Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep (18-30) in Amsterdam zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in (de omgeving van...) Amsterdam. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Lees meer
structureel

Amstelveen, Amsterdam

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen.

Wat is een supportgroep?
Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar.

Voor een nieuwe groep (18-30) in Amsterdam zoeken wij 2 gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt.

Wat bieden wij?
Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders.

Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd.
Daarnaast zijn van belang:
-Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen.
-Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland.
-Je woont in (de omgeving van...) Amsterdam. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden.
-Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep.

Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Praktische informatie

Tijd

Maandelijks 4 tot 6 uur

Locatie

Amstelveen, Amsterdam

Impact

Voor wie

Volwassenen

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Judith
40% profielsterkte

Over Judith

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Judith is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 29-03-2022
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 4 aanbevelingen ontvangen
Een waardevolle vereniging, een leuk en spontaan contact met een mooi mens, Judith, super enthousiast om me hiervoor in te zetten! Gr. Leslie
L.

Bekijk meer van Depressie Vereniging

Word jij bestuurslid?

Word jij bestuurslid?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 8 tot 9 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden Het bestuur Het bestuur van de Depressie Vereniging bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven personen. Momenteel zijn er drie bestuursleden en zijn er diverse coördinatoren voor de uitvoering van de organisatie. De bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de Depressie Vereniging. Het bestuur vergadert maandelijks online en is goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij de vereniging. Er is momenteel een secretaris en penningmeester. Naast een voorzitter (zie ook aparte vacature) zoeken we bestuursleden die een aanvulling zijn op het huidige bestuur. Binnen het bestuur wordt er op een open en constructieve manier gewerkt waarbij er maximaal gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten en ervaring. Eenieder is maximaal gemotiveerd om resultaten te boeken en bij te dragen aan de realisatie van onze missie en visie. De bestuursleden van de Depressie Vereniging vervullen hun rol onbezoldigd. Er is een reiskostenvergoeding. De tijdsbesteding is gemiddeld 8 uur per week. Van een bestuurslid wordt het volgende verwacht: · Een bestuurslid behartigt de belangen van de organisatie en haar achterban en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. · Een bestuurslid is zelf startend, hands on, kan zich goed inleven. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Een bestuurslid is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een bestuurslid heeft ervaring met depressie als persoon of als naaste. · Bij voorkeur heeft een bestuurslid ruime ervaring in het werken voor een goed doel. Het is een pré als er ervaring is met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat Een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding is 8 uur per week. De portefeuille zal in overleg kunnen worden ingevuld, afhankelijk van de beschikbare kwaliteiten en vaardigheden. Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, we geven je dan een emailadres om je motivatiebrief naar te sturen. Zie ook de andere vacatures (voorzitter, coordinatoren). Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Zorg jij voor onze inkomsten?

Zorg jij voor onze inkomsten?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging
De Depressievereniging zoekt relatiebeheerders / inkomstenvrijwilligers & inkomsten coördinator De Depressie Vereniging wil heel graag groeien maar heeft daarvoor inkomsten nodig. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor een stabiele bron van inkomsten? We zijn bezig om een nieuw team op te zetten met een coördinator, coördinator achtervang en diverse leden voor team inkomsten. Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het inkomsten team heeft de volgende taken: · Strategie en actieplan maken voor het verkrijgen van inkomsten · Uitvoeren van het actieplan: zorgen voor inkomsten via bijvoorbeeld fondsen, via bedrijven, via organisaties, via legaten. · Contacten onderhouden met potentiële donoren · Zorgen voor actieve promotie gericht op binnenhalen van financiering · Samenwerken met relevante organisaties om inkomsten binnen te halen. Bv met MIND of anderen events organiseren. De inkomsten coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast inkomsten team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende inkomstenvrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur en de landelijke coördinator · Out of the box kunnen denken voor binnenhalen van financieren We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? Relatiebeheerder/inkomstenvrijwilliger · Je hebt ervaring met / affiniteit met fondsenwerving / binnenhalen van financiering, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren. Je kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het verkrijgen van financiën. · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste Van de communicatiecoördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm en uiterlijk 21 april 2024 naar het bestuur.. Voor meer informatie kun je terecht bij: [e-mailadres verborgen] of [e-mailadres verborgen]. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Ben jij handig met communicatie?

