Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Luisterend oor gevraagd

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Werkzaamheden: als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet. Kennis en ervaringen - Interesse in mensen - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding Tijdinvestering - Gemiddeld vier diensten - waaronder een nachtdienst - per maand. - Een dienst duurt 4 (2x2)uur - Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering - Intentie om minimaal een jaar te blijven - Flexibel inroosteren Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Lees meer

structureel

Middelburg

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

Werkzaamheden: als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Kennis en ervaringen
- Interesse in mensen
- Leergierige en open houding
- Geen specifieke vooropleiding

Tijdinvestering
- Gemiddeld vier diensten - waaronder een nachtdienst - per maand.
- Een dienst duurt 4 (2x2)uur
- Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering
- Intentie om minimaal een jaar te blijven
- Flexibel inroosteren

Wat biedt de Luisterlijn
Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Middelburg

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Dianne
40% profielsterkte

Over Dianne

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Dianne is ingeschreven op Borselevoorelkaar sinds 21-02-2017
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Luisterlijn

Vanuit huis anoniem bellen of chatten?
Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Oostzaan, Purmerend, Uitgeest, Wormerland, Zaanstad

Vanuit huis anoniem bellen of chatten?

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Contact maken en luisteren met echte aandacht kan het verschil maken. Voor mensen die zich eenzaam voelen, zorgen, pijn of verdriet hebben. Dit ga je doen: Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Je hebt geen speciale voorkennis nodig om de gesprekken te voeren. Want je hebt niet een rol van hulpverlener of adviseur, maar je voert een gesprek van mens tot mens. Bij de Luisterlijn locatie Zaanstreek-Waterland e.o. werken vrijwilligers uit de hele Zaanstreek, Waterland, Purmerend, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. Thuiswerken en begeleiding op afstand zijn mogelijk. Ons kantoor bevindt zich direct naast het station Zaandam. Dit ben jij: -Je hebt empathisch vermogen. -Je kunt goed luisteren. -Je ben geïnteresseerd in mensen en oordeelt niet. -Je hebt een leergierige houding. -Je hebt per maand ongeveer 20 uur beschikbaar voor vrijwilligerswerk. Waar en wanneer: -Bij de organisatie zelf of thuis -Gemiddeld werk je per week 2 diensten van elk 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. -In de nacht is de behoefte aan een gesprek het grootst. Je doet 2 keer per maand een dienst in de nacht van 2 uur per dienst. -Daarnaast ben je aanwezig bij intervisiebijeenkomsten. In totaal besteed je hiermee ongeveer 20 uur per maand aan het vrijwilligerswerk. Wat levert het je op? - Een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. - Op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning door onze professionals. - Deelname aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers in jouw buurt.

De Luisterlijn zoekt:Luisterend oor
Middelburg

De Luisterlijn zoekt:Luisterend oor

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Werkzaamheden Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet op het moment dat het voor die ander nodig is. Kennis en ervaringen - Interesse in mensen - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding Tijdinvestering - Gemiddeld vier diensten - waaronder een nachtdienst - per maand. - Een dienst duurt 4 (2x2) uur - Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering - Intentie om minimaal een jaar te blijven - Flexibel inroosteren Wat biedt de Luisterlijn: Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Door te luisteren en het stellen van de juiste vragen help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt. Je gaat deel uitmaken van een leuke, gemotiveerde groep vrijwilligers. Aanmelding Meld je aan op de website : [website verborgen] Wij nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan volg je een meeluisterdienst en kun je meedoen met de training. Na de training volgt de inwerkperiode. Ook na de basistraining blijf je opleiding en begeleiding krijgen.

Zet je luistertalent in voor een ander
Almelo

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Borne, Dalfsen, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Lochem, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Wierden, Winterswijk

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op de website en stuur een bericht.

Zet je luistertalent in voor een ander
Coevorden

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander!
Elburg, Zwolle

Zet je luistertalent in voor een ander!

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (kan ook aaneengesloten) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Meppel

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op onze website.

Zet je luistertalent in voor een ander
Kampen

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Westerveld

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden stuur een bericht.

