Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bergen

Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bergen wijk Saenegeest bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Reageer bij interesse onder vermelding van locatie Saenegeest. Ook in de wijken Meerwijk en Bloemenbuurt kunnen extra vrijwilligers worden ingezet.

Lees meer
project

Bergen (NH.)

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan.
In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april.
Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bergen wijk Saenegeest bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Reageer bij interesse onder vermelding van locatie Saenegeest. Ook in de wijken Meerwijk en Bloemenbuurt kunnen extra vrijwilligers worden ingezet.

Praktische informatie

Tijd

Project - 12 weken

Wekelijks 2 tot 4 uur

Start: 15-02-2025

Locatie

Bergen (NH.)

Impact

Impactgebied
Tuin, dieren & natuur
Categorie
Klussen buiten & tuin
Jan
85% profielsterkte

Over Jan

M.b.t. amfibieënbescherming in Kennemerland ondersteun ik de coördinatoren van paddenwerkgroepen in Kennemerland en coördineer ik een aantal zaken

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Jan is ingeschreven op VWC-BUUV sinds 19-12-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Bekijk meer van Werkgroep amfibieën Kennemerland

Medecoördinator Paddenwerkgroep Bleek en Berg

Medecoördinator Paddenwerkgroep Bleek en Berg
Bloemendaal
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
In Kennemerland zijn 16 paddenwerkgroepen actief op 37 verschillende treklocaties. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Amfibieën staan echter onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. Als medecoördinator kun je daarom een belangrijke bijdrage leveren om lokale populaties amfibieën te blijven behouden. De amfibieëntrek vindt ongeveer plaats in de periode van medio februari tot medio april. Als medecoördinator heb je een aantal specifieke taken om de inzet van vrijwilligers zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daarnaast bepaal je als medecoördinator zelf in welke mate je mee wilt draaien met het veilig overzetten van amfibieën. Stuur een mail bij interesse voor deze vrijwilligersfunctie en/of voor meer informatie.

Medecoördinator Amfibieënwerkgroep Duinlustwg

Medecoördinator Amfibieënwerkgroep Duinlustwg
Bloemendaal
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Medecoördinator amfibieënwerkgroep treklokatie Duinlustweg Overveen ten noorden van Kraantje-Lek. In Kennemerland zijn 16 paddenwerkgroepen actief op 37 verschillende treklocaties. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Amfibieën staan echter onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. Als medecoördinator kun je daarom een belangrijke bijdrage leveren om lokale populaties amfibieën te blijven behouden. De amfibieëntrek vindt ongeveer plaats in de periode van medio februari tot medio april. Als medecoördinator heb je een aantal specifieke taken om de inzet van vrijwilligers zo optimaal mogelijk te laten verlopen en om daar zelf ook actief in mee te draaien. Stuur een mail bij interesse voor deze vrijwilligersfunctie en/of voor meer informatie.

Vrijwilliger paddenwerkgroep Camperduin

Vrijwilliger paddenwerkgroep Camperduin
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Camperduin-Heereweg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of ’s ochtends met het overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld s.v.p. bij interesse: locatie Camperduin.

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Schoorl

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Schoorl
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Camperduin-Heereweg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Vermeld s.v.p. bij interesse: locatie Schoorl.

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bleek en Berg

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bleek en Berg
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bleek en Berg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Bleek en Berg. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijw. Paddenwerkgroep Elswout/Koningshof

Vrijw. Paddenwerkgroep Elswout/Koningshof
Haarlem
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Elswout-Koningshof bestaat de activiteit uit het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Elswout-Koningshof. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan. Activiteiten vinden daar 's avonds en/of 's ochtends plaats

Vrijwilliger paddenwerkgroep Aerdenhout

Vrijwilliger paddenwerkgroep Aerdenhout
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Aerdenhout bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Aerdenhout. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Brouwerskolk

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Brouwerskolk
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Brouwerskolk bestaat de activiteit uit het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Brouwerskolk. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijw. Amfibieënwerkgroep Alverna-Duinlustweg

Vrijw. Amfibieënwerkgroep Alverna-Duinlustweg
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bleek en Berg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Alverna. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal

Paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Duin en Daal Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Anderen bekeken ook

Jongeren helpen met jouw kennis en ervaring?

