Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Hulp bij boodschappen en wandelen

Mijn client is een man van 29 jaar (met scoliose) en zou graag hulp krijgen bij boodschappen doen en wandelen. Hij vindt het moeilijk om de deur uit te gaan bij slecht weer om wat boodschappen in huis te halen. Ook zou hij graag een maatje hebben om mee te wandelen zeker nu we straks weer richting het voorjaar gaan. Hij is onzeker met lopen en heeft daarom een wandelstok bij zich. Hij wil graag leren om wat verdere afstanden te kunnen lopen en eventueel ook zonder wandelstok.

Lees meer
structureel

Aalsmeer

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Mijn client is een man van 29 jaar (met scoliose) en zou graag hulp krijgen bij boodschappen doen en wandelen.
Hij vindt het moeilijk om de deur uit te gaan bij slecht weer om wat boodschappen in huis te halen. Ook zou hij graag een maatje hebben om mee te wandelen zeker nu we straks weer richting het voorjaar gaan. Hij is onzeker met lopen en heeft daarom een wandelstok bij zich. Hij wil graag leren om wat verdere afstanden te kunnen lopen en eventueel ook zonder wandelstok.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 2 uur

zaterdag

zondag

vrijdag

Locatie

Aalsmeer

Impact

Voor wie

Volwassenen

Impactgebied
Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Categorie
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Danielle
40% profielsterkte

Over Danielle

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Danielle is ingeschreven op Aalsmeervoorelkaar sinds 13-09-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Bekijk meer van Ons Tweede Thuis -

Hulp bij tuin op orde krijgen.

Hulp bij tuin op orde krijgen.
Aalsmeer
Maandelijks · 1 tot 2 uur
Ons Tweede Thuis -
Hulp gevraagd zonder financiële compensatie voor het op orde maken van een tuin. Het zou fijn zijn als er iemand 1 keer in de maand of 1x per 2 weken kan komen helpen met onkruid wieden/onderhouden van de tuin.

Hulp bij het koken van gezonde maaltijden

Hulp bij het koken van gezonde maaltijden
Aalsmeer
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Ons Tweede Thuis -
Mijn cliënt (begin 50) zoek iemand die hem kan helpen met het koken van gezonde maaltijden. Het gaat om meerdere maaltijden bereiden die in de vriezer en of koelkast bewaard kunnen worden voor de overige dagen van de week.

Anderen bekeken ook

Ik word blij van zo’n mooie lach.

Ik word  blij van zo’n  mooie  lach.
Aalsmeer
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Aelsmeer
Heeft u een klik met mensen met dementie? Wij zijn op zoek naar een vrijwillig(st)er die ons wil assisteren bij één van de activiteiten die plaats vinden op de psychogeriatrische afdeling op vrijdagochtend van 10.30 -11.30 uur. Het gaat onder andere om de volgende activiteiten: creatief, gesprekken voeren over gebeurtenissen van vroeger of bloemschikken etc. Wij zijn op zoek naar een geduldig persoon, die van gezelligheid en een grapje houdt. Het belangrijkste is dat de bewoners en u een gezellig ochtend hebben. U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kunt opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Kijk voor meer informatie op zorgcentrumaelsmeer. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij het zorgcentrum, neem dan contact met mij op. Tanja

Koffie , koffie, lekker bakkie koffie……

Koffie , koffie, lekker bakkie koffie……
Aalsmeer
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer
Voor de somatische afdeling van het Zorgcentrum Aelsmeer voor ouderen, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die koffie/ thee bij onze bewoners willen rondbrengen en het gezellig vinden om een praatje te maken. We zoeken nog een vrijwilliger op zaterdag of zondag van 18.30 tot 19.30 uur. U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en hiermee een prettige daginvulling heeft. Of bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk bij het zorgcentrum, neem dan contact met mij op door een bericht te sturen. Groetjes Tanja
Jongeren

Vrouw 30+ wenst maatje van rond haar leeftijd

Vrouw 30+ wenst maatje van rond haar leeftijd
Aalsmeer
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor een jonge vrouw van dertig plus zoeken wij een maatje. De vrouw beschrijft zichzelf als open, gezellig en betrouwbaar. Doorgaans praat ze graag en ze houdt van gezelligheid. Maar door haar ggz-achtergrond kan ze op momenten wat overprikkeld raken en zich moeilijker concentreren of vermoeid voelen. Ze heeft dan de neiging om thuis op de bank te gaan zitten, terwijl de ervaring haar leert dat het haar goed doet om er juist op uit te gaan. Frisse lucht en gezellige afleiding geven haar de juiste ontspanning. De jonge vrouw heeft een netwerk van familie en kennissen die ouder zijn dan zij zelf. Ze heeft juist behoefte aan een gezellig contact met iemand van rond haar eigen leeftijd. De vrouw heeft droge humor. Haar voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk maatje. Iemand die zich voor haar openstelt en met haar meedenkt. Het lijkt haar gezellig om samen een wandeling te maken of om alledaagse dingen te doen, als een naar de winkels gaan, de was opvouwen of cup cakes bakken. En ondertussen leuk te kletsen. De vrouw spreekt graag in overleg af, op momenten die voor beide schikken. Ze rookt, maar kan zich aanpassen. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Maatje die begeleidt bij sportschoolbezoek

Maatje die begeleidt bij sportschoolbezoek
Nieuwkoop
Eenmalig · 2 tot 4 uur
Roomburgh
Hallo, voor mijn cliënt met Parkinson die soms heftig reageert op medicatie (kan soms een psychose krijgen maar is op zich zeker een vriendelijke vrouw) van 63 jaar, zoek ik een maatje met enige zorg ervaring om haar te begeleiden naar een sportschool of -klasje. Uitdrukkelijk is het mogelijk om ook te sporten, maar hierbij mag je aanspreekbaar zijn voor mevr en reageren als er iets is. Het gaat om één ochtend in de week, te weten woensdagochtend. Dit is het tijdstip dat haar echtgenoot ook gaat sporten. Mevr heeft zeer regelmatig medicijnen nodig, beweegt zich nog goed, spreekt soms iets binnensmonds. Een leuke pittige vrouw die zich niet teveel wil laten beperken door haar ziekte. Ben jij die persoon die haar kan begeleiden? Graag hoor ik van je! Met vriendelijk groet, Anja van Beelen casemanager (Parkinson-)dementie, Activite

Gun jij de mantelzorger haar zangclub!

Gun jij de mantelzorger haar zangclub!
Aalsmeer
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Mantelzorg & Meer
Meneer (80 jaar) is getrouwd. Meneer heeft Parkinson. Zijn echtgenote is zijn mantelzorger en doet veel voor meneer. Mevrouw zou graag op dinsdagochtend naar haar zo geliefde zangclub gaan maar kan meneer niet alleen te laten. Meneer is leraar geweest en hij vindt het fijn om zich bezig te houden met politiek en praat hier graag over. Indien nodig heeft meneer hulp nodig bij de toilet gang. Wil jij tijd maken op dinsdagochtenden en gun je mevrouw een paar uurtjes voor zichzelf! Neem dan contact op met ons op.

Heb jij een plek aan tafel over?

Heb jij een plek aan tafel over?
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn
Structureel
Roads Tafelgasten
In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Vitaal maatje (v) gezocht voor fietstochtjes

Vitaal maatje (v) gezocht voor fietstochtjes
Edam-Volendam, Uithoorn
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van tegen de zeventig jaar uit Uithoorn zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de veertig en tachtig jaar, dat het leuk vindt om tweewekelijks samen met haar ergens een tochtje te fietsen. De vrouw heeft geen partner of kinderen. Ze heeft behoefte aan een luisterend oor. Iemand bij wie zij haar verhaal kwijt kan. Ze wenst daarom een maatje dat tijdens het maatjescontact ook echt tijd en aandacht voor haar heeft. En dus niet bijvoorbeeld ondertussen met andere dingen bezig is. Daarnaast is het belangrijk dat je als maatje geduld hebt en betrouwbaar bent, je je aan je afspraken houdt, je op tijd arriveert en dat je afspraken vooruit kunt plannen. Doorgaans voelt ze meer connectie met mensen die ook alleen wonen. De vrouw is spiritueel aangelegd. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger eveneens spiritueel is ingesteld of in elk geval openstaat voor spiritualiteit. De vrouw is beschikbaar op woensdagmiddag, vrijdagochtend en -middag, zaterdagmiddag of zondagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw?

Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw?
Aalsmeer, Uithoorn
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje (v) van tussen de veertig en vijftig jaar oud. De vrouw is wat slecht ter been, waardoor het voor haar lastiger is om iets te ondernemen. Binnenkort krijgt ze een scootmobiel. Ze zou dan graag meer de deur uit willen komen en haar omgeving wat meer willen ontdekken. De vrouw heeft een klein netwerk. De mensen in haar netwerk hebben hun eigen leven, waardoor zij hen niet vaak ziet. Ze zou graag aan een maatje worden gekoppeld, met het idee dat ze dan sámen met iemand wat kan ondernemen, in plaats van alleen. Zij wenst een maatje dat spraakzaam is en met wie ze wat raakvlakken heeft. Het is belangrijk dat haar maatje niet een oordeel over haar trekt, maar begrip en geduld voor haar heeft. En dat haar maatje rekening kan houden met haar gedachtegangen en met de keuzes die zij maakt. De vrouw zou graag met haar maatje low-budget activiteiten ondernemen. Het lijkt haar bijvoorbeeld leuk om samen ergens koffie te gaan drinken. Ze omschrijft zichzelf als iemand die vrij rustig is, soms wat stresserig kan zijn, kan wisselen in stemming, van een grapje kan houden. Ze is op vrijdag en zaterdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structuur, duidelijkheid en vertrouwen!

Structuur, duidelijkheid en vertrouwen!
Aalsmeer
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer
Deze jonge dame (20 jaar) zit thuis als gevolg van haar autisme. School en werk lukken op het moment niet. Ze heeft geen netwerk. Ze wil er graag op uit maar het lukt haar niet om dit zelf te doen. Ze is op zoek naar iemand die haar (letterlijk) meeneemt om samen dingen te ondernemen. Dit kan van alles zijn: fietsen, wandelen, bakken, koken, ergens iets drinken etc. Neem jij initiatief, ben je duidelijk en gestructureerd. Wil jij dan deze jonge dame op weg helpen? Zo ja, neem contact met ons op.

Help een gezin met een kind met een beperking

Help een gezin met een kind met een beperking
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer
Wat doet een maatje Een maatje voor een kind is bedoeld voor kinderen van twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jouw thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, een maatje •geeft extra aandacht •doet samen iets waar het kind blij van wordt •biedt veiligheid •is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar Waarom een maatje Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen. Wie is maatje Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Als jouw antwoord ‘ja’ is dan maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag. Of kijk op onze website [website verborgen]