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers
Almere, Lelystad, Zeewolde

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen. Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort! Luisterdienst 1 (of 2) keer per week De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur per week of 2x2 uur per week. De diensten ga je zelf inroosteren. Per maand werk je 1 keer 4 uur of 2 x 2 uur 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00. Professionele luistertraining Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan. Benodigde kennis of vaardigheden Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren. Extra Informatie De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou! Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats. Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Tijdsinvestering is 4 uur per week inclusief 1 x per maand een nachtdienst. Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Telefoon en Chat vrijwilligers Luisterlijn
Online / via de telefoon

Telefoon en Chat vrijwilligers Luisterlijn

Wekelijks · 4 tot 5 uur
De Luisterlijn

Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich gehoord, gesteund en soms krijgen ze zelfs inzicht in een probleem of vraag. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt! In Den Bosch is één van de 26 locaties van de Luisterlijn in Nederland gevestigd. Wie wij zoeken: Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je hebt een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Want er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Wat wij vragen: Werken bij de Luisterlijn vraagt om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je draait ongeveer een dienst per week van gemiddeld vier uur. De diensten kun je zelf inplannen. Eens per maand luister je 's nachts naar mensen die de slaap niet kunnen vatten. De nachtdienst vraagt natuurlijk meer van je dan een dagdienst. Toch zijn het juist de verhalen in de nacht die dit werk speciaal maken. Behalve voor de telefonische hulpdienst, zoekt de Luisterlijn Den Bosch ook vrijwilligers voor de chatdiensten. Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen training die verplicht is. Daarnaast is er maandelijks een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst waar je aanwezigheid en inzet wordt verwacht. De Luisterlijn streeft naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Dit is mede vanwege de investering in training en begeleiding. In Den Bosch kun je de diensten op locatie uitvoeren, maar ook zijn thuiswerkmogelijken bespreekbaar. Echter is het hierbij wel belangrijk dat je over een passende, afgesloten ruimte beschikt om het werk thuis mogelijk te maken. Wat wij bieden: Intensief, maar verrijkend en zinvol. Dat is hoe de meeste vrijwilligers hun werk ervaren. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligerswerk zelf veel kunt leren, het verrijkt je als mens. Gedegen training en begeleiding: Voor je aan de slag gaat, krijg je een training. De training bestaat uit 12 tot 14 modules (in totaal ca. 32 - 40 uur training verdeeld over 6 tot 14 weken). Tijdens de training word je ook in de praktijk begeleid door een ervaren vrijwilliger. Gedurende het opleidingstraject zijn er een paar momenten waarop we samen bekijken of het werk en de organisatie echt bij je passen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Ook daarna krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding. Omdat we met de trainingen stevig investeren in onze vrijwilligers, streven we in principe naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Ook bieden we een tegemoetkoming in de reiskosten. Aanmelden: Ben je enthousiast? We horen graag van je! Meld je aan op onze website [website verborgen] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Luisterend oor bij De Luisterlijn
Rotterdam

Luisterend oor bij De Luisterlijn

Wekelijks · 3 tot 4 uur
De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. [website verborgen]

Als je écht luistert, hoor je zoveel meer!
Tilburg

Als je écht luistert, hoor je zoveel meer!

