Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrijwillig Bureaucoördinator

Voor ons nieuw op te zetten servicebureau zijn we op zoek naar een bureaucoördinator. Je hebt draagt zorg voor de bureaumedewerkers zodat alles op rolletjes loopt. Wie ben jij? - Je bent een mensenmens en in staat om de persoon achter de vrijwilliger te zien. - Je zet de beschikbare vrijwilligers in op hun sterke punten. - Je signaleert als er gaten vallen vanwege onderbezetting of mismatch van benodigde en beschikbare competenties. - Je houdt overzicht op de dagelijkse gang van zaken en voortgang op werkzaamheden. - Je werkt met het team en staat niet boven het team. - Je kan zowel projectmatig als iteratief/agile werken. - Je bent 6-8 per week beschikbaar waarbij de uren over 3 tot vier dagen worden verdeeld. - Je hebt de intentie om minstens 6 maanden werkzaam te zijn. - Je gaat uitdagingen niet uit de weg en kan daarin goed je eigen grenzen bewaken. Context De openingstijden van het huidige bureau worden verruimd van vier ochtenden per week naar 8 à 10 dagdelen per week. Het team wordt uitgebreid van 10 naar 15-20 personen.Voor een groeiend deel van de vrijwilligers geldt dat ze in een tweede spoor of ander reïntegratie-traject zitten. Met deze uitbreiding willen we de continuïteit en kwaliteit van de ondersteuning verbeteren. Hierbij worden werkzaamheden gesplitst in verschillende vaardigheidsniveaus. Hierbij worden op maat werkinstructies gemaakt. Na een gedegen inwerkproces, word je ondersteund/begeleid door de afdelingscoördinator en vrijwilligerscoördinator. Je kunt gebruik maken van de Humanitas Academy waar een breed palet van e-learning en trainingen beschikbaar zijn.

Lees meer

structureel

Amersfoort

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Voor ons nieuw op te zetten servicebureau zijn we op zoek naar een bureaucoördinator. Je hebt draagt zorg voor de bureaumedewerkers zodat alles op rolletjes loopt.

Wie ben jij?
- Je bent een mensenmens en in staat om de persoon achter de vrijwilliger te zien.
- Je zet de beschikbare vrijwilligers in op hun sterke punten.
- Je signaleert als er gaten vallen vanwege onderbezetting of mismatch van benodigde en beschikbare competenties.
- Je houdt overzicht op de dagelijkse gang van zaken en voortgang op werkzaamheden.
- Je werkt met het team en staat niet boven het team.
- Je kan zowel projectmatig als iteratief/agile werken.
- Je bent 6-8 per week beschikbaar waarbij de uren over 3 tot vier dagen worden verdeeld.
- Je hebt de intentie om minstens 6 maanden werkzaam te zijn.
- Je gaat uitdagingen niet uit de weg en kan daarin goed je eigen grenzen bewaken.

Context
De openingstijden van het huidige bureau worden verruimd van vier ochtenden per week naar 8 à 10 dagdelen per week. Het team wordt uitgebreid van 10 naar 15-20 personen.Voor een groeiend deel van de vrijwilligers geldt dat ze in een tweede spoor of ander reïntegratie-traject zitten. Met deze uitbreiding willen we de continuïteit en kwaliteit van de ondersteuning verbeteren. Hierbij worden werkzaamheden gesplitst in verschillende vaardigheidsniveaus. Hierbij worden op maat werkinstructies gemaakt.

Na een gedegen inwerkproces, word je ondersteund/begeleid door de afdelingscoördinator en vrijwilligerscoördinator. Je kunt gebruik maken van de Humanitas Academy waar een breed palet van e-learning en trainingen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 6 tot 8 uur

vrijdag

donderdag

maandag

dinsdag

woensdag

Locatie

Amersfoort

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching
Janet
95% profielsterkte

Over Janet

Voor Humanitas Eemland ben ik actief op zoek naar vrijwlligers die onze deelnemers kunnen ondersteunen. Dit kan zijn op het gebied van: Thuisadministratie Vriendschappelijk huisbezoek Sociaal Maatje Taalmaatje Home-Start (Voor jonge gezinnen) Begeleidde omgangsregeling

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Janet is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 20-10-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas Eemland

Lichtpuntje van de week
Amersfoort

Lichtpuntje van de week

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Eemland

Mensen in hun laatste levensfase zien hun sociaal netwerk steeds verder afbrokkelen. Jij kunt voor hun het lichtpuntje van de week zijn en ertoe bijdragen dat ze zo lang mogelijk actief blijven. Henk komt eens in de twee weken langs en heeft tussendoor ook telefonisch contact met Ans. Samen gaan ze regelmatig naar het nabij gelegen winkelcentrum en inloophuis. Ans vindt het fijn dat Henk een luisterend oor biedt en niet aan haar loopt te trekken. Ze kijkt uit naar de afspraken die ze samen hebben. Het is altijd weer gezellig om elkaar te zien. In Henk heeft ze een fijne gesprekspartner die zich goed kan inleven in haar situatie. Ans heeft in de afgelopen maand weer een vriendin verloren, daarnaast is de buurman met wie ze goed contact had opgenomen in een verpleeghuis. De familie verwacht niet dat hij weer thuis zal komen wonen.

Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek
Amersfoort

Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Humanitas Eemland

Vriendschappelijke Huisbezoek is er voor mensen die behoefte hebben aan iemand met wie je kunt praten en je thuis opzoekt, bijvoorbeeld om een spelletje te doen, een activiteit te ondernemen of gewoon voor een luisterend oor. Activerend Huisbezoek richt zich daarnaast op mensen die ondersteuning wensen om hun netwerk uit te breiden. Als vrijwillig coördinator ben je het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Zij kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht. Je zorgt voor de juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer en je let op de kwaliteit van het werk. Met zowel vrijwiligers als de gekoppelde deelnemers voer je voortgangsgesprekken. Je hebt daarnaast contacten met andere organisaties en je bent het aanspreekpunt voor deze activiteit binnen Humanitas Eemland. Samen met de andere coördinatoren werk je aan vernieuwingen en verbeteringen van ons aanbod. We zoeken iemand die zich thuis voelt bij en werkt vanuit de waarden van Humanitas. Je hebt affiniteit met de doelgroep, beschikt over mensenkennis, organisatorische kwaliteiten, goede sociale vaardigheden en je bent daarnaast digitaal vaardig. De coördinatoren stemmen onderling de taakverdeling af. Om de functie goed in te kunnen vullen vragen we een beschikbaarheid van minimaal 4 uur per week. Deze kan je grotendeels zelf indelen. Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Anne, bestuurslid VHB. Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatie na een berichtje via de site gestuurd te hebben. Dan kunnen we in gesprek of deze functie bij je past!

