csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

(Hulp)leiding bij de Scouts

Ben jij iemand die graag spelletjes bedenkt, leiding wil (leren) geven aan jongeren, in teamverband kan werken, het scouting-spel wel ziet zitten en uitdagingen niet uit de weg gaat? Ervaring met Scouting is niet noodzakelijk, maar een gezonde dosis energie wel. Heb je feeling met de doelgroep; Scouts tussen de 12 en 16 jaar en ben jij tenminste 18 jaar? Neem dan contact met ons op voor een gesprekje, want dan zijn wij op zoek naar jou! Via de Scouting Academy kan je de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet ook buiten Scouting gebruiken. Daarom worden deze vaardigheden buiten Scouting officieel erkend. Deze kwalificatie wordt door scouting vergoed. Het is wenselijk om een VOG te kunnen overleggen voor de sociale veiligheid. De VOG kan worden vergoed door de vereniging. De Welpen doen aan techniek-, natuur-, sport- en spelactiviteiten Verwacht dat je per opkomst 3 tot 3,5 uur beschikbaar bent en indien mogelijk 1x per kwartaal bij de groepsraad kan zijn. De Scouts draaien op de zaterdagmiddag van 13:00 – 15:30 uur, dit is exclusief de voor en nabespreking.

Lees meer

structureel

Den Helder

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Ben jij iemand die graag spelletjes bedenkt, leiding wil (leren) geven aan jongeren, in teamverband kan werken, het scouting-spel wel ziet zitten en uitdagingen niet uit de weg gaat? Ervaring met Scouting is niet noodzakelijk, maar een gezonde dosis energie wel. Heb je feeling met de doelgroep; Scouts tussen de 12 en 16 jaar en ben jij tenminste 18 jaar? Neem dan contact met ons op voor een gesprekje, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Via de Scouting Academy kan je de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet ook buiten Scouting gebruiken. Daarom worden deze vaardigheden buiten Scouting officieel erkend. Deze kwalificatie wordt door scouting vergoed.

Het is wenselijk om een VOG te kunnen overleggen voor de sociale veiligheid. De VOG kan worden vergoed door de vereniging.

De Welpen doen aan techniek-, natuur-, sport- en spelactiviteiten

Verwacht dat je per opkomst 3 tot 3,5 uur beschikbaar bent en indien mogelijk 1x per kwartaal bij de groepsraad kan zijn. De Scouts draaien op de zaterdagmiddag van 13:00 – 15:30 uur, dit is exclusief de voor en nabespreking.

Praktische informatie

Locatie

Den Helder

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Den Helder

Wil jij met Farah wandelen?

's Heeren Loo

Wil jij met Farah wandelen? Of mee naar trommelles? Farah is een vriendelijke man, 49 jaar oud, en heeft een verstandelijke beperking. Hoewel hij geen prater is, geniet hij erg van gezelligheid. Farah is op zoek naar een maatje met een doortastende persoonlijkheid. Samen met jou wil hij graag activiteiten ondernemen op het terrein van woonzorgpark Noorderhaven zoals wandelen of fietsen met de side op sidefiets. Of ga je met hem mee naar trommelles? Sta jij vol vertrouwen in het leven en straal je dit uit? En wil jij van betekenis zijn voor Farah? Geef je op bij de vrijwilligerscoördinatoren van 's Heeren Loo Noord-Holland, Karla en Jerina. Als vrijwilliger bij ’s Heeren Loo krijg je begeleiding op maat zodat je op een fijne manier contact kan maken.

Structureel
Hollands Kroon

Kibo Breezand zoekt dringend teamleden (18+)

Kinderboerderij De Regenmortel Breezand

Gezocht met Spoed. 5- tal Vrijwillige volwassen (18+) Verzorgers (teamleden) voor weekend 2x en verzorgers 2x voor doordeweekse dag. Ook zoeken we een goede klusser, die oproepbaar is voor reparaties. Het gaat om de verzorging van onze dieren en terrein van kinderboerderij de Regenmortel in Breezand. ( achter St Jan Kerk) Helaas is er geen ov verbinding. Eigen vervoer is dus zeer noodzakelijk. We hebben dringend extra mensen nodig. Dit geldt ook voor de vakanties. 2x per dag is er een voerdienst, de ochtend dienst start om 8.30/9.00 uur, de werktijd van voeren vegen en schoonmaken is dan circa 2 uur. 'Smiddags start de dienst na 15.00 uur en voordat het donker is, de werktijd is dan circa 3 kwartier. Je mag ook gerust een hele dag blijven en extra klussen dan aanpakken. Het werkrooster wordt per 3 maanden gemaakt en zodoende weet je op tijd wanneer je dienst ( bijv. in het weekend) hebt. We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers o.a. voor: * 1x per maand een weekenddag of wellicht het gehele weekend. * Iemand die wekelijks 1 dag ( dus ochtend en middag dienst) op zich neemt. Eventueel een hele dag blijft en dan extra klussen aanpakt en tevens daarmee de kinderboerder open kan houden voor bezoekers. * Iemand die gaten kan opvullen vakantiedagen (zomer) en in kan springen bij nood (super flexibel). * een oproepbare klusser (lampen vervangen, gaas vervangen voliere etc). Bij vergaderingen en activiteiten die we organiseren, is wel de wens dat je daar zo vaak mogelijk ook bij aanwezig bent. Het nu bestaande team, welke geheel uit vrijwilligers bestaat, zal je goed en zolang als wenselijk is, inwerken, voordat je zelfstandig aan de gang gaat. Tevens zijn we opvangpunt voor kleine kapotte apparaten = Wecycle en voor oud Frituurvet. Voor beide krijgt de kinderboerderij een vergoeding, dus je helpt met inleveren van deze producten a) het milieu en b) de kinderboerderij en c) je bent er zelf vanaf. Inleveren kan in de houten opvangbak bij het ingangshek. Gelieve alleen te reageren op deze dringende hulpvraag en niet via dit kanaal wedervragen te sturen.

