Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

De taalcoach

Hallo, Mijn naam is Soner. ik wil mijn nederlandse taalniveau versterken. ik ben op zoek naar vrijwilligers die minimaal 1 uur per week voor mij willen regelen. ik kan ook online contact opnemen indien gewenst. bij voorbaat dank, Soner

Lees meer
eenmalig (geen vaste datum)

Groningen

Begeleiding & coaching

Beschrijving

Hallo,
Mijn naam is Soner.
ik wil mijn nederlandse taalniveau versterken. ik ben op zoek naar vrijwilligers die minimaal 1 uur per week voor mij willen regelen. ik kan ook online contact opnemen indien gewenst.

bij voorbaat dank,
Soner

Praktische informatie

Tijd

Eenmalig 1 tot 2 uur

Locatie

Groningen

Impact

Voor wie

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied
Belangenbehartiging & goede doelen
Onderwijs & educatie
Categorie
Begeleiding & coaching
Soner
40% profielsterkte

Over Soner

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Soner is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 12-11-2022

Anderen bekeken ook

Eens in de drie weken wat gezelschap

Eens in de drie weken wat gezelschap
Groningen
Maandelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Zaanstreek-Waterland
Mevrouw van eind 60, omschrijft zichzelf als vriendelijk en iemand die van contact met andere houdt, maar ook iemand die soms te veel geeft en doorrent. Ze is veel mensen verloren door overlijden, ze is actief bezig met de rouwverwerking. Haar netwerk is ook kleiner geworden door een burn-out. Daarom hoopt ze op een vrouwelijk maatje te vinden van haar eigen leeftijd die eens in de drie weken ergens een kopje thee wil drinken of wat leuks wil doen (ze houdt erg van de lunchconcerten van SPOT). Ze kan niet meer wandelen of fietsen, want ze heeft versleten knieën. Lijkt het jou leuk om eens in de drie weken wat gezelligs te doen met deze mevrouw?

Maatjesproject Jonge Mantelzorgers

Maatjesproject Jonge Mantelzorgers
Groningen
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas Groningen Stad
Als vrijwillig maatje kom je één keer per week of per twee weken langs om leuke activiteiten met het kind/de jongere te ondernemen. Dat kan bij het kind/de jongere thuis of buitenshuis zijn. Bijvoorbeeld samen naar de bioscoop, een spelletje doen, samen muziek maken, samen fietsen of zwemmen. Als maatje geef je exclusieve aandacht aan het kind/de jongere. Wat we vragen: - Je bent geduldig - Je bent lief voor kinderen - Je biedt een luisterend oor - Je bent betrouwbaar - Je bent ondernemend - Je bent een jaar beschikbaar Wat we bieden: - Leuk en nuttig vrijwilligerswerk - Ondersteuning en begeleiding door een (vrijwillige) coördinator - Scholing - Terugkom- en themabijeenkomsten - Verzekering tegen schade en ongevallen Beschrijving activiteit: Humanitas Jonge Mantelzorgers (JMZ) ondersteunt kinderen en jongeren (van 8 tot 24 jaar) die zorgen voor een familielid dat langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Hierdoor hebben deze jongeren vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. De vrijwilligers van JMZ bieden jonge mantelzorgers een steuntje in de rug door middel van maatjescontact en leuke activiteiten. Het maatjescontact helpt de jonge mantelzorgers om hun zorgen te delen. De activiteiten bieden hun de kans om weer even kind te kunnen zijn. Tegelijkertijd ontmoeten zij op deze manier andere jonge mantelzorgers. Het gevoel van ‘ik ben niet de enige’ kan voor hen een grote steun zijn.
Jongeren

COSA: re-integratie van zedendaders

COSA: re-integratie van zedendaders
Groningen, Leeuwarden, Smallingerland, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Reclassering Nederland
Wat is COSA? COSA richt zich op re-integratie van zedendaders die onder toezicht staan van de reclassering. Het voornaamste doel: ‘geen nieuwe slachtoffers’. Vrijwilligers en professionals zetten zich daar samen voor in. COSA is een boeiende taak op het grensvlak van mens, misdaad en maatschappij. Resocialisatie & controle: Bij veel zedendaders is er sprake van een sociaal isolement. Dit isolement vergroot de kans dat daders in herhaling vallen. Met vrijwilligers en professionals van COSA wordt gewerkt aan het doorbreken van dat isolement. Vrijwilligers ondersteunen een zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving door sociale activiteiten te ondernemen en gesprekken te voeren, maar zij zijn ook getraind om vroegtijdig risicogedrag te signaleren en bespreekbaar te maken. Daarover informeren ze de professionals, die waar nodig kunnen ingrijpen. Vrijwilligers & professionals: Drie tot vijf vrijwilligers begeleiden één deelnemer (de binnencirkel). Een professionele coördinator van Reclassering Nederland begeleidt de vrijwilligers. Bovendien is er ondersteuning door een groep andere professionals (de buitencirkel), waaronder een reclasseringswerker, een wijkagent en een behandelaar. De coördinator van de reclassering zorgt voor verbinding tussen de twee cirkels. Vrijwilligers worden geselecteerd aan de hand van een intake. Ze krijgen een grondige tweedaagse training voordat ze beginnen en (individuele) coaching wanneer zij onderdeel uitmaken van een cirkel. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!
Amsterdam, Delft, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Oma's Soep
Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 14 steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!
Jongeren

