: Vacature coördinator AIC De Peel Het betreft een vrijwilligers functie en daardoor een niet betaalde functie. Maar er is geen mooier werk dan vrijwilligerswerk bij NVA Noord-Brabant / Zeeland

Vrijwilligers gezocht voor het Suikerhuis!
Helmond

Vrijwilligers gezocht voor het Suikerhuis!

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
LEVgroep Helmond

Vrijwilliger gezocht voor het Suikerhuis in Helmond! Ben jij een vrouw die Arabisch spreekt, help je graag anderen en vind je het leuk om te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het Suikerhuis in de Leonardusbuurt is een warme ontmoetingsplek waar buurtgenoten en ervaringsdeskundigen regelmatig samenkomen. Hier delen ze ervaringen, geven elkaar tips en zoeken samen naar activiteiten die bijdragen aan een gezondere levensstijl, zoals wandelen en gezonde maaltijden bereiden. Als vrijwilliger bij het Suikerhuis sta je open om taken op te pakken en te groeien. Jouw inzet maakt het verschil in het creëren van een ondersteunende en gezellige omgeving waar mensen op kunnen rekenen, zowel in goede als slechte tijden. Je biedt een luisterend oor, steun en troost, en helpt anderen om gelukkiger te worden. Samen bouwen we aan sterke en hechte relaties, als een familie. Je bent beschikbaar op dinsdag en/ of donderdag, voor 2 uurtjes van 13:30 tot 15:30, en op donderdag van 14:00 tot 16:00 uur, 1x in de week. Het Suikerhuis gaat niet alleen over gezondheid, maar ook over je goed voelen. We bieden diverse activiteiten aan, zoals samen wandelen, gezonde maaltijden bereiden en zelfs muziek maken en dansen bij slecht weer om het gezellig te maken en het contact te stimuleren. Wat hebben wij jou te bieden? Naast de voldoening van het helpen van anderen, bieden we een gezellige en ondersteunende omgeving waar je altijd op kunt rekenen. Je helpt niet alleen anderen gelukkiger te worden, maar bouwt ook aan je eigen netwerk en leert nieuwe dingen tijdens onze leerzame bijeenkomsten. Wil jij deel uitmaken van ons team en mensen helpen om gezonder en gelukkiger te worden? Solliciteer dan nu en word vrijwilliger bij het Suikerhuis in Helmond!

Hulp (digi)talige vaardigheden bij gezinnen
Helmond

Hulp (digi)talige vaardigheden bij gezinnen

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Bibliotheek Helmond-Peel

Samen Digi-TAAL’ is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Helmond-Peel en LEVgroep, waarbij we kinderen sámen met hun ouders digitaal en talig sterker maken. Wat ga je doen? Als Samen Digi-TAAL vrijwilliger ga je: • aan de slag met gezinnen, je richt je zowel op ouders als de kinderen • taal- en digitale vaardigheden stimuleren • te werk met behulp van een tablet en taalspelletjes • op bezoek bij het gezin thuis en deelnemen aan groepsbijeenkomsten bij basisscholen/wijkcentra Tijdsinvestering/wanneer? Je verbind je aan het project voor een periode van ca. 16 weken. Hoe vaak je op huisbezoek gaat is afhankelijk van waar het gezin behoefte aan heeft. We gaan uit van minimaal 4 huisbezoeken gedurende het traject. De huisbezoeken zijn flexibel in te plannen samen met het gezin. Een huisbezoek kost gemiddeld 1 uur waarin de nadruk ligt op het begeleiden van ouder en kind bij het gebruiken van de tablet en apps die hier op staan. Er zijn 4 tot 5 groepsbijeenkomsten voor vrijwilligers en de gezinnen. Hierin wordt besproken hoe je de taalontwikkeling van kinderen kunt stimuleren, hoe de tablet gebruikt kan worden en komt mediawijsheid en de bibliotheek aan bod. Deze worden na de zomervakantie weer gepland, data's volgen zo spoedig mogelijk. Natuurlijk zien we alle vrijwilligers graag deelnemen aan alle groepsbijeenkomsten, maar lukt dit een keer niet, praten we je graag op een later moment bij of sturen we je de informatie per mail. Wat bieden wij jou? • de mogelijkheid om te ontwikkelen op taal- en digitaal gebied • de mogelijkheid om met jouw bijdrage het verschil te maken voor een gezin en impact te maken door laaggeletterdheid te verlagen • flexibiliteit in inzet die past bij jouw agenda Als vrijwilliger krijg je vooraf een korte instructie over het basisgebruik van de tablet en over taalactiviteiten. Je wordt ondersteund door een coördinator van LEVHelmond. Wat vragen wij van jou? Interesse in andere culturen, betrokkenheid, flexibiliteit en geduld. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt affiniteit met de doelgroep. Een goede beheersing van de Nederlandse taal en je kunt goed omgaan met een iPad. Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Of heb je nog vragen? Wij horen graag van jou.

Smakelijk eten!
Gemert-Bakel, Helmond

Smakelijk eten!

Wekelijks · 2 tot 8 uur
Sint Annaklooster

Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond, onderdeel van Sint Annaklooster, is op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de maaltijdverzorging. Sint Annaklooster is een persoonlijke en betrokken organisatie. Bevlogen medewerkers en vrijwilligers bieden hartverwarmende, kleinschalige, specialistische zorg op maat aan kwetsbare in de samenleving. Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen Valkenhaeghe. Zij bieden extra tijd, aandacht en ondersteuning aan de gasten. Alle vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de gasten. Wil en kun jij iets betekenen voor de gasten van Valkenhaeghe of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje. We maken graag kennis met je!

Jongeren
Een plekje vrij in je hart?
Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Someren

Een plekje vrij in je hart?

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Home-Start Helmond

De vrijwilligers van Humanitas Home-Start bieden ondersteuning aan gezinnen in Helmond die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De ondersteuning bestaat vaak uit het maken van een praatje en het bieden van een luisterend oor, praten over opvoeden, spelletjes doen met kinderen, voorlezen, soms helpen met huiswerk maken. Ook samen erop uit gaan, de buurt ontdekken. Altijd vraaggericht en doen en denken vanuit mogelijkheden van het gezin. Al onze vrijwilligers krijgen vooraf een training, en wij proberen de vraag van het gezin zo goed mogelijk te matchen bij de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger. Ook vrijwilligers die de Nederlandse taal nog niet volledig machtig zijn, maar bijvoorbeeld Turks, Marokkaans of Pools spreken zijn van grote meerwaarde! Dus heb jij nog een plekje vrij in je hart om een ander gezin te ondersteunen? Dan plannen we graag een kennismaking in. Groetjes, Evelyn, Tanja & Saskia (coördinatoren Home-Start Helmond)

Jongeren
Kook je graag?
Gemert-Bakel, Helmond

Kook je graag?

Wekelijks · 2 tot 8 uur
Sint Annaklooster

Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond, onderdeel van Sint Annaklooster, wil graag haar vrijwillige kookteam uitbreiden en is daarom op zoek naar enthousiaste kookvrijwilligers. Sint Annaklooster is een persoonlijke en betrokken organisatie. Bevlogen medewerkers en vrijwilligers bieden hartverwarmende, kleinschalige, specialistische zorg op maat aan de 'kwetsbaren' in de samenleving. Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen Valkenhaeghe. Zij bieden extra tijd, aandacht en ondersteuning aan de gasten. Alle vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de gasten. Voor de continuïteit van het kookteam is Valkenhaeghe nu op zoek naar uitbreiding van dit team, zodat ook hier blijvend optimale zorg kan worden geleverd. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het informeren naar de wensen van de gasten, het bereiden en serveren van de warme maaltijden. Uiteraard wordt er elke dag vers gekookt van de bekende Hollandse pot tot een oosterse of Italiaanse maaltijd. Een topkok hoeft u niet te zijn maar u vindt het leuk om te koken, tijden altijd in overleg. Belangstelling? Kook jij graag en wil jij iets betekenen voor de gasten van Valkenhaeghe? Stuur een mail naar [e-mailadres verborgen]

