Zoë over haar stage

Hi! Mijn naam is Zoë en ik ben 19 jaar oud. Ik volg momenteel de opleiding marketing en communicatie specialist. Binnen mijn opleiding heb ik 6 maanden stage gelopen op de marketing afdeling binnen Nlvoorelkaar.

Lees het verhaal

Marie over haar stage

Hi, ik ben Marie en ik heb stage gelopen bij NLvoorelkaar op de marketing communicatie afdeling. Mijn doel was vooral heeeel veel leren, op heel het marketing en communicatie gebied, maar ook hoe het allemaal gaat op de werkvloer.

Lees het verhaal

Gevluchte kinderen helpen

Kirsten (33 jaar) is al meer dan 4 jaar vrijwilliger bij TeamUp. Iedere week faciliteert zij samen met een team van andere vrijwilligers een middag vol sporten, spelen en bewegen voor gevluchte kinderen op een asielzoekerscentrum. En het enthousiasme spat er vanaf!

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Jeandra helpt rekenen

Sinds vorig jaar ben ik budgetmaatje bij Budgetmaatjes 010. Als budgetmaatje help ik mensen om hun financiën in kaart te brengen. Zo wordt de situatie weer overzichtelijk en kunnen ze vooruit. Ik help mensen bijvoorbeeld met hun schulden of administratie. Het doel is om hen weer zelfredzaam te maken. Dat geeft me ontzettend veel voldoening.

Lees het verhaal

André digitaliseert

Al bijna 10 jaar ben ik docent digitale vaardigheden bij Bibliotheek Rotterdam. Ik help mensen met het gebruik van hun laptop, computer of telefoon. Of het nu gaat om apps installeren, digitale formulieren invullen of videobellen, ik leer ze er alles over!

Lees het verhaal

José bouwt aan toekomst

Sinds kort ben ik vrijwilliger bij stichting Dona Daria. Wij organiseren projecten voor verschillende groepen in de samenleving. Ik loop hier met iemand mee die projecten leidt op verschillende afdelingen en locaties. Zo kom ik erachter wat goed bij mij past.

Lees het verhaal

Sandra doet Boodschappen

Vanaf jongs af aan doe ik al aan vrijwilligerswerk. Momenteel ben ik vrijwilliger bij de boodschappenservice via de Unie van Vrijwilligers. Ik haal boodschappen op voor cliënten die niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen. Met veel persoonlijke aandacht ga ik voor hen langs de voedselbank. Het is een enorme bron van waardering.

Lees het verhaal

Peter helpt verder

Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp ondersteun ik slachtoffers op emotioneel en praktisch gebied. Met professionaliteit, aandacht, rust en een luisterend oor help ik slachtoffers verder. Het is mooi als zij de regie over hun leven terugkrijgen en weer in eigen kracht staan. Je merkt dat dit vrijwilligerswerk er echt toe doet.

Lees het verhaal

Marjolein over autisme

Als moeder van een zoon met autisme heb ik de nodige kennis en ervaring. Vorig jaar ben ik begonnen als vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Ik ben coördinator van de regio Rijnmond, waar ik ook gespreksgroepen organiseer. Ik vind het belangrijk dat mensen ​met autisme en mensen die iemand in hun omgeving hebben met autisme elkaar vinden. Dat zorgt voor kracht en erkenning.

Lees het verhaal

een verbindende passie

Zihao speelt al vanaf dat hij 7 jaar is viool en wilde graag iets terugdoen voor de muziek community. Want onderdeel uitmaken van een community is voor hem het belangrijkste wat er is. Daarom besloot hij vrijwilliger te worden bij Muziekschool Plus, een muziekschool waar iedereen welkom is. 

Lees het verhaal

Nour had niks meer

Nour (22) zat in de bloei van haar leven. Tot ze een jaar geleden moest vluchten uit Syrië. Angelina (links) helpt haar zich zo snel mogelijk thuis te voelen in NL. Maar achter haar lach zit ook een traan..

Lees het verhaal

Jet brengt gezelligheid

Twee dagen per week ben ik vrijwilliger in de woonkamer van verpleeghuis de Sonneburgh. Het geeft me een heel fijn gevoel om wat voor ouderen te kunnen betekenen. Ik assisteer bij centrale activiteiten, doe gezellig spelletjes, zet koffie en thee klaar, haal mensen op uit hun kamers en help ze met hun boodschappen. Ik heb het enorm naar mijn zin!

Lees het verhaal

Peter maakt beter

Peter doet ondanks zijn hersenschade al 50(!) jaar vrijwilligerswerk. Want toen hij 10 jaar geleden voor regulier werk afgekeurd werd, liet hij zich niet uit het vrijwilligersveld slaan.

Lees het verhaal

Malou geeft steun

Bijna 8 jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij Villa Pinedo. Dat is een stichting voor en door kinderen met gescheiden ouders. Als ervaringsdeskundige ben ik als Online Buddy gekoppeld aan één of meerdere kinderen. Ik vind het fijn om er voor hen te kunnen zijn. Verder spreek ik vanuit mijn eigen ervaringen als kind van gescheiden ouders met ouders die in scheiding liggen. Het is belangrijk om het perspectief van het kind duidelijk te maken.

Lees het verhaal

Muziek in ziekenhuis

Het was in zijn zwarte periode dat Koerts oog viel op een stichting die kinderen in zorginstellingen muziek wil laten maken: Muziekids. Als chronisch patiënt weet hij maar al te goed hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat. ‘Je verveelt je de helft van de tijd suf, hoe moet dat wel niet voor kinderen zijn? Muziek is zo belangrijk. Als kinderen toegang tot muziek hebben, vergeten ze even dat ze een patiënt zijn, net als ik.’