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

“Je betekent iets voor iemand anders en daarmee geef je ook je eigen leven betekenis.” Wil jij … • Betekenisvol vrijwilligerswerk waarin je een luisterend oor en hart biedt en zo echt iets voor een ander kan betekenen • Je luistervaardigheid een flinke boost geven • Zinvol vrijwilligerswerk doen waarin je flexibel aan de slag kunt • Deel uitmaken van een fijne groep mensen? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn misschien wel iets voor jou! Gesprekken van mens tot mens Sommige mensen kunnen hun verhaal niet kwijt bij mensen in de omgeving. Omdat ze niemand hebben, omdat ze anderen niet willen belasten met hun verhaal of om andere redenen. Dan is de Luisterlijn dé plek waar zij hun verhaal kunnen delen via telefoon of chat, waar iemand hen echt hoort, zonder oordeel. Als vrijwilliger voer je anoniem gesprekken van mens tot mens, aan de telefoon of chat. Er wordt je veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Je kunt er heel veel van leren. In ieder geval werk waar je voldoening uit haalt en je écht het verschil voor iemand anders kan maken. Wat we jou bieden? - Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. - Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals. - Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team in jouw buurt. Wat breng je mee? - Oprechte interesse in de ander - Je spreekt geen oordelen uit - Een open houding - Ruimte in je hoofd, hart en agenda Belangrijk om te benoemen Je zet je ongeveer 4 uur per week voor de Luisterlijn in. Dit kan in een aaneengesloten dienst, of 2 diensten van 2 uur. De diensten kun je zelf inplannen. 4 uur per maand luister je 's nachts naar mensen die de slaap niet kunnen vatten. De nachtdienst vraagt natuurlijk meer van je dan een dagdienst. Toch zijn het juist de verhalen in de nacht die dit werk speciaal maken. De Luistertraining In het voorjaar van 2025 gaat er weer een luistertraining van start! Op maandag 28 oktober vindt er weer een informatiebijeenkomst plaats van 15:00-16:30uur. Tijdens deze informatiebijeenkomst maken we kennis met elkaar en krijg je meer informatie over wat het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn precies inhoudt. Aanmelden Ben je benieuwd geworden naar vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Vul dan het aanmeldformulier in op [website verborgen]. We kijken er naar uit om je te verwelkomen!

Luisterend oor gezocht
Alphen-Chaam, Breda, Etten-Leur

Luisterend oor gezocht

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoe open-minded luister jij naar je medemens? Niemand kan zonder een luisterend oor. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je dat luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Vind je het leuk je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen? Je wereld te vergroten met zingevend vrijwilligerswerk binnen een warme en fijne organisatie? Dan is werk bij de Luisterlijn mogelijk iets voor jou! Je krijgt een intensieve training op onze locatie in Breda voordat je van start gaat en hebt regelmatig ondersteunende samenkomsten met de trainer en je medevrijwilligers. Wekelijks maak je twee keer twee uurtjes vrij om te luisteren naar je medemens. Dat kan vanuit je eigen woning of vanuit onze locatie in Breda. Per telefoon of chat. Behalve persoonlijke ontwikkeling en mooie verrassende gesprekken biedt de Luisterlijn je ook fijne collega's en gezellige extra's, zoals ons zomerfeest en thema-avonden. Dit zeggen onze vrijwilligers over hun werk: 'Pas als je iemand de ruimte geeft en je intuïtie om een advies te geven onderdrukt, zeggen mensen dingen tegen je die ze tegen een ander niet zeggen.' 'De gelijkwaardige, mooie gesprekken waarin je echt contact hebt, zijn een cadeautje voor jezelf en geven de motivatie om dit werk vrijwillig te doen.' 'Ik sluit mijn laptop na een chatdienst meestal met een warm gevoel af.' Wil je meer informatie of je aanmelden? We maken graag kennis met je! Op de website van de Luisterlijn kun je via "ik wil helpen" onze contactgegevens en een inschrijfformulier vinden. We kijken er naar uit je te verwelkomen en meer te vertellen over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn in Breda!

Jongeren
Zet je luistertalent in voor een ander
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail. Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken (via chat, telefoon of e-mail) die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week (1x4 uur of 2x2 uur) - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 1x4 uur of 2x2 uur (chat en e-mail diensten zijn niet in de nacht) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie en/of aanmelden [website verborgen]

Een luisterend oor bieden?
Haarlem, Heemstede

Een luisterend oor bieden?

Maandelijks · 1 tot 5 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Jaarlijks ontvangen we meer dat 500.000 oproepen. De behoefte aan een anoniem luisterend oor is groter dan ooit. Wat levert het je op? - Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. Deze opleidingsperiode neemt ongeveer 3 maanden in beslag en wordt door andere vrijwilligers als boeiend, maar ook als intensief ervaren. - Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals - Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers Wat geef je? - Je luistert zonder oordeel, dat vraagt een open en leergierige houding. We vinden het daarom belangrijk dat je openstaat om te leren, reflecteren en ontvangen van feedback op je functioneren. - Gemiddeld werk je 4 uur per week. Dat kan een dienst van 4 uur zijn of twee diensten van 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. - In de nacht is de behoefte aan een gesprek het groots. Je doet een keer per maand een dienst in de nacht van 4 uur of 2 diensten van 2 uur. Wil jij iets voor een ander betekenen? Ben je betrokken? Wil jij je luister- en gespreksvaardigheden verder ontwikkelen? Heb je genoeg tijd in je agenda en ruimte in je hoofd en hart? Dan maken we graag kennis met je! Kijk voor meer informatie op [website verborgen] of meld je aan op onze website [website verborgen].

