Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Maatjesvrijwilliger

Maatje Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk vrijwilligerswerk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst. Als je besluit om bij ons maatje te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses? Als de match er is, gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de Euromast bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk. Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt, maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen. Hoe vaak? In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op te bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer. Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in. Waar? Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen. Wie ben jij? je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond); je bent 18 jaar of ouder; je beheerst de Nederlandse taal; je kent je eigen grenzen goed en kan deze aangeven; je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Interesse? Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op! Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Mary-Ann Torres via [e-mailadres verborgen] of door te bellen naar [telefoonnummer verborgen]. Stuur een korte motivatie waarin je vertelt waarom jij het verschil wilt maken als maatje. Dit hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, we zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie om anderen te helpen. We horen graag van je!

Lees meer
structureel

Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Maatje
Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk vrijwilligerswerk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst.

Als je besluit om bij ons maatje te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses?

Als de match er is, gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de Euromast bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk.

Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt, maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen.

Hoe vaak?
In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op te bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer. Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in.

Waar?
Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen.

Wie ben jij?
je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond);
je bent 18 jaar of ouder;
je beheerst de Nederlandse taal;
je kent je eigen grenzen goed en kan deze aangeven;
je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen.

Interesse?
Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op!

Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Mary-Ann Torres
via [e-mailadres verborgen] of door te bellen naar [telefoonnummer verborgen].

Stuur een korte motivatie waarin je vertelt waarom jij het verschil wilt maken als maatje.
Dit hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, we zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie om anderen te helpen.

We horen graag van je!

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Zorg
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Mary-Ann
65% profielsterkte

Over Mary-Ann

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Mary-Ann is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 30-09-2024

Bekijk meer van Antes

Wastafel monteren

Wastafel monteren
Capelle aan den IJssel
Eenmalig · 2 tot 6 uur
Antes
Ik zoek voor mijn cliënt in Capelle aan den IJssel een handige klusser die een wastafelmeubel in elkaar te zetten, mogelijk moet dan wel een leiding worden aangepast door een beetje loodgieter vaardigheden zijn wel wenselijk. Mijn cliënt niet handig en heeft geen gereedschap, een kleine vergoeding is mogelijk.
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen
Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Coloured Consultancy
Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! We verwachten dat je tijd en energie hebt om zeker 8 buurtbemiddelingen per jaar te doen (ongeveer 60uur/jaar) en zeker eens per jaar een training of intervisie doet. Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan nemen we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht en Hoeksche Waard. Mocht je iemand kennen die misschien zou willen buurtbemiddelen? Laat hen ook contact met ons opnemen!

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
's-Gravenhage, Aa en Hunze, Achtkarspelen, Alblasserdam, Albrandswaard, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Beverwijk, Blaricum, Bodegraven-Reeuwijk, Borger-Odoorn, Brielle, Bunnik, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Dantumadiel, De Fryske Marren, Den Helder, De Ronde Venen, De Wolden, Diemen, Dordrecht, Edam-Volendam, Eemnes, Eemsdelta, Emmen, Enkhuizen, Goeree-Overflakkee, Gooise Meren, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlemmermeer, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Heemskerk, Heiloo, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Het Hogeland, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoogeveen, Houten, Huizen, IJsselstein, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Landsmeer, Lansingerland, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Lopik, Maassluis, Medemblik, Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Molenlanden, Montfoort, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nissewaard, Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Noordoostpolder, Oegstgeest, Oldambt, Ommen, Ooststellingwerf, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Ouder-Amstel, Oudewater, Pekela, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Raalte, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Rotterdam, Schagen, Schiedam, Schiermonnikoog, Sliedrecht, Smallingerland, Soest, Stadskanaal, Staphorst, Steenwijkerland, Stichtse Vecht, Súdwest-Fryslân, Texel, Teylingen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uithoorn, Urk, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veendam, Veenendaal, Velsen, Vlieland, Voorschoten, Waadhoeke, Wassenaar, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zeewolde, Zeist, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwartewaterland, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend
Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!
Jongeren

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht
Rotterdam
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
Coloured Consultancy
Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Als we beiden denken dat het bij je past, dan volgt daarna een training (7 dagdelen) en ga je samen met een ervaren collega-buurtbemiddelaar aan de slag. Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Actieonderzoeker Groep 8

Actieonderzoeker Groep 8
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Wil jij impact maken in het onderwijs? Meld je aan voor de mijlpaalgroep van ThuisOnderwijsMaatjes (TOMaatjes). Wij helpen kinderen van nieuwkomers met bijlessen. Wat ga je doen? • Wekelijkse bijlessen met een kind uit groep 8 • Samen voorbereiden op de doorstroomtoets in februari • Onderzoek naar wat er nodig is voor het kind om te slagen Hoe word je ondersteund? • Je krijgt een training in onze actieonderzoekmethode • Online intervisies • Begeleiding in kleine groepjes met andere vrijwilligers Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Naast dat je een kind helpt om zich goed voor te bereiden op de doorstroomtoets en zo op zijn of haar echte niveau te starten aan de middelbare school, verzamel je data die gebruikt kan worden om kennis over het onderwijs op te doen. Deze kennis zullen we aan het einde bundelen en gebruiken om het systeem te veranderen. Wat wordt er van je verwacht? • Wekelijks 1 uur bijles met achteraf 5 minuten verslaglegging. • Betrokkenheid van 5 september tot 29 maart • Een keer met het kind (en mogelijk het gezin) naar de bibliotheek gaan • Het bijwonen van de startbijeenkomst en 4 van de 5 andere bijeenkomsten. • Als onderdeel van je aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Op de volgende dagen vinden de bijeenkomsten plaats waar jij als actie-onderzoeker bij bent: • Kickoff op 5 september 20:00-22:00 (online) • Actieonderzoektraining op 18 september van 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst uitwisselen van ervaringen 10 oktober 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 14 november 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 12 december 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en afsluiting 16 januari 20:00-22:00 (online) • Afsluiting op locatie in Amsterdam 29 maart 14:00-17:00 (op locatie) Zet deze datums alvast in je agenda! De volgende trainingen zijn niet verplicht maar kun je ook aan deelnemen: • Training verschilbewust 25 september 19:00-21:45 (online) • Training verschilbewust 15 september zondag 10:00-18:00 (op locatie in Amsterdam) Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Steuntje in de rug bij re-integratie