Jongeren helpen met jouw kennis en ervaring?
Alkmaar, Bergen (NH.), Dijk en Waard
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Z11-Jongerencoaching
Heb jij je leven redelijk goed voor elkaar en wil je in je vrije tijd iets gaan doen wat er echt toe doet? Z11-Jongerencoaching begeleidt en ondersteunt jongeren uit de regio Noord-Kennemerland door van individuele coaching. Dit doen wij met behulp van speciaal daartoe opgeleide onbetaalde coaches. Een coachingstraject is kosteloos voor de door ons begeleide jongeren. Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde mensen die kunnen beschikken over de benodigde 'people-skills' én affiniteit hebben met de doelgroep. Ervaring is een pre, maar geen vereiste - al onze coaches krijgen een gedegen training. Het begeleiden van jongeren is prachtig werk, en het geeft telkens veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Al onze coaches zullen het beamen: “je krijgt er zoveel voor terug!”. Dit mooie werk vereist wél inzet en toewijding: het is vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Belangrijk is dat je écht kunt luisteren en dat je jezelf kunt verplaatsen in de leefwereld van de jongeren die je gaat begeleiden. Begrip en empathie zijn cruciaal. De jongere staat altijd centraal bij Z11-Jongerencoaching. Wij coachen gemotiveerde jongeren open staan voor coaching. Sommigen melden zichzelf bij ons aan, anderen worden aangemeld door hun ouders, begeleiders of professionele verwijzers. Wij begeleiden jongeren op verzoek, maar niet in opdracht van anderen. Door deze aanpak houden de jongeren zelf de regie en kunnen zij rekenen op onze volledige discretie. Alleen zo kunnen we samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen. Als Z11-coach help je jongeren die het lastig vinden om hun leven richting te geven of simpelweg behoefte hebben aan wat feedback van een verstandige, onafhankelijke buitenstaander die over wat meer levenservaring kan beschikken. Vaak speelt bij deze leeftijdsgroep een gebrek aan zelfvertrouwen en hebben zij daardoor onvoldoende geloof in het eigen kunnen. Dit is waar jij als coach het verschil kunt maken. Door toepassing van beproefde coaching-technieken maar óók door je eigen ervaringen te delen met de jongeren kunnen zij onder jouw begeleiding steeds een volgende stap zetten. Gaandeweg zullen zij steeds meer in zichzelf gaan geloven en groeit het al latent aanwezige vermogen om het op eigen kracht te doen. ✪ Je werkzaamheden: ✓ Het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar. ✪ Hoeveel tijd gaat erin zitten als je coach wordt bij Z11? ✓ Een á anderhalf uur per week heb je een coachgesprek met de jongere die je begeleidt. Dit traject met een jongere wordt afgerond na ongeveer een jaar. ✓ Gemiddeld 4 keer per jaar houden wij intervisiebijeenkomsten voor onze coaches. ✓ Elk jaar organiseert de stichting diverse gespecialiseerde workshops, seminars en/of trainingen voor haar coaches om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen en je bij te spijkeren op relevante onderwerpen. ✪ Zowel de intervisie als bovengenoemde trainingen vinden gewoonlijk plaats in de avonduren. ✪ Om als coach aan de slag te mogen bij Z11-Jongerencoaching dien je een geldige en relevante VOG te kunnen overleggen en volg je een basistraining van Z11. Deze training wordt deels gegeven in de vorm van e-learning en deels live op locatie in Alkmaar. Na het goed doorlopen van de training ontvang je een certificaat namens Stichting Z11-Jongerencoaching. ✓ Daarna maak je deel uit van ons fijne, goed gemotiveerde Z11-team en kun je gekoppeld worden aan een jongere, waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar een zo goed mogelijke match tussen de jongere en de coach. Enthousiast geworden? Meld je dan aan op Z11-Jongerencoaching (punt nl) met een korte motivatie en beschrijving van wie je bent en wat je zoal gedaan hebt tot dusver. Je CV bijvoegen kan natuurlijk ook! We horen graag van je! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Secretaris (bestuursfunctie)