Lees het verhaal

Podium goed doen

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

Probeer het gewoon

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

Verjaardags-box

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

Een luisterend oor

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

Niet ingewikkeld

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

Veel waardering

Dit verhaal verscheen eerder op het doing good platform van de Volksbank x NLvoorelkaar

Lees het verhaal

robin op de turnclub

Robin is 25 jaar oud en doet al 9 jaar vrijwilligerswerk als trainster bij de lokale turnvereniging. Ondertussen is ze hoofdtrainer van twee groepen meiden tussen de 5 en 11 jaar oud, 

Lees het verhaal

10x een uurtje geven

Een uur is niets bijzonders. Er zitten er 24 in een dag. 8760 en een beetje in een jaar. Maar een uurtje hulp krijgen is heel speciaal. Hiermee kun je écht het verschil maken in het leven van een ander. Dus: heb jij ook een uurtje? Geef 't aan een ander!

Lees het verhaal

Wees wijs: voluntourism

Het is de droom van vele jongeren: vrijwilligerswerk bij een kindertehuis of weeshuis in het buitenland. Voor de pandemie reisden naar schatting jaarlijks 10.000 Nederlandse vrijwilligers en stagiairs af om te helpen. Met de beste bedoelingen, maar helaas juist schadelijk voor de zes miljoen kinderen die wereldwijd in een kindertehuis opgroeien. In dit artikel vertellen we je hoe het zit én ontdek je hoe ook dicht bij huis impact kunt maken op anderen, de wereld én jezelf. 

Lees het verhaal

Geven is mooier

Aan het woord is Monique Mentjox van SNS. SNS is met ASN, Regiobank en BLG Wonen onderdeel van de Volksbank. Dit verhaal is afkomstig van het doing good platform van de Volksbank. Hier lees je de impact stories van andere Volksbank collega's. 

Lees het verhaal

kenya-childcare

Met heel veel passie, een grote liefde voor Kenia en de droom om later als ze ‘groot was’ iets te starten voor kinderen en vrouwen of kinderen vertelt Linda mij op een donderdagochtend over haar  prachtige initiatief Kenya Child Care. De energie die zij hiervan krijgt is door het scherm voelbaar en maakt mij ook direct enthousiast. Dit verhaal wil willen we met iedereen delen, want dit is hét bewijs dat helpen je echt happy maakt.

Lees het verhaal

tips screening

Leestijd: 6 minuten

Lees het verhaal

Zomerse do-good

Klaar voor een dagje zon, zee, strand mét impact? Be cool deze zomer door iets goeds te doen voor de wereld. Zonder geitenwollensokken gehalte - daar is het ook echt te warm voor. Met deze 8 heerlijk zomerse vrijwilligerswerkactiviteiten kun je in een uurtje al het verschil maken. Samen met je fam, collega's of vrienden, of ontmoet juist nieuwe vrienden. Voor een ander, de wereld én ook een beetje voor jezelf, want helpen maakt je bewezen happy (hallo geluksstofjes!). 

Lees het verhaal

Wateroverlast limburg

Sven, vrijwilliger bij brandweer Zuid Limburg, maakte de overstromingen van dichtbij mee. Dit verhaal is tot stand gekomen in samenwerking met  onze partners de Volksbank en BLG Wonen.  “Toen de weersvoorspellingen binnenkwamen, kreeg ik de vraag mijn agenda vrij te maken om beschikbaar te zijn voor de brandweer. Met een opgeladen pieper stond ik paraat.

Lees het verhaal

Student en senior match

Esmeralda en Bas zijn sinds eind november een match. Het klikte meteen vanaf dag één. Ze zien elkaar elke woensdag van 14:00 tot 16:00. Dan gaan ze samen wandelen, fietsen of legt Esmeralda dingen uit op de tablet. Bas: "Ik wil wel altijd dat ze voor het donker thuis is. We zijn wel een beetje zuinig op haar natuurlijk!’

Lees het verhaal

Voorlichter bij War Child

Ik heb nooit geweten dat een groep zo oorverdovend stil kan zijn. Vertellen over kinderen in oorlog en het werk wat wij doen bij War Child, maakt indruk. Altijd.

Lees het verhaal

helpen met je verhaal

De Rotterdamse Jolanda is al 10 jaar lang ervaringsdeskundige bij MEE Rotterdam Rijnmond. Haar eerste reactie toen ze hiervoor gevraagd werd: ‘Ik dacht bij me eigen, dat is veels te eng’. 

Lees het verhaal

25 kado's in december

Heb jij het afgelopen jaar het verschil gemaakt voor een ander of de wereld? Of wil jij iemand bedanken die iets voor jou heeft gedaan? Of wil je jouw vrijwilligersteam bedanken? Geef de decemberkalender en pak elke dag een leuk cadeautje uit!

Lees het verhaal

10 Giving Tuesday ideeën

Niet alle 'feestdagen' die uit Amerika overwaaien zijn gericht op kopen. Na Black Friday en Cyber Monday omarmt Nederland ook Giving Tuesday, de dag waarop we geven. En dát maakt pas echt gelukkig... daarom hieronder 10 verrassende Giving Tuesday ideeën.

Lees het verhaal

Marcel en Sabina

Home-start is een hartstikke leuke organisatie waarbij vrijwilligers ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Elke ouder heeft namelijk wel eens vragen over opvoeden of over dagelijkse dingen waar je tegenaan loopt. De vrijwilligers bij Home-start zijn er om een handje te helpen.

Lees het verhaal

John helpt ze op weg

15 jaar lang was John werkzaam binnen de muren van de gevangenis. Zijn grootste pijnpunt; het aantal ex-gedetineerden dat terugkeert binnen de muren na vrij te zijn geweest. ‘1 van de 2 gevangen die naar buiten mogen, komen langs de andere deur weer terug’ benoemd John. De ex-gedetineerden komen zonder begeleiding, financiële middelen of een vooruitzicht op straat te staan. Wat ze wel mee krijgen bij het verlaten van de gevangenis is een hele grote stempel op hun hoofd. ‘Ik geloof dat dat iedereen die er zit het ook zeker verdiend om daar te zitten, maar ze ook zeker verdienen om terug te komen in de maatschappij.’

Lees het verhaal

Coronaproof organiseren

Is jouw vrijwilligersactiviteit en bijbehorende -vacature al coronaproof? Hoe houd je vrijwilligers in deze tijd eigenlijk betrokken? En hoe zorg je dat jouw organisatie klaar is voor de 1,5 meter samenleving? HET antwoord hebben we niet, wel een hoop praktische tips uit het veld die we graag met je delen.

Lees het verhaal

Het verhaal van Paula

Paula verzint elke week weer iets leuks voor Kiki. De ene keer spelen ze met klei, de andere keer bakken ze pannenkoeken of gaan ze naar de speeltuin, het bos of de ballenbak. Of ze zet een bakje met schuim op tafel. “Dat laatste was een minder goed idee: de hele huiskamer zat onder het schuim van het rondblazen en handen klappen”, lacht Paula.

Lees het verhaal

David en de "Superboys"

Eigenlijk doet David liever niet mee aan interviews over vrijwilligerswerk. Hij hoeft er geen applaus voor te krijgen. Hij doet het gewoon omdat hij het wil. Toch ging hij overstag, want er is altijd ruimte voor meer enthousiaste vrijwilligers. En het doen van vrijwilligerswerk is zo verrijkend dat hij er na vijf onwennige minuten met verve over vertelt.

Lees het verhaal

Het verhaal van Leo

Een jaar nadat Leo met pensioen ging, ging hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Hij had veertig jaar lang full time als juridisch adviseur bij een bank gewerkt en had ineens zeeën van tijd. “Ik was 58, nog jong en gezond. Ik wilde mijn tijd graag aan iets nuttigs besteden. Met mijn kennis en ervaring had ik in een of ander bestuur van een vereniging kunnen gaan zitten, maar ik zocht iets persoonlijkers. Ik wilde gewoon direct contact met mensen.”

Lees het verhaal

Afval vissen

Het is zondagochtend en een zonnestraal schijnt mijn slaapkamer binnen. Dat is goed nieuws, want vandaag staat de Canal Cleanup op het programma. Na het ontbijt stappen mijn man en ik en onze 3 kinderen op de fiets richting Huszar, het café waar we verzamelen in het centrum van Delft: de kinderen hun laarzen aan en klaar voor een leuk avontuur.

Lees het verhaal

Ineke op het toneel

Haar omgeving vraagt wel eens: ‘Ga je nu alweer naar toneel?’ Op maandagen en donderdagen oefent Ineke (71) met de theatergroepen Trivelino en Doe Maar. ‘Ik hou van toneel. Het is mijn hobby!’ roept ze dan vrolijk terug. De gepensioneerde Ineke besteedt in de meest drukke weken soms wel 24 uur per week aan vrijwilligerswerk voor VTV. “Je doet het voor elkaar en vooral met elkaar.”

Lees het verhaal

Prinsjes-festival

Prinsjesdag kennen we allemaal wel van de Miljoenennota, troonrede en gekke hoedjes. Maar wist je dat er ook een Prinsjesfestival was? Van 9 tot en met 15 september zijn er in Den Haag debatten, cabaret, concerten en workshops. Het thema van dit jaar is vrij blijven. Gerhard van Roon (50) en Joyce Van der Burg (28) doen verrassend vrijwilligerswerk voor het festival: marketing werkzaamheden en een fotoprijs organiseren. Hoe kwamen ze hierbij?

Lees het verhaal

Tiny Restaurant On Tour

In 2017 startte Stichting MIEP al met onderzoek naar: ‘hoe kun je mensen verbinden’? En hoe doe je dat in de wereld van morgen? Ze kwamen tot de conclusie: eten verbindt en gingen voedingseducatie geven op scholen. Zo combineerde ze gezondheid, educatie en lokaal verbinden met elkaar. Ze trommelden boeren uit de omgeving op en zette de boel met behulp van een hoop vrijwilligers uit de buurt snel op poten. De voedingseducatie werd gegeven in hun Tiny Restaurant, een mobiele ruimte die gebruikt wordt als restaurant. Dit Tiny Restaurant zou er dus oorspronkelijk voor zorgen dat kinderen op spelenderwijs leerden waar voedsel vandaan komt.

Lees het verhaal

Studentenhuis vs. dorp

Begin vorig jaar verhuisde ik van mijn studentenhuis met 11 man in het altijd gezellige Utrecht naar een piepklein dorpje in de buurt van Gouda. Het was een super grote beslissing voor mij en mijn vriend om te gaan kopen, maar we kochten een mooi huis wat vergeleken met de prijzen in de stad zo veel meerwaarde had.