Steun in de rug
Amersfoort

Steun in de rug

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Eemland

Bij het opbouwen van een sociaal netwerk kan een steuntje in de rug stimulerend zijn. Fictieve casus Na het overlijden van haar man is Liesbeth in Amersfoort komen wonen. Ze heeft een kleinere gelijkvloerse woning met een kleine tuin. Vanwege de voorzieningen leek het haar een aantrekkelijke woonplaats. Nu de verhuisperikelen voorbij zijn, wil ze haar sociale netwerk opbouwen. Ze weet echter niet zo goed waar te beginnen. Zelf is ze niet zo handig met computers. Ze heeft wel begrepen dat daar veel aanbod te vinden is. Haar buren spreekt ze af en toe. Die werken echter nog en in het weekend zijn ze vaak op pad. Haar kinderen en familie wonen in het noorden van het land. Daar heeft ze wel regelmatig telefonisch contact mee maar ze ziet ze echter een paar keer per jaar.    Vrijwilligersmaatje Anja heeft sinds een maand contact met Liesbeth. Na het kennismakingsgesprek is er een soort plan gemaakt om Liesbeth te ondersteunen gedurende een jaar een sociaal netwerk op te bouwen. Anja helpt haar met het vinden van leuke activiteiten waar ze samen naar toe gaan. Het opbouwen van nieuwe contacten in een stad is toch lastiger dan in een dorp waar je veel mensen toch vaak al van gezicht kent. In het wijkcentrum gaat Liesbeth meedoen aan een kookgroep. Daar zaten een paar leuke dames tussen met wie ze al recepten heeft uitgewisseld. Het was fijn dat Anja even noemde toen Liesbeth genoot van de Thaise soep die iemand had gemaakt.    Anja laat het initiatief aan Liesbeth om contact met haar op te nemen. Anja heeft haar geholpen om via whatsapp te communiceren. Anja vraagt door, ze wil graag de beweegredenen van iemand kennen. Ze vindt het belangrijk dat iemand zelf keuzes maakt. Ze volgt hierin de deelnemer. Soms is er tijd nodig om iets te laten bezinken. Aan de andere kant is het wel belangrijk dat je dingen probeert.

Steun als het nodig is
Amersfoort

Steun als het nodig is

Wekelijks · 0 tot 2 uur
Humanitas Eemland

Je biedt ondersteuning op maat, afhankelijk van de energie en stemming van de deelnemer. Je voelt wat er kan en helpend is en stelt je verwachtingen makkelijk bij. Fictieve Casus Renate heeft al jaren energetische klachten. De medische oorzaak is onbekend. Ze heeft soms maanden dat ze weinig tot geen energie heeft en dat naast voor zichzelf zorgen en haar huishouden er nog een beetje energie overblijft om met haar hond te wandelen. Ze heeft een aantal jaar geleden een hond genomen om zichzelf ertoe te zetten om dagelijks in ieder geval de deur uit te gaan.  Als ze zich goed voelt gaat ze geregeld naar de inloop om te knutselen en een praatje te maken.  Ze is steeds minder gaan werken en kwam uiteindelijk in de WIA terecht en heeft nu een bescheiden inkomen. Ze redt het financieel wel maar een terrasje pakken of theaterbezoek waar ze altijd van genoot zit er niet meer in. Ze vermoed dat hierdoor ook het contact met een deel van haar vrienden is verwaterd. Sommige hebben ook niet kunnen accepteren dat ze afspraken moest afzeggen.  Vrijwilligersmaatje Harm-Jan kent Renate al een tijdje zowel in haar goede als minder goede tijden. In de goede tijden is er minder contact omdat Renate er dan zelf wel op uittrekt. Contact maken gaat haar goed af. Contacten vasthouden is veel moeilijker. Als er een minder goede periode aanbreekt moet ze vaak afspraken afzeggen. Niet iedereen heeft daar begrip voor. In die periode is het contact met Harm-Jan intensiever. Harm-Jan is flexibel in het maken van een afspraak en op het moment zelf kijken ze samen wat er mogelijk is.

Ondersteuning bij vinden nieuwe contacten
Amersfoort

Ondersteuning bij vinden nieuwe contacten

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Eemland

Het opbouwen van een sociaal netwerk is een vaardigheid die niet iedereen kan leren. Voor mensen die dit ontberen ga je samen op zoek naar activiteiten die aansluiten bij de deelnemer. Fictieve Casus Alhoewel Ruud al in de dertig is, woont hij nog maar kort op zichzelf. Vaak is hij angstig. Hij gaat niet graag de deur uit. Alleen voor zijn werk, om boodschappen te doen en zijn spraakzame bezoeken aan zijn familie. Ruud heeft veel rituelen, dat vindt hij prettig. Het helpt hem om rust te vinden. Contact met anderen maakt hij moeilijk. Hij weet niet zo goed wat te zeggen of te vragen. Er zijn een paar onderwerpen waar hij veel van weet en waar hij makkelijk en graag over verteld.    Vrijwillig maatje Tycho is direct in het contact. Ruud vindt dit heel prettig omdat hij dan goed begrijpt wat er wordt bedoeld. Tycho houdt zich goed aan afspraken en vertelt precies wat het plan is en wat er gaat gebeuren. Hierdoor heb ze samen veel verschillende dingen kunnen doen. De ambulante hulpverlener kan merken dat Ruud het erg naar zijn zin heeft. Hij is vertrouwd mensen niet zo snel. Vaak gebeuren er onverwachte dingen. Hij is verrast over wat ze allemaal samen doen. Ruud houdt vaak vast aan wat hij al kent. Tycho vindt het heel mooi dat Ruud steeds meer ontspant in het contact en dat er steeds meer wordt gelachen.