Geriatrische revalidatie de Regenboog
Helmond

Geriatrische revalidatie de Regenboog

Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Zorgboog

Afdeling geriatrische revalidatie De Regenboog, een afdeling van de Zorgboog gelegen in het Elkerliek ziekenhuis, revalideren mensen na een orthopedische ingreep, of een andere aandoening. De Regenboog kan gezien worden als tussenstation, een kort verblijf tussen ziekenhuis opname en eigen woonplek. Bij de Regenboog verblijven cliënten die eigen regie voeren over hun leven, kunnen aangeven wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Ze worden geactiveerd en gestimuleerd om te oefenen/te revalideren om terug te kunnen keren naar hun eigen woon-leefomgeving. Vrijwilligers hebben een belangrijke plek binnen de Geriatrische revalidatie. Naast de professionele zorg van het personeel leveren zij de extra aandacht. Hun betrokkenheid draagt bij aan het welzijn van de revalidant. Zij kunnen op allerlei gebieden iets toe voegen aan het kortdurend verblijf van de revalidant. Als vrijwilliger ben je een schakel in het team en werkt aan het zo goed en snel mogelijk laten herstellen van de revalidanten. Binnen de Regenboog werken vrijwilligers die geduld hebben, rust uitstralen, zich in kunnen leven en om kunnen gaan met wisselende stemmingen van cliënten. Een proactief iemand, die zelfstandig kan omgaan met cliënten en initiatief toont in aanbieden van activiteiten. Als vrijwilliger ondersteun je de afdeling oa in: • ONDERSTEUNING MET DE MAALTIJDEN De cliënten gebruiken hun maaltijden in de gezamenlijke huiskamer, of op hun kamer. Daarbij is extra hulp van harte welkom. Dat kan tijdens het ontbijt en/of de lunch (op maandag tussen 8.00 en 13.00 uur). • INDIVIDUELE AANDACHT/EEN PRAATJE/EEN ACTIVITEIT OF SPEL DOEN Wat extra aandacht, je verhaal bij iemand kwijt kunnen, een praktische vraag oplossen, al deze dingen betekenen heel veel voor de cliënt. Op deze momenten bezorg jij de cliënten een geluksmomentje, en maak je hun dag een stuk prettiger. Je loopt rond op de afdeling, legt contact met de cliënten en bekijkt zelf waar behoefte aan is. Dit kan op (woensdag, en vrijdag) verschillende middagen tussen 14.30 en 16.30 Vindt je zelfstandig zijn ook zo belangrijk en kan jij zelfstandig aan de slag, neem dan zeker contact met ons op. Dat kan ook via de website van de Zorgboog. Wij kijken graag, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden die er zijn. Voordat je mag starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij een VOG, Verklaring omtrent gedrag voor je aan. Dit doen wij digitaal. VOG door ons aangevraagd is gratis.

Dagbesteding de Coppel
Helmond

Dagbesteding de Coppel

Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Zorgboog

Dagbesteding de Coppel, gelegen binnen de deuren van locatie Keyserinnedael te Helmond is een dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. De bezoekers van de Coppel wonen nog zelfstandig thuis en komen overdag naar de Coppel voor een zinvolle dag invulling. Alle bezoekers hebben een niet aangeboren hersenletsel, sommige in combinatie met een vorm van dementie of lichamelijke beperkt zijn. Momenteel varieert de leeftijd tussen de 65-75 jaar. De Coppel wordt gerund door vaste professionals en zij ontvangen hulp van een vaste vrijwilligster. Samen ontvangen zij de gasten in de ochtend, drinken samen koffie en organiseren aansluitend een activiteit. Daarna wordt de lunch verzorgd en is er aansluitend een rust moment voor de bezoekers. In de middag is er ruimte voor creatief bezig zijn, hier wordt echt gekeken naar maat werk, waar liggen de interesse en behoeften van de bezoekers. Tussen door is er uiteraard heerlijke koffie of thee en is er voldoende ruimte voor een praatje. Gezelligheid en de huiselijke sfeer staat hoog in het vaandel! De Coppel is dagelijks geopend van 9.45 uur – 16.15 uur. Op donderdag is de Coppel gesloten. Wat zou het fijn zijn als er nog meer hulp komt van meerdere vrijwilligers! Door de komst van meer vrijwilligers is er uiteraard meer mogelijk binnen het aanbod van activiteiten. Lijkt het je leuk om mee aan te pakken, een activiteit te verzorgen zoals bijvoorbeeld een spel doen, denk daarbij aan rummikub of geheugen spelletjes, mee te wandelen of een ritje met de duofiets, helpen bij de lunch of het opzetten van een bakactiviteit, of ben je juist heel creatief. Je bent van harte welkom! Geduld is een schone zaak bij dagbesteding de Coppel, ook inlevingsvermogen, het kunnen duwen van een rolstoel en het behoudend van rust is erg belangrijk. Heb je zelf goede ideeën, dan horen we deze graag! Wij zijn enthousiast, jij ook?? We komen graag met je in contact en kijken graag, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden die er zijn. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen. Dit kan ook via de website van de Zorgboog. Voordat je mag starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij een VOG, Verklaring omtrent gedrag voor je aan. Dit doen wij digitaal. VOG door ons aangevraagd is gratis.