Structureel
Den Helder

Tuinman

's Heeren Loo

Heb je groene vingers en wil je in het weekend of in de avond de cliënten ondersteunen in de tuin waar ieder zijn eigen stukje heeft om het bij te houden! Voor een woning binnen 's Heeren Loo, op het zorgpark Noorderhaven, zijn wij op zoek naar een tuinman, die er plezier in heeft om in een tuin bezig te zijn. Met wieden, onkruid verwijderen, planten verzorgen, kortom de tuintjes gezellig en netjes houden. Het is fijn dat iemand de boel een beetje bij kan houden, want daar ontbreekt het de begeleiding de tijd voor. Kunt u hier iets in betekenen? Neem dan contact met ons op

Structureel
Den Helder

Gastheer/vrouw tijdens kerkdienst

's Heeren Loo

Heeft u 1 x per maand op zondag van 13:00-16:00 zin en tijd om het team van de Geestelijke Verzorging te ondersteunen tijdens de kerkdienst? De kerkdienst is er voor alle cliënten van het zorgpark Noorderhaven te Julianadorp. Dit zijn cliënten van allerlei verschillende leeftijden en een diversiteit van mate van een verstandelijke beperking. Lijkt het u leuk om de Geestelijke verzorging te ondersteunen met de opbouw van de kerkdienst, cliënten op te halen van de woning, te ontvangen, te begeleiden naar hun plaats en eventueel te helpen met het uittrekken van de jas? Of bent u muzikaal en wilt u op deze manier bijdragen aan onze vieringen, graag kijken wij naar de mogelijkheden. Maar ook tijdens de dienst doen we graag een beroep op uw ondersteuning. Zoals het helpen bij het aansteken van de kaarsen, cliënten begeleiden waar nodig, overzicht houden, observeren of het goed gaat met iedereen. Enige interesse naar/positieve houding ten opzichte van een kerkdienst is belangrijk. Nieuwsgierig? Stuurt u gerust een bericht. U bent van harte welkom. Met vriendelijke groet, Karla en Jerina Coördinatoren vrijwilligerswerk Noord-Holland 's Heeren Loo

Structureel
Den Helder

Maatje(s) gezocht

's Heeren Loo

Veel cliënten ( met een verstandelijke beperking) jong en oud zoeken een maatje. Iemand die er speciaal voor hem of haar is en de tijd neemt om samen iets leuks te doen. Als maatje ondernemen jullie samen activiteiten. De invulling is afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de cliënt, maar ook wat jij als vrijwilliger kunt en wilt bieden. Wat jullie gaan doen kan per keer verschillen. Binnenshuis, zoals samen koffiedrinken, een spelletje doen of eten maken. Andere keren gaan jullie er samen op uit. Samen naar de bioscoop, nieuwe sneakers scoren in de stad, chillen in het park of naar de markt om een visje te eten. Of zomaar een eindje rijden met de auto… Het belangrijkste is dat jullie een klik hebben en je bereid bent om energie te steken in het opbouwen van een vertrouwensband.  Samen is veel gezelliger!  Affiniteit met de doelgroep.

Structureel
Den Helder, Hollands Kroon

EHBO vrijwilligers gezocht

EHBO Den Helder

Wij zijn een gezellige en professionele EHBO vereniging voor het behalen van je EHBO-diploma. Maar de cursus is niet het enige! Wij bemannen op verschillende evenementen in en rond Den Helder met veel enthousiasme de EHBO-posten. Voor het ondersteunen van evenementen zoeken wij nog vrijwilligers! Heb je geen EHBO diploma dan kan je die bij onze vereniging halen. De kosten hiervoor worden door aanvullende ziektekosten verzekeringen vergoed.

Structureel
Den Helder

Kerkdienst live-streamen?