Taalmaatje
Amersfoort

Taalmaatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Eemland

We zijn altijd op zoek naar Nederlands sprekende vrijwilligers die een taalmaatje willen zijn. Je wordt gekoppeld aan iemand voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Afspraken zijn bij de deelnemer thuis. Jullie kunnen samen praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Daar maken jullie zelf afspraken over. Ondertussen leert de deelnemer spelenderwijs Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Het is belangrijk dat je als taalmaatje een ander kunt motiveren. Integratie en zelfredzaamheid van de deelnemer staan voorop. De ontmoetingen zijn wekelijks gedurende de periode van ongeveer een jaar. Herken jij je hierin? Je beheerst de Nederlandse taal goed. Je bent sociaal ingesteld en geïnteresseerd in andere culturen. Je kunt iemand motiveren. Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen. Je vindt het leuk om iemand te begeleiden en wegwijs te maken. Wat hebben wij jou te bieden? We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van: Een introductietraining Een onkostenvergoeding WA- en ongevallenverzekering

Jongeren
Bureaumedewerker Humanitas Eemland
Amersfoort

Bureaumedewerker Humanitas Eemland

Structureel
Humanitas Eemland

Je bent gastvrij, behulpzaam en zorgvuldig & volledig in je communicatie. Wat ga je doen? Als bureaumedewerker neem je de telefoon aan en verwerkt de mails. Op basis van de informatie op onze website beantwoordt je vragen van deelnemers en verwijzers. Er is altijd een collega aanwezig met wie je kunt sparren over de beste afhandeling. Wat meer specifieke vragen zet je door naar de coördinatorenvan de verschillende activiteiten. Gevraagde kennis en vaardigheden Jouw communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk zijn goed ontwikkeld. Je bent zorgvuldig in de afhandeling Je hebt kennis van de sociale kaart van Eemland of bent bereid dit te ontwikkelen. Je bent vaardig in het gebruik van Outlook en Excel Je bent bereid om trainingen te volgen Beschikbaarheid: Je bent voor minimaal 6 maanden beschikbaar Gedurende de inwerkperiode ben je 2 ochtenden per week beschikbaar. Bericht Jans via deze website! Werkdagen: ma t/m do 09:30 – 12:30