Maak als maatje het verschil voor een kind

Maak als maatje het verschil voor een kind
Groningen
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas Groningen Stad
Veel kinderen hebben om verschillende redenen minder kans om mee te doen in de maatschappij; door een beperking, armoede, eenzaamheid of andere redenen. Mooie Middag Maatjes is een maatjesproject voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die in een kwetsbare situatie zitten. Voor hen is het fijn om regelmatig even alle aandacht te krijgen en nieuwe ervaringen op te doen. Hun wereld wordt verruimd. Bovendien krijgen de ouders hiermee een steuntje in de rug en worden zij even ontlast. Wat het inhoudt: • Als vrijwillig maatje kom je 1x per week of per 2 weken langs om leuke dingen met het kind te ondernemen • Dat kan bij het kind thuis zijn of je kan buitenshuis activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar het museum, een spelletje doen, samen muziek maken, samen fietsen of zwemmen • Als maatje geef je exclusieve aandacht aan het kind Het project draait om het bieden van persoonlijke aandacht en het ondernemen van leuke activiteiten, die voor de kinderen een groot verschil kunnen maken. Een vrijwilliger zegt hierover: "Wat voor mij vanzelfsprekend is, kan voor een ander heel bijzonder zijn. Het geeft me een fijn gevoel om te zien dat mijn maatje zo geniet en even echt kind kan zijn." Wil je graag iets betekenen voor een kind, maar vind je het lastig om vrijwilligerswerk te combineren met studie of werk? Denk er dan eens over na om maatje te worden samen met je vriend, vriendin, huisgenoot, zus, buurman, tante of wie dan ook. Er is veel mogelijk! Wat we vragen: • Geduldig • Vriendelijkheid • Goede sociale en communicatieve vaardigheden • Betrouwbaar • Ondernemend • Minstens een half jaar beschikbaar; dit vragen we omdat het tijd kost om een vertrouwensband op te bouwen met een kind en vrijwel alle kinderen hebben behoefte aan langdurig maatjescontact. Wat we bieden: • Leuk en nuttig vrijwilligerswerk • Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers • Ondersteuning en begeleiding door een (vrijwillig) coördinator • Scholing en vrijwilligersbijeenkomsten • Verzekering tegen schade en ongevallen Oproepjes: De Hoogte, jongen van 8 jaar. Samen met zijn vader is hij inmiddels 2,5 jaar in Nederland. Leuk jochie, wil graag een maatje die met hem gaat spelen en mee naar buiten gaat. Hij houdt van voetbal, lego, kickboxen, zwemmen en spelen. Hij zit in een rolstoel en heeft een beperking aan zijn onderbenen. In huis kan hij zich voortbewegen door te kruipen en te springen. Hij spreekt goed Nederlands, met vader moet gecommuniceerd worden met Google Translate. Ten Boer, meisje van 16 jaar. Kenmerken van autisme, ADHD en sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd van 5-8 jaar. Ze gaat niet naar school, wel naar dagbesteding. Intelligente meid, gaat graag op pad, op onderzoek uit, maar mist de aansluiting bij andere kinderen en jongeren. De vraag is om laagdrempelig leuke activiteiten met haar ondernemen. In het bos wandelen met de hond, samen met lego spelen, met de bus naar het centrum als ze daaraan toe is. Moeder geeft aan dat haar dochter lief en intelligent is, behoefte heeft aan aandacht, haar wereld groter maken. Als 24-7 mantelzorger kan moeder dit niet altijd bieden. Een vrijwilliger die geduldig is, naar haar luistert en haar lichtjes kan sturen wanneer nodig. Lewenborg, jongen van 10 jaar gediagnostiseerd met autisme. Ouders zouden graag zien dat zijn wereld groter wordt; hij zit veel achter zijn tablet en telefoon. Het zou mooi zijn als hij meer naar buiten gaat, meer andere activiteiten onderneemt. Bijvoorbeeld naar het Forum, schaatsen, activiteiten in de wijk. De stap om het zelf te gaan doen is groot voor hem, hij vindt het fijn en gezellig als er iemand met hem mee gaat. De Hoogte, jongen van 8 jaar. Ouders zijn druk en het jongetje komt weinig buiten. Het is een energieke jongen die gemakkelijk contact maakt, maar goed kan uittesten. Er is een vrijwilliger nodig die stevig in haar schoenen staat en duidelijke afspraken kan maken met ouders en het jongetje. Voorkeur voor een vrijwilliger is een vrouw – onder de 45. Hij heeft eerder kortdurend een maatje gehad, een vrouw van rond de 45, hij vond haar te oud en serieus. Hij houdt van zwemmen, voetballen, tekenen en naar de speeltuin gaan. De Wijert, meisje van 10 jaar. Ze zit op speciaal onderwijs en de meeste vriendinnetjes wonen niet in de buurt. Ze mist vriendinnetjes om na schooltijd iets leuks mee te doen en zou graag een maatje willen die met haar op pad gaat. Bij voorkeur op woensdag of zaterdag. Interesses: taekwondo, loomen, make-up, buiten spelen, tekenen, kleuren.