Lees het verhaal

Het verhaal van Pieter

Pieter, een ontzettend behulpzame 57-jarige man uit Roosendaal, kwam na 30 jaar helaas vorig jaar zonder werk te zitten en viel in een groot gat. Met zijn zeeën van tijd besloot hij iets nuttigs te doen en vond via een maatjesproject een ontzettend leuke match bij een 88-jarige meneer die ook op zoek was naar wat gezelschap. Dit is zijn verhaal:

Lees het verhaal

Els overwint eenzaamheid

Els, een sterke vrouw van 47 jaar uit Haarlemmermeer, had een heftige week achter de rug. De maatschappelijk werkster was op vakantie en ze zat midden in een verhuizing. Toch vond ze het zó belangrijk dat ze tijd heeft vrijgemaakt om haar verhaal met ons te delen. Ze vertelt over hoe zij het aangepakt heeft om zich niet meer eenzaam te voelen en raadt iedereen aan hetzelfde te doen. Dit is haar verhaal:

Lees het verhaal

Helpen te paard

Vrijwilligerswerk doen, iets waar ik vaak aan had gedacht maar waar het eigenlijk nog nooit echt van was gekomen. Waarom niet? Ik heb eigenlijk geen idee. Ik hou ervan om anderen te kunnen helpen, genoot van tijd doorbrengen met opa en oma maar echt verder dan dat kwam ik niet. Misschien was het toch een beetje de angst om een ‘verplichting’ aan te gaan die mij tegenhield. Want paste dit wel in mijn drukke leven, kon ik hier tijd voor vrij maken?

Lees het verhaal

Doing-good op je cv

Voor de zoveelste keer op rij scroll je door een vacaturesite. Maar dit keer valt jouw oog ineens op een wel hele leuke vacature. Dit kan wel eens jouw droombaan zijn.. Wat wil je dan? Opvallen natuurlijk! 

Lees het verhaal

Wandelen met Corrie

Corrie stopte drie jaar geleden, op 63-jarige leeftijd, met werken. Stil zitten was er voor haar niet bij. Wandelen in de natuur, powerwalk, yoga en fitness, Corrie geniet ervan om in beweging te zijn! 

Lees het verhaal

Zeliha schildert

Zeliha, een lieve vrouw van 48 uit Haarlem die op het moment heel erg positief in het leven staat, vertelt openhartig over de lastige weg die zij heeft bewandeld na haar psychose. Ze wil iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen omdat dat ook hetgeen is geweest wat haar ontzettend veel gebracht en geholpen heeft in de tijd dat ze het echt nodig had. Ze is hét voorbeeld van omdenken en lost haar eigen eenzaamheid op door er voor andere mensen te zijn. Dit is haar verhaal:

Lees het verhaal

Tante Joke vertelt..

Joke, een grappige en optimistische weduwe van 71 jaar uit Breda, stond ondanks dat ze op 32-jarige leeftijd ziek werd en moest stoppen met werken, altijd voor iedereen klaar. Ze was vroeger dag in dag uit druk in de weer met vrijwilligerswerk of met oppassen op een hoop kinderen uit de buurt. Nu ze dit niet meer kan en zelf hulp nodig heeft moet ze eerlijk toegeven dat ze zich erg eenzaam voelt. Dit is haar verhaal:

Lees het verhaal

Hanna & computers

Hanna is 18 jaar oud en komt uit Alphen. Voor de mensen die dit kleine dorpje niet kennen, dit ligt tussen Breda en Tilburg in. Hanna studeert Gezondheidstechnologie, toen haar eerste stage niet doorging zat Hanna met een berg tijd. Die kan natuurlijk veel beter worden ingevuld worden in tijden van Corona.

Lees het verhaal

Kletsmaatje Jouke

Jaren heeft Jouke gewerkt bij ‘Betaald Voetbal Organisatie VVV-Venlo’, 15 jaar om precies te zijn. Clubliefde, dat verdwijnt natuurlijk niet zomaar. Zo zag Jouke dat VVV-Venlo aandacht besteedde via hun Social Media kanalen voor het platform eredivisievoorelkaar.nl. Dit wekte Joukes interesse. Ze kroop achter haar computer om te kijken op het platform eredivisievoorelkaar.nl en de rest is geschiedenis.

Lees het verhaal

Coronapost

En dan gaan ook de verzorgingstehuizen op slot. Lindy is vrijwilligster bij Thebe Lucia in Breda en gaat op elke vrijdagochtend met lekker weer wandelen met demente ouderen. Als het niet zo’n lekker weer is zitten ze rond de piano voor een koffieconcert. Maar ook hier zijn er strenge coronamaatregelen genomen. De activiteiten zijn afgelast en er mag geen bezoek meer komen. Iedereen blijft op de eigen afdeling.  De bewoners met dementie merken dat er iets niet klopt. Wat er speelt weten ze niet precies maar de sfeer is gespannen. Ze willen eropuit; lekkere kopjes koffie drinken, naar buiten met vrienden en familie, de nagels laten lakken, knutselen, live muziek luisteren etc. Waarom kan dat nu ineens niet meer? Het voelt zo onrustig. De medewerkers doen hun best om hun dagen zo normaal mogelijk te laten verlopen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als je zo beperkt wordt in de middelen. 

Lees het verhaal

De maaltijden van René

Veel mensen steken de handen uit de mouwen en zeker in deze bijzondere tijd. Zo ook René uit Zwijndrecht. Hij doet veel vrijwillige klussen en éen daarvan is het bezorgen van maaltijden bij ouderen. Wat een toffe manier om ouderen te spreken en iets voor ze te doen. Natuurlijk op gepaste afstand en rekening houdend met andere maatregelen omtrent corona.