Secretaris (bestuursfunctie)
Alkmaar, Arnhem
Maandelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Shapla Community
Altijd al een bestuursfunctie als secretaris willen bekleden? Dit is je kans! Als teamlid van het bestuur van een dynamische sociale stichting actief op humanitair gebied ben je een belangrijke ondersteuningspartner voor de 40 teamleden in binnen en buitenland. Stichting Shapla Community (SSC) heeft diverse programma's die maatschappelijk het verschil maken voor mensen uit en in Bangladesh, met de focus op familieherenigingen, kinderrechten, adoptie, afstamming en identiteit. Zo hebben we een Family Zoek & Herenigingsprogramma met een eigen DNA-project, Counselling en Rootsactiviteiten. Sinds onze oprichting in 2017 hebben we al in meer dan 30 zaken families weten te hereniging met hun verloren kind. Daarnaast ondersteunen we actief economische betrekkingen tussen Bangladesh en Nederland via een eigen netwerk platform, waarmee we een brug slaan tussen de twee landen. Help jij mee bruggen bouwen? Vanwege een andere uitdaging, komt er plaats voor een nieuwe SECRETARIS (M/V) Ben jij goed in: - het professionele ondersteunen van de organisatie en haar doelstellingen; - bewust van de bestuurlijke positie in relatie tot het werkproces en teamleden - handelen volgens de ethische en integriteitsnormen voor bestuursleden en bekend met de AVG richtlijnen; - het organiseren van bestuursvergaderingen (6x/jr), agendastukken, verslaglegging en incidentele activiteiten behorende bij de functie; - bekend met opstellen van officiële documenten of formulieren - digitale technieken, MS Office, online vergadertools - het zelfstandig werken op afstand; - goede communicatie in woord en geschrift Nederlands en Engels; en ben je bereid hiervoor ca. 1 dag per maand tijd te investeren? Dan nodigen we je van harte uit te reageren voor een nadere kennismaking! *Dit is een vrijwilligersfunctie waarbij u als bestuurslid zult dienen, met tal van mogelijkheden om te leren en voor persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie of sollicitatie stuur een bericht naar [e-mailadres verborgen]

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland
Alkmaar, Bergen (NH.), Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Uitgeest, Velsen, Zaanstad, Zandvoort
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Ben jij een organisatorisch talent met een passie voor vrijwilligerswerk en zelfontplooiing van vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren. Als planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren in regio Noord-Holland, ben jij de spil in dit proces. Je zorgt ervoor dat alle vrijwillige coördinatoren de juiste trainingen kunnen doen, door dit goed in te plannen. Wat ga je doen? - Inplannen van data voor trainingsbijeenkomsten met de vrijwillige coördinatoren; - Onderhouden van contacten met vrijwillige coördinatoren om afspraken te maken, bevestigen of te verzetten wanneer nodig, dit kan middels e-mail en telefoon gebeuren; - Reserveren van een zaal waar de trainingen kunnen plaatsvinden; - Je houdt bij wie welke training(smodule) heeft gedaan op welke datum en rapporteert dit Wie ben jij? - Communicatief ben je sterk en je beheerst de Nederlandse taal goed in spraak en schrift - Je weet mensen op een prettige manier te benaderen, bent pro-actief en organisatorisch en administratief weet jij je wel raad; - Ervaring met MS Office (Excel, Word en Outlook) is een pré, net als ervaring in een plannersfunctie. Beiden zijn geen vereisten. - De functie is voor ongeveer 4 uur per week, die je zelf flexibel in kan delen. De vacature staat uit voor heel regio Noord-Holland. Regio Noord-Holland is Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken, Hoorn en omstreken en Purmerend en omstreken. Je komt in een kleine groep met planners en je zal bij voorkeur worden ingezet in of dichtbij jouw eigen woonplaats. Je kunt deze functie tevens goed vanuit huis invullen. Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis verzorgt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Interesse? Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. - Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Hulpverlener bevolkingszorg NHN

Hulpverlener bevolkingszorg NHN
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Schagen, Zaanstad
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
op basis van oproep op verschillende locaties Sta jij mensen bij in hun kwetsbaarste momenten tijdens ingrijpende gebeurtenissen? Elke gemeente in Nederland heeft de taak voor haar inwoners te zorgen bij een ramp of in een crisissituatie. Het Rode Kruis is door de overheid aangewezen om gemeenten hierin te ondersteunen. Naast defensie, de politie, de brandweer en de ziekenhuizen staat het team Bevolkingszorg klaar om hulp te geven aan getroffen mensen. Het team kan bijvoorbeeld helpen bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Ook staat het team klaar om mensen bij te staan na een tragische gebeurtenis. Bevolkingszorg doen we in het groot en klein. Niet alle hulpvragen hebben grote spoed. Zo helpt het team ook bij het tijdelijk ondersteunen van asielzoekers bij de opstart van een crisisnoodopvanglocatie. Schiphol behoort ook tot het werkgebied. Hier komt het Rode Kruis regelmatig in actie bij grote verstoringen en als reizigers stranden. Over wat je gaat doen · Na een oproep in jouw regio meld jij je bij jouw teamleider en team om hulp te verlenen op een opvanglocatie; · Je bent voor de getroffenen op dat moment het eerste aanspreekpunt; · Je verleent hulp en zorg. Dit kan variëren van organisatorisch en praktisch tot helpende handen én een luisterend oor. Het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats kan ook tot jouw taak behoren. · Wil je weten hoe een oproep in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje (Alarmering Bevolkingszorg op iTel alert | Rode Kruis - YouTube ([website verborgen]). Over het team Als Hulpverlener Bevolkingszorg is het districtsteam Rode Kruis Noord-Holland Noord jouw basis. Het Hoofd Bevolkingszorg zorgt ervoor dat jij je aangehaakt voelt bij het team en is jouw aanspreekpunt. Tijdens een inzet word je aangestuurd door de Teamleider Bevolkingszorg. Je werkt samen met andere vrijwilligers in een fijn team. Met elkaar staan jullie klaar om kwetsbare mensen op te vangen op diverse locaties in district Noord-Holland Noord. Over jou · Voor deze functie is het nodig dat je goed Nederlands spreekt en lichamelijk én mentaal in een goede conditie bent; · Je maakt soepel contact, stelt de ander op zijn gemak en bent sociaal vaardig, maar weet ook van aanpakken; · Je bent flexibel en werkt zelfstandig samen in een team; · Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te rijden; · Je bent in het bezit van een EHBO-diploma of bent bereid deze via ons te behalen; · Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen; de kosten worden vergoed; · Je bent bereid E-learnings te volgen om kennis te maken met het Rode Kruis en haar grondbeginselen; · Je zorgt, dat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven, zodat jij je als vrijwilliger voor het Rode Kruis kunt blijven inzetten. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt · Veel voldoening, omdat jij wezenlijke hulp biedt aan medemensen waar en wanneer dit écht nodig is; · Een EHBO-diploma is niet vereist. Het is wel mogelijk jezelf professioneel te ontwikkelen door trainingen op het gebied van EHBO, basis eerstehulpverlening, communiceren met portofoon en bevolkingszorg; · Een kans om jezelf en je daadkrachtige of menslievende kwaliteiten verder te ontwikkelen in een crisissituatie, waardoor je ervaring opdoet en een netwerk opbouwt binnen een noodhulp- organisatie; · Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, waardoor reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Zaanstad
Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis
Houd jij je hoofd koel? Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Meld je dan bij ons aan als vrijwilliger. Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Daar hebben wij veel vrijwilligers voor nodig. Mensen die klaar staan voor anderen, niet bang zijn om op te treden in een noodsituatie en die het mooi vinden om de EHBO-posten bij evenementen te bemannen. Ben jij de (aankomend) hulpverlener die wij zoeken? We ontmoeten je graag! Eerste Hulpverleners / EHBO’ers (vrijwillig) Wat ga je doen? Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding of een alcoholvergiftiging. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens diverse evenementen in het district Noord-Holland Noord staan jij en je team klaar. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis! Samen maken we een verschil! Wie ben jij? · Je bent 18 jaar of ouder en beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in spraak als geschrift. · Je hebt een geldig uitgebreide Rode Kruis EHBO-certificaat (EH4100 of gelijkwaardig diploma) of bent bereid deze te halen. · Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen. · Je komt direct in actie als er iets gebeurt en neemt je verantwoordelijkheid. · Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers. Wij bieden jou Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe middels de sollicitatiebutton.