Gespreksleider -groep volwassenen met autisme

Gespreksleider -groep volwassenen met autisme
Groningen
Maandelijks · 0 tot 3 uur
Nederlandse vereniging voor Autisme
Enthousiaste gespreksleiders voor gespreksgroep voor volwassenen - stad Groningen Ben jij iemand die begrijpt wat het betekent om te leven met autisme? Wil jij graag bijdragen aan het creëren van een veilige omgeving waar mensen met autisme zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ondersteunen? Dan pas jij goed bij de andere enthousiaste vrijwilligers in de regio. Voor in de stad Groningen zijn we namelijk op zoek naar meerdere gespreksleiders voor bestaande gespreksgroepen voor volwassenen met autisme (of vermoeden daarvan). Wordt onze nieuwe vrijwilliger die meehelpt met het verspreiden van kennis, erkenning en ervaringen rondom het thema autisme. Heb jij: - Ervaring met autisme (zelf, als naaste of professional). - Het geduld en respect om de verhalen en vragen van anderen aan te horen. - Er zin in om samen met de andere gespreksleider deze gespreksgroep te begeleiden. - De mogelijkheid om minimaal 1x per 5 tot 6 weken de gespreksgroep te begeleiden. - Mogelijk al ervaring in het begeleiden van groepen of gesprekken. Ben jij: - Integer: je gaat discreet om met vertrouwelijke informatie. - Respectvol: je gaat in gesprek, niet in discussie. - Bewust van je positie: je bent geen therapeut of psycholoog. - Lid van de NVA of bereid lid te worden. Dan bieden wij: - Een uitdagende en dankbare vrijwilligersfunctie. - Een plek waar je bijdraagt aan de verbetering van het leven van volwassenen met autisme. - Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van nieuwe ervaringen. - Trainingen en begeleiding om je te helpen bij je rol als gespreksleider. - Samenhorigheid vanuit de vereniging met meer dan 400 vrijwilligers. - Een reiskostenvergoeding. Ben je enthousiast? Neem dan snel contact met ons op door een e-mail met je motivatie en CV te sturen naar Astrid Palthe via [e-mailadres verborgen] o.v.v. gespreksleider Groningen en wie weet verwelkomen wij jou binnenkort als onze nieuwe collega! Wil je toch eerst nog wat meer informatie over de vacature, dan kun je contact opnemen met Astrid via bovenstaand mailadres. Met jouw inzet als vrijwilliger voor de NVA kunnen wij volledig gaan voor onze missie om te komen tot een autisme vriendelijke maatschappij waarin de NVA opkomt voor de mensen met autisme en hun naasten door middel van belangenbehartiging, lotgenotencontact en het delen van kennis en informatie.

Jongeren gezocht voor Wake Up Your Mind!

