Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Landsmeer is daar één van. Woon je in Landsmeer of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Lees meer
eenmalig (geen vaste datum)

Landsmeer

Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route!

Doe je mee?
• Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen.

• Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter.

• Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor.

Over de Duurzame Huizen Route
De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen.

We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Landsmeer is daar één van. Woon je in Landsmeer of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken!

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Praktische informatie

Tijd

Eenmalig 0 tot 5 uur

Locatie

Landsmeer

Impact

Voor wie

Volwassenen

Impactgebied
Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Categorie
Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Folke
65% profielsterkte

Over Folke

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Folke is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 12-02-2025

Bekijk meer van Nationale Duurzame Huizen Route

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Online / via de telefoon
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Brummen, Montferland
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Brummen is daar één van. Woon je in Brummen of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Krimpenerwaard
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Krimpenerwaard is daar één van. Woon je in Krimpenerwaard of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Texel
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Texel is daar één van. Woon je op Texel of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Tiel
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Tiel is daar één van. Woon je in Tiel of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Berg en Dal
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Berg en Dal is daar één van. Woon je in Berg en Dal of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Help anderen met jouw energie bespaartips!

Help anderen met jouw energie bespaartips!
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne
Eenmalig · 0 tot 5 uur
Nationale Duurzame Huizen Route
Heb jij zonnepanelen op je dak, isolatie in je muren of een warmtepomp in huis en vertel je daar graag over? Veel mensen willen energie besparen, maar twijfelen om aan de slag te gaan of weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Help hen op weg en laat jouw woning zien als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route! Doe je mee? • Maak een woningprofiel op de website van de Duurzame Huizen Route en deel jouw ervaringen. Het aanmelden van jouw woning duurt ongeveer een half uur. Mensen kunnen op de website zoeken naar vergelijkbare woningen en zien welke keuzes anderen hebben gemaakt om energie te besparen in huis. Zo is jouw woningprofiel een herkenbaar voorbeeld voor anderen. • Door het jaar heen krijg je af en toe een mailtje met een vraag. Bijvoorbeeld of je een tip hebt voor een installatiebedrijf, of over hoe de warmtepomp bevalt in de winter. • Als je het leuk vindt, dan kun je meedoen aan de open dagen die we ieder najaar organiseren. Dan kun je je deur openen voor bezoekers om hen het resultaat te laten zien. Voor bezoekers is het fijn om de installaties in werking te zien, persoonlijk vragen te kunnen stellen en natuurlijk te kunnen ervaren hoe fijn het is in huis. Hier ontvang je t.z.t. een uitnodigingsmail voor. Over de Duurzame Huizen Route De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen met energiezuinig en duurzaam wonen. We brengen mensen die op zoek zijn naar informatie en inspiratie, in contact met ervaringsdeskundigen die het leuk vinden om hun tips te delen. We werken samen met meer dan 100 gemeentes in het hele land. De gemeente Voorne aan Zee is daar één van. Woon je in Voorne aan Zee of omgeving? Dan kunnen we jouw voorbeeld extra goed gebruiken! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de Duurzame Huizen Route of neem gerust contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels

Heel Holland Wipt tegels
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Help kinderen groeien als mentorcoördinator

