Direct naar de inhoud van deze pagina

Helpen Maakt Je Happy

Iemand uit de brand kunnen helpen is onbetaalbaar

Vrijwilligersdag 7 december

Iets minder dan de helft van de Nederlanders vanaf 15 jaar en ouder heeft zich in 2015 tenminste één keer ingezet voor vrijwilligerswerk, stelt het CBS. Deze omvangrijke vorm van hulp verdient aandacht. Op 7 december is het Vrijwilligersdag. Dan organiseren gemeenten en organisaties over het hele land 'dank je wel' momenten en zetten zij vrijwilligers in het zonnetje.

Graag een ander willen helpen

Dat er in Nederland zoveel vrijwilligers zijn geeft aan dat mensen een ander graag helpen. Het gevoel dat het je geeft wanneer je een ander uit de brand kan helpen is onbetaalbaar. Je voelt je nuttig en maakt echt contact met je omgeving. De kreet 'Helpen Maakt Je Happy' is inmiddels wel bekend, maar we willen nog eens benadrukken hoe waar dit is. Het geluk zit 'm in de eenvoudige dagelijkse dingen die je samen doormaakt. Dus eigenlijk is het: 'Helpen Maakt Elkaar Happy'.

Zeg 'Dank je wel' op een originele manier!

Heb jij een helpende held die altijd voor je klaar staat? Zou je heel graag tegen hem of haar willen zeggen: 'Dat vind ik nou echt top dat je dit voor me doet.'? Plaats dan een naamtag onder onze berichten op Facebook. Dan maak je ook nog eens kans op een bosje 'Dank je wel' bloemen. Die brengen we namens jou, met een persoonlijk bericht, bij jouw helper.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen