Telefoon- of chatvrijwilliger

Plaats:
Stadsdeel Woensel-Noord (Eindhoven)
Categorie:
Mantelzorg ondersteuning
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Telefoon- of chatvrijwilliger

Wij bieden 24 uur per dag gesprekken met echte aandacht via de telefoon en chat. Heb je oprechte interesse in een ander, spreek je geen oordelen uit en heb je een open houding? Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Want er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders.

Voel je je aangesproken? Dan maken we graag kennis met je!

Werken bij de Luisterlijn vraagt om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je draait ongeveer een dienst per week van gemiddeld vier uur. De diensten kun je zelf inplannen. Eens per maand luister je 's nachts naar mensen die de slaap niet kunnen vatten. De nachtdienst vraagt natuurlijk meer van je dan een dagdienst. Toch zijn het juist de verhalen in de nacht die dit werk speciaal maken. Behalve voor de telefonische hulpdienst, zoekt de Luisterlijn ook vrijwilligers voor de chat. Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen Luisterlijntraining die verplicht is. Deze training start twee maal per jaar, te weten in februari en september. Daarnaast is er maandelijks een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst waar je aanwezigheid en inzet wordt verwacht.

De Luisterlijn streeft naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Dit is mede vanwege de investering in training en begeleiding.

Op alle locaties zijn thuiswerkmogelijkheden bespreekbaar. Echter is het hierbij wel belangrijk dat u over een passende, afgesloten ruimte beschikt om het werk thuis mogelijk te maken. Je kan je aanmelden via de site: [website verborgen] wil helpen.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Lucienne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Lucienne weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 

Veiligheid voorop: Log in of registreer!

Telefoonnummer bekijken? Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account.

Log in of registreer!

Veiligheid voorop. Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account om het telefoonnummer te zien.

Aangesloten bij:
organisatie logo De Luisterlijn
Geplaatst door:
Profielfoto van Lucienne
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Lucienne
  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Lucienne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Lucienne namens De Luisterlijn

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Telefonisch- of chat hulpverlener de Luisterlijn - Eindhoven Stadsdeel Woensel-Noord (Eindhoven) Marketing, communicatie & PR, Mantelzorg ondersteuning
  Vrijwilliger voor aan de telefoon en chat bij de Luisterlijn Stadsdeel Woensel-Noord (Eindhoven) Gezelschap, Coördineren & regelen (bv. evenementen)