Ben jij handig met communicatie?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Depressie Vereniging
De Depressievereniging zoekt communicatievrijwilligers & communicatiecoördinator De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan. De Depressie Vereniging is bezig om een nieuw communicatieteam op te zetten. Daarvoor zijn we op zoek naar diverse communicatievrijwilligers voor het vormgeven en uitvoeren van de communicatieactiviteiten, te weten: · een communicatiecoördinator, en · diverse communicatievrijwilligers. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor interessante sociale media en nieuwsbrieven, een up to date website en duidelijke communicatiebeleid? Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het communicatie team heeft de volgende taken: · Zorgen voor regelmatige sociale media berichten op onze facebook, instagram en linkedin pagina door af te stemmen met de diverse coördinatoren · Zorgen voor een goede algemene nieuwsbrief · Zorgen dat de website up to date blijft in inhoud, structuur, etc · Zorgen voor wervende informatie die nieuwe leden aantrekt · Zorgen voor een duidelijk communicatiebeleid · Afstemmen met bestuur, coördinatoren en secretariaat over communicatie activiteiten · Aanspreekpunt zijn voor verzoeken om persinformatie en persberichten kunnen schrijven · Contacten met relevante organisaties onderhouden. · Na het opbouwen en goed laten lopen van het team ook communicatieacties en evenementen · We kunnen ons goed voorstellen dat er binnen het team een taak verdeling is waarbij vrijwilligers zich op specifieke taken toeleggen, bv sociale media, bv nieuwsbrief, bv website, bv pers, etc. De communicatie coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast communicatie team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende communicatievrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur, de landelijke coördinator en het secretariaat · Out of the box kunnen denken voor communicatie initiatieven We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? De communicatie vrijwilliger · Je hebt ervaring met met communicatie, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt goed afstemmen, schrijven en prioriteren · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste · Je bent zorgvuldig, bent betrouwbaar en flexibel Van de communicatie coördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een berichtje, je krijgt dan een emailadres om je brief met motivatie en ervaring naar toe te sturen. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Schiedam, Zuidplas
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Rotterdam zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een nieuwe groep in Rotterdam zoeken wij een 2e gespreksbegeleider voor een bestaande groep. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij coördinator van Depressie Connect?

Word jij coördinator van Depressie Connect?
Online / via de telefoon
Wekelijks · 6 tot 8 uur
Depressie Vereniging
Depressie Connect is de digitale community van de Depressie vereniging waar lotgenotencontact centraal staat en waar mensen anoniem met elkaar ervaringen over depressie kunnen delen en alles dat daarmee samenhangt. Voor Depressie Connect zijn we (voor een duo-functie) op zoek naar een coördinator. Wie zoeken wij? Je weet wat er speelt bij depressie en hoe waardevol lotgenotencontact is. Empathie is je niet vreemd en je bent niet bang om je eigen ervaringen in te zetten om anderen te helpen. De uitdaging om de community verder uitbouwen klinkt als muziek in je oren. De tijdsbesteding is 6 tot 8 uur per week en vergt een flexibele houding. Wat ga je doen? Het team van Depressie Connect bestaat uit 2 coördinatoren en 9 moderatoren. In de functie van coördinator werk je samen met je collega aan de volgende taken: · Aansturen van het team van moderatoren (9 personen); · Modereren van berichten op Depressie Connect en/of bij ziekte op uitval van één van de moderatoren als achterwacht dienen; · Uitbouwen gezamenlijke visie tussen de Depressie Vereniging en Depressie Connect; · Technische problemen inventariseren en doorzetten naar websitehost (MEO); · Moderatorenoverleg voorbereiden (2 maandelijks); · Aanspreekpunt voor moderatoren; · Jaargesprekken met moderatoren houden; · Werving nieuwe moderatoren en begeleiden als ze starten; · 3 maandelijkse voortgangsrapportage aan het bestuur van de Depressie Vereniging; · Informatie en suggesties voor social media aan het team communicatie aanleveren; · Declaraties controleren; · Organiseren van het jaarlijkse teamuitje; · Beheren mailbox. Kennis en ervaring: · Je bent ervaringsdeskundige als het om depressie gaat; · Je bent digitaal vaardig en je bent bekend met Microsoft Office; · Ervaring met Wordpress en BBpress is een pré; · Empathie, enthousiasme en samenwerken zijn je kernkwaliteiten. Wat bieden wij? De functie van coördinator is vrijwillig en onbezoldigd. Je krijgt een vrijwilligerscontract. We bieden een betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Door het volgen van cursussen en/of workshops bij InVolve kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Geïnteresseerd en informatie? Stuur dan een bericht met je motivatie! Kijk even op de website. [website verborgen]

Word jij moderator op ons forum??

Word jij moderator op ons forum??
Online / via de telefoon
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Depressie Vereniging
Depressie Connect zoekt vrijwilligers die ons team als moderator kunnen versterken. Depressie Connect is de digitale community van de Depressie Vereniging waar lotgenotencontact centraal staat en waar mensen anoniem met elkaar ervaringen over depressie kunnen delen en alles dat daarmee samenhangt. Wat voor werk doet een moderator? · Activiteit op het forum registreren. · Aandacht geven aan wat er gedeeld wordt door de deelnemers van de community. · Bewaken van de veiligheid van de leden van het forum, waarborgen van de sfeer en taalgebruik op het forum en hanteren van de huisregels. · Je neemt actief deel aan discussies of het forum. · Naast het modereren is er de mogelijkheid om te participeren in werkgroepen voor o.a. social media, nieuws en ontwikkelingen etc. Wat vragen we van jou? · Enthousiasme voor en affiniteit met het werken met online peer support / lotgenotencontact binnen een forum. · Ervaring met het werken met fora is een pré, maar niet noodzakelijk. · Digitale vaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal. · Ervaring met depressie, doordat je hier zelf mee te maken hebt gehad of omdat je naaste van iemand met depressie bent. Je mag, waar nodig, jouw ervaringskennis inzetten om anderen te ondersteunen (dit is geen verplichting). · Minimaal 2-4 uur per week beschikbaar. · Inzet van minimaal 1 moderatordienst van maximaal 60 minuten per week tussen 07.00 en 10.00 of tussen 17.00 en 22.00 uur. · Gemiddeld iedere 6 weken deel te nemen aan het moderatorenoverleg. Hoofdzakelijk overdag. · Actieve bereidheid om diensten van je collega’s over te nemen waar nodig. · Bereidheid om jezelf te ontwikkelen in de vorm van scholing. · Proactieve houding in de ontwikkeling van de community. · Beschikbaarheid van minimaal een jaar, omdat het tijd kost om je in te werken. Wat bieden wij? · Wij bieden een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een depressie en hun naasten. · De functie is onbezoldigd. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst. · Er is altijd gelegenheid om met je andere teamleden te overleggen en ervaringen uit te wisselen. · Het moderatorenteam is een betrokken en enthousiast team. · Je kunt gratis trainingen en cursussen volgen via InVolv. Heb je interesse? Voor meer informatie kun je kijken op [website verborgen]/. Meld je gerust aan bij Depressie Connect om de community eerst eens te bekijken. Lijkt het je dan nog steeds leuk om moderator te worden, dan horen we graag van jou!

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Groningen, Tynaarlo
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Groningen zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt om de week op woensdag gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Arnhem, Duiven
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een nieuwe groep in Arnhem zoeken we een 2e gespreksbegeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels

Heel Holland Wipt tegels
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Coördinator sociaal-maatschappelijke project!