Lees het verhaal

Coronahulp queen Angelina

Op maandag brengt ze 165 zelf geschreven kaarten naar een verpleeghuis in Utrecht. Op dinsdag steunt ze haar collega's die hard doorbuffelen. Op woensdag pakt ze boodschappen in bij de voedselbank en op donderdag helpt ze bij een activteit voor ouderen. Op vrijdag werkt ze aan een nieuw idee (beweegbingo) en op zaterdag doet ze boodschappen voor een dame in een stadje verderop: “Het is maar een kwartiertje rijden dus kom er praktisch langs”. Zomaar een weekje tijdens de corona quarantaine van Angelina. Het coronavirus brengt veel ellende met zich mee. Maar het haalt ook het mooiste in ons als mens naar boven. Angelina is in het dagelijks leven werkzaam bij een groot casino. "Entertainen is mijn vak, daar verdien ik mijn geld mee. Op dit moment zet ik dat in om in deze moeilijke tijd anderen blij te maken."

Lees het verhaal

Doing good - coronaproof

Dat de wereld op het moment op zijn kop staat door het coronavirus hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen. De intelligente quarantaine zorgt voor minder besmettingen maar heeft wel veel sociale gevolgen zoals eenzaamheid en overbelaste zorghelden. 

Lees het verhaal

Ward voor Göksan

Ik wilde al wel langer vrijwilligerswerk gaan doen, maar vond het lastig om iets te vinden. Dat had er ten eerste mee te maken dat ik niet elke week even veel tijd heb. Ten tweede wist ik ook niet goed op welk vlak ik het beste zou kunnen bijdragen. Op dat moment kreeg ik een bericht van mijn zus, Loes. Zij had op NLvoorelkaar een oproep gezien van Göksan. Göksan volgt een HBO-opleiding en moet daarvoor flink veel verslagen schrijven. Die verslagen werden altijd door zijn vriendin gecontroleerd op Nederlands, maar toen dat uit ging kwam Göksan erachter dat hij zijn eigen fouten eigenlijk niet perfect begreep.

Lees het verhaal

Buddies

Fleur en Fenne zijn een Buddy-koppel sinds september. Het was heel spannend om elkaar te ontmoeten maar het klikte meteen. En ze weten het nu al zeker: na de stage van Fenne blijven zij elkaars [Buddies].

Lees het verhaal

Coronapost voor ouderen

Het is vrijdagmiddag en de kinderen komen uit school. De sfeer slaat om als ze horen dat hun dansles, atletiektraining en de theatervoorstelling (mijn dochter's verjaardagscadeautje) niet doorgaan vanwege corona. Ik leg uit dat dat heel vervelend is maar dat er mensen zijn die harder getroffen worden. Zoals de ouderen die nu alleen zitten omdat hun bezoek verkouden thuis zit. 

Lees het verhaal

Sportmaatje Jeffrey

Ken je dat? Je wil gaan sporten maar: wat past bij je? Hoe begin je? En alleen gaan is zo saai… Snappen we! Beginnen is altijd moeilijk! Maar je bent niet alleen, sterker nog: er zijn heel veel mensen die net als jij het liefst samen naar de gym gaan. Hieronder lees je hoe je makkelijk jouw ideale sportmaatje vindt.

Lees het verhaal

Klusplus

Door het hersenletsel dat Adje opliep heeft ze al lang niet meer in de keuken gestaan, bang om wat te laten aanbranden wanneer ze alleen was. Via het project Klusplus van Stichting Humanitas Rotterdam werd ze door kluscoach Sophie gekoppeld aan Borrel BV, een bedrijf dat luxe gevulde borrelplanken maakt voor bedrijven en organisaties. Adje helpt oprichtster Rozemarijn met veel plezier met koken wanneer er weer een bestelling is.

Lees het verhaal

Jeannette's Engelentafel

''Al een aantal jaar had ik na elke kerst weer het gevoel van, is dit het nou? Dan had ik echt een leuke kerst gehad met familie en vrienden, maar miste ik toch zingeving. Daarnaast heb ik zelf een periode gehad waarin ik net was gescheiden en momenten had dat het niet vanzelfsprekend was dat je zomaar werd uitgenodigd terwijl je dat eigenlijk wel zou willen, vooral met kerst. Toen is het idee van de EngelenTafel ontstaan. Mijn man en ik houden allebei van koken en vinden het leuk om mensen over de vloer te hebben, vanuit die gedachte zijn we met kerst mensen uit gaan nodigen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is. Zo is de EngelenTafel geboren.''

Lees het verhaal

Eventmanager Petra

Vorig jaar februari kwam Petra zonder werk te zitten. Tijdens een gesprek met haar loopbaancoach werd ze getipt over DeBroekriem*. ''Ik had nog nooit van de organisatie gehoord en besloot snel een kijkje op de website te nemen. Ik vond het een onwijs mooi concept. Daarnaast zag ik dat ze vacatures open hadden staan voor eventmanagers(+/- 8u p/w). Dat sprak me meteen aan. Mensen samenbrengen en elkaar verder helpen en inspireren, daar werd ik blij van. Ik kreeg de kans om zelf workshops te organiseren voor werkzoekenden, als werkzoekende, en daarbij zelf het onderwerp te mogen bepalen.''

Lees het verhaal

Weer blij met haar tuin!

Yvonne was zo blij met de hulp die ze van Jan en Rachel kreeg, dat ze ons een berichtje stuurde. Dit delen wij maar al te graag!

Lees het verhaal

Over ons

Wij denken dat iedereen impact kan én wil maken. Impact op de wereld, een ander én zichzelf. Want helpen maakt je happy! Door te inspireren en slim te matchen, zetten we tijd en talent om in social impact. Zo realiseren we samen de samenleving van de toekomst. Samen komen we verder. Samen helpen we iedereen!