Help kinderen groeien als mentorcoördinator
Amsterdam
Wekelijks · 8 tot 10 uur
School's cool Amsterdam
School’s cool Amsterdam is opzoek naar meerdere mentorcoördinatoren voor stadsdelen Zuidoost en West. Maak deel uit van een maatschappelijke organisatie die zich sinds 1997 inzet voor kansengelijkheid door kinderen te koppelen aan vrijwillige thuismentoren. Ben jij een bruggenbouwer en een regelaar en heb je daarnaast affiniteit met kinderen, maatschappij en onderwijs? Dan is de rol van mentorcoördinator iets voor jou! Lees snel verder. Taken Als mentorcoördinator ben jij de verbindende kracht tussen kinderen, ouders, vrijwillige mentoren en scholen. Jij zorgt ervoor dat kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, de juiste thuismentor krijgen. Zodra een kind is gekoppeld aan een thuismentor behoud jij het contact met het gezin, mentor en school. Tijdens het hele traject ben je het aanspreekpunt voor de mentor, het gezin: je luistert, coacht en inspireert. Ook behoud je het contact met de scholen in je stadsdeel warm door regelmatig langs te gaan en lopende mentoraten te bespreken. Je hebt de vrijheid om je werk zelf in te delen en werkt nauw samen met andere coördinatoren. Je bent de perfecte kandidaat wanneer: Met jouw kijk op dingen kun je mensen verder helpen en inzichten delen. Naast dat enthousiast bent beschik je ook over het volgende: • Je bent actief en een echte regelaar; • Je bent begaan met het welzijn van kinderen; • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden; • Je niet aarzelt om op de fiets naar gezinnen en scholen te gaan in jouw stadsdeel. Wat we bieden: Als mentorcoördinator bij School's cool Amsterdam word je onderdeel van een enthousiast team en krijg je de kans om jezelf continu te ontwikkelen. In deze zelfstandige functie kun je jouw levenservaring inzetten om anderen te helpen en krijg je de voldoening van blije kinderen, dankbare ouders en gemotiveerde mentoren. Daarnaast kun je het volgende verwachten: • Je werkt gemiddeld 10 uur per week; • Drie keer per jaar workshops en intervisiebijeenkomsten; • Mogelijkheid tot bijwonen van netwerkbijeenkomsten en themadagen; • Veel vrijheid om je werktijden zelf in te delen en uit huis te werken; • Een laptop en werktelefoon; • Je ontvangt een maandelijkse vrijwilligersvergoeding. En het belangrijkste, samen zetten we ons in voor kansengelijkheid en maken we een echte maatschappelijke impact! Ben je enthousiast om ons team te versterken? Reageer dan snel!

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)
Edam-Volendam, Waterland
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Beterburen
Wil jij iets betekenen voor de bewoners van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland? Heb je tijd en positieve energie om je in te zetten om een bijdrage te leveren tot verbetering van jouw directe woonomgeving? Stuur ons een bericht! Omschrijving activiteit: Bemiddeling van conflicten tussen buren door de buren te ondersteunen bij het communicatieherstel tussen deze buren. Doelgroep en doel: De doelgroep zijn alle burgers van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland. Het doel is het voorzien van een laagdrempelige, kosteloze manier van conflictoplossing voor burgers door burgers. Wij bieden: - een zinvolle tijdsbesteding. - een onkostenvergoeding - Goede begeleiding d.m.v. (telefonisch) overleg en intervisie bijeenkomsten - jaarlijks wordt er deskundigheidsbevordering aangeboden m.b.t. specialisering t.b.v. bemiddeling. Taken van de vrijwilliger: - hoor en wederhoor gesprekken voeren met beide partijen, buur I en buur II - het houden van bemiddelingsgesprekken - het bijwonen van intervisie bijeenkomsten - deelnemen aan de basistraining en vervolgtraining Verwachtte vaardigheden: - goed kunnen luisteren en een open houding hebben - gemotiveerd, betrokken en neutraal zijn - kunnen samenvatten, vragen durven stellen en mensen durven aanspreken - casuïstiek met vertrouwelijkheid kunnen behandelen - verantwoordelijkheid en lerend vermogen - onpartijdig kunnen opereren en vertrouwen genieten van betrokkenen - goed in teamverband kunnen werken - bereid zijn trainingen te volgen - langere periode beschikbaar zijn

Help nieuwkomerskinderen met school!

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Help jij Maitha (10) naar groep 8?

