Direct naar de inhoud van deze pagina

Elke dag een goede daad!

365 dagen, 365 keer iemand helpen

Afgelopen jaar deed Floor mee met het project van een vriendin en deed een maand lang elke dag iets goeds. Dit keer gaat ze de uitdaging met zichzelf aan en wil dit nu een jaar volhouden. Ze is 1 januari gestart met haar #project365 en probeert elke dag de wereld een klein beetje mooier te maken. "Het gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Je kunt zo snel iemand blij maken", zegt Floor. Van rotzooi opruimen die ze tegen kwam in een natuurpark tot zich inschrijven bij NLvoorelkaar, Floor biedt haar hulp aan, elke dag weer opnieuw. Floor vertelt dat ze nadat ze zich had ingeschreven al heel snel 2 reacties had, nu heeft ze er ondertussen al 5 in haar inbox! "Ik heb met een meneer van 63 al een keertje afgesproken. We hebben gerummikubt, wat ik normaal echt verschrikkelijk vind, maar met hem was het best wel leuk", zegt ze lachend. Floor gaf aan dat meneer toch wel erg eenzaam was en het heel erg waardeerde dat ze langs was gekomen. "De volgende ochtend kreeg ik een berichtje dat hij het echt heel erg gezellig vond, dan weet je waar je het voor doet", zegt Floor. Deze man was voor Floor tot nu toe de highlight van het #project365.

Het gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Je kunt zo snel iemand blij maken!

Verder heeft Floor nog de intentie om binnenkort met een vrouw van 37 af te spreken. Deze mevrouw is langdurig ziek geweest en is ook erg eenzaam en op zoek naar een maatje. "We gaan samen kijken hoe we alles weer op gaan pakken zodat ze weer terug de maatschappij in kan. Ik hoop haar te kunnen helpen met kleine dingetjes zoals de tram naar mij toe nemen en dat ik haar daar dan ophaal", zegt Floor. Ze heeft er nu al bijna een maand opzitten en het enthousiasme spat er nog steeds vanaf! Wij hopen natuurlijk dat ze het gaat halen en wensen haar heel veel succes :) !

Onlangs namen wij van NLvoorelkaar contact op met Floor, want wij waren natuurlijk ontzettend benieuwd.. Het jaar is voorbij en zo dus ook de 'elke dag een goede daad' challenge. Haar reactie: 'Jazeker, het jaar is voorbij maar ik heb besloten om gewoon door te gaan. Het gaat zo makkelijk en het blijft leuk om elke dag iets te doen. Ik heb een aantal mensen eenmalig geholpen en met twee mensen heb ik nu langdurig contact en zie ik met regelmaat.'

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen