csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Speelotheek Vleuten zoekt vrijwilligers

Speelotheek t belhameltje is opzoek naar nieuwe vrijwilligers, wie wil ongeveer 1 keer per maand op maandagavond van 19:00 tot 20:30 uur of/en zaterdag van 9:45 en tot 12:00, helpen met speelgoed na tellen, leden te woord staan, gegevens in computer zetten enz. De speelotheek zit in de Weide wereld in Vleuten. Meer weten? Stuur dan een bericht.

Lees meer

structureel

Utrecht

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca
In een winkel

Beschrijving

Speelotheek t belhameltje is opzoek naar nieuwe vrijwilligers, wie wil ongeveer 1 keer per maand op maandagavond van 19:00 tot 20:30 uur of/en zaterdag van 9:45 en tot 12:00, helpen met speelgoed na tellen, leden te woord staan, gegevens in computer zetten enz. De speelotheek zit in de Weide wereld in Vleuten.
Meer weten? Stuur dan een bericht.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Maandelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Utrecht

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca
In een winkel
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Speelotheek

Enthousiaste medewerk(st)ers uitleen
Kampen

Enthousiaste medewerk(st)ers uitleen

Maandelijks · 2 tot 2 uur
Speelotheek

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in een gezellig team? De Speel-O-Theek kan jouw hulp goed gebruiken! Onze Speel-O-Theek leent speelgoed uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. We zijn 4 dagdelen open: op dinsdag- en donderdagavond en op woensdag- en zaterdagochtend. De Speel-O-Theek is een non-profit stichting en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Inkomsten worden verkregen door lidmaatschappen, subsidie en sponsoring. I.v.m. het groeiende ledenaantal zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (2 uur per week) voor de ZATERDAGOCHTEND (wekelijks, om de week of maandelijks, alles kan in overleg.) Wat ga je o.a. doen: * speelgoed (-onderdelen) controleren en bij inname * uitleen speelgoed registreren in computersysteem * het speelgoed en alle onderdelen in computer bijhouden * mail en telefoon beantwoorden * zorgen dat de speelgoed collectie schoon, compleet en heel blijft * de Speel-O-Theek er opgeruimd en aantrekkelijk uit laten zien * indien mogelijk meehelpen met activiteiten zoals open dagen, beurzen, etc. Wij bieden: * leuk contact met ouders, groot-/gastouders, kinderen en vrijwilligers * een enthousiast team vrijwilligers * jaarlijks een gezellige vrijwilligersavond * een gratis lidmaatschap Wanneer je . . . : . . . iemand bent die nauwkeurig werkt . . . contact maken leuk vindt . . . een teamplayer bent . . . gewend bent om met computer om te gaan (eenvoudige handelingen) Dan zijn we op zoek naar jou! Heb je er al zin in? Reageer via deze site! We geven je graag meer informatie. Voordat je als vrijwilliger begint, hebben we eerst even een kort gesprekje om te vertellen wat jij van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten. We hanteren altijd 1 maand proeftijd om te kijken of er een klik is tussen jou en onze Speel-O-Theek.

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Stevige wandelaar
Woerden

Stevige wandelaar

Wekelijks · 1 tot 2 uur
De Rijnhoven

Voor een zeer actieve bewoner ben ik op zoek naar iemand die makkelijk langere afstanden wandelt. Als jij graag de wandelschoenen aantrekt en dit ook leuk vind om met iemand samen te doen, nodig ik je uit voor om kennis te maken. Bij de Rijnhoven zijn wij erg blij met onze vrijwilligers. Wij bedanken jaarlijks de vrijwilligers met een mooi feest en rond de kerst krijgen zij allemaal een mooi kerstpakket. Daarnaast heb je leuke "collega's" waar je altijd bij terecht kunt voor een praatje of een vraag.