Steuntje in de rug bij re-integratie
Rotterdam
Wekelijks · 4 tot 24 uur
Humanitas Reintegratie-afdeling
Als vrijwilliger begeleid je Rotterdammers die net uit detentie komen met praktische zaken op de leefgebieden, inkomen, huisvesting, werk, schulden, financieel beheer, en algemeen welbevinden. Je bent een steuntje in de rug bij het weer op gang brengen van een stabiele(re) levenssituatie en om recidive te voorkomen. De vrijwilliger moet beschikbaar zijn op een doordeweekse dag(en). Wil jij boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk en sta je stevig in je schoenen reageer dan gerust.

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!
Rotterdam
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Budgetmaatjes 010
Word jij een Budgetmaatje? Geldproblemen kunnen je leven beheersen. Slapeloze nachten, brieven die niet meer worden geopend, aanmaningen die blijven liggen en schulden die zich opstapelen. De problemen komen nooit alleen en gaan meestal van kwaad tot erger. Veel mensen lukt het niet om er zelf uit te komen. Een Budgetmaatje kan het verschil maken! Budgetmaatjes 010 Stichting Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers helpen weer grip te krijgen op hun geld. Dat doen we samen met onze budgetmaatjes. Budgetmaatjes bieden sociale en praktische ondersteuning bij hulpvragers thuis. Dat kost een maatje gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week. Het traject duurt gemiddeld een jaar, met een maximum van 2 jaar. Ons ideaal is dat mensen na deze periode van ondersteuning weer (grotendeels) financieel zelfredzaam zijn. Wat doet een budgetmaatje? Als budgetmaatje help je iemand weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Dat doe je door: • samen met de hulpvrager de hulpvraag vast te stellen; • vertrouwenspersoon te zijn; • het starten, herstellen, bevorderen en begeleiden van het contact met professionele hulpverlener(s) en gemeentelijke instanties; • ondersteuning te bieden bij sociale en praktische problemen en het bevorderen van het zelf oplossend vermogen; • praktische hulp te bieden bij formulieren en brieven en het ordenen van de (financiële) administratie; • de hulpvrager te ondersteunen bij het overzicht en inzicht krijgen in inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden; • te helpen een goed budgetplan op te stellen; • als er schulden zijn, mee te kijken wat realistische betalingsregelingen zijn, of te helpen met de aanmelding bij de KBR; • tools en handvatten over te dragen zodat de hulpvrager in de toekomst zijn eigen financiële huishouding op orde kan houden. Wat kan je als budgetmaatje betekenen? Op onze website lees je in het verhaal van meneer Castillo wat jij als budgetmaatje voor een ander kan betekenen. Wil je weten wat het inhoudt om budgetmaatje te zijn? Lees dan het ervaringsverhaal van budgetmaatje Bedia Kas. Hoe zorgen wij voor jou? We waarderen jouw inzet als budgetmaatje enorm. Daarom zorgen we ook goed voor jou. Bij Budgetmaatjes 010 bieden we jou: • Een goede kennismaking en zorgvuldige intake • Een gedegen training (2 dagen) en inwerkperiode met begeleiding • Bijscholing en intervisie • Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding? • Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Enthousiast om Budgetmaatje te worden? Bel of stuur ons een bericht! Of meld je aan via de website van Budgetmaatjes 010.

Help nieuwkomerskinderen met school!

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Help jij Maitha (10) naar groep 8?

Help jij Maitha (10) naar groep 8?
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sint-Michielsgestel, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Maitha (10) wil graag over naar groep 8. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, hebben Maitha’s oudere broer en zus al goede cijfers behaald. Nu kan Maitha ook wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar basisschool tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Maitha een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van de basisschool te behandelen, vooral taal en begrijpen lezen. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen opdrachten doen. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie waarin je kan bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er op school allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Een TOMaatje dat zijn traject heeft afgerond vertelt: "Wij vonden het beide leuk om een Thuisonderwijsmaatje te hebben en te zijn. Ik vond het persoonlijk heel leuk, omdat ik niet alleen Adam hielp, maar het hele gezin. Ik kwam wekelijks langs. Eerst deden we een paar lessen begrijpend lezen. Vervolgens speelde ik met Adam & zijn zusjes. En indien de mama van Adam vragen had over administratieve zaken, hielp ik daar ook mee. Wat ook leuk was om te merken is dat Adam hogere cijfers haalde op school. Daar werd hij zelf ook blij van en gemotiveerder door. Tot slot hebben we zo een goede band opgebouwd, dat we nog contact hebben, ook los van de bijles." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Maitha of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Wil jij een ander helpen met administratie?

Wil jij een ander helpen met administratie?
Lansingerland, Rotterdam
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010
Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je één dagdeel per week bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject wordt je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 5 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld
Rotterdam
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010
Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je wekelijks bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject word je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 6-7 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.