Lees het verhaal

Loes en haar helden

Loes is via GOvoorelkaar erg goed geholpen bij de klussen in haar huis. "Schatten van mannen zijn het!", zegt ze.

Lees het verhaal

Zehra en Anne

"Daar stond ik dan, al een half uur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van 4 in godsnaam? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk maar om mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas kwam ik uiteindelijk naar buiten gestormd. Ik was klaar om mijn eerste voorleessessie met Zehra te beginnen.

Lees het verhaal

Klaske verbindt

"Via NLvoorelkaar heb ik contact gehad met Salwa, een Syrische dame. Zij wilde graag vrijwilligerswerk doen om meer Nederlanders te leren kennen.

Lees het verhaal

Aanpakker Jan

"Het is er met de paplepel ingegoten, ik ben ermee besmet geraakt en ik ben nooit meer gestopt". Jan doet al zijn hele leven vrijwilligerswerk, voor hem is het een grote invulling van zijn leven. Hij hoopt heel erg dat andere mensen ook de kans krijgen vrijwilligerswerk te gaan doen, want het is zo belangrijk.

Lees het verhaal

Naomi zet zich graag in

Dat het maar heel weinig tijd hoeft te kosten om een ander blij te maken, motiveert Naomi telkens weer zich in te zetten als vrijwilliger. Zij helpt al jaren bij de scouting bij haar in de buurt. Onlangs heeft ze topwerk geleverd als vrijwilliger bij VIPvoorelkaar.

Lees het verhaal

Vianne en Willemien

5 maanden geleden besloot ik iets te doen wat ik al heel lang wilde, maar waarvoor ik de tijd niet had. Of misschien niet voor nam. Via NLvoorelkaar kwam ik in aanraking met Willemien.

Lees het verhaal

Vrijwilligsters voor Efie

"Samen sta je sterker dan alleen", daar is dit verhaal een mooi voorbeeld van. Door oren en ogen open te houden en het netwerk aan te spreken, werden er ineens wel vier vrijwilligers gevonden die zich in wilden zetten om Efie te helpen.

Lees het verhaal

Aniek tegen eenzaamheid

Anderhalf jaar geleden ben ik mijzelf tijdens mijn minor gaan verdiepen in het maatschappelijke probleem: eenzaamheid. 'Eenzaamheid' is iets wat mij persoonlijk erg aangrijpt. Het gevoel van eenzaam zijn is gewoon niet fijn en zou met meer aandacht voor elkaar al iets verholpen kunnen worden.

Lees het verhaal

Een sprong in het diepe

Milan (19) kwam er door vrijwilligerswerk achter dat hij helemaal niet happy werd van Informatica. Hij vond zijn passie en plezier in het helpen van kinderen. Op het laatste moment veranderde hij zelfs nog zijn studiekeuze, en nu doet hij iets waar hij echt blij van wordt.

Lees het verhaal

We zijn er voor elkaar

"We zijn er voor elkaar", dat is de instelling waarmee Hans in het leven staat. Waar hij kan, helpt hij anderen, en daar helpt hij ook zichzelf mee.

Lees het verhaal

Peter helpt

Nadat Peter door een gebeurtenis in zijn omgeving het belang van de Brandwondenstichting ontdekte, besloot hij daar vrijwilliger te worden. Dit is inmiddels al 20 jaar geleden, maar nog steeds doet hij het met veel plezier. "Het geeft zo veel voldoening, en je leert je omgeving op een hele leuke manier kennen!", zegt hij.

Lees het verhaal

Vrienden voor het leven

Een vriendschap voor het leven, om nooit meer te vergeten. Een verhaal over vrijwilligerswerk dat leidt tot vriendschap, een inspiratie voor iedereen. Paul Iwan brengt eten rond in een verzorgingstehuis. Anderhalf jaar geleden werd hij binnen dit verzorgingstehuis gekoppeld aan de heer A., die op zoek was naar iemand die samen met hem activiteiten kon ondernemen. Er ontstond een mooi contact.

Lees het verhaal

Date iets goeds..

Samen met datingsite Pepper voeren we deze week actie om eenzaamheid in Nederland te voorkomen. We helpen door te verbinden en matchen ♥. Want de juiste connectie kan jouw leven én dat van de ander veranderen!

Lees het verhaal

Bezige bij Renske

Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik verhuisd.

Lees het verhaal

Vrijwilligster Charmaine

Hoi, ik ben Charmaine 31 jaar oud en van Chinese afkomst. Op mijn 22ste ben ik naar Nederland verhuisd voor mijn studie. Na mijn studie heb ik een baan als accountant gevonden in Rotterdam. Daar had een een aantal jaren gewerkt. Vorig jaar heb ik besloten om pauze te nemen. Ik wilde de tijd nemen om rustig na te denken en mij te oriënteren op wat ik echt wilde doen. Tijdens deze periode, wilde ik niet stil zitten en ging op zoek naar vrijwilligerswerk.

Lees het verhaal

Een muzikale bingo

Over het algemeen zijn studenten nou niet zo zeer met vrijwilligerswerk bezig. Toch vond ik het altijd iets heel nobels hebben, daarom heb ik mezelf via het platform opgegeven om het een keertje te proberen.

Lees het verhaal

Impactday

Een bijzonder en impactvol teamuitje voor de medewerkers van de Homefashion Group (Kwantum) op 7 juni 2018. Na een hartelijk ontvangst door de begeleiders van dagopvang 't Haeghje, kregen de medewerkers van de HFG een rondleiding door deze dagopvang locatie. Aansluitend werd er tijdens de lunch kennisgemaakt met de cliënten. Om 13.00 uur vertrok de 'Rolerisuit' bus naar camping Hof van Overveld in Prinsenbeek.

Lees het verhaal

Maatjes Lisa en Marlinda

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Via wat online research kwam ik uit bij Buddies van HandicapNL.

Lees het verhaal

Personeelsdag met impact

Een geweldige en impactvolle dag voor de medewerkers van Avans Hogeschool Den Bosch. Door bemiddeling van NLvoorelkaar, werden op dinsdag 22 mei met bijna 90 medewerkers, 8 maatschappelijke organisaties in Den Bosch bezocht.

Lees het verhaal

Welkom thuis

Stel je voor, je bent net gevlucht uit Syrië en je komt na een lange zoektocht in een AZC terecht. De hele dag woon en leef je met mensen die net als jij nieuw zijn in Nederland, veel hebben meegemaakt en de taal ook niet begrijpen. Dit schiet natuurlijk niet op. Toch verwachten wij dat deze mensen mee gaan draaien in onze maatschappij en gaan inburgeren.

Lees het verhaal

Marjolein durft te vragen

Marjolein (64) vraagt hulp voor het uitlaten van haar geweldige labrador. Govert is haar hulphond die ze helaas doordat ze chronisch ziek is, niet altijd kan uitlaten. Hiervoor vraagt ze hulp op NLvoorelkaar en hoopt dat ze zo een vrijwilliger kan vinden die haar hierbij een handje kan helpen.

Lees het verhaal

Fiona durft te vragen

De 25-jarige Fiona kwam via een kennis bij NLvoorelkaar terecht en durfde na vele jaren eindelijk haar vraag te stellen. Ze heeft soms wel 30 epileptische aanvallen op een dag waardoor de kleine dagelijkse dingen gewoon erg lastig zijn. Ze plaatste haar hulpvraag en kreeg enorm veel positieve, lieve reacties. "Er waren zo veel mensen die me wilden helpen. Het is zo mooi dat dat kan!", zegt Fiona dankbaar.

Lees het verhaal

Coby durft te vragen

Ik stelde mijn vraag op jullie website en kreeg al snel een reactie wat helaas niks is geworden. Daarna kreeg ik van jullie een mailtje met andere mensen die misschien iets voor mij konden betekenen. Hier vond ik Marry en we spraken snel af om een keertje kennis te maken. Meteen toen ze door mijn deur liep wist ik: Ja, dit is het! We hadden direct een klik en ze is van 3 tot 5 blijven kletsen. We vertelden elkaar over ons leven en ik dacht bij mezelf: wat fijn dat ik dit gedaan heb

Lees het verhaal

Voorlezen maakt je happy!

Heb jij vroeger altijd veel gelezen? Was er altijd tijd voor een verhaaltje voor het slapen gaan? Helaas is dit niet voor elk gezin in Nederland vanzelfsprekend. Veel kinderen verlaten de basisschool met het leesniveau van een kind van groep 6. Daarom is het super belangrijk dat kinderen veel in aanraking komen met boeken en lezen en dit een blijvend plekje geven thuis. De Voorleesexpress helpt kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en laat ze ontdekken hoe leuk taal is. Een gezin wordt voor 20 weken gekoppeld aan een voorlezer die thuis komt om samen te lezen. Eveline is verantwoordelijk voor gezinnen en partners van de Noordoever en vertelt ons over dit mooie project.

Lees het verhaal

'n Huis vol vrijwilligers

Op de plek waar vroeger de saxofoon door de swingende jazztent galmde, staan verschillende werelden nu zij aan zij om het verhalenhuis te renoveren en op te knappen tot de ontmoetingsplek, inspiratiebron en historische beleving die het pand verdiend en hoort te zijn. Van onderduikadres tot worstelclub, Belvédère in Rotterdam Katendrecht is altijd al een huis geweest met roemruchte historie. Het is door hardwerkende vrijwilligers gered van de sloop en een thuisbasis geworden van de mooiste verhalen voor en door Rotterdammers.

Lees het verhaal

Elke dag een goede daad!

Afgelopen jaar deed Floor mee met het project van een vriendin en deed een maand lang elke dag iets goeds. Dit keer gaat ze de uitdaging met zichzelf aan en wil dit nu een jaar volhouden. Ze is 1 januari gestart met haar #project365 en probeert elke dag de wereld een klein beetje mooier te maken. "Het gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Je kunt zo snel iemand blij maken", zegt Floor. Van rotzooi opruimen die ze tegen kwam in een natuurpark tot zich inschrijven bij NLvoorelkaar, Floor biedt haar hulp aan, elke dag weer opnieuw. Floor vertelt dat ze nadat ze zich had ingeschreven al heel snel 2 reacties had, nu heeft ze er ondertussen al 5 in haar inbox! "Ik heb met een meneer van 63 al een keertje afgesproken. We hebben gerummikubt, wat ik normaal echt verschrikkelijk vind, maar met hem was het best wel leuk", zegt ze lachend. Floor gaf aan dat meneer toch wel erg eenzaam was en het heel erg waardeerde dat ze langs was gekomen. "De volgende ochtend kreeg ik een berichtje dat hij het echt heel erg gezellig vond, dan weet je waar je het voor doet", zegt Floor. Deze man was voor Floor tot nu toe de highlight van het #project365.

Lees het verhaal

Rotterdamse video

'Er is een antwoord op elke vraag. Je hoeft hem enkel maar te stellen.' 'Van ik kom maar niet verder, tot hoppa en door. Stadsdichter Derek Otte zegt het met nuchtere, typisch Rotterdamse woorden: Wanneer je elkaar helpt komt het voor elkaar.