Wil je coach worden bij Coach4you?
Woerden

Wil je coach worden bij Coach4you?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Coach4you

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2024/25? De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden. Taakomschrijving In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening. Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach. Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden Wij vragen Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: [website verborgen] . Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar. In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Jij? Graag iets voor iemand doen als maatje?
Utrecht

Jij? Graag iets voor iemand doen als maatje?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Handjehelpen

Een kop koffie drinken, een kind helpen met de Nederlandse taal, even kletsen, samen de post openen of een wandelingetje maken. Is dat vrijwilligerswerk? Jazeker! Bij Handjehelpen zoeken we buddy's of maatjes voor kinderen en volwassenen met een beperking. Zij vragen ondersteuning bij hun hobby, zoeken gezelligheid, willen graag samen met jou huiswerk maken of willen alleen beetje gezelschap of een spelletje doen. Als jij in ieder geval een half jaartje beschikbaar bent voor 1 a 2 uurtjes per week of per twee weken kun je al een wereld van verschil maken voor een ander. Bij Handjehelpen geef je je hulp één op één bij iemand thuis. En natuurlijk word je door een coördinator begeleid en volg je een online introductiecursus. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor onze vacatures op [website verborgen] Graag tot ziens! Handjehelpen

VRIJWILLIGER CONTACTCIRKEL
Utrecht, Stichtse Vecht, Amersfoort, De Bilt, Veenendaal

VRIJWILLIGER CONTACTCIRKEL

Wekelijks · 0 tot 8 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Elke ochtend even contact en horen of alles goed gaat: daarvoor is de Contactcirkel. Als vrijwilliger start je de belcirkel en bel je de eerste deelnemer op de lijst. Iedere deelnemer belt de volgende persoon op de lijst. Aan het einde van de lijst sluit de belcirkel met een telefoontje naar jou. De Contactcirkel bestaat uit een groep mensen die elke ochtend even contact met elkaar hebben: gaat alles goed? Het telefoongesprek zorgt dat het opgemerkt wordt als er iets met een deelnemer aan de hand is. Wordt er door een deelnemer niet opgenomen? De vrijwilliger van het Rode Kruis belt een contactpersoon om een kijkje te gaan nemen. Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk vanuit huis? Dan is de Contactcirkel misschien iets voor jou! We zijn op zoek naar een vrijwilliger Contactcirkel voor circa 7 uur per maand voor verschillende locaties. Tijdens één week per maand ben je iedere ochtend 1 uur beschikbaar (tussen 08.30 en 09.30 uur). WAT GA JE DOEN? De Contactcirkel wordt onderhouden door een team van 4 vrijwilligers. Eén week per maand bel je iedere ochtend de eerste deelnemer van de Contactcirkel om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. Door de laatste deelnemer wordt je teruggebeld. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt, is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer, maar ook voor de familie. WAAR DAN? Je belt vanuit huis en woont bij voorkeur in de omgeving van de doelgroep van jouw contactcirkel. We zoeken bellers voor één van de volgende contactcirkels: Amersfoort, De Bilt, Maarssen, Veenendaal, Utrecht (Overvecht). WAT BRENG JE MEE? - Je beschikt over inlevingsvermogen en hebt goede communicatieve vaardigheden. - Je vindt het leuk om te bellen. - Je fungeert als informatiekanaal tussen het Rode Kruis en de deelnemers. - Je neemt vanuit huis contact op met de deelnemers. - Per maand ben je gedurende één week iedere ochtend 1 uur beschikbaar (tussen 8.30 uur en 9.30 uur). WAT HEBBEN WIJ JOU TE BIEDEN? - Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis. - Onbeperkt toegang tot online e-learning platform. - Samenwerking met een team van vrijwilligers en beroepskrachten. - Tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd. INTERESSE? Direct solliciteren? Klik op de onderstaande knop 'ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht en gebruik de knop ''Solliciteer nu''. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Mentor School’s cool
Utrecht

Mentor School’s cool

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Wat doe je als mentor School’s cool? Als mentor begeleid je wekelijks individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 12-14 jaar uit een anderstalig gezin. Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Deze begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van de pupil. Je gaat wekelijks op huisbezoek en hebt waar nodig contact met de school. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met je pupil. Wat heb jij in huis? – Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen – Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen – Je staat open voor nieuwe ontmoetingen – Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar – Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar – Je bent bereid om je voor een periode van anderhalf jaar te committeren – Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training. Wat krijg je ervoor terug? Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (12-14 jaar) een goede start maken in de brugklas en later mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen. Heb je belangstelling voor de functie van Mentor School's cool? Stuur dan een bericht! Lees hier alvast het verhaal van School's cool mentor Marieke: [website verborgen]/

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: [website verborgen]/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…
Utrecht, Bunnik

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Structureel
Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Vertrekpunt en tijden: * Oud-Amelisweerd: Elke woensdagochtend om 10.00 uur. Startpunt fietsenstalling Oud-Amelisweerd, Koningslaan 9. 3981 AT Oud- Amelisweerd. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie om in contact met de wandelgroep te komen. “De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen.”