's Heeren Loo

Ondersteuning gezocht bij live-streaming van een kerkdienst voor mensen met een verstandelijke beperking! Sinds een aantal maanden zijn de Geestelijke Verzorgers van 's Heeren Loo Noorderhaven kerkdiensten live aan het streamen. Vindt u het leuk en heeft u de kunde om met digitale apparatuur te werken? Het gaat om: - Aansluiten en opstarten van professionele livestream apparatuur - Bedienen van de apparatuur gedurende de kerkdienst en per onderdeel het juiste pictogram in de rechterbovenhoek van het beeld plaatsen via een PowerPoint - Afbreken en opbergen van de livestream apparatuur na de kerkdienst. Bent u 1 x per maand (of eventueel vaker) beschikbaar op zondagmiddag van 13.15 tot 16.15 uur? Enige affiniteit met/positieve houding ten opzichte van een kerkdienst is belangrijk. Mondkapje dragen is alleen verplicht tijdens het lopen door de ruimte. Bij bediening van de apparatuur is het alleen noodzakelijk ten tijde van twee bedieners. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Stuurt u gerust een bericht. U bent ook van harte welkom. Met vriendelijke groet, Karla en Jerina Coördinatoren vrijwilligerswerk Noord-Holland 's Heeren Loo

Structureel
Den Helder, Hollands Kroon, Schagen

Weggeefkasten kaart

MEE & De Wering

Doe jij ook mee met de Weggeefkasten kaart? Noordkopvoorelkaar is bezig met het inzichtelijk maken van de weggeefkasten in de Noordkop. Graag willen wij hier extra aandacht aan besteden, zodat zoveel mogelijk mensen, die het nodig hebben, hier gebruik van kunnen maken! Wij zijn daarom begonnen met een kaart maken WAAR de kastjes staan en WAT er in zit. Door jouw weggeefkast op te geven, geef je ons toestemming om deze op het kaartje te plaatsen. Heb je zelf geen weggeefkast, maar weet je wel nog andere locaties van? Ook daar zijn we heel blij mee! Dan kunnen we deze mensen benaderen :)! Klik snel op DOE MEE om jouw kast op te geven!!

Eenmalig
Jongeren
Den Helder

Haal jij ons op met de bolderkar?

's Heeren Loo

Help je mee op zondag? Cliënten halen en brengen van en naar de zondagse kerkdiensten Een aantal cliënten van Noorderhaven willen graag naar de kerkviering, maar kunnen niet zelfstandig ernaartoe gaan. Medewerkers van de woning kunnen niet altijd te hulp schieten. Wij gunnen de cliënten de viering 'live' bij te wonen en zijn daarom op zoek naar mensen die willen helpen bij het halen en brengen. Het leven is om te vieren! Dat doen de Geestelijk Verzorgers, samen met de cliënten, elke zondagmiddag in Cederhout 1 vanaf 14:30 uur. Tijdens deze viering steken bewoners een kaarsje aan en ze zingen en bidden. Voor cliënten die niet zelfstandig naar de viering kunnen komen, gaan we met een bolderwagen het terrein over om hen op te halen en weer thuis te brengen. Wij vragen: - Klein half uurtje oefenen met de bolderkar (onder begeleiding van de geestelijke verzorging). - 1 tot 4 x per maand op een zondag (net wat voor jou mogelijk is), samen met een andere vrijwilliger, cliënten begeleiden in de bolderkar. - Tijdens de zondagmiddag bent u beschikbaar van 13:00 uur tot ongeveer 16:15 uur. Als vrijwilliger bij ’s Heeren Loo krijg je begeleiding op maat zodat je op een fijne manier contact kan maken Geef je op bij de vrijwilligers coördinatoren 's Heeren Loo Noord Holland, Jerina (06-30284225) en Karla (06-52538209)

Structureel
Den Helder

Vrijwilliger tuinieren

's Heeren Loo

Voor een woning binnen 's Heeren Loo, op het zorgpark Noorderhaven, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger, die er plezier in heeft om in een tuin bezig te zijn. Met snoeien, wieden, onkruid verwijderen, planten verzorgen, kortom de tuin en het plein gezellig en netjes houden. Natuurlijk vinden onze cliënten het vaak leuk om de werkzaamheden te volgen, maar als u liever uw eigen gangetje gaat in de tuin (uiteraard in overleg) zijn de begeleiders ook al heel blij! Of vind u het leuk om het samen met uw partner, vriend/vriendin, zoon/dochter, etc te doen? Ook fijn! Zij willen van de tuin nog meer beleeftuin maken, met geurende, kleurige planten en beleefobjecten. En dan is het fijn als iemand de boel een beetje bij kan houden, want daar ontbreekt het de begeleiding de tijd voor. Het mogen ook twee personen zijn, die het leuk vinden om dit samen te doen! Kunt u hier iets in betekenen? Neem dan contact met ons op!

Structureel