Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrijwilliger paddenwerkgroep Camperduin

Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Camperduin-Heereweg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of ’s ochtends met het overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld s.v.p. bij interesse: locatie Camperduin.

Lees meer
project

Bergen (NH.)

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan.
In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april.
Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Camperduin-Heereweg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of ’s ochtends met het overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld s.v.p. bij interesse: locatie Camperduin.

Praktische informatie

Tijd

Project - 10 weken

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Bergen (NH.)

Impact

Impactgebied
Tuin, dieren & natuur
Categorie
Klussen buiten & tuin
Jan
85% profielsterkte

Over Jan

M.b.t. amfibieënbescherming in Kennemerland ondersteun ik de coördinatoren van paddenwerkgroepen in Kennemerland en coördineer ik een aantal zaken

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Jan is ingeschreven op VWC-BUUV sinds 19-12-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Bekijk meer van Werkgroep amfibieën Kennemerland

Medecoördinator Paddenwerkgroep Bleek en Berg

Medecoördinator Paddenwerkgroep Bleek en Berg
Bloemendaal
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
In Kennemerland zijn 16 paddenwerkgroepen actief op 37 verschillende treklocaties. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Amfibieën staan echter onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. Als medecoördinator kun je daarom een belangrijke bijdrage leveren om lokale populaties amfibieën te blijven behouden. De amfibieëntrek vindt ongeveer plaats in de periode van medio februari tot medio april. Als medecoördinator heb je een aantal specifieke taken om de inzet van vrijwilligers zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daarnaast bepaal je als medecoördinator zelf in welke mate je mee wilt draaien met het veilig overzetten van amfibieën. Stuur een mail bij interesse voor deze vrijwilligersfunctie en/of voor meer informatie.

Medecoördinator Amfibieënwerkgroep Duinlustwg

Medecoördinator Amfibieënwerkgroep Duinlustwg
Bloemendaal
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Medecoördinator amfibieënwerkgroep treklokatie Duinlustweg Overveen ten noorden van Kraantje-Lek. In Kennemerland zijn 16 paddenwerkgroepen actief op 37 verschillende treklocaties. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Amfibieën staan echter onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. Als medecoördinator kun je daarom een belangrijke bijdrage leveren om lokale populaties amfibieën te blijven behouden. De amfibieëntrek vindt ongeveer plaats in de periode van medio februari tot medio april. Als medecoördinator heb je een aantal specifieke taken om de inzet van vrijwilligers zo optimaal mogelijk te laten verlopen en om daar zelf ook actief in mee te draaien. Stuur een mail bij interesse voor deze vrijwilligersfunctie en/of voor meer informatie.

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bergen

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bergen
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bergen wijk Saenegeest bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Reageer bij interesse onder vermelding van locatie Saenegeest. Ook in de wijken Meerwijk en Bloemenbuurt kunnen extra vrijwilligers worden ingezet.

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Schoorl

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Schoorl
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Amfibieën: aantallen en populaties, staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Camperduin-Heereweg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Vermeld s.v.p. bij interesse: locatie Schoorl.

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bleek en Berg

Vrijwilliger paddenwerkgroep Bleek en Berg
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bleek en Berg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Bleek en Berg. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijw. Paddenwerkgroep Elswout/Koningshof

Vrijw. Paddenwerkgroep Elswout/Koningshof
Haarlem
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Elswout-Koningshof bestaat de activiteit uit het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Elswout-Koningshof. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan. Activiteiten vinden daar 's avonds en/of 's ochtends plaats

Vrijwilliger paddenwerkgroep Aerdenhout

Vrijwilliger paddenwerkgroep Aerdenhout
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Aerdenhout bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Aerdenhout. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Brouwerskolk

Vrijwilliger Paddenwerkgroep Brouwerskolk
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Brouwerskolk bestaat de activiteit uit het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Brouwerskolk. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Vrijw. Amfibieënwerkgroep Alverna-Duinlustweg

Vrijw. Amfibieënwerkgroep Alverna-Duinlustweg
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bleek en Berg bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen en/of het ’s ochtends overzetten van amfibieën uit emmers langs geleidingen . Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Alverna. Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Duin en Daal, Brouwerskolk, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal

Paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal
Bloemendaal
Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Werkgroep amfibieën Kennemerland
Aantallen - en populaties amfibieën staan onder grote druk door diverse oorzaken waaronder de toename van de verkeersintensiteit. De aantallen zijn sinds 2000 met 60% afgenomen. De inzet van vrijwilligers draagt er in belangrijke mate aan bij dat lokale populaties padden, kikkers en salamanders kunnen blijven bestaan. In regio Kennemerland zijn meer dan 300 vrijwilligers actief bij 16 paddenwerkgroepen op 37 verschillende treklocaties van amfibieën. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 padden, kikkers en salamanders veilig overgezet. Meestal vind de trek plaats tussen begin februari en medio april. Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren heeft een vast moment in de week (meer mag ook) voorkeur. Bij paddenwerkgroep Bloemendaal - Duin en Daal bestaat de activiteit uit het ‘s avonds ‘rapen’ van amfibieën voordat deze op de weg terecht komen. Vermeld bij interesse s.v.p.: locatie Duin en Daal Binnen de grenzen van de gemeente zijn meer paddenwerkgroepen actief. Mocht Bleek en Berg, Brouwerskolk, Alverna, Elswout-Koningshof of Aerdenhout de voorkeur genieten geef dit dan bij interesse aan.

Anderen bekeken ook

Carpooler/vrijwilliger chauffeur gezocht

Carpooler/vrijwilliger chauffeur gezocht
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 1 tot 3 uur
Scorlewald
Werk jij graag mee om het mogelijk te maken dat iemand naar zijn werk buiten de deur kan? Wij maken graag kennis met jou! Wat ga je doen? Voor een bewoner van Scorlewald zoeken wij iemand die 1 dag per week (maandag of woensdag) met eigen auto naar Heiloo wil rijden. 's Ochtends heen en 's midddags weer terug, misschien werk je zelf wel in Heiloo en kan het middels carpool. Op die manier kan hij naar zijn werk buiten de deur, er is helaas tijdelijk geen vervoer beschikbaar. De bewoner om wie het gaat is rustig en zelfstandig maar heeft wel duidelijkheid nodig. Hij is helaas niet verkeersveilig waardoor hij niet zelf kan fietsen of autorijden. Het openbaar vervoer geeft helaas teveel prikkels. Uiteraard sturen wij je niet direct alleen op pad, er gaat eerst begeleiding mee. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van ons gemeenschapsleven. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Waar ga je werken? Scorlewald is een antroposofische zorginstelling in Schoorl. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan er hoog in het vaandel. Scorlewald heeft 22 ambachtelijke werkplaatsen waar ook mensen die van buiten de instelling komen, werken. Aan de ingang is winkellunchroom Kardeis gevestigd. Dit neem je mee Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen Je bent rustig en stabiel Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig; Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie. Dit bieden we Een kilometer- en vrijwilligersvergoeding; Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf; Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie. Dit is handig om te weten Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking. Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

Vrijwilliger hospice De Bregthoeve

Vrijwilliger hospice De Bregthoeve
Bergen (NH.)
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Bregthoeve
Zorgen voor mensen in de laatste fase van het leven. Geeft dat jou een goed gevoel? Misschien is het dan wel iets voor jou om vrijwilligerswerk te doen in een hospice. Wat hebben wij te bieden? Een warm en gezellig team. Opleiding en scholing. En werken op een groene locatie in een pas verbouwd hospice. Zorgvrijwilligers en kookvrijwilligers, daar zijn wij naar op zoek! We ontmoeten je graag. Stuur jij een bericht dan neem ik contact met je op. Groeten, Tanja Schipper, coördinator vrijwilligers

Wil je mij helpen tuinieren?

Wil je mij helpen tuinieren?
Schagen
Eenmalig of maandelijks · 4 tot 8 uur
Jolanda
Vind je het leuk om te tuinieren? Met je handen in de aarde te creëren? Misschien heb je zelf geen (grote) tuin en vind je het leuk om mij af en toe te helpen. Ik heb een grote tuin - aan de rand van een natuurgebied - waarin ik werk (en nog lerend ben) o.b.v. permacultuur en natuurlijk biologisch te werk ga. Ik sta open voor experimenten. De tuin is te groot om bij te houden voor mij alleen en ik vind tuinieren gezelliger met z'n tweeën. Dus alle handjes helpen. Ik ben al blij met af en toe een halve dag hulp en je hoeft je niet vast te leggen m.b.t. de frequentie en ik heb geen vaste dagen. We overleggen wanneer we kunnen en zin hebben. De werkzaamheden zijn: snoeien, maaien, zaaien, voedselbos aanleggen en natuurlijk oogsten! Er is altijd wel iets te doen. En als het ons lukt om groenten te groeien, dan deel ik die heel graag met je! Spreek je de Nederlandse taal (nog) niet zo goed. Geen probleem, samen kletsen en je leert het zo. Neem contact op als je vragen hebt. Harte groet, Jolanda

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Schagen, Texel, Uitgeest
Wekelijks · 2 tot 12 uur
De Hoofdzaak
Acht deelnemers starten samen aan een herstelcursus. Zij willen van hun psychische kwetsbaarheid hun kracht maken. Help jij ze daarmee op weg? Jij gelooft in de kracht van ervaringen delen. Aan de hand van ons cursusmateriaal ga je samen met een collega in gesprek met de deelnemers over kwetsbaarheid, maar vooral over zelfregie en herstel. Je haalt er voldoening uit dat de deelnemers meer over zichzelf leren en ontdekken wat hun kracht is. Jullie maken er met elkaar een waardevolle ervaring van. Wat ga je doen? Voordat je ze zelf gaat geven, ga je enkele cursussen volgen. Zo doorvoel je goed wat de cursussen betekenen voor de deelnemers. En je ontwikkelt zo jouw ervaringsdeskundigheid. Als begeleider van de cursussen werk je samen met een ervaren cursusbegeleider. Je begint met de basiscursus Zicht op herstel. Heb je hem in de vingers? Op jouw tempo kun je ook andere cursussen gaan geven. Het cursusmateriaal is erop gericht om mensen aan het denken te zetten over de begrippen ‘zelfregie’ en ‘herstel’. Je deelt daarbij ook jouw ervaringen. Op de cursussen krijgen we altijd goede feedback van deelnemers! De cursussen bestaan uit zes tot acht bijeenkomsten, op één dagdeel per week. De planning maken we in overleg met jou. We werken met groepen van acht deelnemers. Wie ben jij? Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je wil graag ervaring opdoen in het geven van cursussen (of je brengt die ervaring al mee), én je wilt graag ervaringsdeskundigheid ontwikkelen. Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Wat krijg je ervoor terug? Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team. En na elke cursus heb je een groep tevreden cursisten, die stappen hebben gezet in hun persoonlijke groei. Wil je eerst een keer in gesprek met een cursusbegeleider om meer te horen over hun ervaringen? Dat kan! Als je enthousiast bent, kun je ook gelijk contact opnemen met een teamcoördinator in jouw regio. Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving),

Begeleiden van groepen

Begeleiden van groepen
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Schagen, Texel, Uitgeest
Wekelijks · 2 tot 12 uur
De Hoofdzaak
Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers. Zij weten wat helpend was in hun herstel. Die ervaring en kennis zetten onze vrijwilligers in bij het starten van nieuwe groepen en de begeleiding van de groepen. En er zijn al heel veel interessante en leuke groepen! Kijk hier maar eens! Heb jij een idee voor een gespreksgroep? Of ben je eerder creatief, sportief, muzikaal, theatermaker of goed met fotografie? Wij gaan graag met je in gesprek over wat je bij De Hoofdzaak met jouw talent kan betekenen voor anderen. Wat ga je doen Het is goed om eerst deel te nemen aan onze herstelcursussen en cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Dit geeft veel houvast in gesprekken met deelnemers over zelfregie en herstel. Het helpt jou om de verantwoordelijkheid voor herstel bij de ander te laten, en vooral een goede luisteraar te zijn. In gesprek met een coördinator kun je jouw idee voor een nieuwe groep verder uitwerken. Wat houdt de groep in, hoe vaak komt de groep samen en wanneer, waar vindt de groep plaats, hoeveel mensen kunnen meedoen, met wie ga je de groep samen begeleiden en heb je materialen nodig? Onze coördinatoren helpen je de puntjes op de i te zetten en de groep echt van de grond te krijgen. Groepen begeleid je nooit alleen. Het is fijn, veilig en leerzaam om dat samen met iemand anders te doen. Jullie bereiden de groep samen voor, en na afloop zorg je voor een opgeruimde ruimte. Je doet wat eenvoudige registraties over de bijeenkomsten. Als vrijwilliger neem je deel aan bijeenkomsten, zoals een teamoverleg of intervisie. Dat is naast gezellig ook goed voor je ontwikkeling als ervaringsdeskundige. Wat krijg je ervoor terug Je neemt deel aan mooie cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Er zijn ook verschillende verdiepende cursussen die je kunt volgen. Dat kost allemaal niets. Voor jouw inzet krijg je een vrijwilligersvergoeding en ook reiskosten worden vergoed. Vrijwilligerswerk bij De Hoofdzaak is betekenisvol werk, je helpt anderen om zich gehoord, gezien en begrepen te voelen. Je gaat deel uitmaken van een fijn team. En je kunt terugvallen met jouw vragen op onze coördinatoren. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op: Noord-Kennemerland – Nadja van den Broek: [e-mailadres verborgen] De Kop van Noord-Holland – Daniël van den Braak: [e-mailadres verborgen]

Verzorging ezels en natuurverbetering

Verzorging ezels en natuurverbetering
Bergen (NH.)
Eenmalig of wekelijks · 4 tot 6 uur
Simone
Mens-Dier-Natuur vormen 1 geheel. Dit is onze missie sinds we drie jaar geleden zijn verhuisd naar een boerderij met 1 hectare grond in de Harger- Pettemer polder. Deze plek is een unieke plek om te delen met andere natuur- en dieren liefhebbers. Wij zoeken helpende handen bij de verzorging van onze vier ezels en hulp bij kleine/grotere projecten t.b.v. natuurbehoud en -(bodem)verbetering. We hebben een gezellig bijhuis waar koffie/thee en een versnapering klaar staan met prachtig uitzicht op het Natura 2000 gebied. Al onze dieren (honden, kippen/haan Bassie en de vier ezels) zijn opvangdieren. We geven ze veel liefde, zorg en aandacht. We zoeken (vaste) vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken voor de natuur (snoeien, bodembewerking - biodynamisch, maaien, zaaien) en willen bijdragen aan het welzijn van de ezels (voeren, knuffelen, borstelen, stal schoonmaken). Met hun zachtaardige en nieuwsgierige aard heb je er voor je het weet een aantal vrienden bij!

Samen wandelen door het mooie Schoorl

Samen wandelen door het mooie Schoorl
Bergen (NH.)
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Magentazorg
Voor onze bewoners van Hoog Duinen van Magentazorg in Schoorl ben ik op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met een bewoner willen wandelen. Al met een uurtje in de week kunt u iemand blij maken. Mail of bel me gerust voor een kennismaking. groet Yvonne
Jongeren

Begeleider of fotograaf surfproject kind

Begeleider of fotograaf surfproject kind
Bergen (NH.)
Project · wekelijks 3 tot 4 uur
Surfproject
Verschillende en meer data op de website! Ook graag daar aanmelden! [website verborgen]/ Hou jij ook zo van de zee? En deel je dat graag met enthousiaste anderen? Surfervaring of ervaring met de doelgroep is geen vereiste! Een goed hart en liefde voor de zee wel! Zoveel plezier vorig jaar, met H en L in de zee! H is net zo gemotiveerd als ik kan zijn: stiekem vloeken als het niet lukt en euforisch trots als het lukt! Tussendoor kletsen we over Måneskin en zijn liefde voor het uitserveren van koffie en thee. In de middag deelde ik met L haar liefde voor de zee, het begraven van voeten in het zand en haar blijdschap voor de snelheid van de surfplank in de golf. Wil je je liefde voor de zee en/of surfen delen met kinderen met Down, autisme en ADHD en ze zo een onvergetelijke ervaring in de zee laten beleven, dan hebben we je er graag bij als vrijwilliger voor het Surf Project! Het Surf Project is een non-profitorganisatie en verzorgt op vier plekken langs de Nederlandse kust, waaronder Zandvoort, surflessen voor kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar). Het belangrijkste doel is het versterken van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals. De kinderen krijgen les van gediplomeerde surfinstructeurs en worden in het water begeleid door getrainde vrijwilligers. (jij krijgt een super leuke trainingsdag!) Als begeleider van een deelnemer begeleid je één kind tijdens de verschillende lesmomenten. Je helpt ze bij het onthouden van instructies, je zorgt ervoor dat alles duidelijk is en uiteraard zorg je ervoor dat de deelnemer op zijn of haar manier een golf kan pakken. Of je staat in de branding de kinderen toe te juichen en op te vangen wanneer ze een golf hebben gepakt. En daarbij is een high-five natuurlijk onmisbaar. Samen met de kinderen deel je dit moment van trots en overwinning. Als begeleider samen met de deelnemer, als fotograaf leg je de mooiste momenten vast! Vanuit de branding kun je ook goed zien waar kinderen nog extra hulp bij nodig hebben of welke tips je ze nog kunt meegeven, zodat ze nog meer uit het surfen kunnen halen. Ieder surfseizoen (van mei t/m september) zoekt het Surf Project vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep én met het (zee)water en een les-serie van drie of vier dagen kunnen volgen. Zo kunnen we zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke tijd op het strand en in het water bieden. Wil je je opgeven of wil je meer over ons weten? Ga dan naar [website verborgen] of mail naar [e-mailadres verborgen].

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Schagen, Texel, Uitgeest
Wekelijks · 2 tot 16 uur
De Hoofdzaak
Claudia heeft een angststoornis en durft niet te reizen met de bus, waardoor ze niet op bezoek kan bij haar zus. Eens per week komt een ervaringsdeskundige van De Hoofdzaak langs. Bij de ervaringsdeskundige kan ze haar verhaal kwijt. De ervaringsdeskundige vertelt hoe het zelf is gelukt om in herstel te komen. Dit geeft Claudia hoop en moed om stappen te zetten in haar herstel. Gaandeweg lukt het Claudia om vooral haar kracht en motivatie te voelen, de angsten worden minder belemmerend. Claudia is zo trots als ze voor het eerst weer met de bus op stap is gegaan, en haar zus een bezoekje heeft gebracht. Geeft het jou een goed gevoel om mensen te zien groeien? Vind je het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn? Heb jij zelf ervaring met psychisch kwetsbaar zijn en wil je jouw ervaring inzetten om anderen individueel te ondersteunen? En ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar jij zelf ook persoonlijk kunt groeien? Kom dan als vrijwilliger in het TED team (Team Ervaringsdeskundigheid Dichtbij) bij De Hoofdzaak in Noord-Kennemerland! Wat ga je doen Als je zelf een psychische kwetsbaarheid hebt (gehad), weet je hoe ontwrichtend dit kan zijn. Als herstelondersteuner begrijp je goed waar mensen tegen aan lopen, en hoe eenzaam dit kan zijn. Je gaat als ervaringsdeskundige iemand met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in zijn of haar herstelproces. Je hebt gesprekken met mensen die contact opgenomen hebben met De Hoofdzaak omdat ze graag contact willen met een ervaringsdeskundige. De afspraken kunnen plaatsvinden bij mensen thuis, tijdens een wandeling, in het buurthuis of op onze mooie locatie. We kunnen samen kijken wat jij plezierig vindt. Hoeveel tijd je erin steekt kan in overleg, afhankelijk van jouw behoefte en beschikbaarheid. Sommige vrijwilligers hebben eens per week een afspraak, sommige vrijwilligers hebben meerdere afspraken per week. Net wat bij jouw agenda past. In het begin werk je samen met een ervaren vrijwilliger. Als je er klaar voor bent, kun je soms samen, maar mogelijk ook alleen op pad. Alles uiteraard in overleg. Voor deze leuke en waardevolle functie zoeken wij iemand die bereid is om onze gratis cursussen in ervaringsdeskundigheid te volgen, tenzij je al opgeleid bent. Als ervaringsdeskundige kun je je goed inleven in anderen en ben je in staat om je eigen ervaring te gebruiken. Je kunt je kwetsbaar opstellen en je ziet dit als kracht. Wie ben jij Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je bent op zoek naar vrijwilligerswerk waarin je betekenisvol kunt zijn voor anderen. Wat De Hoofdzaak jou biedt Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team.

Gezinsmaatje voor nieuwkomers gezocht!

Gezinsmaatje voor nieuwkomers gezocht!
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Dijk en Waard, Heiloo, Uitgeest
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Noord-Kennemerland
Meld je aan voor de training! Maak gezinnen met een vluchtelingenachtergrond wegwijs in de Nederlandse samenleving Wil jij nieuwkomers met kinderen een steuntje in de rug bieden en zich thuis laten voelen in Nederland? Laat het ons weten en we vinden een match! Vrijwilligers van Home-Start steunen gezinnen met jonge kinderen die tijdelijk een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vragen die deze gezinnen hebben gaan vaak over het wegwijs worden in onze samenleving. Meestal gaat het over de opvoeding van de kinderen en het beter willen begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur. Wat bieden wij jou? • Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid • Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit • Individuele begeleiding • Toegang tot een aanbod aan trainingen en workshops voor vrijwilligers • Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken • Kennismaking met andere culturen • Reiskostenvergoeding Wil jij jouw horizon verbreden? Ben je een dagdeel per week beschikbaar? Ben je open en positief? En wil jij hier een leuke voorbereidende training voor volgen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Kijk vast voor meer informatie op de website van Home-Start en van Humanitas Noord-Kennemerland