Wij zoeken doorlopend naar schrijvers van Levensboeken

Plaats:
Centrum (Zoetermeer), Meerzicht (Zoetermeer), Buytenwegh - De Leyens (Zoetermeer), Rokkeveen (Zoetermeer), Oosterheem (Zoetermeer), Seghwaert (Zoetermeer), Noordhove (Zoetermeer)
Categorie:
Computer, Gezelschap, Taal & lezen
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Wij zoeken doorlopend naar schrijvers van Levensboeken

Veel ouderen zitten vol met verhalen over vroeger. Logisch, want in ieders leven gebeurt van alles. Praten over vroeger vinden deze mensen al hartstikke leuk, maar je kunt het ook opschrijven in een boek. Natuurlijk is niet iedereen een begenadigd schrijver. En dáár komt het project ‘Uw Verhaal Verteld’ van UVV Zoetermeer om de hoek. Wij koppelen vertellers (de oudere met een levensverhaal) aan schrijvers (een vrijwilliger die goed kan luisteren en schrijven) met als doel om voor de betreffende oudere een Levensboek te maken.

Het hele proces van kennismaken tot en met het opleveren van een compleet levensboek kost gemiddeld ongeveer 10 gesprekken in een periode van 4-6 maanden. Voor de verteller is het daarna klaar. Die houdt er wel een prachtig boek vol herinneringen aan over. De schrijver zou – als hij of zij dat leuk vindt – weer aan een nieuwe verteller gekoppeld kunnen worden.

Uiteraard is het maken van een match tussen verteller en schrijver niet heel makkelijk. Er moet immers een ‘klik’ zijn, anders gaat het niet werken. Soms duurt het dus wel even voordat er kan worden begonnen aan een nieuw Levensboek.
We zijn doorlopend op zoek naar schrijvers, die we kunnen koppelen aan nieuwe vertellers.

Je houdt van schrijven en kunt redelijk goed overweg met de Nederlandse taal. Je hebt al ervaring met het verwerken van teksten op een computer. Je geniet van contacten met ouderen, bent oprecht geïnteresseerd in hun wijsheden en luistert graag naar hun verhalen. En je zoekt naar een zinvolle besteding van (een deel van) jouw vrije tijd. Meld je dan aan als schrijver.

Wij zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op jouw job. We gaan je - als je dat nodig hebt - helpen met het oefenen van interviewtechnieken, we leren je over opbouw en opmaak van een boek en je krijgt informatie over de hoe je een het schrijven van een levensboek kunt aanpakken. De vorm waarin we dat doen (klassikaal of individueel) hangt wel af van het aantal aanmeldingen. Zodra je er klaar voor bent, proberen we jou zo snel mogelijk te koppelen aan een oudere die graag zijn of haar levensverhaal voor het nageslacht wil laten optekenen.

Wil je meer weten?
Neem dan nu contact met ons op.

 • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
 • De hulpvraag van Ton is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
 • Ton is eerder via deze website geholpen
 • Ton heeft eerder via deze website geholpen
 • Ton heeft 5 aanbevelingen ontvangen
Laat Ton weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 

Veiligheid voorop: Log in of registreer!

Telefoonnummer bekijken? Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account.

Log in of registreer!

Veiligheid voorop. Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account om het telefoonnummer te zien.

Geplaatst door:
Profielfoto van Ton
Ton
100% profielsterkte
 • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
 • De hulpvraag van Ton is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
 • Ton is eerder via deze website geholpen
 • Ton heeft eerder via deze website geholpen
 • Ton heeft 5 aanbevelingen ontvangen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Ton namens Unie Van Vrijwilligers Zoetermeer

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Vrijwilligers voor het project Begeleiding Na Opname Centrum (Zoetermeer), Meerzicht (Zoetermeer), Buytenwegh - De Leyens (Zoetermeer), Rokkeveen (Zoetermeer), Oosterheem (Zoetermeer), Seghwaert (Zoetermeer), Noordhove (Zoetermeer) Boodschappen, Gezelschap, Huishoudelijk
  Chauffeurs voor Begeleid Vervoer in Zoetermeer Centrum (Zoetermeer), Buytenwegh - De Leyens (Zoetermeer), Rokkeveen (Zoetermeer), Meerzicht (Zoetermeer), Oosterheem (Zoetermeer), Noordhove (Zoetermeer) Vervoer, Boodschappen, Erop uit
  Vrijwilligers voor activiteitenbegeleiding Buytenwegh - De Leyens (Zoetermeer) Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Creatief & muziek
  (Rolstoel)wandelen Centrum (Zoetermeer) Gezelschap, Erop uit
  't Winkeltje in Buytenhage Buytenwegh - De Leyens (Zoetermeer) Boodschappen
  Open Tafel Petuniatuin Seghwaert (Zoetermeer) Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer, Gezelschap