Maatje voor nieuwkomers met kinderen gezocht!

Maatje voor nieuwkomers met kinderen gezocht!
Alkmaar
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Noord-Kennemerland
Home-Start is een project van Humanitas gericht op gezinnen die even tijdelijke een steuntje in de rug nodig hebben. Onze vrijwilligers bieden gezinnen ondersteuning bij de opvoeding, praktische hulp en een luisterend oor. De Home-Start vrijwilligers gaan wekelijks (maximaal een jaar) bij gezinnen op bezoek met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar. De gezinnen geven zelf aan waar ze steun bij kunnen gebruiken. Steeds meer gezinnen met een vluchtelingenachtergrond worden verwezen naar Home-Start. Deze ouder(s) toe leiden naar voorzieningen van de gemeente, ondersteunen bij opvoed- en schoolvraagstukken, en helpen met het beter begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur zijn vragen die veel voorkomen. Wil jij juist deze nieuwkomers een steuntje in de rug bieden en zich thuis laten voelen? Laat het ons weten en we vinden een match! Vrijwilligers ontvangen naast de Home-Start training doorlopend ondersteuning van een ervaren coördinator. Er is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en ervaring op te doen met coachende gesprekstechnieken. Zinvol werk met veel waardering. Reiskosten worden vergoed. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Carpooler/vrijwilliger chauffeur gezocht

Carpooler/vrijwilliger chauffeur gezocht
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Scorlewald
Werk jij graag mee om het mogelijk te maken dat iemand naar zijn werk buiten de deur kan? Wij maken graag kennis met jou! Wat ga je doen? Voor een bewoner van Scorlewald zoeken wij iemand die 1 dag per week (maandag of woensdag) met eigen auto naar Heiloo wil rijden. 's Ochtends heen en 's midddags weer terug, misschien werk je zelf wel in Heiloo en kan het middels carpool. Op die manier kan hij naar zijn werk buiten de deur, er is helaas tijdelijk geen vervoer beschikbaar. De bewoner om wie het gaat is rustig en zelfstandig maar heeft wel duidelijkheid nodig. Hij is helaas niet verkeersveilig waardoor hij niet zelf kan fietsen of autorijden. Het openbaar vervoer geeft helaas teveel prikkels. Uiteraard sturen wij je niet direct alleen op pad, er gaat eerst begeleiding mee. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van ons gemeenschapsleven. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Waar ga je werken? Scorlewald is een antroposofische zorginstelling in Schoorl. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan er hoog in het vaandel. Scorlewald heeft 22 ambachtelijke werkplaatsen waar ook mensen die van buiten de instelling komen, werken. Aan de ingang is winkellunchroom Kardeis gevestigd. Dit neem je mee Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen Je bent rustig en stabiel Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig; Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie. Dit bieden we Een kilometer- en vrijwilligersvergoeding; Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf; Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie. Dit is handig om te weten Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking. Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