Lees het verhaal

Stichting Jarige Job

Je verwacht het niet wanneer je het terrein van de Van Nelle Fabriek oprijdt. De fabriek is omringd door loodsen en één daarvan staat vol met speelgoed, reuze lolly's, enorme kasten met snoep, en ook nog Starwars Stormtroopers. Vanaf hier opereert Stichting Jarig Job en ze heeft een duidelijke missie: in Nederland zijn er 61.000 kinderen die hun verjaardag vanwege geldgebrek niet kunnen vieren. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze kinderen zich vaak op hun verjaardag ziekmelden van school. De stichting vond dat onacceptabel en is begonnen met de Jarige Job verjaardagsbox. In deze box zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school zoals, versiering, ingrediënten voor een taart, cadeautjes en de traktatie. De Voedselbank of andere hulpverlenende instanties vragen een verjaardagsbox aan voor hun cliënt bij de stichting en dan wordt er vervolgens een anonieme box aan de ouders van de kinderen gegeven. Er wordt bewust alleen nieuw speelgoed gegeven. Het kind moet het gevoel krijgen jarig te zijn en dat het cadeau echt voor het kind bestemd is. Voor de ouders betekent dit een behoud van hun waardigheid, omdat ze hun kind met een klein beetje hulp van Jarige Job een echte verjaardag kunnen geven.

Lees het verhaal

Helpen Maakt Je Happy

Iets minder dan de helft van de Nederlanders vanaf 15 jaar en ouder heeft zich in 2015 tenminste één keer ingezet voor vrijwilligerswerk, stelt het CBS. Deze omvangrijke vorm van hulp verdient aandacht. Op 7 december is het Vrijwilligersdag. Dan organiseren gemeenten en organisaties over het hele land 'dank je wel' momenten en zetten zij vrijwilligers in het zonnetje.

Lees het verhaal

Hulp voor Ivo en Eline

Ik woon samen met mijn zoon Ivo in Rotterdam. Hij is 35 jaar oud en heeft een beperking. Ik zorg alleen voor hem en heb zelf een tumor in het gezicht gehad, waardoor in nu vooral sneller moe ben. Ja, dat is zwaar. Maar je moet optimistisch blijven, hoop doet leven!

Lees het verhaal

Joyce voor Joke

"Op zondag morgen ging ik naar de apotheek in het ziekenhuis, niet omdat ik iets nodig had, maar om aanspraak te krijgen en me minder eenzaam te voelen." aldus Joke.

Lees het verhaal

Daten met een doel

Daten. Het is spannend, soms leuk, soms verschrikkelijk en soms fantastisch. Maar of je nu net een nieuwe Tinder-vlam hebt opgeswipet of jouw date inmiddels al jaren meegaat; je wilt graag iets origineels doen.

Lees het verhaal

Brigitte voor iedereen

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een luisterend oor. Brigitte weet er alles van. Zij is vrijwilligster bij Sensoor in Tilburg. De organisatie heeft een aantal telefoonnummers waar 24 uur per dag vrijwilligers klaar zitten om te luisteren naar iedereen die dit nodig heeft.

Lees het verhaal

Slogan voor NLvoorelkaar

Bij NLvoorelkaar zijn we superblij met onze slogan: Helpen maakt je happy! Maar deze slogan is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Natasja Draer van Friends for Brands was nauw bij het proces betrokken en vertelt:

Lees het verhaal

Rianne voor vogeltjes

Onze vogelopvang bestaat al sinds 1963, toen werd het beheerd door een echtpaar. Zij werden echter ouder en ouder, op een gegeven moment was het aantal dieren te groot voor wat ze aankonden. Toen is het in 2012 overgenomen door onze huidige voorzitter en is de organisatie volledig veranderd. Alles is helemaal geprofessionaliseerd, totaal verschillend van hoe het was. De liefde voor dieren is echter altijd gebleven.

Lees het verhaal

Growthhack

We are NLvoorelkaar, a volunteer network which collects all volunteerwork, good causes and individual questions for help in the Netherlands.

Lees het verhaal

Amy-sophie voor ouderen

Amy-Sophie,18 jaar, besloot na het zien van een tv programma op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk met oudere mensen in haar buurt via NLvoorelkaar.nl.

Lees het verhaal

Ben voor klusjes

Ben uit Sommelsdijk heeft zich een half jaar geleden ingeschreven op de website van GOvoorelkaar. Vanwege zijn pensioen heeft hij tijd over om anderen een handje te helpen. Hij plaatste een oproep waarin hij klussen aanbiedt op het gebied van tuinieren, schilderen en andere klusjes. Ben ontvangt veel reacties op zijn oproep en kiest er regelmatig een paar uit waarin hij interesse heeft. "Ik zou voor de hele week werk kunnen hebben. Er komt echt van alles voorbij."

Lees het verhaal

Jan voor iedereen

Jan, 37 jaar, wonend in Cromvoirt en nog helemaal onbekend met vrijwilligerswerk vóór Vughtvoorelkaar vond zes matches via deze website. "Het werkt zo goed dat ik nu mensen moet teleurstellen" vertelt Jan. "Ik werk fulltime, met heel veel plezier. Maar ik zag dat er veel problemen ontstaan in de samenleving door de bezuinigingen. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen vind ik. Deze website was voor mij de trigger om ook écht in actie te komen en iets te doen voor een ander. Ik kwam super makkelijk in contact met 3 particulieren en 3 organisaties. Het werkt zo goed dat ik nu soms mensen moet teleurstellen omdat ik 'vol' zit.

Lees het verhaal