Jongeren
Medewerker communicatie en werving
Amersfoort

Medewerker communicatie en werving

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Eemland

Ben jij creatief, enthousiast en hou je van organiseren? Ben je ook helemaal thuis op social media en heb je een vlotte pen? Dan leren we je graag kennen. Bij Humanitas Eemland zijn we op zoek naar een enthousiaste collega-vrijwilliger die ons komt helpen. Je maakt deel uit van het communicatie- en wervingsteam en werkt actief mee aan het vergroten van onze naamsbekendheid en het vinden van maatjes voor onze projecten. Sta jij, net zoals wij, achter de kernwaarden van Humanitas (gelijkwaardigheid, eigen regie, verantwoordelijkheid en vraaggericht) dan kijken we ernaar uit om met jou deze waarden te vertalen naar aanspreekbare communicatiecampagnes. Dit ga je doen: 1. Ontwikkelen van verschillende communicatie uitingen zowel offline als online. 2. Het beheren en up-to-date houden van de Facebook- , LinkedIn- en instagrampagina van Humanitas Eemland 3. Meedenken over onze communicatiestrategie 4. Creëren van content voor onze kanalen 5. Organiseren van evenementen om vrijwilligers aan te trekken We vragen van jou: Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; Enige vorm van kennis met communicatiecampagnes heeft de voorkeur; Kennis van Canva, of bereidheid om dit te leren; Creativiteit en daadkracht maar vooral heel veel enthousiasme voor deze vrijwilligersklus Wat wij jou bieden: Een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie voor circa 4-6 uur per week; Een enthousiast en hartelijk team; Gratis online trainingen van onze Humanitas Academy; De kans om de regio Eemland met haar inwoners nog beter te leren kennen én; Een bijdrage kunnen leveren aan het geluk van onze deelnemers. Wil je ons komen versterken? Dan horen we graag van je!

Jongeren
Coördinator Maatjes op Maat
Amersfoort

Coördinator Maatjes op Maat

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Humanitas Eemland

Als coördinator zorg je voor de juiste match tussen vrijwilliger en mensen die wel even hulp kunnen gebruiken. Je hebt contacten met andere organisaties en je bent het aanspreekpunt voor deze activiteit binnen Humanitas Eemland. Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor de intake van nieuwe deelnemers en je bent aanspreekpunt voor vrijwilligers. Zij kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht en je let op de kwaliteit van het werk. De tijdsinvestering is gemiddeld 4-6 uur per week. Je maakt als coördinator onderdeel uit van een enthousiast vrijwilligersteam met de ambitie om Maatjes op Maat en Vriendschappelijk huisbezoek verder te brengen. Onder andere door ervaring op te doen met nieuwe vormen van ondersteuning, zoals Activerend Huisbezoek en de inzet van online-dienstverlening. Naast enthousiasme heb je affiniteit met de doelgroep, beschik je over mensenkennis en organisatorische kwaliteiten. Je bent sociaal vaardig en bent daarnaast digitaal vaardig. Iets voor jou? Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Anne van Dijk, bestuurslid Maatjes op Maat en VHB. Telefoon: [telefoonnummer verborgen], mail: [e-mailadres verborgen]. Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatie naar [e-mailadres verborgen]. Dan kunnen we in gesprek of deze functie bij je past.

Anderen bekeken ook

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Help nieuwkomerskinderen met school!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Wij zoeken jouw talent!
Amersfoort

Wij zoeken jouw talent!

Maandelijks · 1 tot 3 uur
SILVEREIN

Heb jij talenten zoals, creatief, groen, workshop/lezing (vertellen over je hobby), sociaal, mensen mens, koken, bakken, thuismaker, sfeermaker of wat dan ook? Wil jij nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vaardigheden ontwikkelen of gewoon het verschil maken? Kom eens praten! De kans is groot dat je jouw passie bij ons in kan zetten. Wie wij zijn? Zorginstelling voor ouderen met een lichamelijke beperking en/of dementie. Eenmalig of regelmatig? het kan allemaal .... en ... 1x per maand is ook regelmatig :)

Jongeren
Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders

Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Tekstschrijver droomdagen
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht

Tekstschrijver droomdagen

Maandelijks · 2 tot 3 uur
Dream4Kids

Ben jij een creatieve tekstschrijver met een vlotte pen? Een echte storyteller? En heb je een paar uurtjes per maand tijd over? Dan zijn we op zoek naar jou! Dream4Kids organiseert unieke Droomdagen voor kinderen (6-12) met een trauma. Zo'n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Jij kunt ons helpen met het schrijven van verslagen van deze Droomdagen, artikelen over de impact van ons werk, interviews met onze vrijwilligers en andere teksten. Enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar [e-mailadres verborgen] en we nemen snel contact met je op!