Coördinator sociaal-maatschappelijke project!
Amsterdam
Wekelijks · 4 tot 16 uur
Casa Sofia
Over Casa Sofia Casa Sofia is een bruisende ontmoetingsplek in de wijk, waar bewoners samenkomen om te leren, te delen en elkaar te inspireren. Wij organiseren diverse sociaal-maatschappelijke projecten die de buurt verbinden, versterken en inspireren. Om deze projecten tot een succes te maken, zoeken wij een betrokken vrijwilliger die als coördinator wil bijdragen aan het organiseren en begeleiden van deze activiteiten. Wat ga je doen? • Coördineren van projecten: Je bent het aanspreekpunt voor sociaal-maatschappelijke initiatieven, zoals buurtbijeenkomsten, culturele activiteiten, of ondersteuningstrajecten voor bewoners. • Begeleiden van vrijwilligers: Samenwerken met andere vrijwilligers en hen aansturen waar nodig. • Organiseren van activiteiten: Je helpt bij de planning, uitvoering en promotie van projecten en activiteiten in de wijk. • Verbinden: Contact leggen en onderhouden met bewoners, partners en organisaties in de wijk. • Bijdragen aan nieuwe ideeën: Je denkt mee over hoe Casa Sofia haar maatschappelijke impact verder kan vergroten. Wie zoeken wij? • Je hebt affiniteit met sociaal-maatschappelijke projecten en voelt je betrokken bij de wijk. • Je bent sociaal, communicatief vaardig en goed in organiseren. • Je bent flexibel inzetbaar (minimaal 4 uur per week). • Je kunt zelfstandig werken, maar functioneert ook goed in een team. • Je hebt een open houding en staat klaar voor iedereen, ongeacht achtergrond of situatie. Wat bieden wij? • Een betekenisvolle rol in een dynamische en inspirerende buurtorganisatie. • De kans om écht verschil te maken in de wijk en bij te dragen aan sociale verbinding. • Ruimte voor jouw ideeën en creativiteit in de projecten. • Ondersteuning van een enthousiast en betrokken team. Interesse? Ben jij de coördinator die wij zoeken om Casa Sofia en de wijk samen sterker te maken? Stuur een korte motivatie en informatie over jezelf naar [e-mailadres verborgen] Voor vragen kun je contact opnemen via [telefoonnummer verborgen]. Samen bouwen we aan een hechtere en inclusieve gemeenschap!

Sociaal contact voor men. in rolstoel

Sociaal contact voor men. in rolstoel
Amsterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Combiwel
Voor een intelligente meneer die jong van geest is maar door zijn spierziekte weinig uit huis kan, zoek ik een leuk sociaal contact (het liefst op de maandag en/of dinsdag) meneer spreekt goed Spaans/Portugees en kan ook goed helpen m.b.t. taal. Ik ga mee met de kennismaking!

55+ maatje voor een oppashond

55+ maatje voor een oppashond
Amstelveen
Wekelijks · 0 tot 100 uur
Stichting OOPOEH
IN HET KORT Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw eigen buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar kunt of wilt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw eigen buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt. In uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond, talloze gezellige praatjes op straat en een betere gezondheid en humeur. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond: Je bent meer in beweging. Je ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: je voelt je minder alleen. Je helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH's waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN n.v.t., u past op wanneer het u uitkomt.