Jongeren gezocht voor Wake Up Your Mind!
Groningen
Project · wekelijks 2 tot 3 uur
Vluchtelingenwerk Nederland
Ben jij tussen de 17 en 29 jaar en woon jij in (de omgeving van) Groningen? Heb jij zin om met jongeren uit verschillende culturen aan een leuk maatschappelijk project te werken dat ook nog eens goed op je CV staat, dan is dit project iets voor jou! Als deelnemer aan Wake Up Your Mind vormen jongeren afkomstig uit zowel Nederland als met een migratie-achtergrond een projectteam. Samen werk je aan een project die jullie met elkaar bedenken en uitvoeren. Tijdens de wekelijkse meetings brainstorm je over het idee, verdeel je taken en ontwikkelen jullie je eigen bedachte project. Daarnaast bieden de meetings ruimte om elkaar te leren kennen, en zullen er leuke dingen met elkaar gedaan worden! Iets voor jou? Meld je dan aan via de link op de site! Startdatum: begin maart [website verborgen]
Jongeren

Telefonische contact met slachtoffers helpt

Telefonische contact met slachtoffers helpt
Almelo, Almere, Breda, Groningen, Huizen, Leeuwarden, Lelystad, Zeewolde
Wekelijks · 4 tot 4 uur
Slachtofferhulp Nederland
Maak het verschil voor slachtoffers en nabestaanden. Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar vrijwilligers die het eerste contact met slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen verzorgen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger: Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen met verschillende instanties te maken. Jij legt namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact met slachtoffers. Je biedt een luisterend oor en bespreekt welke hulp nodig is. Het kan zijn dat een telefonisch gesprek met jou voldoende is. Zo nodig verwijs je door.

Met jouw inzet help je slachtoffers

Met jouw inzet help je slachtoffers
Almelo, Almere, Assen, Beek, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Huizen, Leeuwarden, Lelystad, Midden-Drenthe, Rotterdam, Zeewolde
Wekelijks · 4 tot 6 uur
Slachtofferhulp Nederland
Maak het verschil Op verschillende locaties door heel Nederland is Slachtofferhulp Nederland op zoek naar vrijwilligers die slachtoffers helpen en ondersteunen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger: bied slachtoffers emotionele en praktische ondersteuning Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere onverwachte ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Daarnaast helpen wij de mensen rondom het slachtoffer met tips en advies. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Je hebt namens Slachtofferhulp Nederland persoonlijk contact met slachtoffers. Je bekijkt welke hulp ze nodig hebben en biedt emotionele en praktische ondersteuning. Soms is één gesprek voldoende, soms heeft iemand meer ondersteuning nodig. Zo nodig verwijs je door voor vervolghulp.

Touringcar zoekt dringend Monteur

Touringcar zoekt dringend Monteur
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Deventer, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Utrecht, Zaanstad, Zutphen, Zwolle
Eenmalig of wekelijks · 8 tot 16 uur
Vereniging Groengrijs
=== Deze vacature is Landelijk en wordt meestal vanuit Amstelveen gedaan === Vacature voor monteur touringcar Wij zoeken een vrijwillige Kanjer - een ervaren monteur - die wil meehelpen onze bussen te onderhouden. De vereniging Groengrijs heeft op dit moment 3 kleinbussen, 9 touringcars en 5 elektrische bussen. In 2024 is onze nieuwe garage in Amstelveen gereed gekomen. We gaan daar centraal onze touringcars onderhouden. Maar... ben je supergemotiveerd en geen gediplomeerd monteur? Meld je dan ook, we kunnen veel hulp gebruiken! De Groengrijs bussen van de Vereniging Groengrijs rijden dankzij de inzet van uitsluitend vrijwilligers. De vereniging Groengrijs is een initiatief van Stichting ZuiderAmstel in beweging en staat in dienst van sociaal-maatschappelijke organisaties, van zorgcentra tot gehandicaptenorganisaties, van jeugdverenigingen tot buurtcentra. Ons doel is om sociaal isolement te voorkomen, de sociale cohesie te vergroten en cultuur en natuur voor jong en oud toegankelijk te maken. Wij verwachten van jou - betrokkenheid bij onze doelgroepen - ervaring als monteur en technische kennis van bussen of van zware bedrijfswagens is een pré - bereidheid om af en toe buiten de gevestigde paden te denken en te doen - dat je je kennis ook met andere vrijwilligers wil delen - dat je goed kunt samenwerken en organiseren Wat bieden we jou? - een gevarieerde vrijwilligersbaan bij onze snel groeiende vrijwilligersorganisatie - een heel enthousiast team - een compleet nieuwe garage die je naar eigen inzicht kunt inrichten (wel in overleg natuurlijk) - inbreng in nieuw aan te schaffen noodzakelijk gereedschap - en een royale vrijwilligersvergoeding Belangstelling? Stuur een bericht met jouw motivatie om deel uit te willen maken van ons team Wil je meer informatie neem dan contact op met Jaap Klaver