Anderen bekeken ook

Vrijwilligers PI Torentijd Humanitas
Middelburg

Vrijwilligers PI Torentijd Humanitas

Wekelijks · 4 tot 4 uur
Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Kom jij bij ons Team? Vrijwilligers gezocht voor PI Torentijd (Middelburg) Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je mensen ondersteunen bij hun terugkeer in de samenleving? Word dan vrijwilliger bij Humanitas! Wat ga je doen? Je begeleidt gedetineerden bij hun re-integratie en biedt praktische hulp. Wat breng je mee? • Een luisterend oor en kalmte • Integriteit • Goede communicatieve en administratieve vaardigheden • Beschikbaarheid: 1 dagdeel per week Interesse? Mail naar [e-mailadres verborgen] of bel [telefoonnummer verborgen].

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zwolle

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Meet Us! Nederland

Wil jij een eigen jongerengroep (18 t/m 28 jaar) opstarten in jouw eigen stad of dorp? Bij ons krijg jij deze mooie, unieke kans! Wat moet je doen? - een geschikte plek voor de maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten zoeken (dit doen we samen) - zorgen voor de namensbekendheid in jouw woonplaats (dit doen we samen) - 1x per maand een ontmoetingsbijeenkomst regelen van twee uur lang. (denk aan spelletjes, een kletspot? drankjes en snacks... misschien heb jij nog ideeën?) - leuke, zelfbedachte groepsactiviteiten bedenken en later inplannen voor alle groepsleden (dit kán samen) - aanwezig zijn bij een aantal groepsactiviteiten en het organiseren hiervan (zoveel activiteiten als je zelf wilt!) Lijkt jou dit iets waar je veel voldoening uit kan halen? Top! Stuur dan eventjes een bericht naar mij via NLvoorelkaar. Hopelijk, tot snel! - Lisa van Meet Us! Nederland

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI
Middelburg

Vrijwilliger Re-integratiecentrum PI

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Exodus Nederland

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger binnen het re-integratiecentrum (RIC) van PI Middelburg, ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zich bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?”  Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve vaardigheden. Je bent inzetbaar op dinsdag en/of woensdagochtend. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Secretaris
Middelburg, Veere, Vlissingen

Secretaris

Wekelijks · 2 tot 5 uur
Stichting Werkgroep Gehandicapten Walcheren

SWGW is op zoek naar een secretaris die verantwoordelijk is voor het voorbereiden van vergaderingen en het bijhouden van de post en mail. Voor deze functie zoeken wij iemand die: - Het leuk vindt om bestuurservaring op te doen - Ongeveer 4 uur per week beschikbaar is - Kennis en affiniteit heeft met onze doelgroep Taken en werkzaamheden: - Uitwerken van verslagen, rapporten, brieven en andere (in concept) aangeleverde stukken - Opstellen van correspondentie - Verslaglegging en beantwoording van ingekomen post en mail - Bijhouden van de (leden)administratie - Samenstellen van agenda en verzenden van vergaderstukken - Op verzoek verstrekken van informatie en documentatie Profiel: - Communicatief, een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk - Computervaardig - Nauwkeurig en zelfstandig Het hebben van bestuurservaring is niet vereist. Wie zijn wij? Stichting Werkgroep Gehandicapten Walcheren (SWGW) is een overleg-, advies- en informatieorgaan dat opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. Ons werkterrein omvat geheel Walcheren. De werkgroep bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Wij bieden jou: Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Ook ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Meld je aan Ben jij de vrijwilliger die we zoeken en ben je gemotiveerd en enthousiast om een bijdrage te leveren aan Stichting Werkgroep Gehandicapten Walcheren? Dan horen we graag van jou! Neem contact op via [e-mailadres verborgen], bel naar Gerald Schalkx [telefoonnummer verborgen] of kijk op [website verborgen] en onze website [website verborgen]/ voor meer informatie.