Natuurwandelingen Beatrix-/Amstelpark

Natuurwandelingen Beatrix-/Amstelpark
Amsterdam
Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Sociale Maatschap
Draag er als vrijwilliger aan bij om er voor Amsterdammers elke keer weer een ontspannen natuurwandeling van te maken. Lijkt het je leuk om samen met anderen door het Amstelpark of Beatrixpark te wandelen? Gewoon even lekker naar buiten, de natuur in, ontspannen en ondertussen een praatje maken of juist genieten van de rust? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze wekelijkse natuurwandelingen zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een groep Amsterdammers op pad te gaan. Het gaat vooral om er zijn: voor een praatje, een luisterend oor, ontspanningsoefeningen of gewoon om samen stil te genieten van de natuur. Wanneer wandelen we? - Woensdagochtend van 10:30-12:00 in het Amstelpark - Vrijdagochtend van 10:30-12:00 in het Beatrixpark Wat houden de wandelingen in? Vertragen, ontspannen en de stilte omarmen. Iedereen ervaart weleens stress en de één kan hier beter mee omgaan dan de ander. Onze natuurwandelingen zijn er om even te ontsnappen aan de drukte, de stress. We lopen op een rustig tempo door het Amstel- of Beatrixpark en nemen bewust de tijd om te vertragen, te ontspannen en stil te staan. Tijdens de wandeling doen we eenvoudige ontspanningsoefeningen en focussen we op het hier en nu — een moment voor rust en ruimte in je hoofd. Soms wordt er gepraat, soms lopen we in stilte. Het belangrijkste is dat deelnemers zich op hun gemak voelen en stress even los kunnen laten. Wat vragen we van jou? Als je graag wandelt, oog hebt voor de groep en een ontspannen sfeer kunt helpen creëren, ben je precies wat we zoeken. Ervaring is niet nodig — je hoeft geen coach of sociaal werker te zijn. Misschien vind je het leuk om dit naast je werk of studie te doen of geniet je nu van je pensioen en beteken je graag iets voor Amsterdammers uit de buurt. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat je affiniteit hebt met de onderwerpen natuur, beweging, gezondheid en welzijn. De wandelingen worden altijd samen begeleid door een collega van het Buurtteam die gezondheid en coaching als aandachtsgebied heeft. Lijkt dit je wat? Wandel je graag mee door de natuur in het Beatrixpark en Amstelpak of loop gezellig een keer mee om te kijken of het iets voor je is? Stuur ons een berichtje en we vertellen je graag meer. Neem contact op met Yvette Staal of Karin Weinberg. Je kunt ze e-mailen via: [e-mailadres verborgen] We maken graag kennis met je. Wat zijn de ‘Buurtteams’? Amsterdammers kunnen bij onze buurtteams in Noord én Zuid terecht voor vragen over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten en veiligheid. Soms loopt iemand vast in regelingen en toeslagen, heeft iemand moeite met je administratie of spelen er juridische vragen. Misschien voelt iemand zich gestrest door financiële zorgen, gezondheidsproblemen of spanningen thuis. Wat de reden ook is, je hoeft het niet alleen te doen. Naast onze buurtteamprofessionals spelen vrijwilligers een onmisbare rol. Zij versterken onze buurtteams op verschillende manieren: van ondersteuning bij spreekuren tot een luisterend oor als maatje of tijdens een wandeling door de buurt. Door hun inzet, kennis en betrokkenheid helpen zij Amsterdammers om weer grip te krijgen op hun situatie. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en gehoord voelt in onze stad.

Begeleiders kampweken zomervakantie

Begeleiders kampweken zomervakantie
's-Gravenhage, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Gorinchem, Hoogeveen, Leiden, Zutphen
Project · 0 tot 100 uur in totaal
Stichting Roos
Stichting Roos organiseert jaarlijks zeven kampweken voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezonde vrijwilligers die graag in teamverband een fantastische week willen opzetten. Naast dat dit heel dankbaar werk is, geeft het ontzettend veel plezier en kom je terecht in een groep vrijwilligers die een groot hart hebben voor deze stichting. De kampweken vinden plaats op de volgende data: • 18 juli t/m 25 juli • 25 juli t/m 1 augustus • 1 augustus t/m 8 augustus • 8 augustus t/m 15 augustus De kampweken vinden plaats in Dongen en Otterlo. Ben je geïnteresseerd of zoek je meer informatie? Kijk op [website verborgen], de Stichting Roos Facebook, of stuur een berichtje.
Jongeren

Wandel jij de revalidant naar zijn afspraak?