Help jij Maitha (10) naar groep 8?
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sint-Michielsgestel, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Maitha (10) wil graag over naar groep 8. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, hebben Maitha’s oudere broer en zus al goede cijfers behaald. Nu kan Maitha ook wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar basisschool tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Maitha een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van de basisschool te behandelen, vooral taal en begrijpen lezen. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen opdrachten doen. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie waarin je kan bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er op school allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Een TOMaatje dat zijn traject heeft afgerond vertelt: "Wij vonden het beide leuk om een Thuisonderwijsmaatje te hebben en te zijn. Ik vond het persoonlijk heel leuk, omdat ik niet alleen Adam hielp, maar het hele gezin. Ik kwam wekelijks langs. Eerst deden we een paar lessen begrijpend lezen. Vervolgens speelde ik met Adam & zijn zusjes. En indien de mama van Adam vragen had over administratieve zaken, hielp ik daar ook mee. Wat ook leuk was om te merken is dat Adam hogere cijfers haalde op school. Daar werd hij zelf ook blij van en gemotiveerder door. Tot slot hebben we zo een goede band opgebouwd, dat we nog contact hebben, ook los van de bijles." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Maitha of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…
Amsterdam
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Gezond Natuur Wandelen
graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Vertrekpunten en tijden: * Amsterdam Noord Buurthuis het Anker Iedere dinsdag om 10.30 uur Locatie: Buurthuis het Anker, Wingerdweg, 1032 AN Amsterdam * Amsterdam Nieuw-West - Tuinen van West / Sportpark Eendracht Start wandeling elke woensdagochtend om 10.00 uur. De wandeling van 6 km wordt in 2 uur (incl. pauzes) gelopen. Om de 3 weken is er een nieuwe startlocatie die via WhatsApp of telefoon /mail in overleg wordt besproken. * Amsterdam Oost Flevopark, 1095 DH Amsterdam. Start wandeling op elke donderdagochtend om 10.00 uur. Amsterdam Noord Tuindorp Oostzaan en de Molenwijk Start: 10.15 Huis van de Wijk de Evenaar, Kometensingel 189, 1033 BE Amsterdam Het is elke eerste en derde maandag van de maand: Amsterdam Zuid Odense Zuid Elk maandag om 10.30 uur Locatie: Hygiëastraat 4,1076 RM Amsterdam Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie en geef je wandelgroep naar keuze door om in contact met de wandelgroep te komen. "Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van al het mooist in de natuur. Welkom!"

Broodverdeel/ broodverdeelster

Broodverdeel/ broodverdeelster
Zaanstad
Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting"Prakkie over 075"
Brood word opgehaald bij bij onze donateurs. En word dan verdeeld onder onze leden die mee hebben aangemeld voor het brood.
(kleine) groepen

De Weggeefwinkel spic & span

De Weggeefwinkel spic & span
Amsterdam
Eenmalig · 1 tot 4 uur
Stichting weggeefwinkel amsterdam
De weggeefwinkel in de Banne kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Kom ook helpen! Dit kan tijdens NLdoet 14/15 maart, of op een ander moment. Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op. Er zijn kleine schoonmaak klussen, en wat onderhoudswerk. Er is begeleiding in de winkel, die tegelijkertijd open is; ma t/m vrij 10:00-16:00
(kleine) groepen

Ik rook niet meer maar mijn muren zijn GEEL

Ik rook niet meer maar mijn muren zijn GEEL
Amsterdam
Eenmalig · 15 tot 25 uur
Buurtteam Banne Amsterdam Noord
Mevrouw is gestopt met roken en wil de muren en plafonds van haar woning graag geschilderd hebben met latex. Het zijn de woonkamer, slaapkamer en een halletje. Het is lang geleden voor het laatst gedaan. Ik heb alles opgemeten en kom op 128 m2 dus reken op 150m2. Ik heb geïnformeerd over de materialen en het kan het beste met 1 laag voorstrijk en dan met 1 laag latex gedaan worden. De muren zijn glad dus er hoeven geen gaten gevuld te worden. Zonder voorstrijk komt het geel van het roken er zo weer doorheen. Ze krijgt het geld voor de materialen van WPI / de gemeente. Mevrouw kan dit niet zelf doen en ze heeft ook geen netwerkt die haar kunnen helpen.
(kleine) groepen

Hulp bij Nederlans leren

Hulp bij  Nederlans leren
Zaanstad
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Ferit
Ik ben Ferit. Ik wil graag Nederlands leren spreken. Wie zou mij hiermee willen helpen ?Ik ben gemotiveerd .