Taalbegeleiders gezocht

Taalbegeleiders gezocht
Alkmaar
Wekelijks · 1 tot 1 uur
Gilde Alkmaar
Spreek jij goed Nederlands? Ben je geïnteresseerd in andere culturen en wil jij een anderstalige graag helpen om (beter) Nederlands te leren spreken? Dan is vrijwilligerswerk bij Gilde SamenSpraak misschien wat voor jou! Als taalbegeleider word je gekoppeld aan een anderstalige en praat je over alledaagse dingen. Soms help je met een les van school. Je hebt geen onderwijservaring nodig. Wat vragen wij van jou: - elke week 1 uur beschikbaar zijn gedurende minimaal 1 jaar - goede beheersing van de Nederlandse taal - geduld, enthousiasme en belangstelling hebben voor mensen uit andere landen. Wat bieden wij jou -ondersteuning van coördinatoren -cursussen en bijeenkomsten -materiaal om mee te werken -zinvol en boeiend vrijwilligerswerk, dat relatief weinig tijd kost Voor meer informatie kijk op de website van Gilde Alkmaar onder activiteiten/samenspraak/

Coördinator HOR regio Noord-Holland

Coördinator HOR regio Noord-Holland
Alkmaar, Bergen (NH.), Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Uitgeest, Velsen, Zaanstad, Zandvoort
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Zelfs tijdens oorlog is niet alles geoorloofd. Er gelden regels om menselijk lijden te voorkomen en te beperken. Dit is de kern van het humanitair oorlogsrecht (HOR). Heb jij belangstelling voor dit thema? En lijkt het je leuk om een HOR-team te coördineren en voorlichting te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Van oudsher is het Rode Kruis hoeder en promotor van het Humanitair Oorlogsrecht. Eén van de taken daarbij is ervoor zorgdragen dat zoveel mogelijk mensen kennis opdoen van dit recht. Want kennis van de regels kan schendingen in de toekomst voorkomen. Dat geldt in tijden van oorlog, maar ook wanneer er vrede is. Als coördinator zorg je dat de voorlichtingen goed ingepland worden en soepel verlopen. Wat ga je doen? - Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwillige voorlichters HOR in regio Noord-Holland en de schakel tussen de vrijwilligers en het beroepsteam. Je organiseert per kwartaal een teamoverleg; - Je biedt vrijwilligers HOR ondersteuning op inhoudelijk en logistiek vlak bij (de voorbereiding van) de voorlichtingsactiviteiten. Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van HOR hoort hier bij; - Netwerken: je legt en onderhoudt contacten met externe partijen - Je houdt de administratie bij en rapporteert dit - Indien nodig of als je het leuk vindt, geef je zelf ook voorlichting over HOR. Wat breng je mee? - Communicatief ben je sterk, je beheerst de Nederlandse taal goed zowel in spraak en geschrift - Je bent zelfstandig maar kan goed functioneren in een groep en de groep motiveren; - Jouw talenten zijn plannen, organiseren en coördineren en je bent oplossingsgericht; - Ongeveer 4 uur per week ben jij beschikbaar voor deze rol en je bent woonachtig in regio Noord- Holland (Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken of Purmerend en omstreken) Bekendheid met HOR is een pré, geen vereiste en we kunnen je absoluut bijpraten! Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis biedt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van je functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Ben je geïnteresseerd? Wat leuk! We komen graag met je in contact. Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Samen boodschappen doen

Samen boodschappen doen
Alkmaar
Wekelijks · 1 tot 2 uur
WonenPlus Alkmaar
Jij doet toch ook het liefst je eigen boodschappen? Onze kwetsbare abonnees ook, echter dit lukt niet meer zelfstandig. Wil jij ze daar bij helpen? WonenPlus Alkmaar is een organisatie voor heel Alkmaar waar mensen die beperkt zijn hun hulpvraag stellen. Wij zoeken vrijwilligers die boodschappen willen doen met onze abonnees. Omdat ze het zelf niet kunnen dragen, of omdat ze niet mobiel zijn, maar wel nog graag mee willen naar de supermarkt. Heb je een auto en lijkt dit je leuk om wekelijks te doen? Of om een enkele keer in te vallen? Reageer (met je postcode en telefoonnummer) en een van onze gebiedsconsulenten neemt contact met je op voor een afspraak. Graag tot ziens! Ook als je dit liever niet samen wil doen maar wel voor iemand boodschappen wil halen.