Wandel jij de revalidant naar zijn afspraak?
Amsterdam
Wekelijks · 4 tot 4 uur
Reade
Als vrijwilliger binnen Reade ben je van onschatbare waarde voor patiënten en medewerkers. Omdat je geen medische behandelingen verricht en de patiënt niet verzorgt, is het voor de patiënt mogelijk zich even geen patiënt te voelen. Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij Reade breng je de revalidanten van de ene plek naar de andere binnen ons gebouw aan de Overtoom, gelegen aan het Vondelpark. Je haalt ze op in hun kamer en begeleidt ze naar therapie in de polikliniek en daarna weer terug naar hun kamer of afdeling. Tijdens deze wandeling hebben we gemerkt dat revalidanten het leuk en fijn vinden om een praatje te maken, wel zo belangrijk dat jij als vrijwilliger dit ook leuk vindt! Wie zoeken wij? Je bent een doener en gaat graag met mensen om en bent sociaal, rustig en integer. Als vrijwilliger patiëntenvervoer maak je best wat kilometers, dus je blijft ook nog fit tijdens je dienst. Voor het goed kunnen plannen, is het van belang dat je minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar bent. Dit kan zijn op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Ook is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de oproeppool. Dan word je gebeld in geval van uitval van een vaste vrijwilliger. Dit kan incidenteel zijn of voor langere tijd. Wat bieden wij? We vinden jou als vrijwilliger binnen Reade belangrijk en daarom vinden we het normaal dat je een goede begeleiding krijgt van onze vaste vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinator. Verder ben je automatisch lid van de personeelsvereniging van Reade. Jaarlijks is er voor alle vrijwilligers van Reade een uitje. Het is mogelijk per keer dat je komt een vrijwilligersvergoeding van € 5,- aan te vragen. Zet jij de eerste stap? Voor meer informatie over de functie van vrijwilliger binnen Reade kun je contact opnemen met Henriëtte, vrijwilligerscoördinator, (maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdag). Reageren kan door een bericht te sturen. Wie zien je aanmelding tegemoet!

Chauffeur gezocht voor onze huiskamergroep

Chauffeur gezocht voor onze huiskamergroep
Amsterdam, Haarlemmermeer
Maandelijks · 4 tot 6 uur
MeerWaarde Welzijn
Onze groep chauffeurs zorgen ervoor dat de oudere bezoekers van onze huiskamergroep in het dorpshuis van Zwanenburg/Halfweg die slecht ter been zijn, thuis opgehaald worden en (eventueel met stok of opvouwbare rollator) naar het dorpshuis gebracht worden. Na de activiteit worden ze weer opgehaald en thuis gebracht. De huiskamergroep vindt elke vrijdag plaats van 13:30-16:00 uur. Als chauffeur wordt u ingepland voor bepaalde vrijdagen roulerend met de andere chauffeurs. U rijdt met uw eigen auto, uw brandstofkosten betalen wij.

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle
Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders
Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Thuiskok gezocht in Amsterdam

Thuiskok gezocht in Amsterdam
Amsterdam
Wekelijks · 0 tot 2 uur
Stichting Thuisgekookt
Hallo buren uit Amsterdam (Stadionbuurt), Stichting Thuisgekookt verbindt buurtgenoten met elkaar door middel van een warme maaltijd. Hierdoor kunnen mensen in een kwetsbare positie genieten van een vers bereide maaltijd van iemand uit de buurt. We zoeken voor een vriendelijke dame van 91 jaar met een broze gezondheid een buurtgenoot die wekelijks een gezonde en voedzame maaltijd extra wil koken. Ze lust vrijwel alles, maar het is fijn als de thuiskok spaarzaam is met het gebruik van zout en peper/spicy kruiden. Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding voor de kostprijs, een gemiddelde maaltijd kost tussen de €3 en €6 (per portie). Ben of ken jij iemand die wil koken voor een buurtgenoot? Reageer op dit bericht en meld je alvast aan als thuiskok via [website verborgen], of neem contact op met Stichting Thuisgekookt via [telefoonnummer verborgen] o.v.v. aanvraagnummer 23512. Alvast bedankt! Groeten, Paula van Team Thuisgekookt
Jongeren