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders

Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Oplossen Toeslagenaffaire in jouw regio
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alblasserdam, Alkmaar, Almelo, Almere, Altena, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barneveld, Bergen op Zoom, Borsele, Breda, Brunssum, De Bilt, Den Helder, De Ronde Venen, Deventer, Dronten, Duiven, Ede, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enschede, Etten-Leur, Geldrop-Mierlo, Gilze en Rijen, Goes, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Harderwijk, Heerenveen, Heerlen, Heeze-Leende, Hellendoorn, Helmond, Heumen, Hilversum, Hollands Kroon, Hoogeveen, Huizen, IJsselstein, Land van Cuijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Midden-Drenthe, Nederweert, Nijmegen, Oldenzaal, Oss, Purmerend, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schouwen-Duiveland, Sittard-Geleen, Sluis, Smallingerland, Stein, Terneuzen, Texel, Tiel, Tilburg, Tynaarlo, Utrecht, Vaals, Veenendaal, Veldhoven, Venlo, Venray, Vlissingen, Voerendaal, Voorst, Vught, Waalwijk, Weert, West Betuwe, Westland, Wijdemeren, Winterswijk, Woerden, Zaanstad, Zeewolde, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

Oplossen Toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die zijn luister- en schrijfvaardigheden wil inzetten voor ouders en gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen in hun herstel! Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, dus ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief.

Groengrijs zoekt monteur
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Arnhem, Assen, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Utrecht, Zaanstad

Groengrijs zoekt monteur

Eenmalig of wekelijks · 8 tot 16 uur
Vereniging Groengrijs

==== Deze vacature is Landelijk en wordt vanuit Amstelveen gedaan === Vacature voor monteur touringcar Wij zoeken een vrijwillige Kanjer - een ervaren monteur - die wil meehelpen onze bussen te onderhouden. De vereniging Groengrijs heeft op dit moment 3 kleinbussen, 9 touringcars en 5 elektrische bussen. Eind 1e kwartaal 2024 is onze nieuwe garage in Amstelveen klaar. We gaan daar centraal onze touringcars onderhouden. De Groengrijs bussen van de Vereniging Groengrijs rijden dankzij de inzet van uitsluitend vrijwilligers. De vereniging Groengrijs is een initiatief van Stichting ZuiderAmstel in beweging en staat in dienst van sociaal-maatschappelijke organisaties, van zorgcentra tot gehandicaptenorganisaties, van jeugdverenigingen tot buurtcentra. Ons doel is om sociaal isolement te voorkomen, de sociale cohesie te vergroten en cultuur en natuur voor jong en oud toegankelijk te maken. Wij verwachten van jou - betrokkenheid bij onze doelgroepen - ervaring als monteur en technische kennis van bussen of van zware bedrijfswagens is een pré - bereidheid om af en toe buiten de gevestigde paden te denken en te doen - dat je je kennis ook met andere vrijwilligers wil delen - dat je goed kunt samenwerken en organiseren Wat bieden we jou? - een gevarieerde vrijwilligersbaan bij onze snel groeiende vrijwilligersorganisatie - een heel enthousiast team - een compleet nieuwe garage die je naar eigen inzicht kunt inrichten (wel in overleg natuurlijk) - inbreng in nieuw aan te schaffen noodzakelijk gereedschap - en een royale vrijwilligersvergoeding Belangstelling? Stuur een bericht met jouw motivatie om deel uit te willen maken van ons team Wil je meer informatie neem dan contact op met Jaap