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Zeist

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)

Maandelijks · 0 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam en ondersteun ambulancepersoneel en medische professionals bij een crisissituatie. Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Kom bij locatie Gooi en Vechtstreek en word Noodhulpteamlid op oproepbasis. Let op: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen. 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021: kijk mee met Noah en Naomi hoe het Noodhulpteam helpt. Of kijk hoe andere vrijwilligers vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. WAT GA JE DOEN? Jij: - voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS (Basic Life Support) niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode). - draagt slachtofferinformatie over en doet de administratie (zoals slachtofferregistratie). - signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is Revised Trauma Score. - werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie). - faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen. - kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. - zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving. - assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. - biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost. Als hulpverlener ben je: - 18 jaar of ouder. - actief in de evenementenhulpverlening (basisproces). - mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor Gooi en Vechtstreek is dat Bussum. - bereid een pager (pieper) te dragen. - flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig. - een teamspeler. - fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader). Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. WAT BRENG JE MEE? Jij hebt: - kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar. - het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen. - een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling. - een ingevulde werkgeversverklaring. - minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands. incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident. WAT KRIJG JE? - leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! - een vrijwilligersovereenkomst. - de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander. - relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. - doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening. - ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen. - een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. - in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. INTERESSE? Direct solliciteren? Klik op de onderstaande knop 'ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht en gebruik de knop ''Solliciteer nu''. Mocht je vragen hebben over de vacature, dan kun je bij de vacature op onze website ook de contactgegevens vinden van Hilbert Klunder. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten! Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Noodhulpteamlid regio Utrecht
Amersfoort, De Bilt, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Zeist

Noodhulpteamlid regio Utrecht

Maandelijks · 0 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam op oproepbasis en ondersteun medische professionals bij een crisissituatie. LET OP: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen (zie kopje interesse). 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021. Bij de vacature op de Rode Kruis website kun je in een filmpje meekijken hoe Noah en Naomi het Noodhulpteam helpen. Ook kun je daar andere vrijwilligers zien die vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. Wat ga je doen? Jij: • voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode) • draagt slachtofferinformatie over en doet administratie (zoals slachtofferregistratie) • signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is de Revised Trauma Score. • werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie) • faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen • kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. • zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving • assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. • biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost Als hulpverlener ben je: • 18 jaar of ouder • actief in de evenementenhulpverlening (basisproces) • mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor het team Utrecht is dat Utrecht. • bereid een pager (pieper) te dragen • flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig • een teamspeler • fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader) Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. Wat breng je mee? Jij hebt: • kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar • het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen • een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling • een ingevulde werkgeversverklaring • minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands • incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident Wat krijg je? • leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! • een vrijwilligersovereenkomst • de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander • relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz • doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening • ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen • een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis • in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten Interesse? Meer weten over de functie? Neem contact op met Hilbert Klunder van het district Gooi en Utrecht. Zijn contactgegevens kun je vinden bij de vacature op de website van het Rode Kruis. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of gebruik de knop “Solliciteer nu” op de website van Rode Kruis regio Gooi en Utrecht. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten. Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten! Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Begeleiders kampweken zomervakantie
Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn

Begeleiders kampweken zomervakantie

Project · 0 tot 100 uur in totaal
Stichting Roos

Stichting Roos organiseert jaarlijks zeven kampweken voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezonde vrijwilligers die graag in teamverband een fantastische week willen opzetten. Naast dat dit heel dankbaar werk is, geeft het ontzettend veel plezier en kom je terecht in een groep vrijwilligers die een groot hart hebben voor deze stichting. De kampweken vinden plaats op de volgende data: • 18 juli t/m 25 juli • 25 juli t/m 1 augustus • 1 augustus t/m 8 augustus • 8 augustus t/m 15 augustus De kampweken vinden plaats in Dongen en Otterlo. Ben je geïnteresseerd of zoek je meer informatie? Kijk op [website verborgen], de Stichting Roos Facebook, of stuur een berichtje.

Jongeren