Direct naar de inhoud van deze pagina

Help een vluchteling op weg in Deurne

Titel:
Help een vluchteling op weg in Deurne
Plaats:
Deurne
Categorie:
Vluchtelingenondersteuning
Geschikt voor jongeren:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
913 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Het aanvragen van zorgtoeslag, je kinderen inschrijven voor de tussentijdse opvang of met het openbaar vervoer naar de stad. Dit zijn een aantal voorbeelden ,die misschien makkelijk lijken, maar dit geldt niet voor iedereen. Vluchtelingen die in Deurne komen wonen krijgen te maken met een heleboel voor hen onbekende regels en gewoontes. Gelukkig zijn er bij de LEVgroep-vluchtelingenwerk vrijwilligers om deze nieuwe inwoners te helpen, maar wij komen handen tekort en daarom zijn we op zoek naar jou!

Wat kun je doen?
Of je nu jong of oud bent, veel of weinig tijd hebt, iedere hulp is welkom! Ervaring is niet nodig, motivatie is veel belangrijker! Ben jij die hartelijke vrijwilliger en sta je open voor andere culturen, dan zien wij je graag in ons gezellige team: LEVgroep-vluchtelingenwerk Deurne. Kennis van wet- en regelgeving en de Engelse taal is een pré, maar niet noodzakelijk. Het opdoen van ervaring en kennis staat bij ons centraal.

Taakomschrijving:
Je zult als begeleider voor 6 weken gekoppeld worden aan een vluchteling(gezin) en begeleidt ze op vele manieren. Denk hierbij aan het regelen van bankzaken, maar ook aan contact maken met buurtgenoten en ondersteuning in de Nederlandse taal. Na deze 6 weken kunnen de vluchtelingen terecht bij het inloopspreekuur van de LEVgroep-vluchtelingenwerk. De indeling van je werk is in overleg, wel verwachten we dat je minimaal 8 uur in de week beschikbaar bent.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Vluchtelingenwerk is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Deurnevoorelkaar
  • Vluchtelingenwerk is eerder via deze website geholpen
Laat Vluchtelingenwerk weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo LEVgroep
Geplaatst door:
Profielfoto van Vluchtelingenwerk
Geplaatst op 20.02.2019
65% profielsterkte