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI
Middelburg

Vrijwilliger training 'Mijn Kind en Ik' in PI

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Exodus Nederland

Start in voorjaar en najaar, gedurende 9 weken (1 dagdeel intake gesprekken en 8 inhoudelijke bijeenkomsten). Vind jij het belangrijk om samen met gedetineerde vaders aandacht te besteden aan wat detentie betekent voor de eigen rol als vader en de relatie met zijn kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger ‘Mijn Kind en Ik’ ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en geven van de training. Je geeft de training samen met een andere vrijwilliger. Je begeleidt de vaders met hoe zij hun rol en verantwoordelijkheid als vader in de PI kunnen oppakken. Indien nodig zorg je voor de werving van vaders voor de training. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst volg je de specifieke training: train de trainer van Mijn Kind en Ik. Daarnaast gebruik je jouw uitstekende vaardigheden zoals luisteren, inlevingsvermogen en geduld en heb je oog voor je eigen en andermans veiligheid. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout, regiocoördinator Zuid-Holland en Zeeland. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Vrijwilliger Bevolkingszorg
Boxtel, Eindhoven, Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Sittard-Geleen, Terneuzen, Tholen, Tilburg, Venray

Vrijwilliger Bevolkingszorg

Maandelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Het Rode Kruis ondersteunt gemeenten bij bevolkingszorgtaken, zoals bijvoorbeeld bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Of bij de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis. Jij bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers om het team Bevolkingszorg te versterken. Wat vragen wij jou? - Je bent hulpvaardig en bereid de handen uit de mouwen te steken - Je hebt goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en flexibel - Je bent in staat om bij een oproep met eigen vervoer naar de inzetlocatie te komen - Je hebt een EHBO-diploma of bent bereid dit te halen en je volgt de basiscursus Bevolkingszorg - Je volgt daarna de benodigde bijscholingen - Je bent flexibel inzetbaar Wat bieden wij je? - Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis - Je krijgt de kans je EHBO-kennis en -vaardigheden te gebruiken en up to date te houden - Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot online e-learning platform - Je ontvangt reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd - De kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen Iets voor jou? Volg je hart en reageer nu door op de onderstaande knop Ik wil helpen' te drukken. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. Meer informatie? Je kunt deze vacature ook vinden op de website van het Rode Kruis. Onderaan de vacature tekst staan contactgegevens vermeld van de Coördinator Hulpverlening, die je kan voorzien van meer informatie over de betreffende functie. Wil je solliciteren via de Rode Kruis website klik dan op de knop 'Solliciteer nu'.

Medewerker Logistiek (vrijwillig)
Middelburg

Medewerker Logistiek (vrijwillig)

Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is, zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Als logistiek vrijwilliger help je ervoor te zorgen dat de juiste materialen op het juiste moment op de goede plek zijn, zodat de hulpverleners over alles beschikken wat ze nodig hebben. Wat ga je doen? Als Rode Kruis Zeeland zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Vrijwilligers Logistiek zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijke onderdelen. Als logistieke medewerker zorg je er voor dat de aangevraagde materialen aanwezig zijn tijdens evenementen en overige activiteiten. Je vervoert de materialen en helpt bij de opbouw van de hulpposten. Na afloop van het evenement zorg je ervoor dat alle materialen weer terug gebracht worden naar het magazijn. Ook ben je verantwoordelijk voor de controle en het tijdig (laten) controleren van de materialen van de locatie. Je verricht hand en span diensten waar nodig. Als logistiek medewerker werk je onder aansturing van de coördinator Logistiek en Vervoer. Wat vragen we van jou? - Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig - Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. De mogelijkheid bestaat om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden - Je bent flexibel inzetbaar, grotendeels passend binnen je eigen agenda. De tijdsbesteding is afhankelijk van de hulpverlening en inzetten op dat moment - Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren - Je bent minimaal in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer - Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. - Ervaring in het rijden met aanhanger - Je bent woonachtig op Walcheren - Je onderschrijft de gedragscode en de grondbeginselen van het Rode Kruis Wat bieden wij? Zinvol, uitdagend en verantwoordelijk vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. De kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie. Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage. Waar mogelijk kun je deelnemen aan cursussen en/of trainingen. Vergoeding van gemaakte kosten en kilometers en verzekerd werken vanuit het Rode Kruis. Solliciteren? Ben je enthousiast, herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je direct reageren? Gebruik de knop “Solliciteer nu”, of stuur je motivatie en een kort CV o.v.v. ‘Logistiek medewerker’.